Cum sa descoperi si sa invingi inamicul viclean din tine

De luni ma duc la sala

De maine am sa fiu o persoana MULT mai productiva

Promit…

De maine beau numai apa si ceai fara bauturi nesanatoase

De luna viitoare incep sa lucrez la independenta mea financiara

De AZI am sa tin cont de fiecare ban pe care il cheltui si nu mai fac risipa

O sa incep sa dedic o ora pe zi dezvoltarii mele personale

Nu o sa mai pierd vremea la calculator ore si zile fara sa fac absolut nimic

Vara asta o sa arat foarte bine la plaja pentru ca o sa fac sport si o sa mananc sanatos

O sa fac o groaza de bani din proiectele mele viitoare, acum am nevoie doar de niste bani imprumut ca sa traiesc pana imi vin banii mei multi din acele proiecte

De azi, de maine, de luni, de saptamana viitoare PROMIT ca nu o sa mai MA MINT pe mine

……

……

……

 

Am fost la nunta, nu aveam ce sa mananc decat ce aveau aia acolo. Si ce era sa fac daca avea doar cola la masa. Am baut ca nu mergeau cartofii si friptura fara un pahar de cola, sa alunece mai bine

Sunt stresat, cand sunt stresat mananc mult si beau suc. Mai bine decat sa ma droghez. Si oricum, ce placeri as mai avea altfel? O viata am.

M-am nascut intr-o familie saraca si nu e nimeni in jur care sa ma invete despre cum sa fac bani. Oricum toti fura in Romania, numai asa poti sa faci bani

Nu m-am trezit azi ca am fost super obosit. Am stat la calculator ca am descoperit un site super fain si pur si simplu nu am putut sa ma trezesc

Nu pot sa merg la sala ca mi-a promis cineva ca vine cu mine si chiar azi nu a putut. Mi-e lene sa merg pana acolo singur si e nasol sa faci singur.

Azi nu am apucat sa citesc ceva de dezvoltare personala. Am intrat pe facebook si am gasit un link fain care facea reclama la un film si l-am dat jos sa ma uit. Nu se pune la dezvoltare personala?

Pfff, iar am mancat azi ca un porc. Sunt stresat ca suna telefonul ca am de dat niste bani. Am luat ca imi trebuia pana pun la punct niste proiecte si le dau drumul dar programatorul cu care lucrez e o putoare si nici azi nu mi-a facut site-ul. Nu te poti baza pe nimeni, cum sa faci treaba asa?

Am zis ca o sa arat bine vara asta la plaja? Pai ce, nu sunt sexy cu burta? Pentru mine oricum nu conteaza, eu am incredere maxima in mine si asa

…..

…..

…..

Esti o putoare mincinoasa care se minte in fiecare zi in cel mai frumos mod posibil doar ca sa te trezesti in fiecare dimineata si sa vezi rezultatele care iti arata cu adevarat cine esti doar ca sa gasesti alte scuze obosite si sa continui sa te minti pe tine si pe cei din jur ca sa te simti bine inca un pic in pielea ta.

Faci abstractie de procentul mare de grasime din corpul tau refuzand sa accepti realitatea pentru ca e greu sa schimbi fundamental tot ceea ce stii despre alimentatie si sport si sa faci din asta o prioritate in viata pentru ca esti o persoana needucata care nu intelege legatura extrem de stransa intre c, minte si emotii.

Te plangi ca nu ai bani, ca nu ti-ai descoperit vocatia si ca depinzi de o slujba rutiniera, ca relatiile tale merg prost sau nu exista deloc,  fara sa intelegi ca starea ta de bine, de implinire si fericire incepe adanc in interiorul tau si este foarte strans legata de corpul tau fizic.

Te minti ca nu ai timp de sport si nu ai timp de mancare sanatoasa si in acelasi timp te plangi ca esti intr-o stare nasoala pentru ca tragi tare de tine la munca, la scoala si in viata pentru ca ai tot felul de responsabilitati si nu intelegi ca daca ai face o prioritate din sport si alimentatie ai avea mai multa energie fizica si ai putea sa faci mai multa munca fara sa simti oboseala, ca starea ta emotionala ar fi mult mai buna pentru ca sportul elibereaza endorfinele ( hormonul fericirii), ai avea mai multe incredere in tine pentru ca te-ai simti bine si ai arata bine iar relatiile cu cei din jur precum si rezultatele tale in viata ar fi mai bune pe toate planurile.

Inventezi toate scuzele si minciunile posibile doar ca sa eviti un lucru fundamental in viata ta de care intreaga ta fericire si stare de bine depinde.

SPORTUL SI ALIMENTATIA

Apoi, avand starea asta emotionala mediocra care vine in urma unei vieti sedentare si a alimentatiei care iti ia si putina energie pe care o mai ai, vin tot restul problemelor din viata.

1. Nu ai bani

2. Nu ai iubire

3. Nu iti cunosti vocatia

………………….

1. Nu ai bani.

Te minti ca esti o victima a circumstantelor, ca parintii nu te-au putut ajuta, ca ai responsabilitati si slujba actuala nu iti permite sa faci altceva acum, dar ca intr-un viitor vei face ceva (dar nu stii nici tu ce), ca traim in Romania si ca avem conditii grele, ca e criza, ca nu stii sa iti faci un blog, ca nu iti cunosti vocatia.

Si apoi te culci seara spunand ca nu e vina ta.

Stai sa imi dreg vocea….

E DOAR VINA TA!

Bani fac in cel mai frumos mod posibil expertii.

Devino expert intr-un domeniu si ajuta oamenii cu expertiza ta. Te vor cauta sa iti dea banii si tu vei face doar ceea ce iti place.

Este foarte simplu sa faci bani in orice conditii dar majoritatea oamenilor nu sunt dispusi sa faca munca necesara pentru a deveni experti si pentru a invata sa vanda produsul sau serviciul pe care il ofera.

Da, e nevoie de cativa ani de munca in care probabil nu faci bani sau nu faci destui. E nevoie sa platesti un pret si e nevoie de sacrificii.

Sa te educi in domeniul de care esti pasionat, sa inveti cum sa oferi ceea ce oamenii au nevoie, sa suferi cateva esecuri si sa depasesti cateva obstacole.Insa e singura cale prin care iti poti dobandi independenta financiara.

Si totusi, majoritatea oamenilor nu sunt dispusi sa plateasca acesti cativa ani din viata pentru o viata libera si cu bani si prefera sa plateasca cu intreaga lor viata pe care o irosesc mergand la o slujba si muncind pentru altii ca sa vina acasa si sa se planga de ce grea e viata, ce putini sunt banii, nu ne permitem concediu si UNDE SUNT VINOVATII CA SA II BELIM DE VII!!!

Sunt in oglinda din baie, acolo ii gasesti de fiecare data, garantat.

E fain sa iei credit si apoi cand nu ai bani sa il platesti sa faci revolutie ca banca si guvernul sunt hoti si te fura pe tine, sarmanul cetatean. Cine te-a pus sa iei credit in primul rand?

Stiu. Era pentru ceva ce aveai nevoie mare de tot. Nu vreau sa te intreb ce, dar te rog un lucru:

Nu te mai mintii pe tine!

Tot ceea ce ai azi in viata, si bine si rau AI ADUS PRIN GANDURILE SI ACTIUNILE TALE.

Daca poti sa iti asumi responsabilitatea asta atunci poti sa iti asumi responsabilitatea si pentru schimbarile care iti vor aduce alte rezultate, mult mai bune.

Daca nu iti asumi responsabilitatea atunci nu vei avea niciodata alte rezultate pentru ca daca nu e vina ta, atunci de ce sa faci tu ceva?

Daca tot am vorbit de credite ( si stiu ca foarte multa lume are probleme la capitolul asta legat de banci si rate), Luca Dezmir a scris o super carte exact pe nevoia asta. Am primit-o si m-am uitat prin ea si pe cd-ul bonus si am ramas impresionat de informatia din ea si de calitatea cartii si a felului in care e impachetat cd-ul bonus. I-am promis ca atunci cand am ocazia iti voi spune de materialul lui, poate vrei sa rezolvi odata pentru totdeauna problema ratelor. Cartea o gasesti apasand pe link: Mai tare ca banca – scapa de datorii cu ajutorul unui plan simplu de urmat

Bun.

Urmatoarea problema.

2. Nu ai iubire

Motivul pentru care nu ai iubire in viata ta este acelasi pentru care nu ai toate celalalte lucruri in viata ta. Nu ai fost invatat ce este iubirea si cum se traieste iubirea.

In primul rand iubirea si atractia sexuala nu sunt acelasi lucru dar avem nevoie de ambele in viata noastra.

Iubirea fara atractie sexuala poate duce la prietenie.

Iubirea are multe laturi. E iubirea parinteasca, e iubirea de tara, e iubirea de prieteni, iubirea de sine si multe alte feluri de iubire.

Cand un barbat si o femeie se iubesc si sunt si atrasi unul de altul sexual, poti sa aiba o relatie de cuplu normala in care exista si sex si iubire, care merg minunat impreuna.

Totusi, majoritatea oamenilor pica exact examenul iubirii.

Emotiile atractie sexuale sunt foarte puternice si ii fac pe oameni sa simta anumite lucruri care pot fi confundate cu iubirea sau se amesteca de obicei cu iubirea.

Cateva din emotiile atractie sexuale sunt: Fluturi in stomac, gelozie, posesivitate, dorinta sexuala foarte puternica, dorinta de a petrece timp cat mai mult cu persoana de care suntem atrasi, dorinta de a ne fi satisfacute nevoile de afectiune si sex

Cateva din starile iubirii sunt: Acceptare neconditionata a celuilalt, intelegerea faptului ca celalalt e diferit si frumusetea lui tocmai aici se afla, dorinta de a-l vedea fericit pe celalalt chiar daca asta inseamna ca celalalt sa nu mai ne satisfaca nevoile

Ca sa simplificam, atractia sexuala VREA SA IA, iubirea VREA SA DEA.

Si cand ai aceste doua sentimente care se lupta permanent in tine atunci ai o problema. Uneori ai nevoie sa iei iar alteori simti nevoie sa dai. Cand nu mai ai ce sa dai si nici nu ai de unde sa iei,atunci poti spune ca ESTI O PERSOANA LIPSITA DE IUBIRE.

O rezolvare la aceasta problema gasesti in materialul meu video de aici: 15 pasi concreti pentru a trai iubirea in care vei invata cum sa iti incarci bateriile de iubire fara sa ii terorizezi pe cei din jur, lucru care te va face nu doar sa traiesti iubirea si sa simti implinirea dar vei deveni o persoana foarte atragatoare pentru cei din jur.

Daca te intereseaza cum functioneaza atractia sexuala si care sunt legile ei ( total diferite de legile iubirii) ai nevoie sa studiezi seductie.

Cand stapanesti ambele domenii bine, atunci cu adevarat vei fi o persoana implinita care poate avea relatii de iubire.

Nu uita! Iubire fara atractie = prietenie. Atractie fara iubire=despartire dupa maxim 2 ani ( cand emotiile atractie dispar)

3. Nu iti cunosti si nu iti traiesti vocatia

Asa cum am repetat de multe ori, secretul intregii existente umane sta in vocatie.

Orice problema ai in acest moment al vietii, descoperirea vocatiei face ca problemele sa dispara ca prin magie.

Cred si sunt aproape sa dovedesc ca descoperirea vocatiei poate face ca toate celalalte domenii ale vietii sa devina minunate in viata unui om.

Descoperirea vocatiei aduce bani, relatii de iubire cu persoane asemeni tie, un anturaj de oameni pasionati ca si tine, grija fata de propria sanatate, o stare de spirit optimista si vesela permanent si un lung sir de alte beneficii.

Totusi, de ce foarte multi oameni se nasc, traiesc si mor fara sa isi fi descoperit adevaratul sens al vietii?

In primul rand din cauza obstacolelor:

Lenea, amanarea, zona de confort.

Apoi necunoasterea propriilor talente si a punctelor forte.

Apoi programarea sociala prin scoli, mass media si anturajul format din parinti, familie si prieteni care si ei la randul lor au fost programati gresit.

Apoi dependenta de o slujba si confundarea slujbei cu vocatia ( o meserie este doar o unealta in slujba vocatiei)

Apoi, un obstacol care ii opreste pe multi insa nu este real: VARSTA. Descoperirea vocatiei nu are varsta. Cu cat mai repede cu atat mai bine insa nu exista fericire mai mare decat descoperirea sensului vietii si o varsta mai inaintata nu este nici scuza si nici optiune pentru a nu ascultat chemarea noastra unica pe acest pamant.

Dupa inlaturarea obstacolelor exista pasi de actiune prin care putem sa ne descoperim talentele si ne putem apropia de vocatia noastra.

Apoi, dupa ce ne stim si talentele si vocatia le punem in slujba vietii noastre si a vietii celor din jur devenind mai buni in fiecare zi in domeniul de care suntem pasionati si ajungem sa traim o existenta in care facem bani facand ceea ce ne place in fiecare zi iar asta ne face cu adevarat liberi.

De 2 ani de zile am pus la rece un proiect care acum e timpul sa prinda viata.

