Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cand victima si sluga raman pe pilot automat?

Uneori in viata suntem fortati sa ne adaptam si sa supravietuim. Atunci plecam capul in fata autoritatii ca sa o scoatem la capat. Problema e ca multi raman asa.

De cand suntem copii autoritatea este o prezenta permanenta in viata noastra.

Primii sunt sunt parintii. 

Ne spune ce avem voie sa facem si ce nu. Ar fi ok daca s-ar limita la strictul necesar si la cei sapte ani de acasa dar prea multi parinti isi depasesc cu mult atributiile si copii nu devin decat accesorii, prelungiri ale vietilor parintilor.

Parintii nu au facultate. Lasa ca o sa aiba copiii. Parintii vor stabilitate financiara? O sa o aduca copiii mergand la jobul recomandat bagat pe gat. Parintii vor nepoti? Punem presiune pe copii sa ne toarne niste plozi.

Recomandarea mea pentru copii cand parintii le cer sa faca ceea ce ei nu au apucat in viata?

FA TU!  daca iti place asa de mult. Prea multi parinti isi transforma copiii in victime inainte sa le inceapa viata cu adevarat.

Apoi copilul creste si merge la scoala. Alta autoritate. Un sistem educational care este mai mult fabrica de sclavi. O educatie care te pune sa memorezi informatie care o gasesti oricand pe google in loc sa iti dezvolte abilitati. Educatie vine din latina unde educo inseamna a dezvolta din interior.

Sub amenitarea catalogului, a pedepselor si a rusinii sociale,  sistemul educational si parintii acum cu fortele unite distrug personalitatea tinerei fiinte. Astfel, ca sa supravietuiasca intr-o perioada a vietii cand inca nu se poate intretine singura, o persoana este nevoita sa plece capul dupa dictonul "capul plecat sabia nu-l taie" sau "fa-te frate cu dracu pana treci puntea" . Si asa dezvoltam mentalitatea de victime si sclavi in tineri.

Apoi, te preia societatea cu programarea ei sociala. Iti trebuie slujba si salar sigur, masina, casa si familie. Cum deja esti un sclav obedient si ai invatat sa asculti de autoritate dupa 20 de ani in care in loc sa iti formezi personalitatea ai executat ordine, faci ce ti se spune de parca te-ai nascut sa fii asa.

Nu mai ai creativitate, nu mai ai idei, nu mai ai atitudine, nu mai ai vointa, nu mai ai  PERSONALITATE!

Problema nu este ca a fost o perioada a vietii cand a trebuit sa fii victima si slujitor. Ai facut ceea ce trebuia sa faci ca sa supravietuiesti.

Problema e ca acum nu mai stii sa fii altceva.

O personalitate alfa, cu mentalitate si atitudine de invingator. 

“Ce e viata noastra in sclavie oare?

Noaptea fara stele, ziua fara soare,

Cei ce rabda jugul s-a trai mai vor,

Merita sa-l poarte spre rusinea lor!” Tacit

Cu respect,

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții