Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Culegi ceea ce semeni - 8 paşi de dezvoltare personală

"Ceea ce semeni, culegi" - vorbă populară

Am ajuns la o concluzie pe care o găsim des în teorie însă e nevoie de multe experienţe de viaţă ca să ne dăm seama de adevărul ei şi mai ales să învăţăm să implementăm cu rezultate concrete acest principiu care duce la o împlinire a cărei limite nu există decât dacă le impunem noi.

În viaţa mea nu am câştigat o sumă de bani altfel decât muncind din greu şi de fiecare dată parcă erau mai puţini bani decât aş fi aşteptat. În schimb am pierdut mulţi bani foarte uşor din cauza prostiei, lipsei de educaţie, indisciplină şi a multor altor defecte pe care mi le asum.

În viaţa mea nu a venit o fată să îmi spună "Oau ce tip fain eşti, te iubesc!". Am muncit pentru fiecare iubire de care am avut parte, am făcut o muncă uriaşă de autocunoaştere şi apoi de cunoaştere a femeilor. Am explorat lumea interioară, a sufletului şi a minţii umane şi mi-a luat câţiva ani din viaţă să învăţ să relaţionez normal cu o altă fiinţă umană şi cu o femeie.

Până când nu mi-am asumat toată responsabilitatea nu s-a întâmplat nimic

Legat de sănătatea mea, nu cred că am făcut ceva bun mult timp, până acum câțiva ani. Sport făcut haotic, mâncat total nesănătos şi inconştient, nopţi nedormite, toate astea care au lăsat urme în corpul meu fizic. Ajunsesem la 90 de kilograme, cu 15 în plus faţă de ce ar fi fost normal la vârsta şi înălţimea mea. Când am fost pentru prima oară la nutriţionist şi mi-a calculat câtă grăsime am în corp, mi-a spus să îmi imaginez 2 găleţi de grăsime în plus în corpul meu care nu au ce să caute acolo.

Faină imagine, nu?

La capitolul socializare mi-am făcut tot timpul prieteni greu şi nu îmi plăcea să ies din casă. Poate pentru că nu aveam bani, poate pentru că eram gras, poate pentru că simțeam că aş pierde vremea în loc să muncesc la visurile mele şi totuşi din multele ore petrecute în faţa calculatorului prea puţine erau dedicate muncii şi prea multe cu jocuri şi filme care să mă ajute să mă anesteziez în faţa realităţii dure.

Aş putea să continui şi să îţi zugrăvesc un tablou foarte explicit despre cum arăta viaţa unui om mediocru, în care ambiţia şi entuziasmul sunt adormite, care trăieşte pe pilot automat şi care lasă să treacă zile, săptămâni şi luni din viaţă fără să poată nota ceva interesant în jurnalul vieţii.

Aş putea scrie un manual despre cum să iroseşti o viaţă de om în cel mai penibil mod posibil.

Totuşi, azi îţi scriu despre Personalitate alfa.

Știi de ce?

Pentru că în mijlocul mizeriei din viaţa mea de atunci, era o flacără de speranţă. Era vocaţia mea, acea voce interioară care spune zilnic, de 100 de ori pe minut:

- Poţi să faci orice îţi propui.

- Eşti mult mai mult decât o arată rezultate tale de acum.

- Luptă din tot sufletul şi vei învinge.

- Oricât de des cazi, ridică-te.

- Viaţa nu se măsoară în ani biologici ci în vârsta sufletului. Nu e târziu niciodată să faci orice îţi doreşti în viaţă.

- Caută exemplele celor care au reuşit şi ridică-te pe umerii giganţilor.

- Tot ce ai nevoie în această viaţă se află deja în tine, învaţă să scoţi la suprafaţă comoara ta.

- Munceşte în fiecare zi, tot ce ai este o reflectare a ceea ce eşti tu în interiorul tău. Nu eşti mulţumit? Dezvoltă-ţi interiorul.

- Pe măsură ce devii o persoană mai evoluată, mai dezvoltată, rezultatele din lumea exterioară se schimbă şi cresc şi ele odată cu tine.

Toate acestea şi multe alte mesaje îmi vorbeau şi mă făceau să am puterea să dau la o parte toate obstacolele şi să mă concentrez doar pe scopul meu.

Unicul scop este de a-mi dezvolta personalitatea pentru ca rezultatele mele din exterior să reflecte ceea ce sunt eu în interior.

Aceasta este revelaţia mea, secretul succesului, o lege a universului şi funcţionează infailibil.

Cireaşa de pe tort a fost când s-a încheiat relaţia mea de cuplu în 2011. Cu alte cuvinte m-a părăsit gagica :)

Am suferit mai mult decât m-aş fi aşteptat însă tot timpul am spus că în orice suferinţă este o comoară, orice monedă are 2 fețe, tot timpul priveşte partea plină a paharului. Tot ce trebuie să faci este să ai VIZIUNEA pentru a privi înspre noi orizonturi şi noi începuturi, să poţi lăsa trecutul în urmă luând din el doar lecţiile preţioase şi să trăieşti senin prezentul şi să sădești seminţele pentru recolta viitoare.

Consideră-l un cadou dacă vrei, am să îţi spun ce am făcut exact pentru a trece de la povestea pe care ai citit-o mai sus la următoarele rezultate:

- am ajuns de la 90 de kilograme la 68 şi prin sport regulat, forţă şi cardio am trecut printr-o transformare totală fizică.

- pe plan financiar am făcut în acel an bani prin munca mea cât în tot restul vieţii mele până atunci adunate la un loc.

- pe plan sexual, al iubirii şi al socializării am trăit cele mai frumoase experienţe şi simt că toţi anii în care am învăţat seducţie şi psihologie îşi arată roadele acum.

Ţine minte principiul unic şi universal:

"Ceea ce ai în exterior, este o reflectare a ceea ce eşti în interior."

Adică, gradul tău de dezvoltare personală indică rezultatele tale financiare, sexuale, sănătatea, relaţiile, TOT.

Nu eşti mulţumit, uită-te în oglindă.

CEEA CE AI AZI E NIVELUL TĂU.

Şi asta o spune un om căruia i-a fost foarte greu să accepte că ceea ce are este valoare pe care o reprezintă la un moment dat.

În primul rând, deşi a fost un an bun an din viaţa mea din toate punctele de vedere, a început prost, cu o despărţire după 3 ani de relaţie, fiind supraponderal şi cu multe datorii.

Totuşi, faptul că m-am redresat foarte rapid pe toate planurile nu a fost rezultatul doar al muncii din acel an ci şi a celor 8 din urmă, când la vârsta de 23 de ani am decis că singurul lucru pe care îl voi mai face în această viaţă ca muncă este psihologia.

Este important de menţionat pentru că din acel moment m-am străduit zilnic să înlătur obstacolele din viaţa mea, obstacole ce mă opreau să trăiesc stilul de viaţă la care visam.

De aceea vocaţia este foarte importantă, pentru că odată ce o descoperi rămâi fixat pe obiectivele tale fără ca nimic să te mai poată devia de la drumul tău.

Totuşi, faptul că mi-am descoperit vocaţia şi pasiunea în viaţă, psihologia, nu a schimbat mare lucru în rezultatele mele din exterior.

M-am trezit singur în faţa calculatorului, sărac, fără prieteni, fără iubire şi pierdut în ceaţă.

De unde încep?

Toţi anii până în 2011 a fost doar o muncă de sădit seminţe, de îngrijit recolta. Ceea ce nu ştiam e că vremea culesului abia urmează.

În viaţă e exact ca şi în munca pământului.

E o vreme pentru sădit seminţe, una pentru îngrijitul recoltei şi una pentru cules.

Abia acum, la vremea culesului văd cum nimeni nu poate evita sau păcăli legile universului.

Săditul seminţelor înseamnă să implementezi noi obiceiuri în viaţa ta, să faci schimbări, să iei decizii care te vor ajuta pe termen lung, să investeşti în tine şi în oamenii din jur.

Îngrijitul înseamnă ca în fiecare zi să te ocupi de persoana ta, să munceşti la scopurile şi visurile tale, să te dezvolţi personal şi să devii o persoană mai puternică, mai pregătită, mai experimentată.

