Corabiile sunt in siguranta in port, dar nu asta e rolul lor! – dupa Profetul lui Kahlil Gibran

Pentru ca ne ocupam de dezvoltarea personalitatii si potentialului trebuie sa spunem ca una dintre cele mai bune modalitati pentru a avea o personalitate atragatoare si magnetica este sa ai PASIUNE!

In filmul Breavheart, William Wallace spune: ” Toti oamenii mor. Dar nu toti traiesc”

Si eu m-am numarat multa vreme printre acei oameni care traiesc din inertie. Care se multumesc cu putin din teama de a indrazni mai mult.

Am ascultat toate vocile, mai putin vocea mea interioara. Vocea sufletului meu. Pentru ca fiecare om are un suflet. Intr-o zi o sa fac o colectie de materiale si cercetari care atesta in mod stiintific existenta sufletului uman. Cuvantul “psyche” inseamna “suflet” deci psihologia este stiinta despre suflet. Inteleptii din antichitate au stiut asta, amatorii de azi se balacesc in ignoranta lor. Dar nu pentru multa vreme, pentru ca adevarul nu poate fi ascuns.

Asta e pasiunea mea. Psihologia. Potentialul. Personalitatea.

Toate se leaga intre ele. Nu am aflat asta decat in clipa in care am reusit sa amutesc toate vocile din afara mea. Vocea parintilor, a profesorilor, a televizorului si a radioului, a prietenilor si chiar vocile din capul meu, din mintea mea rationala care a fost conditionata si educata sa gandeasca intr-un anume fel.

“ Nu poti”

“ Ne esti in siguranta”

“ Esti doar un simplu om. Nu iesi in evidenta”

“ Si altii au incercat si uite ce rau au ajuns”

“ Invata cat poti de bine si vei avea o slujba buna”

Iti trebuie carte de munca ca sa ai pensia asigurata”

“ Mai bine sa ai putin dar stabil decat sa ai mult dar sa nu ai siguranta zilei de maine”

“ Daca te duci la facultatea de psihologie din ce o sa te intreti?”

“ Nu poti sa iti incepi afacerea fara capital”

Etc, etc etc…

Cat timp am ascultat aceste voci si multe altele, viata mea a fost un chin permanent.

La 22 de ani, am ales sa ascult ceea ce atunci era doar un ecou al unei soapte in sufletul meu:

“ Ce rost are sa traiesti facandu-i pe altii fericiti daca tu nu esti fericit?”

“ Ce conteaza ca ai bani sa iesi in club sa te imbeti, sa mananci junkfood, sa ai masina, sa ai prietena cand tu stii si simti, desi nimeni nu ti-a spus, ca poti muta muntii din loc”

“ Si ce daca ai facut 5 ani de Politehnica si de la 19 la 23 de ani ai pierdut poate cei mai frumosi ani ai tineretii invatand si traind pe un drum gresit? Niciodata nu e prea tarziu sa te intorci si sa o iei pe drumul cel bun”

“ Care este pretul care merita platit pentru a ajunge intr-o zi sa traiesti fiecare zi EXACT asa cum acum doar visezi? Cat timp merita sa investesti pentru asta? Orice pret! Oricat timp! ”

Pune in balanta, pe un taler, maximul pe care il poti obtine muncind ca angajat exemplar, avand salar mare, avand familie fericita, casa, masina, siguranta zilei de maine si o viata previzibila pana cand crapi.

Pune pe celalalt taler sansa de a-ti urma visul care te macina pe dinauntru de viu. Vis care desi e departe, il vezi in forma lui reala si materiala. Vis care te arunca in aventura vietii fara sa stii ce prieteni noi iti faci, ce dusmani noi infrunti, ce relatii noi iti faci sau ce relatii vechi rupi. Sa nu stii daca o sa ai dupa ce bea apa, ce vei descoperi calatorind, ce senzatii vei trai cand urci muntii si te trezesti stapanul universului in varf, te dai cu barca pe un rau involburat si iti sare casca din cap cand te lovesti de o stanca, cand sari cu parasuta si nu stii cum ajungi jos, cand calaresti un elefant in India si vezi ochi de tigru lucind in iarba deasa, cand esti in drumetie in padurea amazoniana si iti croiesti drum cu maceta.

Pe talerul asta mai punem satisfactia de a trai o existenta libera si independenta, oportunitatea de a face bani si afaceri in domeniul in care ai lucra pe gratis fara probleme si mai pune in talerul asta posibilitatea ca intr-o zi sa ajuti atat de multi oameni sa scape din lanturile unei vieti rutiniere fara orizont, sa isi dezvolte potentialul cu care s-au nascut si despre care NIMENI nu le vorbeste pentru ca atat de putini stiu ca exista acel potentialul urias, acea comoara in fiecare fiinta umana, incat intr –o zi oamenii aia sa zica “ Cred ca Pera s-a nascut sa fie psiholog”

De care parte crezi ca inclina balanta asta? 🙂

La mine vocea interioara a invins cand la 22 de ani, mergand pe un pod peste raul Bega, meditam si mi-am spus:

“ Daca sterg cu buretele tot ce am facut pana acum, daca incep practic o viata de la 0, cu un nou anturaj, o noua educatie, fara un ban in buzunar, cu un nou stil de viata care HABAR NU AM unde ma va duce si apoi MOR in mizerie, bolnav fizic si mental, singur si sarac si ii trag si pe cei dragi dupa mine in jos, O SA IMI PARA RAU ca am ales sa imi urmez visul in loc sa traiesc 50 de ani o viata sigura, modesta si poate linistita?”

Si atunci pe podul ala, raspunsul pe care mi l-am dat a fost instantaneu si ferm: ” NU O SA IMI PARA RAU NICIODATA!!”

Asta e puterea PASIUNII!

Pasiune ce arde azi in mine mai mult ca oricand. Si acum, la 6 ani dupa ce am ales sa fac ce vreau avand ca aliat doar pasiunea , nu am murit, nu sunt bolnav, nu sunt singur si nici sarac. DIMPOTRIVA.

Totusi cel mai mare castig este ca am in jurul meu DOAR oameni in care simt ca arde focul pasiunii. Si numarul lor creste. Si impreuna cu ei si alaturi de ei imi si ne vom indeplini visele.

Cu totii suntem fiinte unice, insa foarte multi dintre noi lasa lumea exterioara sa spun ce e bine si ce enu, ce e frumos si ce nu, ce se face si ce nu, ce sa credem si ce nu.

Vocea interioara sopteste sau urla si vrea sa exprime dorintele si visele si personalitatea noastra unica, dar obstacolele se aduna pe masura ce ritmul in care traim ne rapeste tot mai mult din placerea de a trai.

Primu lucru pe care un om trebuie sa il faca pentru a–si aprinde focul pasiunii este sa fie sincer cu el insusi.

Ce iti place sa faci? Ce vrei sa ai? Cum vrei sa fie viata ta?

Nu vorbi cu vocea din cap care te-a conditionat sa spui mecanic o lista de dorinte care nu sunt ale tale ci crezi ca sunt pentru ca le-ai vazut la televizor sau in ziar sau ti le-a repetat maica-ta 10 ani.

Lasa vocea din suflet sa vorbeasca. Si din nou:

Ce iti place sa faci? Ce vrei sa ai? Cum vrei sa fie viata ta?

CARE ESTE CONTRIBUTIA PE CARE PASIUNEA TA O VA ADUCE LUMII DIN JURUL TAU?

In aceasta ultima intrebare sta secretul care te poate ajuta sa iti traiesti visul si pasiunea. Pentru ca atunci cand nu mai lupti doar pentru tine si binele tau ci pentru binele multora puterea ta este inzecita, sacrificiile pe care trebuie sa le faci sunt nesemnificative comparat cu castigul si cand lupti pentru un scop nobil nu ai cum sa dai gres.

Asadar, nu e destul sa ai pasiune. Ca sa poti sa iti traiesti pasiunea tot timpul trebuie sa iti pui intrebarea :” Cum va contribui pasiunea mea si la binele celor din jur, nu doar la al meu?”

Nu uita ca pasiunea este in fiecare dintre noi, doar ca unii trebuie sa sape mai mult decat altii sa o gaseasca.

Daca intalnesti un om asa zis “ normal” o sa inceapa sa se planga de calitatea vietii lui, de banii putini, de relatiile pe care le are, de slujba, de boli si de vremea de afara.

DAR PASIUNEA UNDE TI-E? As vrea sa ii intreb asta pe toti.

Primul semn al pasiunii intr-un om este cand acesta iti vorbeste despre ce simte, despre ideile si valorile lui FARA RETINERI.

Cine nu simte si traieste pasiunea MINTE. Pentru ca ea e acolo. Dar nu s-a depus inca destula munca de sapat. E mai usor sa sapi un sant, dar e MULT mai important sa sapi dupa propria pasiune.

Degeaba te acoperi cu un scut de lucruri materiale daca ce e dedesupt e putred.

Pasiunea ta e singura care poate lasa urme in sufletele altor oameni si doar oamenii cu pasiune sunt tinuti minte.

Cheia dorintelor tale sta in a fi o persoana plina de pasiune. Doar cu pasiune poti fi o persoana atragatoare, carismatica ce are un stil de viata asa cum isi doreste si este o sursa de inspiratie pentru cei din jur.

Insa “desi multi vor sa fie CAMPIONI, putini sunt dispusi sa faca ce e necesar pentru a fi campion”

“Oamenii de success si cei mediocrii nu difera mult in privinta abilitatilor. Ei difera in dorinta lor de a-si atinge potentialul” – John Maxwell

“Singura calatorie imposibila e cea pe care nu o incepi niciodata” – autor necunoscut

Am incheiat acest articol cu 2 citate pentru ca imi plac mult citatele. Sunt pastilele mele pentru stimularea creativitatii.

Mi-ar place foarte mult sa citesc citatele tale preferate, indiferent de domeniul la care se refera.

Am scris acest articol in speranta ca daca vreodata voi uita care e pasiunea mea si care e destinul meu ma voi putea intoarce la el, voi reciti ce am scris din tot sufletul si voi citi mai jos cat mai multe comentarii cu citatele preferate ale celor care au citit odata acest articol.

P.S. Povestea cu ratiunea si pasiunea din newsletter este tradusa din cartea Profetul, pe care o poti citi in limba engleza aici :

http://leb.net/gibran/works/prophet/prophet.html

Ne auzim in cateva zile,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

29 de răspunsuri

  1. CITATUL MEU PREFERAT: „E UIMITOR CAT DE MULT INTERESUL II APROPIE PE OAMENI!” daca o sa stati sa rumegati putin acest citat , o sa vedeti ca el explica ORICE relatie interumana!!! DE CE vreau eu acum Pera, sa fiu prieten cu tine? pentru ca stiu ca pot CASTIGA (profita!) de pe urma unei relatii cu tine (cresterea increderii in mine, personalitate, etc.), lucruri pe care tu ti le -ai dezvoltat mai mult…
    actualmente traiesc o viata fara pasiune, m-am intrebat si NU STIU ce vreau… pote ca mi-ar place si mie psihologia si dezvoltarea personalitatii, dar cum sunt inca un muppet nu indraznesc sa ma gandesc ca intr-o zi asi putea sa-i invat si eu pe altii, mai am inca f mult de muncit cu mine.
    SUNT FOARTE DE ACORD cu ce scrii tu si afirmi, sunt un discipol al tau din umbra, imi caut acum PASIUNEA si mai vorbim… stiu ca fericirea si toate celelalte vin din interior.
    multumesc

  2. Salutare.Draga prietene, povestea si relatarile tale sunt impresionante.Este cel mai bine ca ti-ai ales propriul drum in viata.Si eu traiesc cam aceiasi poveste ca si tine,dar un pic diferita.Ai facut cel mai bine ca ti-ai ales propriul drum si ca nu te-ai lasat prada fricii si pericolelor.Iti doresc sa resusesti tot ce ti-ai propus si sa iti castigi fericirea si armonia deplina in viata.Ma bucur ca poti sa-i inspiri pe altii si sa le dai sfaturi deosebite.Mult succes in continuare si tine-o tot asa.