Daca vrei sa iti descoperi vocatia te rog sa iti introduci emailul in pagina de aici si sa stai cu ochii pe inbox: http://www.personalitatealfa.com/vocatia/

Bun.

In incheiere sper ca ti-am deschis un pic ochii.

Bani, iubirem vocatie si cei mai vrei tu – e doar o singura persoana responsabila.

TU!

Iar tu nu esti doar o singura persona. Ca si in poza acestui articol, toti avem o latura a noastra intunecata.  Un Gollum pe care vrem sa il ascundem si ingropam dar a carui voce se face tot timpul auzita.

In viata nu ne luptam doar cu lumea exterioara ci si cu un inamic MULT mai puternic si viclean.

Umbra noastra, Gollum-ul nostru.

Suntem incoltiti si exista o singura cale spre a face umbrele din viata noastra sa dispara odata cu defectele si obiceiurile noastre proaste ce ne fac viata urata.

Calea spre lumina este EDUCO. Cuvantul latinesc din care vine cuvantul educatie si care inseamna A DEZVOLTA DIN INTERIOR.

Cat timp ai foamea de dezvoltare si educatie, nu te teme de nici o umbra pentru ca din interiorul tau vei face o lume noua, frumoasa si luminoasa asa cum o spune minunat Tudor Arghezi in poezia Testament din care am sa parafrazez doar 2 versuri :

"Din bube, mucegaiuri şi noroi
Iscat-am frumuseţi şi " vremuri" noi."

Cu respect,
Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

71 de răspunsuri

  1. Ai dreptate Pera. Sportul si alimentatie afecteaza chimia creierului, care determina multe din evenimentele ce au loc in viata noastra.
    Atunci cand ai o alimentatie sanatoasa si faci sport, o multitudine de neurotransmitatori sunt eliberati in creier. Din aceasta cauze ai o stare de euforie sau de bine dupa ce ai facut miscare.
    Bun articol!

  2. Buna .Ca sa iti descoperi vocatia iti trebuie mult curaj .Curajul de a lua lumea in piept ,curajul de a te ridica din noroi si a merge mai departe,curajul de a recunoaste ca ai o vocatie si asta chiar te face sa fii mandru de tine ,apoi iti trebuie un gram de noroc si nu in ultimul rand ai nevoie de incredere , incredere in tine si in ceilalti .

    1. Ileana, si tie si lui Pera si tuturor de-aici sa va dea Dumnezeu sanatate!
      Imi bate inima mai tare, imi vine sa plang: cu imaginea ridicarii omului din noroi mi-ai amintit de cuvintele pictorului danez Peder Kröyer ( nu stiu cum se tasteaza o barat ): „Eu acum nu ma tarai. Ci zbor” Cuvintele acestea le-a spus Kröyer pe cand era batut si tarait prin noroi de catre niste oameni nefericiti si invidiosi, care ii spuneau ca le place sa vada un artist taraindu-se. Acesta vreau, de mult vreau sa fie motto-ul micii mele intreprinderi. Dar Gollum-ul din mine imi tot spune ca asta „suna pompos”, ca e cam ridicol tot ce urmaresc sa fac si ca inspiratia si elanul ma pot parasi curand… „Stii ce vrei, dar… nu e o vocatie prea frumoasa pentru tine?” Cu o astfel de indoiala traiam de-o vreme, dar acum merg mai departe! Stiu care e urmatorul pas. Si daca imi dau seama ca m-am inselat in privinta vocatiei mele, atentia mea ramane mare la orice mi-ar putea-o descoperi pe cea adevarata!

      1. Sa-ti dea Domnul putere sa-ti indeplinesti tot ceea ce ti-ai propus .Priveste gollumul ca pe un fel de „amic” care vrea sa te necajeasca ,dar care in schimb te stimuleaza facandu-te sa ii arati ca nu are dreptate ,facandu-te sa crezi in fortele tale si care iti stimuleaza creativitatea.
        Doamne ajuta !

  3. Citind de acest articol și puse cap la cap cu timpul și evenimentele pe care le știu despre activitatea ta online și materialele scrise pentru noi, aici și acum am început să fac și eu o diferență a evenimentelor și lucrurilor ce se petrec în viața mea, încep să văd toate acestea la un alt nivel acest teritoriu. (Până acum mi se părea că spuneai numai despre Harta (generalități, concepte) nu și despre Teritoriu (puzelul complet detaliat, vederea din perspectiva care sunt) acum văd foarte clar că Harta nu este Teritoriul) Super Articol.

  4. Ma regasesc in mare parte… Ma faci sa cred ca nu-i tarziu sa ma trezesc.Iti multumesc mult.Admir generozitatea ta.Vreau sa raspandesc si eu valoare cum faci tu.Ma inclin!

  5. Credeam ca esti mai bun de atat. Ai folosit o tactica neobrazata.Esti cinstit?Incearca acest lucru in fiecare minut,in fiecare zi.
    „Daca vrei ca oamenii sa te urmeze,mai intai deruteaza-i,apoi arata-le ca stii calea care sa-i scoata din confuzie”
    Exact asta vrei sa faci u.
    Dai de niste oameni slabi,fara incredere,lipsiti de curaj si ambitie si repeti cuvintele lor,propozitii din asa zisul „chestionar pentru descoperirea vocatiei”.
    Nu poti sa te folosesti in halul asta de noi,sa ne oferi o carte in domeniul banilor,o carte in domeniul iubirii,o carte in domeniul motivatiei s.a,la un pret imens fata de alte carti mult mai bune si mai ieftine,care se gasesc in librarii.
    Sunt multi oameni care au aceleasi probleme:
    ” @yousef
    Mi-am recunoscut unele din gandurile mele…doar ca sunt scrise de tine…” – sunt scrise de noi.
    Stie ce ne doare,stie unde sa ne loveasca.
    Te apreciez de ceva vreme Pera si datorita tie mi-am dat seama ca psihologia e importanta pentru noi,in orice domeniu.Mi-ai deschis ochii prin multe articole de pe AS si Personalitatea Alfa.
    Insa manipularea,escrocheria,nu ar trebui sa vina din partea ta. Incerc sa refuz ideea dar e recidiva.
    Banii,schimba omul?

    1. Poate ca tu ai dreptate si Pera se foloseste de cunostinte ca sa isi vanda produsele,dar in viata mea,totul s-a schimbat datorita impulsurilor date de acest om.Daca nu as fi avut exemplul lui,poate ca nu as mai fi castigat la varsta de 19 ani aproape 1000 de euro pe luna…ce zici?E drept…muncesc mult,dar cand voi ajunge expert pe ceea ce fac de 2 ani si ceva,banii vor veni in valuri.Azi mi-am cumparat echipament pentru sala si maine e primul antrenament.
      Pera,pe cand ceva materiale mai amanuntite de sport si nutritie?

          1. Am ajuns acasa…abia am reusit sa tin dusul:))maine ma duc din nou,dar sper ca ma mai pot ridica din pat maine dimineata…

    2. Stii ce e trist? Ca avem nevoie de psihologi sa ne scoata din intuneric, de arhitecti sa ne faca cea mai tare casa din targ, de stilisti sa ne transforme in star, de doctori sa ne faca bine, de brokeri sa ne gaseasca cel mai ieftin si central apartament, de avocati sa ne scape de fosta iubire elegant, dar nu stiu cum se face ca atunci cand se pune problema de factura toti arhitectii, stilistii, doctorii, psihologii se transforma in niste sarlatani, profitori, escroci, hoti de-astea… Am auzit dimineta la stiri ca si ei sunt oameni, mananca, se imbraca, au un acoperis deasupra capului, copii si tot felul de nevoi…. si eu nu stiu niciun avocat care in restul timpului vinde ciorapi la taraba ca sa aibe ce manca, dar stiu un doctor care a lucrat in spital 3 ani ca rezident pe un salariu de mizerie si a dormit pe jos intr-o garsoniera inchiriata pentru ca a vrut sa-si realizeze un vis, si pentru ca asta-i ofera sistemul care este rezultatul mentalitatii binecunoscuta….

    3. din tot mesajul ai retinut cel mai mult manipularea, excrocheria. si daca nu e asa cum crezi? daca aceste temeri sunt doar ale tale, doar demonii cu care trebuie sa te lupti tu?……..

    4. Pera nu manipuleaza ci ofera oamenilor ceea ce ei au nevoie.
      Numeste-mi macar un trainer de dezvoltare personala din lume care nu face asta 🙂
      Eu la fel am apreciat tactica din acest articol si il felicit pe Pera, la moment este cel mai bun infoprenor roman si stie cum sa lucreze.
      Eu in locul tau as invata lectia si as urma pasii lui 🙂
      Ziceai ceva de bani, eu nu cred ca vei putea citi ceva super fine de la Pera daca va fi flamand si sarac 😉

  6. bati cimpii…..chiar agresiv,uneori dragul meu te vad intr-un glob stralucitor de cristal cum ne dai lectii…cine nu stie?,cine nu poate??,cine nu vrea?…..totul e posibil dar nu cu pistolul la ceafa…vreau in 10 minute sa te scufunzi la 3000 de metri..poti??????????o sa spui ca ai nevoie de antrenament,sint sigura…..aaaaa….si mai usor cu tonul…sau asa e mai convingator,deh si eu batrina..o seara placuta

      1. Tonul conteaza foarte mult. Am impresia ca tipi la mine. Rahatul ..de cine este reprezentat? De cei care nu sunt colerici ca tine?

        1. Alina, esti mai sensibila azi sau poate in general. Tonul a avut rolul sa-ti atraga atentia si a REUSIT. „Tipatul” lui Pera e balsam pentru sufletele noastre (Multam fain, Pera!) – dovada ca majoritatea nu are o problema cu tonul folosit. Acest ton este o metoda de lucru care da roade pentru multi dintre noi (ne scutura) pentru ca dincolo de el, eu vad grija lui Pera ca noua sa ne fie bine. Putea folosi un ton neutru si atunci – nu l-am fi perceput in adevaratul sens al mesajului.
          Alina, nu o lua personal, nu-ti lasa sensibilitatea sa-ti intunece judecata. Iar „rahatul” sau gunoiul este partea rea din noi de care cu totii trebuie sa ne debarasam.
          O seara frumoasa!

  7. salut pera
    e un raspuns la mailul meu.tu raspunzi nevoilor noastre.si unii chiar nu inteleg.daca nu inteleg si nu-i priveste nu inteleg de ce se baga.si nu uita criticile sunt constructive dar sunt convinsa ca stii asta.important e ca suntem multi care te admiram,sunt multi care iti ureaza sfaturile.avem nevoie uneori sa fim scuturati sa ne trezim din amorteala.nu ma consider slaba chiar am dat dovada ca sunt foarte curajoasa luand viata in piept si intotdeauna va fi loc de mai mult si de mai multa educatie.numai cine a suferit indeajuns si vrea sa se salveze simte cu adevarat cuvintele tale.ma inclin si eu,si tine-o tot asa.

    1. Trebuie sa inveti sa traiesti cu acea boala ,sa inveti sa iti respecti corpul,sa inveti sa te iubesti ,sa incerci sa descoperi cauza acelei boli ,sa ai multa incredere si curaj .Sa iti canalizezi activitatile zilnice spre ceea ce iti face placere .
      Multa sanatate !

  8. Pera stie ce face, nu intamplator a folosit acest ton.
    Pentru Ludmila si Bogdan- mesajul asta e un dus rece care va loveste in orgoliu. Incercati sa vedeti dincolo de „ambalaj” – realizati continutul. Nu o sa va mobilizati niciodata daca cineva nu va spune in fata asa cum sunteti. Credeti ca poate cineva pe lumea asta sa-mi spuna de genul „ai mancat ca un purcelus dragut” cand eu am mancat ca un porc? Pentru ca asta TREBUIE sa vad ca chiar SUNT SI ARAT CA UN PORC. Mesajul trebuie sa te socheze ca sa te trezesti. Exemplu: „Fumatul ucide” – credeti ca a determinat pe cineva sa se lase de fumat? Daca stiti voi sau stie cineva cum poti trezi pe cineva la viata fara sa-i arunci in cap un lighean cu apa rece, eu si cred ca si Pera, suntemi deschisi la solutii. Va respect si ma inclin.

    1. Ce nu intelegi tu @cristiand,este ca eu privesc actiunile lui si din afara cutiei,ma consider un tip open-minded.
      Imi plac multe articole de-a lui Pera,il respect,i-am urmat sfaturile din articolele publicate dar nu e vorba ca am ceva cu dansul,nu-i port ranchiuna.Stiu cat de „puturos” sunt,cum arat,cum imi pierd timpul,imi cunosc potentialul.
      Si nu ma descarc aici,nu ma doare nimic doar ca simt si imi dau seama ca usor usor,recurge la manipulare.
      Continutul articolului este generat de nevoile publicului,deci informatia va fi prelucrata cat sa satisfaca aceste nevoi,transforma cotidianul in senzational.
      Nu trebuie sa-mi scoateti ochii.Inteleg continutul mai bn decat crezi,@cristiand.
      Nu inteleg de ce te enervezi Pera si dai cu bata in balta si sa jignesti „pacientii”(Dar nu putem ascunde rahatul sub covor”)doar esti psiholog,de ce atata ironie?
      Astea sunt calitatile tale de viitor „cel mai bun psiholog”,cum vrei sa devii?
      Nu esti deloc diplomat.
      Esti bun in ceea ce faci dar iti mai trebuie multe.
      Succes tie,succes tuturor si va doresc o viata buna!

      1. Bogdan,
        Nu stiu cati ani ai, dar vreau sa iti spun ca eu la 22 de ani as fi citit si receptionat articolul… ca dumneata.
        Acum am 44 de ani si l-am citit ca pe un dialog interior. Care poate fi al meu, al dumitale, al Ilenei, al lui Pera, al multora.
        „Ca si in poza acestui articol, toti avem o latura a noastra intunecata. Un Gollum pe care vrem sa il ascundem si ingropam dar a carui voce se face tot timpul auzita.” Uite… dovada ca autorul articolului se numara – eu cred ca sincer – si pe sine printre „pacatosi”. Imi spune mie ceea ce si-a spus odata, cu aceeasi duritate, si siesi.
        @Pera
        Personal, as fi scris „persoana insuficient educata fizic” sau „… fizico-atletic” in loc de „persoana needucata”. „Needucat” imi suna – mie – prea puternic negativ chiar si aici in context, si putin confuz. Educati gresit, altfel decat intru descoperirea vocatiei noastre, asa suntem majoritatea. Needucati in sensul de „grobieni” ne straduim, majoritatea, sa nu fim. E doar o parere, o mica obiectie la partea de stil. Altfel, articolul mi se pare bine scris si cred ca poate crea sau cel putin facilita o schimbare de mentalitate.

  9. Buna Pera!! Extraordinar articol. Ma bucur ca nu te lasi..si continui sa ne scuturi cu articolele tale. tine-o tot asa. Mult respect

  10. Toti credem cu tarie si iti dam dreptate in ceea ce ai scris mai sus ,DAR nu ajunge sa iesim din „rutina zilnica”,ne mai trebuie si sutul in fund care e un pas spre inainte.As vrea sa fac si eu cum spui tu dar sunt prea mult afundat. CE POT SA FAC????

  11. Mda, m-am cam regasit in ceea ce spui, dar doar in unele chestii. ce-mi lipseste mie e vocatia si banii. Am iubire, am grija de mine, fac sport si etc, dar vocatia asta… Asta e marea mea problema si abia astept sa-mi trimiti si mie materialul ala despre vocatie. Apreciez ceea ce faci foarte mult.

  12. Ok, deci trebe sa-mi asum responsabilitatea, si cred ca tre sa vad ce mai pot sa fac deacum inainte. A fost destul de dur mailul asta. Si eu sunt un INFP.

  13. Pana acum am mers „de maine” la sala cam de 3 ori pe saptamana. Pentru ce vreau sa fac in continuare, voi avea nevoie de mult curaj. Articolul asta a picat la tanc, multumesc Pera!

  14. Apreciez articolul, Pera. Ai pus efectiv degetul pe rana.
    Nu exista nici un obstacol real pentru a nu trece in acest moment la practicarea exercitiilor fizice si la un stil de viata sanatos. Se pot face exercitii eficiente de fitness si cardio fara sa mergi la sala si gratis. Stiu pentru ca ma ocup cu asta.
    Mai ai dreptate si cu descoperirea vocatiei. La orice varsta iti poti descoperi vocatia. Eu cunosc pe cineva care si-a descoperit vocatia aproape de 50 de ani. Totul este posibil.
    Bafta in continuare si la cat mai multe articole reusite!

  15. Felicitari pt articol, draga Pera, te citesc pe tine si pe Andreea de ceva timp, si fac tot posibilul sa implementez in viata mea, multe din sfaturile pozitive pe care le dati.
    M`am regasit f mult intr`un articol de`al tau, in care descriai latura intunecata a iubirii parca, si cum relatia si mediul disfunctional in care ai crescut, te`a afectat ulterior..
    In faza in care esti tu acum in viata, banuiesc ca articolul acesta este un fel de „wake up call”, si de asta de multe ori probabil multi se simt certati si pusi la zid, banuiesc ca asta a si fost intentia.
    Insa, vreau sa adaug, ca o mica paranteza din experienta personala, ca in momentele in care eu am cazut, si nu am avut suport sau oameni in jurul meu sa ma ajute sa ma ridic, genul acesta de sfaturi „Just get over it”, nu m`au ajutat. Ci din contra, avand o situatie familiala disfunctionala, oameni straini, nu din familie, m`au ingrijit cu vorbe calde si suport, si am invatat din nou sa stau pe picioarele mele, departe de dependente si altele..
    Ceea ce vreau sa spun, este ca apreciez articolele voastre in general, si initiativa voastra de a lucra ma intai la noi insine, si mai apoi la a schimba lumea 😀 Dar, sunt situatii, sunt oameni, copii orfani, copii crescuti intr`un mediu abuziv, cu rani sufletesti enorme, si ultimul lucru pe care oamenii astia ar dori sa il auda este un sfat de genul „Just get over it”. Este un proces, si un drum diferit pt fiecare in parte, si ca o persoana care a trecut prin asemenea dureri si mediu familial disfunctional, ma asteptam sa intelegi mai mult asta..Asa este, totul sta in puterea noastra personala. Dar nu putem sari direct la gasirea vocatiei, cand sufletul ne e ciuruit, si inca suntem neimpacati cu trecutul..
    Nu cred ca nici in cazul tau, acest lucru nu s`a petrecut dintr`o data..ci in decurs de ani, cu ajutor si suport, si ambitia de a`ti depasi limitele.
    Multumesc pt sfaturi, si multa bafta in continuare tie si Andreei!

  16. Bravo,Pera inca o data ne-ai luminat si pe mn, sincer m-ai scos din monotonia zilnica , in care ma complac ,nu conteaza virsta conteaza determinarea cu care vrei sa-ti sch, viata ,conteaza ,sa-ti faci un plan pe care sa-l urmezi ,si sa te ti de el si in alta ordine de idei sa iesi din ” zona de comfort” … bravo Pera ,continua tot asa

  17. salut,un articol excelent in care m-am regasit foarte des si chiar mia stat foarte amuzant la felul „cum ne mintim noi insine”bafta Pera!multumim pentru ceea ce faci!!!

  18. Super tare articolul. M-am regasit in foarte multe puncte. Si e normal sa ma regasesc in ele. Si e normal sa ne regasim, noi, cei care citim aceste articole. Pentru ca, am putea crede ca suntem, intradevar, cum spunea un rautacios intr-un comentariu de mai sus, „oameni slabi,fara incredere,lipsiti de curaj si ambitie”. Si poate chiar suntem asa. Dar faptul ca citim lucrurile astea inseamna ca vrem sa ne schimbam, sa devenim mai buni. Aaaa, si faptul ca Pera scoate bani din asta, ar trebui sa deranjeze pe cineva? De ce? Iti baga cineva mana in buzunar? Te poti bucura de materialele gratis. Ok, cartile si cursurile pot parea scumpe. Sunt o gramada de materiale pe net, in special pe youtube, complet gratis, de o valoare foarte mare. Ai timp sa le cauti?
    Nu vreau sa ii iau apararea lui Pera, dar ma dispera acei „intelectuali” si „vizionari” de genul care „stiu tot si nu am timp de astea”. O fi intradevar manipulare in toate astea. Ok, de acord, dar atata timp cat ma poate ajuta si chiar ma ajuta, nu vad de ce m-ar deranja. Oricum suntem in continuu manipulati de o gramada de factori.
    Asa ca, Pera, bravo frate pt tot ce faci

  19. asta e sutul in fund de care avem nevoie ca sa nu ma mai mint frumos-si ma pricep bine- chiar am si ras pentru ca ma recunosc perfect in articol.mersi mult

  20. Nu pot sa inteleg persoanele care te ataca spunand ca esti un sarlatan care vrea sa-si vanda marfa. Nu vrei nu cumperi, punct. Vrei sa te schimbi, sa te realizezi si ai nevoie de un impuls, de niste idei, citesti blogul sau cumperi produsele tale, poate vei castiga infinit mai mult.

  21. draga pera. EU AM PIERDUT TOTUL IN VIATA. AM PIERDUT IUBIREA CARE MA MOTIVA , CARE MA FACEA SA MA TREZESC DIMINEATA VESELA. CE SA FAC????//

  22. Buna pera.Asa este, problema este in noi.Ajunge omul sa descopere ca are probleme e dispus sa faca corectii,stie ca doar asta e calea dar nu are nici macar liceul terminat are peste 40,si vrea sa devina expert intr-un domeniu,ce sanse are?

  23. Ai dreptate:)…din bube ,mucegaiuri si noroi,se pot naste tot ceea ce vrem noi…atata timp cat vrem cu adevarat acest lucru….daca sunt circumstante care nu ne dau voie sa facem ceea ce vrem noi,le inlaturam cu delicatete(bineinteles daca suntem cu adevarat un personaj „alfa”in toata puterea cuvantului….Frumos

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.