Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cum vocatia poate schimba totul

Salut!

Astăzi am un mesaj foarte, foarte important pentru tine. S-ar putea să fie unul din cele mai importante mesaje pe care l-ai auzit în ultima vreme. De aceea am o mare rugăminte la tine. După cum ştii toţi suntem puţin lipsiţi de productivitate din cauza calculatorului şi a internetului. Avem Facebook, avem Yahoo Messenger, avem Skype, avem Google Chrome sau Mozilla pe care ne aruncăm toată ziua pe internet, avem 10 site-uri deschise în acelaşi timp, încercăm să facem multi tasking, ne sună telefonul, poate ne uităm şi la televizor, mai dăm un film jos, un serial, muzică şi pe net suntem bombardaţi din toate părţile de informaţii.

Nici măcar nu ne dăm seama cum trece o zi întreagă fără să facem ceva productiv pentru că toate aceste amănunte, toate aceste elemente ne distrag atenţia şi ne răpesc puterea de concentrare.

Şi pentru că nu ne putem concentra suficient de mult timp asupra unui lucru, asupra unei sarcini, asupra unui lucru pe care vrem să-l facem, ajungem să nu facem nimic zile, săptămâni, luni şi poate ani de zile din viaţa noastră. Şi eu am trecut prin fenomenul acesta şi cred că noi toţi trecem şi este cumva inevitabil. Aşadar important e să începem cu o contra ofensivă împotriva acestui fenomen, împotriva acestui flagel.

Şi cum anume?

În momentul în care ai de făcut un material educaţional sau vrei să lucrezi la ceva important pentru tine e foarte important să încerci să închizi cât mai multe din aceste surse care îţi răpesc atenţia. Să închizi Facebook-ul, să închizi Modzila Firefox sau Google Chrome care e site-ul tău de navigare, să închizi telefonul, să-l pui pe silent, să-l ascunzi dacă se poate, să închizi muzica, serialele tot ce-i mai e în jur şi să te concentrezi pe acel lucru care vrei să- l faci.

De aceea eu te rog ca în următoarele 30 de minute să faci acest lucru, să închizi Facebook- ul, Messenger, Skype, orice tab ai deschis în browserul tău de internet, orice care ar putea să se declanşeze, telefonul să-l pui pe silent şi să înerci să te concentrezi la ce am să-ţi spun în următoarele minute. Pentru că aşa cum ţi-am spus la început cred că este unul dintre cele mai importante mesaje pe care eu am să ţi le transmit ţie.

Şi cred că îţi va schimba viaţa în bine începând chiar din acest moment.

Îţi dau câteva momente să faci lucrul acesta şi îi dăm drumul. Urmează o serie de lecţii gratuite în care eu am să încep să te duc, să te ghidez spre calea descoperirii vocaţiei tale. Nu este un drum deloc uşor, nu este deloc previzibil.

Există un tipar, câţiva paşi concreţi pe care îi poţi urma şi pe care eu i-am găsit comuni la toţi oamenii care şi-au descoperit şi valorifică vocaţia, inclusiv în viaţa mea.

De aceea cred că dacă-ţi prezint aceşti paşi, dacă te ajut să înlături obstacolele care stau în calea vocaţiei tale, dacă te ajut să-ţi descoperi şi să-ţi dezvolţi talentele naturale şi să le valorifici cred că viaţa ta se poate schimba foarte foarte mult în bine.

Hai să încep cu o mică poveste. Când aveam 17-18 ani, cum probabil deja ştii din poveştile mele, nu stăteam foarte bine cu partea financiară, părinţii erau divorţaţi, eu stăteam cu mama care este învăţătoare. Eu nu produceam foarte multi bani, eram încă elev la liceu, la partea de iubire eram din nou dezastru, mă îndrăgosteam de fete care nu se uitau deloc înapoi la mine, nu înţelegeam ce se întâmplă cu viaţa mea, am fost crescut de bunica, bunica mi-a dat sfaturi bine intenţionate să zic aşa dar greşite, care nu funcţionau în relaţia cu fetele şi habar nu aveam ce să fac.

