Culegi ceea ce semeni – 8 paşi de dezvoltare personală

"Ceea ce semeni, culegi" – vorbă populară

Am ajuns la o concluzie pe care o găsim des în teorie însă e nevoie de multe experienţe de viaţă ca să ne dăm seama de adevărul ei şi mai ales să învăţăm să implementăm cu rezultate concrete acest principiu care duce la o împlinire a cărei limite nu există decât dacă le impunem noi.

În viaţa mea nu am câştigat o sumă de bani altfel decât muncind din greu şi de fiecare dată parcă erau mai puţini bani decât aş fi aşteptat. În schimb am pierdut mulţi bani foarte uşor din cauza prostiei, lipsei de educaţie, indisciplină şi a multor altor defecte pe care mi le asum.

În viaţa mea nu a venit o fată să îmi spună "Oau ce tip fain eşti, te iubesc!". Am muncit pentru fiecare iubire de care am avut parte, am făcut o muncă uriaşă de autocunoaştere şi apoi de cunoaştere a femeilor. Am explorat lumea interioară, a sufletului şi a minţii umane şi mi-a luat câţiva ani din viaţă să învăţ să relaţionez normal cu o altă fiinţă umană şi cu o femeie.

Până când nu mi-am asumat toată responsabilitatea nu s-a întâmplat nimic

Legat de sănătatea mea, nu cred că am făcut ceva bun mult timp, până acum câțiva ani. Sport făcut haotic, mâncat total nesănătos şi inconştient, nopţi nedormite, toate astea care au lăsat urme în corpul meu fizic. Ajunsesem la 90 de kilograme, cu 15 în plus faţă de ce ar fi fost normal la vârsta şi înălţimea mea. Când am fost pentru prima oară la nutriţionist şi mi-a calculat câtă grăsime am în corp, mi-a spus să îmi imaginez 2 găleţi de grăsime în plus în corpul meu care nu au ce să caute acolo.

Faină imagine, nu?

La capitolul socializare mi-am făcut tot timpul prieteni greu şi nu îmi plăcea să ies din casă. Poate pentru că nu aveam bani, poate pentru că eram gras, poate pentru că simțeam că aş pierde vremea în loc să muncesc la visurile mele şi totuşi din multele ore petrecute în faţa calculatorului prea puţine erau dedicate muncii şi prea multe cu jocuri şi filme care să mă ajute să mă anesteziez în faţa realităţii dure.

Aş putea să continui şi să îţi zugrăvesc un tablou foarte explicit despre cum arăta viaţa unui om mediocru, în care ambiţia şi entuziasmul sunt adormite, care trăieşte pe pilot automat şi care lasă să treacă zile, săptămâni şi luni din viaţă fără să poată nota ceva interesant în jurnalul vieţii.

Aş putea scrie un manual despre cum să iroseşti o viaţă de om în cel mai penibil mod posibil.

Totuşi, azi îţi scriu despre Personalitate alfa.

Știi de ce?

Pentru că în mijlocul mizeriei din viaţa mea de atunci, era o flacără de speranţă. Era vocaţia mea, acea voce interioară care spune zilnic, de 100 de ori pe minut:

– Poţi să faci orice îţi propui.

– Eşti mult mai mult decât o arată rezultate tale de acum.

– Luptă din tot sufletul şi vei învinge.

– Oricât de des cazi, ridică-te.

– Viaţa nu se măsoară în ani biologici ci în vârsta sufletului. Nu e târziu niciodată să faci orice îţi doreşti în viaţă.

– Caută exemplele celor care au reuşit şi ridică-te pe umerii giganţilor.

– Tot ce ai nevoie în această viaţă se află deja în tine, învaţă să scoţi la suprafaţă comoara ta.

– Munceşte în fiecare zi, tot ce ai este o reflectare a ceea ce eşti tu în interiorul tău. Nu eşti mulţumit? Dezvoltă-ţi interiorul.

– Pe măsură ce devii o persoană mai evoluată, mai dezvoltată, rezultatele din lumea exterioară se schimbă şi cresc şi ele odată cu tine.

Toate acestea şi multe alte mesaje îmi vorbeau şi mă făceau să am puterea să dau la o parte toate obstacolele şi să mă concentrez doar pe scopul meu.

Unicul scop este de a-mi dezvolta personalitatea pentru ca rezultatele mele din exterior să reflecte ceea ce sunt eu în interior.

Aceasta este revelaţia mea, secretul succesului, o lege a universului şi funcţionează infailibil.

Cireaşa de pe tort a fost când s-a încheiat relaţia mea de cuplu în 2011. Cu alte cuvinte m-a părăsit gagica 🙂

Am suferit mai mult decât m-aş fi aşteptat însă tot timpul am spus că în orice suferinţă este o comoară, orice monedă are 2 fețe, tot timpul priveşte partea plină a paharului. Tot ce trebuie să faci este să ai VIZIUNEA pentru a privi înspre noi orizonturi şi noi începuturi, să poţi lăsa trecutul în urmă luând din el doar lecţiile preţioase şi să trăieşti senin prezentul şi să sădești seminţele pentru recolta viitoare.

Consideră-l un cadou dacă vrei, am să îţi spun ce am făcut exact pentru a trece de la povestea pe care ai citit-o mai sus la următoarele rezultate:

– am ajuns de la 90 de kilograme la 68 şi prin sport regulat, forţă şi cardio am trecut printr-o transformare totală fizică.

– pe plan financiar am făcut în acel an bani prin munca mea cât în tot restul vieţii mele până atunci adunate la un loc.

– pe plan sexual, al iubirii şi al socializării am trăit cele mai frumoase experienţe şi simt că toţi anii în care am învăţat seducţie şi psihologie îşi arată roadele acum.

Ţine minte principiul unic şi universal:

"Ceea ce ai în exterior, este o reflectare a ceea ce eşti în interior."

Adică, gradul tău de dezvoltare personală indică rezultatele tale financiare, sexuale, sănătatea, relaţiile, TOT.

Nu eşti mulţumit, uită-te în oglindă.

CEEA CE AI AZI E NIVELUL TĂU.

Şi asta o spune un om căruia i-a fost foarte greu să accepte că ceea ce are este valoare pe care o reprezintă la un moment dat.

În primul rând, deşi a fost un an bun an din viaţa mea din toate punctele de vedere, a început prost, cu o despărţire după 3 ani de relaţie, fiind supraponderal şi cu multe datorii.

Totuşi, faptul că m-am redresat foarte rapid pe toate planurile nu a fost rezultatul doar al muncii din acel an ci şi a celor 8 din urmă, când la vârsta de 23 de ani am decis că singurul lucru pe care îl voi mai face în această viaţă ca muncă este psihologia.

Este important de menţionat pentru că din acel moment m-am străduit zilnic să înlătur obstacolele din viaţa mea, obstacole ce mă opreau să trăiesc stilul de viaţă la care visam.

De aceea vocaţia este foarte importantă, pentru că odată ce o descoperi rămâi fixat pe obiectivele tale fără ca nimic să te mai poată devia de la drumul tău.

Totuşi, faptul că mi-am descoperit vocaţia şi pasiunea în viaţă, psihologia, nu a schimbat mare lucru în rezultatele mele din exterior.

M-am trezit singur în faţa calculatorului, sărac, fără prieteni, fără iubire şi pierdut în ceaţă.

De unde încep?

Toţi anii până în 2011 a fost doar o muncă de sădit seminţe, de îngrijit recolta. Ceea ce nu ştiam e că vremea culesului abia urmează.

În viaţă e exact ca şi în munca pământului.

E o vreme pentru sădit seminţe, una pentru îngrijitul recoltei şi una pentru cules.

Abia acum, la vremea culesului văd cum nimeni nu poate evita sau păcăli legile universului.

Săditul seminţelor înseamnă să implementezi noi obiceiuri în viaţa ta, să faci schimbări, să iei decizii care te vor ajuta pe termen lung, să investeşti în tine şi în oamenii din jur.

Îngrijitul înseamnă ca în fiecare zi să te ocupi de persoana ta, să munceşti la scopurile şi visurile tale, să te dezvolţi personal şi să devii o persoană mai puternică, mai pregătită, mai experimentată.

Culesul înseamnă acel moment din viaţa ta când visul care odată era doar o poză decupată din revistă şi pusă pe perete devine realitate. Şi ştii că tot acel drum de la un simplu vis la o realitate pe care o pipăi acum şi e reală a fost munca ta. O muncă pentru ca tu în interior să devii acea persoană care poate face ca în viaţa exterioară să apară obiectul dorinţelor tale.

Fie că e vorba de bani, de o persoană iubită, de obiecte materiale, de un nou stil de viaţă.

Toate acestea apar în viaţa noastră când facem munca necesară.

Hai să îţi explic un pic mai în amănunt acest principiu pentru a-ţi uşura misiunea şi pentru a putea să aplici şi tu acest principiu în viaţa ta.

Aşa cum spuneam, de 8 ani am tot sădit şi îngrijit recolta în sensul că deşi nu aveam bani, am ales să nu mai lucrez pentru alţii ci doar la blogurile mele. Asta a făcut să am şi mai puţini bani.

A durat vreo 2-3 ani până să încep să fac bani din cărţile ce le vindeam, însă puţini. Totuşi, trăiam din pasiunea mea la limită şi asta mi-a arătat că se poate.

Am continuat pregătirea în psihologie, munca cu oamenii, am creat în continuare valoare şi zi de zi am crescut şi am creat o comunitate de oameni interesaţi de dezvoltare personală. Am legat relaţii strânse cu oamenii din echipa mea, am încercat să motivez şi să ofer o viziune a viitorului, adică făceam ceea ce mă pricepeam.

Însă rezultatele încă se lăsau aşteptate.

Momentul când universul şi-a eliberat comorile spre mine, ca să mă exprim poetic 🙂 a fost în momentul în care la începutul acelui an, aşa cum îţi ziceam mă aflam după 8 ani de muncă continuă la proiectele mele într-o criză. Deşi trăiam deja bine din munca mea, eram încă mult în urma obiectivelor mele.

Repet, eram supraponderal, părăsit de iubită şi cu datorii.

Apoi, pe fundaţia pe care am construit-o în aceşti 8 ani am putut construi ceva minunat prin următorii paşi foarte concreţi de acţiune:

1. Sport şi alimentaţie

Cel mai aproape de schimbare era corpul meu fizic. Dacă până în acest an m-am jucat doar, de la 1 ianuarie m-a dus la cel mai bun antrenor de bodybuilding din Timişoara şi i-am spus că vreau să dau toată grăsimea în plus din corp jos şi apoi să îmi definesc musculatura. Scopul nu era doar să arăt normal şi apoi bine, ci să am energie fizică pentru a putea munci mai mult şi mai bine la scopurile şi visurile mele, să îmi realizez şi mai repede proiectele.

Ştiam că felul în care eşti fizic determină starea ta emoţională, stima de sine, productivitatea zilnică, cantitatea de energie pe care o ai. Nu există realizări mari în viaţă pe fondul unui corp fizic obosit, umflat de grăsime şi de alimentaţie nesănătoasă.

Indiferent de cât timp ai la dispoziţie sau ce probleme ai în viaţa ta azi, fără să trezeşti în tine dorinţa de a fi bine fizic, de a arăta şi te simţi bine fizic, nu vei trezi nimic altceva în tine.

Ţi-o spune un om care a fost supraponderal de la 24 la 30 de ani şi care a experimentat pe pielea lui ambele lumi.

După prima lună de sport deja mă simţeam alt om. Mi-am dat seama ce important e să ai experţi în viaţa ta. Oameni care deja au mers mult pe drumul pe care şi tu vrei să mergi şi au deja rezultate. Mi-am dat seama că oamenii care cred că ştiu ce înseamnă să faci sport şi să mănânci sănătos nu au nicio treabă. Antrenorul meu îmi explică ce se întâmplă la nivelul celular cu fiecare aliment ce îl mănânc, îmi explică fiecare exerciţiu cum acţionează şi de ce e important să îl fac într-un anumit fel pentru a ajunge la un anumit rezultat.

Imediat ce am avut realizarea că un expert te poate ajuta să progresezi foarte rapid, am atacat următoarea problemă din viaţa mea.

2. BANII

Făceam bani, dar cheltuiam mai mulţi decât făceam. Era vorba de indisciplină financiară. Asta mă afecta personal şi afecta şi afacerea mea pentru că oamenii din echipă ce lucrau la proiectele noastre ajungeau să nu primească ceea ce aşteptau pe plan financiar.

Felul în care eram eu ca om în viaţa personală se reflecta şi în afacerea mea. Ţi-am mai spus asta?

Ţii minte ce tot îţi repet? Ceea ce ai în interior se reflectă în ceea ce ai în exterior.

Când mi-am dat seama de lucrul acesta, am lăsat finanţele pe mâna celui mai disciplinat şi profesionist om din echipă la capitolul ăsta şi în loc să gestionez banii am lăsat asta pe mâna cuiva mai competent până când nivelul meu de dezvoltare personală îmi va permite să gestionez singur banii.

Rezultatul?

Afacerea a explodat. Toţi oamenii din echipă au făcut în acel an bani cât în toţi anii precedenţi de când avem afacerea iar perspectivele de creştere erau uriaşe.

Care sunt lecţiile de aici? În domeniile în care ai probleme, caută experţi şi lasă-te pe mâna lor. Doar aşa poţi face paşi mari în evoluţie. Dacă până acum nu ai avut rezultatele dorite e pentru că eşti o persoană INCONŞTIENTĂ şi nu ştii cum să acţionezi. Ai nevoie să fii învăţat de cineva care ştie.

3. Socializare, sex și iubire

Pentru că eram burlac, făceam sport şi începeam să arăt şi să mă simt din ce în ce mai bine şi pentru că treaba mergea bine, mi-am permis şi să am o viaţă socială mai bogată.

Toate lucrurile se leagă între ele.

Calitatea femeilor pe care le-am întâlnit în viaţa mea în acel an era cu 2 nivele mai mare decât ceea ce am întâlnit până atunci. De ce? Pentru că nivelul meu de dezvoltare personală a crescut şi el. Atragi ceea ce eşti.

Fiind singur, am putut să mă dedic doar mie 24 de ore din 24. Am pus ordine în viaţa mea, iar priorităţile erau sportul şi alimentaţia, educaţia în psihologie (pentru că devenind mai bun în domeniul meu şi rezultatele exterioare devin mai bune), afacerea şi apoi relaxarea şi recuperarea.

N-am mai fost la mare de la 3 ani până anul acela. Mergând acolo mi-am dat seama ce mult iubesc marea şi că m-aş putea muta pe malul marii.

Productivitatea mea a ajuns la un nivel uimitor pentru mine. Cum?

Exact cu paşii de mai sus.

Iar esenţa este:

"Cu cât eşti mai dezvoltat personal, cu atât rezultatele tale exterioare sunt mai bune".

Ghici ce se va întâmpla în continuare?

Voi face mai mult sport, voi mânca şi mai sănătos, îmi voi creşte afacerea cu şi mai multă ambiţie, voi deveni şi mai productiv, voi iubi cu inima mai deschisă, voi explora lumea cu mai mult curaj.

De ce?

Pentru că ştiu secretul.

Cu cât mă dezvolt eu mai mult ca persoană, cu atât rezultatele mele în lumea exterioară sunt mai bogate.

Nu uita:

Ca să creşti tu ca persoană şi ca să ai rezultate dorite, acestea sunt domeniile de care e foarte important să te ocupi de AZI. Să sădesti seminţele, să le îngrijeşti zilnic pentru ca într-o zi să culegi recolta:

1. Sport şi alimentaţie

2. Educaţie financiară

3. Seducţie

4. Educaţie în relaţii de cuplu şi relaţii cu oamenii din jur, prieteni sau parteneri de afaceri

5. Comunicare

6. Încredere în sine

7. Inteligenţă emoţională

8 . Căutarea vocaţională şi găsirea pasiunii în munca pe care o faci

Acum că ştii secretul, spune-mi ce vei face de AZI ca să îţi schimbi rezultatele ce le ai?

În cărțile mele găsești dezvoltat pe larg subiectul din acest articol, precum și alte subiecte care te pot ajuta să-ți transformi visele în realitate și să devii o personalitate alfa,

Dacă nu am reuşit să mă fac înţeles clar şi limpede te rog pune-mi orice întrebări şi am să îţi răspund cu drag.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

126 de răspunsuri

  1. Cand te simti SINGUR…cand cel pe care mai ieri il considerai sufletul PERECHE dispare cu prima tipa gasita pe net..cand se prabuseste LUMEA TA…cand NIMIC nu valoreaza CEVA…cum supravietuiesti??????

  2. salut pera.am cumparat cartea.acum cum scot bonusurile?da-mi un mail te rog de pe adresa ta personala pt ca as vrea sa mai discutam si altele.ms si o zi buna

  3. Dragul meu Pera,
    La multi ani!
    Esti sursa mea de inspiratie, omul care m-a ajutat sa ma dezvolt si care ma calauzeste in continuare.
    Stiu ca nu ma cunosti personal, insa cred ca asemenea mie sunt mii de oameni in Romania pentru care esti motorul dezvoltarii personale. Daca la 31 de ani esti atat de puternic, la 50 de ani vei fi o forta a naturii.
    Sa iti dea Dumnezeu sanatate, putere de munca pentru a ne infrupta si noi din focul tau si sa il transmitem mai departe.
    Din tot preplinul meu sufletesc, ii transmit cele mai bune ganduri spre mai bine!

    1. Buna ziua, Pera
      Te-am desoperit intimplator ,cautind pe diferite site-uri articole care ar putea fi interesante pentru mine..Si asa..din aproape in aproape am aflat depsre tine , viata ta si martturisirile tale inedite dezvaluite noua cu sinceriate si dorinta de a ne ajuta..:-)
      Locuiesc in alta tara acum ,insa voi veni curind in Timisoara. Iimi doresc mult sa intru in posesia cartii pe care o promovezi pe Internet si care sint sigura ca imi va oferi sprijinul de care am nevoie pentru dezvoltare personala.
      Si eu am studiat ingineria si de peste 10 ani de cind am descoperit lucrari in domeniul psihologiei , realizez ca este un domeniu de care ma simt cu adverat atrasa. Nu stiu in ce masura as putea depasi nivelul de diletant..:-)..insa stiu sigur ca daca as reusi sa-l depasesc , energia mea ar fi canalizata cu mult sirg in acest fascinant domeniu.
      O sa continui sa citesc articolele tale si ma bucur mult ca am avut sansa sa te gasesc in lumea virtuala..:-)
      Toate cel bune tie si cititorilor tai,
      Cristina

  4. Salut Pera!La multi ani pt ziua de maine!Multa sanatate si succes in ceea ce faci in continuare iti urez!Abia atept viitoarele tale materile!
    Te-as ruga daca poti sa imi recomanzi un film sau mai multe care consideri tu k sunt bune …..pe tema ambitiei,reusitei.
    Multumesc mult!

  5. Sa va fie de bine concediul! Asa cum bine stim ca personalitatea este cea mai de pret avere a fiecarui individ, cu parere de rau trebuie sa marturisesc, ca ma numar printre cei care nu au stiut sa -si dezvolte acest potential…O saptamana buna!

  6. …prietene, ploile albe marsam solitari
    asemeni claviatura cuvintelor
    unor alte urgii la trirema
    cu toata tulburarea, drag suflet,
    prin labirintul nemarginirilor
    un strigat neegal in implozii
    dezleaga…

  7. E foarte clar, Pera! Nu ai cum sa nu intelegi citind acest articol. E super clar! O mica problema intervine cand omul incepe sa faca unele chestii bune pentru el (sanatate, bani, etc.) si pentru ca nu vede rezultate imediate, renunta. Adica facem 10 flotari si daca nu vedem nimic schimbat, renuntam :)). Sau alte asemenea exemple…
    E o munca pe care trebuie sa o faci continuu pentru tine, fara a te gandi la rezultate… O sa le observi la momentul potrivit! Trebuie doar sa ne pastram motivatia, perseverenta si sa avem in fata ochilor visul mereu…
    Mi-a placut la nebunie cand ai scris „Tii minte ce tot iti repet?”… foarte tare!
    Felicitari, Pera, pentru tot!

  8. buna Pera,,,f frumos din partea ta sa ne impartasesti obstacolele peste care a trebuit sa treci:}}deci se poate orice…iti multumim pt tot

  9. De azi inainte voi lucra in fiecare din cele 8 domenii si asta pentru ca vreau cu adevarat sa imi realizez visele si stiu ca altfel nu se poate. Pentru mine, Ionut Madalin – 17 ani, esti cel mai puternic spirit motivational. Multumesc Pera !!

  10. Abia astept sa te muti pe malul marii! Eu sunt din Constanta si daca o faci, vreau sa te scot la o bere…sau la mai multe :))), pentru ca am o gramada de lucruri de invatat de la tine! Te urmaresc in continuare cu mult interes si iti doresc multa putere de lupta!!!

  11. ca de obicei te-am citit cu inters. ma tot intreb dezvoltare personala poti face de la orice varsta:? chiar daca pana acum nici nu ai visat asa ceva? si cutumele deja aparute si inradacinate unde le trimiti? de unde putere si forta la o varsta cand, ce sa vezi ele incep sa te paraseasca? eu sper ca nu sunt intrebari retorice sau da?!

  12. Superb articol! de fiecare data scrii un subiect tintit la problemele si intrebarile noastre. mai mult sau mai putin „publice”.
    Si „LA MULTI ANI!”
    esti un om valoros mai ales prin faptul ca esti, constientizezi acest lucru si ne faci si pe noi, cei care-ti citim articolele, sa crestem, sa valorificam pasiunile si resursele amortite din noi.
    da, si eu sunt cum erai tu la inceputul anului. si ca de obicei, saptamana asta m-am plan la Doamne Doamne de ceea ce sunt si ca nu reusesc sa ies dina cest impas. Si Dumnezeu, in marea Sa mila, mi-a dat una dupa ceafa si mi-a aratat realiatate:
    – sunt iubita de EL si de familie, prieteni, pacienti mei, de toti cei care reusesc sa ma cunoasca

  13. – castig putin DAR sunt in perioada de pregatire, cand acumulez mult, ce nu poate fi cantarit/recompensat cum in banii, dar vor veni si ei(si la tine au venit)
    – am o sanatate buna dar trebuie sa mai lucrez ca sa nu "ruginesc"
    deci, vor veni si banii, iubitul ( rataceste fara busola pana ma va cunaoste), casa, masina, copii si retul. Esential este sa-l pastrezi pe Dumnezeu in inima ta, si increderea, speranta, sa muncesti mult si eficient la dezvoltarea ta, sa nu uiti de cei din jur acre te iubesc neconditionat si vei fi fericit.
    Te iubesc, Pera, iti doresc o zi buna si multumesc pentru ca existi si pentru ca reusesti sa ne ajuti enorm.

