Ce trasaturi de personalitate e bine sa iti dezvolti!

Toti oamenii se nasc cu potentialul de a vorbi  peste cativa ani de la nastere.

 Dar sa presupunem ca nu ai noroc in viata si ajungi de la o varsta foarte frageda sa fii crescut in padure de animale salbatice.

 Exista peste 40 de cazuri foarte bine documentate de astfel de copii, crescuti de animale, in mare parte de lupi, dar si de antilope, gorile si alte vietuitoare.

 Iti las acest link , care este in limba engleza dar este foarte bine documentat in aceasta privinta.

 http://www.feralchildren.com/en/index.php

 Ceea ce este uimitor la acesti copii, este ca daca au depasit varsta de 3-4 ani si nu au invatat sa vorbeasca, toate incercarile ulterioare de a-i invata sa vorbeasca , dupa recuperarea acestor copii de catre oamenii de stiinta, s-au soldat cu esecuri.

 Asadar , daca nu esti ca Mowgli din Cartea Junglei si nu ai in jurul tau animale geniale care te invata sa vorbesti, te nasti cu potentialul de a vorbi si mori fara sa scoti in viata ta un cuvant.

 Daca nu te-ai prins inca unde vreau sa ajung, da-mi voie sa continui.

 Eu cred, dupa cativa ani de citit si experimentat , ca toti oamenii , asa cum se nasc cu potential de a vorbi, se nasc cu potential pentru ca intr-o zi sa fie alfa.

 Cu toti ne nastem cu potential pentru inmultire si supravietuire.

 Si pentru ca suntem oameni si nu animale, si am evoluat mai bine decat orice alta specie,  inmultirea s-a transformat in atractie sexuala si iubire, iar lupta pentru supravietuire s-a transformat in lupta pentru statut social.

 Insa majoritatea oamenilor se nasc, traiesc si mor in echivalentul unei jungle cand vine vorba de personalitate.

 

 La fel ca si copii din padure, se nasc cu posibilitati pe care nu ajung sa si le exploreze niciodata in  intreaga lor viata.

 As putea sa scriu o intreaga carte doar despre piedicile pe care societatea si sistemul educational le pun tinerilor din intreaga lume cand vine vorba de dezvoltat potentialul pe care  natura l-a oferit, insa nu este nici locul si nici timpul pentru asta.

 Asadar acum ajungem si la personalitate alfa si la scopul meu.

 Daca ai potentialul de a fi bun in atractia sexuala, de a avea success in viata, statut social inalt, etc, si nu ai reusit sa il valorifici , asta nu inseamna ca nu poti.

 Cu cat trece timpul e mai greu, aceste lucruri , despre sex si iubire, despre pozitita in societate si bani, trebuie sa le invetzi inca de pe bancile scolii, insa stim cu totii ce te invata la scoala.

 La scoala nu te invata cum sa ai succes in iubire sau cum sa iti satisfaci partenerul sexual in asa fel incat sa fie satisfacut si sa nu caute satisfactie in alte parte.

 La scoala nu te invata cum sa iti faci afacerea proprie si nici statul nu te ajuta cu nimic, in schimb te invata cum sa iti faci un C.V. cat mai frumos si sa iti faci numarul in fata celor de la interviu, si POATE ti se va oferi sansa de a fi un sclav modern.

 La scoala nimeni nu te ajuta sa iti dezvolti creativitatea, pentru a gasi rapid solutii la problemele care le ai in viata, ci trebuie sa stai cuminte si ascultator, ca un mic sclav obedient si sa asculti de autoritatea de la catedra, sa memorezi o carte intreaga si sa o reciti in timp ce esti plesnit cu joarda peste fund.

 Si apoi cand se alege praful de tot potentialul de a face lucruri minunate in viata, cine e de vina?

 Pesonalitate alfa inseamna sa iti dezvolti la maxim acele calitati pe care le-ai mostenit genetic de la parintii tai, si crede-ma ca in fiecare dintre noi zace adormit un potential urias.

 Eu nu creez  personalitatea nimanui, doar pe a mea. Eu doar spun oamenilor  ca se poate, si am si o solutie.

 Ceea ce eu fac prin materialul meu e sa inlatur obstacolele din calea ta care te opresc sa iti dezvolti ceea ce ai deja, potentialul si aptitudinile cu care te-ai nascut si pe care le-ai mostenit genetic de la parintii tai, dar nu le-ai descoperit sau ai fost oprit sa ti le dezvolti de catre anturajul in care te afli, mediul in care te-ai dezvoltat sau educatia pe care ai primit-o.

 Sa iti poti dezvolta complet personalitatea, este o perspectiva ce nu ai voie sa o ratezi.

 Insa daca in mod continuu suferi esecuri, cei din jur te descurajeaza si iti spun ca nu poti sa faci nimic, ajungi sa iti pierzi toata increderea in tine si fortele tale, si te indoiesti ca ai putea sa faci tot ceea ce iti doresti. Si poate mergi prin viata cu tot potentialul acela adormit si pe care nu mai sti cum sa il trezesti.

 Sa fii alfa nu e modelul meu pe care il impun altora.

 Sa fii alfa inseamna sa te respecti pe tine suficient de mult incat sa ai curajul sa ceri de la viata ceea ce este al tau, si anume: sa iti descoperi propriul tau fel de a reusi in viata.

 Socrate spunea ca:”fiecare copil este un soare si este datoria educatorului sa faca acel soare sa straluceasca”.

 Copilul cade de sute de ori si nu renunta niociodata. Cu totii mergem ca si adulti, asadar a existat o perioada a vietii noastre cand  ne-am lovit de esec cu o rata pe care niciun adult nu o intalneste in viata reala. Sa incerci sa mergi pe picioarele tale si sa cazi de sute ori pentru a te ridica de fiecare data este o provocare pentru un copil care nu are inca 2 ani de viata.

 Nu stiu cati adulti se lovesc intr-o actiune din viata reala cu esecul de sute de ori din 2 motive: Sau isi invata lectia mai repede si reusesc, sau renunta.

 Iar majoritatea renunta sa isi propuna sa faca lucruri extraordinare in viata  si se multumesc cu o viata modesta si mediocra, pentru ca cedeaza sub presiunea propriilor slabiciuni si a corului de ratati care ii descurajeaza in fiecare zi.

 Poti invata sa faci orice in viata, inclusiv sa fii foarte bun in a alege parteneri sexuali si in a avea un statut social inalt. Adica sa devii alfa.

 Singura intrebare este de cate esecuri ai nevoie pana iti inveti lectiile?

 Cei care au success in aceste domenii nu le vor spune celor care se zbat ca nu se poate , ci ii vor incuraja. Cei care descurajeaza sunt cei care ei insisi nu fac nimic, si le e teama ca reusita unei persoane din jur va contrazice toate convingerile pe care si-a cladit viata mediocra in care se multumeste cu putin.

 Ce face fiecare cu viata sa si ceea ce invata, este problema si responsabilitatea sa.

 Oricat de diferit esti ca persoana, ai 2 lucruri in comun cu toti ceilalti oameni.

 Dorinta de a avea parte de sex si iubire si dorinta de a fi cat mai sus in ierarhia sociala.

 Priveste la orice om in jurul tau si vei gasi aceste 2 trasaturi comune. Le vei gasi de fiecare data.

 Evident intotdeauna exista sfinti si sfinte, care sunt superiori acestor nevoi, insa sunt atat de rari si de deosebiti incat ne inchinam la ei, atunci cand ii intalnim.

 Eu nu sunt un sfant si daca nici tu nu esti, te afli la locul potrivit.

 Trebuie sa inveti sa ai succes in cele 2 domenii ale vietii , folosind potentialul pe care il ai special pentru acest lucru.

 Fiecare face asta in mod diferit, dar la sfarsit tot alfa se cheama.

 Sa obtii ceea ce vrei tu si sa fi multumit de tine, la sfarsitul zilei, aceasta inseamna pe scurt o personalitate alfa.

 Si vedem cat de greu se descurca oamenii in acesta misiune

 Felul meu de a ajuta o persoana sa isi dezvolte potentialul este urmatorul:

 Personalitatea alfa incepe in interiorul oricarei persoane cu incredera in sine si inteligenta emotionala

 1. Increderea in sine.

 Primul pas si fundatia totodata pentru ceea ce se cheama personalitate alfa. Trebuie sa ajungi in punctual in care iti place de persoana ta, crezi in tine si te respecti si sti ca meritzi ceea ce e mai bun in viatza.Crezi in tine si ca poti.Si nu e lucru usor, daca suferi esecuri dupa esecuri si esti descurajat de cei din jur.

 Ca sa ceri respect si iubire de la oamenii din jurul tau, trebuie sa ai in primul rand respect si iubire tu pentru persoana ta.

 Oricat sunt oamenii de diferiti, increderea in sine o vei gasi ca trasatura de personalitate si in omul preistoric care avea nevoie de incredere ca sa iasa din pestera si sa omoare animalul din padure ca sa traiasca el impreuna cu comunitatea lui, si la copilul care invata sa mearga, cade si sufera esec dupa esec, insa are destula incredere in sine sa se ridice din nou si la cei mai de success oameni de pe pamant astazi. Sa nu se lase doborati de esecuri temporare si de dezamagiri si sa continue.

 2. Inteligenta emotionala

 Emotiile bat ratiunea oricand vrei tu. Daca inteligenta rationala, I.Q-ul, ramane la fel pentru toata viata, de la nastre, inteligenta emotionala se dezvolta permanent. Sa fii inteligent emotional inseamna sa iti cunosti emotiile, sa nu te lasi controlat de ele si sa nu reactionezi la fel ca un animal, care simte si reactioneaza, ci ca un om, care simte, ia o pauza , gandeste, apoi actioneaza.

 Sa recunosti emotiile celor din jur si sa iti dezvolti creativitatea pentru a gasi solutii rapide la toate problemele pe care le ai,  face parte tot din inteligenta emotionala.

 Asadar , ca sa iti raspund complet la nelamurire, eu nu incerc sa creez personalitati, decat pe a mea, insa oricat de mult iti va displace, vei descoperi din experienta ta de viata, ca fara incredere in sine si inteligenta emotionala , oricat de diferit vei dori sa fii, ca sa fii multumit de tine si de viata ta va trebui sa le ai pe ambele.

 Apoi , intre interiorul omului si lumea exteriora exista o punte: comunicarea si personalitatea.Ceea ce este in interior tot timpul va fi reflectat de comunicarea unei persoane, comunicarea verbala si nonverbala si prin personalitate.

 Si oricat de diferit vei dori tu sa fii, fara o comunicare puternica si convingatoare si o personalitate solida, care sa exprime increderea pe care o ai in tine si inteligenta ta emotionala,  tot efortul, toata energia si timpul pe care le investesti pentru a face ceva se vor intoarce impotriva ta.

 Iar apoi , la fel cum sunt sigur ca faci si acum, vei lupta pentru a fi multumit de tine, pentru a avea parte de sexul, iubirea si statutul social pe care ti le doresti.

 Si pe care le poti obtine prin propriile tale puteri DACA, ai suficienta incredere in tine, inteligenta emotionala, abilitatile de comunicare si personalitatea de care ti-am vorbit mai sus

 Si oricat de diferit vrei sa fii, daca nu le vei avea pe acestea 2, eu sunt sigur ca nu vei fi o persoana multumita.

 Decat daca esti un sfant.

 Eu nu fac decat sa vorbesc oamenilor despre lucrurile pe care toti le avem in comun, si las libertatea fiecaruia de a decide si de a arata ce anume este diferit la fiecare dintre noi., pentru ca altfel nu am fi oameni,  ci doar niste obiecte produse in serie.

Pe curand,

 Novacovici Pera

 Poti face download gratuit la celalalte 2 pdf-uri gratuite pe care le-am scris sau poti comanda cele 2 carti care au vazut lumina tiparului pana acum:

Pdf-uri gratuite:

Personalitate alfa – descopera-ti vocatia

Arta seductiei – planul tau de actiune

Cartile tiparite le poti vedea si comanda aici:

Cartea Arta seductiei

Cartea Personalitate alfa – personalitate pentru viata de zi cu zi

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

7 răspunsuri

  1. Ti-ai exprimat punctul de vedere extrem de complex. In numai cateva cuvinte ai expus principiul de traire al vietii. Nu stiu cati oameni sunt dispusi sa se analizeze pe ei, dar, stiu ca majoritatea sunt prea coplesiti de cotidian pentru a-si traii propria viata, asa cum o expui. Felicitari pentru articol si, mult noroc in continuare.

    1. Lucruri traite, pe care le-am simtit la un moment; dar pe care nu am putut sa le exprim. Acum, cu ajutorul tau, ele se asejeaza :-). Multumesc Pera ca imi luminezi calea cu fiecare postare a ta !!!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.