Nu exista internetul la nivelul la care este astăzi, de fapt internetul chiar nu exista dacă stau să mă gândesc bine aveam 17 ani în 1997, deci internetul abia începea să existe. Şi nu aveam acces la toate informaţiile la care astăzi avem noi acces. Şi de aceea metodele mele de educaţie erau mai greoaie, era mai greu să ajungi la informaţii foarte bune într-un mod uşor. De aceea eram cumva constrâns. Dezvoltarea mea era cumva restrânsă şi nu puteam să mă mişc atât de repede cum o facem astăzi noi toţi.

Şi dintre cele două mari probleme ale vieţii mele ca tânăr adolescent, bani şi iubire, pe mine cel mai  tare mă rodea lipsa de iubire. Sunt convins că există foarte mulţi oameni care simt ca mine, bărbaţi şi femei, care simt că dacă ar fi să aleagă dintre multă iubire şi mulţi bani cred că mulţi oameni ar prefera iubire.

Deşi repet, pare puţin contra intuitiv, pentru că toţi spun că ne dorim bani şi banii rezolvă orice.

Ei bine uite că în viaţa mea la 17 ani iubirea era dilema mea numărul unu, să fiu şi eu iubit înapoi aşa cum iubeam la rândul meu. Şi am început să studiez seducţia şi puţin pe internet,  puţin prin cărţi.

Nu lungesc prea mult povestea dar vreau să spun că în 6 luni de zile am reuşit de la a fi zero în activităţi sociale, eram foarte timid, pur şi simplu nu aveam prieteni sau un model parental, o figură paternă, un bărbat, un model care să mă înveţe, pur şi simplu am învăţat singur sa imi fac iubite.

Şi cum învăţam?

Citeam informaţii de seducţie şi psihologie, le aplicam în relaţiile mele cu fetele, eşuam deobicei, dar învăţam ceva după care mergeam mai departe. Vedeam unde am greşit, citeam mai departe despre o problemă cu care m-am confruntat, încercam din nou, probabil eşuam din nou.

Citeam din nou, aplicam din nou, până la urmă am început să am mici rezultate, mici succese după care aceste succese au devenit tot mai mari până la momentul în care am vrut să-mi fac o prietenă cu care cu care făceam sex, ma întâlneam, aveam efectiv o relaţie. În 6 luni de zile pornind de la zero, imaginează-ţi ca e ca şi când nu ai ştii să conduci o maşină, ceva de genul acesta, şi înveţi fiecare lucru până când devine natural să faci lucrul acesta.

Şi in acel moment am avut o primă revelaţie şi am spus aşa: dacă pot să iei cu un lucru ca şi dragostea şi poţi să te educi în privinţa acestui lucru, la fel cum te educi în orice alt domeniul al vieţii, dacă poţi să iei o carte sau un material educativ, poţi să citeşti, poţi să aplici şi poţi să obţii rezultate, cred că prin metoda asta pot să-ţi schimb întreaga viaţă şi poţi să o aplici în ce domenii vrei tu.

Şi gândeşte-te că iubirea este un mister, poeţi, oameni de ştiinţă, psihologi, o gamă întreagă de oameni de-a lungul întregii istorii a omenirii tot timpul au spus despre iubire că este un mister, Sigmund Freud spunea după 50 de ani de psihanaliză nu a răspuns încă la întrebarea „Ce vor femeile?“. Şi eu am reuşit în 6 luni de zile să ma educ şi să obţin ceea ce-mi doream într-o relaţie cu o femeie doar prin autoeducatie.

Aceeaşi strategie: adică citeşti, îţi foloseşti mintea şi potenţialul, aplici, eşuezi înveţi din eşecuri apoi ai să reuşeşti. Şi bineînţeles că am avut dreptate în această teorie, să-i spunem, căci acest model pe care l-am descoperit a funcţionat şi în privinţa banilor.

Am aplicat şi în descoperirea si valorificarea vocaţiei mele, a funcţionat în toate domeniile vieţii pentru mine şi de atunci în folosesc de fiecare dată când am o provocare nouă în viaţă. La 10 ani de la acea întâmplare aplicând acest model în toate domeniile vieţii am progresat enorm de mult.

Şi acum aproximativ un an de zile mă aflam la înot.

Şi în timp ce înotam am avut o nouă revelaţie şi am zis în ce domeniu al vieţii poţi aplica modelul acesta?

Odată iubire, odată bani şi odată sănătate.

În teorie se spune că oamenii au trei mari probleme în viaţa lor: în sănătate, în bani şi în iubire.

Poate să aibă într-unul din aceste domenii, în două sau în toate trei în acelaşi timp. Şi m-am gândit să fac un chestionar în care să-i intreb pe oameni care sunt cele mai mari probleme în viaţa lor. Şi făcând acest chestionar am descoperit că într-adevăr oamenii aveau probleme mari în cele trei domenii pe care ţi le-am enumerat.

Însă surpriză, am descoperit că mai există alte trei domenii despre care nu citisem niciunde însă care au reieşit în urma acestor chestionare.

Şi anume: socializare. Foarte mulţi oameni nu spuneau nici de sănătate nici de bani nici de iubire. Spuneau: sunt singur, nu am prieteni, aş vrea să-mi sune telefonul. O altă mare problemă pe care oamenii o aveau era vocaţia, deşi o bănuiau.

Sunt foarte mulţi oameni care nu se plâng de sănătate, de socializare, de bani, nu s-au plâns de iubire, de relaţii ci spuneau că nu au niciun scop în viaţă, vreau să ştiu care este misiunea mea, scopul meu, destinul meu. Asadar , o alta mare problema: vocatia

Cea mai mare problemă, iată a şasea problemă mare pe care oamenii o au este partea psihologică a vieţii lor în care intră încrederea în sine, inteligenţa emoţională, o întreagă gamă de probleme psihologice pe care oamenii vor să şi le rezolve.

Şi practic am descoperit 6 domenii în care oamenii au probleme.

Şi am descoperit şi în viaţa mea că mă învârteam între aceste 6 domenii.

Poţi să ai probleme în toate şase, poţi să ai doar într-unul.

Dar ca să progresezi şi ca să ai o viaţă extraordinară e foarte important să stai bine în toate aceste 6 domenii pentru că dacă într-unul nu stai bine toate celelalte sunt afectate. Cum e să ai sănătate, iubire, să ştii vocaţia şi să n- ai bani, noroc.

E o durere mare ce ţi se întâmplă şi toată energia ta merge spre făcut bani.

Cum ar fi să ai şi bani şi iubire şi vocaţie şi prieteni mulţi dar să nu fii deloc sănătos, să fii foarte bolnav. Ar fi dramatic, toată energia ta şi timpul tău şi eforturile tale s-ar îndrepta spre a fi sănătos. Aşadar nu putem fi fericiţi, împliniţi dacă stăm rău într-unul dintre aceste domenii.

Ei bine înnotam în bazin aşa cum îţi spun şi am avut o revelaţie şi am zis ok!

Dacă un om vrea să-şi schimbe întreaga viaţă atunci e nevoie să lucreze la aceste 6 mari domenii, avem trei mari principale de care ţi-am zis: sănătate, iubire şi bani şi avem alte trei pe care le-am numit secundare dar nu sunt mai puţin importante decât celelalte trei: socializare, vocaţia şi psihologia.

Şi în momentul acela am zis că vreau să fac un program şi să ajut pe oameni să schimbe întreg stilul de viaţă; şi acel program s-a numit Impulsul –pentru noul tău stil de viaţă, pe care probabil îl ştii.

Ei bine, programul acela a fost un succes, am avut rezultate foarte bune, am mărturii de la oamenii care au participat la acel curs care şi-au schimbat viaţa în bine, deloc întâmplător şi eu personal mi-am schimbat viaţa în bine practic în acelaşi timp cu cursul, am început să fac sport la cu totul alt nivel faţă de cum am făcut până atunci, am vrut să mănânc cu totul altfel cu mult mai sănătos, chiar strict, viaţa mea relaţională, iubirea a crescut în calitate, partea financiară a crescut în calitate, calitatea prieteniilor, a relaţiilor pe care le am au crescut în calitate, am învăţat mult mai multă psihologie, practic şi eu personal am reuşit să- mi schimb viaţa, să-mi schimb stilul de viaţă să spunem, în ultimul an de zile.

Ceea ce nu am apucat să spun încă, foarte pe larg, este că în acelaşi timp cu această revelaţie care a adus la Impulsul - pentru noul tău stil de viaţă, a venit imediat următoarea revelaţie şi am zis stai puţin... într-adevăr dacă un om îşi doreşte să-şi schimbe întreaga viaţă lucrează la cele 6 domenii.

Foarte bine!

Dar m-am gândit la viaţa mea.

Cum am progresat în viaţă?

Am lucrat la toate cele 6? Mi-am dat seama că nu!

Am lucrat la unul singur iar acel un singur domeniu le influenţează pe toate celelalte.

Am lucrat doar la vocatia mea! Iar vocatia iti poate influenta in bine intreaga viata

În momentul în care mi-am descoperit vocaţia primul lucru care s-a întâmplat fost că am început să studiez psihologie.

Aşadar acel domeniu de psihologie pe care ţi-l spun, automat şi de la sine se rezolva.

Pentru că eu fiind pasionat de psihologie citeam încontinuu, mă dezvoltam încontinuu şi încercam să fiu mai bun în continuu, în fiecare zi ca să mă ajut pe mine şi pe cei din jur cu lucrurile noi pe care le descopeream şi le experimentam.

Domeniul iubirii si al seducţiei a fost prima mea iubire să-i zicem aşa prima ramură a psihologiei aplicate pe care am studiat-o, permanent am căutat să fiu la zi, să fiu la curent cu tot ce apare nou, cu tot ce se descoperă nou în acest domeniu al iubirii, al relaţiilor, al seducţiei şi permanent mi-am îmbunătăţit eu calitatea vieţii în acest domeniu fiind mai împlinit, mai fericit în relaţiile pe care le-am avut. Aşadar al doilea domeniu mare care s-a dezvoltat datorită vocaţiei mele, psihologia, a fost partea romantică a vieţii mele.

Apoi banii, am făcut un bussiness, o afacere din pasiunea cu psihologia.

Când sunt foarte pasionat de ceea ce fac am început să câştig bani, după câţiva ani care au fost foarte grei, care am fost sărac lipit în anii studenţiei în momentul în care am început să dobândesc experienţă, să ajut oamenii, am început să scriu cărţi pe care am început să le vând, la început prost după aceea din ce în ce mai bine, am învăţat marketing, am învăţat să mă promovez din ce în ce mai bine, am avut grijă să ştie lumea de mine că exist cu ajutorul internetului, aşa cum te sfătuiesc şi pe tine să faci şi practic am mers pe acest drum de a deveni expert în ceea ce fac, expert în psihologie.

E un drum foarte lung, un drum care pentru mine e în plină desfăşurare însă rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Şi astfel eu practic trăiesc din psihologie, trăiesc din vocaţia mea şi astfel datorită vocaţiei mi-am rezolvat o altă problemă majoră a vieţii care ar fi problema financiară.

Apoi prietenii, anturajul. Datorită faptului că mi-am descoperit vocaţia şi că mi- am transmis mesajul cât de bine am putut şi la cât mai mulţi oameni am început să atrag în viaţa mea oameni asemeni mie, oameni care fac ceea ce fac şi eu oameni care şi-au descoperit şi ei, la rândul lor, vocaţia. Şi astfel anturajul, prietenii mei, grupul meu cu care îmi petrec timpul şi cu care lucrez şi pertenerii mei de afaceri sunt oameni extraordinari, de calitate, de la care şi eu pot să învăţ foarte multe şi în acelaşi timp pot să le ofer foarte multe. Aşadar problema de socializare calitatea anturajului pe care îl ai, din nou datorită vocaţiei am fost influenţat foarte puternic.

Apoi datorită faptului că munceam foarte mult am neglijat sănătatea sănătatea multă vreme, adică făceam sport haotic, mai mergeam la înot, mai mergeam la un fotbal, mai alergam însă nu mă ocupam niciodată aşa cum ar fi trebuit de alimentaţia şi de sportul meu, le-am tratat ca un amator şi de multe ori datorită faptului că lucram foarte mult foloseam asta ca şi scuză şi spuneam „vai, nici azi nu am lucrat, nici mâine nu o să apuc, nici poimâine nu o să apuc să fac sport, sunt stresat şi de aceea mănânc mai mult, mai bag dulciuri în mine, mai beau pepsi, cola ce-o fi, “, şi am ajuns în urmă cu doi ani de zile să fiu supraponderal, aveam 80 şi ceva de kilograme, aproape 90.

Şi ce s-a întâmplat, am zis... eu sunt psiholog şi îi învăţ pe alţi oameni să aibă succes în viaţă, să fie altfel, dar stai puţin!

Eu am uitat de mine, cum e posibil lucrul acesta? Şi cu scopul acesta interior, vocaţia mea, am zis că eu toată viaţa mea voi face psihologie şi voi face ceea ce fac astăzi şi e foarte important să fiu cat  mai în formă.

Citind, am descoperit că dacă eşti în formă fizic, dacă mănânci sănătos şi faci sport, cantitatea ta de energie creşte, ai mai multă energie fizică, poţi să munceşti mai mult să ai rezultate mai bune.

Energia emoţională creste in calitate. Ai mai multe stări pozitive, sportul îţi declanşează endorfinele, hormonul fericirii şi astfel te simţi mai bine în fiecare zi, deci calitatea energiei creşte. Apoi puterea de concentrare îţi creşte, mintea lucrează mai bine pentru că mintea şi corpul nu sunt deloc lucruri separate, ci sunt împreună.

Când corpul este bine ajutat de sport creierul este şi el bine. Mens sana in corpore sano, ştim bine.

Apoi calitatea energiei spirituale, motivul, motivaţia, de ce faci ceea ce faci? Din nou când tu te simţi bine în corpul tău şi ai şi vocaţia descoperită şi pasiunea care arde în tine, poţi să faci lucruri extraordinare în viaţă şi astfel mi-am dat seama că la baza piramidei este sportul, corpul meu fizic.

Şi având această revelaţie, tot vocaţia şi tot dragostea de psihologie m-au împins practic şi am zis că de acum încolo, sportul şi alimentaţia sunt prioritatea numărul unu pentru mine, nimic altceva.

Şi am început să fac sport cu Sorin, probabil ai văzut în materialul video de la Impulsul, ţi-am oferit un interviu cu el.

Sorin este vice-campion naţional şi am învăţat enorm de multe lucruri de la el, nu doar partea de sport efectiv ci şi filozofie de viaţă, despre corp, despre psihologie, în fine, nu intrăm acum în amănunte vei avea ocazia să-l cunoşti pe Sorin într-un viitor foarte apropiat. Ei bine cred că am să încerc să-ţi explic pe scurt cum lucrând doar la vocaţia mea inevitabil toate celelalte domenii ale vieţii mele au luat o turnură mult, mult mai bună.

Trăim într-o eră în care suntem compleşiţi de muncă, nu avem timp, nu avem energie, suntem bombardaţi de informaţie, nu ştim unde să ne mai îndreptăm atenţia şi trec zilele una după alta, şi săptămânile şi lunile din viaţa noastră şi nu reuşim să ne atingem scopurile,nu reusim să atingem rezultatele pe care ni le dorim.

Având aceasta a doua revelaţie cu vocaţia am zis: Cum ar fi dacă nu trebuie să lucrezi la toate cele 6 domenii în paralel în acelaşi timp.Cum ar fi să te concentrezi doar pe unul calumea, pe vocaţia ta şi acest lucru îţi poate schimba întreaga viaţă.

Cum ar fi?

Cred că ar fi extraordinar!

Şi am început să urmăresc alţi oameni care şi-au descoperit vocaţia şi mi-am dat seama că într-adevăr există foarte mulţi oameni care se poate să nu aibă suficienţi bani în viaţa lor, să nu aibă suficientă iubire în viaţa lor, să nu aibă sănătatea perfectă, să n-aibă un anturaj sau un grup de prieteni cum şi-ar dori şi totuşi, formându-şi vocaţia, acea pasiune îmbinată cu talentele naturale, ti se schimbă întreaga viaţă.

Automat toate celelalte domenii au grijă de ele însele. Fără să mai faci nimic decât să te concentrezi ca în fiecare zi să arzi pentru vocaţia ta, pentru pasiunea ta.

Şi am zis, cum ar fi dacă aş ajuta cât mai multă lume să-şi descopere acest foc interior?

Să-şi descopere vocaţia!

Şi în următoarele trei materiale îţi voi da paşii exacţi pentru ca tu să-ţi poţi descoperi vocaţia.

Tot ce trebuie să faci este să fii alături de mine să mă urmăreşti, să ai la dispoziţie o foaie albă şi ceva de scris ca să-ţi ie notiţe şi-ţi promit că dacă eşti implicat 100%, dacă înlături toate celelalte surse care îţi distrag atenţia şi eşti concentrat 100% pe mesajul meu sunt şanse foarte, foarte mari să găseşti nişte răspunsuri la marile întrebări pe care tu le ai în viaţa. Aşadar în următoarea lecţie pe care o vei primi vom vorbi despre cele 12 mari obstacole care stau în calea descoperirii vocaţiei tale.

Nu putem vorbi despre descoperirea vocaţiei fără a înlătura obstacolele. Aceste 12 obstacole au reieşit, le-am descoprit în urma intervievării a peste 1000 de oameni.

Din aceşti 1000 de oameni majoritatea nu şi-au descoperit vocaţia încă, unii şi-au descoperit-o şi oamenii vorbeau despre cam aceleşi obstacole. Se tot repeta tiparul. Unii spuneau de exemplu frica, mă opreşte să îmi descopăr vocaţia. Frica poate fi de mai multe feluri.

Unora le era frică de eşec, altora le era frică să acţioneze, altora le era frică de ce vor spune cei din jur, alţii pur şi simplu nu aveau încredere în forţele proprii. Ideea e că multe treburi se învârteau în jurul fricii.

Şi acesta este un mare obstacol în calea descoperirii vocaţiei. Noi avem aici 12 despre care vom vorbi şi vom învăţa să le şi depăşim pentru că primul pas în descoperirea vocaţiei este să înlăturăm aceste obstacole.

Ce vreau de la tine acum este să-mi laşi un comentariu sub acest material în care să-mi spui povestea ta legată de vocaţie, vreau să ştiu ce ai încercat să descoperi vocaţia, cum anume, ţi-ai descoperit-o, daca nu ţi-ai descoperit-o, ce obstacole ai întâmpinat.

Efectiv vreau să ştiu care este povestea ta legată de descoperirea şi valorificarea vocaţiei tale, care sunt talentele tale înnăscute, dacă le ştii, dacă nu.

Vreau să ştiu povestea ta, am să citesc toate comentarile şi am să răspund la ele. Îţi mulţumesc, ne vedem în următoarea lecţie despre înlăturarea obstacolelor.

Te-am salutat!

Pera Novacovici

Materialul video pentru acest articol il gasesti aici: http://impulsul.ro/impulsul-vocatia/video/cum-vocatia-schimba-totul

Varianta mp3 si imaginile din articol la calitate buna pentru desktop-ul tau sunt aici: http://impulsul.ro/sites/default/files/Vocatia%201.zip

 

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții