Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cele 4 tipuri de energie dupa Tony Schwartz. Test si evaluare, in forma la lucru si acasa

Cele 4 tipuri de energie

1. Energia fizica - alimentand focul: energia fizică reprezintă CANTITATEA DE ENERGIE de care dispunem. Fără ea nu putem face nimic şi toate celelalte tipuri de energii se bazează pe ea. Energia fizică o dobândeşti prin:

  • nutriţie
  • sport
  • relaxarea din timpul zilei
  • somnul de noapte

2.  Energia emoţională -  transformând ameninţarea în provocare: energia emoţională reprezintă CALITATEA energiei noastre. Poate fi negativă sau pozitivă. Mulţi oameni trăiesc într-o stare permanentă de stres emoţional, cu garda sus, pregătiţi de conflict şi nu realizează că atunci când nu eşti în regulă cu propriile emoţii îţi subminezi grav performanţa.

3.  Energia mentală, concentrare şi optimism realist: să poţi să te gândeşti concentrat doar la un lucru pentru o perioadă de timp, asta e cea mai preţioasă resursă a creierului.  Aceasta energie determina puterea de concentrare. De acum încolo, când citeşti, nu faci nimic altceva. Când faci sport, nu faci nimic altceva. Când lucrezi, închizi orice sursa de distragere. De fiecare dată când faci multitasking TE TÂLHĂREŞTI SINGUR. Pentru că în loc să faci la calitatea maximă un lucru, acea calitate se distribuie în toate celelalte lucruri pe care le faci; deci rezultă calitatea mai slabă la toate.

4. Energia spirituală, pentru cel care are DE CE să trăiască: ceea ce faci contează PENTRU TINE. Compară succesul cu tine. “Nu te uita la capra vecinului, căci vei tinde să te consideri mai prejos decât el, iar o astfel de atitudine îţi va afecta puterea de concentrare. Tu eşti tu, el este el, nu concurezi decât cu tine însuţi şi pentru idealurile tale!” De ce nu sunt rezultate?

Oamenii se afla intr-o criza energetica in unul sau mai multe din cele 4 rezervoare. Exista un test care iti poate face evaluarea energiei pe care o ai.

Testul e aici: http://www.theenergyproject.com/tools/the-energy-audit#step1

Daca nu stii engleza roaga pe cineva care stie sa te ajute.

Cu drag

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții