Cât preț pui pe tine – pasul 1 spre independența financiară

”Abundenţa nu va fi niciodată decisă de câţi bani are un om. Mai degrabă abundenţa este decisă de cum se SIMTE un om legat de banii pe care îi are." – Stuart Wilde 
 
Ai 300 de lei în buzunar. Ai întâlnire cu persoana pe care o iubeşti şi ştii că banii pe care îi ai îţi ajung să îi cumperi un mic cadou prin care să îi dăruieşti ceva ce îi va face plăcere. De asemenea, știi că este destul ca să acoperi partea ta de consumaţie şi taxi pentru seara respectivă. Ştii că te aşteaptă o seară minunată, ai visuri pentru un viitor foarte promiţător şi ai sănătate.
 
Viaţa e perfectă acum şi aici. Un fel de rai sufletesc, aici, pe Pământ.
 
Ai 300.000 de euro în câteva conturi. De 8 luni de zile nu mai dormi bine noaptea din cauza stresului. Persoana care odată te iubea simte că se iroseşte lângă tine. Ai permanent probleme de sănătate şi nu mai ştii care este direcţia înspre care te îndrepţi. Eşti înconjurat de lucruri materiale, însă nimic nu te mai face fericit şi simţi un gol interior în suflet, care nu poate fi umplut.
 
Viaţa este groaznică acum şi aici. Este iadul sufletesc, aici, pe Pământ.
Am putea face scenarii din acestea încontinuu.
 
Ai putea să ai milioane de euro şi fericire, iubire şi sănătate.
 
Una nu exclude pe cealaltă, ba DIMPOTRIVĂ.
 
Orice virtute, calitate şi abilitate din viaţa ta îţi creşte calitatea vieţii.
 
Totuşi, treaba asta cu banii este relativă. Poţi să ai puţini şi să fii fericit. Poţi să ai mulţi şi să fii nefericit. Poţi să ai puţini şi să fii nefericit şi poţi să ai mulţi bani şi să fii şi foarte fericit.
 
Problema mea este că oamenii, cel puţin la început, nu au nici bani şi nu sunt nici fericiţi.
 
Este cel mai de jos punct în care poţi să te găseşti.
 
Iar eu, ca şi psiholog, lucrând de peste 12 ani cu oamenii care vin la mine pentru că le lipseşte fericirea mai mult decât orice altceva, ştiu că este mult mai uşor să înveţi un om fericit să facă bani decât un om nefericit.
 
Aşa că dacă reuşesc să îl ghidez şi inspir pe un om să fie fericit, am rezolvat nu jumătate din problemă, ci 90%.
 
Pasul 1 – fii fericit
Pasul 2 – fă bani în timp ce eşti fericit
Pasul 3 – relaxează-te şi bucură-te de viaţa ta ştiind că EŞTI destul şi că AI destul.
 
Oamenii se concentrează foarte mult pe a AVEA.
 
Poate e firesc şi e în natura umană.
 
Însă pentru că nu au grijă de ceea ce SUNT, ceea ce AU e tot timpul insuficient.
 
Dacă EŞTI un om foarte stresat, nervos, ce emani o energie agresivă şi negativă în jurul tău, ce fel de oameni vei AVEA în jurul tău? Ce fel de oportunităţi vei AVEA legat de slujbe, parteneriate şi clienţi?
 
Cine crezi că vrea oameni furioşi, frustraţi şi depresivi în viaţa lor?
 
Îţi spun eu. Nici oamenii furioşi, frustraţi şi depresivi nu vor oameni negativiști în viaţa lor.
 
Ştii vorba aceea care spune că atragi ceea ce eşti?
 
Am citit "de mi-a ieşit pe nas" cărţi autobiografice şi biografii ale oamenilor de succes care în general au pornit de la zero. Am căutat modele şi strategii care funcţionează, care să mă inspire şi să îmi scurteze propriul proces de evoluţie. Cred că experienţa de viaţă a unui om care are şi rezultate este ca un diamant extrem de preţios.
 
Şi nu am întâlnit nici măcar O SINGURĂ poveste de succes a unui om care a pornit de jos în care să spună:
 
"Am fost trist, nervos şi supărat pe viaţă tot timpul. Şi apoi am dobândit fericire, bani şi iubire."
 
Ştii ce spun toate poveştile acestea, dar toate? Şi mă feresc de generalizări ca dracul de tămâie; dar acum îţi spun … TOATE.
 