  3. Foarte bun articolul,ca de obicei.Eu inca sunt la o varsta frageda si mi-am descoperit pasiunea mult mai usor acum ceva timp: FOTBALUL.A fost greu sa trec peste dorintele tatalui meu de a da la politie ca e mai sigur si alte cacaturi.Dar am reusit si acum muncesc pentru visul meu.
    Cateva citate care imi plac foarte mult:
    „If what you did yesterday seems big, you haven’t done anything today.”
    Lou Holtz
    „Don’t tell your problems to people: eighty percent don’t care; and the other twenty percent are glad you have them.”
    Lou Holtz
    „Winning isn’t everything, it’s the only thing.”
    Vince Lombardi
    „Lucrurile care conteaza cel mai mult nu trebuie lasate niciodata la mila celor care conteaza cel mai putin”(asta e dintr-un pdf scris de tine)
    „The problem with having a sense of humor is often that people you use it on aren’t in a very good mood.”
    Lou Holtz
    „Motivation is simple. You eliminate those who are not motivated.”
    Lou Holtz
    „The man who complains about the way the ball bounces is likely the one who dropped it.”
    Lou Holtz
    „Life is ten percent what happens to you and ninety percent how you respond to it.”
    Lou Holtz

  4. Te citesc cu placere.
    Imi voi cauta curajul de a face ce mi-ar place. Intai, dupa cum spuneai, trebuie sa ma desprind de cei ce sunt impotriva dorintelor, nevoilor mele.

  5. Neatza,
    Ceea ce ai scris mai sus e perfect adevarat … pasiunea e esenta vietii … fara ea rupi o casatorie la 30 de ani … plangi singur intr-un coltz la 40 … sari de pe bloc la 50. Sper sa pot spune ca si eu ma numar prin randul celor „stricati” , care pentru restul e outsider, si care parafrazez niciodata nu stii ce scoate pe gura cu atat mai putin ce gandeste. Dar cunosc persoane care au dat de fund si le e prea frica sa se mai ridice. Citesti teama in ochi lor de la o posta. Iar energia si buna dispozitie sunt o fatada.
    Si ca sa ajut si eu cu un citat … care nu stiu in ce masura e citat … mai mult parafrazez de la un batranel cu care am avut sanse sa trag cate beri:
    traieste-ti viata astfel incat atunci cand mori zambesti si cei din jurul tau plang.
    Pana una alta,
    Numa bine si spor in continuare

  6. De cativa ani viata mea a confirmat motto-urile, zicalelele noastre populare si ele sunt cele in care am inceput sa cred, cum ar fi:
    – Nimic nu e intamplator;
    – Nimic nu ramane neraspaltit cu alte cuvinte, roata morii se-nvarteste;
    – Ce mica e lumea;
    – Ţine minte, fericirea nu depinde de ceea ce eşti sau de ceea ce deţii, ci doar de ceea ce gândeşti;
    – Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nicio speranţă;
    – Când soarta îţi dă o lămâie, fă din ea o limonada.

  7. Buna Pera, ma numesc Sasha si vreau sa te intreb daca stii cumva ce este in interiorul unei persoane ,din moment ce ea in fiecare zi se gandeste sa faca ceea ce ii ordona vocea interioara doar lucruri frumoase care intradevar sunt doar visuri ,care la randul lor pot transpuse in realitate.
    Dar aceasta persoana inca nu are puterea sau vointa de a le pune in amplicare.
    stii cumva o iesire o cale?
    multumesc
    p.s succes in viatza ai un cite foarte frumos.
    sasha

  8. salut.foarte tare tot ce scrii.as dori si eu un articol in care sa fie exprimata parerea ta despre religie.eu am mari probleme in acest sens,se cam bat cap in cap religia ortodoxa si trairea vietii asacum o vezi tu.Merci anticipat.

  9. 'atunci cand crezi ca lumea ti-a intors spatele, de fapt tu esti cel care intoatce spatele lumii'…pentru mine e un citat simplu dar plin de semnificatie, de fapt, nici nu trebuie sa fie plin de semnificatie pentru toti…ma gandeam ca de cele mai multe ori ne plangem ca nu primim, ca nu avem, ca soarta e cum e…ca alte cele…insa..de cate ori intindem mana sa luam, sa gustam din plin, sa savuram gustul si la urma sa zambim…o prietena draga imi spunea ca nu-i poti face unui om bine cu forta…daca el nu intinde mana sa ia ce primeste e problema lui….cred ca viata da si da din plin, important e sa stim sa facem o mica selectie…sa intindem mana si apoi…:)
    multumesc pentru articole si numai bine! 🙂

  10. salut…citatele mele : cinsteste-ti dumnezeul, iubeste-ti femeia, apara-ti patria si TRAGE DE FIARE!:)
    al 2;lea citat este si mai frumos:
    Generali, conduceti armatele sufletelor voastre …fara ignoranta si manipulare!!!

  11. Salut Pera , imi place foarte mult articolul si vreau sa zic ca si eu am cam aceeasi problema ca si sasha , aud vocea interioara …am vointa …incep cu incredere ce vreau sa fac … dar pe parcurs …se intampla ceva … se pierde pasiunea 🙁 si ma plictisesc , gandindu-ma ca nu am sanse, m-as bucura foarte mult daca ne-ai raspunde amandurora, sa stim cum sa procedam.iar ca citat preferat il am pe urmatorul : pesimistul vede partea goala a paharului, optimistul partea plina :d , iar realistul bea continutul! Respect! si sa vina cat mai multe articole la fel de interesante ca acesta 😀 salutare !

  12. Respect pt tot ceea ce scrii….pe mine m-au motivat mult lucrarile tale.
    "Mintea este ca o umbrela, functioneaza numai daca este deschisa"…asa k nu va fie frica sa aveti o gandire deschisa–>deschide multe usi……….."A sti sa-ti respecti ferm princiile, sa le ramai mereu fidel in ciuda motivelor contrare inseamna a fi propriul tau stapan." A. Schoppenhauer…

  13. ,,Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.
    Moare cate putin cine face din televiziune un guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe “i” in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii. Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplinii un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile “responsabile”. Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi. Moare cate putin cine isi distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat. Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand plaoia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intraba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea.
    Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca “a fi viu” cere un efort mult mai mare decat a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim…
    ,Daca vrei sa te infierbanti, infierbanta-te la soare. Daca vrei sa inseli, inseala-ti stomacul. Daca vrei sa plangi, plange de bucurie. Daca vrei sa minti, minte in privinta varstei tale. Daca vrei sa furi, fura o sarutare. Daca vrei sa pierzi, pierde-ti frica. Daca vrei sa simti foame, simte foame de iubire. Daca vrei sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi…”
    Pablo NERUDA @ Cine moare?

  14. salutare.fraza care imi place mie e ''mai bine mai tarziu decat niciodata''.da, cel mai mult trebuie sa fim sincer cu noi, sa ne indepartam de mass media de tot ce trage in jos,sa zburdam in fiecare zi,sa vedem oameni noi,sa zambim cand vedem un om care e incruntat si suparat.e destul de greu sa ne luptam cu toti care ne trag in jos si nu stiu ce vor de la viata sau gasesc scuze pt ca nu reusesc sa inceapa ceea ce isi doresc,si mai e clar ca trenuie sa ne motivam singuri indiferent cum ar fi greu sau usor,pt ca daca nu suntem fericiti noi cu noi insine,nimeni nu ne prea poate face sa fim.eu deabea astept sa scap de compromisul asta in care sunt,adica sa termin facultatea,mai am 4 luni de zile si gata o sa fiu liber sa fac ce vreau ,vroiam sa renunt de mult,am zis hai ca mai e un pic,mereu mi=am zis fraza asta din anul 3 la sfarsit.si asa am ajuns aproape de final,dupa care voi fi liber sa fac afaceri,simt ca sunt facut pt asta,am cautat si la personalitatea mea si am gasit antreprenor si comerciant.si m-ai imi place si psihologia.succese depline

  15. Am citit "Profetul" mai demult si…as vrea tare mult sa citesc mai des ceea ce scrii. E foarte interesant si simplu scris, usor de "accesat". Ma mobilizeaza. Cu toate acestea, exista un "ehhh", in sensul ca nu am timp sa fiu "mai aproape" cu contributia mea. Spre deosebire de Alexandru, urmeaza sa termin "psihologia" dupa 5 ani de studiu, timp in care parca nu am invatat nimic, deoarece lucrarea mea de licenta stagneaza. Daca nu ai fi prins in aceste activitati de "relaxare a sufletului", mai ca te-as ruga sa ma ajuti cu un plan pentru lucrare…:)….cu atat mai mult cu cat indrumatorul meu este plecat din tara pana la licenta…:(
    Iti doresc sa fii in continuare cat mai aproape de oameni si…multa bafta!

  16. felicitari pentru articol…..am si eu o intrebare pe care tot incerc de ceva vreme sa mi-o raspund insa e f greu…cum imi gasesc pasiunea asta despre care vorbesti…daca am mai multe de unde imi dau seama care e mai puternica?

  17. Citatul meu preferat este din "Padurea Spanzuratilor", spus de Apostol Bologa: "Ce minunat ar fi daca inima si creierul ar fi ramas impreuna, ingemanate, sa nu faca niciodata inima ce nu vrea creierul si mai cu seama creierul sa nu faca ce sfasie inima!" Mi-a ramas in minte de cand am citit cartea.
    Citesc cu mare placere tot ce scri si iti dau dreptate intotdeauna. Chiar simt ca ma ajuta sa citesc articolele tale.
    Multumesc, Cristina Muntean

  18. imi este greu sa scriu…desi asta simt ca trebuie sa fac…nici macar nu stiu daca scriu unde trebuie…nu am rabdare sa citesc multe chestii care m-ar ajuta…trec printr-o perioada cand cand am simtit cum inima cuiva a stricat creierele noastre…a celor ce o iubeam…ea a plecat…dureros sau nu…si pentru ea si pentru noi…a ales pasiunea in detrimentul ratiunii…macar daca ar fi sigura ca a ales bine. Ar fi bine sa fie fericita,, zicea cel pe care il parasea, caci daca nu va fi, a stricat si sufletul ei si pe al meu.Iar eu…ascultam…si eram alaturi…si de el…care imi era frate si a carui durere o simteam aproape fiziologic…si in taina…as fi vrut sa fiu alaturi si de ea….despre care crezusem pana nu demult, ca imi este cea mai apropiata prietena…mai mult decat o ruda prin alianta…Imi e greu sa explic ce mai inteleg acum despre pasiune si ratiune…Sunt o fire pasionala…fac totul ca o flacara…iubesc si urasc cu intensitate…numai ca o fac de fiecare data pentru totdeauna..iubesc pt totdeauna…nu azi da si maine nu…asta zic eu e ratiune…sau nu…nu mai stiu…ma invart intre mine si mine….nu gasesc explicatii…motive…macar unul …sa il aflu…sa il stiu…sa imi ofere un sens….si nu sunt limitata…doar ca nu gasesc explicatii…e mult mult mai complicat decat am scris aici…si nici nu stiu daca cineva va intelege ceva din toate cuvintele astea ceva…sincer nici eu nu inteleg…nu ma mai inteleg…

  19. “Ce rost are sa traiesti facandu-i pe altii fericiti daca tu nu esti fericit?”
    Intrebarea asta m-a framantat si pe mine…

  20. “A fi tu însuţi, într-o lume care se străduieşte din răsputeri şi fără încetare să te transforme în altcineva, înseamnă să duci cea mai grea luptă pe care o poate duce o fiinţă umană şi să nu încetezi vreodată a lupta.”
    “Visurile pentru care renunti sa lupti pot deveni ,murind, cosmaruri care te vor bantui toata viata.”(Radu Harjeu)
    Si..ma bucur ca ai decis sa alegi pasiunea, mereu e un nou inceput.

  21. ´Nu judeca fiecare zi dupa recolta culeasa, ci dupa semintele pe care le semeni.´ Robert Louis Stevenson
    ´Singura limita a infloririi noastre de maine va fi reprezentata de indoielile de astazi.´ Franklin Delano Roosvelt
    ´Nu ceea ce stim ne face sa actionam, ci ceea ce simtim.´ Doamna Geoffrim
    PS: Minunat articolul tau, multumesc !

  22. am 2 citate preferate :
    1) „toti traim sub acelasi cer,dar nu toti avem acelasi orizont”
    2) „cel mai mare obstacol in calea succesului este frica de esec”

  23. Eu am colectionat de-a lungul vietii o multime de citate dar am sa mentionez pe cele mai apropiate de mine;” Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”( Mahatma Gandhi) si ” Nu merge pe unde duce drumul,mergi pe unde nu exista drum si lasa o urma”…. Cred !!! in acestea..

  24. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.