Cum face Pera bani cand nu munceste? Varianta simplificata

 

 

Suntem in 10 ianuarie 2017 si politica pentru acest an in comunitatea Alfa este transparenta totala legata de bani si iubire.

Desi nu am tinut nimic secret nici pana acum, gradul de amanunt si profunzime in care vom patrunde in domeniul banilor si al iubirii te va incanta, incuraja si sper eu te va inspira sa treci la actiune si sa iti creezi viata dorita.

Eu imi asum partea mea, si anume sa iti pun totul pe tava, incepand cu sufletul meu si continuand cu toate procesele, sistemele, educatia si intelepciunea de care dispun in acest moment al vietii mele.

Tu iti vei face partea ta, ceea ce depinde de tine?

Ramane sa vedem.

2001 – inceputul.

In 2001 am vazut un model de afacere online.

Eram un tanar de 21 de ani care isi dorea sa mearga la facultatea de psihologie, sa castige bani din psihologie ca sa se poata intretine si sa isi permita un stil de viata in care cartile si scrisul sa fie o ocupatie zilnica.

Problema era ca nu stiam meserie.

Aveam doar un vis.

Insa stiam ca primul pas ca sa duci un vis la indeplinire este sa te educi. Sa cauti modele de succes. Sa citesti tot ce prinzi si sa extragi ce se potriveste cu tipul tau de personalitate.

Si intr-o zi, Universul mi-a scos in cale pe cel care avea sa devina mentorul meu si cel care imi va oferi un model de business care azi, dupa 15 ani, este mai relevant ca oricand.

El era omul care a inventat ”landing page-ul”, sau ”squeeze page-ul”, sau pagina aceea in care iti bagi adresa de email pentru a primi informatii relevante pentru ce ai tu nevoie la un moment dat.

Si omul acesta avea un video in care arata un magazin online in care isi vindea produsele care erau carti, cursuri, dvd-uri si cd-uri, evenimente live.

La un moment dat, a aratat live pe video cum arata magazinul lui online la partea de administrare, unde se vad toate comenzile, ora la care au fost facute, de catre cine, etc.

Si spunea cum aceste comenzi vin si ziua si noaptea din toate colturile lumii intr-un mod automatizat prin acest sistem creat de el.

Eram cu gura cascata.

Acesta a devenit visul meu suprem.

Sa am un sistem care vinde pentru mine si ma elibereaza financiar astfel incat eu sa pot sa imi traiesc viata, sa imi servesc vocatia, sa ma distrez, sa iubesc, sa calatoresc si sa muncesc la noile proiecte ce ma entuziasmeaza fara sa mai trebuiasca sa ma compromit sau sa traiesc o viata ce nu imi apartine doar pentru a avea ce sa mananc pentru a mai supravietui o zi.

Si astfel, un tanar cu un vis arzator, s-a pus pe treaba. Visul acesta era steaua mea calauzitoare si alinarea mea sufleteasca in acea perioada pentru ca viata pe care o duceam era mizerabila.

Nu mai doream sa imi fie rusine de ceea ce sunt.

Eram un tanar ce sta cu mama, este student in anul 4 la Politehnica si se minte pe sine si pe cei din jur ca se va face inginer si va avea un job in domeniu.

Imi uram viata.

Faceam ce nu imi placea de dimineata pana seara. Jobul cu jumatate de norma si scoala imi mancau viata si sanatatea.

Ma stresam si ma imbolnaveam des.

Mancam foarte prost ce prindeam pe drumuri.

Am realizat ca imi vindeam sanatatea, sufletul, timpul pentru lucruri pe care nici macar nu mi le doresc cu adevarat.

Mai rau ca orice altceva era ca imi pierdusem libertatea.

Eram un sclav.

Trebuia sa dau socoteala pentru fiecare pas pe care il fac.

Daca imi trebuiau niste bani, mama urla la mine ( pe buna dreptate) ca sunt magar mare si inca ii cer bani, care si asa erau extrem de putini, dintr-un salar de invatatoare.

La job, nu puteam sa stau pe calculator si sa citesc ce imi place mie pe net pentru ca era sefu calare pe mine sa ma certe pentru o mizerie de 200 de lei pe luna cat castigam, in ideea ca acum sunt acolo sa invat.

La scoala trebuia sa fac ce imi cere programa si sa memorez tone de teorie obosita.

In timpul liber nu imi permiteam sa ies in oras, sa am o iubita sau sa merg intr-o excursie si sincer, daca mi s-ar fi oferit ocazia, nu as fi avut niciun chef.

Pentru ca stiam sigur ca problema mea nu este ca nu am hainele pe care le vreau, anturajul super fain, situatia familiala sau financiara ideala, o relatie de cuplu sau orice altceva.

Problema mea era de viziune asupra intregii vieti.

Eram depresiv, fara chef de nimic.

Problema asta nu se rezolva carpind pe ici pe colo cate o situatie sau problema.

Problema asta se rezolva facand o schimbare radicala, totala si fara cale de intoarcere, astfel incat sa setez o fundatie ce ma va servi pentru tot restul vietii mele.

A mai durat 2 ani pana sa imi fac curaj, pana cand problemele si suferintele sa devina atat de mari incat sa fiu pus fata in fata cu o alegere:

Schimbarea sau moartea

Stii cum e sa iti vina sa vomiti cand iti privesti viata?

Ei bine, mie imi era greata de ce am devenit, de cum imi traiesc viata si de cum ma simt in sufletul meu legat de toate astea.

Eram pe un pod peste Bega in Timisoara cand m-am oprit sa privesc apa de sub el.

Si mi-a venit in minte un cantecel:

”Podul de piatra, s-a daramat

A venit apa si l-a luat

Vom face altul pe rau in jos

Altul mai trainic si mai frumos”

Era timpul sa dau un reset total cu riscul de a pierde tot, de a ajunge un alcoolic in sant cum era tata.

Insa viata asta nu mai putea continua.

2017 – Dupa 16 ani

Am fost saptamana trecuta impreuna cu Oxana, Doru si Miruna la Kopaonik, o statiune superba de schi la sarbi.

Am vrut sa prindem Craciunul dupa ritul vechi si sa ne relaxam un pic, sa invatam sa schiem mai bine si sa privim retrospectiv anul 2016.

 

Dupa cum stii, perioada de anul nou este cam moarta din punct de vedere al muncii si al afacerilor.

Lumea se relaxeaza, doarme, mananca, se duce in excursii, se uita la maratoane de filme.

Totusi, magazinul meu online a fost foarte vioi in aceasta perioada.

Am sters numele si numarul de telefon dn motive de confidentialitate insa poti sa iti faci o idee de cum arata administrarea comenzilor.

 

Mi-am dorit sa iti ofer un mic studiu de caz pentru acest articol si am selectat perioada 1-7 ianuarie 2017 ca sa vedem ce s-a intamplat concret in aceasta perioada.

Au fost 72 de comenzi in aceasta perioada, cu o medie de aproximativ 100 de ron pe comanda.

Am constatat ca s-au materializat vanzari de 11.525 de ron din care deja au fost incasati 7533 de ron, restul fiind colete pe drum la Fan Curier care inca nu au fost ridicate dar sunt in proces.

Treaba asta s-a intamplat in timpul unei saptamani in care am fost la schi in timpul zilei, la SPA seara, apoi ne uitam la cate 2  filme pana la somn.

Acum, acest canal de venit este doar unul si printre cele mai slabute.

In acest sistem, exista multe alte canale care se pot monetiza.

Ca sa enumar cateva:

– Lansari de produse fizice ( carti tiparite, cd-uri, dvd-uri)

– Lansari de produse electronice ( ebooks, audiobooks)

– Evenimente ( seminare, workshop-uri, public speaking, networking, alfacamp) 

– Lansari de cursuri online ( gen Vocatia , Fitransformer, Marea iubire)

– Lansari de cursuri live de lunga durata ( gen scoala Alfa)

– Produse pe abonament ( in lucru)

– 1 la 1 ( coaching, consiliere, psihoterapie)

– Funneluri ( vocatia, alfa, marea iubire)

– Afilieri ( vanzari prin intermediere)

– Orice alte produse si servicii

Te rog sa retii ca imi doresc sa te invat toate aceste lucruri si pe tine.

Motivatiile mele sunt mai multe, printre care:  

– in anii ce au trecut, am avut de castigat enorm datorita colaborarilor cu oameni care fac lucruri asemanatoare cu ce fac si eu, fie ca e vorba de dezvoltare personala sau alte domenii de specializare

– cred ca antreprenorii sunt viitorul si adevaratii lideri intr-o societate. Personalitatile Alfa daca vrei. Antreprenorii vin cu idei creative si rezolva probleme de nerezolvat, conduc economia unei tari, aduc bani bugetului, ofera locuri de munca, au o etica de munca si o filozofie de viata care impinge spre progres 

– Romania are nevoie de o patura sociala medie foarte puternica si de putere de cumparare. Cu fiecare nou om care reuseste sa isi urmeze vocatia si sa se elibereze financiar, se educa o intreaga familie, comunitate si creste puterea de cumparare precum si fericirea oamenilor, lucru care face societatea un loc foarte fain in care sa locuiesti.

Bun, hai acum sa vorbim despre tine.

Primul pas pe care trebuie sa il faci in acest moment, este sa iti evaluezi pozitia, locul in care te gasesti si din care vrei sa pornesti la drum.

Acum 16 ani, cand m-am uitat la acel video cu mentorul meu si am avut acel mare vis de a ma elibera financiar, am stiut ca nu pot face exact ce face si el.

El avea o echipa intreaga de oameni, sisteme puse la punct, clienti, si cate si mai cate.

Eu nu aveam nimic.

Eram un parlit care visa.

Nu aveam abilitati, cunostinte, prieteni sau ajutor extern.

Mai mult, daca vorbeam cu cineva de visul meu, radea de mine.

NU FA GRESEALA ASTA

Nu te lasa descurajat de marimea proiectelor care te inspira, sau de rezultatele pe care le au altii.

Mie mi-a luat 16 ani, altora le ia 2, altora 20.

Fiecare merge in ritmul lui si sunt foarte multi factori care influenteaza tot procesul.

Nu te uita la ce face acum cel care te inspira ci uita-te la ce facea el cand era ca si tine.

De aceea eu citesc foarte mult biografiile oamenilor pe care ii admir, ca sa descopar ce faceau cand erau in situatia in care ma gasesc si eu.

Etapele spre eliberarea financiara.

Etapa 1 – meseria, bratara de aur

Descopera o activitate, o meserie pentru care simti ca ai talent, o activitate care iti face mare placere.

In cazul meu, iubesc psihologia si dezvoltarea personala insa acest model pe care urmeaza sa ti-l prezint se aplica oricarei meserii din lume.

Mai mult, se aplica si daca nu stii nicio meserie in afara de una: vanzari

Cu sistemul pe care ti-l prezint, poti sa castigi bani vanzand produsele si serviciile care le-a luat altora ani si poate zeci de ani sa le duca la un nivel super bun. Treaba ta este sa servesti clientii si te vei elibera financiar in mod garantat.

Pentru mine, libertatea fiind esentiala, am ales sa pornesc pe drumul unei noi meserii despre care nu stiam nimic: psihologia.

Am abandonat Politehnica in anul 5 si m-am inscris la facultatea de Psihologie.

Am facut asta pentru ca dincolo de bani, iubeam sa citesc, sa scriu si sa studiez mintea si sufletul uman. Imi doream sa fac asta ca si activitate ce imi ofera o mare satisfactie.

Imi doream sa si castig bani din asta ca sa pot sa imi asigur necesitatile vietii si sa fac de dimineata pana seara doar ce imi place.

Aveam un dezavantaj. Nu stiam nicio boaba de psihologie si la 22 de ani nu prea ai credibilitate ca psiholog.

Stiam ca m-am bagat in ceva cu grad de dificultate ridicat, stiam ca va dura ani de zile sa razbesc, insa eram indragostit de asta. Daca as fi facut psihologie ca si activitate secundara, si as fi castigat bani din orice altceva, confortul adus de acei bani m-ar fi oprit din visul de a face bani exact din ce iubesc, psihologia.

Asa ca am ars corabiile si mi-am jurat ca mai repede mor de foame decat sa castig bani altfel decat din meseria mea de psiholog.

Au urmat 2 ani de zile foarte dificili, in care m-am educat de dimineata pana seara.

Am inceput sa scriu pe blog articole gratuite, fara nicio asteptare decat aceea de a ajuta oamenii.

Pe langa ce citeam eu de placere, am inceput sa ma educ pe domenii in care oamenii sufera sau isi doresc solutii si astfel, am descoperit o nevoie, o nisa pentru care oamenii erau dispusi sa plateasca: dezvoltare personala.

Etapa 2 – faci bani din meseria ta

Inca eram prea tanar si neexperimentat in anul 2 de psihologie pentru a lucra 1 la 1 cu oamenii, insa articolele mele aveau succes, oamenii le citeau, imi multumeau si cereau mai mult.

Astfel ca dupa 2 ani de zile, imi dezvoltasem abilitatile suficient de mult incat scriam destul de bine, stiam destul de multe si am scris prima mea carte.

Am vandut 14 bucati si am fost super dezamagit insa asta m-a obligat sa trec la etapa 3.

Etapa 3 – puterea marketing-ului pe internet

Am inceput sa cresc o lista de email cu oamenii care ma citeau. Foloseam un serviciu platit pentru asta, ca sa ma asigur ca toate emailurile ajung in inbox.

Stiam ca daca vreau sa vand multe carti, trebuie sa am o audienta larga, cat mai multi oameni cate ma citesc. Am inceput sa ma promovez cu uneltele pe care le aveam la dispozitie.

Astfel am inceput sa descopar tot mai multe unelte

  • Email marketing-ul
  • Retelele sociale
  • Puterea continutului de calitate
  • Relatiile cu publicul
  • Copywriting-ul
  • Comertul electronic
  • Traficul de pe internet 
  • Optimizari pe motoare de cautare
  • Rata de conversie din vizitator in urmaritor, din urmaritor in client, din client in promotor

In continuare eram singur in afacerea mea, aveam deja 2 carti scrise si pe langa psihologie trebuia sa ma educ puternic pe fiecare dintre aceste domenii ale marketing-ului.

In acest punct mi-am dat seama ce decizie buna am luat sa renunt la tot si sa lucrez doar la visul meu. Lucram 8-12 ore pe zi insa iubeam ce facem. Era ca o joaca si mai mult, castigam bani facand ce imi place. Ce poate fi mai frumos?

Etapa 4 – platformele de care ma folosesc

Cand am inceput aceste activitati, blog-ul si emailul erau cele doua unelte care garantau succesul.

Dupa 4 ani de educatie pe paine legat de psihologie si afaceri online, castigam din activitatile mele de psiholog foarte bine, un salar cum nu as fi primit niciunde in Romania.

Pe langa carti, aveam si evenimente live si incepusem timid sa lucrez si 1 la 1 cu oamenii. Incepusem sa am surse multiple de venit. In continuare, vazand cum ma rasplateste vocatia mea pentru curajul de a-mi urma vocea interioara si ce imi spune sufletul, aveam acum o foame nestavilita de succes.

Copilul complexat de saracie acum avea armele necesare pentru a se ridica fara sa ceara voie nimanui. Devenisem propriul meu stapan insa lucram foarte mult. Sanatatea mea incepea sa scartaie insa nu imi pasa.

Sistemul meu era simplu.

Aveam mii de oameni care ma citeau in lista mea de email si zeci de oameni noi se inscriau pe zi.

Eu scriam articole pe blog si la sfarsitul lor, vorbeam un pic de cartile mele. Aveam comenzi zilnic.

Cand doream sa fac un eveniment, anuntam pe lista de email si umpleam in cateva zile locurile.

Pe masura ce au trecut anii, au aparut foarte multe platforme, pe langa blog, majoritatea gratuite

  • Facebook
  • Youtube
  • Skype
  • Twich
  • Programe de CRM ( gestionarea relatiilor cu clientii)
  • Platforme pentru magazine online
  • Platforme pentru webinarii si cursuri online
  • Platforme pentru vanzari online

Ca sa tin pasul a trebuie sa ma extind, sa ma educ si dezvolt si pe aceste noi platforma care imi generau trafic, clienti si reputatie.

Etapa 5 – am nevoie de echipa

S-a intamplat un fenomen firesc.

Am fost depasit de situatie.

Vreo 2 ani de zile nu m-am mai educat pe psihologie pentru ca erau atat de multe de invatat despre antreprenoriat si afaceri online incat doar asta am facut zi de zi, cu fanatism.

Si am invatat enorm.

Si printre primele lucruri pe care le-am invatat legat de business a fost ca echipa e cruciala pentru succes.

Primul om care a venit sa ma ajute a fost Sarbu, de la distributie, cel mai vechi om al echipei Alfa, care acum are tot departamentul pe mana.

Practic, pana sa vina Sarbu, eu impachetam singur cartile, pe langa ca scriam articole si carti, ma educam pe afaceri si vanzari online, raspundeam la emailuri, gestionam finantele si eram ”one man show”.

Apoi, ca sa tin pasul cu schimbarile mari si rapide din peisajul online, aveam nevoie de programator si grafician.

Toti acesti oameni trebuiau platiti si acum nu mai era vorba daca Pera are ce sa manance, ci o intreaga familie.

Asta a insemnat responsabilitate, un lucru pe care inainte nu mi-l doream. Imi fura din libertate.

Acum insa, vocatia imi cerea sa devin responsabil sau sa raman mic. As fi putut continua singur, sa castig niste bani si sa nu am batai de cap.

Insa vocea interioara si vocatia mi-au cerut sa imi asum misiunea.

”Mergi inainte, ofera valoare, lupta si lucreaza ca un nebun. Sa ajuti oamenii prin psihologie e misiunea ta pe pamant”.

Azi, aproximativ 20 de oameni lucreaza direct in echipa Alfa, majoritatea fiind freelanceri sau proprietari de afaceri la randul lor.

Asta a dus la un intreg nou capitol in viata mea si in afacere: lucrul cu oamenii

Un alt domeniu in care era nevoia sa ma specializez.

Cu 2 ani in urma, a aparut prima si actuala mea agentie de marketing, care a preluat majoritatea activitatilor de marketing din afacerea mea.

Pentru prima oara dupa multi ani, am redevenit liber.

Liber sa scriu si sa citesc, sa fac ce iubesc in timp ce am creat un sistem care functioneaza, care aduce bani pentru echipa si pentru mine, cu oameni specializati si competenti care fac ce le place la randul lor.

Eu, am revenit la ce mi-a placut si am inteles ca toata munca de dinainte a fost sa creez acest sistem care sa ma elibereze pe mine.

Acum puteam sa fiu din nou psiholog.

Si era timpul sa ma intorc din nou cu toate fortele la tribul meu.

Etapa 6 – audienta

Cand am lansat prima mea carte, aveam 1000 de oameni pe lista mea de email, in anul 2007.

Cand am lansat ultima mea carte in 2016, aveam 100 de mii de oameni pe email si 130.000 pe facebook.

Ce stiam de la inceput era ca oricat de mult creste audienta ta, efortul tau trebuie sa fie indreptat spre intelegerea faptului ca fiecare email, cont de facebook, numar de telefon, este un suflet, o fiinta umana cu o viata si un intreg univers al lui.

Niciodata sa nu tratezi oamenii ca pe cifre.

De aceea, eliberat fiind de foarte multe aspecte ale afacerii, m-am concetrat din nou puternic pe educatia mea ca psiholog, pentru a putea sa servesc fiecare om cat mai bine.

Munca mea zilnica a redevenit scrisul. Si cititul. Si din nou scrisul.

Si raspunsul la emailuri si mesaje.

In unele zile am 300 de emailuri. In zilele normale, 50. Este mult insa imi place. Nu reusesc sa raspund tuturor si atunci cand descopar ca mai multi oameni au aceeasi gen de problema, scriu un articol sau fac un video.

Audienta mea este tribul Alfa si creste. Avand grija de trib, se poate crea o masa critica de oameni educati si care au reusit. Aceasta masa critica poate inspira si influenta restul societatii care se schimba in bine.

Aceasta este misiunea afacerii acum. Pentru asta trage tare echipa Alfa si Pera.

Pentru a avea rezultate, e important sa intelegi audienta.

  • Sa stii sa faci un avatar al cititorului si al clientului
  • Sa ii intelegi nevoile, dorintele, visurile, obiectivele, fricile si suferintele
  • Sa il ghidezi spre atingerea visurilor si eliminarea suferintelor
  • Sa creezi o relatie si o conexiune emotionala cu audienta
  • Sa oferi customer service si customer care

Cu toate aceste etape ca si fundatie, acum se putea trece la a saptea etapa.

Etapa 7 – produse si servicii

In anii ce au trecut, permanent am creat produse si servicii noi. Unele au avut succes, altele nu, cele care au avut au fost imbunatatite si acum reprezinta portofoliul Personalitate alfa.

9 carti tiparite

5 carti audio

7 cursuri online

14 alfacamp-uri

Zeci de seminare si workshopuri

Afilieri si colaborari cu experti

Un brand se construieste intr-un singur fel: prin vanzari

Visul meu este ca Personalitate alfa sa fie un Apple al psihologiei.

Produse si servicii de o calitate exceptionala care sa serveasca o intreaga societate, o educatie pentru omul modern.

In aceasta etapa, se consolideaza ce s-a construit si munca cea mai grea este lansarea unui nou produs.

Iar in acest moment, mai ramane o etapa, care vine sa inglobeze toate celalalte etape.

Etapa 8 – management

Managementul a ce, poate te intrebi?

Trei chestii mari si late:

  • Managementul tau ca si antreprenor
  • Managementul banilor
  • Managementul echipei

1. Managementul tau

Tu esti o fiinta umana.

Ai nevoi, si functionezi intr-un anume fel.

Antreprenorii de obicei sunt stresati si isi pierd sanatatea intr-un ritm alert. Am fost acolo, la 90 de kilograme, obez si cu o caruta de boli si afectiuni dupa mine. Am realizat ca sanatatea, prin somn, alimentatie si sport trebuie sa devina un stil de viata pentru mine ca sa pot sustine munca necesara ca antreprenor.

Antreprenorii au relatii de cuplu, familie si copii.

Calitatea acestor relatii determina de multe ori calitatea muncii si a rezultatelor ca antreprenor.

Managementul timpul si al energiei tale ca om, educatia ta continua, toate acestea fac parte din managementul unei vieti si asa deja foarte pline.

De managementul tau ca om depinde de cele mai multe ori si succesul afacerii pentru ca o afacere ia chipul si asemanarea liderului ei.

  1. Managementul banilor.

Infiintarea de firme, contabilitate, sediu social, coduri CAEN, contabilitate, impozite si taxe, salarii, facturi.

Daca nu te-ai nascut facut pentru asta, sunt o nuca tare pentru orice antreprenor insa indispensabila.

De obicei, salvarea aici vine printr-o persoana sau firma care sa se ocupe de majoritatea acestor aspecte.

Managementul banilor este critic pentru ca fluxul banilor este sangele afacerii. Daca nu curge sanatos, poate interveni blocajul si moartea.

  1. Managementul echipei

De la un punct incolo, de echipa ta depinde totul. Succesul si esecul, reputatia si rezultatele, sunt in mainile echipei tale.

De aceea, echipa este familia antreprenorului.

Pe cat de bun esti in a crea relatii armonioase, pe atat va fi de puternica echipa ta.

Am sa ma opresc aici, cu aceste 8 etape.

Stiu ca este un material lung, insa am vrut sa ai o idee despre ce se afla in spatele Personalitate alfa.

Acesta a fost un episod introductiv.

Urmatorul va fi in functie de raspunsul la intrebarea pentru tine la care m-as bucura sa primesc raspuns.

In ce etapa esti?

  1. Castigi bani din ceva, ai o meserie? Ce vinzi pentru bani? Timpul tau? Abilitatile tale? Produse si servicii? Faci banii sa lucreze pentru tine? Investesti?
  2. Stii sa te promovezi? Stii marketing? Vrei sa devii mai bun in aspectul asta? Vrei sa iti cresti valoarea personala pentru a fi platit mai bine?
  3. Te folosesti de platformele existente? ( blog, facebook, youtube, skype?). Vrei sa inveti cum sa o faci?
  4. Ai o echipa cu care colaborezi si lucrezi? Cum te intelegi cu membrii ei? Vrei sa inveti sa folosesti la adevaratul potential puterea oamenilor din jurul tau?
  5. Construiesti o audienta? Ai un public al tau? Ai un mesaj pe care vrei sa il transmiti lumii? Cine stie despre tine si ce anume? Vrei sa inveti sa iti faci un brand personal sau un brand al afacerii tale?
  6. Cum stai cu managementul tau personal? Sanatatea si relatiile tale cum sunt? Cum stai cu stresul? Dar managementul banilor tai? Esti multumit de venituri si profit? Cati bani ai strans pana acum? Esti liber financiar? Cum vei ajunge acolo?

Astept cu curiozitate raspunsul tau si intrebarile legate de acest material.

Am pornit la drum si vreau sa te invat tot ce stiu pentru a te elibera financiar. Cu cat imi spui mai multe despre tine si situatia ta cu atat ceea ce primesti de la mine va fi mai relevant si mai pe nevoile tale.

Iti multumesc.

Data viitoare am sa iti fac o demonstratie live despre cum circula banii, de la o idee, la punerea ei in practica, la promovarea ei, la monetizarea si incasarea ei pana cand banii ajung in buzunarul tau.

Suna bine?

Cu drag

Pera Novacovici

P.S.

Pe langa articol, ti-am facut un mic video de la Kopaonik de pe partie. 🙂

Il poti vedea aici: video Kopaonik

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

30 de răspunsuri

  1. E un proces care necesita implicare, timp, efort si cheltuieli. Nu exista nici o metoda legala de facut bani peste noapte, fara efort, asa cum asteapta majoritatea oamenilor azi!
    Partea buna e ca efortul e muuuult mai mic decat era acum 5-10 ani, datorita Internetului, retelelor de socializare, resurselor gratuite si oamenilor valorosi disponibili deja, si dispusi sa te pregateasca! Azi, etapele procesului de dezvoltare personala pot fi parcurse in cateva luni, in loc de 20 de ani. Avantaj la cei care au ochi sa vada, si urechi sa auda.

    1. Foarte interesant! Cred ca in plus mai e nevoie si de perseverenta, deteminare si mai ales motivatie pentru a putea iesi din zona de confort.

  2. Draga Pera,
    Am citit materialul si recunosc m-a captat. In primul rand am sa iti semnalez o greseala care citind mi-a sarit in ochi. La etapa 8 inainte de 2. Managementul banilor este fraza: „De managementul tau ca om depinde de cele mai multe ori si succesul afacerii pentru ca o afeacere ia chipul si asemanarea liderului ei.” – subliniez cuvantul afeacerea.
    Te-as mai intreba – daca nu iti e cu suparare, cine este mentorul cu care tu ai inceput?
    Apoi, ma intereseaza mult partea asta de a monetiza in online. Am facut un curs, am citit cate ceva – nu mi-e clar cum incep.
    Multumesc, astept articolele urmatoare, si spune-mi te rog ce imi recomanzi sa fac pana atunci. (Ok, am inteles voi raspunde la intrebarrile de la sf articolului).

  3. Salut Pera, îți mulțumesc și eu pentru lecțiile gratuite pe care le oferi, articolul citit mai sus pot spune că este o mică comoara a unui om. Mie îmi place să citesc, sa programez(autodidactie, pentru că nu am timpul necesar pentru cursuri, nu deocamdată, sper pe viitor), și să scriu, pe viitor vreau sa incep sa scriu o carte de dragoste(o imaginație), am făcut un plan și vreau să o termin in 6 luni(asta este micul nostru secret, nu am mai spus asta la nimeni), după ce o termin de scris, dacă cred că este destul de buna, o să mă interesez daca pot sa o public. Aștept cu nerăbdare articolele viitoare, Vacanta plăcută.

  4. Salut, Pera!
    Eu am sa iti spun, din nou, o poveste destul de lunga…
    Sunt intre primele doua etape. Pasiunile mele, pe scara implinirii pe care mi-o aduc, sunt:
    – cantatul, dansul, muzica, patinajul si un pic actoria;
    – cititul, scrisul, compunerile de orice fel;
    – gatitul;
    – ordinea, designul si ceea ce numesti management.
    Acum am renuntat la a mai face orice pentru ca trebuie sau ca asa e bine si imi dedic pana la vara sau mai mult timpul de a invata tot ce am nevoie si a decide ce cale vreau sa urmez de acum inainte. Din pacate, momentan, venitul meu lunar este de 10 lei.
    Aleg muzica cu ochii inchisi daca este cazul, dar sper sa le pot combina pe toate la un moment dat. As vrea doar sa stiu prin ce cale ma fac auzit si ma pot promova. Pe langa aceasta ma mai lupt si cu timiditatea/neincrederea in sine, dar cu asta ma ajuta prietenul tau Marius. Mai ramane problema cu promovarea…
    Multumesc frumos, Pera! 🙂

  5. Buna Pera! Foarte fain articolul si foarte folositor! Merci! Articolul tau imi aminteste de 2 carti faine, pe care toti ar trebui sa le citeasca, ale lui R. Kiyosaki „Rich dad poor dad” si „Cashflow Quadrant”. Abia astept sa-ti citesc urmatoarele articole. Activitatea si munca ta ma ajuta foarte mult. Fac parte si din cursul vocatia-misiunea unei personalitati alfa si nu am cuvinte sa descriu cat de mult m-am descoperit pana acum si mai ales ma bucur enorm ca am luat hotararea de a ma inscrie la curs. Recomand cu mare incredere tuturor!!! 🙂
    Cred ca ma aflu la etapa „0”. Adica inca sunt pe drumul de a-mi descoperi vocatia, de a-mi redescoperi talentele si pasiunile, incercand sa las deoparte programarea sociala si tot ceea ce am crezut ca este „pentru mine” sau „din care ies bani”. Cred ca oricine isi doreste independenta financiara, dar nu multi sunt dispusi sa lucreze la ea.
    Pe curand 🙂

  6. Salut PERA ,ma simt ,deopotriva onorat si bucuros sa citesc materialele de pe blogul tau,si asa am devenit si client. Sunt ,de meserie, electrician .Recunosc ca nu am trecut prin toate fazele descrise de tine si inteleg cum lipsa de confort devine o cale spre progres ,insa cred cu tarie ca nu este singura cale…..
    De curind am cunoscut ,si m-am inregistrat in reteaua OneLife,sunt impresionat de viziunea companiei ,insa nu prea reusesc cu vizibilitatea online m-as bucura mult sa ma acompaniezi in aceasta calatorie. Compania ofera acces la un portofoliu divers de produse si servicii, de curind s-a lansat (3.10.2016) platforma MAB (Mobile Application Builder)aplicatie ce imi permite sa adopt sistemul de plata cu monezi digitale ,pentru serviciile de mentenanta instalatii electrice,si nu numai .
    In aceasta faza de implementare ,promovarea in sine a devenit o afacere ,daca doresti sa cunosti cum stau lucrurile si vrei sa ma ajuti ,te poti inscrie , gratuit aici https://www.onelife.eu/signup/paunservice.
    cu recunostinta PAUN MARIN

  7. Salut Pera, sunt placut surprins de decizia ta de a ne explica atat de multe chestii extrem de interesante si de valoroase. Eu sunt un bun animator de petreceri pentru copii. Acord timp acestui ”job” pentru a ma putea intretine la scoala. Acest articol m-a ajutat sa imi descopar visul meu cel mare, mai exact este de a-mi creea propriul sistem cu ajutorul caruia sa beneficiez de acealeasi avantaje ca si tine. Esti mentorul meu si ma declar un fan inrait de al tau. Esti demn de apreciat pentru tot ce ai realizat pana acum si sunt convins ca nu te opresti aici. Exact asta vreau sa fac si eu in viata, sa ajut oamenii sa creasca ca si ei la randul lor sa poata ajuta mai departe. Acum pe sfarsit am o intrebare pentru tine, oare ii gresit daca vreau sa copiez de la tine modul prin care te-ai ridicat tu? Adica vreau sa imi creez audienta mea, cititorii mei prin modul in care ai facut-o tu. Vreau sa detin si eu un shoop online la fel ca al tau. Sunt constient ca e foarte multa munca si sunt dispus sa fac tot ce tine pentru ami atinge telul. Multumesc Pera pentru tot ce faci pentru mine si pentru multe alte persoane!

    1. Imi cer scuze daca incep post-ul meu cu o observatie : ”Mergi inainte, ofera valoare, lupta si lucreaza ca un nebun. Sa ajuti oamenii prin psihologie e misiunea ta pe pamant”.http://positivewordsresearch.com/lista-de-cuvinte-pozitive/ – apropo de cuvinte si insemnatatea lor…Pera, nu voi fi eu unicul promotor al cuvintelor pozitive, vor fi si vor fi fost si altii…Ideea e ca ce spunem, spune cate ceva despre noi si stiu ca involuntar ai folosit un cuvant in constructia de mai sus, insa voluntar nu iti doresti sa mai faci lucrul asta…Cuvintele sunt constructii energetice iar purificarea fiecaruia incepe si prin cuvinte…
      Imi place articolul tau, spune f.multe si despre istoria mea. Ma bucur mult ca ai ajuns la multumirea de sine, e intr-adevar una din cheile fericirii. Eu pot spune ca sunt tot pe acolo, pe undeva , ca stadiu de realizare personala. Iti citesc articolele pentru ca fac asta de cel putin 5 ani si mereu ma bucur alaturi de tine de oameni frumosi – asa ii numesc eu pe oamenii care au in sinea lor, genetic vorbind, inscrisa fericirea si care stiu sa si-o traiasca si cu ceilalti . E un lucru extraordinar si simt ca energiile pozitive se acumuleaza incet, incet si pe meleagurile astea. https://www.youtube.com/watch?v=E3nGRyn1-vg
      In fine, motivul pentru care iti scriu este ca, tinand cont de ceeea ce tu faci si de ce fac si eu, mi-as dori sa avem o intrevedere in vederea unei colaborari. In aceasta idee, adresa mea de e-mail ti-e cunoscuta din formular, si imi poti da acolo un raspuns. Nu vreau sa pierd timpul nimanui, cu atat mai putin al meu, este motivul pentru care o intrevedere ar prinde bine.
      Sanatate si spor la inspiratie !
      Cu respect si consideratie , prof. Ilie Catoiu

  8. Da,am o experiență în domeniul vânzărilor care s-a dovedit fructuoasă și aș putea trăi la nivelul minim din acest venit. Am construit o echipă care s-a dezvoltat recrutata dintre cunoștințe apropiate.După ce am epuizat această sursă am bătut la propriu din ușă în ușă în 2001-2002 când internetul nu era un instrument accesibil. Dar nu mai cred în acele produse .Am renunțat în 2010 la rețea pt.o ocupație și mai dificilă care m-a epuizat nu îmi aducea venituri asa ușor m am îmbolnăvit m -am speriat (tot timpul acesta și acum sunt angajată în sănătate ).Am revenit la rețea după 6 luni mai activez și acum dar nu mai cred în ea. Culmea e ca îmi aduce venituri mai mari ca atunci când credeam .Nu îmi este îndemână să folosesc internetul .

    1. Salut Pera,
      Nu este o coincidență faptul că atunci când avem inspirația de a crea un alt drum, un drum care va oferi o schimbare a prezentului.
      Sunt o persoana creativa, insa punctele slabe sant vanzarile si managementul banilor care imi vor deschide orizontul de a putea perfectiona ceea ce am inceput…
      Mi-a placut foarte mult exemplul tau.
       10.000 de antreprenori care schimba Romania
      sau:
       antreprenoriiΑlfa schimba Romania
       antreprenoriatul Alfa si schimbarea Romaniei
       Romania si antreprenorii Alfa
       marea schimbare a Romaniei si antrepenoriiAlfa
      Multumesc, te salut cu drag Sandra

  9. Mirific articol!!!!! Sunt si eu la etapa in care tocmai ce am „inaugurat” blogul de o luna si „am inceput sa scriu pe blog articole gratuite, fara nicio asteptare decat aceea de a ajuta oamenii.” Momentan imi construiesc „viziunea”, ceea ce imi doresc sa transmit, si sa cunosc mai bine nisa de oameni carora doresc sa ma adresez. In paralel invat si citesc, curand voi incepe usor, usor cu promovarea si sper ca pana la finalul anului sa existe si un magazin virtual pe site. Multumesc pentru indrumari, au picat la fix in viata mea :).

  10. Buna seara -am urmarit si ascultat in acelasi timp tot materialul prezentat. Lucrez in invatamant, dar am o pasiune pentru calculator–-dovada fiind Blogul personal, retelele de socializare, tranzitiile Forex, si multe alte ore petrecute numai pe calculator… Cu sanatatea stau bine , desi de doar cinci luni, am ramas singura, sotul decedand in urma unui accident..dar copiii si nepotii imi sunt alaturi. Viata merge inainte……..mi-am facut o multime de prieteni, am urmat si urmez cursuri de calculatoare…..( cu practica stau foarte bine, cu teoria IT mai putin bine. Primesc zilnic peste 200 de emailuri…..nu pot sa le citesc pe toate, ( multe sunt in engleza) si nu stiu cum sa-mi primesc comisioanele din investitii. am sa revin Multumesc!

  11. Mulțumesc pentru articol. Interesant. Eu vreau un brand personal din care sa trăiesc si sa mi castig libertatea, mai pe scurt personal trainer. Ce fac momentant?! Ma antrenez in afara orelor de program, citesc, urmăresc oameni din domeniul acesta care au reusit! Ce imi mai trebuie?

  12. Eu nu lucrez si nici nu mai suport sa fiu sclavul societatii sau a cuiva. De cativa ani traiesc la limita cu 2 mil/ luna intreaga familie. Nu suport munca in echipa cu oameni nepotriviti.

  13. Great beat ! I would like to apprentice even as you amend your web site, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a applicable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright transparent concept

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.