7 indicii care iti permit sa ai o relatie de cuplu cu o personalitate alfa

Aveam 27 de ani cand am cunoscut-o pe actuala mea iubita.

Partea interesanta vine cand vorbim despre lumile din care venim eu si prietena  mea.

Eu, un salbatic. Parintii divortati la 10 ani, lipsit de afectiune, crescut de bunici apoi revenit acasa la mama, de pe la 10 la 20 de ani tot pe strazi.  Modelul meu  parental era groaznic.

Nu stiam sa comunic, nu stiam sa ofer sau sa primesc afectiune, nu stiam sa fiu atent la nevoile altora.

Cu alte cuvinte eram un handicapat in relationarea cu alte fiinte umane.

La inceputurile facultatii am inceput sa studiez seductia si radeam la orice gand ca o femeie ma va putea tine pe mine intr-o relatie.

Ma gandeam ca in cel mai bun caz o sa am o sclava nicidecum o partenera de viata.

Pe de alta parte, prietena mea venea dintr-o familie adevarata. In care toata lumea sta la masa ( ceea ce pentru mine era ceva exotic si rar) in care Craciunul si sarbatorile sunt un motiv de mare bucurie.

Ea era obisnuita sa nu ii lipseasca nimic, sa aiba tot timpul cu cine sa vorbeasca, mama era o buna prietena, fratele era peste tot cu ea, taica-su avea grija sa nu aiba nevoie de nimic. Putem spune ca a crescut lipsita de griji mari.

In momentul in care am am hotarat ca vom avea o relatie, am facut urmatorul pact:

“ Ca sa avem o relatie implinita, amandoi trebuie sa fim puternici. Daca unul din noi e slab si se agata prea mult de celalalt, relatie se duce naibii”

Lucrurile pe care le-am invatat pe pielea noastra in urma acestui pact au fost extraordinare si au avut un efect puternic asupra relatiei noastre si a personalitatii noastre ca indivizi. Ne-a permis sa evoluam intr-o relatie cum poate nu am fi reusit singuri. Sau cel putin nu in asa scurt timp.

Am sa impartasesc acum cu tine cateva din lucrurile pe care le-am invatat si care ne-au facut viata mult mai buna:

7 indicii care iti permit sa ai o relatie de cuplu sanatoasa cu o personalitate alfa

–          sa ai viata ta si visurile tale in viata pe care sa le urmezi

Da, intr-o relatie e foarte important sa ai planuri comune cu partenerul. Insa niciodata planurile comune sa nu indeparteze planurile personale. Pentru ca daca nu ai o viata a ta, un drum al tau in viata ca persoana, nu vei avea putere personala. Daca nu ai putere personala esti o persoana slaba si cine este fericit si implinit intr-o relatie cu o persoana slaba?

NIMENI.

Exista intr-adevar relatii in care unul mai puternic accepta un partener slab pentru ca poate sa faca ce vrea cu el. Dar am zis " fericire si implinire" in relatie , iar in relatiile in care cel slab este asuprit si manipulat de cel puternic, nu are nicio legatura cu o relatie implinita si fericita.

Cand ai drumul tau in viata si ai si o relatie de cuplu implinita, planurile comune apar in mod natural si firesc. Nu e nevoie sa te fortezi. Cand ai un partaner de viata care simti ca te ajuta in drumul evolutiei tale si tu il ajuti pe el, pe langa iubire si atractie sexuala se va declansa si un sentiment puternic de respect si camaraderie daca pot sa ii zic asa, sentiment pe care il au oamenii ce lupta cot la cot cu provocarile vietii. Atunci, in mod firesc si natural, apar planurile comune ale unui cuplu.

Daca faci invers si vezi cuplul ca pe cel mai important lucru din viata ta, vei vedea cum intr-o zi nu mai poti sa il pastrezi pe cel de langa tine indiferent cat de mult manipulezi emotional sua santajezi. Atunci, cand ramai fara relatie , ramai fara TOT ce aveai. Si o iei de la capat, cu planurile tale personale pe care le-ai neglijat atata timp.

–          sa ai pasiunile si hobby-urile tale

Cu totii avem nevoie sa intimitatea noastra. Fiecare are felul lui de a se relaxa si detensiona dupa o zi incarcata. De aceea e foarte important sa avem pasiunile si hobby-urile noastre pe care sa ni le respectam in cuplu. Daca nu apuci sa te descarci emotional si sa te relaxezi facand acele activitati care iti plac tie, se va aduna si mai multa tensiune care se va descarca cu tot negativismul asupra relatiei tale.

Mie imi place sa ma uit la desene animate, prietenei mele nu. Uneori am nevoie sa ma pun singur in fata calculatorului si sa ma uit la desene. Ma relaxeaza si ma distreaza.( Pinguinii din Madagascar sunt printre favoritele mele acum)  Prietenei mele ii place sa se uite la un serial lung si plictisitor pentru mine, In Therapy, despre un terapeut care are diverse cazuri si le rezolva. Tot serialul e in cabinet la terapeutul asta. Sunt deja 100 de episoade si pe mine ma plictiseste, asa ca si ea se uita singura.

Am dat un exemplu minor insa in toate aspectele vietii e important sa stim ce putem face impreuna ca si cuplu si ce facem separat.

Cand amandoi perteneri din cuplu sunt impliniti , relatia e mult mai frumoasa.

–  sa ai grupul tau de prieteni, anturajul tau, fara sa iti afecteze relatia

Cea mai mare greseala pe care o fac cuplurile e ca isi neglijeaza prietenii in momentul in care intra intr-o relatie.

De multe ori, o prietenie veche care poate s-a nascut in copilarie, e mai valoroasa decat relatie de cuplu care poate sa nu mai fie intr-o zi. O prietenie adevarata e pe viata.

Multi oameni isi neglijeaza prietenii doar ca sa alerge la ei disperati cand raman singuri si partenerul i-a parasit.  Niciodata sa nu cedezi presiunilor de a renunta la prieteniile tale de dinaintea relatiei. Daca iti parasesti prietenii cand ai o relatie dai dovada de slabiciune si lipsa de caracter. Lipsa de coloana vertebrala. Si asta e doar un semn ca ori vei fi un sclav sau sclava in relatie ori vei suferi in viitor intr-o forma sau alta pentru ca cine intoarce spatele prietenilor nu sfarsteste bine.

–          sa iesi sau sa nu iesi in oras chiar daca partenerul vrea altceva  si sa ii explici ca tu ai anumite nevoi

Uneori se intampla ca unul din parteneri sa fie obosit, sa nu aiba chef sau 1000 de alte motive ca sa nu iasa din casa.

Celalalt partener arde de nerabdare sa iasa din casa. De aceea e important punctul de dinainte, cu prietenii. E absurd sa obligi partanerul sa iasa cu tine doar pentru ca aveti o relatie si ca asa trebuie, sa iesiti impreuna.

La fel cum e absurd sa pui pe cineva sa se uite 2 ore la desene animate ce nu ii plac.

Faptul ca fiecare poate sa iasa si singur este o garantie a calitatii pentru o relatie de cuplu. Cine iis imagineaza ca o relatie de cuplu inseamna " facem totul impreuna " urmeaza sa sufere niste dezamagiri majore. Omul se naste singur si moare singur. Si uneori are nevoie sa faca lucruri singur indiferent de cat de mult isi iubeste partenerul.

–          sa inveti sa ceri, daca vrei sa primesti

" Vreau sa rup ciorapii astia faini de pe tine pentru ca ma exciti".

" Bine, dar imi iei alte 3 perechi".

" Ok, iti iau"

Este atat de simplu sa primesti in momentul in care inveti sa ceri.

Auzim zilnic " comunicarea e foarte importanta in relatie" . Ei bine, comunicarea incepe cu abilitatea de a cere ceea ce ai nevoie.

Lucrurile devin atat de simple si de frumoase cand ambii parteneri stiu sa ceara incat doar abilitatea asta poate face relatia cu mult mai frumoasa si implinita.

–          sa faci tot posibilul sa fii o persoana independenta financiar

Calitatea relatiei este data si de relatia financiara dintre cei doi parteneri. Nu e nicio problema sa fii sarac la inceput. Iubirea si atractia nu au legatura cu lucrile materiale.  Insa cand incepi sa ai o relatie de cuplu si ramai in acea relatie, asa cum ziceam, in mod natural incep sa apara planurile comune. Daca unul din parteneri munceste mai mult si celalalt o freaca mai mult, exact ca si intr-o asociere in afaceri, cel care muneste mai mult isi da seama de asta si va cere drepturi mai mari. Si e normal sa fie asa.

Apoi incep certurile.

Unul a muncit dar celalalt l-a sustinut. Cu cat a contribuit fiecare? Aceste discutii se termina tot timpul rau pentru cel putin unul din parteneri.

De aceea e foarte important ca intr-un cuplu fiecare sa se gandeasca sa produca bani ca si cand de maine ar fi singur. Tu daca maine ai fi singur, ai putea sa ai grija de tine? Asta e intrebarea pe care trebuie sa o avem tot timpul in minte.

Nu uita ca nimeni nu poate avea grija de tine decat tu. Daca esuezi in aceasta misiune, de a avea o relativa independenta financiara, risti sa umpli randurile celor parasiti si saraciti dupa o relatie de cuplu.

– cel mai important principiu al personalitatii alfa intr-o relatie de cuplu

In afara de aceste principii de mai sus, mai e unul universal.

Sa faci sport, sa mananci sanatos si sa te ingrijesti astfel incat si daca se intampla cel mai rau scenariu, sa fii parasit fara ca tu sa ai vreo vina aparenta, sa stii ca tot timpul vei gasi un partener de calitate fara probleme, ca vei avea de unde alege.

Pentru ca esti o personalitate alfa.

Daca ai alte principii pentru o relatie implinita, te rog sa le spui intr-un coment mai jos. Orice feedback ai, e binevenit si il voi citi cu atentie.

Iubirea si atractia sexuala nu sunt un mister, o fantezie in capul nostru sau ceva ideal. Sunt niste lucruri foarte reale si practice.

Doar ignoranta si lipsa de educatie te face sa nu cunosti iubirea, relatiile si atractia sexuala astfel incat ele sa iti aduca implinire si satisfactie.

Daca vrei sa devii o personalitate alfa, afla ce contine si comanda aici cartea: http://www.personalitatealfa.com/blog/comanda-cartea-personalitate-alfa/

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

47 de răspunsuri

  1. ……si daca as fi descoperit site ul asta acu 8 ani….dar niciodata nu e prea tarziu, ma voi educa toata viata. Toate punctele sunt adevarate desi teoria ca teoria, dar practica ne omoara! Bun articolul si perfect valabil.Sunt mult mai clare acum in mintea mea si dupa ce am trecut prin toate si recunosc ca am gresit la momentul respectiv, stiu unde si ce masuri sa iau.

  2. Super articolul,ai punctat exact ce trebuia! sa-i dau si fostului sa citeasca,poate o sa inteleaga in sfarsit de ce nu mai suntem impreuna.

    1. Eu am si facut-o.. 🙂 Si nu ca sa-l batjocoresc, sa fac misto de el, ci pentru ca e un copil bun care chiar merita sa fie fericit. Ca sa fie fericit trebuie sa stie cum sa faca sa fie fericit…

  3. felicitari pt ca a-ti postat asa ceva pe site.si ca trimiteti astfel de mailuri utilizatorilor…..eu am stat 10 ani cu o fata si am facut aceeasi greseala despre care a-ti mentionat mai sus.si daca ascultam mai mult parerile ei pt ca o iubeam ff mult……….acum ………la 2 ani de cand ne-am despartit………imi este enorm de greu sa merg pe principiile mele ca persoana singura………..daca citeam asta acum cativa ani acum imi era mai bn……………..multumesc inca o data pt ca multi nu stiu chestiile astea si cand sunt fericiti in relatia de cuplu deja se vad in Paradis……..dar pana la Paradis mai e drum lung 🙂

  4. De obicei asta e una din problemele de inceput ale cuplului : cel putin unul din ei vrea sa faca "totul impreuna"… faza urmata de dezamagirile de rigoare si tragerea de concluzii eronate ( nu ma iubeste , s-a plictisit de mine , etc ). Chestia e ca nu crezi pina nu dai TU cu capul … :), asa ca ar fi bine sa dai cit mai repede , pt. ca altfel se poate ajunge la dezastru …depresie , cum vrei sa-i spui …Cartile care le citesti despre aceste subiecte inainte de casatorie … nu ajuta …stii de ce ? pt. ca esti tentat cu "aburii " pe care ii ai in cap sa iti spui " mie nu mi se va intimpla asta ' … FALS ! tuturor li se intimpla !

  5. Tehnica cu "sa rup ciorapii…' e mortal de adevarata … mie mi-a trebuit destul de mult pina am invatat ca trebuie sa imbin UTILUL cu PLACUTUL ca sa obtin usor ceea ce imi doresc , ca sa am consensul pentru ceva sau sa am un rezultat de tipul VICTORIE-VICTORIE .

  6. super articol, imi pare rau c anu sunt in tara sa pot sa vin la boot-camp-urile si celelalte activitati pe care le organizezi …
    chiar as fi vrut sa ma inscriu la cursul evolve, doar ca ultimul video chiar nu mergea …
    lipsa de profesionalism, seriozitare, serviciu slab???
    poate peste 6 luni….
    numai bafta

  7. "Adevarata masura a dragostei este sa iubesti fara masura!" (Spunea cineva,candva).Iubeste din tot sufletul, fara a te astepta sa primesti acelasi lucru. "Daca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul" (spunea altcineva).Suntem unici. Fiecare dintre noi are un sistem de convingeri, valori si bagajul genetic. A iubi nu inseamna a-ti parasi viata, ci inseamna a ti-o uni cu a partenerului pentru a creea un tot unitar.Nu poti construi un tot daca tu, ca individ, nu esti complet. Iubeste-te pe tine si atunci vei stii sa iubesti si pe ceilalti.
    Te salut, Pera

  8. O relatie e formata din doi, daca nu se implica in egala masura in construirea relatiei si mentinerea ei degeaba. Interesant cum ai punctat cele 7 indicii multi nu realizeaza ca se confrunta cu asa ceva intr-o relatie. In general majoritatea suntem prea lenesi ca sa facem ceva in privinta imbunatatirii relatilor, ceea ce e foarte trist.

  9. da, e foarte adevarat ce spui tu, dar cati aplica aceste simple reguli??
    e mai usor sa te plangi sau sa dai vina pe celalalt, decat sa-ti recunosti partea de vina in esuarea relatiei.
    cand reusesti sa pui in practica aceste idei, realizezi ca poti avea o relatie frumoasa, fara compromisuri dureroase si fara batai de cap!
    simplu ca buna ziua…

    1. Eu reusesc sa aplic ceea ce mi-am propus pentru ca eu mi-am dorit sa am un barbat ok, si nu am avut liniste pana nu l-am gasit. Si desi l-am intervievat timp de doi ani, am avut foarte putin de lucru amandoi deoarece ne-am potrivit in gandire si asteptari pe care le avem de la celalalt.
      E drept ca amandoi am avut relatii serioase in trecut si am invatat de pe urma lor pentru a ne imbunatati viitorul.
      Mult succes tuturor!
      Important este nu sa faci ceea ce este la moda sau se presupune ca te face fericit, ci ceea ce stii si simti sigur ca iti aduce fericirea.

  10. e foarte bine venit ceea ce ne spui…e si foarte adevarat…trebuie sa recunoastem ca asa e…pacat ca pentru unii vine putin cam tarziu…Multumesc

  11. marius, pai tocmai aici e problema, oamenii nu prea se schimba de buna voie si nu poti sa tragi mereu de cineva sa-l aduci undeva…la un moment dat renunti

  12. Foarte bine punctat. Va spun din pielea unei sotii care rezista intr-o casnicie de 17 ani alaturi de prietenul din liceu. Inca astept sa se maturizeze.

  13. Batai de cap cu dragostea asta dar noroc cu aceste articole superbe, te face sa privesti lucrurile si din alte puncte de vedere. Dupa cum ai zis trebuie sa pui si in practica ceea ce inveti 🙂
    @ Teo : bine punctat !

  14. Batai de cap cu dragostea asta dar noroc cu aceste articole superbe, te face sa privesti lucrurile si din alte puncte de vedere. Dupa cum ai zis trebuie sa pui si in practica ceea ce inveti 🙂

  15. In primul rand vreau sa te felicit pentru articol, este in care ma regasesc.
    Imi dau seama ca am o partenera extraordinara langa mine pentru simplul fapt ca mia zis : "Bai stiu ca ma iubesti, dar ce faci cu viata ta?" intr-un moment in care ajunsesem un dependent de relatie fara sa imi dau seama.
    Noi mai mergem pe ideea de sinceritate respect si incredere ca valori majore in relatia noastra.
    In rest suntem ok, fiecare are planurile prietenii si hobby-urile lui.
    Iau acest articol ca pe un semn de avertizare pe deo parte, dar ca si pe o confirmare placuta pentru modul in care va lucrurile pe planul acesta.
    Ne spunem tot chiar daca cateodata se mai isca certuri din chestiile astea. E mai fair decat sa ne mintim
    Paul
    My recent post Sweep Picking

  16. @ Pera:
    bun articolul, clarifica multe dubii si nebuloase pe care le poate avea omul dupa o relatie mai lunga.
    Sau formulat altfel: ca sa-ti fie de folos articolul ai nevoie mai intai de o relatie lunga (sau serioasa, cum imi place mie sa zic).
    @ cristina:
    merci ca ne-ai spus cum sa fim pe viitor ca nevasta viitoare sa reziste cu noi in casnicie cel putin 17 ani 😀
    Am observat ca multe femei zic ca anumiti barbati nu se maturizeaza niciodata, de obicei acei barbati dupa care ele alerg 😛

  17. Interesant articol. Consider ca sunt multi mai multi pasi de facut decat cei 7 enumerati 🙂 In primul rand "Experientia docet". Unul dintre parteneri trebuie sa aiba mai multa experienta pentru a-l putea ghida pe celalalt. Intr-adevar, in viata de cuplu inveti impreuna, dar unele situatii se repeta , sub alta forma ce-i drept. Atunci e bine ca unul dintre cei doi sa stie pe ce drum sa o ia, sa poata sa anticipeze. Indiferent cat ai lupta langa celalalt, oamenii sunt diferiti deci tot timpul va fi unul care va fi mai puternic, unul care va indura mai mult si altul care va iubi mai mult. Cred ca o relatie te influenteaza pe toate planurile. Incepi prin a imparti acelasi pat si ajungi sa impari aceeasi viata. Lucrurile au un curs firesc, dar nu e totul atat de simplu. Nimanui nu-i place simplitatea. Intr-un fel sau altul ne complicam existenta, si asta din dorinta omului de a-si depasi propria conditie. E normal sa iti doresti mai mult. De ce sa n-o faci si in cazul relatiei? Experimenteaza, cunoaste-te, trage concluzii si apoi aplica.
    Imi place sa-ti citesc articolele si de multe ori simt nevoia de a-mi impartasi gandurile , dar in cele mai dese cazuri ma stopeza ideea de a nu fi perceput gresit. Incerc sa-mi pastrez o ordine a ideilor dar am foarte multe de spus. Cateodata imi vine sa urlu "Acesta sunt eu, iar cei ce nu ma cunosc pana acum nu au facut-o pentru ca nu au meritat asta!" Nu sunt o persoana egocentrica , dar pot spune ca OMUL ce vei deveni nu trebuie sa fie influnetat de nimeni si nimic.
    Pana la urmatorul articol, va doresc numai bine.

  18. ce zici tu se poate spune hai ca e ideal…..poate si pt ca la o anumita varsta o femeie nu mai are asa standarde ridicate ca iubita…ta si accepta toate iesirile tale … (prieteniile se pot rupe asa de usor precum au luat nastere …mai ales intre doi barbati.)…ca pana la urma nu faci sex cu amicul sau copii cu el…..nu stiu ce sa zic mie mie mi se pare o mare prostie……. De ex sa stii ca barbatul tau iese cu prietenii si se intoarce la 3 dimineata de si tu sa stai singura in casa…ca tu nu poti sa l insotesti cand iese cu prietenii…… asta e doar un mic exemplu….si doamne fereste ca unul din parteneri sa fie mai gelos din fire….cu unele chestii scrise de tine sunt totusi de acord…cu fff putine

    1. :)) Ce ma distrez. Pai tu stai in casa singura pana la 3 pentru ca nu ai prietene. Ce vina are el ca are prieteni si se distreaza? Care e rolul iubitului tau in relatie? Sa jongleze si sa inghita sabii ca sa te amuze pe tine ca nu cumva sa te plictisesti?

  19. Sunt un om cu experienta (la 60 de ani!!!). Am avut fericirea in cuplu dar si nefericirea determinata de chestiuni pe care, in parte, le-ai atins in articolul tau (excelent dar departe de a fi exhaustiv).
    Desi, spuneam, am experienta vietii, vreau sa cer parerea celorlalti a propos de pastrarea vechilor prieteni: credeti ca in aceasta categorie, vechi prieteni, poat fi benefic pentru cuplu continuarea relatiei sub forma "fosti prieteni", fostii amanti (amante) pe care una dintre partile cuplului ii considera ca devenind simpli prieteni?
    Peronal consider acest aspect daunator relatiei de cuplu (ma refer la "cuplu" in sensul clasic, durabil, al acestuia, nu la cuplurile "de ocazie")
    Voi ce ziceti?

  20. Super Articolul! Eu am aflat cam tarziu aceste lucruri, insa ma bucur ca le stiu si acum. In legatura cu femeile care stau cu barbati imaturi, eu as spune ca cine se aduna se aseamana , normal ca este mai usor sa spui ca el este imatur decat sa iti spui tie ca ceva nu e in regula si ca trebuie sa faci ceva dc vrei sa iti fie bine.

  21. Sunt din ce in ce mai interesat de cartea ta, si cu toate ca sunt in urma cu cititul in domeniul meu, cred ca pana la urma o sa sacrific niste timp pt Personalitatea alfa.
    As vrea sa stiu daca e in format electronic, pdf sau hard, pt ca locuiesc in strainatate, si ar deveni complicat trimiterea prin posta sau curier, si am avut cazuri cand nu am primit comenzi de carti de pe amazon.
    mersi, o zi buna

  22. super articol, insumeaza lectiile pe care le-am invatat cu mai putin succes decat tine, am trecut prin cateva relatii sa invat lectiile astea; oricum cred ca marea majoritate face cel putin una din aceste greseli in relatii si citind articolul asta cred ca ai pus degetul pe multe rani:-) felicitari !

  23. Dragut articol. Si atat de adevarat. Am ajunsla el de pe linkul Florinei de pefacebook deci si ea crede la fel 🙂 Clar ca trebuie sa invatam sa facem la fel! Mult succes in continuare si sa ne invatati cat mai multe!

  24. E adevarat ceea ce ai scris si e si la fel de frumos…Ar trebui sa fim constienti de toate astea intr-o relatie, ne-ar ajuta cu totul sa ajungem sa avem relatia pe care-o dorim la inceput cu partenerul ales.
    E bine de recitit uneori cele scrise de tine..sa ne amintim sa fim si sa ne pastram constienti.

  25. La fel ca multi altii care au postat, si eu, daca citeam acest articol acum cativa ani, as fi inteles mult mai bine cat de mult si unde anume gresesc.
    Din fericire, atat eu, cat si prietenul meu de atunci, si de acum 🙂 am invatat impreuna toate aceste lucruri importante scrise si de tine aici. Pacat ca a trebuit sa platim atat de scump prin certuri, tipete, despartiri.
    Intr-un final, am avut puterea sa ramanem impreuna, vointa sa invatam impreuna…
    Multumim pentru ca ne reamintesti tot timpul de ce e important!

  26. nu am citit pana la capat acest articol din 2 motive
    1. Este tarziu si sunt obosit
    2. cateva cuvinte au atins "coarda" mea sensibil, si anume relatia mea cu sotia
    ……….nu ne mai intelegem de nici o culoare, ea este determinata sa munceasca, eu sunt determinat sa fac ceva pentru noi si famile, ceva care sa ne scoata din caruselul vietii de "angajat"
    ea nu ma mai intelege
    eu sunt disperat
    nu stiu care vor fi urmarile, dar sigur voi lua o decizie definitiva si irevocabila…………………….
    My recent post VALOARE

  27. NLP practioner ajuta sa iti creezi personalitatea alfa sa inveti sa atragi femei foarte frumoase in seductie cuprinde toate pregatirea necesara.
    Te rog sa imi dai un raspuns pe mail

  28. foarte tare articolul ca de obicei.
    Bun, am o problema daca ai putea sa ma ajuti,e vorba despre o fata alfa cu care am fost acum un an ….din unele motive…ne-am despartit si de o saptamana.,… din senin intr-un club din oras a sarit pe mine,ne-am sarutat a fost ok.
    A doua zi am vorbit ma chemat la ea la un film,…am ajuns din nou la saruturi si toate cele…..ce sa fac mai departe …cum sa fac sa o tin aproape nu neaparat o relatie clasica….ms anticipat astept cu mare nerabdare un raspuns de la o persoana mai experimentata 🙂

  29. 🙂 poate daca gaseam acest articol cand l-ai postat mai aveam o sansa sa pastrez relatia de 10 ani care s-a terminat acum cateva zile!( pentru a i-l arata sa vada ca ceea ce vreau eu sa fie intre noi este ceva normal) Desi ma doare sufletul ingrozitor ca am pus capat acestei relatii citind articolul tau mi-am dat seama ca nu am avut cerinte exagerate de la el si ca intradevar gandesc ok! Imi pare tare rau ca nu a fost in stare sa face ceea ce ai descris tu mai sus desi eu am inceput sa-i vorbesc despre ele de pe la 20 de ani ( mentionez ca am fost impreuna de la 17 ani). Macar are 2 puncte reusite un grup de prieteni si un corp frumos! Desi sunt foarte trista acest articol m-a facut sa zambesc!

  30. Tunete si fulgere!
    Chiar asa…
    Trebuie sa fii implinit intr-o relatie (deci, puternic!) ca sa nu-ti scada stima de sine, dar nici sa ti-o cladesti pe seama/carca celuilalt  (in cazul in care doresti putere (mai mult dominatie ) cu tot dinadinsul…. SI nu accepti ca reciproca trebuie sa fie valabila daca tot esti cantonat in sentimente aparte fata de cineva;
     
    -poate asa ai fost invatat – constient sau nu – ca ”fericirea” ta sa fie conditionata de acceptul dintotdeauna al celuilalt;
     
    -daca, INSA…simti (poate chiar ti se spune…. ori induce) ca celalalt doreste sa te implici intr-o relatie asistata, de depedenta (d.p.d.v. emotional, afectiv sau material…)ca si cum STIE EL/EA ca asta iti trebuie, cat de atras/a a fi de acea persoana, cat de perfect a fost/este jocul seductiei…. trebuie sa-i spui clar si raspicat: PAS! Fiindca intotdeauna o sa vrea sa te izoleze de ceilalti prieteni ai tai, chiar de prietena din copilarie, pentru a avea ascendent TOTAL asupra ta, fara alte sfere de influenta (mi s-a intamplat);
     
    -sunt si asemenea specimene si ti se adreseaza ca si cum ai fi handicapat!
     
    Sunt si victime – de partea cealalta, dar cu iz de agresori (abuzatori) pentru obtinerea unui confort (aparent) in care, numai celalalt isi sparge capul cu problemele cotidiene, el/ea culegand doar roadele;
     
    -sunt persoane  care dau de inteles ca doresc o  relatie asistata, dependenta, obedienta  si – daca tot au  spus DA inca de la inceput….inseamna ca  au lasat garda jos fiindca a zornait deja in urechile celuilalt,  lanturile tale de la maini si de la picioare (chiar fabricate din argint sau platina) si eventual intr-o colivie de aur….
     
    -atata timp cat arati ca ai nevoie de insotitor care sa-ti impinga caruciorul….handicapul taui (fizic sau moral – daca este ”fabricat” din slabiciune sau egoism spre deosebire de cel dobandit in urma unui accident nefericit VA FACE DIFERENTA si va arata – in functie de puterea morala a celuilalt, de respectul pe care si-l datoreaza – daca ramane cantonat sau nu in relatie….in schimb – daca motivul a fost ascuns si nu survenit in urma unui accident, celalalt – va face totul ca sa se ELIBEREZE lasand in urma lacrimi si sange….
     
    Una peste alta…alfa sau ne-alfa…ceea ce ai scris tu aici, trebuie aplicat!

  31. Superb articol, de urmat intocmai, sper sa reusesc, ca in casnicia care tocmai o inchei nu am aplicat aceste puncte in totalitate dar nu imi pare rau. Multumesc

  32. Apreciez mult ceea ce ne împărtășești Pera, citesc cu nesaț toate articolele pe care le primesc pe mail . Foarte interesant si adevărat ce ne spui si de asta data doar ca atunci cand suntem intr-o relație de iubire putem pune lucrurille la punct pana intr-un punct. Nu mai esti atat de rațional cand iubești, esti mai degeaba pe zona emoțională. Nu-ți mai dorești atat de mult sa ieși cu prietenii, ci mai degrabă sa petreci cât mai mult timp cu el/ea. Hobby-urile ți se par plictisitoare comparativ cu emoția si bucuria pe care o simți in preajma partenerului. Si asta nu are legătura cu dependenta, ci cu dorința de a fi cu el/ea, de a-ți face planuri împreuna . Eu sunt de 15 ani căsătorită si nu m-am plictisit încât sa simt nevoia acută de a ieși cu fetele, etc. Din contra. Îmi place ca ne-am găsit hobby-URI comune: Cycling , role , drumeții iar timpul nu ne ajunge :)!

  33. Un articol frumos. Felicitari! Tema acestui articol este destul de discutata in zilele noastre pentru ca cu totii ne dorim o relatie, dar nu stim cum sa ne comportam. Am citit cateva articole si carti despre acest subiect, iar cel mai mult mi-a placut cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”. Pentru ca m-a impresionat prin ideile sale practice, am decis sa merg la evenimentul lui John Gray, eveniment ce va avea loc in Bucuresti, pe data de 17 noiembrie. Poate ne vedem acolo 🙂

  34. 780828 724885This internet internet page is genuinely a walk-through for all with the information you wanted about this and didnt know who to ask. Glimpse here, and youll surely discover it. 532277

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.