Comanda cartea Personalitate Alfa

Vreau să începem cu câteva întrebări. Te rog să te relaxezi şi să te aşezi confortabil. Încearcă să răspunzi cu maximă sinceritate la următoarele întrebări:

 • Cum stai din punct de vedere fizic, la capitolele alimentaţie, sport, odihnă? Eşti o persoană sănătoasă? Dacă te dezbraci complet şi te uiţi în oglindă îţi place ce vezi?
 • Cum stai din punct de vedere mental? Te poţi concentra cât timp e nevoie pe treburile importante sau îţi este distrasă atenţia cu uşurinţă? Eşti o persoană productivă şi eficientă în munca ta de zi cu zi?
 • Cum stai din punct de vedere emoţional? Te simţi împlinit de stilul tău de viaţă? Eşti o persoană optimistă, entuziastă şi plină de pasiune pentru ceea ce faci?
 • Cum stai din punct de vedere social? Cum sunt relaţiile tale de prietenie? Care sunt modalităţile prin care îţi petreci timpul liber? Ce hobby-uri ai şi cât de des ieşi din casă cu plăcere pentru a socializa?
 • Cum stai din punct de vedere financiar? Eşti o persoană independentă financiar sau îţi vinzi timpul muncind pentru alţii pe bani puţini? Ai afacerea ta?
 • Cum stai din punct de vedere familial? Ce fel de relaţii ai cu părinţii tăi şi cu membrii apropiaţi ai familiei? Vă sprijiniţi unii pe alţii şi vă bucuraţi împreună de clipele frumoase ale vieţii?
 • Cum stai din punct de vedere sexual şi romantic? Viaţa ta sexuală te satisface şi te ajută să reduci tensiunea din viaţa de zi cu zi? Relaţiile tale de iubire te împlinesc şi te ajută să fii o persoană mai bună care face toate lucrurile cu iubire în suflet?
 • Cum stai din punct de vedere spiritual? Ştii care e misiunea ta în viaţă, destinul tău? În ce relaţii eşti cu Universul şi forţele spirituale superioare ţie?

Am să te las un pic să răspunzi la aceste întrebări…

Bun.

Acum am să îţi spun şi eu câte ceva.

Între vârsta de 7 şi 21 de ani am fost PRAF la toate cele 8 domenii ale vieţii pe care le-am enumerat mai sus.

Dacă cumva aveam momente în care într-unul sau două domenii îmi reveneam, atât de prost îmi mergea în celelalte încât nu puteam să mă bucur de micile mele victorii. Am ajuns o victimă în propria mea viaţă. Am căutat vinovaţi şi am încercat să arunc responsabilitatea pe umerii tuturor, doar să nu fiu nevoit să o port eu.

La capitolul sănătate, am avut 13 kilograme timp de 2 ani de zile, între 3 şi 5 ani. Am fost declarat rahitic şi am scăpat cu viaţă ca prin minune datorită bunicilor mei care m-au scos de la îngrijitoarele mele de atunci, dacă le putem zice îngrijitoare. Bunicul meu lucra la Opera Română în orchestră. Mergea în străinătate pe vremea lui Ceauşescu, în Germania şi Jugoslavia şi aducea foarte multă mâncare, sucuri în carton, fructe, dulciuri şi alte chestii la care românii de atunci nici nu visau. O bună parte din aceste lucruri ajungeau la femeia care mă îngrijea. O parte pentru consumul ei, o parte pentru mine. Partea distractivă începe acum. Femeia asta mi-a dat să mănânc 3 ani de zile pâine cu slănină şi ţinea tot ce primea de la bunicii mei pentru ea. După fiecare masă îmi dădea un somnifer şi când veneau părinţii şi bunicii să mă viziteze, le spunea că am mâncat şi acum dorm. Îmi dădea somnifere pentru că dacă eram treaz, când veneau ai mei în vizită începeam să fac crize şi să cer să fiu luat acasă.

Adevărul a ieşit la iveală târziu şi am fost salvat la limită. Bunica mea a ieşit la pensie special ca să mă crească pe mine, m-au îndopat cu siropuri şi pastile pentru poftă de mâncare şi încet-încet mi-am revenit. Nu am avut probleme mari de sănătate datorită vârstei şi tinereţii, însă în jurul vârstei de 22-24 de ani am ajuns în extrema cealaltă şi de la prea multe sucuri acidulate şi fast-food am ajuns să fiu aproape obez.

La capitolul mental, niciodată nu reuşeam să mă concentrez pe ceva, să termin o treabă pe care am început-o. Tot timpul eram superficial şi am avut veşnic probleme din cauza asta. Vorbeam mult şi repede şi de abia puteam să mă fac înţeles de către cei din jur.

La capitolul emoţional am stat foarte rău. Am o sensibilitate crescută şi bucuria o trăiam la intensitate maximă şi emoţiile negative la fel. Cum aveam 10 emoţii negative pentru una pozitivă, eram mai tot timpul în depresie, necăjit, fără chef de viaţă, pesimist, doborât de greutăţi şi am ajuns să urăsc lumea şi viaţa pe care le consideram nedrepte.

Din punct de vedere social eram un singuratic. Am vreo trei prieteni din primii mei 20 de ani de viaţă. Nu eram o prezență prea plăcută şi nimănui nu îi plăcea să îşi petreacă timpul cu mine. Din cauză că eram săraci nu aveam maşină de spălat acasă şi cum maică-mea era super ocupată se mai întâmpla să port aceleaşi haine multe zile la rând şi nu de multe ori simţeam şi eu că degaj un miros neplăcut. Oamenii ca mine nu prea aveau loc în grupuri sociale.

La capitolul financiar, nu e mult de zis. Când eram întrebat la şcoală cu ce se ocupă părinţii, spuneam că mama e învăţătoare iar tata alcoolic. Maică-mea întreţinea casa şi se străduia să am de mâncare. Am avut primul calculator la 22 de ani. Am avut noroc cu bunicii unde am fost să mănânc regulat, 4 zile pe săptămână până la vârsta de 25 de ani. Nu ţin minte să fii avut bani până la vârsta de 25 de ani, în schimb am avut datorii peste tot.

Din punct de vedere familial, proveneam dintr-o familie dezbinată, unde nu am învăţat ce înseamnă iubirea şi afecţiunea. Am confundat iubirea cu atenţia şi de aceea mă chinuiam tot timpul să atrag atenţia peste tot unde mergeam. Lucrul ăsta a făcut ca prima mea relaţie serioasă şi de lungă durată cu o femeie să fie la 27 de ani.

Din punct de vedere sexual şi romantic am fost virgin până la 19 ani şi abia la 22 am început să învăţ cum să mă port cu o femeie şi cum să relaţionez cu o altă fiinţă umană.

Din punct de vedere spiritual, la 15 ani îl uram pe Dumnezeu pentru că nu m-a ajutat niciodată şi nu înţelegeam cu ce am greşit de sunt supus la asemenea suferinţe. După 22 de ani mi-am descoperit vocaţia în viaţă, psihologia, şi studiind toate religiile şi propriile experienţe de viaţă, am ajuns să am o relaţie împăcată cu divinitatea. Nu sunt nici azi o persoană religioasă însă îmbrăţişez cu maximă dragoste spiritualitatea.

Ei bine, acum că am răspuns şi eu şi tu la aceste întrebări, vreau să înţelegi că mi-am deschis sufletul în faţa ta ca să înţelegi că urmează să citeşti cum am reuşit să depăşesc toate greutăţile vieţii în toate aceste domenii şi să ajung acum, când scriu aceste rânduri, la 29 de ani, să am o viaţă dincolo de puterea mea de a visa. Privind în urmă la greutăţile ce le-am avut de depăşit nici nu pot cuprinde cu un singur gând tot ce am reuşit să fac bine pentru mine şi pentru cei din jur.

După ani de zile de studiu a psihologiei şi a comportamentului uman, ştiu care au fost factorii decisivi în transformarea completă a mea şi a vieţii pe care o trăiesc.

Cartea Personalitate Alfa: descoperă comoara ascunsă din tine este manualul pentru depăşit greutăţi de genul celor pe care le-ai citit mai sus.
Vei afla exact poveştile şi paşii de acţiune practici necesari pentru a-ţi duce viaţa şi propria persoană la cu totul alt nivel.

Ceea ce vei citi în această carte sunt lucrurile care m-au ajutat pe mine:

 • la capitolul fizic: să mănânc sănătos, să fac sport regulat şi să nu îmi fie ruşine când mă dezbrac în faţa oglinzii
 • la capitolul mental: să învăţ să îmi folosesc capacităţile mentale pentru a deveni foarte productiv şi eficient în ceea ce fac şi pentru a duce proiect după proiect la bun sfârşit
 • la capitolul emoţional: să devin un optimist incurabil, să debordez de entuziasm şi să îmi antrenez inteligența emoţională
 • la capitolul social: să am un trib întreg de prieteni, să organizez excursii, să ies în cluburi şi la orice gen de activităţi sociale ca și când locul meu a fost tot timpul acolo
 • la capitolul financiar: să am o afacere cu 3 departamente − editura unde apar cărţile mele şi ale oamenilor din echipa noastră, un departament de organizat petreceri şi evenimente sociale şi un departament de evenimente “outdoor” (excursii, bootcamps, workshops)
 • la capitolul familial: am reuşit să îmi aduc ambii părinţi la aceeaşi masă şi să pot avea relaţii sănătoase cu ei, bazate pe respect şi înţelegere − mai bine mai târziu decât niciodată
 • din punct de vedere sexual şi romantic: am studiat seducţia începând de la 22 de ani, am scris o carte de seducţie şi lucrez acum la alta, am o comunitate întreagă de oameni care studiază seducţia la www.artaseductiei.ro; am o relaţie extraordinară de 2 ani şi toate astea a trebuit să le învăţ de la ZERO, citind şi experimentat în fiecare zi în ultimii șapte ani
 • din punct de vedere spiritual: mi-am descoperit scopul şi misiunea în viaţă − aceea de a scrie aşa cum fac acum, de a oferi oamenilor valoare şi de a-i ghida prin jungla vieţii lor până când ies la lumină.

Mai departe te las să vezi, în detaliu, ce anume poţi învăţa din această carte: câteva lucruri pe care le poți afla din varianta tipărită a cărții Personalitate Alfa:

CAPITOLUL I: INTRODUCTIV

☆ Totul începe cu o schimbare (pag. 3)

Ereditatea, mediul, anturajul, educaţia, părinţii. Toate acestea ne influenţează viaţa şi destinul şi mai ales rezultatele pe care le avem în viaţă şi împlinirea noastră. Omul parcă e tot timpul prea mic să se lupte cu toate aceste forţe şi să îşi urmeze singura cale corectă: PROPRIA CALE. Totul începe cu o schimbare iar această schimbare poate începe ACUM.

☆ Concept cheie: ce sunt alfa (pag. 17)
Care este structura de organizare a grupurilor în societatea umană şi cum poţi să foloseşti lucrurile pe care înveţi aici pentru a evolua pe scara ierarhica folosindu-te doar de puterea personalităţii tale. Vei înţelege care este dinamica unui grup de oameni şi de ce unii reuşesc să fie în centrul atenţiei iar alţii rămân marginalizaţi şi, mai mult, vei afla cum poţi deţine controlul într-un grup şi cum poţi îndrepta atenţia celor din jur în ce direcţie vrei tu.

☆ Concept cheie: ce sunt muppets (pag. 25)
De ce majoritatea oamenilor sunt nişte muppets, adică opusul celor alfa, de ce au ajuns să fie aşa şi cum poţi evita să fii şi tu un muppet. Cum să recunoşti un muppet după felul în care se plânge, face pe victima destinului, încearcă să manipuleze emoţional lumea din jur şi cum să eviţi să cazi în capcana muppets-ilor. Care este motivul pentru care cei ce nu au succesul pe care şi-l doresc sunt nişte muppets.

☆ Concept cheie: homeostazia (pag. 39)
Vei învăţa de ce dacă o persoană este obişnuită cu mizeria, sărăcia, lenea, insuccesul în relaţiile cu sexul opus, în muncă şi afaceri, are şanse mari să rămână aşa pentru toată viaţa, dacă nu face singurul lucru care poate schimba situaţia în bine.

☆ Concept cheie: creierul triun (pag. 45)
Vei afla că din punct de vedere anatomic avem 3 creiere. Vei afla de ce majoritatea dietelor nu funcţionează, de ce majoritatea scopurilor pe care ni le propunem logic nu le atingem. Există lucruri de care nu suntem conştienţi şi în acest capitol vei învăţa care sunt lucrurile care te împiedică să ai rezultatele pe care le doreşti şi care sunt măsurile pe care trebuie să le iei.

☆ Concept cheie: stadiile evoluției (pag. 51)
Foarte mulţi oameni nu reuşesc să devină foarte buni în ceva în viaţă, într-un anumit domeniu, pentru că nu înţeleg că există câteva stadii ale evoluţiei, indiferent că e pe plan material, al banilor, pe planul dezvoltării personale, fizice, sociale, pe plan spiritual. Ca să devii bun în ceva trebuie să evoluezi, şi foarte mulţi oameni nu respectă toate stadiile evoluţiei, rămân persoane mediocre în viaţă şi se plâng că nu au o viaţă împlinită. Tu vei învăţa care sunt stadiile evoluţiei şi cum să le parcurgi pe toate indiferent de domeniul pe care ţi-l alegi. Vei mai afla cum ajung oamenii să trăiască o existenţă mediocră din cauza unei singure mari greşeli care face diferenţa dintre mediocritate şi măreţie.

☆ Concept cheie: călătoria eroului (pag. 63)
Indiferent ce visuri ai în viaţă, ca să le atingi vei parcurge nişte etape. De la Iisus la Bill Gates şi la toţi oamenii de succes din lume, se pot observa etape prin care au mers în călătoria lor. În ştiinţă se cheamă “călătoria eroului” sau “descoperirea legendei personale”. De ce anume trebuie să ţii cont că să îţi poţi dezvolta întreaga personalitate şi să nu mergi prin viaţă având potenţial de care nu te foloseşti. Care sunt elementele unei personalităţi şi de ce nu ai voie să neglijezi nici unul din aceste elemente pentru că rişti să trăieşti ca o persoană cu handicap.

CAPITOLUL II: ÎNCREDEREA ÎN SINE

☆ Introducere (pag. 77)
Un singur exerciţiu despre încrederea în sine care pe mine m-a ajutat să trec de la a fi o victimă în viaţa mea şi un neajutorat, la nivelul la care îi pot ajuta pe alţii să îşi crească dramatic succesul în viaţa sexuală, relaţii, statut social. Noi descoperiri în ştiinţă şi psihologie care să te ajute să elimini nervozitatea, îndoiala şi frica, stări care îţi distrug şansele de a fi cu adevărat “tu însuţi”.

☆ Concept cheie: curajul (pag. 83)
Vei găsi câteva dintre cele mai bune exerciţii pentru a-ţi crește încrederea în forţele tale, pentru orice domeniu vrei tu. Despre cum ne sunt induse sute şi mii de temeri. Ţi-e frică să spui “nu” cuiva cu toate că asta simţi? Ţi-e frică de ce va zice lumea despre tine? Ţi-e frică să nu îţi pierzi slujba şi să îţi începi afacerea ta? Ţi-e frică să socializezi? Ţi-e frică să te exprimi? Ţi-e frică să iubeşti? Ţi-e frică de succes şi de consecinţele succesului tău pentru lumea din jur şi pentru tine? Ei bine, toate aceste temeri trebuie să înceteze. Reţeta încrederii în sine.

☆ Concept cheie: eșecul (pag. 97)
Cum să ataci cu curaj oricare dintre problemele care se ivesc în cele 2 capitole finale, să perseverezi în ciuda eşecurilor temporare şi să ştii că eşecul e doar o lecţie învăţată, iar succesul vine tot timpul după câteva eşecuri normale, în care lecţiile sunt învăţate. NU EVOLUEZI DECÂT CÂND DEVII BUN ÎN GESTIONAREA EŞECURILOR. Nu evoluezi decât când îți înveți lecțiile. Nu te salvează nimeni. Nici mama, nici tata, nici Dumnezeu, nici măcar cititul. Doar experiența ta de viață îți este profesor și judecător. Doar experiența trăită îți spune când ai învățat o lecție. Și tot ea te pune să o repeți până o înveți! Vei învăţa să nu pui eşecurile pe seama propriei tale persoane.

☆ Concept cheie: perseverența (pag. 113)
Ce este perseverenţa, care sunt paşii de acţiune necesari pentru a-ţi dezvolta această trăsătură VITALĂ a personalităţii şi consecinţele lipsei de perseverenţa. “Focul este testul aurului. Adversitatea, testul oamenilor puternici” (Seneca).

☆ Concept cheie: valorile și convingerile (pag. 121)
Constituie motivaţia internă principală a existenţei. Valorile ne dictează TOT ceea ce facem în viaţă. Valorile sunt înăscute sau dobândite din societate. Mulţi oameni nu îşi cunosc valorile şi îşi consumă timpul şi energia în direcţii diferite şi apoi se trezesc neîmpliniţi. Valorile îţi trasează şi destinul. Exerciţii ca să îţi pregăteşti mintea pentru succesul ce urmează în viaţa ta.

Cum reuşesc convingerile, care pot fi bune sau rele, să facă diferenţa între eşec şi succes şi cum să ai doar convingeri care te ajută şi nu care te limitează. Cum să nu cazi în extremele încrederii în sine, umilinţa sau aroganţa (hubris) şi de ce ambele îţi vor dinami-ta orice acţiune în viaţă. Viaţa e un joc, o binecuvântare, o luptă. Cum îţi determină convingerile lentilele prin care vezi viaţa şi alegerile pe care le faci.

☆ Concept cheie: visul și viziunea ta în viață (pag. 133)
“Cum ar arăta viața mea perfectă dacâ nu ar exista limitări?” Exerciţiu pentru crearea viziunii tale personale şi tehnici despre cum să îţi pui visurile pe hârtie, să îţi faci un plan şi să le transformi în realitate.

CAPITOLUL III: INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ

☆ 7 virtuți și 7 păcate (pag. 145)
O descriere a celor 7 păcate şi 7 virtuti din punct de vedere al inteligenţei şi prostiei emoţionale. Care sunt paşii de acţiune pentru a transforma păcatele în virtuţi şi pentru a-ţi creşte calitatea vieţii. Dacă am vorbit despre aceste păcate capitale care sunt de fapt un tribut plătit lipsei de inteligenţă emoţională, să vedem şi antidotul pentru ele. Acest subcapitol este important pentru că înveţi cum să nu mai intri în aceleaşi cercuri vicioase, să nu simţi că eşti doborât de suferinţe.

☆ Dependența de emoții (pag. 157)
Majoritatea relaţiilor romantice sfârşesc prost, iar cele în ca-re partenerii susţin că totul e în regulă au de obicei probleme şi fac multe compromisuri. Majoritatea dietelor de slăbit nu funcţionează. Ştim cât e de important să avem o viaţă dinamică şi să facem sport şi totuşi uneori trece foarte mult timp până ne putem mobiliza. 80% din afaceri dau faliment în primul an şi încă 80% din cei 20% care au rămas vor da faliment în primii 5 ani. Nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că ceva nu este în ordine. Practic, în majoritatea cazurilor, nimic din ce e bine pentru noi nu funcţionează. Eu personal mă fac vinovat de toate greşelile posibile. În bani, relaţii, sănătate, alimentaţie, sport. Mi-a luat ani de zile de muncă continuă ca să pot rezolva, pe rând, problemele mari pe care le-am avut în toate aceste domenii. În acest subcapitol vei învăţa cum să devii stăpânul emoţiilor ca să nu fii sclavul lor.
Este timpul ca în sfârşit să înveţi să îţi controlezi dependențele de anumite emoţii, să nu le laşi să te controleze şi să îţi depăşeşti temerile că să te transformi într-o persoană puternică, încrezătoare şi atrăgătoare.

☆ Obiceiurile (pag. 167)
Obiceiurile reprezintă piatra de încercare în viaţa fiecărui om. În viaţă nu norocul contează, întâmplarea, soarta sau orice alți factori externi ci OBICEIURILE pe care ţi le formezi. Blestemul şi binecuvântarea obiceiurilor o reprezintă faptul că nu suntem conştienţi de ele. Atunci când ai un obicei, partea bună e că poţi face automat şi fără efort ceva, dar din păcate e foarte greu să schimbi ceva dacă acel obicei nu te ajută. Lecţii despre emoţii şi exerciţii pentru a nu te lăsa condus de emoţii spre acţiuni pe care le regreţi apoi. Mergem la lucru să muncim pentru alţii în loc să dăm tot ce avem mai bun pentru a munci pentru noi, ne uităm la filme, mergem la discotecă, tra-gem beţii şi frecăm menta, stăm în faţa calculatorului şi devenim niş-te legume şi apoi încercam să găsim o scuză pentru situaţia în care ne aflăm.

☆ Mintea de trib și recompensa imediată (pag. 175)
Singurul mod în care te poţi bucura de succes adevărat şi în care îţi poţi atinge visurile, este să renunţi la ce îţi dictează creierul de maimuţă, adică recompensa imediată, şi să începi să îţi foloseşti creierul de om, raţiunea, şi să înveţi să amâni recompensa. E singura cale. Şi este dovedit ştiinţific. Dar ce te faci când treci de douăzeci de ani şi tu tot nu te poţi abţine niciodată şi tot timpul vrei să înşfaci tot ce îţi iese în cale, fără să poţi rezista impulsurilor? Ce te faci dacă niciodată nu poţi amâna răsplata şi vrei totul ACUM? Ce te faci dacă ţi se întâmplă des să cedezi nervos, eşti încăpăţânat şi indecis, eşti timid, te crezi nedemn şi fără încredere în forţele tale, cazi uşor pradă geloziei sau invidiei? Ce vei face? Probabil vei face ce-am făcut şi eu. Şi eu am fost un obsedat al jocurilor de noroc… Şi asta, la paisprezece ani. Am fost şi timid şi fără încredere în forţele mele, mă enerva orice şi nu puteam să-mi stăpânesc emoţiile. În acest subcapitol înveţi despre cel mai mare defect al personalităţii din punct de vedere emoţional şi cum îl poţi repara.

☆ Disciplina emoțională începe cu templul sufletului tău (pag. 191)
Dacă nu te ocupi de sport şi alimentaţie, atunci toată povara revine creierului care trebuie să facă un efort suplimentar pentru a menţine întreg organismul în formă. Pe plan emoţional, după câteva zeci de minute de sport, toate emoţiile negative se scurg parcă odată cu transpiraţia. Amânarea, lenea, gelozia, temerile parcă toate sunt departe şi rămân doar emoţiile pozitive, ambiţia, spiritual de iniţiativă. Unii spun că trupul este închisoare pentru suflet şi că la moarte sufletul părăseşte corpul, astfel fiind eliberat. Unii spun că trupul este un templu pentru suflet şi că felul în care îţi îngrijeşti acest templu arată felul în care îţi onorezi propria fiinţă. Corpul tău ce este pentru tine? Închisoare său templu?

CAPITOLUL IV: COMUNICAREA

☆ Fundamentele comunicării între oameni (pag. 203)
Cum să îţi aduci comunicarea verbală rapid la un nivel care să îţi ofere o imagine excelentă şi să te ajute să porneşti cu dreptul în orice interacţiune socială. Introducere în arta retoricii şi a programării neurolingvistice; ambele îţi pot duce vorbirea la stadiul de artă.

☆ Comunicarea cu părinții și cei apropiați (pag. 215)
Cum să faci față unei familii dificile. Când o persoană se schimbă şi devine imprevizibilă nu mai o putem controla şi manipula. Acesta este motivul principal pentru care, atunci când vei începe să faci schimbări în viaţa ta, şi familia şi prietenii vor sări în sus. Iar asta dovedeşte un singur lucru. Atunci când asculţi de alţii, chiar dacă sunt oamenii pe care îi iubeşti cel mai mult în loc să asculţi chemarea sufletului tău, nu doar că tu ajungi nefericit şi neîmplinit, dar ajungi să NU POŢI OFERI LUCRURILE CELE MAI IMPORTANTE PENTRU CEI DIN FAMILIA TA. Paşi de acţiune şi un exerciţiu amuzant.

☆ Comunicarea asertivă (pag. 227)
Poate ai simţit uneori, aşa cum am simţit şi eu, o lipsă de control în viaţa ta. Poate te-ai întrebat de ce uneori unii oameni obţin ceea ce vor, în timp ce dorinţele şi nevoile tale rămân nesatisfăcute.
Să fii asertiv înseamnă să spui celor din jur ce vrei, ce simţi, ce nevoi şi preferinţe ai, într-un fel care te ajută să şi obţii. Spui clar şi cu multă încredere în tine ce vrei, fără să ameninţi, fără să îl faci pe celălalt să se simtă inferior sau dispreţuit. Să fii asertiv înseamnă să iniţiezi o conversaţie, să faci complimente sincere, fără să urmăreşti ceva, să critici într-un mod care ajută şi, de asemenea, să primeşti critica dacă este justificată. Asertivitatea este felul potrivit de a te comporta în funcţie de situaţie. Să nu fii asertiv poate avea câteva consecinţe:

 • să te simţi furios pe tine
 • să te enervezi pe cineva care “ar fi trebuit să ghicească” ce nevoi ai
 • să porţi cu tine sentimente de vinovăţie şi frustrare, pentru că nu te exprimi în totalitate.

Să fii asertiv, pe de altă parte, înseamnă să îţi exprimi sentimentele într-un fel care creşte la maximum şansele de a obţine ceea ce vrei. Să fii asertiv înseamnă să fii proactiv, adică să faci lucru-rile să se întâmple, în loc să le laşi să se întâmple de la sine.

☆ Subcomunicarea (pag. 233)
Îţi voi spune despre o metodă directă de comunicare numită “comunicare nonverbală”, prin care poţi şti totul despre un om înainte ca el să vorbească, iar tu poţi comunica toate lucrurile bune despre tine fără să scoţi un cuvânt. Dacă nu ştii ce comunici celor din jur pe cale nonverbală, probabil comunici destule lucruri care îţi scad şansele de a obţine ce vrei de la cei din jur. În relaţiile cu sexul opus, comunicarea nonverbala înseamnă totul, şi cei mai mulţi oameni îşi strică şansele înainte de a apuca să spună verbal ceva, pentru că deja au spus ceea ce nu trebuie despre ei prin limbajul trupului. Cuvintele, dar mai ales limbajul trupului, sunt decisive în succesul tău în cele trei domenii: sex, iubire şi statut social. Majoritatea oamenilor habar nu au cât e de importantă comunicarea nonverbală. Gesturile tale, mimica feței, felul în care mergi, priveşti, spune totul despre tine înainte să deschizi gura. Femeile sunt de 10 ori mai bune ca bărbaţii la asta. Şi totuşi puţini ştiu să se folosească de limbajul trupului pentru a avea succes.

☆ Concept cheie: umorul și atracția (pag. 247)
Umorul are o structură care poate fi învăţată. Când aveam 15 ani, cunoşteam un băiat mai mare cu 10 ani decât mine care era tot timpul în centrul atenţiei. Toate fetele erau în jurul lui. Cu băiatul ăsta se întâmpla ceva de neînţeles pentru mine: glumea pe seama fetelor şi chiar le jignea, dar toate râdeau în hohote şi erau nedezlipite de el. Şi mi-am spus că aşa vreau să fiu şi eu. Aşa că m-am pus să învăţ bancuri. Şi aşa de harnic am fost, că am ajuns o enciclopedie ambulantă de bancuri. Puteam să spun bancuri faine şi ori-ginale ore întregi, spre amuzamentul asistenţei. Asta, până când am început să primesc tot mai multe cereri de genul: “Hai bă, spune-ne un banc!” Mi-am dat seama că eram doar un bufon. În acest subcapitol vei învăţa adevărata artă a umorului aşa cum se preda actorilor de comedie.

CAPITOLUL V: PERSONALITATEA

Bazele personalităţii umane, descrisă într-un limbaj simplu şi accesibil oricui. Fără personalitate eşti pierdut. Majoritatea oamenilor îşi închipuie că dacă au bani toate problemele lor dispar. Şi nimeni nu se gândeşte că atunci când vei reuşi să faci bani şi vei fi printre alţi oameni cu bani, fără personalitate tot prada şi jucăria lor vei fi. Esenţa întregii tale vieţi şi toate rezultatele pe care le ai sunt determinate de acest factor: PERSONALITATEA.

☆ Unghiurile personalității și egoismul (pag. 261)
Am încetat să cred doar în bunătatea şi corectitudinea oamenilor şi am învățat să privesc oamenii nu buni, ci întregi. Cu bune şi rele. Am învăţat să îi accept şi să îi iau aşa cum sunt. Am în-văţat să lucrez în echipă şi să iau de la cei din jur maximul, însă nu mai mult decât pot ei să ofere. Asta a fost munca mea de miner. De săpător. Munca cu gradul maxim de dificultate. Am început să scot din mine la suprafaţă comori nebănuite, talente adormite, daruri pe care să le pot oferi lumii. Bani, relaţii, munca, plăceri, frumuseţe.
În definiţia lui Thomas Leonard, egoismul este starea în care te afli atunci când faci ce e mai bine pentru tine. În schimb, acest egoism temporar te ajută să oferi mai târziu mult mai multe celor iubiţi şi lumii întregi. Poate fi un pas dificil însă odată ce începi să devii egoist într-un mod responsabil, începi să te simţi o persoană mult mai atrăgătoare şi ca o consecinţă, mai atrăgătoare şi pentru cei din jur. 4 exerciţii pentru a deveni puternic tu, pentru că apoi să ai ce oferi celor din jur.

☆ Umbra și proiecțiile (pag. 275)
Ce este persona (masca umană) şi cum reuşesc oamenii să lase o primă impresie bună, pentru ca să îşi dea “arama pe față” mai târziu. Cum să nu te laşi păcălit. Ca orice lucru din inconştient, mai devreme sau mai târziu, acest material va răbufni, provocând umilire în cel mai bun caz, dacă nu chiar un dezastru.
Cum funcţionează proiecţia? Foarte simplu. Atunci când mă uit la caracteristicile unui om şi sunt afectat emoţional, înseamnă că am proiectat ceva ce se află în propria mea umbră. Acest aspect poate fi şi pozitiv şi negativ. 2 exerciţii pentru a-ţi afla umbra şi cum să transformi defectele tale în calităţi şi să devii o persoană comple-tă.

☆ Tipuri de personalitate (pag. 285)
Vei afla de ce unii oameni prefera să stea în casă pe internet iar alţii nu pot să trăiască fără să iasă în oraş. Aplicaţii practice ale acestui test în viaţa fiecăruia dintre noi sunt în seducţie, atracţie şi relaţii: te ajută foarte mult în înțelegerea nevoilor tale şi a preferințelor persoanelor de care eşti interesat. Înțelegând nevoile persoanelor de sex opus poți deveni o armă letală în seducție; viaţa profesională: dacă ştiam de testul ăsta demult o luam pe calea cea bună şi nu pierdeam 5 ani din viață făcând ceva total nepotrivit, pe calea grea. Înțelegerea celor din jur: e cea mai importantă abilitate socială. Să înţelegi de ce unii preferă canapeaua şi prietenii în cerc restrâns în dauna discotecii.

☆ Personalitatea și vocația (pag. 295)
Cum să îţi foloseşti întreg potenţialul pe care îl ai de la natu-ră pentru a răzbate în viaţă, şi de ce mulţi oameni sunt ca şi mutilaţi pentru că merg întreaga viaţă fără să îşi folosească tot potenţialul pe care îl au. “Dezvoltarea personalității este o asemenea fericire încât trebuie plătită scump… Ea înseamnă mai mult decât spaima de sin-gurătate, ea înseamnă şi fidelitate față de propria sa lege. Personalitatea nu se poate dezvolta fără a alege în mod conştient propria cale.” (C.G. Jung). Toţi oamenii au vocaţie. Însă la unii ea se aude tot mai slab pe măsură ce presiunile şi tentaţiile vieţii îi fac mici şi îi împing în turmă. La alții, puţini, ea urlă tot mai tare şi îi împinge înainte. Aceştia sunt oamenii pe care îi admirăm cel mai mult, personalităţile, oamenii de succes, modelele noastre de când eram copii şi poate şi adulți. La cei care nu reuşesc să îşi urmeze vocaţia, vocea socială cu convenţiile ei se aude mai tare decât vocea interioară. Vocea grupului, a turmei, este lege. Vei învăţa cum să îţi descoperi vocaţia astfel încât să îţi transformi întreaga viaţă în bine şi să ajungi la un stil de viaţă care te împlineşte pe toate planurile.

☆ Dezvoltarea abilităților și a potențialului (pag. 303)
Singura educaţie reală este cea care încurajează pe cel educat să scoată ce are mai bun în el. Educo, în limba latină în-seamnă a dezvolta din interior. Restul nu e educație. Sănătate. Seducție, relaţii. Bani. Echipă. Leadership. E totul despre dezvoltarea abilităţilor. Nu e nimic fantastic. Nu am avut noroc, nu joc la loto, nu am gene speciale, nu sunt geniu. Tot ce am se datorează unui spirit curios şi dornic de a învăţa permanent, suflet liber, perseverență, nepăsare în fața presiunii sociale, vocaţie şi vis, pasiune, muncă multă, oferire din tot sufletul.

CAPITOLUL VI: ATRACȚIA SEXUALĂ ȘI IUBIREA

☆ Atracția sexuală (pag. 315)
Cum să atragi sexual persoanele de care eşti atras, în loc să fugi după ele doar ca să le faci să fugă de tine. Convingeri greşite pe care mulţi oameni le au despre atracţia sexuală şi cum îi împie-dică să aibă succes în acest domeniu al vieţii. Câteva greşeli pe care nu ai voie să le faci, dacă vrei să ai o viaţă sexuală. O călătorie fas-cinantă în lumea atracţiei sexuale: ce este, cum se manifestă şi, mai ales, cum poţi TU să creezi această emoţie în persoanele de sex opus, astfel încât vor fi atrase irezistibil de tine. Vei învăţa diferenţa între atracţie şi “curtare” şi îţi vei da seama cum “curtarea” îţi reduce drastic şansele de a avea succes în viaţa sexuală şi în relaţii. Vei în-văţa cum să creezi tu această emoţie în cei din jur, iar apoi să culegi roadele. În principiu, poţi să fii tu însuţi şi să ai succes fără nici o problemă, atâta timp cât nu faci greşelile URIAŞE pe care majoritatea oamenilor le fac, pentru ca apoi să se plângă că n-au noroc în dragoste, când, de fapt norocul n-are nicio legătură cu acest aspect al vieţii dacă ştii ce ai de făcut pentru a te bucura de o viaţă sexuală şi relaţii împlinite.

☆ Diferența între atracție sexuală și iubire (pag. 337)
“În dragoste, inima ţi-o ia de obicei cine nu are nevoie de ea”, spunea Nicolae Iorga. Am păţit-o de destule ori ca să mă ambiţionez să aflu de ce se întâmplă asta şi cum să evit să intru în situaţii care îmi răpesc inutil timpul, energia şi viaţa. Care sunt efectele “îndrăgostirii” asupra organismului uman şi de ce foarte mulţi oameni cred că sunt îndrăgosti, când de fapt sunt doar atraşi sexual de o persoană. Cum să eviţi această capcană. Diferenţa dintre atracţia sexuală şi iubirea adevărată. De ce fac oamenii confuzia şi cum îi duce acest lucru la mizerie şi suferinţă.

☆ Personalitate alfa în ritualul de împerechere (pag. 351)
Învaţă diferenţele dintre bărbaţi şi femei şi de ce nevoile lor sunt foarte diferite. Dacă vrei să ai succes în relaţiile cu sexul opus, trebuie să înveţi ce vrea acesta. Dacă te gândeşti doar la tine, rămâi o persoană singură şi nesatisfăcută. Secrete pe care puţini le ştiu, regulile de bază pentru a crea emoţia atracţiei sexuale. Află unde îşi au locul şi cum se leagă încrederea în sine, inteligenta emoţională, comunicarea şi personalitatea pentru a se îmbina perfect într-un întreg, şi cum doar folosind totul în mod natural poţi să creezi în mod natural atracţia sexuală. Dacă nu poţi să faci asta este pentru că în aşa fel e construită societatea astăzi încât nu te învaţă nimeni lucrul acesta. Care este secretul pentru a putea alege dacă vrei să ai relaţii sexuale cu o persoană sau/şi o relaţie pe termen lung.

☆ Misterul iubirii adevărate (pag. 373)
Dacă tu nu ai suficientă iubire în tine, pentru tine în primul rând, apoi şi mai multă ca să o poţi revărsa asupra celor din jur, ce te faci? Ai să te gândeşti că vrei să te iubească cineva? Când îţi doreşti iubirea de la alţii pentru că tu nu ai în tine destulă, se numeşte cerşit. Şi unui alfa nu îi stă bine cu mâna întinsă. Nevoi egoiste care se cer satisfăcute şi nu lasă loc de iubire. Atunci când eşti alfa poți să iubeşti cel mai bine. Pentru că atunci când vei avea toate nevoile satisfăcute, vei putea iubi şi vei găsi o persoană care e alfa ca şi tine şi care are toate nevoile satisfăcute. Şi nu vei intra în relație în speranţa că celălalt îţi va citi gândurile şi îţi va rezolva toate problemele.
Vei avea o viaţă singură super faină şi vei ALEGE (pentru că un alfa tot timpul alege) să fii lângă cineva pentru că îi faci mai frumoasă o viață deja frumoasă.

CAPITOLUL VII: STATUTUL SOCIAL

Piedici pe care societatea le pune în calea ta pentru a te opri să devii o persoană puternică şi independentă, indiferent că eşti bărbat sau femeie să ai statut mare în grupul tău social sau în socie-tate în general, faimă etc.

☆ Invidia și modestia (pag. 389)
Am spus mai devreme şi am să repet: nimănui nu-i place să fie mai prejos decât alţii, iar dacă vei avea succes mai mare decât cei din jur, poţi să te aştepţi la ce-i mai rău de la ceilalţi. Mai ales vei fi invidiat de cei care nici măcar nu te cunosc.

☆ Calea corectă pentru acumularea de avere materială (pag. 397)
De ce să înveţi să fii stăpânul vieții tale? Cum să nu ajungi să trăieşti din pensie şi să te plângi. Cum să creezi valoare pe care să o transformi în bani.

☆ Armele de influență socială (pag. 409)
Principalele 6 arme de influenţă folosite de mass-media, de autorităţi şi mai ales de oamenii din jurul tău pentru a te influenţa să faci ceea ce îşi doresc ei să faci mai degrabă decât să faci ceea ce e bine pentru tine.

☆ Cum să fii un discipol și apoi un mentor extraordinar (pag. 423)
Ce am remarcat eu este că în general oamenii sunt foarte bine informaţi. Deşi au citit foarte multă teorie, când e vorba să pună în aplicare cunoştinţele respective, încep să dea înapoi. Scuze se găsesc întotdeauna: job, examene, probleme financiare, etc. Sau cum spun unii “nu sunt încă suficient de pregătit” (ca şi cum ar putea să devină mai pregătiţi stând acasă fără să iasă în lume pentru a-şi dezvolta abilităţi). Se spune că ai nevoie de 10.000 de ore de practică pentru a deveni “maestru” în căpătarea unei anumite abilităţi. Doar un mentor de succes în domeniul respectiv te poate ajuta să reduci acest timp şi să o faci cu mai puţin efort şi durere.

☆ Calea către măiestrie (pag. 435)
Vei învăţa care sunt paşii exacţi pentru măiestria în orice domeniu al vieţii, şi fără de care eşti condamnat la o existenţă mediocră în care faci doar atât cât ai nevoie pentru a trăi, însă diferenţa între ordinar şi extraordinar este acel “extra” despre care vei afla. Superficialii, obsesivii, mediocrii.

☆ O viață completă de lider (pag. 443)
Acum eşti alfa. Alfa înseamnă că eşti responsabil pentru alții. Alfa înseamnă că ataci pericolul primul, că părăseşti corabia în flăcări ultimul. Eşti responsabil de bunăstarea oamenilor din haita ta. Eşti lider. Oamenii te urmează nu pentru că le ceri sau le spui. Pur şi simplu îţi simt atracţia magnetică îţi simt misiunea şi viziunea şi vor să se alăture.
Cel mai important lucru pe care trebuie să îl reţii: ca lider, ești RESPONSABIL pentru BINELE tribului tău. Un lider lucrează cu gândul la prosperitatea oamenilor săi. Să te gândeşti la nevoile celor-lalţi este doar în puterea unui lider. Viziunea ta inspira şi puterea exemplului tău educă oamenii din jur. Asta e tot ce trebuie să ştii de lideri.


PDF Bonus 1 – Moartea motivaţiei tale şi renaşterea ei
: vei învăţa diferenţa dintre motivaţia internă și cea externă şi cum să ai tot timpul rezervoarele pline de motivaţie internă; de ce motivaţia nu vine dintr-o singură sursă şi care sunt principalele resurse de motivaţie pentru o fiinţă umană.
Patru motive majore pentru care ne pierdem motivaţia şi atenţia în viaţa de zi cu zi şi ce putem face pentru a opri această decădere a noastră.
6 strategii diferite pentru a-ţi trezi la viaţă motivaţia de a acţiona în fiecare zi şi de a atinge rezultatele pe care ţi le propui, plus 3 exerciţii pe care le poţi face imediat şi care îţi vor schimba perspective asupra motivelor pentru care te ridici dimineaţa din pat.


PDF Bonus 2 – Cum să fii lider în haita ta
: povestea mea cu cei 7 ani de acasă şi apoi cei 14 ani pe străzi. Cum anume m-au calit şi ce am învăţat despre lideri.
Cum să fii un lider autentic şi natural pe care ceilalţi îl urmează în mod firesc şi cum să nu fii un şef impus pe care îl dispreţuiesc cei din subordine. Cum s-a născut tribul meu. Care sunt atributele unui lider. Cele 5 componente ale inteligenţei emoţionale ce nu pot să lipsească unui lider.
Cum să devii liderul haitei tale. Cele 21 de trăsături ale liderilor din altă perspective. 4 exerciţii pentru lideri. Care este cea mai importantă misiune a unui lider.

PDF Bonus 3 – Cum să trezeşti războinicul sau amazoana din tine
: vei afla câteva lucruri despre cine sunt strămoşii tăi şi vei afla probabil cu sur-prindere că adevărul istoric e un pic altfel decât ai învăţat tu la şcoală.
Arhetipul războinicului sau amazoanei împuterniceşte orice bărbat sau femeie să scoată la suprafaţă puterea de luptă necesară pentru a învinge provocările vieţii.
Toate filmele în care vedem eroi şi războinici care ne inspiră folosesc acest arhetip al luptătorului. Vei învăţa cum să activezi acest arhetip în comportamentul tău şi cum să devii gata de luptă în orice moment. Vei stăpâni arta apărării şi arta atacului în orice situaţie în care te pune viaţa.

Carte audio bonus 1 – ” Personalitate alfa si seductia pentru barbati”

 1. De unde vine increderea in sine si cum sa o gasesti. Cum sa nu mai iti fie frica de femei frumoase niciodata.
 2. Pasi siguri pentru ca sa devii o persoana care atrage natural femeile, sa faci asta cu placere si sa faca placere si femeilor
 3. Cum sa abordezi o femeie si ce sa spui
 4. Cele 3 motive pentru care femeile au “ Bitch shields”
 5. 2 metode pentru a depasi ‘ scutul de aparare” al femeilor pe care le abordezi
 6. Care sunt greselile majore pe care le fac barbatii dupa ce au luat numarul de telefon, id-ul sau email-ul
 7. Cum sa continui relationarea cu fata sau femeia DUPA  dupa ce ai luat numarul de telefon sau id, sau email-ul
 8. Abilitati de comunicare si creare a conexiunii emotionale pentru prima intalnire
 9. Modalitatea gresita de a atinge o femeie cu care esti la intalnire si modalitatea corecta
 10. Cum sa iti sincronizezi cuvintele si imaginea ta cu comunicarea nonverbala ( limbajul trupului) astfel incat femeia sa vada ca are in fata un barbat alfa atragator si sexy.
 11. Cum sa nu mai ai niciodata emotii atunci cand vine vremea primului sarut.
 12. Elementele decisive in seductie care fac diferenta intre a face sex cu o fata sau a ramane doar un prieten “ de treaba”
 13. O tehnica care te va ajuta sa pari foarte experimentat sexual chiar daca esti la prima ta partida de sex.
 14. Cum sa faci uitate problemele tale legate de statut social (bani, garderoba, masina)
 15. Cum sa tratezi problema banilor pe care ii cheltui cu femeile la intalniri, in cluburi si in alte situatii
 16. Cum sa te asiguri ca atunci cand dupa multe experiente cu femei o gasesti pe una faina, o pastrezi pentru tot restul vietii ( in caz ca vrei asta)
 17. Cum sa faci o femeie sa nu mai puna pret pe chestiunile materiale sau de statut social.
 18. Un exercitiu care te va ajuta sa arunci pe geam pentru totdeauna timiditatea, ezitarea,  nesiguranta, lipsa de incredere in fortele tale, incongruenta, imaturitatea , lenea, timiditatea , o parere proasta despre sine , pesimismul si imaginatia total negativa , anturajul si familia alcatuite din membri negativi si ingusti la minte , lipsa de speranta si perspectiva in viitor, lipsa de motivatie si energie.

Carte audio bonus 2 – ” Femeia alfa, seductia si iubirea”

 1. Calitatile unei femei alfa
 2. Importanta aspectului exterior in ochii unui barbat
 3. Cum sa iti folosesti naturaletea fizica si cea a personalitatii
 4. Cum sa nu devii sclava unui barbat din cauza banilor
 5. De ce anume sunt atrasi barbatii si ce anume ii face sa iubeasca din tot sufletul o femeie
 6. Cum sa eviti sa fii inselata, jignita, umilita, parasita sau chiar lovita
 7. 5 motive principale pentru care parasesc barbatii femeile
 8. Invata-ti barbatul sa fie comunicativ si empatic
 9. De ce mint barbatii si cum sa ii faci sa fie sinceri
 10. 3 tehnici ca sa nu isi piarda interesul fata de tine indiferent daca faceti sex sau nu
 11. Trucuri usor de aplicat despre cum sa pastrezi vie atractia sexuala
 12. Cum sa faci orice barbat sa vrea sa faca sex cu tine
 13. Cum sa obtii satisfactia sexuala si orgasmul
 14. Unde esueaza femeile cel mai mult cand vine vorba de succesul in iubire si relatii
 15. Cea mai buna modalitate prin care poti sa faci un barbat sa sa simta iubire adevarata pentru tine, nu doar atractie sexuala
 16. Cum sa faci orice barbat sa vrea sa aiba o relatie pe termen lung cu tine
 17. Cum sa ii acorzi libertate fara sa ai motive sa fii geloasa si cum sa te asiguri ca nu te va insela cu toata libertatea ce i-o acorzi
 18. Cum sa scapi odata pentru totdeuna de sentimentul de neimplinire pe care il ai fata de barbati si de sentimentul ca barbatii de langa tine nu sunt capabili de intelegere si relationare sanatoasa

Carte audio bonus 3 – “ Ritualul de imperechere la oameni – psihologie evolutionista”

 1. Originile sexului si ale iubirii
 2. O vesnica dilema – cine poate sa devina alfa si cine nu
 3. De ce barbatii vor sex si diversitate, femeile relatii si iubire cand se inverseaza sau unesc  aceste dorinte.
 4. De ce indivizii alfa din grup au cel mai mare succes
 5. De ce barbatii sunt atrasi de fizic iar femeile de statut social
 6. De ce 95% din oameni nu vor trai iubirea si implinirea intr-o relatie niciodata
 7. Ce e o femeie cu personalitate alfa? Dar un barbat? Care sunt calitatile necesare si abilitatile si cum sa ti le dezvolti. Cum sa ii recunosti ca sa stii ca ai nevoie de ei.
 8. Asuma-ti responsabilitatea, distruge muppets-ul din tine
 9. Cum poate o viata traita cu pasiune sa te faca o persoana extreme de seducatoare si care sunt elementele unei vieti traite cu pasiune
 10. Monogamia si poligamia la oameni. Casatoria – obligatie sociala sau nevoie umana

Deci, să recapitulăm. Personalitate Alfa – descoperă comoara ascunsă din tine, care are 38 de concepte cheie în 460 de pagini, 6 bonusuri și prețul de 105 de lei.

MĂRTURII


Bogdan Vaida

De la primele pagini am simtit stilul lui Pera: direct, fara ocolisuri si exact cum simte el lucrurile. Am inceput sa o citesc si dupa inca cateva pagini am observat ca nu sar nici un paragraf (lucru care rareori il reusesc). In stil poveste si plina de invataturi, cartea ofera experientele sincere ale unui visator, un visator ale carui visuri nu se indeplinesc in somn ci in viata de zi cu zi.