Toate poveştile încep cu "M-am schimbat eu prima oară. Am început să întreţin altfel de gânduri în mintea mea, am început să simt alte emoţii, mi-am schimbat comportamentul şi întreaga perspectivă asupra vieţii. Şi apoi am început să AM de toate. Bani, iubire, fericire, împlinire, sănătate".
 
E ca şi când un vulcan erupe şi dintr-un om şters şi tăcut în frustrarea şi timiditatea lui, explodează ceva.
 
Un soi de entuziasm, curaj, creativitate, o dragoste pentru viaţă, o iubire pentru cei din jur şi pentru propria persoană.
 
Şi după asta urmează ceea ce oamenii numesc succes. Şi pare că nimic nu îl mai poate opri pe omul care ştie exact încotro se îndreaptă.
 
Şi după 12 ani de muncă în psihologie, ştiu ce anume face acest vulcan să erupă şi asta îmi doresc eu pentru tine.
 
Sentimentul de valoare personală şi preţuire de sine.
 
În primul rând, ţi-au fost băgate în cap nişte tâmpenii odioase legate de propria ta persoană, de bani şi de viaţă în general.
 
Una dintre aceste mari tâmpenii este e că "banii şi resursele materiale sunt finite."
 
Ce prostie!
 
Orice vezi tu azi material, palpabil şi pe care pui mâna, a fost odată doar o idee în capul unui om. A fost nevoie de o energie care a pus în mişcare mâinile acelui om și ale altor oameni care au muncit şi astfel s-a materializat ceva fizic.
 
Ideile nu sunt finite, iar energia care pune lucrurile în mişcare precum şi creativitatea sunt INFINITE.
 
Deci ele pot genera lucruri materiale infinite.
 
Trăim săraci într-o lume a abundenţei pentru că majoritatea dintre noi am fost prostiţi de un sistem greşit care vede doar suprafaţa, vârful icebergului.
 
Era exclusivă a materialismului s-a încheiat şi omenirea începe să se trezească.
 
Înţelegem că totul în jur e energie invizibilă care prinde formă materială.
 
Iar banii nu sunt decât o traducere proastă a unei mici fracţiuni a abundenţei în mijlocul căreia deja trăim.
 
Sănătatea, iubirea, fericirea, prietenia, vocaţia sunt forme de abundenţă şi prosperitate care nu pot fi echivalate în bani.
 
Însă oamenii nu mai văd nici energia, nici fericirea, nici vocaţia, nici sănătatea, nici abundenţa şi prosperitatea reală şi, cel mai grav, nu se mai văd pe ei înşişi, partea care de fapt contează cu adevărat în povestea asta.
 
TU eşti cel care contează în poveste. E vorba de fericirea TA, de banii TĂI, succesul TĂU și iubirea TA.
 
Cum se poate să pui preţ pe atât de multe lucruri exterioare când ai uitat să pui preţ pe propria ta persoană?
 
Dacă ţi-ar pica acum în cap toată abundenţa universului, pe care sunt sigur că ţi-o doreşti în secret sau direct, habar nu ai avea ce să faci cu ea.
 
Ai lua-o la fugă.
 
Atunci când erai un bebeluş inocent nu ştiai nimic.
 
Erai doar o promisiune a unei energii divine manifestate în lumea aceasta.
 
Apoi, cumva, ai intrat într-un proces în care alţi oameni din această lume împreună cu sistemele create de aceiaşi oameni, au început să te toace mărunt şi să te facă să uiţi complet de cuvinte ca "magnific", "divin", "lumină şi iubire", "abundenţă şi prosperitate", "suficientă", "linişte sufletească" şi te-au lăsat cu nişte lucruri de toată jena:
 
Timiditate, ruşine, competiţie, incompetenţă, incomplet, lipsă, sărăcie, boală.
 
Dar ştii care-i partea bună?
 
Trebuie doar să îţi readuci aminte şi vei dărâma acest sistem învechit. Iar din cenuşa lui se va naşte o nouă realitate şi o nouă lume în care va fi mai multă lumină şi mai puţin întuneric.
 
Înapoi cu picioarele pe Pământ.
 
 
De ce un om are un salariu de 800 de lei şi acceptă statutul de sclav umilit zi de zi, în timp ce altuia i se propune să devină partener într-o afacere la a cărei creştere a contribuit?
 
Este din cauza valorii personale pe care cei doi oameni o au. Mai mult, în cazul primei persoane sentimentul de valoare personală este ştirbit şi mai mult, zi de zi, iar în cazul celei de-a doua persoane acest sentiment este hrănit şi creşte.
 
Sunt multe poveşti în care sclavul şi omul umilit se ridică într-o zi, furios pe sine, pe lume şi spune: "merit mai mult!"
 
Iar în acea zi, aproape instantaneu, primeşte mai mult.
 
Tot ce a fost nevoie pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost un sentiment interior de "sunt mai mult decât atât! Pot mai mult! Vreau mai mult şi voi face orice e nevoie ca să fiu şi să am mai mult!"
 
Atât.
 
Şi în acel moment, totul în jur începe să se schimbe pentru că tu te-ai schimbat, atitudinea ta s-a schimbat şi felul în care gândeşti, simţi şi te comporţi s-a schimbat.
 
Banii pe care îi câştigi sunt strâns legat de ceea ce ceri. Şi vei cere în funcţie de valoarea personală pe care simţi că o ai şi pe care o ai de oferit.
 
Mergi la orice patron şi proprietar de afacere, orice om cu bani în lumea asta şi spune-i: "vreau să îmi dai de acum şi pentru tot restul vieţii 1000 de euro pe lună. Sau 10.000. Sau 1 milion". Depinde cui te adresezi şi de nivelul lui personal de valoare şi prosperitate.
 
Omul acela va ridica mirat din sprâncene, şi îţi garantez că 90% nu vor spune NU.
 
Vor spune "de ce aş face asta?"
 
Tot ce vor căuta va fi un MOTIV BUN. Nu te vor respinge, nu te vor umili. DIMPOTRIVĂ. Le vei câştiga respectul aproape instant.
 
Şi acum, totul depinde de tine.
 
Spune-i "Pentru că pot aduce de 10 ori mai multă valoare în viaţa ta decât banii ăştia pe care mi-i dai. Sunt foarte bun la….."
 
Şi în loc de puncte, puncte, acolo este cheia. Ce ai tu de oferit?
 
Da, acum ştii că eşti magnific şi divin, şi că meriţi oricât vei cere. Şi mai mult, ştii că ţi se va da.
 
Doar că ai şi tu o parte, un rol de jucat.
 
Ce ai tu de oferit?
 
Despre asta urmează să vorbim în articolul de mâine.
 
Însă primul şi primul pas, aşa cum ai văzut, este să crezi în tine, să ştii că meriţi tot ce e mai bun fără niciun rabat la calitate, să ai curajul să ceri şi să îţi ţii capul sus ştiind că valoarea ta personală, umană şi spirituală nu este dată de nimic altceva decât de propria ta părere despre tine.
 
Oamenii te vor trata aşa cum le transmiţi tu că vrei să fii tratat.
 
"Dă-mi 100 de lei şi îţi pup picioarele", şi vei avea 100 de lei în buzunar şi multe picioare de pupat.
 
"Vreau linişte sufletească şi financiară pentru mine şi familia mea pentru tot restul vieţii, sunt dispus să muncesc pentru asta, să am mintea deschisă pentru a învăţa şi evolua permanent şi să fac tot ce depinde de mine, vreau să fim parteneri", şi vei fi tu cel care intervievează potenţiali parteneri care caută cu disperare oameni care ştiu ce vor şi care nu se mulţumesc cu resturi.
 
Banii sunt o expresie a libertăţii şi a securităţii materiale.
 
Tot ce se află în tine, în gândurile, emoţiile şi comportamentele tale care transmit nesiguranţă şi lipsă de libertate, va îndepărta banii de tine.
 
Şi nimic nu transmite mai multă nesiguranţă decât lipsa conştiinţei propriei tale valori personale, lipsa preţuirii de sine şi incapacitatea de a cere ce ţi se cuvine sau de a munci până când poţi echivala ceea ce ceri cu ceea ce ai de oferit.
 
Promite-ţi ţie acum şi aici că nu îţi vei scădea standardele şi că vei cere ceea ce vrei şi meriţi mai bun. Şi dacă nu primeşti încă, nu e pentru că nu meriţi sau pentru că nu ai demnitate umană şi valoare personală, ci pentru că mai ai un pic de şlefuit talentele şi abilităţile tale, lucru care se rezolvă cu puţină răbdare şi perseverenţă.
 
În lecţia următoare vorbim despre cum să devii foarte bun în a transmite concret şi specific propria ta valoare personală.
 
Până atunci, dacă vrei să îţi începi educaţia avansată pe aceste subiecte, în Fabrica de bani 2 eu şi cu Marius Simion vorbim foarte mult despre cum să îţi creşti sentimentul de valoare personală şi preţuire de sine.
 
Ai un material complet pe care îl poţi lua acum cu reducere de 20% doar în următoarele câteva zile, pe perioada lansării: 
 
4 dintre cele 12 capitole ale mele din cadrul cursului Fabrica de bani 2 sunt exact pe subiectul valorii personale şi a psihologiei subtile a banilor:
 
● cum ne vindecăm de emoțiile negative legate de bani și ce anume este de vindecat? În ziua când începe vindecarea pornim spre prosperitatea noastră materială și o viață lipsită de stres sau grija zilei de mâine;
● cele 3 aspecte ale ființei noastre în care boala sărăciei se cuibărește și ne mănâncă precum un cancer. Soluțiile pentru aceste 3 domenii;
● principiile de bază ale oamenilor care au atins prosperitatea financiară pornind de la zero: educație, relații și abilități.
 
● întrebări esențiale pentru a afla scorul tău pe scara prosperității
● descoperă la ce capitole mai ai de lucru în privința educației tale financiare;
● evaluare și pași de acțiune pentru a porni la drum din punctul în care te găsești acum.
 
Partea 2 – Un nou început pentru prosperitate
● 4 exerciții esențiale pentru a-ți da un restart în privința destinului tău financiar;
● elementele componente ale imaginii de sine sănătoase care ne spun gradul de sănătate financiară pe care o avem;
● descoperă marele beneficiu ascuns care te face și te tine la un nivel financiar slab pentru foarte mult timp dacă nu îl identifici și îl reformulezi pentru a te servi și nu pentru a te sabota.
 
● care sunt opțiunile tale și cea mai bună cale de a acționa atunci când nu ai nicio perspectivă pentru a răzbi prin dificultățile tale financiare;
● realitatea ascunsă din spatele banilor și de ce majoritatea oamenilor "nu pot să vadă pădurea de copaci" în privința vieții lor financiare;
● care sunt mecanismele sociale, financiare și educaționale care conlucrează pentru a păstra oamenii în confuzie și neputință în privința destinului lor financiar, și cum să le ocolești.
 
De asemenea, în materialul lui Marius Simion există câteva capitole esențiale pentru problema pe care am descris-o mai sus:
 
● Ce legătură există între frica de eșec și venituri;
● Cum se vindecă definitiv frica de eșec printr-un exercițiu simplu de NLP;
● De ce se repetă la infinit aceleași probleme financiare, orice ai face;
● "Moștenirea" destinului financiar al familiei tale – programările subconștientului;
● Convingerile pe care trebuie să le dezvolți ca să câștigi mai mult și mai rapid;
● Cum să îți formezi obiceiul mental de a câștiga mai mult în fiecare zi.
 
● Principiul Yin-Yang în relația cu banii și veniturile;
● Ce conexiune există între iubirea de sine și banii pe care îi câștigi;
● Lipsa iubirii în copilărie se transformă la maturitate în lipsă la toate nivelurile – inclusiv financiar;
● Ce ai de făcut în 3 pași ca să vindeci la nivel profund orice nevoie interioară;
● Cum se elimină programele mentale legate de blocaje financiare.
 
● Transformarea gândirii negative în gândire pozitivă printr-un truc simplu al psihologilor;
● Nivelul emoțional la care te-ai blocat îți determină valoarea veniturilor la maturitate;
● Cum să transformi slăbiciunile interioare în forță interioară;
● Trecerea de la slăbiciune la putere prin cel mai puternic exercițiu folosit în NLP.
 
● Ce tipar de gândire ai legat de sărăcie și bogăție;
● Cum o criză emoțională devine o criză financiară și ce ai de făcut concret;
● Ce legătură există între "efort" și lipsa banilor;
● Cum să îți construiești o viață lipsită de griji prin inteligență emoțională;
 
● Exercițiu de meditație ghidată pentru a programa subconștientul;
● Scopul exercițiului este de a construi tiparul de gândire de care ai nevoie pentru un viitor extraordinar;
● Descoperi identitatea ta profundă, dincolo de orice programări sociale și gânduri negative care te-au subjugat în trecut.
 
Poți vedea toate capitolele, ce conțin ele, mostre audio din curs și toate bonusurile oferite la acest link: www.personalitatealfa.com/produse/fabrica-de-bani-2

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

3 răspunsuri

  1. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.