Ce te pot învăţa oamenii din jur

Celalate articole din această serie sunt aici:

Evalueaza pe ce treapta de evolutie te afli

Ce m-a invatat corpul meu cand l-am ascultat

Ce m-a invatat umbra mea cand am privit-o

Ce m-au învăţat oamenii din jur?

Fiecare are un rol specific de a te învăţa ceva pentru evoluţia ta

Nici măcar un singur om nu este întâmplător în viaţa ta. Ducând lucrurile şi mai departe, în budism se spune că înainte de a ne reîncarna ne alegem inclusiv părinţii şi mediul în care ne vom naşte, care corespund cu lecţiile de viaţă pe care le avem de învăţat pentru a putea evolua din locul în care suntem.

Cred că fiecare dintre noi simte că oamenii din jur sunt în viaţa noastră pentru a ne învăţa lecţii iar mecanismul proiecţiei în psihologie dovedeşte ştiinţific că oameni din jur sunt ca niște oglinzi pentru noi.

Ne vedem calităţile şi defectele mult mai uşor în cei din jur decât în noi înşine. Există două emoţii puternice legate de această oglindire.

Admiraţia şi invidia. Atunci când invidiem calităţile unei persoane, ridicăm un blocaj între noi şi acea persoană şi oprim procesul de învăţare. Dacă admirăm în schimb o persoană, putem descoperi calităţile admirate în noi şi le putem dezvolta.

Din păcate mulţi oameni văd că unii au realizări şi în loc să îi admire şi să păşească şi ei pe calea evoluţiei şi a propriilor realizări se mulţumesc să atace persoana şi să îi găsească nod în papură. Este atât de clar că dacă ar admira acea persoană ar putea avea aceleaşi rezultate sau chiar depăşi rezultatele persoanei admirate.

Ca şi regulă de bază, pentru mine, oricine are rezultate pe care şi eu mi le doresc , este o persoană demnă de admirat. Asta îmi da o putere enormă de învăţare şi evoluţie.

De asemenea, aşa cum am discutat în materialul trecut, ne vedem nu doar în calităţile ci şi în umbra celorlalţi. Când cineva din jurul tău te enervează tare, opreşte-te şi caută în tine. Odată cu rezolvarea problemei la tine, vei vedea că vei putea să accepţi şi să îmbrăţişezi cu înţelegere persoana care odată te enerva şi asta înseamnă că eşti la un cu totul alt nivel de evoluţie. Sentimentul acesta de acceptare nu poate fi înlocuit cu nimic. Te face să te simţi zeu pe pământ.

Oamenii se califică şi se descalifică singuri prin acţiunile lor

Un alt lucru foarte interesant este despre comportamentul oamenilor din jur.

Mi-am dat seama că oamenii se califică şi se descalifică singuri prin ceea ce fac.

Dacă eşti o persoană cu bună dispoziţie, entuziastă, cu visuri îndrăzneţe, cu poftă de viaţă, probabil îmi va plăcea să te aud, să te ascult, să fiu în preajma ta şi astfel ne vom apropia şi vom deveni prieteni.

Dacă eşti o persoană pesimistă, tot timpul pusă pe ceartă şi pe critică, pe bârfe, cu emoţii negative, impulsivă, mă vei otrăvi şi pe mine cu emoţiile tale şi voi încerca să te evit.

Astfel, oamenii se califică şi se descalifică singuri prin comportamentul lor.

E valabil în relații de cuplu, în parteneriate de afaceri şi între prieteni.

Dacă accepţi abuzurile, ţi le meriţi în afară de cazul în care sunt accidentale. Aşa cum alegi să bagi în gură junk food, le fel alegi să fii abuzat.

Foarte mulţi oameni, pentru că nu cred că merită ceva mai bun, au o stimă de sine scăzută şi nu se iubesc pe sine suficient, atrag în viaţa lor oameni nesimţiţi.

Oameni care abuzează de ei.

Se poate întâmpla să nu cunoşti suficient de bine o persoană şi să îi dai ocazia să abuzeze de tine odată. Când ai simţit că eşti tratat cu lipsă de respect, e important să acţionezi proactiv şi asertiv şi să pui acea persoană cu botul pe labe. Nimeni nu te poate trata cu lipsă de respect fără acordul tău.

Dacă eşti într-o situaţie care ţi se pare fără ieşire între oameni care abuzează de tine, gândeşte-te la tot procesul prin care ai ajuns să fii între aceşti oameni. Tu i-ai ales şi alegi în fiecare zi prezenţa şi abuzurile lor.

Poţi oricând să pleci şi cel mai mare rău ce ţi-l poţi face este să tolerezi abuzurile repetate.

Iar abuzurile repetate sunt de multe feluri. Pot să fie fizice, emoţionale, verbale.

Dacă cineva te face să te simţi rău în mod constant, pleci sau îndepărtezi acea persoană.

Iubeşte-i şi acceptă -i pe cei din jur, nu e treaba ta să intervii în drumul lor şi rişti să le răpeşti lecţiile.

Dacă îi dai bani copilului fără ca el să înveţe valoarea banului, îl răsfeţi şi îi setezi drumul spre nenorocire.

Foarte mulţi oameni sunt foarte preocupaţi de schimbarea celor din jur: "cum să fac să îl ajut/schimb pe cel de lângă mine?"

Foarte simplu.

Două dintre cele mai preţioase lecţii pe care le-am învăţat în psihologie sunt:

– cea mai puternică armă pe care o ai să ajuţi alţi oameni este încurajarea. Funcţionează pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de probleme.

– puterea exemplului e singura care educă alţi oameni. Vrei să îi schimbi pe alţii? Devino tu prima oară ce vrei să devină ei, dacă chiar îţi pasă. Dacă nu, lasă-i pe drumul lor.

Totuşi este foarte important să înţelegem că cei din jur au lecții la fel cum avem şi noi. Şi ei singuri trebuie să depăşească provocările devenind oameni mai buni şi mai evoluaţi şi de multe ori drumul evoluţiei trece prin multă suferinţă.

ASTA E!

Încetează să plângi de milă altora pentru că asta e lecţia lor. Dacă intervii, rişti să le răpeşti lecţiile.

Să spunem că eşti un părinte sau un partener de cuplu. Şi copilul tău sau partenerul de cuplu trebuie să înveţe lecţia banilor şi a valorii. Iar tu îi dai bani pentru că îl iubeşti. Şi apoi tu dispari din viaţa lui peste noapte. E ca şi când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine.

Dacă vrei să ajuţi, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereţi rezolvând problemele.

Am fost uimit să văd cum oamenii ajung să îşi urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenţi de ei.

Când simţi nevoia să ajuţi, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerşetor nu poate ajută alt cerşetor să îşi depăşească condiţia.

Încrederea în alţii vine din încrederea în tine. Cum sunt oamenii din oraşul tău?

Nu ai dreptul să te plângi niciodată de oamenii ce îi ai în jurul tău. Ei sunt acolo să te înveţe lecţii şi pentru că tu i-ai chemat în viaţa ta. De multe ori ne plângem că nu putem avea încredere în alţii dar hai să ne gândim. Ce putere au ceilalţi asupra ta?

Dacă cei din jur te păcălesc şi îţi trădează încrederea nu este pentru că eşti o persoană naivă, nu cunoşti natura umană suficient de bine şi ţi-ai aşternut singur calea spre a fi dezamăgit?

Am învăţat să îmi asum responsabilitatea pentru oamenii care îmi greşesc.

E vina mea că i-am adus în viaţa mea. Pot fi păcălit odată dar a doua oară deja e vina mea. Puteam să iau măsuri şi să mă protejez. De câte ori mi-a fost trădată încrederea am găsit puterea interioară de a zâmbi şi de a mulţumi persoanei ce mi-a făcut rău. M-a învăţat o lecţie extrem de preţioasă şi acum ştiu să mă apar.

Schopenhauer spune că banii furaţi au fost defapt investiţi. Ne cumpără prudenţa pentru data viitoare.

La fel e cu orice pierdere şi dezamăgire legată de oameni.

Dacă oamenii te tot păcălesc la infinit şi îţi tot trădează încrederea şi te mint, e pentru că nu ai învăţat nimic din experienţele precedente şi ei doar se străduiesc să te educe să nu mai fii un naiv.

Mi-ar plăcea să ştiu ce lecţii te-au învăţat pe tine oamenii din jurul tău.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

42 de răspunsuri

  1. Ai grija de faci/ ce spui totul se poate impotriva ta !!!!Niciodata sa nu fi ca o carte deschisa !!!Intotdeauna sa ai ultimul cuvant !!!(cand ai dreptate si vrei sa te aperi)!!!Sa nu ai incredere  in nimeni pana nu il/o cunosti cu adevarat !!!!
    Visele pot deveni realitate !!! daca muncesti pentru ele !!!Nimic nu este imposibil !!!

  2. Povestea cu „ajutorul” oferit handicapatului am realizat-o acum vre-un an, ba mai mult mi-am dat seama ca oferind ajutor cersetorilor practic ii atragi si mai tare + de asta ironia sortii contribuie si ei la anturajul tau a caror medie esti :))
    cat despre lectii de viata, multa vreme am obisnut sa dau imprumut bani apropiatiilor  sume mari pe ochi frumosi, nu vreau sa exagrez dar e posibil fara exceptie cand era vorba sa mi se returneze ajungeam cersetotul datornicilor mei, pana acum cativa ani cand am dat ce-a mai mare suma imprumut unui apropiat care a i-a investit prost si am ramas fara ei, pe moment imi venea sa ma duc sa iau o sabie si sa il tai felii marunte, l-am urat foarte multi ani, nici in ziua de astazi nu sunt impacat 100% cu ideea, darsunt constient ca vina in mare parte a fost la mine pentru ca acel om nu mi-a luat nimic cu forta, doar a intins mana.
    o alta lectie mi-am luat-o astazi e una gu un gust dulce amarui, astazi e ziua mea de nastere; mie de obicei nu-mi placea sa fac mare circ in jurul meu, asa am fost educat sa fiu modest, ani de zile mi-am sarbatorit ziua cu 5-6 prieteni; astazi ca nici o data am lasat public pe facebook si surpriza mare a fost bombardat de mesaje si telefoane de felicitari, poate peste 100, practic mi-a paralizat ziua de lucru, a trebuity sa raspund fiecarui om in parte si sa vorbesc cu ei la telefon, desi aparent am pierdut din punct de vedere matereal, pot spune ca e una din cele mai faine zile din ultimii ani, e un sentiment misto sa vezi ca oamenii te vor in viata lor si te iubesc si ca singurul lucru pe care trebuie sa il faci e sa le deschizi usa 🙂

  3. Ce lectie pot sa invat eu din urmatoarea chestie : ” Un prieten care il stiam de 5 ani, la un moment dat dupa ce am stat cu el in chirie vro 8 luni, s-a trezit intr-o zi ca nu ii mai place viata, a renuntat la job-ul lui, a plecat a 2 a zi de la apartament si s-a mutat inapoi in orasul natal. A fost o decizie total irationala fata de cum il stiam eu si nici in ziua de azi nu mi-a oferit vro explicatie concreta. Dar pur si simplu a facut-o si nu i-a pasat de faptul ca peste 3 zile urma sa platim chiria pentru luna urmatoare. Eu trebuia sa gasesc un nou coleg in 3 zile, m-a lasat balta. Bineinteles ca nu am gasit un nou coleg in 3 zile. ” 
    Deci, ce pot sa invat eu din intamplarea asta ? Sa nu mai am incredere in el si atat ?

    1. @EnacheMircea Mircea, omul este un univers in sine si chiar daca petrecem fiecare clipa cu un prieten, nu vom stii tot ce se petrece in mintea si sufletul lor, daca acestia nu ne lasa inauntru sa zicem asa.  Sansele sunt ca amicul tau a ajuns la acel punct in urma unor serii de trairi interioare, cel mai probabil ganduri negative care au ‘dospit’ in ele o vreme. Aceste ganduri saboteaza actiunile noastre si asa cum afirma si Pera la un moment dat, ajungem sa ne sabotam propriile succese. Vezi exemplul angajatului care e pe cale sa primeasca o promovare serioara dar in mod subconstient, face o serie de greseli care il pun in situatia sa piarda acea promovare. Primim ceea ce credem ca meritam.

