Cum ne mutilam personalitatea in relatiile de iubire – partea 1

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

49 de răspunsuri

  1. ..nu prea am cuvinte….in timp ce va ascultam mi se derula "filmuletul" de la inceputul relatiei:) acum devenita o relatie de casnicie…am atatea intrebari pentru voi…oricum video-ul acesta mi-a clarificat multe..e grozav,chiar aveam nevoie de asa ceva..ce noroc ca si sotul meu este inscris la "personalitatea alfa".ne sunteti de super ajutor in drumul spre o iubire neconditionata..care doamneee departe mai este:) abia astept partea a 2-a!!!! multumim ca existati si impartasiti aceste informatii valoroase cu noi!!!!!!

  2. Comentariul l-am scris la articolul in care vorbeai de curaj si nebunie. Astazi m-ai ajutat sa imi limpezesc mintea. Multumesc!

  3. Cata dreptate aveti…am fost in ambele cazuri: manipulata dar si in cazul de a manipula din frica de a scapa situatia de sub control. Ambele cazuri sunt distructive pentru amandoi. De obicei cazurile apar asa cum ati spus cand personalitatea unuia din parteneri e mai slaba. Ciudat cum cerem iubitului/iubitei sa faca ceva pentru noi in numele iubirii…este singura arma intr-o relatie de care abuzam din plin. Totusi facem acest lucru de cele mai multe ori inconstient… subiectul deschis de voi e foarte bun. Felicitari.

  4. buna ziua,
    indraznesc sa scriu pentru ca am o mare rugaminte adresata lui Pera, sa trimteti acest material pe adresa de mail [email protected]. Cu problema asta m-am confruntat si eu, ex-ul are o stima foarte scazuta de sine si tot el a terminat relatia desi am incercat din multe unghiuri de vedere sa-i deschid ochii si nu a vrut. Ce il deranja>
    1. munceam foarte mult la servici ca sa pot sa ma perfectionez si sa pot obtine o plecare in afara, ii explicam ca o fac pentru ca imi place ceea ce fac si vreau sa ma dezvolt, finalitatea nu erau neaparat banii.
    2.am terminat un master, pe parcursul acestuia nu va spun ce discutii am avut, ca sunt jigodie, ca trebuia sa invat la timpul meu, mentionez ca acest master l-am facut acum 3 ani la varsta de 34 de ani.
    3. eram bagata in seama de sefii-tragedie mare, incerca sa ma saboteze, ca el vrea nevasta care sa-i stea alaturi si copil. Eu nu am refuzat sa fac copil de aceea ma si combinasem pentru ca l-am placut si pentru ca imi doream familie dar i-am explicat ca pana nu avem armonie in cuplu nu se poate pune problema de copil.
    4.nu i-am interzis sa nu se intilneasca cu prietenii din contra, pentru ca si eu ma intilneam cu fetele. Si aici mare problema ma suna si incepea unde sunt cu cine sunt, se mai linistea cand ii enumeram numele prietenelor on line la telefon asa nu era echivoc ca ma duceam cu altul.
    5.nu dorea sa avem banii la comun, spunea ca ce el ramane fara bani in buzunar.
    6.nu dorea sa-mi cunoasca prietenii desi erau cupluri si nici locuri noi nu dorea sa le vada din start ca nu-i plac.
    7.ma pedepsea pentru ca ii reprosam ca asa nu se poate cu lipsa de relatii intime si cand aveam nevoie de ajutor mi se strica ceva in casa la mine spunea ca nu sunt problemele lui.
    8 cand a fost sa plece el in afara, cam la inceputul relatiei ma freca la cap ca sa mearga sau nu. I-am raspuns ca daca asta isi doreste desi imi e greu parerea mea e sa se duca pt ca sunt ocazii rare si gasim un mod de a ne vedea, durata era de un an, i-am precizat ca timpul trece repede si pot sa-mi iau concediu sau zile libere si ma duc eu la el, nu a vrut a renuntat. Lucrul acesta mi l-a reprosat mai tarziu ca el pt mine nu a plecat dar nu a plecat din cauza fricilor, ca se ducea in necunoscut, ca nu avea cine sa-i spele, calce, gateasca, ca nu se descurca, pt ca el nu face nimic spune ca trebuie sa fie placut asa cum este, e mare comoditatea.
    9 se lasa santajat de mama si sora, avea o dependenta bolnavicioasa, le dadea banii in casa, le dadea bani pentru satisfacerea unor gusturi-imbracaminte.
    10 s-a infuriat pe mine ca m-am retras acasa la mine, ca lui nu ii place sa stea la mine ca e ca un cavou desi la mine era mult mai curat si frumos, apartamentul fiind zugravit de cam 4 ani si mobilat nou, de fapt nu ii placea ca exista mama careia ii place curatenia, treba si lui nu ii place precum si faptul ca dorea ca el sa conduca.
    11 imi reprosa ca nu ma aranjez, dar cand sa ma mai aranjez cand tatal a fost bolnav de cancer si ma tot invoiam sa alerg la doctor, mama si ea destul de bolnava, serviciu si treburi pecuniare, in conditiile in care nu ma ajuta deloc dar dorea sa fiu fresh si sa fac numai ce ii placea lui
    12. la sfarsitul relatiei, eu refuzam sa ma mai intilnesc pt ca eram foarte stresata si preferam mai bine sa stau acasa sau sa ma vad cu prietenele. Pe de alta parte si la mine era o forma de razbunare ca poate asa isi da seama ca greseste. Cu dialogul nu a mers, nu a vrut comunicare se eschiva.
    Merci, oricum materialul e foarte bun pentru multe persoane care poarta ura si dusmanie de ce s-a terminat relatia, de ce nu ai fost supus/supusa ca totul era pavat cu intentii bune si se si razbuna.

    1. Imagineaza-ti o casatorie asa 🙂 Ai fost o fata desteapta ca nu te-ai grabit sa faci anumiti pasi in viata. Ar fi ideal daca fiecare dintre noi ne-am asculta vocea interioara cand ne spune: nu va potriviti… nu va potriviiti… zici ca ti se pare, ca trece si o tarai asa ani de zile.
      Orice om merita sa fie iubit si respectat. Nu ne-am nascut sa fim calcati in picioare.

    2. de ce sa te chinui?
      nu vad de ce sa faci altceva decat ce iti place tie foarte mult? numai un barbat care te iubeste cu adevarat te intelege. sa il alegi corect este marele secret si sa il lasi sa te cunoasca asa cum esti. eu sunt asta.. iti place? ajuta-ma sa cresc…

  5. am trimis si eu un comentariu referitor la acest material care mi se pare foarte bun pentru acele persoane care au o stima de sine scazuta si care prin manipulare, constrangeri incearca sa-si transforme partenerul in sclavul dorintelor lor. Am adresat si o rugaminte sper sa fie luata in seama.

  6. Andreea, Pera
    felicitari pentru maturitatea materialului 🙂
    fiind un barbat casatorit de mai mult de 15 ani, avand o relatie excelenta cu sotia, pot sa confirm intru-totul validitatea aspectelor abordate de voi .
    respectarea partenerului, iubirea neconditionata sunt doua dintre cele mai puternice caramizi care stau la baza unei relatii de durata.
    Luca

  7. Foarte educativ materialul. Cred ca cele mai multe greseli le facem din cauza ca nu ne intelegem unii pe altii, barbatii si femeile, percepem diferit ceea ce inseamna relatie. Avem multe de invatat, si zic eu, e cel mai greu domeniu si cel mai dureros daca o dam in bara. Anyway, ajuta fiecare relatie esuata, important e sa nu dramatizam, sa invatam din greseli si sa mergem mai departe. Si sa intelegem cred, nu exista suflet pereche, putem avea mai multe suflete pereche in lumea asta, nu se termina lumea dupa ce pierdem o persoana care credeam ca e sufletul nostru pereche. Capul sus lume! 🙂

  8. e nevoie de maturitate , rabdare, intelepciune ca sa te comporti firesc intr-o relatie si sa primesti din partea partenerului ceea ce astepti. de asemeni cred ca trebuie sa ai o scara de valori corecta pentru a aprecia conform ei personalitatea celui din fata ta inainte de a deveni un cuplu

  9. Va multumesc pentru senzatia de eliberare si ‘luminare” pe care o am dupa ce v-am ascultat.
    Eu una ma simt „scapata din cusca” la finalul unui divort, si mi-e tot mai clar faptul ca pentru un viitor frumos intr-o relatie trebuie sa fiu capabila sa ofer libertate si sa mi-o apar pe-a mea; insa trebuie sa fii puternic ca sa-ti iasa- si lucrez la asta!
    Multumesc inca o data, iar voua va doresc mult succes- pe toate planurile:)

    1. mai mult cred eu, e nevoie sa te cunosti si sa nu lasi pe nimeni sa te conditioneze negativ pentru ca nevoia de mai bine e in toti dar noi femeile tindem catre o perfectiune bolnavicioasa si insistam sa ne plasam pe locul doi intr-o relatie pentru a satisface nevoi masculine care, iti zic din experienta, nu exista, sunt de fapt un mit, barbatii nu sunt mai imaturi sau mai debili sau retarzi cunm le zice Andreea , ei inteleg, dar noi nu spunem, noi venim in relatiile de cuplu cu „totul de la mama”. Stim sa asculta, sa intelegem, sa-i facem pe ceilalti sa se simta bine, suntem niste mici „gheise” de la nastere. Prea perfecte de la nastere… Spune exact ce simti si ce vrei sa stie omul de langa tine. Daca nu e idiot o sa ionteleaga exact ce te motiveaza si ce te tine in priza. Atunci cand nu-ti acorda tot interesul e o problema! Dar daca are el insusi problemele lui? Si asa tu esti importanta si trebuie ca el sa stie asta din primul pana in ultimul moment pentru ca o relatie este ceea ce ne da aripi. Eu cred ca dezvoltarea personala si iubirea sunt cele 2 lucruri care trebuie sa mearga mana in mana.

  10. Buna iubiti mei prieteni. Viata fiecaruia este o particica care face parte dintr-un intreg. Fiecare om poate evolua continuu astfel ca doar cu iubire se pot realiza multe. Prioritatile putem sa le avem, insa comunicarea este destul de facila/greoaie cand nu intelegem. Cand iubirea este cea care formeaza viata, asemeni unui intreg, orice relatie poate sa fie trainica si benefica, Totul se schimba, dar trebuie sa intelegem mai intai noi, fiecare. Responsabilitatea si respectul pentru sine si cei din jurul nostru te va face fericit! Citisem undeva si mi-a placut mult ceva de genul: „cand schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile pe care le privesti se schimba”. Fiecare tine la viata sa, asa ca fiecare este responsabil, el are putere asupra propriei vieti…viata are valoare, fiecare om are propria valoare. Energia este in interiorul nostru! Privind acolo, vom descoperi cat de multe putem oferi si primi in aceasta viata! Felicitari, multa sanatate, iubire si impliniri! Weekend super!

  11. Excelenta descriere a relatiilor de cuplu care au esec. Pacat ca asa sunt cam 95% din relatii … Cel mai rau este atunci cand unul sau ambii se tot amagesc pe sine ca totul e bine si ca iubesc sau sunt fericiti.
    Doar cand ne vom invata sa fim sinceri cu noi insine, vom avea succes si fericire!
    My recent post Vreau să te ajut!

  12. Foarte fain videoclipul. Foarte multe vorbe adevarate . Oamenii care au probleme in relatii sper sa se trezeasca la realitate inainte de a fi prea tarziu. Succes in continuare

  13. Salut,
    Eu cred ca relatiile sunt ca si gradinile,trebuiesc tot timpul intretinute ca sa arate bine, e o munca continua de exersare ,de modelare a unuia dupa celalalt, iar cel mai greu e in momentul in care ai un copil.Nu stiu daca vreunul din voi a depasit stadiul de a fi partenerul cuiva si sa treaca la acel stadiu de om fericit si implinit ,casatorit,cu afacere prospera,cu copil,cu vacante si sport de 3 ori pe saptamana.In momentul in care apare un copil relatia se schimba,se transforma f tare,pt ca e atat de multa oboseala,atatea nopti nedormite si trebuie sa existe o f buna comunicare intre cei doi si incredere unul in celalalt ca sa fie implinire.Apar f multe discutii depre cum se cresc si educa copiii,trebuie sa te organizezi f bine ca sa poti sa te ocupi de job,casa,treburi administrative,mancarea bebelusului mofturos,hobby-uri.Relatia? cam ramane pe ultimul plan,socializare? cand ?

  14. Buna seara, interesant si frumos mesaj, insa, dupa o casnicie de 23 de ani, nu sunt intru totul de acord. Este foarte adevarat ca intr-o casnicie, este foarte important respectul si sustinerea reciproca, este la fel de importanta si pastrarea identitatii pesronale, insa intr-o anumita masura. Odata casatorit, trebuie sa gandesti si sa actionezi ca un intreg; sa-ti doresti acelasi lucru, sa ai acelasi ideal, sa te completezi reciproc etc. iar asta necesita si la unele sacrificii. E ca atunci cand ambii soti trebuie sa traga o caruta, daca unul trage hais, si unul cea, sigur se rupe caruta. Ce te faci daca ai copii mici, si ambii soti au alte preocupari, unul vrea sa mearga la meci, iar ea, vrea sa iasa cu fetele, copii ce fac? O sa ziceti ca gasesc un bunic sau o bona, e foarte bine, insa totusi, responsabilitatea, este a ambilor soti. Sau ce te faci daca barbatul isi doreste ca in fiecare zi sa iasa la bere cu baietii, ca asta facea inainte de casatorie? Nu-i corect! Viata de cuplu, in primul rand este o responsabilitate, pe care ar trebui sa ti-o asumi atunci cand te casatoresti. Daca iti imaginezi ca va fi la fel ca mai inainte, si nimic nu se va schimba, te inseli. Mai bine nu faci pasul ca, sigur este un esec. Casnicia, este in primul rand un compromis, si dureaza daca ambii stiu sa respecte, si sa mai si cedeze cand situatia o cere.

    1. Eu cred ca intr-o relatie compromisul nu se face permanent. E clar ca viata mea nu va mai fi ca inainte dar cred ca era vorba de schimbari dramatice si permanente. Astazi e randul meu sa fac un lucru care imi place, maine e al tau. Comunicarea este baza unei relatii. Daca ai impresia ca celalalt va ghici ce nevoie ai … mare greseala. Eu am nevoi, el are nevoi, ne intalnim la mijloc si comunicam din suflet, nu din orgoliu. In cazul in care amandoi partenerii sunt intregi interior relatia este parfum. Cand unul din parteneri pretinde de la celalalt umplerea golurilor si ii pune in brate responsabilitatea propriei fericiri relatia devine toxica. Lucrurile pe care le ofera partenerul trebuie sa vina din proprie initiativa, din dagoste adevarata, o dragoste care da pe dinafara si te indeamna sa oferi, cand nu esti constrans. Cand esti constrans te retragi, nu mai doresti sa oferi nimic. Unul ofera din suflet si celalalt primeste ce i se ofera cu recunostinta. si rolurile se schimba. Cand avem impresia ca ni se cuvine si incepem sa cerem mai mult si mai mult iar se produce un dezechilibru. Un om centrat si complet apreciaza altfel o relatie si ceea ce-i ofera. Altfel apreciezi ce ti se ofera cand nu ai nevoi disperate. Poti primi fiecare gest ca pe un dar deosebit.

      1. Foarte bine spus Madalina! Comentariul tau nu numai ca m-a pus serios pe ganduri dar am sa incerc sa-l pastrez in minte si sa tin seama de el ori de cate ori simt ca este nevoie sa ma echilibrez in cadrul relatiei…

  15. Super tare! M-am regasit din nou.:)Nu am ce sa spun mai mult pentru ca ati spus voi totul.Asteptam cu interes urmatoarele materiale!

  16. totul se naste din posesiune,atasamente,egoism,orgolii.pt ca vrem sa avem,mai mult decat sa fim noi insine.cei care stiu sa fie ,dau voie si celuilat sa fie.dar aceasta este o stiinta!

  17. felicitari………esti o persoana de calitate si am multe de invatat………….e foarte greu ca sa traiesti fara frica……………..dar cred ca acolo e tot secretul fericirii……..sa traiesti fara frica………..multumesc de sfaturi.imi sunt de foarte mare ajutor………

  18. Nu e nici o mutilare. Un om are diverse personalitati care ies la iveala in functie de persoanele cu care relationeaza. Daca ar fi inseamna ca Fane Spoitoru ca sa nu fie cu personalitatea mutilata sa puna mana pe sabie si sa-si hacuiasca nevasta.

  19. Exemplul cu dansatoarea mi se pare tendentios. Eu vad o dansatoare care a avut succes in viata profesionala si a dat-o in bara in viata personala. Solutia data de psiholog sa renunte la viata personala ca sa aiba succes profesional e discutabila si poate era mai bine ca psihologul sa o indrume astfel incat sa aiba succes si in viata personala asa cum si-a dorit clienta. E ca in povestea cu pestisorul de aur sau conform zicalei: unde dai si unde crapa.

  20. Salut, Pera & Andreea!
    Ati scos un material foarte bun. Sper sa-l vizualizeze cat mai multe cupluri, mai ales cei praspat casatoriti.
    Acest material imi aduce aminte de un citat:
    "Oamenii sunt mai dispusi sã plãteascã un prejudiciu decât un serviciu,
    deoarece recunostinta e o povarã si rãzbunarea e o plãcere" Tacitus

  21. Frumoasa pledoarie pentru pastrarea identitatii si demnitatii! Mesajul tau se traduce asa:
    DESTEPTARREA!…
    Cand iubesti, fuziunea cu celalalt e aproape imposibil de evitat. De aceea expresiile de pe fetele cuplurilor incep sa semene sau sa fie aceleasi, precum si obiceiurile- mai bune sau mai rele – bine punctat, Pera.
    O buna educatie a fiecaruia si putin bun simt amplifica puterile partenerilor de cuplu. In caz contrar, avem de-a face cu un compromis.
    Cred ca unii parteneri sunt vampiri energetici pentru cei de langa ei, ceea ce inseamna ca victimele incep sa-si piarda incet din calitati, ceea ce este foarte grav.
    Cel mai greu se iese dintr-o astfel de relatie, cand e nevoie financiar de celalat, tinand cont ca timpul a mai estompat din calitati…

  22. Nu sunt de acord cu Edi, dansatoarei i se potriveste un alt barbat – mai evoluat, care sa faca lucrurile casnice posibile intr-un mod modern, pe care sunt convinsa ca il va gasi.
    Ala nu era de nasul ei…

  23. Inca ceva: urmarind materialul tau mi-am conturat un raspuns clar la intrebarea: de ce zic babele pe la colturi ca e greu la inceput, perioada asta de acomodare – confruntarea dintre personalitati, obiceiuri…, dupa un timp se obisnuiesc si o sa se inteleaga foarte bine… (sotii).
    De fapt, in spatele acestei öbisnuite”se ascund bataliile pentru supravietuirea sinelui, care initial se exprima firesc in cuplu, apoi renunta ussoooor la ceea ce este pana devine… nici el nu mai stie ce.
    E foarte trist!
    Am vazut ëvolutia unei femei dinainte de casatorie – preocupata pentru cultura, educatie, exprimare frumoasa, bun-simt, dupa casatorie si observatia cumnatei „da ce-ai de vorbesti asa, esti fandosita!”, aceasta persoana si-a pierdut incet incet finetea, a devenit superficiala, vulgara in exprimare si a inceput sa priveasca viata numai din perspectiva financiara.

    1. asa e viviana. asa cum ai descris tu evolutia acelei femei, parca m-am vazut pe mine. am renuntat la tot ce mi place, incet, pe rand. am inceput sa ma exprim cam vulgar (lucru remarcat chiar de fiul meu de 15 ani), superficiala, obosita de viata, preocupata doar de partea financiara. incerc sa ies, numai sunt cu aceea pers, dar parca sunt blocata.

  24. Da , intr-adevar este total adevarat cea ce s-a discutat aici…insa cati dintre noi suntem capabili sa punem in aplicare acest mod de abordare a unei relatii ? Din pacate aproape toti cred ca inteleg cu adevarat sensul unui relatii/iubiri dar putini sunt cei care ajung sa aiba o asemenea atitudine cu cel/cea de langa ei …….. mai ales unele femei (dar si barbatii ) care imediat ce au pe cineva in viata lor il „navalesc” pe celalalt ca si cum ar fi un fel de proprietate de care ele trebuie sa dispuna oricum , oricat si in orice mod ( „Da ce iti trebuie tie fotbal”? „Dar ce ai de vorbit cu aia” ? ” De ce vrei sa pleci in WK asta la ai tai la tara , mai bine stai cu mine sa mergem la prietenii nostri , nu conteaza ca am mai fost si saptamana trecuta….” „Ce fel de barbat esti tu ca asculti muzica pop si pe Celine Dion ? Adevaratii barbati asculta rock sau in cel mai rau caz manele „…. )ignorand faptul ca daca felul de a fi a altcuiva nu se „muleaza” pe tine nu trebuie neaparat sa dezvolti o relatie cu acea persoana. Nimic mai simplu pentru ca cea mai frecventa greseala pe care o face cineva intr-o relatie este de a incerca sa il schimbe pe celalalt. Schimbarea daca vine trebuie sa vina de la sine si din interiorul paqrtenerului , trebuie sa fie o schimbare neimpusa sau intrinseca caci din momentul in care il fortezi pe celalalt sa fie altfel de cum este , de aici incepe esecul unei relatii. Exista o diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet.Imi permit sa va felicit pentru filmulet si abia astept continuarea.
    PS: Scuzati micile scapari gramaticale dar la ora asta nu prea am chef sa mai reiau odata textul ca sa il corectez ,oricum sunt cateva virgule pe care trebuia sa la mai pun pe ici pe colo.

  25. Chiar ma intrebam in trecut cum ar putea cineva intelege aceste conceptii si-mi ziceam „singura persoana pe care o pot schimba sunt eu”, deci n-are rost sa incerc sa schimb mentalitatea altcuiva.
    Se pare ca voi reusiti. Felicitari!

  26. Citesc cu placere blogul pt ca gasesc aici imbolduri de care mai uit din cand in cand..
    DAR „O mama si o sotie = o menajera”??(vezi min 05:00 din filmulet)..oare de ce in ziua de azi a-ti intemeia o familie este un esec?..pacat ca oamenii nu au puterea de a nu mai generaliza si distrug, din pacate, valori de baza intr-o societate..familia, religia, integritatea morala si muulte multe altele

      1. draga doina..
        in mintea mea nu este asta:)..si nu, nu am auzit numai asta, am facut un comentariu, este normal sa nu fii de acord cu 100% din ceea ce spune o persoana, altfel nu am mai gandi..
        problema este ca acele persoane care au anumite reusite sau esecuri le proiecteaza in generalizari, care nu sunt intotdeauna valabile, cum e cazul de fata..

  27. Nu e chiar asa grav daca pleaca el cu „baietii”, mai e varianta „suna un prieten” sa ii umple golul. 😀 Daca ea pleaca in strainatate si el vrea o partenera la o nunta de ce sa nu dea un anunt la matrimoniale si gata s-a rezolvat.

  28. Foarte tare , felicitari Pera si Andreea faceti o echipa pe cinste ,desi acum nu am o relatie stabila ma ajutati foarte mult sa inteleg de ce sa ma feresc si la ce sa am grija cand voi da de o persoana interesanta cu care sa imi doresc o relatie
    Ca idee , datorita personalitatii mele in trecut am inlaturat o astfel de tipa cu care eram intr-o relatie pentru ca mi-am dat seama la timp ca imi facea rau …Felicitari si abia astept sa vad partea a doua

  29. Nu inteleg de ce Andreea considera ca a petrece timpul in doi este ceva de condamnat. E normal sa iti doresti cat mai mult timp impreuna cu persoana iubita. Asta nu inseamna neaparat izolare de restul lumii. Iar faptul ca femeile isi doresc fidelitate si exclusivitate in relatie mi se pare absolut normal.

  30. ….2 ani am urmat sfatul acesta fiecare cu pasiunile lui, fara sa ne constrangem fara sa ne interzicem, mereu respect si toate cele….dupa doi ani ce aflu ? :))) eram doua la acelasi barbat. Asa ca si prea multa libertate si intai eu tu dupa relatia nu merge.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.