Cele 4 tipuri de energie dupa Tony Schwartz. Test si evaluare, in forma la lucru si acasa

Cele 4 tipuri de energie

1. Energia fizica – alimentand focul: energia fizică reprezintă CANTITATEA DE ENERGIE de care dispunem. Fără ea nu putem face nimic şi toate celelalte tipuri de energii se bazează pe ea. Energia fizică o dobândeşti prin:

  • nutriţie
  • sport
  • relaxarea din timpul zilei
  • somnul de noapte

2.  Energia emoţională –  transformând ameninţarea în provocare: energia emoţională reprezintă CALITATEA energiei noastre. Poate fi negativă sau pozitivă. Mulţi oameni trăiesc într-o stare permanentă de stres emoţional, cu garda sus, pregătiţi de conflict şi nu realizează că atunci când nu eşti în regulă cu propriile emoţii îţi subminezi grav performanţa.

3.  Energia mentală, concentrare şi optimism realist: să poţi să te gândeşti concentrat doar la un lucru pentru o perioadă de timp, asta e cea mai preţioasă resursă a creierului.  Aceasta energie determina puterea de concentrare. De acum încolo, când citeşti, nu faci nimic altceva. Când faci sport, nu faci nimic altceva. Când lucrezi, închizi orice sursa de distragere. De fiecare dată când faci multitasking TE TÂLHĂREŞTI SINGUR. Pentru că în loc să faci la calitatea maximă un lucru, acea calitate se distribuie în toate celelalte lucruri pe care le faci; deci rezultă calitatea mai slabă la toate.

4. Energia spirituală, pentru cel care are DE CE să trăiască: ceea ce faci contează PENTRU TINE. Compară succesul cu tine. “Nu te uita la capra vecinului, căci vei tinde să te consideri mai prejos decât el, iar o astfel de atitudine îţi va afecta puterea de concentrare. Tu eşti tu, el este el, nu concurezi decât cu tine însuţi şi pentru idealurile tale!” De ce nu sunt rezultate?

Oamenii se afla intr-o criza energetica in unul sau mai multe din cele 4 rezervoare. Exista un test care iti poate face evaluarea energiei pe care o ai.

Testul e aici: http://www.theenergyproject.com/tools/the-energy-audit#step1

Daca nu stii engleza roaga pe cineva care stie sa te ajute.

Cu drag

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

14 răspunsuri

    1. pur si simplu ?
      mereu cand sunt entuziasmat de ceva dupa cateva zile apare o voce in capul meu care imi enumera toate motivele pentru care nu pot sa am succes.

  1. Asa da! De cand am citit titlul m-a atras acest articol!
    Secretul pleaca de la energia fizica apoi treci la actiune. Transforma-ti ganduriile in realitate !!!

  2. Mai e si energia sexuala, ca forma particulara de manifestare, ce poate fi cultivata prin practici de contintenta sexuaal. Dar toate sunt una si aceeasi, fac parte din energia vietii ce curge prin fiecare om.

    1. Energia sexuala pe care o pierzi atunci cand te masturbezi, mi-am dat seama cat de mult pierd asa numai dupa ce am renuntat cateva zile si am simtit diferenta,care e foarte mare,sunt mult mai energic si ma concentrez mult mai usor,viatae mult mai placuta in felul acesta,dar am totusi o intrebare,e adevarat ca cu cat faci pauza mai lunga cu atat te simti chiar si mai bine? Astept raspuns, imi plac articolele tale.Am 17 ani.

  3. Salut Pera , interesant articolul insa am o curiozitate : dupa ce afli in ce cadran esti cu energia cum faci sa treci la alt cadran pentru a ajunge in cele din urma la cadranul 4 ?

    1. Este cartea lui Tony Schwartz, In forma la lucru sau acasa ( titlu tampit romanesc) sau The power of full engagement. Acolo ai cum anume sa treci de la un cadran la altul si cum sa iti incarci rezervoarele cu energie

  4. Mie energia imi este secata efectiv de gramada de oameni pesimisti sau pe care pur si simplu nu ii suport sau nu am chef de ei, dar cu care trebuie sa intru constant in contact, cea ce naste in mod evident o anumita doza de frustrare. Cred ca tipul meu de energie e undeva intre Negativ Inalt – Pozitiv Inalt, uneori cu tendinte spre Negativ Scazut…
    P.S – eu vreau sa primesc tot pe mail… 🙂

  5. Great blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.