      1. @EnacheMircea Ca orice investitie in viata, ne investim emotional in relatii, uneori castigam, alteori pierdem. Ne asumam alegerea facuta- in cazul tau sa ai incredere in amicul cu care te-ai mutat, ca va fi responsabil in parteneriatul creat. Intrebarea este, ce vei face data viitoare intr-o situatie similara? Cand vine vorba de bani, trebuie sa luam masuri practice si sa fim clari in asteptarile noastre. Banii si prietenia sunt ca uleiul si apa….

  4. Toti oamenii care au aparut in viata mea au aparut pentru ca aveam nevoie urgenta de ajutorul lor pentru a nu ma inneca. Si la fel cum frunzele parasesc crengile copacilor toamna pentru ca trebuie, nu pentru ca ar vrea, asa si ei m-au parasit la timpul oportun. Cel mai mult am invatat de la un doctor bolnav, aproape mort decat viu. Am fost ca o raza de lumina pentru el, a plecat de pe lumea asta cu bucuros ca mai exista oameni normali. El trata pe tinerii din ziua de astazi ca ceva anormal, eu insa am fost cazul fericit si am intrat in categoria celor normali. Auzisem multe povesti despre acest doctor, multi copii se pregateau pentru medicina cu el, era un om sever ,foarte foarte inteligent, fusese un chirurg renumit. Cand m-am dus pentru prima data la el a fost pentru a-mi incerca norocul in legatura cu pregatirea mea pentru facultatea de medicina. Aveam atatea emotii, imi facusem chiar un discurs pe care-l memorasem ca sa nu cumva sa uit ceva. Am uitat sa mentionez el lua numai copiii recomandati de apropiatii lui. Eu nu aveam de unde sa obtin asa ceva, dar ambitia de a fi ca ei m-a impins sa imi incerc norocul. Si am facut foarte bine. De prima data de cand m-a vazut a ramas pur si simplu fascinat de mine. Cand ma uitam in ochii lui nu vedeam decat o sclipire, parca as fi fost o opera de arta. Inca nu inteleg de ce ma considera asa, inca nu inteleg multe din vorbele pe care mi le-a lasat ca indrumare in viata, dar pentru prima data am avut incredere in cineva. Am invatat enorm de mult de la omul acela, si inca incerc sa descifrez vorbele lui. Toate aveau un subinteles. Dar cum toate lucrurile care vin mai si pleaca asa s-a intamplat si in cazul meu. Ma atasasem mult prea mult de el, as zice ca eram dependenta. Si atunci a sosit momentul, a sunat telefonul si am aflat vestea. Ce am trait dupa nu are sens sa va povestesc, a fost un cosmar, un cosmar din care de abia acum dupa un an incep sa ma trezesc.

  5. imi place mult poza. e foarte semnificativa. Iti las acest comentariu inainte sa citesc articolul, Observ ca in ultimul timp ai adaptat postarile in asa fel incat sa fie foarte bine inchegate pt ,,novici”. Good job:) Succes, Pera:)

  6. Nu e mai bine sa-ncerci sa te autocontrolezi si „calesti” ca sa n-aiba putere asupra ta ? sa devii imun la „otrava”.
    .

  7. salut pera in primu rand anturaju ma invatat sa nu mai am incredere in orcine chiar daca acaea persoana zice ca ii tare ca iii mare ca etc doi la mana cand intri in anturaj cunosti foarte multa lume fara sa vre mai exat cunostinte nu prieteni ca bine inteles cand te duci undeva la un sprit  sau itr-un club ceva si pe mai cunosti si foarte multe fete care bine inteles starnesc razboaiele intre baieti si uite asa  cu anturaju o dam din fanta in cola si de lac in put ,anturaju are si avantaje si dezavantaje de asta e mai bine cu intre prieteni la un sprit  mai mergem la agatat

  8. Anturajul m-a invatat sa ma respect pe mine in primul rand si sa nu am incredere in primul venit in calea mea,multi dintre cei care au trecut pragul vietii mele m-au invatat cate ceva,,,m-au invatat cum sa apreciez la timpul potrivit,sa respect daca sunt respectata.Orice om te invata cate ceva ,,,,,

  9. Interesant articolul Pera citind articolul printre randuri imi veneau consecutiv amintiri din cei 17 ani din viata ai mei care chiar daca nu sunt multi putin cate putin am invatat cate ceva .Pot sa spun ca in trecut eram destul de „orb” si nu vedeam ce importanta are anturajul si cum te pot influenta , dar dupa ce am realizat cat de curand mi-am dat seama cu adevarat ca anturaju e cva mai mult decat simplele persoane care ma inconjoara ,iar tu m-ai facut sa privesc acele persoane dintr-o alta perspectiva ,aceea  cum ca ei ma invata o lectie defiecare data cand abuzeaza de mine si ca nu vor inceta sa o faca pana nu o sa-mi dau seama.
    P.S Deabia astept sa vad noul look al site-ului .
    Succes tie si persoanelor care te sprijina si inteleg ceea ce vrei sa transmiti 🙂 .

  10. buna de tot conceptia ta Pera: „Daca oamenii te tot pacalesc la infinit si iti tot tradeaza increderea si te mint, e pentru ca nu ai invatat nimic din experientele precedente si ei doar se straduiesc sa te educe sa nu mai fii un naiv.” !

  11. revelatia serii: „Foarte multi oameni, pentru ca nu cred ca merita ceva mai bun, au stima de sine scazuta si nu se iubesc pe sine suficient, atrag in viata lor oameni nesimtiti.” daca ai stii cat m-am intrebat de ce am parte de oameni nesimtiti….stiam ca se zice ca atragi ceea ce nu accepti la tine. Probabil am momente de nesimtire dar chiar nu ma vedeam nesimtita…acum inteleg tot, Merci Pera!

    1. stiu ca comentariul e vechi dar legat deatragerea Magnet a anumitor oameni nu e neaparat o regula. de exemplu poti fi cel mai pacifist om si tot la un mom dat ai sa dai de un cretin sa se ia de tine. Atunci nu e din vina ta,din vina lui.normal ca cu totii avem momente nu suntem sfinti.dar sunt persoane la care Nesimtirea e parte din personalitate

  12. Foarte adevarat , Pera , tot ce spui in acest articol . Trebuie sa fim atenti la anturajul nostru , dar si la cel al copiilor nostri pentru ca acesta ii influenteaza de multe ori negativ daca avem grija! Multumesc , o zi buna. Mihai

  13. Este un articol care contine foarte multe lucruri adevarate despre sufletul uman . Eu cred ca 90% dintre oamenii de azi sunt dezorientati si datorita faptului ca nu-si cunosc sufletul lor , si atunci se simt dezarmati de nerealizarile lor si nu mai stiu efectiv cum sa se mai ascunda de cei din jur , ca in cele din urma sa considere ca nu pot sa mai infrunte umilinta in fata celorlalti si lovesc cu pumnul . Deci trebuie , parerea mea, sa ne gandim cum sa ajutam cat mai mult tinerii de azi ca sa se cunoasca si in cele din urma sa nu mai fie adunati asa usor de tot felul de bande de huligani . Imi pastrez idea ca este tot mai multa nevoie atat in scoala cat si in societatea civila de preoti in adevaratul sens al cuvantului cat si de phsihologi . Duritatea nu-i un raspuns la problemele noastre de azi .
        Sorin . Ionut

  14. Salut,
     
    Pe mine rudele m-au invatat ca daca am, nu trebuie sa le dau lor. Daca eu cred ca ce au e putin, ei spun ca ce au e deajuns .E doar vina mea ca vroiam sa le dau, era o lectie, abia azi am inteles, ma ajuta sa fiu eu puternic primul

  15. ego-ul eram eu 🙂 vai cate se pot schimba cand iti dai seama de asta. eu am luathttp://www.brainsync.ro/magazin/managementul-ego-ului/, am ascultat cam vreo 10 zile cu pauze si mi_am schimbat radical pozitia. ego-ul e bun el asa un pic dar doar un pic, daca picul creste la revedere viata fericita

  16. Felicitari pentru blog, vezi ca link-ul pentru „Ce m-a invatat corpul meu cand l-am ascultat” este gresit, el fiind http://personalitatealfa.com/beta/evalueaza-pe-ce-treapta-de-evolutie-te-afli/ in loc de http://personalitatealfa.com/beta/Ce-m-a-invatat-corpul-meu-cand-l-am-ascultat/, probabil greseala de copy-paste, la fel apare si pe pagina http://personalitatealfa.com/beta/ce-m-a-invatat-umbra-mea-cand-am-privit-o/ in partea superioara. Succes in continuare !

  17. Eu dupa desparirea de fostul prieten, am avut de invatat o multime de lucruri. Faptul ca am fost „oarba” pe tot parcursul relatiei si i-am oferit mai mult de 5 sanse, sperand ca totul va fi mai bine, totul devenea si mai rau. M-a distrus psihic si fizic, am fost si supusa abuzurilor verbale de foarte multe ori,dar de fiecare data treceam cu vederea. Fapt pentru care am refuzat sa mai accept lucruri de acest gen din partea oamenilor si am invatat ca nici un om nu merita o a doua sansa, e ca si cum i-ai oferi un glont pentru ca de prima data nu te-a nimerit.

  18. Eu dupa despartirea de fostul prieten, am avut de invatat o multime de lucruri. Faptul ca am fost „oarba” pe tot parcursul relatiei si i-am oferit mai mult de 5 sanse, sperand ca totul va fi mai bine, totul devenea si mai rau. M-a distrus psihic si fizic, am fost si supusa abuzurilor verbale de foarte multe ori,dar de fiecare data treceam cu vederea. Fapt pentru care am refuzat sa mai accept lucruri de acest gen din partea oamenilor si am invatat ca nici un om nu merita o a doua sansa, e ca si cum i-ai oferi un glont pentru ca de prima data nu te-a nimerit.

  19. un articol minunat!
    in urma experientelor traite am invatat ca pe primul loc trebuie sa ma pun pe mine si apoi pe ceilalti pentru ca doar asa pot sa ofer la randul meu. atunci cand i-am pus pe toti ceilalti inainte, golul meu din interior a crescut pana cand am fost pe punctul de a ma pierde chiar si pe mine.
    si am constatat cu uimire ca tot ceea ce am gandit negativ am atras in relatiile cu cei din jur.

  20. Fiecare om are o alta viziune asupra vietii, scopuri diferite de ale mele, si nu este constructiv sa le interpretez actiunile in functie de modul meu de gandire si de scopurile mele. Inseamna sa nu vad realitatea in acest mod.

  21. …sa fac o selectie drastica si sa ma inconjor doar cu cei de la care pot invata ceva; suna a egoism, dar e sanatos !

  22. Motivant articolul, dar ce te faci daca tii cont de aceste sfaturi si ajungi sa nu mai ai incredere in nimeni pt ca asa te ghideaza instinctul, sa zicem… sau mai bine zis RATIUNEA .

  23. Credeam despre mine că mediul și oamenii din jurul meu mă influențează în mod negativ -eu fiind o femeie de la țară- și evoluez mai lent decât o persoană care are un anturaj mai elevat, astăzi am urmărit din curiozitate webinarul unei doamne care pretindea că este psiholog și am fost uluită de incoerența discursului ei…

  24. Ai perfecta dreptate! Daca as fi inteles mai devreme toate astea as fi evitat depresia, dezamagirile si tristetea pe care mi-au provocat-o „oamenii nesimtiti”. Din pacate am platit scump aceasta lectie, material si emotional, in plus regret ca au suferit si persoanele care chiar tin la mine. Inca nu pot sa ii iert pe acei oameni, dar citind articolul tau realizez ca e singura solutie sa pot merge mai departe.
    Merci pentru articol!

  25. In viata avem nevoie sa fim inconjurati de oameni. Am invatat de la ei sa fiu mai atenta, mai buna, sa fiu perseverenta,sa imi doresc sa evoluez , sa imi gasesc fericirea!

  26. Pana acum am avut parte in viata mea, in ceea ce priveste relatiile de cuplu, doar de oameni nepotriviti care au refuzat sa ma accepte asa cum sunt si care au incercat in permanenta sa ma faca aidoma lor si m-am saturat. De acum incolo sper sa am parte de o experienta frumoasa, si sa intalnesc in sfarsit pe cineva potrivit.

  27. Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.