Cel mai puternic aliat şi cel mai mare inamic – te joci cu el zilnic

"Singurul handicap în viaţă e o atitudine proastă." – Scott Hamilton

 

 

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

90 de răspunsuri

      1. Buna. Mi a placut f mult vocea ta. Ai o voce calda si da placere cand o ascult. Acum parca te concentrezi mai mult asupra a ceea ce spui. Inainte suna mai precipitat, mai „certareata” ca sa zic asa. Dar ce conteaza cel mai mult e mesajul.
        Iei lectii de dictie sa zic. Poate k e bine ca ritmul sa fie intre ce era si un pic mai rapid decat acum. In rest, e perfect.Nu stiu de ce pot descarca mp3

          1. exact tonul asta mi-l imaginam de fiecare data cand iti ascultam mesajele pe care le transmiteai…inainte nu se potrivea tonul si vocea cu ceea ce transmiteai.. insa acum, totul suna foarte bine! tine-o tot asa! bafta! 🙂

  1. vorbesti muuuult prea incet…..in rest, e ok, esti atent la ce spui si cum spui, in plus ca ai o dictie buna 🙂

  2. Ai o voce mai blanda si mai plina de iubire. Inainte vorbeai mai rastit cu noi. Este mai bine asa, esti mai satisfacator cu blandete. Succes.

  3. Felicitari pentru articol.Da,se simte o imbunatatire,atat in claritatea sunetului cat si in modul in care transmiti mesajul – intonatie,ton,etc.

  4. Mi se pare ca vorbesti mai rar si ca pui accent pe cuvintele esentiale. Timbrul vocal e mai cald, mai calm, mai linistitor, dar in acelasi timp cuvintele sunt mai apasate si transmiti informatiile astfel incat ascultatorul sa constientizeze ceea ce tu ii spui…parerea mea

  5. Pauzele dintre cuvinte sunt cam/prea mari… imi solicita mai mult puterea de concentrare ca sa te pot urmari. Mult mai usor imi era sa te urmaresc cand vorbeai rrrepede sau putin pprecipitat… 🙂 Acela e stilul tau si te caracterizeaza. Acum pare fortat.
    Orice tehnica ai aborda, nu lasa sa iti stearga naturaletea.
    Foarte bun articolul, ca de obicei!

  6. Inca doua sedinte de hipnoza, si chiar o sa ai o voce de profesionist. Si de fapt se lucreaza mai putin pe vocea in sine, si mai mult pe VITEZA ta de reactie. Pe temperamentul coleric, pe care il transferi treptat catre unul sangvinic. Cu avantejele aferente. Tine-o tot asa!

    1. Daca pana acuma totul parea un text citit la repezeala , aici a aparut intonatia , accentul pe anumite cuvinte de unde rezulta importanta…Corect???

  7. Voi veni in completare si vreu sa iti sugerez sa „cobori” sursa vocii in zona stomacului. Vocea ta suna putin obstructionata in zona gatului. Poate nu e cazul tau si, sigur, vei lua din aceste mesaje ceea ce e valoros pentru tine dar, in cazul meu, am constatat ca incercarea de a-mi innabusi emotiile ma facea sa imi innabus cumva vocea. Am mutat emotia in abdomenul inferior si sursa vocii in zona stomacului (de fapt, a diafragmei) si vocea a sunat mai plin, mai liber, mai profund. Nu e meritul meu! M-a invatat chestia asta cineva care lucreaza in radio, fapt pentru care ii sunt recunoscatoare. Daca crezi ca iti foloseste…

  8. De când am vizionat un film pe YouTube, dat de o persoană de încredere, aproximativ orice sfat în privința succesului sau în dezvoltarea în bine îl văd ca fiind intersectat cu acel clip. Inclusiv înregistrarea ta audio m-a făcut să mă gândesc la chestia asta. Deci, mi se pare că aproape totul sau chiar totul se leagă. Filmul e ăsta http://youtu.be/SvTvyeSN_xo
    Ce zici ? Am dreptate ? Aștept un comentariu dacă nu ți-e cu supărare.

    1. Normal ca tuturor ne-ar place ca sa ne gandim la ceva si asta sa ni se intample, dar este un rahat. Daca iti doresti ceva, trebuie sa muncesti. De asta the secret este un mare cacat la fel ca si cartea. Nu iti transmite sa muncesti pentru ceea ce iti doresti!

    2. Cunosc materialele despre The Secret si Legea Atractiei si cred ca sunt adevarate cu mentiunea ca trebuiesc completate si de alte masuri si comportamente. Si mai cred ca oamenii, multi dintre ei, a inteles gresit principiile prezentate in aceste materiale

      1. bine pera,personalitatea de mai sus e unica!n-a inteles o iota din the secret, carte sau film.am aratat in stanga si in dreapta filmul, am dat cartea sa fie citita dar….unele lucruri se intampla atunci cand trebuie sa se intample
        oameni care au citit 0 carti au ramas fascinati de film si/sau carte.altii, cu ‘educatie’solida, au ramas pe dinafara.mister BDN ar face bine sa fie mai putin categoric, nu tot ce nu pricepe Maria sa nu exista!

  9. Salut Pera. Super voce, schimbată, claritate in vorbire, fara precipitare si accent. Ajuta prin faptul ca mesajul e mai plăcut la ascultare si rămâi cu mai multă informație. Felicitări !!!

  10. Buna Pera,
    Pentru ca sunt logoped am observat la copiii cu ritm alert in vorbire, ca atunci cand ii invatam sa vorbeasca silabisit isi schimbau ritmul si era din ce in ce mai inteligibil.
    Mi-a placut tonul, ritmul si alintul din cuvinte. Totusi ai momente de neatentie si rostesti anumite cuvinte f. repede. Stiu ca in cazul tau gandirea o ia mult inaintea vorbirii.
    Multumesc pentru definirea atitudinii. Asteptam cu mare interes feed-backul tau!

  11. E ok, dar faci pauza cam prea mare intre cuvinte si intre propozitii. Alfel, nu s-a schimbat prea mult, poate doar prin dramatizare, ca si cand ai fi povestitorul unui nou tip de basm: cu final de requiem for a dream. Lipseste piesa de pe fundal

  12. Discursul este extraordinar, insa revin cu acelasi argument si eu, pauza intre cuvinte.
    Cred ca calea de mijloc dintre o prea mare pauza intre cuvinte sI vorbitul prea rapid precipitat, este un flow,vorbit continuu si melodic dar nu rapid

  13. Intonatie si dictie buna, dar un ritm putin mai alert, nu chiar precipitat ar fi recomandat. eu folosesc tehnica aceasta pe care o folosesti si tu in clip in momentul in care ma adresez unor vorbitori non-nativi, ceea ce evident nu este cazul aici. continua sa pastrezi intonatia si dictia, si un ritm putin mai alert. succes

  14. Un mesaj foarte potrivit pentru tinerii sibieni (de pe Job in Sibiu – grup pe Facebook) care sunt in cautarea unui job.

  15. Pera, si eu lucrez la vocea mea, imi poti recomanda vreo carte sau vreo tehnica ?
    Multumesc mult !
    Felicitari pentru evolutia din punctul asta de vedere !

  16. cred ca am auzit despre ceea ce ai vorbit azi la o conferinta de Psihanaliza – daca mi-aduc bine aminte era vorba de un studiu al unor nemti care inregistraua modificarile genetice aparute in urma psihoterapiei, Si atunci si ce am auzit de la tine mi s-a parut iumitor si super tare… despre vocea ta se pare ca vorbesti mai rar, si ai un aparat mai performant de inregistrare. toate cele bune, mariana p.

  17. Buna Pera,
    Mie imi place tonalitatea vocii, este mai matura.
    Credeam ca pentru acest mesaj ai schimbat felul in care il transmiti catre noi, dar am citit ca lucrezi la asta.
    Da, ai dreptate, atitudintea si gandurile ne scriu viitorul, ne atragem singuri ceea ce va urma in viata noastra, chiar daca nu suntem constienti.
    Este ideal sa putem lasa in urma bagajul cu amintiri urate, sa il stergem din mintea noastra si sa il scoatem din ADN-ul nostru.
    Frumoasa inregistrare, multumim

    1. Pauza dintre cuvinte…super…Eckhart Tole „Puterea prezentului”.
      Documentarul… Bruce Lipton „Noua biologie celulara”.
      Parintele logoterapiei Victor Frankl „Omul in cautarea sensului vietii”.
      Numai tu puteai sa le impletesti atat de frumos Pera.
      Multumesc!

  18. Suna mai bine asa. Acum nu se mai aude incaperea, ci doar glasul tau. Microfonul e bun 😉 Si mesajul desigur.

  19. Foarte interesant si la obiect.Da ai o voce mai calda si mai convingatoare.Esti f ok.Multumesc pentru ceea ce faci pentru noi oamenii care incercam sa ne corectam atitudinea.

  20. Mi se pare ca parca li te-ai adresa copiilor, nu undor adulti. Prea cald, prea putin masculin, si nici intr-un caz energizant si care sa inspire la actiune, la „haideti sa…”, fiti gata sa.., ci parca e povestea de seara pe care o spun eu copilului.
    Iti scriu asta pentru ca apreciez tot ceea ce faci si vreau sa iti dau un feedback sincer.
    Celalalt Pera, un pic ironic si foarte energizant, ma indemna la introspectie si ma confrunta cu mine insami. Acest Pera mi face sa ma uit la ceas.
    Dar poate e doar firea mea prea rapida 🙂

  21. Adevăr Grăiesti! Lucrez, lucrez la schimbarea atitudinii, nu e ușor deloc, brusc si dintr-o data ma trezesc pe aratura. Un lucru e sigur….. Fără materialele tale ar fi mult mai dificil. Voce ta azi….. Ai vb rar, așezat, cu fiecare cuvânt parca ai spus: trezireaaaa copiiiiiiii. Respect si Recunoștința Pera pt tot!

  22. Buna Pera, da ai pauze mult mai mari, si asa mesajul trimis parca are timp sa treaca prin urechiusele mele!
    Aceasta problema o am si eu, vorbesc foarte repede-si stiu mai multe limbi-asa ca si greselile sunt mai multe 🙂
    Imi place ceea ce aud la tine!

  23. In ce priveşte întrebarea: observ un progres în ce priveşte rostirea cuvintelor într-un mod mai puţin repezit şi precipitat, ceea ce permite ca acestea să fie percepute mai clar, la valoarea calităţii mesajului pe care-l transmiţi. In ceea ce priveşte articolul , trebuie să-ţi mulţumesc, îmi este de mare folos, deoarece a avut darul de a sublinia încă o dată în plus, că atitudinea pe care o avem în faţa anumitor situaţii care ni se întâmplă în viaţă are un rol hotărâtor, dacă nu chiar esenţial în derularea vieţii fiecăruia şi poate în sfârşit aplic şi eu ceea ce e foarte argumentat explicat de tine.

  24. Salut, schimbarea vocii tale nu cred ca are la baza fericire. De obicei asa o voce si asa un ritm observ atunci cînd cuiva în moment nu îi merge prea bine. Dupa observatiile mele facute de a lungul vietii pe diferite persoane pe care le-am cunoscut bine, inclusiv pe mine însumi, am ajuns la concluzia ca atunci cînd persoanele sufera dintr-o oarecare cauza fizic sau psihic încep sa vorbeasca mai încet, vorba nu mai este asa de cursiva ca de obicei si se obsearva pe vorba ca spiritul este cumva cazut mai adanc si are obstacole de depasit (parca ar iesi vocea mai mult din stomac decât din gît). Din moment când situatia s-a îndreptat, si persoana se simte iar bine, vocea lui îsi ia ritmul si sunetul normal si obisnuit. Poate fi ceva de genul „Kundalini coboara din crestet în stomac” Ma si pot însela pentru ca nu am o baza stiintzifica pentru aceste observatzii si nu am testat nici odata daca am un quotient de nimereala 100% dar am încredere mare în ceea ce simt. Orice ar fii motivul acestei schimbari în vocea ta, eu am încredere în tine si îti sînt mereu alaturi prin marele nostru scop comun de a schimba lumea spre bine.

    1. Multumesc 🙂 As vrea sa cred ca schimbarea din voce vine din dorinta mea de a transmite mesajul mai bine, mai clar, mai cu impact si nu datorita unor factori negativi. 🙂 Ma antrenez

  25. Mie mi se pare ca vorbesti mai clar, imi place si tonul vocii (e mai jos decat in alte video-uri), e mai cald si mai calm. Dar in acelasi timp ,,taie” din entuziasmul cu care vorbeai in alte materiale (pe care ar trebui sa-l pastrezi, dupa parerea mea). Succes in continuare!

  26. Buna. Imi dau si eu cu parerea vizavi de material-super fain si voce…in lucru cred eu(cred ca e spre perfecta ,mai dozata,dar studitata …cu franturi ‘personalizate’…mi-ar place sa pastrezi din’ce esti’ …oricat ai tinde spre corect,perfect… eu oricum prefer cuvintele scrise si indiferent de voce am sa apreciez continutul…. Eu aleg atitudinea din fiecare articol si continutul…restul,e poveste…Unde e vocea ridicata e deja spre fals,tradarea fata de tine..Unde e rar,se simte straduinta mare pentru ‘autenticul ‘altcuiva..fain,oricum!!!

  27. mesajul e super, pera, multumesc din nou si din nou si din nou 🙂 vocea e mai clara, tonul e prea rar, pauzele – prea studiate, pari un pic artificial, e adevarat.creste impactul mesajului. totusi, e importanta autenticitatea.

    1. Calda voce, explicat clar, argumentat, felicitari.Intrebarea finala e o tema buna de casa.Orice orator face ex. de dictie cu rostirea cuvintelor din diafragma dupa multa munca facuta de acesta.Cei de la radio, actorii vb diafragmatic spre deosebire de obisnuitii care vb din gat pt ca nu cunosc decat tehnica cu care s/au nascut.

  28. Categoric de aceasta data ai folosit diferit vocea. Ai transmis si prin voce, nu doar prin cuvinte. Am simtit pauza dintre cuvinte si accent pus pe anumite cuvinte.

  29. incerci sa tramsmiti cu calm mesajul dar dupa parearea mea stilul tau mai rapid si voacea ta mai certareata daca pot spune asa m-au trezit pe mine ,eu cred ca stilul tau e asta de alarma si mie imi place

  30. Am observat ca vorbesti mai rar, cuvintele sunt mai clare iar tonul este mai jos. Este foarte bine, parca vocea ta „curge lin” ca un izvor. Mesajul e bun, dar nu cred ca vocea asta e potrivita pentru toate mesajele pe care le transmiti.Nu stiu de ce, dar mie tonul pe care il aveai inainte imi inspira mai multa motivatie.

  31. Am observat intradevar schimbarea tonului, pauza mai mare intre cuvinte,dar cred ca e foarte bine daca reusesti sa comunici si in forma asta, insa pe mine parca m-a motivat mai mult tonul pe care il aveai inainte.

  32. Esti parca mai sigur pe tine,dar pare si o raguseala care te determina sa vorbesti cu voce mai joasa…insa ai capatat si o rabdare cu care vorbesti…ai mai multe pauze intre cuvintele pe care le pronunti,orice ar fi e foarte bine:)

  33. Salut Pera,
    Pro:
    Imi place materialul tau, foarte bun, adevarat si foarte util pentru mine.
    Ai o voce calda (ca la radio) ai o atitudine acuma de invatator, faci pauze mai lungi intre propozitii (nu vad un lucru rau, parca in aceste pauze si vizualizez ceea ce ai zis).
    Contra:
    Volumul pare cam incet.
    Intotdeauna am fost optimist si am incercat sa am o atitudine pozitiva, dar acum simt ca o fac si mai bine.
    Multumesc,
    Adrian

  34. Draga Pera, se vede ca ai lucrat la exprimarea ta. Este o exprimare mai elevata, insa nu esti tu. Cand te straduiesti sa vorbesti altfel nu mai transmiti ceea ce simti. Mesajul tau nu mai este acelasi, este ca o informatie data mai departe, o informatie buna, dar care nu are ”Pera” in ea.
    Eu personal te preferam vorbind repede dar facandu-ma sa trec la actiune. Acum vorbesti ca un profesor 🙂 dar indemnul de a actiona nu se mai simte. Este doar o parere personala, dar tu ai cerut-o :).

  35. Am observat schimbarea din vocea ta. Daca inainte era mai rapida, cu tonalitati mai incitante, parca usor pus pe hartza cu ascultatorii, de data asta ai o voce calda, calma, ritmata. As zice ca seamana cu tonalitatea lui Marius Simeon din materialul audio gratuit de consolidare a increderii in sine.

  36. Vocea este foarte schimbata , prima data cu greu ti-am recusoscut vocea , arata ca si cum ai pierdut pe cineva drag ….cineva apropiat tie sa dus ! Daca este asa imi pare rau , condoleante ! Daca nu este asa eu cred ca variatile armonice din timbrul vocal sunt un pic cam pesimiste !

  37. Eu te percep mai bine acum. Cred că e importantă viteza cu care sunt rostite cuvintele. Parcă le spuneai prea repede dar, cred că se întâmpla aşa din cauza faptului că bucuria pe care o ai atunci când vrei să transmiţi ceva pozitiv, te grăbeşte, acea bucurie este ” de vină „.

  38. Legat de CUM spui: – timbrul e mai cald, se vede ca incerci sa fie mai calm, dar pasiunea cu care spui lucrurile o ia inaintea calmului, uneori, si spui lucrurile precipitat. Ceea ce nu e rau, neaparat, fiindca tine de amprenta ta, de personalitatea ta. Si daca faci prea multe eforturi sa schimbi asta, nu iese natural. De asemenea se simt emotiile in voce, la inceput.
    Legat de CE spui: – daca traim la un nivel INCONSTIENT, atitudinea noastra este sigur conditionata de programele din ADN-ul nostru, pe care il avem de la cei 2 genitori (mama-tata), cu tot arborele genealogic din spatele lui, pe cele 2 ramuri. Deci reactiile noastre la anumite evenimente se datoreaza experientelor ancestrale inscrise in ADN-ul nostru. Deci noi doar Reactionam, nu Actionam.
    – dar daca noi traim la un nivel CONSTIENT, atunci realizam ca nu suntem numai ADN-ul nostru, numai corpul fizic, ci avem un suflet, un spirit, care nu e conditionat de nimic, nu are nevoi, e atoate-creator si potent, si atunci putem sa ne observam cind suntem in reactia ADN-ului, sa ne oprim, si sa Decidem sa facem lucrurile altfel, adica sa-i dam prioritate sufletului, care stie, care are harta.
    Cind Reactionam, de fapt nu avem atitudine, suntem condusi ca niste robotei de ADN-ul nostru. Cind ne re-amintim ca suntem scintei divine, atunci luam Atitudine, si Decidem sa traim o experienta sau alta, cu Responsabilitate, si suntem Garantii a ceea ce alegem, nu dam vina pe Oglinda, adica pe exterior, pe mediu, pe altii, adica nu reactionam. Doar actionam si ne asumam.
    Este foarte frumoasa metafora Oglinzii: „Daca azi vezi in oglinda ca ai un cos pe fata, nu te vei duce sa pui crema pe oglinda ca sa treaca cosul, ci vei pune crema pe tine, si miine cosul va disparea din oglinda”. Asa si noi, cind suntem in reactie, suntem creatori inconstienti, nu ne asumam responsabilitatea creatiei noastre, si dam vina pe cei din exterior. Pe cind, daca realizam ca ceea ce ni se intimpla este creatia noastra, si daca nu ne place ce am creat, inseamna ca noi nu eram OK, atunci putem alege sa cream altceva, sa ne schimbam creatia, sa ne schimbam interiorul si se va schimba si ceea ce vadem in afara.

  39. Mie personal imi sint pauzele prea lungi. Uneori chiar nepotrivite.
    Timbrul insa este mai cald si imi place.
    DAR … imi lipseste insa exuberanta ta! Cum vrei sa motivezi pe cineva cind aproape il adormi vorbindu-i?
    Bineinteles ca prin tonalitate, timbru sau dictie poate fi un mesaj mai mult sau mai putin profund transmis si „asimilat”. Insa fiecare om reactioneaza poate altfel la acelasi mesaj, chiar daca imprejurarile ar fi aceleasi.
    Voce, eu te ascult de ani de zile.
    Am multe articole de-ale tale in mp3 care le ascult cind sint pe drum.
    Esti vocea care m-a ajutat de multe ori sa ies din … gaura, sa depasesc momentele down, sa ma motiveze si sa imi arate ca dincolo de orizont este poate ceea ce vreau.
    Ah, articolul! Discutam despre cum discutam dar uitam despre ce vorbim 🙂
    Atitudinea este ceea ce iti ramine cind nu mai ai nimic. Problematic este sa o pastrezi autentic …
    O zi frumoasa tuturor!
    Adelin

  40. Nu mai este vocea motivationala, care sa te ridice de pe scaun si sa te puna la treaba ACUM!(Impulsul Fitness). Este o voce completata si cu atitudine, retusata, adaptata materialului inregistrat… asa cum adaptezi o tinuta evenimentului la care urmeaza sa te prezinti :).
    Un om care continua sa urce : Pera Novacovici!

  41. Diferenta ar fi ca acum vorbesti mai rar si esti mai atent la cuvinte, ai o voce placuta iar subiectul de azi este foarte bine ales . Problema e ca atunci cand o experienta negativa are un impact foarte puternic asupra ta greu iti regasesti echilibrul. Oamenii cu un echilibru psihic puternic reusesc si performanta de a avea atitudinea potrivita in situatii dificile. Mi-a placut materialul si subiectul abordat.

  42. Din ce in ce mai bine ! Bravo ! Vocea ta in inregistrarea aceasta im aduce aminte de inregistrarile supeerbe ale marelui Steve G. Jones Felicitari !!!!

  43. Imi place noua abordare , vocea mai calda, pauza între cuvinte, precipitatul abia se mai aude, suna foarte bine.

  44. Eu am simtit o asezare a discursului, desi parca nu esti tu. Este bine ca se aude fiecare cuvant in totalitate (altadata parca le inghiteai partial) dar au fost momente cand am simtit ca te impiedica acest ritm nou, părea ca iti pierzi „sirul”. Ai pierdut putin din aplomb, ceea ce iti era caracteristic si iti dadea forta si credibilitate. Poate ca in timp intervine obisnuinta si nu se vor mai observa toate astea. De curand am primit aceasta adresa care s-ar putea sa-ti foloseasca si tie : http://www.obiceiurilemaiestriei.ro/speaking-and-presenting-with-impact/. Te admir foarte mult pentru ca incerci tot timpul sa faci lucrurile din ce in ce mai bine, dar nu te stradui prea mult, ai stilul tau care atrage si ar fi pacat sa te transformi in ceva banal.

  45. Pera, eu iti multumesc pentru toate mesajele care mi le dai, indiferent, de timbrul vocii tale am invatat foarte multe… ce pot sa zic, daca pina acum te ascultam ca pe un profesor foarte bun, acum am avut impresia ca esti trimis de sus, atita caldura si dragoste este in vocea ta! Succes!! 🙂

  46. Se simte schimbarea. Tonul mai cald, mult mai cursiv, cuvintele sunt gandite inainte de a fi rostite, se simte flexibilitatea tonului in functie de mesajul pe care doresti sa il transmiti. O alta abordare, mult superioara, clar. Succes maxim!

  47. Pauza dintre cuvinte, caldura din vocea ta și mesajul pe care il transmiți imi da o stare placuta si schimbarea e in bine. Felicitari. Am vazut un comentariu despre The Secret si Legea Atracției…parerea mea e ca mesajul e același si depinde de fiecare individ in parte care dintre ele i se potrivește….eu de exemplu am urmărit documentarele ….am citit cateva carti si abia cand te- descoperit pe tine am înțeles mult mai bine si pentru asta iti multumesc si apreciez munca pe care o faci. Momentan nu sant in tara si vreau sa stiu daca pot comanda anumite carti si daca pot sa le primesc si in ce condiții…o sa-ti las un email in privat. Inca o data iti multumesc pentru tot ceea ce faci.

  48. Pera, ritmul discursului tau este diferit de cel cu care ne-am obisnuit; tonul este mai asezat, mai domoale, pauzele intre cuvinte mai lungi, parca ai spune o poveste. Eu personal prefer ritmul dinainte, care este mai dinamic si accentueaza mai bine cuvintele cheie din frazele spuse. Acum ai un ton convingator, e drept, iar impulsul ideilor este mai slab, asa il percep eu. Orice discurs, vorba, este insotit de energie, care creeaza un impact mai puternic sau ma slab, in functie de tonul vocii, de ritmul vorbelor, de pauze, pe langa cuvintele alese. Cred ca Pera cauta ceva. Sper insa ca nu va fi mereu ritmul asta domoale, pe mine ma adoarme. Si vorbitul este o arta, nu? Pentru a capta atentia ascultatorilor. Parerea mea e ca nu trebuie sa folosesti aceeasi pauza intre toate cuvintele, ci numai in anumite puncte cheie, pentru a marca o idee. Numai bin si succes!

  49. Da este o diferenta clara intre tonalitatea din acest material si celelalte anterioare. Drept sa spun, personal prefer ritmul alert de dinainte, parca ma trecea in faza de actiune, ca incurajarile arbitrului de la un meci de basket 🙂 „Da, hai, hai , ridica-te! Treci la actiune! Fa ceva!” …. Noh …. just saying! Spor la lucru!

  50. Da, vocea este mai soft deci mai odihnitoare DAR inainte aveai mai mult aplomb, mai multa convingere. Acum e tonul „sfatos”, lucrat. Hm, cred ca formula castigatoare ar fi dozajul intre credinta cu care vorbeai inainte, caldura cu care vorbesti acum si turatia moderata. Per aspera…

  51. mesajul e acelasi,sincer in trecut erai mult mai repezit dar si mai ….viu!!!!tu stii daca trebuie sa schimbi ceva in discursul tau, dar din punctul meu de vedere te simteam si te intelegeam mai bine in trecut.oi fi eu subiectiv,dar cand pui pasiune in ceea ce spui esti in sufletul meu!chiar cu 100 de cuvinte pe minut, ce daca????emotia transcende mesajul,imaginatia bate vointa!oricum multumesc zilei in care am dat click de pe succes dublu spre personalitate alfa,chiar mi-ai schimbat viata, a mea si a apropiatilor mei!good work,thanks a lot

  52. Imi placeai mai mult inainte. pareai autentic ,vorbeai cu patos si erai convingator,ma faceai sa cred in tine. Acum pare totul studiat ,de fapt nici nu am fost atenta la ce ai spus..pare un recital. Te rog fii tu!

  53. Vreau sa iti multumesc si sa te felicit ptr munca depusa si,da,se vede o imbunatatire in materialul audio.

  54. Am observat o schimbare in volumul vocii,in ritmul vorbirii; o voce mai calda,ritm mai lent. Toate acestea ne da noua timpul necesar sa constientizam,sa asimilam fiecare informatie; sa „intram” in poveste ca intr-o transa. O schimbare in bine!

  55. Apreciez mult schimbările din registru paraverbal dar parcă acum îmi lipsește energia și entuziasmul pe care le primeam de la tine în momentul când te ascultam înainte.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.