  14. continuare(vad ca n-au aparut ambele mesaje)
    – castig putin DAR sunt in perioada de pregatire, cand acumulez mult, ce nu poate fi cantarit/recompensat cum in banii, dar vor veni si ei(si la tine au venit)
    – am o sanatate buna dar trebuie sa mai lucrez ca sa nu "ruginesc"
    deci, vor veni si banii, iubitul ( rataceste fara busola pana ma va cunaoste), casa, masina, copii si retul. Esential este sa-l pastrezi pe Dumnezeu in inima ta, si increderea, speranta, sa muncesti mult si eficient la dezvoltarea ta, sa nu uiti de cei din jur acre te iubesc neconditionat si vei fi fericit.
    Te iubesc, Pera, iti doresc o zi buna si multumesc pentru ca existi si pentru ca reusesti sa ne ajuti enorm.

  15. Draga Pera, imi plac la nebunie articolele tale! Parca le-ai fi scris special pentru mine! Felicitari si tine-o tot asa! La multi ani!!!

  16. Buna Pera,
    Stiu ca scrii pentru tinerii pe care ii ajuti poate in cel mai potrivit moment al ietii lor, ceea ce e formidabil !
    Dar dintre semintele pe care le sadesti si pentru altii, sunt unele pe care le ia vantul si nu poti sti unde ajung si incoltesc …
    Una dintre elecare a ajuns departe, tocmai in Florida , a cazut pe un teren bun si incolteste, si devine un nesperat cadou pentru cineva care are mare, mare neoie de ea .
    Acel ( acea ) cineva nu mai e tanara de mult – a avut o viata incredibil de grea, nu o sa ma apuc acuma sa o povestesc, dar asa a fost .
    In foarte vitrege conditii si mai ales singura, am lucrat continuu la dezvoltarea mea personala si diferenta dintre ce eram in tinerete si ce sunt acuma e uriasa, dar departe de a fi ce imi doresc.
    Ai dreptate, varsta biologica nu e pe primul plan, fiul meu imi spune ca eu nu voi fi niciodata batrana si simt ca are dreptate.
    Ceea ce faci aici este pentru mine un sprijin de care aveam disperata nevoie !
    Nu e viata usoara printre straini, nu e vina mea sau a lor, este doar alta lume pe care trebuie sa o inveti si la care te adaptezi …cam greu uneori !
    Deci ce fac acuma :
    – alimentatie foarte sanatoasa
    – sport si reducerea greutatii, am facut deja mult dar mai trebuie
    – am diabet – l-am adus aproape de normal doar cu dieta si sport, fara nici un medicament aditional
    – invat sa-mi cladesc un business online, pe un subiect care ma preocupa de mult si care devine o pasiune.
    – finantele mele, atat cat sunt aici, sunt tinute sub un control riguros
    Cam asta e activitatea mea zilnica, crede-ma ca m-ai ajutat mult si ma ajuti in continuare, nu mi-e rusine sa invat de la cei mai tineri, din contra.
    Pe tine te consider un nesperat si bun prieten de departe, iti multumesc pentru sprijinul acordat pe care il astept in continuare !
    Dorina
    PS Cartea Personalitate Alfa am obtinut-o imediat ce a aparut !

  17. Salut Pera,
    Cu adevarat minunat articolul. Sunt abonat de vreo jumatate de an si articolul asta a fost scanteia dupa care am zis: "GATA. i gotta get my shit together and do more."
    Mi-am pus pe hartie lucrurile care ma tin in loc si as avea o INTREBARE:
    – poate nu ai avut nevoie sa faci asta, dar un sfat personal despre renuntat la fumat? cred ca asta si disciplina somnului sunt pasii premergatori inainte de sport si alimentatie eficienta. astept cu interes un semn.
    Multumesc, pentru tot, si La multi ani pt maine 😉
    http://www.askmen.com/top_10/fitness/top-10-athle

  18. La multi ani ! Ceea ce ma surprinde este faptul ca, desi aveai probleme in sfera sentimentala, de suflet, ca aspectul tau fizic te nemultumea, ai reusit sa fi mereu acealsi, fara sa lasi impresia unui om cu probleme.
    Ori lucrul acesta este deosebit, iar acum, in momentul descatusarii interioare, culegi roadele celor 8 ani. Inca o data felicitari. Le meriti pentru ceea ce ai reusit, nu mai ales pentru tine, cat mai ales pentru cei pe care reusesti sa-i motivezi, si nu suntem putini.

  19. Salut Pera!!! Mi-am adus aminte ca anul trecut ai spus ca vei incepe cîndva în viitorul apropiat o colaborare cu Luca Dezmir, în privința finanțelor sau a finanțelor personale, încă mai ai acest obiectiv?? Si sub ce formă formă vor fi pregatite acestea, la fel ca al proiectului Impulsul (cu video lectii)????

  20. Te felicit, si iti urez la cat mai multi ani plini de succes si implinire. Sa nu renunti niciodata la ati spune povestea de viata, si nici la a scrie pe site.
    Sa ai o viata minunata!
    My recent post Jane Eyre (2011)

  21. Pera, eu sunt dupa principiul: "Fa ceea ce poti, cu ceea ce ai, acolo unde esti", dar nu de multe ori m-am gandit sa plec din tara pentru ca aici nu as avea vreun viitor si ca acolo voi gasi alte conditii in care sa ma dezvolt. Tu ce parere ai despre acest lucru? Te-ai gandit sa pleci, in momentele tale grele ai dat vina pe Romania ca nu iti ofera ceea ce meriti? Te intreb si pentru ca aceasta este o gandire foarte des intalnita a tinerilor de la noi pe care o consider destul de periculoasa. Asumarea responsabilitatii de care spuneai implica si asumarea faptului ca ne-am nascut aici. Totusi, ce crezi despre asta? Eu iti multumesc si iti doresc mult succes in continuare!

  22. la multi ani…noi ,,fecioarele,,cu inclinatie spre psihologie….ce pot spune?E TIMPUL…sa continui…am inceput de un an RENASTEREA…..sa ai parte de increderea celor din jur,si sa iubesti…

  23. La multi ani,Pera!
    MULTA SANATATE ,PACE,ARMONIE SI PROSPERITATE!
    Si acum sa vedem ce seminte am sadit azi:
    -sport,45 min acas:fitness si alimentatie sanatoasa(am de dat 40 de kg.jos,nu-i mai de gluma!)
    -cu increderea in mine e ok,drept pt .care ma pregatesc pt.conferinta nationala de la Sibiu de miine:Instruirea in societatea cunoasterii,ca urmare a pasiunii in munca de profesor
    Intr-adevar,Pera,sunt de acord ca nu virsta biologica conteaza,ci cit de zvelt ti-e sufletul:iar al meu(spre deosebire de picioarele mele),zburda!

  24. IN PRIMUL RAND, LA MULTI ANI PERA!!!!!!!!!!!!!!
    SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE,BUCURII, FERICIRE, IMPLINIRI PE TOATE PLANURILE.Multumesc mult pentru articol,ca de obicei dupa ce citesc, am mai multa incredere in mine.Este foarte util, interesant,ca de altfel tot ce faci pentru noi.
    Apropo de slabit, tocmai vazusem ca ai recomandat la cineva cartea,, In sfarsit nefumator,, a lui Allen Carr, autor care are si o carte despre slabit si alimentatie,dar nu reusesc s-o gasesc in limba romana.Poate sti vreun link sau vreo sursa .
    Inca o data LA MULTI ANI!!!!!!!!! si felicitari pentru TOT!

  25. LA MULTI ANI !
    Ai o varsta minunata,consider ca realizarile tale monumentale se vor naste in anii ce vor veni …sper sa ajungem ziua cand o sa-mi scrii ca asa este!
    Iubirile ,vin in viata noastra (unele mai adevarate ,altele mai putin "adevarate,adica niste indragostiri ceva mai lungi …oricine stie ca indragosteala te aprinde si te face cenusa in cel mai scurt timp posibil….iubirea ..e ,e cu totul altceva lupti si muncesti pentru ea in fiece clipa a vietii …..)si pleaca ,dupa cum cei doi pot sa aiba sau nu acelas ritm de dezvoltare si treaire de-a lungul timpului de "iubire"..cand apare decalajul s-a dus iubirea….ca si cum nu ar fi fost niciodata…..
    Uitandu-ma eu in urma ,iti spun ca vor mai veni iubiri ,dar daca esti norocos ,poate aparea cea care sa te tina conectat pana cand ajungi un nor…..dar asta nu depinde doar de tine,de mine…ci in ecuatia asta sunt mereu doi….si noi nu putem gandi si hotara decat fiecare pentru fiecare…..nu putem iubi si in locul celui pe care-l iubim….
    Viata mea e marturie ,ca ai mare dreptate …..NOI PUTEM FACE ORICE ,DOAR SA VREM CU ADEVARAT SI ATUNCI TOTUL E REALIZABIL….
    cu drag …cineva care iubeste marea ,dar si Timisoara,la fel de mult …..dar care a ales sa fie departe de ele ..pentru a ma bucura si a-mi incarca bateriile la fiecare vizita….

  26. Multumesc Pera! Iti trimit un citat care mie personal imi place “Doamne, da-mi seninatatea sa accept ceea ce nu pot schimba;
    Da-mi curajul sa schimb ceea ce pot,
    Si da-mi INTELEPCIUNEA sa le pot deosebi.”
    Acum iti doresc ca de ziua ta anul ce se asterne inaintea noastra ca un volum nescris, cu 365 de pagini goale…iti urez, sa le scrii numai cu lucruri bune, impliniri si fericire pentru ca la sfirsitul volumului sa-l citesti cu bucurie alaturi de cei dragi tie! LA MULTI ANI!

  27. LA MULTI ANI PERA ! Au mai ramas doar cateva ore pana cand tu vei implini 31 ani. Eu ma grabesc sa iti transmit toate cele bune, sa ai parte de multe realizari profesionale si sa ai o viata personala implinita. Si nu uita ca viata nu iarta, traieste clipa din plin.

  28. FELICITARI PERA…Chiar ca esti mai vioi
    Vreau sa ma asigur ca-ti spun "LA MULTI ANI",a inceput sa te apreciez sincer,ca OM…
    Avand asa de putine numere in data de nastere (5 si 9,cu destin 5),n-am mai intalnit pe cineva asa de "sarac"- aerian total as spune eu…Ma bucur din suflet ca-ti merge bine,chiar imi dau seama ca ti-a fost foarte greu (e putin spus),DAR esti pozitiv,VISEZI construind si asta e tot ce conteaza.
    AZI…Pt.mine inseamna …curatarea terenului pt.a face loc in viata mea,in jurul meu,in interior a ceea ce ma reprezinta,asa cum simt eu…
    Anul acesta inchei un ciclu de 9 ani,am pregatit semintele,pergatesc terenul,dau foc la gunoaie…mai am de lucru la detalii – pt.asta ma inspir din materialele tale,sunt sincere si obiective .
    LA MULTI ANI…
    E soare azi in viata ta…
    si vin sa se-ncalzeasca multi in jurul tau,
    Cand nori au fost,furtuni si poi doar TU cu TINE ai stiut si-atat,DAR…
    asta nu-i la nesfarsit caci totul se consuma si se misca,se face loc…
    si curge de te misti,caci apa esti vreo …70% !

  29. Buna Pera,cu articolul asta a pus degetul pe rana ,sper cu ajutorul tau sa-mi recastig increderea in mine.Acum 2 ani eram in plina forta si entuziazmat la un pas de a trece la un nivel superior dar nu am putut trece din cauza financiara,bani care-i asteptam sa vina nu au venit decat dupa un alt an si de atunci am cazut incet ,incet iar cum sant acum nu-mi place deloc. Parca merg in jos de la zi la zi ….vreau sa-mi revin!!! Pasi spusi de tine sant normali,stiu k asa trebui facut ,sper sa-mi recastig pofta de viata cu ajutorul tau,maine o sa merg la sala sa ma inscriu.Astept si urmatoarele articole! Cu respect Stef.

  30. Anul acesta as putea spune ca a fost unul dintre cei mai grei ani pana acum. Poate si pentru ca sunt la o varsta a schimbarilor si s-au produs foarte multe schimbari.Am incercat sa-mi schimb multe dintre golurile mele. Am trecut prin anumite situatii de mica si am fost o fire foarte sensibila luand totul personal. Pana acum m-am chinuit in continuu pentru a-mi pastra constanta increderea si stima de sine. Ma lupt cu una dintre problema : nevoia validitatii. Daca o persoana ma ironizeaza(in special tatal meu)sau rade de mine(deobicei cand aud persoane razand imi imaginez ca eu sunt subiectul amuzant) -> nu ma place-> nu sunt iubita-> sunt nefericita.
    Incerc sa nu-mi pun fericirea in mainile celorlalti si sa-mi ascult doar gandurile pozitive..dar e pretty hard. Imi place site-ul enorm si ai un stil destul de placut de a prezenta 'problema'. Great job!
    My recent post Sfert.

  31. Salutare, Pera!
    La multi ani!
    Super articol, minunat om! Ma bucur mult ca te-am intalnit, vorbele tale merg direct la sufletul si mintea mea!
    Inspiratie si iubire!

  32. Esti unul din putinii oameni care chiar stiu ce vorbesc.
    Felicitari pt toate articolele , le cites cu placere si chair m-au inspirat mult 😉
    Salut, si numa bine !

  33. O lectie extraordinara, Pera! Exemplul personal este intotdeauna cel mai plauzibil mod prin care poti sa-i inveti pe altii cate ceva…
    Ma bucur ca ti-a placut marea, este minunat si de-a dreptul special sa traiesti in vecinatatea ei…..ti-o spune cineva care s-a nascut, a crescut si s-a definit acolo, in prezenta marii….
    La multi ani, anticipat, pt.ziua ta. Sa ai parte de tot binele din lume!

  34. Excelent articol Pera!
    Am inteles si eu aceasta, tot ce este in jur este o reflectie a ce sunt in interior.
    Am si eu mult de muncit la personalitatea mea.
    Eu as mai adauga inca si dezvoltarea pe plan spiritual, este foarte importanta. Poate incerci yoga, meditatiile.
    Natura intradevar face minuni si cum am mentionat eu in PDF-ul meu gratuit, atunci cand ai de facut o alegere importanta sau vreai sa pui punctele pe I in viata ta, mai bine fa-o la natura.
    Apropo atunci cand te astepti cel mai putin, atunci cand esti gata sa renunti la visele tale, ele ca prin minune se materializeaza!
    My recent post Cum să câștigi independența financiară și să creezi un nou stil de viață în 10 pași (partea 2)

  35. Buna seara Pera,
    Am 57 de ani si o mare pasiune de a invata si de a completa puzzle-ul
    vietii mele. Este o mare onoare si o mare bucurie sa am profesori asa de buni si pasionati.
    Cred ca sunt in cea mai frumoasa comunitate de oameni care vor
    creste exponential toate aspectele vitetii lor.
    MultumescI
    Cu multa consideratie LC.

  36. LA MULTI ANI ! In cateva cuvinte am inteles ca NU TE POTI DUCE LA RAZBOI NEINSTRUIT SI NEINARMAT pt ca nu poti lupta si gata. Cu cat te antrenazi mai mult, cu atat devi mai bun, cu cat inveti mai mult, cu atat cunosti mai multe, fizicul si psihicul sunt impreuna si daca poti sa dezvolti si partea financiara… iti poti permite si arme mai bune (o tinuta mai eleganta, un parfum mai de calitate, o crema de maini chiar si o manichiura,poate si o masina,sau un motor etc.)totul in ziua dw azi costa si trebuie sa faci banul, nu el pe tinesi asta nu inseamna ca trebuie sa devii sclavul muncii, adevarul e ca daca tu nu te respecti ce pretentii ai de la ceilalti. Esti ceea ce mananci_alimentatia. Esti ceea ce gandesti_autoeducatia, si in tot ceea ce faci gandestete la consecinte. PERA ITI MULTUMESC MULT MULT DE TOT in mare parte la ce ai enumerat acolo lucrez de ceva timp

  37. Draga Pera,
    Tot ceea ce ni se intampla, se intampla cu un scop. Si uneori, un lucru il determina pe altul. In loc sa te inchizi intr-o cusca de frica sau sa plangi din cauza problemelor din trecut, a situatiilor jenante si a esecurilor, toate acestea trebuie sa fie tratate ca lectii pentru a deveni instrumente atat pentru dezvoltarea de sine cat si pentru succes.
    Cu totii suntem aici sa invatam.
    Parintii nostri, profesorii, prietenii, colegii, vecinii…cu totii ne invata.
    Cand deschidem usile pentru dezvoltarea personala, ne crestem sansele sa ne indreptam pe drumul spre succes.
    Viata poate fi mult mai buna daca reusim sa invatam sa tintim mai sus. Cea mai comuna problema in stabilirea obiectivelor este cuvantul imposibil. Majoritatea oamenilor renunta crezand ca nu pot face un anume lucru.Este prea greu. Este imposibil. Nimeni nu poate face asta. Si totusi, daca ar gandi toata lumea asa, nu ar mai exista inventii, inovatii sau reusite.
    Felicitari Pera pentru minunatul articol postat ,este pur si simplu superb.
    La Multi ani , multa sanatate si prosperitate.

  38. Draga Pera,
    Tot ceea ce ni se intampla, se intampla cu un scop. Si uneori, un lucru il determina pe altul.In loc sa te inchizi intr-o cusca de frica sau sa plangi
    din cauza problemelor din trecut, a situatiilor jenante si a esecurilor, toate acestea trebuie sa fie tratate ca lectii pentru a deveni instrumente atat pentru dezvoltarea de sine cat si pentru succes.
    Cu totii suntem aici sa invatam. Parintii nostri, profesorii, prietenii, colegii, vecinii…cu totii ne invata.Cand deschidem usile pentru dezvoltarea personala, ne crestem sansele sa ne indreptam pe drumul spre succes.
    Viata poate fi mult mai buna daca reusim sa invatam sa tintim mai sus.
    Cea mai comuna problema in stabilirea obiectivelor este cuvantul imposibil.Majoritatea oamenilor renunta crezand ca nu pot face un anume lucru. Este prea greu. Este imposibil. Nimeni nu poate face asta.
    Si totusi, daca ar gandi toata lumea asa, nu ar mai exista inventii,
    inovatii sau reusite.
    Felicitari pentrul minunatul articol postat, este pur si simplu superb.
    La Multi Ani , multa sanatate si prosperitate.
    My recent post Event Speed Money Blueprint – Munca la domiciliu

  39. Cata ambitie!
    La multi ani tuturor calitatilor tale autodezvoltate, Pera! Esti aproape de perfectiune.
    Esti un exemplu demn de urmat.
    Asta trebuie sa facem toti, sa punem osul la treaba pentru noi insine si sa ne cucerim visele, sa ne implinim pe toate planurile.
    Felicitari, foarte motivational, articolul.
    Sa fii sanatos si din ce in ce mai creativ. Asta va face dovada ca-ti desavarsesti dezvoltarea personala.
    La multi ani!

  40. E ok articolul. Dar eu vreau sa stiu de ce nu-mi raspunzi pe facebook la mesaje…
    aveam nevoie de feedbackul tau si tu nimic. Ca sa te ajut sa-ti aduci aminte: „da-mi un sfat de la idealist la idealist”, ceva de genul

  41. la multi ani, Pera! mult spor in evolutia ta personala si in desfasurarea misiunii tale 🙂
    citesc cu placere articolele tale si aceasta face parte din pasii ce ii urmez in prezent, adica semintele ce le sadesc.
    sportul, activitatea fizica, alimentatia si un stil de viata sanatos mereu au stat la baza realizarilor mele, sunt foarte importante si atunci cand le neglijez platesc scump.
    in prezent ma disciplinez, urmand principiile personale morale si de viata in general, si ma stradui sa am doar obiceiuri sanatoase si conforme cu planurile si telul vietii mele. celelalte incet-incet vreau sa dispara, sa nu fie pe platou nimic in plus si neconform cu telul si misiunea mea.
    Felicitari pt reusite si pt articolele de valoare pe care le scrii. sa ai o viata frumosa!

  42. "As putea scrie un manual despre cum sa irosesti o viata de om in cel mai penibil mod posibil." – Mi-a placut aceasta remarca.
    La multi ani.
    PDF "Puterea ta interioara" m-a invatat lucruri fantastice.Multumesc pt informatii.
    Mult succes in continuare.
    Am o intrebare totusi.Care sunt cele mai importante 3 carti pt dezvoltare personala ? Aici ma refer la cele mai bune 3 carti in care poti invata principii si deprinderi noi si cu adevarat importante.
    Astept raspunsul tau.Multumesc.
    My recent post Mentalitatea asiatica

  43. La multi ani Pera.
    De curand am inceput si eu lucrul la schimbarea vietii mele.
    O iau treptat,cu pasi mici. E greu,trebuiesc obiceiuri noi,dar stiu ca daca perseverez, voi reusi! Multumesc pt tot ceea ce faci pt noi . Mult succes in continuare!

  44. Draga Pera,
    Iti urez un calduros La Multi Ani! Sa nu uiti…stiu ca nu poti:P…ca esti o persoana speciala care mai are mult de invatat pe cei din jur cu o energie debordanta! Sa fii mereu asa cum simti!
    p.s: petrecere frumoasa!

  45. La multi ani, Pera!
    Dupa cum vezi, esti omul care face diferenta in viata multora dintre noi.Eu iti multumesc pentru modul placut in care mi-ai atins viata.

  46. LA MULTI ANI PERA! Felicitari pentru felul in care te-ai dezvoltat si nivelul la care ai ajuns. Esti o inspiratie pentru mine, drumul pe care l-ai parcurs ma motiveaza sa actionez si eu si sa imi indeplinesc toate marile dorinte. Multumesc! Sa ai o zi de nastere excelenta si sa fii inconjurat de oameni iubiti.

  47. Ai perfecta dreptate Pera.
    Eu am invatat sa urmez legea Agriculturii in toate planurile vietii.
    Vreau sa spun ca cele mai multe lucruri bune din viata necesita timp, si nu pot fi fortate sau grabite. Legea agriculturii descrie cum e nevoie de rabdare si harnicie pentru a creste o recolta corect. Mai mult, agricultura necesita credinta in sistem. Fermierul trebuie sa creada ca toata munca grea si pregatirea vor aduce in cele din urma un rezultat pe masura.
    Ca fost sportiv de performanta, am urmat acest concept intotdeauna fara sa-mi dau seama. Poate ca taica-miu a fost agricultor, Dumnezeu sa-l ierte. In fine, nu conteaza prea mult de unde a venit impulsul asta inconstient. Procesul de antrenament e foarte asemanator cu agricultura sau cu plantarea unei culturi. Nu exista rezultate imediate din antrenament si nu exista rezultate imediate din agricultura.
    In primul rand semintele trebuie plantate. Apoi trebuie pus ingrasamant si apa in mod consistent. Exact ca si ingrasamantul in agricultura, prea multa alimentatie poate fi in detrimentul practicantului de fitness. Doar cantitatile corecte vor aduce crestere corecta. Supra alimentatia va cauza probleme ca de altfel si subalimentatia. Si , in timp ce astept sa vad cultura mea de seminte cum creste, cred ca simt aceeasi frustrare ca un incepator in procesul de antrenament fizic. Cand voi vedea rezultate? Cum de nu se intampla nimic, atata munca si nimic…
    Cheia este sa nu renunti. Sa ai credinta in proces. Continua sa adaugi apa si asteapta. Agricultura si antrenamentul fizic sunt cam la fel. Continua sa te antrenezi si mentine o dieta corecta si dintr-o data un prieten sau coleg iti va spune „ ai slabit cumva?” Cred ca reactia ta va fi, era si timpul ca cineva sa observe. Exact ca si primele fire de iarba care ies din pamant, incepi sa vezi schimbare – succes. Incepi sa experimentezi feedback pozitiv. Hainele ti se potrivesc mai bine.
    Traim intr-o lume obsedata de reparatii rapide si rezultate instantanee. De aceea analogia la agricultura paote fi informativa si indrumatoare. Un program de exersare trebuie sa fie abordat pe o perioada de saptamani si luni, nu zile. Realitatea este ca nu exista reparatie rapida, cale usoara, sau plan de slabire magic, formual secreta de luptat contra celulitei. E pur si simplu doar legea agriculturii. Vei culege ce plantezi. In realitate, vei culege ce ai plantat si ai intretinut. Daca esti constant si diligent cu alimentatia si antrenamentul, in final vei vedea rezultate. Oricum, tine minte, exact ca apa si ingrasamantul, dieta si antrenamentul merg impreuna.
    Incearca sa cresti seminte fara apa. Nici o cantitate de efort depus nu va depasi lipsa nutrientilor vitali.
    Legea Agriculturii.
    Planteaza semintele.
    Hraneste si uda corespunzator.
    Asteapta pentru rezultate, se vor produce, nu in zile ci in saptamani si luni.
    Cu respect , Florin

  48. In primul rand, iti urez la multi ani, multa sanatate, si fie ca tot ce a fost rau sa ramana in urma, iar ce e mai bun sa vina de acum incolo.:)… Articolul este foarte bun si da, ai dreptate, e foarte greu sa iesi din aria de confort si sa incepi sa faci ceva bun pentru tine. Mie, de exemplu, imi este foarte greu sa ma autodisciplinez, desi incerc in fiecare minut, rezultatul fiind atat reusite cat si unele esecuri. Dar tocmai esecurile sunt cele care ma fac sa merg mai departe, sa-mi dovedesc mie ca pot mai mult..Sunt zile cand increderea in mine scade vizibil, dar trebuie sa o iau de la capat si o fac, prin tehnici empirice, dar cu ajutorul carora incerc sa descopar roade.

  49. Pera,
    imi esti atat de drag, te-as lua acasa !
    In comunitatea pe care ai crteat-o ma simt ca acasa, mi-e bine, evoluez, gasesc raspunsuri, vibrez si am pofta de viata.
    LA MULTI ANI si iti multumesc ca existi ! Cand am vazut data nasterii tale m-am bucurat ca esti fecioara ca mine. Maine pe 6 sept sufletul meu implineste iar ,ca de cativa ani , frumoasa varsta de 30 ani.
    Stiu ca nu vei renunta la visul tau niciodata.

  50. L A MULTI ANI, PERA! Multa fericire, sanatate si realizarea viselor! Iti multumesc pentru scrierile tale pline de optimism si intelepciune.Iti doresc puterea de a te bucura de lucrurile minunate din aceasta viata precum si puterea de a intelege si a indrepta insatisfactiile.

  51. LA MULTI ANI!!!!!!! Pera, si mult SUCCES pe toate planurile. Eu sunt in faza cand inca seman, am inceput sa culeg si roade , asa ca sunt pe drumul cel bun.

  52. La multi ani! Mult succes si spor in toate domeniile in care ti-ai propus sa excelezi! Te citesc cu placere si articolul acesta e exact ce aveam nevoie sa ma mobilizez. Multumesc!

  53. Urări de bine şi numai gânduri bune. Existenţa miracolelor în viaţa TA să se înmulţească şi NU UITA: pentru mulţi dintre noi reprezinţi un MIRACOL.
    La mulţi ani!

  54. La multi ani, Pera! Este prima data cand iti scriu, vreau sa-ti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine. Vreau sa-ti spun ca astept mesajele tale cu nerabdare, au ajuns ca un drog pentru mine. Am nevoie de sfaturile tale, nu stiu cateodata am impresi ca dintre toti din jurul meu tu ma poti ajuta cel mai mult prin ceea ce faci. Nu vreau sa te laud dar vreau sa-ti spun ca imi doresc din toata inima sa fac si eu cel putin 50% din ceea ce ai facut tu. Apreciez foarte mult faptul ca vrei sa ajuti pe cel din jurul tau cu atata daruire si perseverenta. Iti multumesc pentru tot! Mari

  55. Pera, felicitari pentru tot ceea ce faci !!
    Am citit cartea ta, in Aprilie 2010 si pot sa spun ca am descoperit o noua lume. A fost cartea care m-a ajutat enorm de mult sa ajung exact unde sunt acum. Chiar si acum o mai deschid, este ca un ghid pentru mine.
    Ca si tine, am cateva afaceri in domeniul online care produc bani frumosi, la doar 22 Ani.
    Iti scriu acest comentariu pentru ca toate aceastea au fost posibile datorita tie, in proportie de peste 50% si simt nevoia sa iti comunic acest lucru. Stiu ca marturiile noastre iti dau mai multa putere sa creezi "material", pentru noi.
    Scopul acestui comentariu este sa le arat si altora care te urmaresc, ca se poate, ca ceea ce tu incerci sa ne inveti, sa ne arati, chiar functioneaza, dar cu 1 singura conditie. "SA ACTIONAM".
    Problema oamenilor in ziua de astazi este "frica de esec".
    Frica de a incepe ceva, frica de a fi respinsi .etc
    Tot ce ne inveti tu, Pera si ne arati, chiar si prin puterea exemplului, este in zadar, daca nu actionam.
    Vad zeci de comentarii gen :
    "VAi PERA, ce motivat ma simt"
    "De maine voi fi alt om !! ms ms ms"
    .etc
    Chiar trebuie sa actionezi, sa dai gres, sa o iei de la capat, iar si iar si iar, pana reusesti, orice ti-ai propus, fie ca e vorba despre sport, alimentatie, job, finante. Aceste reguli se aplica, fara doar si poate.
    Nu ai cum sa trisezi.
    Cum spui si tu Pera:
    "Abia acum, la vremea culesului vad cum nimeni nu poate evita sau pacali legile universului."
    La multi ani !

  56. La Multi Ani ,multa sanatate,la cat mai multe articole(de foarte multi ani nu am mai citit articole atat de constructive si ambitioase),noroc in viata si in dragoste!

  57. Pera,
    povestea ta e super! Chiar aseara, am redescoperit pasiunea cu care faceam sport cand eram mic, si asa il fac de azi inainte. Nu pt ca trebuie, ci pt ca iubesc sa fac sport si sa fiu in forma!
    Astazi scriu in caietul visurilor cateva visuri concrete. Sadesc niste seminte. Stiu ca ma va inspira ce am citit aici cand o sa ma intreb oare de ce ma straduiesc eu sa implementez un nou obicei…
    Acum sadesc unele seminte, si ingrijesc de altele. Stiu ca in curand voi si culege roade. N-am trait aventura mai placuta decat propria mea calatorie.
    Iti multumesc pentru inspiratie si stiu ca mereu gasesc o vorba buna la tine cand nu mai stiu ce sa fac. La multi ani si sa devii cel mai bun psiholog din lume!
    Iosif.

  58. Da Pera am cules la ce am sadit si am ingrijit,nu mai vb de mult dar va veni si timpul ,ce te pot eu intreba pe tine,cum pot face eu sa evit toate influentele exterioare traind totusi in mijlocul lor ,ce atitudine sa adopt .Iar pt tine nu te mai plinge de gagica pt ca va ramine aceia ce it e data ,?sti sigur tu ce e bun pt tine ,raspundeti singur.

  59. LA MULTI ANI!
    Consider ca mai mereu avem nevoie de un exemplu pozitiv care sa ne mobilizeze, si cred tu poti fi un astfel de exemplu. Multumesc ca ne impartasesti din experienta ta si ne arati ca putem sa reusim si mai ales CUM. Sfaturile tale sunt nemaipomenite si demne de urmat.
    Fiecare ne aflam la cate un impas si atunci trebuie sa facem schimbari,sa luam decizii, dar nu stim de unde sa incepem. Aici ai punctat f bine modul prin care ai reusit si mi se pare corect.
    O zi placuta!

  60. Interesant ca de obicei materialul. Pot spune ca de 7 ani am o greutate normala, si spun asta pentru ca de curand mi-am facut un control si grasimea din corp si toate celelate valori sunt normale. Dar nu am ajuns aici asa peste noapte, din pacate a trebuit sa sufar foarte mult. M-am chinuit vreo 10 ani cu tot felul de regimuri si totul s-a intamplat intr-o dimineata dupa ce seara in prealabil aflasem ca baiatul cu care iesisem are o relatie cu prietena mea. Din momentul acela am decis sa fac o schimbare in viata mea si am decis sa mananc sanatos lucru pe care-l fac si acum. Dupa o alta despartire am inceput sa nu mai mananc nimic dupa ora 19.00, dupa alta am inceput sa fac sport in mod regulat si alte schimbari pozitive. Asadar asa cum spuneti si voi din pacate incepem sa facem schimbari in viata noastra, numai dupa ce trecem printr-o suferinta, cand am putea sa o facem chiar acum.

  61. Te admir ! si vorbesc foarte serios. Esti un adevarat exemplu pentru toti cei care vor sa evolueze pe plan financiar, social si sa-si cresca stima de sine.
    Articolele in care demonstrezi cum ai reusit tu insuti sa evoluezi parca ma ajuta sa ai o dorinta mai mare de a merge mai departe, de a invata, de a cunoaste locuri si persoane noi.
    De azi inainte voi citi mai mult, voi cauta sa ma educ din punct de vedere financiar, imi voi creste stima de sine, imi voi deschide inima mai des in fata celor dragi, voi cauta noi idei pentru a-mi deschide o afacere si imi voi da toata silinta sa-mi descopar vocatia.

  62. Motivant!asta e cuvantul potrivit pentru mesajul pe care mi l-ai transmis.Sincere felicitari pentru starile pe care le-ai atins si intelepciunea cu care ne impresionezi.singuratatea e un foarte bun ajutor in calea fericirii.

  63. La Multi Ani Pera!!! – o spun cu o oarecare intarziere… dar mai bine mai tarziu decat defel 🙂
    Citind articolul tau am realizat cat de multe poti face intr-un an, dar si intr-o perioada mai indelungata.
    Esti una din sursele mele de inspiratie si asa vei ramane.
    My recent post De vizionat: The Opus

  64. Sa faci sport regulat ?… Cand?? Cum??…Cand te intorci in fiecare zi acasa dupa un job epuizant de 8 ore cel putin si esti supus unui program strict, pe care trebuie sa-l respecti …sa fim seriosi !!! Sa mananci sanatos …sa ai o viata disciplinata …da, in cazul in care muncesti acasa, eventual sau iti permiti sa ai un program flexibil, cum ai tu chef …ca sa nu mai vorbim de faptul ca esti o femeie fara nici un sprijin, care trebuie sa se intretina singura, mai exact ,,incearca”, ca de ,,reusit” nu prea poate fi vorba la ora actuala, in ciuda faptului ca munceste de-i sar capacele.
    E foarte usor sa vorbim ,,vorbe” …

  65. Iubesc psihologia si felul in care ma poate ajuta in dezvoltarea mea.nu cred ca trebuie sa fac ceva anume azi,sau sa incep de azi.am inceput sa ma „ajut” de cand am descoperit ca eu sunt singura care ma poate ajuta.care ma poate face mai buna,care imi poate indeplini visele.in fiecare zi fac ceva pentru mine,incerc sa invat ceva,sa.mi analizez actiunile,sa.mi dau seama ce am facut bine si ce nu in acea zi,sa fac lucruri care imi plac,si in acelasi timp sa visez.ma iubesc mai mult cu fiecare zi care trece si cred ca asta ma poate ajuta sa fac orice imi doresc.(scuze ca am schimbat oarecum subiectul,dar la asta m.a facut sa ma gandesc intrebarea)
    sunt surprinsa ca exista o persoana care sa gandeasca in felul asta,care a reusit sa aiba atata incredere in propria persoana(fara sa devina arogant) si in ceea ce poate face/construi cu fortele proprii.esti cu adevarat un exemplu pentru ceilalti!!si pentru mine de altfel,si te admir pt asta

  66. Salut Pera! Vreau sa spun si eu ceva foarte important care poate putini din lumea asa trece fara sa observe,si anume: ori ce schimbare majora care se intampla in viata ta se va intampla atunci cand primesti o lovitura direct proportionala cu schimbarea care o vei face. Sti faza cu „corabiile arse…. Ori luptam ori murim” are legatura cu durere,suferinta,soc…etc. Deci combinam durerea cu placerea si rezulta succesul. Eu unde mai trebuie sa lupt pentru succes este pe plan financiar in rest ma consider nivel foarte avansat. Si inca un lucru fiarte important la care lupt eu acuma este : daca vrei sa ai cu adevarat succes este ENERGIA. Fara energie nu ai curajul,puterea,vointa sa mai lupti pentru succes. Am
    niste metode care sunt pe aproape sa le descopara si vi le spun si voua daca vor fi folositoare !!

  67. Pera inca ceva important aceasta informatie este privata. Referitor la anul trecut mi-a placut ceea ce spuneai si te adaugasem pe facebook sa schimbam pareri dar apoi dupa cateva zile te-am sters. I-ti spun acum motivul si sunt sigur ca va fi de folos,de aceea te stersesem de pe facebook deoarece pentru mine pareai ca in aceea expresie” nu fa ce face popa fa ce zice popa” deoarece nu mi se parea ca stateai bine deloc cu fizicul cu banii iar eu merg pe o conceptie: „daca vrei sa devi miliardar atunci stai de vorba cu un miliardar”
    Ok,sper sa nu te supere adevarul care l-am spus din cauza ca asta am simtit,as dori sa vb cu tine pe messenger mai multe” george1982toma”

  68. Zilnic citesc articolele tale si ma ajuta foarte mult, am inceput cu sportul si alimentatia, acum muncesc mai mult in relatiile cu oamenii ,vreau sa ii inteleg mai mult si la fel cu inteligenta emotionala, cu iubirea as avea mai mult de lucru, dar in timp si cu ajutorul tau sunt sigura ca o sa reusesc. Succes!

  69. Super articol din partea unui adevarat ALFA! Te rog mult  sa-mi transmiti pe adresa mea de e-mail:[email protected],  cate un articol mai detailat despre „INTELIGENTA EMOTIONALA” si „INCREDEREA  IN SINE”, unde am mari lacune!
    Apreciez mult stilul direct si cu exemple din viata ta personala! Acest stil ma motiveaza si ma provoaca sa am si eu realizari
    Iti multumesc pentru fiecare articol!

  70. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.