Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
3 schimbări radicale în paşi uşori şi simpli pe care nu îi simţi

 

Primul articol din această serie îl poți vedea aici.

"Este o ruşine pentru orice om să îmbătrânească fără să vadă puterea şi frumusețea de care corpul său este capabil" - Socrate

Sănătatea se poate păstra şi multe boli se pot preveni însă omul nu este construit de aşa natură încât să se preocupe prea mult de prevenire.

Omul este un animal reactiv, nu proactiv.

Omul caută să aibă un stil de viaţă sănătos de obicei motivat de o suferinţă uriaşă din viaţa lui. Fie că e obezitatea, infarctul, lipsa de împlinire în viaţa amoroasă sau multe alte cauze, de obicei omul se ocupă de ce mănâncă, sportul pe care îl face şi felul în care se odihneşte atunci când viaţa îi da una peste bot.

Felicitări celor care procedează invers.

Şi eu am făcut parte din prima categorie până la vârsta de 30 de ani. Am fost părăsit, eram la limita dintre supraponderal şi obez, nu mai repet acum povestea pentru că o ai scrisă în amănunt aici.

Ideea este că azi vreau să vorbim despre mentalitatea ta legată de corpul tău fizic.

În acest moment, probabil crezi că eşti bine. Şi eu credeam aşa când aveam 25 de kilograme în plus.

Homeostazia este proprietatea unui organism sau sistem de a-şi păstra starea constantă. Aşa că indiferent în ce stare fizică eşti acum, tu te simţi "normal".

Ei bine, singurul lucru care te va ajuta să îţi dai seama că nu eşti normal este să faci o schimbare radicală în viaţa ta.

Când spun însă schimbare radicală, e important să înţelegi că rezultatul final va fi radical, dar procesul va fi făcut cu paşi mici pe care nu îi vei simţi neparat ca o schimbare majoră, tocmai pentru a nu deranja homeostazia care ar reacţiona foarte urât.

Înainte de la a trece la cele 3 domenii extrem de importante pentru sănătatea ta, în care te voi învăţa cum să faci schimbări vreau să îţi spun care este rezultatul radical pe care îl vreau de la tine.

Vreau ca măcar pentru o clipă în viaţa ta, să îţi aduci corpul în cea mai bună formă posibilă.

Pentru asta, s-ar putea să fie nevoie de o muncă constantă de minim 12 săptămâni şi maxim câţiva ani, depinde de caracterul şi personalitatea ta şi de cât de bine te ţii de treabă.

Scopul schimbării tale radicale este următorul:

http://calorii.slabute.ro/calculator-grasime-corporala.html

Te duci aici şi îţi calculezi procentul de grăsime din corp.

Ceea ce vrem noi, este să ajungi la un procent de grăsime din corp pe care îl are un sportiv.

Asta înseamnă 14-20% la femei şi 6-13 % la bărbaţi.

După ce vei atinge acest rezultat şi vezi cum te simţi, vei decide în cunoştinţă de cauză cum vrei să fii în continuare şi dacă crezi că nu ai nevoie de un astfel de corp, atunci poţi să revii fără probleme la orice stil de viaţă doreşti tu.

Acum, vom vorbi despre paşii mici pe care nu îi vei simţi și pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la această schimbare uriaşă în viaţa ta.

La ce folosește această schimbare?

Atragerea unui partener de calitate. Corpul reprezintă reflecţia interiorului. Dacă nu suntem ipocriţi, oricare dintre noi vrea un partaner cu un corp cât mai frumos şi evident, cu un suflet bun în el. Dar nu am auzit pe nimeni care să spună că visul lui este să aibă un partener gras.

Evident, dacă te alegi cu un partener gras şi are un suflet bun, e mai bine decât nimic, dar nu uita că grăsimea din corp spune ceva despre interiorul tău. Spune că nu te poţi stăpâni de la mâncare, eşti o persoană indiciplinată şi te îngraşi. Dacă eşti o persoană indisciplinată, asta te afectează la bani, emoţii şi calitatea vieţii, lucruri care se răsfrâng și asupra partenerului în mod direct. Probabil ai toane emoţionale, emoţii negative şi o căruţă de alte trăsături care fac viaţa un iad celor de lângă tine. Şi toate astea se văd în procentul de grăsime din corp. Evident, am generalizat un pic însă ai prins ideea.

Energie fizică crescută, cel puţin triplă faţă de cât ai acum. Când corpul tău primeşte alimentaţie corectă, odihnă şi îşi creşte capacitatea de efort, energia ta fizică va ieşi prin tavan. Nu vei mai avea nevoie de energizante, cafele şi alte porcării pentru a-ţi creşte artifical energia doar ca să cazi lat şi stors total de energie perioade lungi după. O cantitate de energie crescută înseamnă rezultate mai multe într-un timp mai scurt, în orice domeniu.

Stările emoţionale. Curăţând corpul de toxine şi hrănindu-l cu nutrienţi, stările tale emoţionale vor fi foarte diferite. Sportul declanşează endorfinele, hormoniii fericirii şi astfel vei spune adio depresiei. Şi când te gândeşti că oamenii iau pastile antidepresive în loc să facă sport. Parcă foarte mulţi se plâng de lipsa de motivaţie. Păi dacă corpul tău e o povară ce o târăşti după tine, e normal că nu mai poţi să faci altceva, pentru că obosești târându-te pe tine zilnic şi nu mai ai motivaţie pentru altceva.

Sănătate şi sistem imunitar mai puternic, plus poftă de viaţă şi entuziasm. Ai să vezi cum vei avea o stare permanentă de bună dispoziţie când faci aceste schimbări, cum îţi creşte încrederea în sine automat fără să citeşti cărţi şi cum începi să atragi oameni de o calitate superioară în viaţa ta.

Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care le vei avea.

Însă această schimbare radicală se va petrece în timp făcând paşi mici în fiecare zi pe care nu îi simţi.

Te avertizez!

Dacă faci aceste schimbări, oamenii din jur vor face ochii mari, te vor întreba dacă te-ai îmbolnăvit, mamele şi bunicile te vor alerga cu farfuria de mâncare însă tu trebuie să rămâi tare pe poziţii.

3 schimbări radicale facute cu pași mici pe care nu îi simți

Alimentația:

În primul rând, e foarte important să te uiţi la acest material. Îţi spune tot ce ai nevoie să ştii despre mâncarea sănătoasă.  Acest clip iti poate schimba viața:

http://www.youtube.com/watch?v=yeHz93kH8j4

Pași pentru alimentație sănătoasă:

Pas 1: goleşte întreaga locuinţă de alimentele nesănătoase ca să nu existe tentaţii

Pas 2: păstrează un jurnal în care notezi zilnic TOT ce mănânci

Pas 3: te cântăreşti zilnic, dimineaţa pe stomacul gol

Pas 4: trebuie să slăbeşti între 0,5 şi 1 kg pe săptămână

Pas 5: Ceea ce vei face nu este dietă. Dietele presupun că mănânci într-un anume fel o perioadă şi apoi revii la obiceiurile tale. De aceea, nicio dietă din lume nu funcţionează. Pentru o schimbare radicală şi de durată, trebuie să schimbi ceea ce mănânci şi apoi să fie stil de viaţă.

Pas 6: În fiecare săptămână, elimini un aliment nesănătos despre care vei afla în clipul de mai sus şi îl vei înlocui cu alimente sănătoase.

Pas 7: Ceea ce vrei să conţină alimentaţia ta:

Proteine

Legume

Fructe (atenţie, au mult zahăr şi trebuie folosite în prima parte a zilei doar, niciodată după masă sau seara dacă vrei rezultate)

Pas 8: Ceea ce vrei să conţină cât mai puţin alimentaţia ta:

Zahăr

Carbohidrați

Grăsime

Pas: 9: După ce vei atinge rezultatele dorite mai poţi face și compromisuri.

Pas 10: În fiecare săptămână, vei mânca de minim 5 ori pe zi. Evită mesele rare şi mari. Cea mai importantă lecţie de la Sorin, antrenorul meu cu care am conceput programul pentru un nou stil de viață Fitransformer, a fost să mănânc dulcele dimineaţa, dacă mi-e poftă. Caloriile din acel dulce se vor arde pe parcursul zilei şi nu se depune nimic.

Pas 11: Evită mâncarea în oraş pe cât posibil.

Pas 12: Pe măsură ce vine seara, ai voie doar proteine şi legume. Salate, piept de pui, legume crude, fresh doar din legume.

Pas 13: Odată pe săptămână mergi în oraş şi mănâncă orice ţi-e ţie poftă, ca un fel de premiere pentru comportamentul tău bun de până atunci.

Pas 14: Nu pune presiune psihică pe tine. Înlocuieşte mâncarea proastă cu cea bună treptat, nu toată odată.

Sportul

Pas 1: Pe măsură ce se duce grăsimea, începi să fii din ce în ce mai subţire. Asta nu înseamnă neapărat că vei arăta minunat. Pentru a arăta foarte bine, e nevoie de sport. Iar sportul pe care îl faci trebuie să îţi stimuleze musculatura şi să o definească. Depinde de tine dacă vrei să ai muşchi mai mari sau mai mici, însă muşchii trebuie să se vadă. Fă-ţi abonament la o sală.

Pas 2: Caută un antrenor care să te poată ajuta pentru a nu face prostii. La alimentaţie nu prea te poate ajuta nimeni pentru că nu poţi să fii sub supraveghere tot timpul, dar la sport poţi să fii ajutat mult mai uşor.

Pas 3: Fă acasă ce poţi face, suplimentar. Serii de flotări, genoflexiuni şi abdomene sunt foarte comod de făcut acasă şi vin să completeze ceea ce faci la sală.

Pas 4: Cardio (orice îţi face inima să bată mai repede) ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor iar forţa îţi creşte forţă musculară. E bine să îmbini ambele şi să faci asta de 3 ori pe săptămână. Nu e nevoie de mai mult

Pas 5 : Găseşte o modalitate de a face cardio şi forţă care să îţi placă. Sportul trebuie să fie o oază de relaxare şi placerem nu o corvoadă.

Pas 6: Chiar dacă la început e greu, ţine-te de sport şi alimentaţie până când ele se dezvoltă într-un obicei. Vei simţi că e un chin între 30-60 de zile şi apoi va deveni o plăcere.

Odihna

Pas 1: Culcă-te înainte de 12 noaptea.

Pas 2: Nu sări de la calculator direct la somn. Pune-te la 11,45 cel mai târziu în pat şi citeşte dintr-o carte.

Pas 3: Poartă acoperitoare pentru ochi şi dopuri în urechi dacă nu este întuneric perfect şi linişte desăvârșită.

Pas 4: Dacă poţi, dormi după amiaza 1-2 ore.

Pas 5: Nu consuma alimente sau băuturi energizante după ora 17.

Nu uita să păstrezi un jurnal ZILNIC, cu aceste schimbări în stilul tău de viaţă.

Fă o schimbare radicală în viaţa ta cu paşi mici pe care nu îi vei simţi ca pe o corvoadă şi îţi garantez nu doar sănătate ci o întreagă viaţă diferită cu rezultate pe toate planurile.

Aştept întrebări şi păreri mai jos.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții