De ce am urat Craciunul si cum am invatat sa il iubesc


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

59 de răspunsuri

    1. Chirila Adriana
      „A învinge nu înseamnă să fii totdeauna primul, ci să fii mai bun decât înainte.”
      Bonnie Blair
      Patinatoare
      Doresc cu toata inima, ca acest Craciun sa ne faca mai buni,sa stim doar a iubi! In rest avem tot!

  1. Craciun fericit si tie, Pera! mesajul tau este cel mai frumos cadou pe care il poate primi cineva de Craciun. Eu nu pot sa spun ca urasc sarbatorile de iarna, dar nici nu le astept cu sufletul la gura. Imi dau seama ca mai am asa mult de lucrat cu mine pana sa am o viata asa cum mi-o doresc. Sunt dezamagita de majoritatea oamenilor din viata mea si stiu ca vina imi apartine. Nu stiu cum, dar imi apartine. Nu am mai avut o relatie serioasa de un car de ani. Ultimul meu prieten ma cam lasa in plop, ba chiar mi-a zis ca dupa revelion se duce intr-o vacanta exotica super, dar nu m-a invitat…mi-a zis doar ca il pot vizita daca vreau…hahaha. Imi spune ca se duce singur, dar cine poate crede asa ceva? Dar de Craciun si de revelion o sa incerc sa uit si gata…m-am saturat de relatii superficiale si de oameni care mint. Important e sa gasesc puterea in mine sa schimb totul.

  2. Un Craciun Fericit, Pera.
    Anul asta m-ai nimerit fix, de parca filmul l-ai facut pentru mine…
    Dar urmeaza un Craciun si la anul 🙂

  3. Craciun fericit! Pera tie si celor dragi tie.
    Ai mare dreptate in to ce spui.
    Mutumim c ati-ai gasit timp sa ne urezi°..:-)
    Cu drag,
    Cristina

  4. Salut Pera!
    Foarte fain video.Ma regasesc partial in ce ai povestit tu.La mine in familie Craciunul(si sarbatorile in general) erau prilej de cearta intre parinti…mama lucra de dimineata pana seara sa pregateasca toate cele,tata in general nu avea chef,si daca facea ceva,facea in sila.Zicea ca mama lui a murit si era de Craciun in sicriu asa ca pentru el nu erau motive de bucurie.Cand am crescut am inceput sa o ajut la treaba,dar tata tot asa absent si dus pe ganduri era…ca variatie uneori bea cate ceva si se punea pe plans…oh my God,imi vine sa intru in pamant cand vad barbat beat plangand.
    Anul acesta…nu mai sunt nici unul cu mine…tata a murit acum 2 ani,mama acum doua luni.Sper ca s-au intalnit dincolo si nu se mai cearta.
    Si totusi,pentru mine Craciunul a fost mereu ceva fain,chiar daca nu ma prea bucuram.Imi place sa fac sarmale si cozonaci,imi place sa aprind seara lumanari,sa impodobesc bradul,sa zic o dorinta tainica pentru anul viitor.Imi place sa cred ca oamenii incearca sa fie mai buni,sa se impace,sa se ierte intre ei dar si pe ei…
    Craciun fericit sa ai!

  5. Craciun Fericit si implinit ¨Pera si tuturor de pe site!
    Sa aveti parte de tot ceea ce simtiti ca doriti,si sa daruiti si altora!
    Multumim de surpriza!

  6. Craciun fericit, Pera! Toate cele bune, si Dumnezeu sa-ti lumineze calea sa poti duce la sfarsit ce ai inceput.
    Eu te apreciez pentru tot ceea ce faci si sunt de acord cu tot ceea ce spui.
    Iti doresc: credinta, sanatate, prosperitate, succes, fericire, bunastare si noroc de la Dumnezeu!

  7. Craciun implinit, Pera! Mesajul este unul foarte profund, si iti doresc, si imi doresc sa continui cu ceea ce sustii si faci pentru ca poti schimba multe! 🙂

  8. esti foarte tare , imi place mult de tine , ti-am citit toate materialele si ma inspiri foarte mult . Ai mare dreptate in ce zici !

  9. Multumesc Pera pentru lectie…am invatat ceva acum si mai invat …ma inrebam de ce sunt trista …acum cand mai mult ca niciodata imi doresc sa simt si sa daruiesc mai multa bucurie,iubire…Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  10. Tu chiar imi esti drag.
    Te rog sa ma ierti ca nu sunt de vorbe multe, ba chiar nici de vorbe suficiente, dar uite, azi am mai mult simt si iti scriu. Iti scriu pentru ca meriti.
    Si meriti sa-mi fii drag.
    Sa-ti dea Dumnezeu Craciun binecuvantat, tie si la toti cei dragi. Si sa-ti dea Dumnezeu sa ai intotdeauna de unde da! AMIN.

  11. Multumesc si sunt recunoscatoare pentru toata urarile, gandurile, de bun si bine, lumina si iubire, ce ating sufletul, fiinta si tot ce e mai bun in mine. Iar eu la randu-mi iti urez, ani buni, bogati, imbelsugati cu tot ce e mai Sfant si Dumnezeiesc, putere si iubire de a crea o lume minunata, intelepciunea de a ne bucura ca suntem si a primi iubirea Divina in inima si viata noastra. Dumnezeu, cu iubirea lui imensa, sa ne binecuvanteze sarbatorile si sa ne ghideze vietile, mintea si sufletul, in tot ceea ce facem si in tot ce urmeaza sarbatorilor.

  12. Multumesc , Pera!
    Cel mai frumos cadou de Craciun sunt aceste minunate cuvinte ce ajung de fiecare data la sufletul meu!
    Craciun fericit!

  13. corect adevarat ceea ce spui Pera,am ajuns sa cred ca oamenii in general sunt inebunitii cu febra cumparaturilor de Craciun,cheltuiesc o groaza de banii uitand de spiritualitate,important e sa facem echilibru intre ele,multii cheltuie o groaza de banii pe lucrurii inutile doar pentru ca e Craciun,practic cred ca unii strang banii cu 2 3 lunii inainte sa aibe ce cheltui de craciun,nu asta e important,important e sa traiesti fiecare zi in parte cu sursele care le ai fie financiar fie emotional,cand realizezi ca tot viitoru tau se naste in prezent devii o persoana mai buna si te bucurii de fiecare zi indiferent ca e craciun sau paste,fa din fiecare zi o sarbatoare asta e cheia succesului in viata,patrunde in prezent cu puterea mintii tale si fa din fiecare situatiie sa iesi invingator cu capu sus,un zambet naste o solutie la o problema,daca razii in fiecare zi vei constata ca nu mai exista probleme in calea evolutiei tale,bafta multa

  14. Stiam io de ce nu m-am dezabonat de la newsletteru’ asta, desi sunt 6 luni de cand n-am mai vazut un material care sa ma atinga. Da’ asta e bun. Bravo!

  15. Craciun Fericit si tie,Pera!Si ai dreptate,cel mai frumos lucru din lume este sa oferi!
    Te admir pentru ce faci pentru oameni.Sper sa crestem in tot ,pana la Craciunul viitor.

  16. M-a intristat atat de mult mesajul tau, si nu pt ca nu ar fi unul bun, ci pt ca am avut o poveste de viata asemanatoare cu a ta, dar am invatat , asa cum spui si tu,sa lupt pentru fericire.

  17. Craciun Fericit,Sarbatori fericite ! …tie si celor din preajma ta.
    Multumesc pt. vibratia buna data in 2011,acel plus de stralucire care atrage atentia in directia buna.
    INSPIRATIE…in 2012 !

  18. Multumim de urari !si tie numai bine !
    E interesant sa aflu de ce nu se simt unii fericiti de Craciun…
    si eu imi doresc mult ca la anul sa pot sa AM ce oferi celorlalti. de exemplu
    -As vrea sa AM posibilitatea sa le dau alor mei bani sa si ia o masina buna sa nu mai circule cu rabla aia in care incalzirea merge numai vara ..(!!) ca mi se face mie rau cand ma gandesc cum se circula in conditiile alea mai ales iarna pe ger.
    -As vrea SA AM sa-i dau sotului meu banii pe care si-i doreste pt afacere, ca sa mai renunte la o parte din kkturile de ” colaborari” care-i manaca o groaza de timp si nu-i aduc mari venituri si sa se concentreze pe afacerea lui.
    As vrea sa AM puterea sa le dau amicilor mei o siguranta ca in cativa ani vom face o colaborare profitabila pt toti, promisiune care sa-i motiveze sa si dezvolte talentele.
    dar in primul rand as vrea sa AM EU siguranta unui job stabil si banos , cu posibilitati de educare.
    as vre sa am eu satisfactia ca ma pot descurca singura
    daca ai ceva sfaturi in directia asta, lasa un reply 🙂

  19. Cand crezi ca nu ai ce oferi, tocmai atunci oferi cele mai pretioase lucruri pe care toti le avem> zambetul, caldura interioara, timpul tau.
    “Sarbatoarea presupune un miez de sfintenie, timpul bun, locul curat, sufletul primenit, cuvantul, gestul si lucrul potrivit!” (Irina Nicolau, “Ghidul sarbatorilor romanesti”, o carticica pe care o recomand tuturor, este un ghid perfect pentru Craciun!)
    Daca ai cele 7 ingrediente, esti implinit.
    Bucurie tuturor si lui Pera ca a pus punctul pe i!

  20. Buna!
    Imi place foarte mult ca insisti pe ideea ca trebuie sa ne dezvoltam noi mai intai si ca trebuie sa daruim primii ca sa primim. In societatea noastra care se axeaza mai mult pe castigul usor prin inselarea celuilalt, precum si pe credinta ca „merge si asa”, ideile expuse in filmele tale aduc un concept nou si extrem de sanatos.
    Multumesc!
    Catrinel

  21. Ce dragut esti ,Pera:)cum te gandesti tu la toate!Craciun fericit si tie,si vroiam sa-ti mai spun ca eu inca am o problema legata de modul in care oamenii isi petrec Craciunul(mai ales ca aproape toti nu intelegem adevarata semnificatie sau ne facem ca nu o intelegem)Merci inca o data si Doamne ajuta!

  22. Buna Pera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Craciun Fericit!!!!!!!!!!
    Am vazut mesajul transmis de tine , super!!!
    Chiar ca luminezi mintile oamenilor…am lucrat azi pana la 10 seara si azi a fost boxing day ,..mama!!!!cati oameni in magazine!!!!!!!!!!!!intr-adevar asa e …trebuie sa ia ca sa poti oferi din toate….muncesc mult si tot nu-mi ajung banii sa ofer cum as dori eu cadouri la cei dragi..si asta ma intristeaza…ai dreptate Pera!!!!!!!!!!iti doresc numai bine..si sa fiii fericit!!!!!!!!!
    iti multumesc ca ma faci sa ma trezesc!!!!!!!intai terbuie sa fiu eu alfa..eu trbuie sa am ca sa daruiesc!!!
    Multumesc!

  23. buna, se vede in video ca ai slabit si-ti sta mai bine… ar trebui sa schimbi poza de la avatar +) la fel iti doresc sarbatori fericite si „la multi ani!” multumiri pentru tot

  24. Ce e Craciunul in final? eu dupa umila mea parere si ceea ce simt …Craciunul este ocazia de a demonstra ca suntem mai buni, de a iubi si oferi iubire tuturor, e ocazia de a uita chiar si pt putin toate necazurile si grijile de zi cu zi si a oferi tot cei mai bun din noi, cu un zambet cald si sincer, cu o mangaiere si chiar cu o vorba buna se pot schimba sentimente, fie doar si pentru o clipa, dar acea clipa e memorabila. Pentru mine Craciunul e unic. Multumesc Pera pentru tot, si sper sa ne fi alaturi si anul care vine. Sarbatori fericite dragii mei, Dumnezeu sa va fie alaturi in orice clipa.

  25. Salut Pera
    Pentru inceput vreau sa iti spun ca apreciez ceea ce faci.Am 18 ani si vreau sa iti spun ca pana acum 5 zile cand am descoperit din greseala acest blog eram intr-o stare depresiva din cauza problemelor si esecurilor care se tot repetau relatiile cu cei din jur si multe altele ….
    Cel mai mult mia atras atenti clipul
    „De ce am urat Craciunul si cum am invatat sa il iubesc” deoarece m-am regasit in multe dinte problemele pe care leai intampian si tu in trecut .
    Chesti asta mi-a atras atenti si am inceput sa citesc si sa ascult aproape toate clipurile si mesajele postate pe acest blog si am decis ca nu mai merge asa
    si ca trebuie sa incep sa ma schimb si am inceput cu cateva chesti sport si sa mananc sanatos cu toate ca a fost revelionul am reusit …..Acum am facut testul
    TESTul mbti si mia iesit pedagogie mai exact ENFJ mi se potriveste in mare parte tipul ENFJ dar nu in toatalitate As vreau sa imi dai niste sfaturi sau link unde pot afla mai multe daca se poate Sau poate am facut testul gresit . Multumesc !

  26. Daca pana acum un an consideram psihologia o stricare a mintii si o pierdere de timp,totul a luat o intorsatura la 180 de grade si aceasta s-a petrecut pentru ca intr-un moment crucial al vietii mi s-au oprit privirile pe cartea”Personalitate alfa”.De atunci am prins puteri noi sa continui amplul si anevoiosul proces de limpezire a apei tulburi a sufletului meu;pana anul trecut conduceam masina pe contrasens,acum merg si eu pe sens!LA MULTI ANI 2012!

  27. hei sunt noua aici…. e interesant siteul .. am intrat aici din curiozitate sper sa aflu multe despre mine eu va pup si
    astept sa vb:*:xxx

  28. Great blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.