Culesul înseamnă acel moment din viaţa ta când visul care odată era doar o poză decupată din revistă şi pusă pe perete devine realitate. Şi ştii că tot acel drum de la un simplu vis la o realitate pe care o pipăi acum şi e reală a fost munca ta. O muncă pentru ca tu în interior să devii acea persoană care poate face ca în viaţa exterioară să apară obiectul dorinţelor tale.

Fie că e vorba de bani, de o persoană iubită, de obiecte materiale, de un nou stil de viaţă.

Toate acestea apar în viaţa noastră când facem munca necesară.

Hai să îţi explic un pic mai în amănunt acest principiu pentru a-ţi uşura misiunea şi pentru a putea să aplici şi tu acest principiu în viaţa ta.

Aşa cum spuneam, de 8 ani am tot sădit şi îngrijit recolta în sensul că deşi nu aveam bani, am ales să nu mai lucrez pentru alţii ci doar la blogurile mele. Asta a făcut să am şi mai puţini bani.

A durat vreo 2-3 ani până să încep să fac bani din cărţile ce le vindeam, însă puţini. Totuşi, trăiam din pasiunea mea la limită şi asta mi-a arătat că se poate.

Am continuat pregătirea în psihologie, munca cu oamenii, am creat în continuare valoare şi zi de zi am crescut şi am creat o comunitate de oameni interesaţi de dezvoltare personală. Am legat relaţii strânse cu oamenii din echipa mea, am încercat să motivez şi să ofer o viziune a viitorului, adică făceam ceea ce mă pricepeam.

Însă rezultatele încă se lăsau aşteptate.

Momentul când universul şi-a eliberat comorile spre mine, ca să mă exprim poetic :) a fost în momentul în care la începutul acelui an, aşa cum îţi ziceam mă aflam după 8 ani de muncă continuă la proiectele mele într-o criză. Deşi trăiam deja bine din munca mea, eram încă mult în urma obiectivelor mele.

Repet, eram supraponderal, părăsit de iubită şi cu datorii.

Apoi, pe fundaţia pe care am construit-o în aceşti 8 ani am putut construi ceva minunat prin următorii paşi foarte concreţi de acţiune:

1. Sport şi alimentaţie

Cel mai aproape de schimbare era corpul meu fizic. Dacă până în acest an m-am jucat doar, de la 1 ianuarie m-a dus la cel mai bun antrenor de bodybuilding din Timişoara şi i-am spus că vreau să dau toată grăsimea în plus din corp jos şi apoi să îmi definesc musculatura. Scopul nu era doar să arăt normal şi apoi bine, ci să am energie fizică pentru a putea munci mai mult şi mai bine la scopurile şi visurile mele, să îmi realizez şi mai repede proiectele.

Ştiam că felul în care eşti fizic determină starea ta emoţională, stima de sine, productivitatea zilnică, cantitatea de energie pe care o ai. Nu există realizări mari în viaţă pe fondul unui corp fizic obosit, umflat de grăsime şi de alimentaţie nesănătoasă.

Indiferent de cât timp ai la dispoziţie sau ce probleme ai în viaţa ta azi, fără să trezeşti în tine dorinţa de a fi bine fizic, de a arăta şi te simţi bine fizic, nu vei trezi nimic altceva în tine.

Ţi-o spune un om care a fost supraponderal de la 24 la 30 de ani şi care a experimentat pe pielea lui ambele lumi.

După prima lună de sport deja mă simţeam alt om. Mi-am dat seama ce important e să ai experţi în viaţa ta. Oameni care deja au mers mult pe drumul pe care şi tu vrei să mergi şi au deja rezultate. Mi-am dat seama că oamenii care cred că ştiu ce înseamnă să faci sport şi să mănânci sănătos nu au nicio treabă. Antrenorul meu îmi explică ce se întâmplă la nivelul celular cu fiecare aliment ce îl mănânc, îmi explică fiecare exerciţiu cum acţionează şi de ce e important să îl fac într-un anumit fel pentru a ajunge la un anumit rezultat.

Imediat ce am avut realizarea că un expert te poate ajuta să progresezi foarte rapid, am atacat următoarea problemă din viaţa mea.

2. BANII

Făceam bani, dar cheltuiam mai mulţi decât făceam. Era vorba de indisciplină financiară. Asta mă afecta personal şi afecta şi afacerea mea pentru că oamenii din echipă ce lucrau la proiectele noastre ajungeau să nu primească ceea ce aşteptau pe plan financiar.

Felul în care eram eu ca om în viaţa personală se reflecta şi în afacerea mea. Ţi-am mai spus asta?

Ţii minte ce tot îţi repet? Ceea ce ai în interior se reflectă în ceea ce ai în exterior.

Când mi-am dat seama de lucrul acesta, am lăsat finanţele pe mâna celui mai disciplinat şi profesionist om din echipă la capitolul ăsta şi în loc să gestionez banii am lăsat asta pe mâna cuiva mai competent până când nivelul meu de dezvoltare personală îmi va permite să gestionez singur banii.

Rezultatul?

Afacerea a explodat. Toţi oamenii din echipă au făcut în acel an bani cât în toţi anii precedenţi de când avem afacerea iar perspectivele de creştere erau uriaşe.

Care sunt lecţiile de aici? În domeniile în care ai probleme, caută experţi şi lasă-te pe mâna lor. Doar aşa poţi face paşi mari în evoluţie. Dacă până acum nu ai avut rezultatele dorite e pentru că eşti o persoană INCONŞTIENTĂ şi nu ştii cum să acţionezi. Ai nevoie să fii învăţat de cineva care ştie.

3. Socializare, sex și iubire

Pentru că eram burlac, făceam sport şi începeam să arăt şi să mă simt din ce în ce mai bine şi pentru că treaba mergea bine, mi-am permis şi să am o viaţă socială mai bogată.

Toate lucrurile se leagă între ele.

Calitatea femeilor pe care le-am întâlnit în viaţa mea în acel an era cu 2 nivele mai mare decât ceea ce am întâlnit până atunci. De ce? Pentru că nivelul meu de dezvoltare personală a crescut şi el. Atragi ceea ce eşti.

Fiind singur, am putut să mă dedic doar mie 24 de ore din 24. Am pus ordine în viaţa mea, iar priorităţile erau sportul şi alimentaţia, educaţia în psihologie (pentru că devenind mai bun în domeniul meu şi rezultatele exterioare devin mai bune), afacerea şi apoi relaxarea şi recuperarea.

N-am mai fost la mare de la 3 ani până anul acela. Mergând acolo mi-am dat seama ce mult iubesc marea şi că m-aş putea muta pe malul marii.

Productivitatea mea a ajuns la un nivel uimitor pentru mine. Cum?

Exact cu paşii de mai sus.

Iar esenţa este:

"Cu cât eşti mai dezvoltat personal, cu atât rezultatele tale exterioare sunt mai bune".

Ghici ce se va întâmpla în continuare?

Voi face mai mult sport, voi mânca şi mai sănătos, îmi voi creşte afacerea cu şi mai multă ambiţie, voi deveni şi mai productiv, voi iubi cu inima mai deschisă, voi explora lumea cu mai mult curaj.

De ce?

Pentru că ştiu secretul.

Cu cât mă dezvolt eu mai mult ca persoană, cu atât rezultatele mele în lumea exterioară sunt mai bogate.

Nu uita:

Ca să creşti tu ca persoană şi ca să ai rezultate dorite, acestea sunt domeniile de care e foarte important să te ocupi de AZI. Să sădesti seminţele, să le îngrijeşti zilnic pentru ca într-o zi să culegi recolta:

1. Sport şi alimentaţie

2. Educaţie financiară

3. Seducţie

4. Educaţie în relaţii de cuplu şi relaţii cu oamenii din jur, prieteni sau parteneri de afaceri

5. Comunicare

6. Încredere în sine

7. Inteligenţă emoţională

8 . Căutarea vocaţională şi găsirea pasiunii în munca pe care o faci

Acum că ştii secretul, spune-mi ce vei face de AZI ca să îţi schimbi rezultatele ce le ai?

În cărțile mele găsești dezvoltat pe larg subiectul din acest articol, precum și alte subiecte care te pot ajuta să-ți transformi visele în realitate și să devii o personalitate alfa,

Dacă nu am reuşit să mă fac înţeles clar şi limpede te rog pune-mi orice întrebări şi am să îţi răspund cu drag.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții