5 motive pentru lipsa de iubire din viața ta

Azi vreau să enumăr 5 motive mari pentru care oamenii nu au habar ce se întâmplă cu viaţa lor la capitolul iubire, relaţii, sex.

E un articol pentru bărbaţi şi femei. Aştept feedback-ul tău.

1. Teoria fără experienţă directă

În continuare cea mai mare problemă a omului care vrea să înveţe ceva în orice domeniu, nu doar seducţie, rămâne lipsa experienţei directe.

Începând de la şcoală, eşti educat să toceşti teorie, eşti evaluat după teorie şi rămâi cu impresia că "învăţatul" e totuna cu "memoratul".

Ajungi la seducţie şi descoperi că ai materiale pentru 5 facultăţi. Citeşti teorie, material despre seducţie, reviste cu sfaturi, cărţi despre relaţii, citeşti mărturii ale altor oameni care spun că au reuşit şi îţi spui că într-o zi vei avea parte de o iubire ca în filme.

Apoi îţi dai seama că au trecut săptămâni, luni sau chiar ani în care rezultatele tale nu se schimbă. Ţi-ai dat cu părerea, ştii teorie dar viaţa ta în privinţa sexului, a iubirii şi a relaţiilor e la fel ca la început. Doar tu eşti o persoană mai frustrată şi mai nefericită, poate că seducţia asta nici nu funcţionează pentru tine. Doar ştii toată teoria şi totuşi rezultatele nu sunt mai bune!

2. Experienţa directă făcută prost te poate face să fii mai prost.

Apoi, există o a doua categorie de oameni. Cei care încearcă totuşi ceva. Poate că ştii, dar când exersezi un lucru în mod GREŞIT, poţi ajunge să fii mai prost la acel lucru. Când exersezi greşit nu se întâmplă să rămâi la acelaşi nivel ca la început ci poţi să cobori. Poate ai auzit că dacă înveţi greşit un lucru e mult mai greu să înveţi să îl faci bine decât dacă ai fi exersat corect de la început.

Asta pentru că dacă înveţi greşit un lucru, trebuie să îl dezveți şi apoi să îl înveţi corect. Aşadar faci munca de 2 ori. Indiferent că e vorba de sport, condus maşină sau seducţie, procesul e acelaşi.

În lipsă de modele, mentori sau un feedback, există oameni care aplică greşit principiile seducţiei. Apoi ajung să aibă o viaţă şi mai nasoală ca înainte. Tocmai pentru că atunci când exersezi în mod greşit, ajungi să fii MAI PROST.

3. Lipsă mentor

De ruşine, din mândrie sau din orice alt motiv, studentul în seducţie omite cel mai important factor de succes în seducţie (ca şi în orice alt domeniu). Nu îşi caută un mentor. Şi când citeşte fraza asta spune "da nu cunosc pe nimeni care să îmi poată fi mentor în seducţie".

Sunt convins că ştii pe cineva care are rezultatele pe care le vrei şi tu. Poate are o relaţie împlinită şi e o persoană fericită. Du-te şi întreabă care e secretul. Poate are o familie fericită. Dacă e ceea ce îţi doreşti du-te şi întreabă. Poate vrei să faci mai mult sex. Te uiţi după persoanale care fac asta şi te duci să întrebi cum se face. Dacă nu eşti o persoană dispusă să treacă peste orgolii şi mândrie, o să munceşti de 10 ori mai mult ca să obţii aceleaşi rezultate decât dacă ţi-ai fi înghiţit mândria şi ai fi fost dispus să înveţi de la oricine te poate învăţa ceva.

4. Frustrările

Asta e partea distractivă în seducţie. Toţi suntem frustraţi de ceva. Nu ştiu câtă lume cunoaşte definiţia acestui cuvânt. Înseamnă "să fii lipsit de ceva ce crezi că ţi se cuvine". Cu toţii credem că merităm mai mult de la viaţă decât avem acum. Aşadar, suntem nişte frustraţi. Doar că unii sunt mai frustraţi ca alţii.

Dacă eşti bărbat, în relaţia ta cu femeile frustrările nu au ce să caute. Nu ai destui bani? Du-te şi fă bani. Nu ai hainele de gigolo pe care ţi le doreşti? Fă rost de ele. Mergi acasă şi maică-ta urlă că eşti un parazit? Nu mai fi un parazit sau mută-te singur.

Când ai intrat pe uşa seducţiei, toate frustrările tale trebuie să rămână la uşă. Aproape toate eşecurile cu femeile vin din cauza frustrărilor. Bărbaţii sunt agresivi şi furioşi pe propria viaţă şi apoi merg să vorbească cu femeile. Femeile îi refuză iar bărbaţii devin şi mai frustraţi. Nimeni nu vrea oameni trişti, pesimişti, frustraţi, furioşi în viaţa lor. Nici bărbaţii şi nici femeile.

Dacă eşti femeie, e aproape la fel. Femeile vor egalitate cu bărbaţii. Perfect până aici. Apoi aceleaşi femei spun că bărbatul trebuie să plătească la întâlniri, sau să le ia cadouri sau să le întreţină. Unde a dispărut egalitatea?

Şi partea cea mai distractivă este că exact aceste femei spun : ”Toţi bărbaţii buni sunt luaţi. Unde sunt bărbaţii adevăraţi?”, Îţi spun eu unde sunt. Sunt la întâlnire cu acele femei care se pot întreţine singure, care muncesc să fie independente, care fac sport şi mănâncă sănătos, care se dezvoltă personal în loc să îl aştepte pe FĂT FRUMOS care să le salveze din viaţa mizerabilă din care nu vor să iasă singure, muncind pentru asta zilnic!

Dacă nu ai atitudine de om optimist, încrezător în viitor, dornic de experienţe şi cunoaştere, nu ai ce să cauţi în seducţie. Pentru că un partener pentru sex sau pentru o relaţie de cuplu nu reprezintă problema ta cea mai mare. Ai alte probleme de rezolvat.

În viaţă există mai multe felii:

  • Viaţa financiară
  • Sănătatatea
  • Familia
  • Viaţa socială
  • Starea psihică şi emoţională
  • Relaţiile, iubirea, seducţia

Dacă eşti frustrat în privinţa celorlalte domenii, crede-mă că asta se va simţi şi în seducţie.

5. Convingerile preconcepute

La fel că frustrările, aceste convingeri distrug orice şansă de a avea cu adevărat succes în seducţie.

Bărbaţii au un set de convingeri preconcepute care le dăunează enorm în succesul cu femeile:

  • Femeile vor bani
  • Femeile sunt curve
  • Doar bărbaţii cu maşini tari au parte de femei tari
  • Dacă o femeie arată bine probabil are prieten şi nici nu are rost să merg să vorbesc cu ea
  • O să studiez teorie şi când sunt pregătit o să acţionez şi pe teren
  • Nu mă ajută nimeni şi eu nu pot să evoluez singur
  • Am un defect care mă opreşte să am succes cu femeile.

Femeile au şi ele setul lor de convingeri extrem de dăunătoare fericirii:

  • Bărbaţii vor doar sex
  • Dacă nu mă mărit până la 30 de ani mi-am ratat viaţa
  • Bărbatul trebuie să producă bani şi să aibă grijă de mine
  • Dacă fac sex cu el repede îşi pierde interesul.

Şi pot să continui aşa la nesfârşit. Mintea umană este duşmanul cel mai mare al omului şi în acelaşi timp cel mai mare aliat. Mintea şi raţiunea au rolul principal de a MINŢI posesorul creierului.

Una din teoriile evoluţionismului spune că omul are aşa un creier evoluat ca să poată minţi mai bine. Să fie mai viclean. Totul este o minciună.

Suntem educaţi să păşim cu latura noastră luminoasă în faţa societăţii. Să fim politicoşi şi să respectăm. Să fim domni şi doamne. Să arătăm preţuire şi iubire.

Şi în acelaşi timp ne batem nevasta cu sălbăticie, nevasta care este şi mama copiilor noştri după ce am jurat în faţa altarului că vom fi împreună şi la bine şi la greu. Ne urcăm beţi la volan şi omorâm pietonii de pe trotuar şi apoi spunem "nu ştiu ce a fost cu mine, parcă nu am fost eu". Ne blestemăm părinţii că nu ne-au oferit mai multe şanse cu toate că ne-au oferit tot ceea ce un părinte e dator să ofere copiilor: Un pat şi o ciorbă caldă, pentru că restul depinde doar de noi.

Asta e fiinţa umană, posesoare de creier făcut să mintă. Natura umană nu e cea mai plăcută chestie care se află pe pământul acesta.

În seducţie, mintea este cel mai mare duşman. Vine cu justificări şi motive când de fapt adevărul e simplu şi tot timpul în faţa nasului.

CE REZULTATE AI? Eşti fericit de sexul, iubirea şi relaţiile pe care le ai? Dacă da, foarte bine. Dacă nu, eşti o putoare care nu merită nimic mai bun pentru că nu munceşte ca să aibă ceva mai bun.

Creierul o să vină cu minciunile "Da, dar eu sunt mai dezavantajat de soartă". Pe dracu. Ai toată informaţia şi toată viaţa înainte ca să experimentezi şi evoluezi.

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi și despre cum să găsești iubirea, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/

Ce te opreşte? Lasă-mi un coment şi spune-mi dacă eşti mulţumit de sexul, relaţiile şi iubirea de care ai parte. Şi lasă prejudecăţile deoparte. Dacă nu vorbim despre aceste aspect ale vieţii noastre nu vom evolua niciodată. Aştept feedback-ul tău.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

140 de răspunsuri

  1. In mare parte ai dreptate Pera. pentru multe din nerealizarile noastre suntem noi de vina ca nu am avut curaj sa incercam, ne-a fost prea teama de risc ….. si totusi nu putem controla reactiile celorlalte persoane din jurul nostru cu care intram in contact. Toate prejudecatile pe care zici ca le au femeile, eu mi-am propus sa le incalc sau macar sa le testez valoarea de adevar.
    * Barbatii vor doar sex ( se cam aplica in80% din cazurile incercate personal, de la barbatii cu care incepi intai sa te cunosti prin comunicare pana la cei pe care ii selectezi stiind de la inceput ca decat pt un one night stand)
    * Barbatul trebuie sa produca bani si sa aiba grija de mine ( si in caz ca atractia/sentimentul dispare sa stai langa el doar pt ca te intretine – asta numesc eu proces de parazitare)
    * Daca fac sex cu el repede isi pierde interesul ( aici nu am intalnit macar unul care sa faca exceptie ci dimpotriva mi-am castigat si o eticheta " frumoasa" din partea celor care nu au mai fost pusi sa ma vineze).
    Asa ca degeaba vrem noi sa ne construim intr-un fel viata particulara, finalul depinde si de oamenii cu care interactionam.

    1. Ce pot spune că și eu am constatat de mult ca viața noastră nu depinde de noi, cât ne-am străduii, în orice tip de relație, pt ca fiecare om e altfel în concepții si nu te potrivești, doi nu te lăsa să fii ceea ce ești, să te bucuri de ceea ce ai, te invidiază, te taxează, te controlează, îți pune bete in roate, îți impune, îți strica imaginea, totul pt ca fiecare actioneaza în interesul lui. Așa că până la urmă geaba te dezvolți tu personal, rautatea, interesul, invidiile celor din jur te doboară, îți strica. Nu ca găsești tap ispășitor sau dai vina, e chiar așa. Oamenii nu suporta ca altul să fie mai bine sau să fie fericit, oamenii se dau pe lângă tine cand au nevoie sau își satisfac un interes propriu, oamenii distrug oameni si nu vor ca altul să fie fericit. Va dau dreptate d-na Iuliana.

    2. La punctul 1 și 2 cam este adevărat 90 la suta femeile vor bani și sunt curve sa recunoaștem din păcate experienta mea și a altora au demonstrat-o..asta e

      1. nu tot timpul depinde de tine pera..tu poate faci ce depinde de tine, dacă nu ai un "ajutor" și bani azi nu prea ai nici o șansă să realizezi ceva..cu toții știm asta..și experienta o arata, fiecare dintre noi a trecut odată poate prin asta în viața…

  2. Doza de agresivitate pe care am resimtit-o spre sfarsitul articolului imi place,uneori ai nevoie de un sut in fund ca sa mergi inainte,iar eu unul ma bucur ca sunt constient de lucrurile acestea si ca ma consider singurul vinovat pentru destinul meu….Mersi Pera

    1. mare greseala sa stii ce faci. nu mai fi tentata sa ai o stima scazuta de sine si sa asculti necunoscuti de pe bloguri cum te acuza si tu sa ii crezi. analizeaza ti bine viata si cladeste ti un centru de echilibru intre cine esti cu adevarat, buna rea cum esti, si ceea ce vrei sa fii si apoi mergi intr acolo. esti RESPONSABILA pentru destinul tau nu VINOVATA. viata nu e o crima e o placere imperfecta. 🙂 meriti mai mult si poti sa iti oferi tu singura mai mult decat autoinvinuire si nemultumire fata de propria persoana.

        1. DE ACORD CU TINE DORU 🙂 SASI FACA SI EA UN SITE UNDE SA FIE ASCULTATA 🙂 PT K AICI NICI PUTO CASO NO SAI FACA NIMENI 😀

  3. Pera, esti extraordinar! AI un ton din ce in ce mai puternic. Se observa pasiunea cu care scrii mesajele, dorinta de a schimba. Nu sunt multumita cu ce am, insa muncesc, datorita voua, celor din aceasta comunitate, multumita in special tie si Andreei. Ma impresioneaza in mod deoasebit si evolutia voastra pentru ca voi sunteti un exemplu in sine pentru cei care va citesc.

  4. Pera,
    Impartasesc o parte din opiniile tale, insa nu pe asta: " tot ceea ce un parinte e dator sa ofere copiilor: Un pat si o ciorba calda" Patul si ciorba calda, mai bune sau mai proaste, ti le pot oferi si o ruda, un centru de plasament, chiar si un strain caruia i se face mila. Parintii trebuie sa ofere, in opinia mea, pe langa pat si masa, si dragoste parinteasca. Altfel nu sunt decat niste furnizori de servicii sociale. Si cand spun dragoste parinteasca, nu ma refer aici la acele actiuni ale lor de "a cauta in coarne" progenitura, ci la acelea prin care ii transmit ca este dorit, apreciat, protejat. Chiar daca cineva are parinti, care ofera casa si masa, asta nu inseamna automat ca primeste si dragoste. Slava Domnului ca o poate primi si din alta parte, cum ar fi de la bunici sau alte persoane care pot darui aceasta dragoste.

  5. Direct…Obiectiv…Adevarul este ca… :)) adevarul doare si putini il pot suporta, dar cat n-am vrea sa recunoastem unii dintre noi…:)) asta este adevarul. Articol reusit, scurt clar, concis. Frustrarile mele pleaca de la faptul ca vreau mereu mai mult, nu ma simt niciodata multumita de ceea ce am realizat pana acum…probabil peste cativa ani lucrurile se vor schimba, insa acum sunt insetata de viata si cunoastere!

  6. Buna Pera,
    Trecem prin iluzia pe care o numim viata si in drumul nostru orbecait,intalnim alti condamnati la viata,iar de unii dintre ei ne leaga ceva dintr-un motiv oarecare,un sentiment care nu are nici o logica privind lucrurile numai din punct de vedere intelectual sau al starii sociale.Si totusi se intampla,si persoana aceea ti-e draga cu toate slabiciunile si defectele nascute din ignoranta.Intr-un anume fel,tu reusesti sa vezi dincolo de ele,dincolo de limitarile impuse de ignoranta,cumva reusesti sa-i vezi in adancul sufletului,sa intrezaresti acolo scanteia de divinitate pe care fiecare o purtam in noi.Si fara sa realizezi,te trezesti la un moment dat prins in capcana ignorantei ei,incatusat de dorintele si prejudecatile ei.Si astfel cusca ei devine si cusca ta .Dar nu te intereseaza toate astea,iti spui ca este imposibil sa nu reusesti sa faci acea persoana sa vada lumina si iata ca tocmai ai cazut si tu in intuneric gandindu-te numai ca poti sa schimbi pe cineva .Si anii trec si tot ce-ti aduc zilele monotone si plictisitoare este o durere nascuta din frustrare.Frustrare care te roade de dimineata pana seara in lupta surda pe care o duci cu gratiile custii unei alte persoane,fara sa realizezi ca schimbarea nu poate veni decat dinauntrul ei,desi pana s-o intalnesti stiai acest lucru.Cu timpul insa incepi sa realizezi ca aripile iti sunt taiate,ca vocea ta moare in fiecare clipa petrecuta in acea cusca si doare al naibii de tare la inceput.Realizezi ca acea cusca te amputeaza,taie bucati din fiinta ta si nu poti invinovati pe nimeni decat pe tine,caci tu esti cel care continua sa ramana in acea cusca.Dar vine o zi in care pur si simplu te trezesti ca dintr-un somn adanc si realizezi ca desi acea persoana iti este atat de draga,nu vei putea niciodata construi un pod peste care s-o treci prapastia care va desparte.Si cu toate ca sufletul iti plange, rupi gratiile care te tin legat si pleci lasand in urma un condamnat ca si tine,sa-si invete lectia in cusca pe care i-a dat-o Dumnezeu.Tu ai cusca ta si din pacate este mai mare sau situata pe un alt plan si nu puteti fi impreuna de data asta.Cam asa se vede din cusca mea…
    Cam aici sunt cu viata mea sentimentala.
    Problema mea apare atunci cand nu stiu cum si nu pot sa rup gratiile.Cum fac asta?Nici nu stiu daca vreau sa fac asta cu adevarat.Sau poate mai am o speranta in suflet, ca totul va fi ca alta data.Poate ca nu vreau inca sa renunt, dupa doar 1 an de zile…Exista minuni?
    Cu drag,E.

    1. http://www.scribd.com/search?query=curajul+de+a+f
      Un comentariu de exceptie pot spune, care poate constitui cu succes el insusi un articol sau un eseu. Cred ca m-a impactat atat de mult deoarece se aseamana foarte mult cu situatia mea.
      Articolul lui Pera este dur, dar simt ca vine din dragostea pe care o poarta oamenilor. Are un stil mai direct de exprimare si mai putin protocolar. Cu siguranta are si el problemele si nevoile lui, cu totii avem. Exceptional, de retinut si de invatat.
      Asa este, viata e o iluzie ( a cui iluzie?) dar cu siguranta are rostul ei si nu degeaba ne-a fost data. Sunt momente, chiar perioade in care simt si eu ca am fost condamnat la viata. Dar apoi imi dau seama ca ceva nu e in regula si ca nu e corect sa fie asa, ca ceva imi scapa. Si cred ca e vorba de abordare. Daca suntem aici ca sa invatam ceva , atunci este oportunitate, un dar, daca suntem aici sa ispasim atunci…La o singura intrebare trebuie sa gasim raspuns in aceasta viata : Cine sunt eu?
      Sunt oare acest ego care este un invelis construit din atatea mosteniri si din propriile programari?
      Pera aproape ca ne omoara incercand sa ne faca sa intelegem ca asupra a ceea ce am mostenit nu avem nicio putere. Dar exista aceasta posibilitate extraordinara pe care am primit-o in dar cu totii ( nu numai unii ) pe care o putem folosi pentru sau impotriva noastra, aceea de a ne autoprograma.
      Iti multumesc E'ina pentru sufletul tau superb.
      Iti multumesc Pera pentru ca existi si faci ceea ce faci.
      Mult succes in continuare !

      1. Multumesc pentru consideratie, GeluDanni !
        Da. Probabil ca nu degeaba suntem aici.Nimic nu e intamplator. Poate ca trebuie sa invatam ceva, si sa aflam raspuns la unele intrebari esentiale din viata asta.Una dintre ele este cea lansata de tine: Cine sunt eu…? Inca ma caut, ma adun, mi-e atat de greu sa ma regasesc, pentru ca nu ma mai am… Sper intr-un raspuns frumos… sau macar intr-un raspuns…
        O viata frumoasa !

    2. Am trait ceva asemanator tie, eu am renuntat dupa 2 ani jumate de relatie si acum fiind libera sunt mai fericita ca niciodata, pot sa ma focusez pe ceea ce-mi doresc eu cu adevarat si e foarte fain sentimentul….eu zic ca oricum vei renunta si la un moment dat iti va parea rau ca a trecut asa mult timp pe langa tine..degeaba…..

      1. Buna Cosmina,
        2 ani jum… Ce inseamna sa renunti pur si simplu? Practic ce faci? sau ce nu mai faci? Ca eu, in toate activitatile mele zilnice ( job,studiu,citit,shopping,plimbare, etc) nu fac decat sa ma gandesc.Si nimic nu e cu randement. Totul e sufocant.Fara aer.
        Intr-adevar, am sentimentul ca viata trece pe langa mine degeaba.

  7. eu cred ca depinde de fiecare om in parte di de ce vea in momentul respectiv.daca vreau doar o parida de sex sau daca vreau relatie….multe iubiri au inceput chiar si dupa prima noapte de dragoste…apoi resul e mai complicat nu asta e prb principala.important e ce se intampla dupa,si de ce se despart oamenii,chiar daca au facut sex de la prima intalnire sau dupa 2 luni sau 3.de ex am gasit ps potrivita dornika de o relatie stabila chiar si dupa ce am facut sex din prima seara am fost 8 luni impreuna .de ce ne am despartit??????nu ca am facut sex din prima zi ci alte lucruri de neconcordanta, de necompatibilitate, de timp,de bani etc plus alte lucruri care ne diferentiau.si chiar daca ai o sit financiara buna si mananci sanatos si te duci la sala ,dragostea nu tine cont de acestea lucruri ,ci ce se intampla dupa e intradevar o mare dilema….sunt multe de spus si am multe idei mi ar lua o luna sau un an pe tema asta….

  8. Mi se pare ca exagerezi cu "Ne blestemam parintii ca nu ne-au oferit mai multe sanse cu toate ca ne-au oferit tot ceea ce un parinte e dator sa ofere copiilor: Un pat si o ciorba calda, pentru ca restul depinde doar de noi." Pai cum ramane cu afectiunea, protectia, educatie etc..?
    Ma intreb ce se ascunde in spatele agresivitatii din randurile "Daca nu, esti o putoare care nu merita nimic mai bun pentru ca nu munceste ca sa aiba ceva mai bun.". hmmm, sa fie FRICA!?
    Cred ca la teorie toti suntem asi, dar cand vine vorba de a pune in practica…ne diferentiem.
    🙂
    Cu drag

  9. Pera, mi-a placut prezentarea site-ului lui Doru Pelivan 🙂 … baieti, sunteti o echipa tare de tot 🙂 … voi ar trebui sa va deschide o televiziune online in care sa difuzati non-stop materialele voastre 😀 … puteti baga si reclame, eu nu ma supar 😉 …

  10. da, suntem niste frustrati… asta e… ar putea fi altfel, insa, e greu sa iti doresti acel ceva care sa te scoata din starea asta insa sa nu poti vedea calea… eu personal astept de ani de zile sa pot face altceva… si inca mai astept…stiu ca se poate, astept doar momentul potrivit, acel moment pe care ar trebui sa-l caut, dar pe care nu-l pot gasi inca fiindca nu stiu incotro s-o apuc…. e oare gresit ca imi doresc ca cineva sa ma ia de mana sa exploreze alaturi de mine? mi-am propus sa gandesc pozitiv, sa-mi conturez mult mai clar in minte ceea ce-mi doresc fiindca eu cred ca fara sa-mi dau seama candva mi se vor implini…

  11. Sincera sa fiu, ai o foarte mare dreptate! Mie una, recunosc ca imi lipseste experienta de viata…eu de multe ori am fugit din fata problemelor, adica mi-am facut bagajul si am plecat din relatie, in loc sa stau si sa comunic problemele pe care le intampinam…acum sper ca situatia sa se schimba pentru ca am intalnit omul care sa se ocupe oarecum de mine..De multe ori m-am invinovatit pe mine, uneori pe celalalt, dar trebuie sa facem o introspectie asupra noastra si sa vedem intr-adevar ceea ce ne face bine in viata si alaturi de cine. Un articol foarte bun! Felicitari

  12. Cand nu am stiut sa imi fac prieteni si iubite am vrut enorm , de peste un an stiu cum stau lucrurile dar am pus accent pe viata profesionala ; insa ador dragalasele voluptoase si nu ma feresc sa le zic daca contextul e bun .
    Geia !
    PS Uneori esti la fel de caragiois ca Serban Huidu :-p

  13. Cu sexul nu sunt multumita,dar e si vina noastra(pt ca eu si sotul meu tb sa mergem la doctor,si nu avem bani pt asta…de abia am bani sa manac)ideea e ca nu ma plang pt ca eu mi-am ales destinul asta pe care il am!Plus ca afacerile pe net de care mai zici si tu si altii,nu-mi plac…tb sa conving alti oameni care sa dea bani pe luna sau pe an sau pe mai stiu eu cat timp,sa conving asa la nesfarsit oameni …mi se pare strigatoare la cer munca asta,si prefer sa fiu saraca decat sa fac o asa munca(care scuze,dar imi produce greata)vrobesc de asta de facut bani pe net. Deci doar ti-am spus,nu ma plang de nimic!!!:)

    1. Sliviana, nu trebuie sa faci bani pe net. Nu trebuie sa il imiti pe Pera dar poti sa imiti pe cineva care iti place cum lucreaza si cum isi castiga banii.
      Si vreau sa subliniez: In ORICE afacere trebuie sa poti sa convingi oamenii sa iti dea bani pt ceva. Fie ca sunt carti, jocuri pe iphone ,masini sau saorma cu de toate. Se cheama vanzari si fara vanzari nu ai o afacere.
      Pera propovaduieste ce stie ca functioneaza. Poti sa fi atenta si sa extragi ce ti se pare util si sa ignori ce nu iti place sau ti se pare gresit, dar nu te limita doar la asta ca apoi sa strigi „nu vreau, nu-mi place!” si sa o lasi balta.

  14. ai dreptate cu ceea ce spui…la capitolul practica stam foarte prost……..de multe ori ajungem usor sa atragem oamenii…dar e mai greu sa ii pastram..si o relatie inseamna mult..cum faci sa pastrezi acea relatie, sa fie ok? k nu tot timpul vin lucrurile de la sine..ci mai trebuie sa faci si tu ceva…..dar cum sa faci acel ceva cand ne lipseste experienta, cand nu e nimeni care sa vina sa ne zica uite in contextul ala e mai bine sa procedezi asa..si in altul asa…….de ar fi asa simpla si practica preucm e teoria………stiu ca daca nu esti multumit de ceva anume trebuie sa lupti sa atingi multumirea…..dar in cazul unei relatii care te face sa te simti bine, iti place persoana respectiva…dar exista anumite momente si situatii care te indispun…atunci e vorba de frustrari sau nepotrivire de caracter….cum iti dai seama daca e una sau cealalta?……..
    P.S. oricum articolele tale sunt bune si ne ajuta sa ne mai deschidem ochii..

  15. Pana la varsta de 16 ani am fost un muppet in privinta relatiilor, termen ce l-ai numit si tu in cartea ta.Incetul cu incetul am reusit sa constientizez nivelul la care ma aflu si sa incep sa muncesc pentru a schimba situatia jenanta in care ma aflam.S-au intamplat multe de atunci, am trecut si prin esecuri dar pot spune ca totul a meritat, deoarece in final am reusit sa am relatiile pe care mi le doream, cu fetele de care eram atras.
    Vreau sa te intreb acuma daca, pot sa pun linkul asta langa o scurta descriere la mine pe site?
    Chiar merita dat mai departe.
    My recent post Inteligenta emotionala si relatiile interumane

  16. Am citit articolul tau Pera si mi-a placut foarte mult.cele descrise mai sus sunt foarte adevarate,ele resprezinta intr-adevar motive puternice care ne impiedica sa seducem sau sa ne lasam sedusi,de ce nu?
    Cred ca fiecare dintre noi are puterea sa se dezvolte personal numai sa constientizeze lucrul acesta si sa ia atitudine. Este adevarat ca depinde si de persoanele pe care le intalnim dar 90% depinde de noi ce vrem cu adevarat. e posibil ca noi sa atingem un anumit nivel de dezvoltare si sa intalnim persoane care nu sunt la fel de evoluate ca noi,in cazul acesta exista doua mari solutii: persoana mai putin evoluata sa recunoasca evolutia celeilalte si daca o admira si o place sa incerce sa o ajunga din urma iar daca nu este destul de puternica sa faca acest lucru atunci va trebui sa mergem noi mai departe si sa incercam sa cunoastem alte persoane ori evoluate ca si noi ori cu dorinta de a evolua, altfel nu se poate , parerea mea spusa in urma unei experiente de acest fel.

  17. eu sunt plina de frustrari, nu merge deloc relatia de cuplu. Si sunt sigura ca din cauza mea. Imi e foarte greu sa vb deschis. si nu stiu cum sa fac sa scap de inhibitii si de gandu ca "ce cred celilati despre mine". imi doresc sa pot vorbi mult mai deschis si cu familia si cu prietenu,sa spun ce gandesc si ce imi doresc dar nu stiu cum sa incep sa vb cu ei.iti multumesc mult si astept raspunsul tau.

  18. Nu cred ca ai dreptate.Eu am o cariera,fac sport,mananc sanatos,ma intretin singura…Problema e alta.incepe sa-mi placa prea mult asa!Am fost dezamagita,si nu-mi mai vine sa incerc.asa ca m-am dezvoltat pe celelalte planuri.nu inseamna ca n-am nevoie de afectiune!Dar….inca nu-mi vine sa incerc iar!Daca vreau sa ies cu cineva,ies,daca vreau sa fac sex cu cineva,n-ar fi o problema,fiindca nu pot sa fac sex fara sa fiu implicata deloc afectiv.asa ca…….totul e vorbarie goala!

    1. ma regasesc in mare parte in ceea ce ai scris tu aici. nu ca as avea ceva cu barbatii, dar imi apreciez prea mult viata si cineva-ul ala de sex masculin trebuie sa fie mai mult decat extraordinar (asta nu inseamna neaparat frumos, bogat si celelalte clisee) ca sa imi mentina macar starea de fericire la care sunt eu acum. cineva care ma da in jos sau ma pune sa fac compromisuri sau are cerinte de la viata mea … nu are ce cauta in viata mea.

  19. Parerea mea este ca in momentul cand o persoana(indiferent ca e barbat sau femeie) renunta la a se mai considera o victima si incepe sa se dezvolte pe toate planurile(nu e usor…dar na..ce sa faci:)…. ) pentru a deveni o persoana mai atractiva si pt a putea comunica mai bine cu cei din jur atunci poate avea parte de mai multe lucruri dragute in viata….altfel e greu…pt ca vei da vina pe altii si nu iti vei lua responsabilitatea 100% pt tot ceea ce faci
    Pur si simplu iti faci viata mai usoara atunci cand te dezvolti personal, inveti anumite lucruri si faci ceva ca sa iti fie mai bine…
    My recent post Cum sa faci un redirect link

  20. de fiecare data cind citesc articolele tale,Pera,invat cite ceva util din ele…
    ai perfecta dreptate in ceea ce priveste lenea si pretextele oamenilor

  21. Sunt de acord cu ce a spus Cristina.
    Ma surprinde faptul ca Pera critica intr-un articol mai vechi pe cei care abia au bani sa supravietuiasca si totusi fac copii din motive depasite cum ar fi presiunea parintilor care vor nepoti, etc…iar acum hop, un pat si o ciorba calda e de ajuns…
    Sa fim sinceri… e foarte grav sa-ti "ofere" soarta doua animale de reproductie in loc de parinti.Ai ocazia sa pleci in viata nu de la zero ci chiar de pe minus…daca ti se mai pun si bete in roate.
    In alta ordine de idei, oamenii evolueaza;nimic nou pana aici.Devin mai inteligenti.Problema e ca cei mai inteligenti oameni de pe pamant nu doresc copii.Eu locuiesc in UK si discut cu oameni din toate colturile lumii.Toti imi spun acelasi lucru:generatia tanara nu mai face copii cum a facut generatia parintilor lor.
    Cert e un singur lucru: cand banii nu intra pe usa dragostea zboara pe geam!

  22. Foarte bun, adevarat si obiectiv articolul, de viata mea ce pot spune decat ca sunt o persoana cu o experienta facuta prost sau nici eu nu mai stiu, nu sunt multumita de viata mea sexuala desi de 1an am pe cineva la fel cum si pana acum cand eram singura… ma mint singura, ca nu am noroc , ca atrag persoane nepotrivite pentru mine si sper ca viitoarea relatie va fi mai buna sau ca persoana pe care o sa o intalnesc o sa fie mai pe placul meu….

  23. eu cred ca mananci rahat. sincer. faci pe budista (folosind cuvinte mari gen iubire, caldura, afectiune, domn, doamne) si de fapt esti plina de furie fata de oamenii care din diverse motive nu au ce le trebuie, de parca vin sa ti bata tie la usa sa i asculti sau sa le plangi de mila…si de parca n ai altceva mai bun de facut decat sa stai sa i analizezi – ma gandesc ca obtii ce vrei muncind in scopul ala nu stand sa i critici pe altii si sa scrii pe net apoi lectii despre lupta vietii….. nu ti se pare bine ce fac ei, fii tu perfecta si gata, sau, sa ma corectez, simte te libera sa te consideri perfecta. Si, daca n am bani (pentru ca din diverse motive: educatia, familia, traumele personale etc, nu am reusit sa ma autodepasesc, sau sa ma automotivez), si daca nu am haine nush de care, si daca nu fac sport si mananc shaorma ca asa vreau eu sa fac ( e libertatea fiecaruia) asta inseamna ca s o putoare lenesa? ca mi e lene n am ambitie sa obtin ce vreau? trezire la realitate: VIATA NU E PERFECTA. e mai bine sa stii exact cat poti si cat nu poti decat sa fii plin de rahat si sa te imbeti cu apa rece ca esti grozav DOAR pentru ca ai bifat toate cele de mai sus. Hai sictir, astea sunt palavre de fandoseala si de ego supradimensionat, ne place sa facem pe dascalii cand noi nu ne putem pune noua ordine n viata…(ma refer la grosolaniile agresive pe care le scrii sa te descarci nervos, si pe care astia slabi de inger le considera lectii dure si indreptatite de viata). mai ai de invatat niste chestii…asta ca tot ai cerut feed-back.

    1. :))
      Alice hai sa iti zic ceva foarte sincer:
      Te citez:

      Si, daca n am bani (pentru ca din diverse motive: educatia, familia, traumele personale etc, nu am reusit sa ma autodepasesc, sau sa ma automotivez), si daca nu am haine nush de care, si daca nu fac sport si mananc shaorma ca asa vreau eu sa fac ( e libertatea fiecaruia) asta inseamna ca s o putoare lenesa? ca mi e lene n am ambitie sa obtin ce vreau? ”
      DA ESTI O PUTOARE LENESA!
      Imi pare rau ca trebuie sa iti zicem noi asta.
      Sa sti ca Pera isi respecta foarte mult cititorii. Incearca sa il respecti si tu pe el pentru toata munca asta care o face zilnic pentru sute de oameni. Daca nu reusesti asta nu mai scrie comentarii din vocabularul tau elevat. Vrei sa ne arati ca sti sa faci din orice o hiperbola?

    2. au! se pare ca atins un punct sensibil.
      Toti avem de invatat niste chestii, de-aia a cerut feedback.
      La partea cu „mai bine sa stii exact cat poti si cat nu poti” cumva reusesc sa ma tot surprind. Fie cand cred ca pot ceva si de fapt nu pot, sau cand cred ca nu pot ceva si pana la urma reusesc. Unele lucruri puteam sa le fac acum 5 ani, altele nu. Surprize, suprize.
      „parca vin sa ti bata tie la usa sa i asculti sau sa le plangi de mila”, mi se pare ca chiar asa se intampla, mai ales prin comentarii la postari.

  24. Majoritatea oamenilor cauta vinovati din exterior ptr.toate esecurile lor.Adevarat,singurii vinovati santem noi,fiecare ptr.el.Vorba aia,D-zeu iti da dar nu-ti baga in traista

  25. :))))) e ciudat ca iti inchei materialul cu sintagma ,, cu respect”, dar in acelasi timp ii faci putori pe cei frustrati. Uuuuuuhh

      1. in sfarsit a mai observat cineva…de unde aceasta agresivitate in limbaj…si dc ma uit mai atent la cititori, as intelege alarma…si apoi nu inteleg unde sunt solutiile…inainte de a fi catalogata ca si problema, problema a plecat de la o solutie :))
        m am amuzat ff tare..
        as indraznii o solutie..nu de criza, de baza…In momentul in care te acepti, te iubesti si te consideri minunat, tu pe tine insuti…toata lumea te va vedea extraordinar…si apoi sexul, draga Pera, este singurul lucru care nu se invata, e instinctual….sau nu?
        😉

  26. Este interesant articolul,clar am ceva de invatat,dar parca era vorba de iubire.Poti sa fii in toate felurile pe care le-ai enumerat,aici si in alte articole despre personalitate si sa fii o persoana de succes pe multe planuri,insa nu cred ca lucrurile astea arata ca esti o persoana care stie sa iubeasca si sa primeasca iubire.In primul rand inveti de la parinti cum sa primesti si sa daruiesti iubire,apoi ,daca ei nu au stiut sa iti arate,trebuie sa descoperi tu.invatam sa fim independenti si sa nu mai avem nevoie de nimeni,incat atunci cand ne trezim ca apare o persoana care vrea o relatie de iubire,parca ar fi de pe alta planeta si incepem sa ne punem intrebari daca o fi instabila emotonal atunci cand vedem ca vrea sa stea mai mult timp in prezenta noastra,ne intrebam daca o avea vreun interes material atunci cand ne propune sa ne mutam impreuna,nu intelegem de ce trebuie sa stie amanunte din viata noastra de zi cu zi…o fii control freak?…Si multe altele…Ma uit in jurul meu si vad cat de mult s-au denaturat relatiile si individualismul asta consider ca e aplicat gresit de foarte multi.Ajungem sa nu mai lasam oamenii sa intre in vietile noastre,de teama ca vor sa ni le ia.Si nu ne mai deschidem spre iubire,o alungam.Din contra,cand iubim,totul e out in the open si nu ai de ce sa iti fie teama,asta doar atunci cand iubirea e reciproca.Eu sunt o tipa independenta,ma intretin singura,am o cariera care ma multumeste,fac ce imi place si traiesc din asta,am o familie si prieteni adevarati pe care ma pot baza,timpul liber mi-l ocup cu activitati care imi plac si nu ma plictisesc niciodata.Si cu toate astea,il astept pe acel Fat Frumos,dar nu sa ma scoata din mizerie,pentru ca imi place viata mea,dar vreau sa iubesc,vreau sa experimentez acea relatie de iubire sincera,care iti imbogateste viata si mai mult.Si imi fac timp si pentru sufletul meu,un lucru foarte important pe care uita multi sa il faca,sa caute in sufletul lor,in fiinta lor iubirea si sa o descopere.Daca nu ai iubire in viata ta,eu cred ca asta nu se datoreaza felului in care arati,carierei,banilor sau altceva,(astea merg foarte bine la capitolul seductie ieftina)ci e pur si simplu pentru ca nu o lasi sa apara.Si asta o gasesti doar in tine.Si daca incepi prin a te iubi pe tine,toate lucrurile or sa mearga spre aspect fizic frumos,un job mai bun,prieteni prezenti,relatii sanatoase.Pentru ca o sa vrei tot ce e mai bun pentru tine,pentru ca stii ca meriti.

    1. Impresionant comentariul tau, si deopotriva intelept, mi-a mers la suflet pentru ca si eu gandesc la fel. Iti doresc sa fii fericita si sa ai parte de o relatie asa cum iti doresti.

    2. Buna Luiza,
      Ai mare dreptate in ce a ce spui si eu caut acelasi lucru, vreau sa iubesc si sa fiu iubita in adevaratul sens.
      Am iesit de curand dintr-o relatie mai lunga, totul s-a incheiat cum nu ma asteptam mai rau in sensul ca nu imi imaginam ca omul pe care il iubesc poate sa-mi faca asa ceva si sa invoce asemenea motive stupide pentru despartire. Dar astia sunt oamenii, te dezamagesc cand te astepti mai putin.
      Si eu sunt o persoana care ma intretin singura chiar si in perioada relatiei nu asteptam sa plateasca partenerul, si tot nu a fost bine.
      Sunt o persoana ambitioasa care nu se multumeste cu putin si viseaza sa exceleze in viitor in meseria pe care o face.
      Una din probleme ar fi ca nu sunt multumita niciodata de ce a ce fac, tot timpul gasesc motiv de a ma critica :).
      E foarte greu sa gasesti pe cineva care sa te iubeasca cu adevarat, dar nu imposibil…. 🙂
      Va doresc tuturor sa aveti parte de tot ce va doriti !!!

  27. iti inteleg foarte bine articolul si sustin punctul tau de vedere. chiar ma gandeam ca nu detin nici una din „calitatile” miopiei in gandire si chiar sunt un om fericit. de mult mi-am schimbat perceptia despre viata si sunt un om liber. pana si baietii pe care ii atrag sunt deja altfel. sunt multumita de alegerile mele in general (nefiind foarte dese, dar macar sunt bune:P ). cu toate astea, parca reusesc sa dau gres de fiecare data…..la capitolul asta.! sa fie oare faptul ca imi acord dupa fiecare relatie un timp in care sa creez si sa fiu singura, o pauza parca, in care ies la fel de mult in oras cu prietenii, fac fix aceleasi lucruri interesante, doar ca nu o fac in cautarea unei „relatii tampon”. avand o viata frumos organizata, aceasta pauza imi da sentimentul ca e cel mai „safe” sa fiu singura…oare asta sa fie?! sa se fi instalat acest sentiment ciudat ? hmmmm…..

  28. iti inteleg foarte bine articolul si sustin punctul tau de vedere. chiar ma gandeam ca nu detin nici una din "calitatile" miopiei in gandire si chiar sunt un om fericit. de mult mi-am schimbat perceptia despre viata si sunt un om liber. pana si baietii pe care ii atrag sunt deja altfel. sunt multumita de alegerile mele in general (nefiind foarte dese, dar macar sunt bune:P ). cu toate astea, parca reusesc sa dau gres de fiecare data…..la capitolul asta.! sa fie oare faptul ca imi acord dupa fiecare relatie un timp in care sa creez si sa fiu singura, o pauza parca, in care ies la fel de mult in oras cu prietenii, fac fix aceleasi lucruri interesante, doar ca nu o fac in cautarea unei "relatii tampon". avand o viata frumos organizata, aceasta pauza imi da sentimentul ca e cel mai "safe" sa fiu singura…oare asta sa fie?! sa se fi instalat acest sentiment ciudat ? hmmmm…..

  29. Asa e Pera trebuie sa ne schimbam atitudinea.Trebuie sa invatam sa facem bani,sa invatam sa iubim fara sa ne facem rau,sa invatam sa ne asumam greselile,sa invatam sa traim sanatos.Pentru ca sa vina schimbarea,ne trebuie atitudine,ne trebuie verticalitate si ea vine din munca,din sudoare,din educatie(dezvoltare personala) din cultura,din toleranta,bunatate.Ma impresioneaza ca acest discurs vine din parte unui barbat.Sunt foarte mandra de tine,Felicitari.

  30. sper sa-mi permiti sa te numesc PRIETEN, draga Pera Novacovici, da suntem niste fustrati, mai rau e ca putini suntem cei care incercam sa luam atitudine, care incercam sa ne deschidem sufletele si mintea pentru a cunoaste ptr a invata sa fim fericiti, ca in fond asta cautam toti….FERICIREA.Abia astept sa ridic azi cartea ta de pa posta si sa te cunosc, sa invat de la tine lucruri pe care inca nu le stiu.Nimic in viata nu e intamplator, iar faptul ca ai apatrut in viata mea este o FERICIRE de care INGERUL meu pazitor a avut grije sa am parte.

  31. am fost o femeie frustrata,nu din cauza lipsei de iubire ci a atentiei excesive,dar cu ajutorul tau imi shimb stilul si personalitatea,acum pot spune ca sint multumitta,privitor la acest articol imi place indeosebi motivele de la punctul 5

  32. ce imi place cel mai mult ca si fetele izi sic parerea pe saitul acesta chiar ma bucur sincer felicitari pentru articol Pera

  33. fac parte dintre cei cre NU au avut parte de o educatie sexuala; care au considerat ca sexul este o latura atat de intima a fiecaruia incat nu se cade sa vorbesti despre el decat cu tine insuti si nici asta prea frecvent..viata ,nu m-a contrazis.am avut parte de satisfactii, de impliniri, nu am avut dezamagiri din acest punct de vedere.pentru mine , aceasta parte a vietii nu numai ca este tabu dar nici macar nu are o importanta covarsitoare .

  34. Buna Pera
    Imi place articolul si sunt de acord cu ce a spus mai sus Cosmina, partea cu parintii, nu este suficient un blid de mancare si un pat din partea lor, nu ca i-as condamna dar cred ca toata lumea este de acord cu mine ca educatia parintilor, dragostea lor (sau lipsa lor) isi pun amprenta asupra personalitatii tale, fie ca esti femeie sau barbat, atat de acut incat iti cladesti viata ta proprie pe aceasta "baza data de parinti". Nu vreau decat sa subliniez un aspect, nu sa caut scuze.
    In ceea ce ma priveste, eu sunt multumita de relatia care o am (de 20 ani) pentru ca am evoluat, si evoluez in continuare. Cu sexul nu stau bine, ca sa ma exprim in procente: 70%. Ce sa fac? Sa-mi iau un amant? Nu vreau.Sa-l las doar pentru asta, nu e cazul.
    Numai bine

  35. Peste tot mergi cu tine insuti. In relatii, munca, afaceri, concedii, peste tot tu cu tine.Tu esti cel ce poti sa privesti ceva anume in ansamblu sau pe bucati, dintr-un unghi sau altul, de sus sau jos, de pe laterale sau de unde tu vrei, insa in final tot tu cu tine esti. Daca in tine exista iubire, relatia ta este iubire, asa cum si aerul pe care il respiri, munca pe care o faci sau orice tu esti pregatit sa intreprinzi vibreaza in iubire intr-o mai mare sau mai mica intensitate, sporadic sau continuu, exact atat cat esti tu insuti iubire, in dualitate sau trecut pe o alta linie a timpului fara sistem, credinte distorsionate sau trunchiate. Cat timp omul depinde de altul intr-o relatie, se numeste dependenta, se numeste program dual. De fapt sa fii iubire, se intampla cu sau fara relatii fiindca iubirea chiar n-are de a face neaparat cu o relatie ci doar este si atat. A fi insa in aceeasi sambata intr-o anume relatie este cu totul altceva. Sunt multi oameni care au relatii armonioase fara a exista neaparat iubire dar in schimb existand comunicare, respect, viziuni sinergice, multumire. Asta poate insa dura exact atat cat toate acestea exista. Si-apoi chiar si daca tu ai vibra in cea mai pura iubire si tot nu e obligatoriu sa poti sa faci ca o relatie sa mearga fiindca esti tu cel ce vibrezi in aceasta iubire, partenerul/partenera ta putand fi pe o alta frecventa in care sa aibe o alta viziune a relatiei momentan fiind in acord cu ceea ce el/ea vrea. Eu cred ca acest articol abordeaza totusi o tematica generalizata in care se pune totul in aceeasi oala fara insa a se intelege cu adevarat ce inseamna totusi pana la urma iubirea autentica. Candva faceam si eu aceeasi greseala insa dupa ce am experimentat acea stare de iubire care n-are cum sa fie descrisa in cuvinte, mi-am dat seama ca de fapt relatiile nu au nimic de a face cu asta ci ca eu sunt cea care fiintez in aceasta stare cu sau fara cineva alaturi de mine. In rest, sunt de acord ca pot sa existe relatii armonioase in care doi oameni care au ajuns la un adevarat stadiu de respect sa poata convietui impreuna in fericire si armonie atata timp cat isi ofera unul altuia libertatea necesara ca sa isi poata urma fiecare in parte legenda lui personala. Acesta insa este un subiect mai amplu care merita abordat de catre cineva care experimenteaza sau a experimentat o astfel de relatie. In rest, arta seductiei se poate invata, dar asta nu iti garanteaza ca iti pune pe tava si iubirea ci doar ca ai devenit o persoana magnetica care poate sa atraga pe cine vrea, cand vrea si cam atat.
    Concluzie: daca un om a reusit sa se simta implinit intr-o relatie care dureaza de cel putin 20 de ani si aici ma refer sa se simta cu adevarat implinit nu doar sa convietuiasca cu cineva anume, inseamna ca are experienta in ceea ce inseamna o relatie functionala si este astfel apt sa ii invete si pe ceilati pasii pe care el i-a facut. In rest, putem vorbi de multe, dar de la vorba pan' la fapta…..Te respect Pera pentru ceea ce faci si chiar imi esti simpatic asa cum imi este simpatica si Andreea dar cu toate acestea eu una cu siguranta ca nu as merge pe mana vostra in ceea ce inseamna o relatie si asta pentru simplu fapt ca inca si voi cautati solutii, iar in acest caz, daca ne-am aduna cu totii, am fi un grup de ala simpatic care se joaca de-a baba oarba avand fiecare in mana cate un magnet asa sa fie mai cool si mai seducatoare (seductie) viata. Partea buna e ca daca cauti sigur pana la urma gasesti. Ce? Asta deja e un mister pe care viata ne-o releva fiecaruia in parte.
    Aici adevar grait-ai: "Ai toata informatia si toata viata inainte ca sa experimentezi si evoluezi."….asa este, ai toata viata inainte sa privesti lucrurile din toate unghiurile posibile si imposibile si de fiecare data cand mai descoperi cate ceva sa spui: Evrika, iaca ca am mai descoperit inca un adevar care insa cu siguranta ca nu este si ultimul….
    sa ai parte de cel mai mare bine dintre toate si tu si toti cititorii tai

  36. Codul de etica al amerindienilor (valabil si pentru zilele noastre)
    10 Jan, 2011 Dezbateri Publice
    Tweet this
    1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar sa-i vorbesti.
    2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia/Gelozia si Lacomia, acestea izvorasc din instrainarea de Suflet. Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.
    3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta, si tu mergi pe ea. Altii pot sa mearga eventual alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.
    4. Poarta-te cu oaspetii care iti intra in casa cu multa consideratie. Serveste-le mancarea cea mai buna, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.
    5. Nu fura ceea ce nu este al tau, nici de la alta persoana, nici de la o comunitate, nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.
    6. Respecta toate lucrurile care se afla pe acest pamant – toti oamenii, fiintele, toate plantele.
    7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu intrerupi pe altul care vorbeste, nici sa nu razi de el si nici sa nu ii copiezi comportamentul in batjocura. Permite fiecarui om dreptul la exprimare personala.
    8. Nu vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine multiplicata.
    9. Toati oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
    10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului. Practica Optimismul.
    11. Natura nu este aici Pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.
    12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor, si uda aceasta iubire cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca, asigura-le acest spatiu.
    13. Evita sa ranesti inimile altora, fii constient ca ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.
    14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de Vointa in acest Univers.
    15. Pastreaza-te echilibrat; sinele tau mental, sinele tau spiritual, sinele tau emotional, sinele tau fizic, incearca sa le pastrezi puternice, pure si sanatoase. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.
    16. Ia decizii constiente legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.
    17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios. Asa ceva este un lucru interzis.
    18. Fii cinstit intai cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si ajuti pe tine insuti.
    19. Respecta alte credinte religioase. Nu-ti forta credinta ta asupra altora.
    20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrul de Caritate.

  37. Da si nu ,multe teoretice putine practice,lipsa de mentor,perseverenta,motivatie si de cunoastere de sine fac ravagi,un lant de flori e mai greu de rupt fata de unul metalic. Ce faci e bine mergi mai departe,trezeste de poti constiinta de sine oamenilor,sa ai parte de multe ,bune si frumoase in viata .

  38. Salut!
    Acum am citit articolul, sper ca nu e prea tarziu sa dau comment 🙂
    Ce pot sa spun despre relatiile mele? Am 20 de ani, dar inca nu am avut nicio relatie.De la sfarsitul anului trecut, au inceput sa se iveasca ocazii, sunt baieti carora le plac de mine, dar eu nu ma simt atrasa de niciunul. Si cateodata am impresia ca nu-i apreciez pentru ca am prejudecati. De exemplu, unul dintre ei e mai mare cu 3 ani decat mine, e o persoana foarte de treaba, dar ma deranja faptul ca era mai tacut decat mine (parca imi dadea PREA MULTA libertate sa vorbesc si tot eu treceam de la un subiect la altul) iar eu ma simteam ca o moara stricata; la o iesire m-a intrebat daca vreau sa fiu cu el (ideea de a cere prietenia nu ma prea incanta) si tot atunci am aflat ca nici el nu a avut vreo relatie inainte. Iar asta s-a observat.. Altfel spus, pare genul de tip cuminte. Nu m-a deranjat asa de mult l cu lipsa de experienta, ci mai degraba cu atitudinea lui. Am amici in aceeasi situatie cu el, dar cu care pot povesti ore in sir fara sa ma plictisesc. De multe ori ma intreb: oare am de la acel baiat prea mari pretentii in conditiile in care nici eu nu am experienta? Chiar am prejudecati sau pur si simplu nu e genul care sa ma atraga?Pe de alta parte, persoane care ma atrag din prima se dovedesc in scurt timp a fi sub anumite standarde ale mele. De altfel, cam toti pe care i-am cunoscut nu prea pareau sa aiba un tel (profesional) bine stabilt, asa cum ne indemni tu, Pera, sa avem. Nici eu nu am unul, sunt confuza, ma framant si incerc sa descopar ce-mi place mai mult, ce drum sa apuc dupa facultate. De aici ar mai rezulta o intrebare: daca in viitorul apropiat sau mai indepartat apare cineva care sa ma atraga cu adevarat si sa corespunda standardelor mele, ar trebui sa incerc sa fiu cu aceea persoana? sau sa stau deoparte si sa ma ocup de alte paliere ale personalitatii sa mi ating standardele pt ca mai apoi sa merit sa intalnesc o astfel de persoana? Eu personal, as fi mai tentata sa aleg prima varianta si sa incerc sa ma dezvolt concomitent pe mai multe planuri chiar in timpul acelei relatii; exista sansa ca aceea persoana sa caute din start pe cineva mai bun ca mine, sau sa ma lase in scurt timp pt acel cineva, dar, oricum, incercarea moarte nu are.
    Iti multumesc pt tot ce faci pentru oameni. Pe mine personal, articolele tale m-au ajutat foarte mult sa-mi schimb modul de a gandi si imi dau putere sa trec peste prejudecatile celor din jur.
    Mult succes in continuare!
    Cu stima,
    Alexandra

  39. Genial articolul, ma faci sa privesc totul din ansamblu si sa observ micile greseli involuntare care le face mintea mea.
    Astept cu nerabdare alte articole.

  40. Clar nu sunt multumit de situatia mea actuala.Mai ales ca eu credeam ca in Romania e mai greu sa vb cu femeile iar acum am ajuns in Anglia sunt in lodnra si am aflat ca imi este la fel de greu sa incep o conversatie cu o femeie chiar dak aici sunt femeile cat de cat mai deschise.Cred ca totul incepe de la tine si sse termina cu tine.Vb aia poti sa imi sufli in ciorba dar nu ai cum sa o mananci in locul meu:)).F.bun aricolul felicitarile mele:)

  41. Sunt parinte si cred ca inteleg ce a vrut Pera sa spuna. Intotdeuna i-am considerat pe baietii mei niste mici oameni mari. Indata ce am putut sa vorbim, sa comunicam am incercat sa tin cont de parerea lor sau chiar sa-i las sa decida singuri incepand cu cat de gros sa se imbrace, alegerea de a fi fumator sau nu si pana la alegerea profesiei. N-au fost premianti, nu sunt fumatori, sunt pe cale sa se realizeze f bine din punct de vedere profesional. Si totusi ma intreb cateodata cum ar fi fost daca as fost mai severa cu ei, daca le-as fi cerut sa invete mai mult, sa fie premianti

  42. Da, da, da si o mie de da, nu sunt un seducator de femei, stiu multe dar le practic rar, totul astept sa fie foarte repede. Adica am intrat cu ea in discutie si astept sa primesc numarul cit mai repede. Asta este greseala cea mai mare, plus la asta este necesar ca sa discut cu cit mai multe femei de note diferite.

  43. Am inceput de mult sa citesc articole pe situl tau, si recunosc ca nu am facut asta in mod constant dar in ultimul an viata mea s-a schimbat radical. Ideile plantate acolo undeva au fost de folos. Iti multumesc

  44. ce imi place faza cu barbatii adevarati sunt la intalnire cu femei adevarate care…printre altele fac sport si se intretin …..
    cat de adevarat …. sunt sigur ca toata lumea stie ca sportul in Grecia Antica, sau cum se numea pe atunci, era doar pentru Nobili si pentru Barbati?
    Sclavii la gara …sau la munca ….
    Fratilor, vreti sa urcati putin mai sus, puneti mana pe niste gantere din cand in cand.
    Femeile au zbierat ani in rand la egalitate si cand au avut voie sa practice sport …. sau sucit…majoritatea….
    Ce natie de sportivi am fost acum un sfert de veac … si ce o sa ajungem in curand…. obezi sau rahitici, fara personalitate curaj ambitie…. bolnavi diabetici si cardiaci ….
    da nu-mi pare rau…va fi indeajuns de munca pt mine ca Personal Trainer…
    o seara buna

  45. Mare dreptate… Insa am si eu o intrebare: Stiu cum trebuie sa fiu, stiu ce trebuie sa schimb la mine, am vazut si filmuletul in care spuneai unde sa gasim puterea interioara de a darui iubire(natura, muzica, filme, carti, hobby-uri)… In fiecare seara citesc cateva articole de pe acest blog si de pe altele asemanatoare, insa a doua zi ma trezesc tot nemultumita, tot urata ma vad… Din nou nu gasesc nimic care se ma bucure desi sunt recunoscatoare pentru tot ce am… Ce e de facut? Unde sa mai caut puterea aia interioara? Cui sa ofer toata dragostea ce o port in suflet? Problema la mine nu e ca nu am ce oferi, e ca nu am cui sa ofer. Ce-ar trebui sa fac sa atrag persoane disponibile sa primeasca toata dragostea pe care eu sunt dispusa sa o ofer?

    1. Crede-ma, nu conteaza atat de mult pentru un barbat daca esti urata (fizic vorbind). Atata timp cat ai toti dintii din fata si nu ai cocoasa, nu ai de ce sa-ti faci griji. Conteaza mult mai mult personalitatea si increderea in tine. Iti spun asta fiindca ma uit in urma la o parte din relatiile mele si imi dau seama ca am fost cu femei urate spre foarte urate si nu mi-a pasat deloc. Conteaza sa faci persoana cu care vrei sa fii sa vrea sa stea cu tine.
      Nu te mai gandi la ce poate merge prost si fa pur si simplu lucruri. Du-te intr-un club, daca vezi un barbat ca iti arunca priviri, danseaza cu el (nu i te oferi pe tava totusi). Have some fun. Viata are talentul de a ne ascunde lucrurile cu atat mai adanc cu cat ni le dorim mai mult.

    2. „tot urata ma vad” deaia nu reusesti. ca sa rezolvi asta, faci ca si mine . In fiecare zi ,timp de 20 de minute stai in fata oglinzii (de preferat dezbracata) si te concentrezi asupra ce iti place la tine , dupa cateva zile o sa observi ca parca te vezi mai frumoasa si pur si simplu o sa ajungi sa te iubesti ! si asta o sa-ti schimbe viata radical. In legatura cu „nu am ce oferi”, gresesti din nou. Orice om are ce oferi, doar ca tu nu sti exact ce anume…dar acolo este ceva. Aici te combati singura, spui „cui sa ofer toata dragostea ce o port in suflet?” ca mai apoi sa scrii ca nu ai ce oferi.. daca ti-ai fi citit comentul inainte de ai posta ai fi observat ca ti-ai raspuns singura 😀
      P.S: scuzati greselile de gramaticale sau de expresie, sunt obosit dupa o zi tare plina 😀

  46. Viata inseamna aventura si reversul e valabil.Trebuie sa incercam sa vedem viata intr-un mod pozitiv,fiecare zi sa fie noua pt noi,sa fim deschisi cunoasterii. Prezentul e tot ce avem acum ,maine nu stim ce va fi……

  47. buna Pera,
    Nu am reusit sa-ti scriu pana acum desi am citit tot ce am primit pe face sau pe mail.Sunt foarte interesante articolele pe care le dezbati si chiar educative pentru cei care vor sa inteleaga ca viata trebuie pretuita.
    Despre acest articol pot sa spun ca asa cred si eu …despre viata mea amoroasa am mai putin de zis iar despre realizari mai am inca de luptat ca sa duc totul pana la capat.Intradevar iubesc un barbat dar el este frustat din cauza situatiei mele( materiale..etc)iar eu sunt o femeie care mai mult gandeste decat sa ia initiativa.Ce este de facut?

  48. Fara sa fie o scuza,lipsa de experienta te impiedica sa ai succesul necesar cu sexul opus,in special daca ai ajuns la o anume varsta…ma refer undeva la 30 de ani.Oricat incerci,femeile te miros ca nu ai experienta si fug ca dracul de tine.Foarte sincer. Sincer celelalte laturi nu cred ca sunt chiar asa importante in relatiile cu femeile.Sunt o gramada de barbati care nu au un drum in viata,nici multumiti de situatia lor financiara nu sunt dar au un succes fantastic cu femeile.eu unul am avut o perioada foarte prospera din punct de vedere financiar,eram foarte multumit cu ce realizasem dar crede-ma ca asta nu se simtea absolut deloc in raporturile cu femeile.Din experienta spun ca in viata daca vrei sa faci ceva bine,tre sa stii foarte bine.Cu incercari si esecuri e apa de ploaie….Pana nu faci odata cap coada la perfectie nici nu poti astepta cine stie ce rezultate mai ales in relatiile cu femeile.

  49. „Mintea si ratiunea au rolul principal de a MINTII posesorul creierului.”
    de a „minti” , PERA! nu mintii!! aproape ca nu intelegeam sensul propozitiei .
    fi/fii,vi/vii si acum minti/mintii?e inadmisibil…

    1. Tocmai ce am citit articolul si Pera vorbea despre frustrare….cred ca ai pierdut esentialul din articol in timp ce ai luat atat de personal un cuvant scris aiurea ca sa te apuci sa „tipi” pe aici cu atatea semne de exclamare….da-i si 2 palme:))))))

  50. Nu sunt multumita deoarece nu am un anturaj bogat , nu am prea multi prieteni care sa imi fie alaturi unii sunt falsi si ipocriti unii pretind ca imi sunt prieteni. Si tocmai ce m-am despartit de iubitul meu care la randul sau nu era prea bun in ceea ce priveste , sexul , iubirea , relationarea dintre noi doi , el se axa mai mult pe partea lui , anturajul , relationarile ,legaturile. I don’t know what to do from now on .

  51. inainte nu eram multumit…dar am incercat asa cum spuneti si dv, sa dezvolt, starea financiara..(m-am angajat) starea de sanatate(mai mult sport, mancare sanatoasa, fructe, legume(fiind oricum vegetarian), viata sociala(am inceput sa ies cat mai mult in oras cu prietenii cu diverse persoane, la un suc, la un fotbal) si uite ca au inceput sa se dezvolte si relatiile defapt relatia. acum citind aceste lucruri imi aduc aminte ca asa am inceput si eu si merge din ce in ce mai bine!

  52. sunt multe de spus….sunt singur de 3 ani, am fost inselat, am incercat sa am o relatie nu a mers, am vorbit cu multe fete dar nu a iesit nimik,, vreau sa ma apuc de sala fiindca sunt slab, sa ma imbrac bn, sa investesc in mn, sa am atractie la fete vreau sa fiu un barbat adevarat, sunt multe lucruri de invatat si de aplicat, timp nu prea am pt k lucrez la o benzinarie, am o stima scazuta, nu sunt urat parerea mea. ce sfat mi-ai putea da Pera?

  53. DA sunt multumit de ce se intampla in viata mea , legat de sex ,relatii si iubire. Multumesc pentru munca pe care o depui si faptul ca impartasesti cu noi . Te salut !

  54. buna Pera. la mine s-a terminat o relatie de 8 ani si acum sunt singura. trebuie sa imi dezvolt celelalte ”felii” pentru a ajunnge aici. multumesc

  55. Salut Pera. Am 3 mari , dar foarte mari probleme.
    1. Sunt virgin , asta afecteaza seductia? Se vede nesiguranta? si cand mi s-a oferit ocazia sa fac sex am refuzat .. nu imi placea cum arata tipa, plus ca nu stiu de ce dar am un fel de mentalitate sa simt sa o fac cu cineva mai special, cineva pe care cunosc.. o colega sau iubita, insa nu stiu cum sa ajung cu ele in faza asta.
    2. Nu stiu ce sa vorbesc cu o fata, ce subiecte de discutie sa am si cum sa o fac interesata de mine. Iar cand incerc sa par haios sa spun o gluma, am .. defapt nu am haz. Si ce-a mai amuzanta gluma iese din gura mea ca fiind ultimul banc sec de pe pamant.
    3. Cand sunt inconjurat de alti „masculi” , acestia fac caterinca de mine si vreau , dar nu stiu cum , sa le impun respect . Ce spun eu asa sa faca , sa ma vada ca fiind alfa (defapt vreau sa devin un alfa) , sa imi ceara sfaturi inainte sa actioneze pe cont propriu..mai ales daca sunt si eu implicat.

    1. Si ce alte felii trebuie sa dezvolt , si cum ? tot incerc sa fac bani dar nu stiu cum. Cand vreau sa imi iau haine , nu am gusturi la ele..

    2. buna,cred ca asa cum zicea Pera in cartea sa,trebuie sa fim noi insine,sa ne ascultam vocea interioara.Eu consider ca daca esti virgin e o virtute,un dar pe care Dumnezeu ti l-a inzestrat,de aceea eu nu vad sincer in asta o problema,din contra ..Daca ai sti cat de fericita este femeia cu care vei „imparti „acest dar;).Presupun ca trecut ceva vreme de atunci,si viata ta s-a schimbat in bine,scuze ca am intervenit,dar mi-am amintit ca anul trecut am incercat sa am o relatie cu o persoana asemanatoare cu tine,i-am apreciat aceasta calitate,doar ca pur si simplu n-am simtit deloc ca il iubesc cu adevarat..si nu aveam deloc niciun lucru in comun,nici macar timp cand sa iesim,
      si de aceea ne-am despartit

  56. Probabil ca mai tine si de prezenta masculina din viata ta.Daca esti femeie si te-ai nascut intr-o familie in care tatal tau nu si-a respectat niciodata sotia,a considerat ca este buna doar sa faca lucruri prin casa,daca nu a oferit afectiune copiilor,daca cea mai mare placere a lui a fost bautura….nu ai cum sa cresti cu o asemenea figura masculina in casa si sa nu te afecteze cred eu la nivel de subconstient si fara sa vrei la un moment dat ajungi sa vezi un anume comportament al persoanei de langa tine si sa-l asociezi cu al tatalui si brusc se schimba toata imaginea si usor usor te indepartezi.Probabil sunt lucruri care se rezolva la un psiholog dar eu cred ca psihologii pana la urma nu fac decat sa puna intrebari si tu gasesti singur raspunsurile si daca tot ajungi sa realizezi care este problema de ce sa nu descoperi tu singur…ca doar vrei sa inveti,sa evoluezi.Eu cred ca a constientiza acest lucru este deja un pas.Oricum Pera felicitari pentru articol.Am mai citit din feedback-uri si am citit la un moment dat ca ai putea fi sectant:)))) Nu vad nici o ura in ceea ce scrii tu,doar realitate 100% si chiar cred ca primul pas in a evolua este sa fii sincer cu tine si sa-ti recunosti si partile pozitive si cele negative si daca ceea ce citesti pe un site te loveste undeva unde te doare esti inca in faza in care incerci sa te ascunzi dupa deget.Ma bucur tare ca google mi-a indreptat cautarile inspre blog-ul tau si ma bucur tare ca faci ceea ce faci si abia astept sa imi fac cadou de craciun noua ta carte.

  57. Hm…idealul ar fi ca barbatii buni sa fie cu acele femei independente, care muncesc zi de zi, fac miscare si se intretin…din pacate cunosc prea multe exemple de astfel de femei, chiar remarcabile, care sunt singure…si barbati buni (asa cum ziceti voi) cu niste femeiusti nici frumoase, nici destepte sau talentate, care nu muncesc mare lucru si nici nu se intretin.
    Femeilor, intr-o lume pragmatica in care traim, daca vreti un barbat bun, incercati sa va afisati cat mai aranjate, cariera nu va ajuta in mod deosebit, defapt e un risc pe care vi-l asumati in detrimentul vietii personale.

    1. Mare dreptate ai Oana; barbatii vor de fapt femei care sa-i manipuleze, sa le dea impresia ca ei sunt Dumnezeu, chiar daca au acasa o femeie adevarata, frumoasa, cu creier, cariera, independenta si care-l mai si iubeste si-i ofera libertate, fidelitate si sustinere.
      Oricat ar spune ei barbatii, nu toti, dar marea majoritate sunt niste fiinte slabe la acest capitol !
      Asa este:”Femeilor, intr-o lume pragmatica in care traim, daca vreti un barbat bun, incercati sa va afisati cat mai aranjate, cariera nu va ajuta in mod deosebit, defapt e un risc pe care vi-l asumati in detrimentul vietii personale.”
      Si mai este un adevar universal valabil: „Nu poti avea success in toate si pe termen lung”.
      Mary

    2. Ce inseamna pentru voi un barbat bun ? Si chiar asa , in acest articol este prezentata ca o idee preconceputa , faptul ca femeile care sunt constiente de anumite calitati ale lor , au pretentii materiale , se gandesc mai mult la portofelul barbatilor , dar nu este deloc preconceputa si asta este societatea dezechilibrata in care traim . Daca un barbat bun este cu o femeiusca nici frumoasa , nici desteapta si nici talentata , este pentru ca acea femeie nu a fost atat de materialista si l-a apreciat pentru ceea ce este el ca om si i-a transmis caldura , iar daca a primit si belsug… nu este pentru ca ea a privit la el in mod materialist . Femeile frumoase , remarcabile , independente , care muncesc zi de zi , nu gandesc ca asta este ceva normal , asa cum au afirmat intotdeauna , asa cum presupune egalitatea dintre sexe , ci ca pe un motiv de mandrie , ca si cum sunt din lumea de deasupra noastra…a muritorilor . MAjoritatea femeilor care sunt nedumerite de ce barbatii buni sunt cu femei care nu intrunesc calitati evidente , ar trebui sa-si revizuiasca comportamentul de printese si complexele de superioritate . Si noi suntem fiinte umane si avem nevoie de caldura .

  58. Orice se poate teoretiza numai IUBIREA , NU. Este IMPOSIBIL sa o incadrezi in tipare, este mai presus de diagnoze sau retete. Hai sa fim un pic mai smeriti: omul nu poate controla totul si asta este, de fapt, farmecul vietii. Prezenta IUBIRII este un dar divin, absenta ei, o incercare. Nimic mai mult. Omul trebuie sa se bucure si de una si de cealalta si sa-si indrepte atentia mai mult spre A DARUI, decat spre A PRIMI iubire si orice altceva. Ceea ce daruim este singurul lucru ce nu scapa controlului nostru.

  59. Pera nu faci decat sa-mi confirmi in fiecare articol de-al tau , convingerile mele; asa este, toate esecurile noastre vin din comoditatea/lenea cu care suntem ‘inzestrati’. Recunosc ca am si eu momentele mele dar, in general incerc sa fac ce trebuie ca sa devin mai buna, in toate planurile,! Multumesc lui Dumnezeu ca existi! Probabil ca daca citeam articolele tale cu multi ani in urma, viata mea era radical schimbata in bine…totusi, timpul nu-i pierdut; inca ma simt tanara, inca sunt studenta, inca fac parte din lotul Romaniei de polo feminin, inca sunt mama si sotie (nu cea mai buna, e adevarat!).Mult succes in continuare!

  60. Caut si eu pe cineva din bacau cu care sa ies la abordat fete…cu care sa evoluez,sa vrea sa invete ce vreau si eu!Ma gasesti pe facebook,Ciobanu Nicolae Daniel!…Prea tare articolul,din pacate ma cam regasesc in criticile tale!

  61. Sunt o putoare care nu merita iubirea pe care si-o doreste, pentru ca nu mai fac nimic sa dau de ea.Am urmat anterior toti pasii pe care i-ai amintit, sunt toba de informatii, am aplicat prost, am muncit sa ma dezvat, am obosit sa mai analizez cu mintea, am tras concluzia ca atrag ceea ce sunt, iar , daca ceea ce am atras pana acum nu mi-a placut, inseamna ca trebuie sa ma transform. Acum gandesc cu inima, i-am pasat ei responsabilitatea alegerii, deci astept sa simt si am ales paradigma ” Daca..CEVA…trebuie sa se intample , se va intampla!” Asa ca sunt o putoare.

  62. azi am citit din nou articolul tau pt ca mi l-ai trimis prin mail;in prima categorie si chiar si in a 2-a,din pacate ma incadrez,stau f bine la teorie,dar la aplicat din pacate f prost; si cand am incercat am dat-o in bara rau;stiu ca nu sunt singura in situatia asta,dar chiar nu stiu cum sa fac ,sa nu mai fiu asa.Vreau sa ma schimb,privesc viata cu alti ochi,sunt optimista,dar chiar nu stiu ce se intampla cu mine,atunci cand vine vorba de asta,devin f timida in preajma barbatilor si abia scot 2 vorbe.M-am saturat sa fiu asa.Incerc sa fiu eu insami cu calitatile si defectele mele,dar sincer sunt momente simt ca nu-i de ajuns.De aceea vreau sa ma schimb,sa nu ma mai simt singura,desi am prieteni apropiati;)

    1. CIAO ALINA interesant comentariul tau . probabil ca ai mai putin de 30 de ani , asta reiese din ,,optimismul ,,pe care il afirmi in acest comentariu , cred ca mai ai lipsa de experienta si bineinteles teama de necunoscut ! probabil ca inca nu ti-ai descoperit vocatia inca . iti recomand cartea lui PERA ,, IMPULSUL PENTRU VOCATIA TA , ti-ar putea fi de ajutor si cine stie cum o sa iti deschida ochii si mai mult ? nu de fiecare data am ceva bun de castigat cand fac treaba asta , dar acum nu m-am putut abtine sa nu ma bag in seama . SUCCES in continuare si nu renunta sa te autoeduci si mai ales sa te cunosti mai bine pe tine insa-ti !!!

      1. buna Florian,iti multumesc pt sfat ,si chiar am inceput sa citesc cartea dar n-am terminat-o inca pt ca sunt in sesiune si mai am examene,dar in vacanta o s-o termin sigur.Mi-ai ghicit foarte bine problemele mele, de aceea m-am si inscris in grup.

  63. este adevarat ca ne mintim singuri cand venim cu scuze , atunci cand vine vorba sa actionam , in orice domeniu al vieti . eu personal sa fiu sincer , cred ca acum sunt in etapa aceea in care ai fost si tu si despre care povestesti in cartea ta PERSONALITATE ALFA , acea etapa a vieti , cand femeile te priveau mai mult din curiozitate si nedumarite totodata . si plus de asta mai sunt si lenes si nu fac nimic in privinta asta , nu spun ca ma-s plange cu ceva , pentru ca sunt constient ca eu gresesc . in fiecare zi cand ies din casa reusesc sa vad oportunitatiile pe care mi-le ofera ziua aceea , dar inca nu am invatat sa profit de ele cu adevarat , astfel ca cele mai multe se pierd . acum pariez pe reputatia ta de cel mai bun psiholog care a existat vreodata , ca reusesti sa iti imaginezi profilul meu pe care il am , tinand cont ca si tu ai avut parte de o astfel de experienta in viata ta ! incerc sa fiu cat de sincer posibil cu mine in primul rand si cred ca am sa si reusesc ! SUCCES in continuare la dezvoltare !

  64. mai baieti. intai sa va spun ceva. acest pera nu este decat un impostor care se <> pe banii vostri. va da impresia ca spune ceva interesant dar de fapt el face bani cu fiecare clic. cineva a spus chiar ca este cel mai bun psiholog. dar lasati baieti. sunt eu prost. la nivelul intelectual in care va faceti treaba acest pera cu fata de maimutoi e zeu. nu vreau sa imi imaginez cat de incult si prost trebuie sa fii ca sa iei aminte la aceste sfaturi, daca le pot spune asa. e absurd. voi, cei care il considerati psiholog pe acest pera, pe cati alti psihologi ati mai cunoscut? :)) sunteti varza. imi e rusine sa fiu roman in aceste momente. va rog din toata inima sa nu mai fiti prosti si sa nu mai ascultati balivernele astea. fiecare are viata lui pentru care nu se face o analiza personalizata, poate doar o autoanaliza. poate dati din prostie in fatarnicie. o sa va considerati mari invatati. cautati-va ceva de facut, nu i mai faceti bani acestui pera ce are niste articole scrise incorect gramatical (pot demonstra). va salut baieti. si in loc sa mai cititi asemenea prostii luati si voi un dostoievski. acolo e psihologie. sau luati o gura de aer proaspat. va salut baieti si fete :))))))))

  65. :))))la mine totul e relativ, mi-e greu sa ies din zona de confort, si sa constientizez de fiecare data cand mintea mea e cenzor in loc de filtru, mi-a placut maxim fraza aceea:”esti o putoare”,adevarul deranjeaza dar vindeca, mulrumrsc Pera!

  66. Ei bine, eu cred ca femeia care se simte sexy, va fi sexy. Cea care se iubeste pe ea( se place) va fi iubita. Etc. Daca viata ta, asa cum e ea, e plina de… de toate si esti fericita de una singura, cu siguranta ca va avea loc in ea si el… perfectul. Care va fi vrajit de farmecul izvorat din siguranta cu care pasesti in viata. Cunoaste-te, dezvolta-te, repara, vezi ce iti doresti, exprima si… obtine!

  67. Domnule psiholog, scriitor etc, imi permit cu tot respectul sa va adresez o intrebare directa: sunteti nihilist? Articolul pe care zeci de persone il „ridica in slavi” este in primul rand lipsit de esenta, foarte superficial si prezinta un singur punct de vedere (al dumneavoastra banuiesc). Tonul agresiv este inutil din moment ce o parere proprie nu poate fi ridicata la rangul de adevar general valabil. Unde se afla Dumnezeirea in toata povestea prezentata?

  68. Eu cred ca iubirea si seductia sunt doua lucruri diferite, Iubirea e sentiment si cine iubeste nu are nevoie de ghiduri din care sa invete cum sa se poarte, cum nu are nevoie sugarul de ghid pentru a se hrani si se bazeaza in primul rand pe intuitie .Seductia e un act gandit, premeditat, nu simtit, are nevoie de ghid si nu presupune obligatoriu sinceritate. Sentimentele ce stau la baza ei isi au originea in minte, nu in inima. Este valabil si pentru barbati si pentru femei.

  69. Am invatat sa ma confrunt cu propriile mele temeri.Ceea ce m-a lovit cel mai rau pana in acest moment, a fost frica de a fi parasit, izgonit, umilit.Toate aceste nenorociri s-au abatut val vartej in viata mea timp de mai multi ani.Cu cat ma temeam mai tare cu atat erau mai puternice.Am fost oarecum pusa la un moment dat, in situatia de a ma confrunta cu ele decisiv si ireversibil.Am ajuns in situatia de a alege in a ma autodistruge sau de a-mi oferi inca o sansa.Nimeni nu a inteles atunci, cauza actiunilor mele precum si modul decisiv cu care am actionat dar in momentul in care am inteles care imi este calea si scopul spre care ma indrept nu a mai contat parerea celor din jur iar lucrurile au inceput sa se deruleze cu viteza.Este foarte adevarat ca am folosit tehnici de imagerie mentala pentru a putea depasi momentele de teama, neincredere poate si putin pesimism precum rugaciune si meditatie dar rezultatele au aparut exact asa cum mi le doream.De aceea eu cred, ca orice ai dori sa ti se intample, se poate realiza cu mult calm , rabdare, forta de a depasi toate cate iti sunt presarate in cale doar cu o conditie esentiala: sa stii ce anume vrei!La fel si cu dragostea, iubirea sau pasiunea.Depinde ce simti ca doresti.Oricum atragem acele persoane care sunt pe aceeasi vibratie cu noi.Asa ca nu va mirati de ceea ce aveti in fata voastra caci poate sa fie doar o reflexie a ceea ce sunteti voi cu adevarat.Ani de zile am avut in fata mea imaginea unui barbat transformat in monstru, capabil sa ma distruga sa ma umileasca si sa ma alunge de cate ori dorea el.Toate acestea au fost doar imagini ale fricii mele absurde.Asa ca, am invatat sa imi infrunt frica,chiar daca simt ca aceasta ma destabilizeaza, merg inainte,o privesc” in ochi” cum se spune si o depasesc.Nu o mai las sa puna stapanire pe mintea mea si astfel sa ma domine.Acum sunt ceea ce se numeste o femeie independenta,am o profesie frumoasa,un loc al meu,timp pentru mine,simt si privesc in alt mod.Ma bucur ca am scapat de cosmarul ce salasuia in mintea mea.Cel mai important lucru e sa ai o minte deschisa care sa-ti permita sa vezi dincolo de prejudecati.Imi doresc ca toti cei care sunteti aici ,si multi altii care vor mai veni sa va gasiti calea si fericirea dorita.

  70. Buna Pera. Tare ma bucur ca am dat peste acest articol al tau. Sunt total de acord cu ce scrii in acest articol si cum spuneai spre finalul acestuia, imi doresc sa primesc un feed-back la nemultumirile mele legate de relatiile sentimentale pe care le am si le-am avut. Da, recunosc ca sunt o frustrata si sunt constienta ca eu sunt prima persoana care trebuie sa faca schimbari, de aceea nu voi face nici un fel de acuze la adresa fostilor sau actualului partener, ci doar la adresa mea. Dar voi trece direct la subiect. In primul rand, imi doresc sa cred asta, am fost un magnet pentru barbati indisponibili (barbati atragatori, inteligenti, realizati din punct de vedere profesional…mai exact pe placul meu, dar indisponibili). Sa zicem ca am scapat sau sunt pe drumul cel bun in ceea ce priveste indisponibilitatea barbatilor din viata mea, deoarece actualul se dovedeste a fi unul mai bun…problema este insa la mine, caci din dorinta de a nu bate la cap, de a nu stresa omul de langa mine, imi vine foarte greu sa port discutii despre maruntisurile sau lucrurile mai mari care nu imi convin la un anumit moment. Si ghici ce, ma frustrez…lupt cu mine sa nu ma descarc pe el si aleg sa ma indepartez, pentru ca nu stiu sa comunic. Daca alta data poate eram o turuitoare in ceea ce priveste exprimarea punctului de vedere si etalarea nemultumirilor, acum am devenit opusul. Si poate ca relatia asta in care ma aflu acum, nu e chiar asa de rea, tipul e un novice intr-ale relatiilor, e calm si simt in privirea lui ca ma place. Sincer nu as vrea sa ii dau cu piciorul, mai ales ca eu am nevoie de practica, de experienta…am nevoie de un barbat in viata mea. Crezi ca in urma acestei scurte descrieri a situatiei mele ai putea sa imi oferi un feed-back?

  71. Ai spus ca o greseala a barbatilor este ca ei cred ca femeile vor bani. Imediat spui ca o greseala a femeilor este ca vor ca barbatii sa produca bani. Daca greseala femeilor este reala, atunci in cazul barbatilor nu este nimic gresit, femeile chiar sunt ahtiate dupa bani. Chiar as fi curios daca aveti vreu cursant care sa fi realizat ceva(cu femei frumoase, fara sa le dea bani).

  72. Extraordinar Pera!
    Imi place stilul tau direct. Uitanduma in urma, tu ai fost cel care m-a scos din casa.
    Ma faceai sa ma simt nemultumit cu mine insumi.
    Asa am intrat intr-o relatie in urma cu 6 luni de zile( prima mea relatie de fapt)
    Multumesc!

  73. După cate vad,ar fi bine sa mergeti la psihiatrie,ca locul dumneavoastra e doar acolo,deoarece prin mesajele dumneavoastra incurajati oamenii sa se sinucida.

  74. In viata,prietenia este un lucru foarte important,și necesar.
    Daca ai o prietenie sincera,profunda,curata,cu o persoana de sex opus,aceasta-i deja de jumatate Iubire.
    Iar daca faci greseala sa cauti in viata doar sex,n-o sa poti avea cu adevarat satisfactie.
    Pentru ca,il cauti ca si când ar fi o marfa. Iar dragostea nu-i o marfa,nu se cumpara cu bani.
    E foarte important ca in viata noastra sa atragem si sa avem prietenii sincere și adevarate cât mai multe cu putinta. Și atunci cu siguranta,printre acele prietenii,se va gasi și iubirea mult visata.
    Daca deschidem poarta prieteniei,e aproape ca si cum i-am deschide poarta Iubirii. II oferim o sansa.
    Pe cand daca ne temem de prietenie,ca nu va fi cum trebuie,ca nu va fi cum ne asteptăm,ca ne va face doar probleme si necazuri,nu ne putem astepta la Iubire.

  75. Iată de ce oare nu am succes în dragoste, pentru ca aștept prințul din povesti. Nu vreau sa fac pasul sa mă întâlnesc cu cineva, în ciuda faptului ca băiatul se atașează de mine, se apropie de mine, pentru ca cred ca nu e ceea ce caut, vreau ceva mai bun, din motiv ca nu exista flacara aprinsa intre noi și poate îmi este frica. Pentru ca dacă încep o relație voi fi ocupata, mă voi obișnui cu acea persoana și nu voi putea găsi sufletul pereche. Și aștept, de fapt aleg dintre toți cu care fac și voi face cunoștință. Probabil mă simt perfecta și vreau iubitul, soțul perfect, și inca nu l-am intalnit, nu ne-am întâlnit. Dar vreau o relație serioasa și profunda, și probabil nu sunt pregătită de asta sau împlinită interior de ceea ce sunt. Cum ar trebui sa procedez? Mulțumesc Pera pentru toate articolele tale de calitate!

  76. Numele meu este Jessica Luis sunt din SUA, după relația 1/5 ani cu prietenul meu, a schimbat brusc și sa oprit pe mine contacta regulat, el ar veni cu scuze de a nu-mi văd tot timpul. Se opri preluarea apelurilor mele și sms-uri meu și sa oprit să mă vadă în mod regulat. Apoi am început să prindă el cu diferite fete de mai multe ori, dar de fiecare data el ar spune că el mă iubește și că are nevoie de ceva timp să se gândească la relationship.But noastră nu se poate opri gândesc la el, așa că am decis să meargă on-line și am văzut atât de multe de bine vorbim despre această rolă vraja și l-am contactati si explica problemele mele la him.He o vrajă de dragoste pentru mine care am folosi și după două zile, prietenul meu a venit înapoi la mine și a început să mă contacta în mod regulat și ne-am mutat împreună, după câteva luni și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început petrec mai mult timp cu mine decât prietenii lui. În cele din urmă ne-am căsătorit și am acum au fost căsătoriți fericit pentru 1 ani cu. De când m-au ajutat Dr.ozama, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât before.You pot contacta, de asemenea, această rolă vraja și să obțină relația ta si orice fel de problema bine e-mail lui ozaspelltemple @ gmail. com

  77. Salut Pera. Iată care este situația mea. Eu am fost crescut de acel tip de părinți care se simt jenați în fața copilului lor atunci când vine vorba despre orice discuție care se duce înspre acest domeniu, al relațiilor, al seducției, ce să mai spun de discuțiile despre sex. Nu știu din ce motiv, dar ei s-au încăpățânat pe tot parcursul vieții mele, inclusiv în ziua de azi, când am 23 de ani, să nu deschidă în mod serios niciodată o discuție cu mine despre acest subiect. Din acest motiv, eu mă simt cel puțin la fel de jenat să deschid o astfel de discuție cu ei, și nici nu vreau să mă gândesc ca eu să merg acasă intr-o zi cu o fată de mână și să le-o prezint. Astfel fiind situația, evident că există o frustrare foarte mare, iar eu cred că soluția cea mai bună este să ascund de ei orice relație pe care o am cu o fată, de altfel așa am procedat și până acum, deoarece nu a fost pur și simplu altă opțiune. Primul pas pe care l-am făcut a fost să mă separ de ei, m-am mutat într-o chirie, deoarece simt că dacă mai trăiesc o vreme lângă ei innebunesc. Tu care crezi că e cea mai bună metodă în această situație?

  78. Am ras copios la unele comentarii.
    Mi s.a parut un pic agresiv limbajul in unele locuri din articol. Cred ca mai presus de incercarea de a.i motiva pe altii, ar trebui respectata libertatea de a alege a fiecarui semen de.al nostru, indiferent daca e „puturos” sau harnic. Viata oricum ne invata sa evoluam iar cei care nu o fac, se autoexclud din societate sau sunt exclusi pe parcurs.
    Cred ca Pera isi doreste sa motiveze cu orice pret, dar mai presus de asta sta respectul fata de libertatea de alegere a oricarui om.
    Te imbratisez, Pera si iti doresc sa.i ierti si sa.i accepti si pe cei lenesi.

  79. ce-o lume minunata suntem de viaţă, am
    încă o îndoială acest om de spirit, cum a făcut-
    Acesta!!!
    Gura mea este plin de marturii, am
    favorizează Martins sotul meu plecat de acasă pentru două
    ani să lucreze într-un alt loc pentru o
    turistice, a însemnat o prostituată şi el a fost
    vrăji de fata sotul meu refuza sa
    Vino înapoi acasă din nou, ma plang zi si
    noapte care a ajuta-ma, am citit în căutarea unui
    hârtie de ştiri despre o rolă vraja puternic
    numit DR IFATOBE şi am contactat vraja rolă pentru a ajuta-ma
    ajunge husnand mea înapoi la mine şi el intreaba-ma
    să nu vă faceţi griji despre asta care zeii ne
    lupta pentru mine… mi-a spus de miezul nopţii
    atunci când toate spiritul este în repaus el va aruncat o
    vraja pentru a re-uni iubitul meu înapoi la mine. şi
    El a făcut în mai puţin de 3 zile sotul meu
    s-au întors la mine şi a început să plâng că
    ar trebui să-l, ierte sunt atât de fericit pentru
    Acest rolă vraja, ceea ce a făcut pentru mine şi -mi
    soţul. va rugam contactati-l pe lui EMAIL:[email protected] sau
    Suna-l directely (+ 1 732 2046369)

  80. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit adresa de e-mail Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. DACA NU VEDEȚI AJUTAȚI CONTACTUL DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: [email protected] sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

  81. That is very fascinating, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and stay up for looking for extra of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

  82. Dupa atatia ani citesc aceste comentarii si nu pot sa cred cat de grea poate sa fie iubirea si relatiile, cata munca trebuie sa depui ca sa poti sa fii fericit in viata pe plan sentimental. Viata mea din alte puncte de vedere merge bine, am un job, prieteni, casa, masina si multi prieteni. Singurul lucru pe care nu il am de 3 ani de zile de cand m-am desppartit de o fosta iubire, nu reusesc sa gasesc pe cineva cu care impartasesc aceleasi placeri si pasiuni, adica nu gasesc un partener de viata. Dupa atatia ani am gasit intr-un final o fata cu care impartasesc acelasi placeri si am trait cumva in mare parte aceleasi ” lucruri mai traumatizante ” Toate bune si frumoase, pana in momentul in care am vrut sa am o discutie cu ea despre ce directie o ia aceasta apropiere a noastra. Dar directia noastra este una doar de proeteni buni ptr ca ea nu este atrasa de mine din punct de vedere sexual… Nu inteleg cu ce am gresit atat de mult din punct de vedere carmic incat sa intalnesc dupa lungi cautari pe cineva cu care ma potrivesc perfect doar ca nu potate fi ceva mai mult decat o prietenie intr noi….nac

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.