De ce nu vei avea niciodata motivatie suficienta – pastila #5 de psihologie

 

 

Asadar, exercitiul pe care vreau sa il faci azi este sa termini cel putin 3 fraze incepute si sa imi lasi coment:

1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as….

2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as….

3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….

4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….

5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as….

6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….

Hai sa te vad!

Cu drag,

Pera Novacovici

 

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

136 de răspunsuri

  1. bun articolul Pera…si da, chiar oferi un mic impuls prin asta…de fiecare data, cel putin pe mine, ma faci sa vad viata si sa inteleg lucrurile din jurul meu, intro alta maniera…multumesc pt tot ce faci pt mine

  2. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi la fel de sanatos, deoarece sanatatea e pe primul loc.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as as casta destui bani pentru a ma intretine si a fi independent.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as fi fost acuma la o intalnire, nu scriind acest coment sau as fi fost fost poate implinit in iubire.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as socializa cu foarte multa lume si nu as ramane fara idei cand vorbesc cu cineva.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as face lucruri mari si lucrurile care vreau sa le fac.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci m-as descoperi cu 10% mai mult.

    1. Salutare Pera,sint Vlad din Cluj Napoca. Nu se poate te rog sa ai o emisiune la televizor, dimineata, dupa masa si seara zilnic , pe tote programele ,pt ca acesta societate in care traim este intoxicata psihologic, multi au auzit de detoxifiere fizica , beau apa 2 litri, devin vegetarieni , maninca bio , dar degeaba daca au un psihic de calculator pentium 1. Ca sa evoluam in mai multe domenii, cum ai spus trebuie sa tindem pt pentium 5 si pt asta trebuie sa ne implicam 99 la suta efort si 1 la suta confort si dupa aceea se schimba procentajul.Ca sa ai eea ce nu ai avut, trebuie sa faci ceea ce nu ai facut.Cea mai mare problema este ca unii oameni vor imbatrinii si generatiile urmatoare vor avea de suferit, ca nu vor avea un exemplu demn de urmat in familie si va trebui sa caute in xterior sa isi croiasca un drum corect in viata , adaptat conform psihologiei din acel an , pt ca psihologia umana se schimba si cei care se adapteaza vor avea de cistigat, ceilalti vor da vina pe soarta . Vorba Romanului CE SA FAC, ASA MI-A FOST SOARTA .Iti doresc mult succes si citi mai multi oameni sa te asculte si sa puna mina pe efort doar atunci vom avea un dialog corect atfel va fi doar monolog. O zi buna

  3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi atenta la ce mananc.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as imprima si sorta tot materialul pe care il am de citit pt afaceri online.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as iesi din casa (zona mea de confort)

  4. Salut Pera, vreau sa iti raspund la intrebarile legate de cele 6 mari domenii:
    Asadar, exercitiul pe care vreau sa il faci azi este sa termini cel putin 3 fraze incepute si sa imi lasi coment:
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face sport(inot) in mod constant de min 4 ori pe saptamana m-as informa despre nutritie.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci m-as educa mai intens pe partea de business (gasires unei nise de piata, crearea unui produs)
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa imi surprind cel putin o data pe saptaman intr-un mod placut partenera de cuplu.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa intru in contact cu persoane care au un business prosper, pentru a invata de la ei.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as practica mai mult pasiunea mea numarul 1 de cand ma stiu fotografia.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incerca sa aplic mai multe exercitii ca sa aflu mai mutle despre cum functioneaza mintea mea, cum sa gestionez mai eficient situatiile reale de fericire, stres, suparari pentru ca de multe ori ratez oportunitati ca nu reactionez in mod corespunzator.
    Numai bine, Vali

  5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as invata despre respectul de sine din cartea „Cei sase stalpi ai increderii in sine”.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as cunoaste o persoana noua.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incepe prin a ma iubi pe mine, asa cum sunt, cu bune si cu rele.

  6. Salut Pera…sunt din rep. Moldova, am 24 de ani , am o slujba plictisitoare, in viata personala nu stau bine deloc, adica nu am iubita si chestia asta ma doboara, dar prin intermediul articolelor tale incerc sa ma regrupez. Fac sport, alerg destul de des, fac si exercitii fizice, ma alimentez bine, in celelalte 2 domenii: bani si iubirea incerc cumva s-a rezolv problema…Iti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci!!!

  7. Salut Pera, vreau sa iti raspund la intrebarile legate de cele 6 mari domenii:
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face mia mult sport si m-as informa despre nutritie.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as studia mai in detaliu construirea unei afaceri, de la conceperea unui produs pana la promovarea si vanzarea acestuia.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa imi surprind mia mult partenera mea de cuplu
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa intru in contact cu oameni de succes , care au business-ul lor propriu si nu mia depind de nici un angajator.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as studia si practica mai mult pasiunea mea fotografia.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incerca sa gestionez mai bine starile mele emtionale si sa nu actionez sub influenta implusului de moment.
    Numai bine, Vali

  8. Salut!
    Felicitari pt ceea ce faci si pentru perseverenta!
    Eu sunt intr-un moment in care ma uit la mesaje motivationale si nu mai fac nimic, asta dupa ce am muncit/invatat ca o nebuna. nu stiu exact ce mi se intampla, poate am inceput sa aplec urechea la ce spun cei din jur- sa nu ma mai stresez, ca mai e timp, dar as vrea sa trag de mine mai mult. Mi-a placut mult ideea de a face cu 10% mai mult in fiecare domeniu. Pana acum am reusit profesional, pe planul sanatatii, al psihologiei si social cam ce mi-am propus. Pe planul iubirii mai putin- adica am o relatie de 6 ani care nu ma mai implineste si nu reusesc sa-l fac sa evolueze emotional si psihologic,ca sa ne regasim la acelasi nivel. Motivatia de a reusi in vocatie am mostenit-o, sa zic asa, adica e un fel de trasatura de familie, dar de o vreme, poate din cauza ca nu mai am implinire sentimentala, mi se pare ca nimic nu mai are sens, nici macar ce era odata pasiunea profesionala; cred ca asta e scuza pt care nu mai invat cu spor. stiu ca nu e corect, ca eu sunt cea importanata si nu trebuie sa astept de dinafara fericirea ci sa lupt pt ea, inclusiv pentru fericirea de a fi complet implinit profesional, dar.. s-a intamplat ceva- stiu toata aceste lucruri, dar parca le gandesc pentru altcineva.
    In facultate ma inconjurasem de prietene care imi validau mereu valoarea, simteau ca am nevoie; am incercat sa nu mai cer asta de la prietenii actuali si nici nu mai primesc, evident. asta ma scotea mereu din impas
    Hai, acum ca mi-am descarcat sufletul, poate o sa mearga mai bine.
    Spor si voua la ce va doriti! Ca daca ne dorim cu adevarat,. chiar iese.
    Imi pare rau ca am pierdut inscrierile la cursul Impulsul, dar poate reusesc cu un pic de vointa sa crestem concentrarea si sa avem succes.
    Ma bucur mult de articolele tale, Pera si de ale Andreei!
    Si mai vruiam sa-ti spun ca dintre video-uri nici n-am vrut sa ma uit la cei 15 pasi pt iubire si pana la urma l-am ascultat de 2 ori!
    A fost super!! Ma gandeam ca nu va fi nimic nou, dar a fost!
    Multumesc!
    Succes si voua mai departe!

    1. Hey,
      Sunt curios daca vrei sa schimbam niste pareri/impresii referitor la lipsa ta de motivatie. Cateodata te ajuta sa vorbesti cu cineva, mai ales cineva pe care nu-l cunosti personal.

  9. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi putin mai constiincios cu ce mananc azi, avand in vedere ca ar trebui sa urmez o dieta mai speciala.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as citi mai mult, as exersa mai mult latura de scriitor, pentru a putea scrie eseuri, traduceri sau alte lucruri de care oamenii au nevoie.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as iesi mai mult din casa, pentru ca mi se ofera asta si eu refuz de obicei.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as iesi la o poveste cu prietenii mei.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as lucra putin la lucrurile care imi place sa le fac si pe care doresc sa le invat.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as lucra putin la gandirea mea, sa imi gasesc putin pacea interioara, si sa trec peste regretele care se aduna asa de multe.
    My recent post

  10. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci mi-as lua o pauza de la a gandi.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as renunta la serviciu si m-as apuca de ce imi place cu adevarat sa fac.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as fi mai zambitoare.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as pune la punct un plan de atac 🙂
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incepe sa respir sanatos.

  11. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi mai sanatoasa si nu mi-ar mai fi frica ca m-as putea imbolnavi grav ca mama mea.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as avea bani sa ies in oras cu prietenele ,sa plec in vacante.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as zicea persoanei ca imi place ce simt pt ea.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incepe prin a fi mai sociabila si as avea mai putina frica in ceea ce priveste intalnirea cu oamenii noi.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as.. vocatia mi-am gasit-o insa nu imi aduce destula satisfactie materiala
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as fi asa cum imi doresc.

    1. Punctul 2 este FOARTE vag. Sa faci mai multi bani nu e doar 10% ci e 100% mai greu. Incepe cu ceva mai mic, mai usor de atins.

  12. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as avea grija cat mananc.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as suna-o pe fata la care ma gandesc, indiferent de rezultat.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa petrec timp cu persoane noi si chiar sa particip la conversatie.

    1. Cis012 imi place al 2 subect al tau e foarte motivant cred ca am s-a dau si eu un telefon astazi dupa cum ai spus si tu indifernt de rezultat.
      As vrea sa mentionez ca multi spun ca ,, Daca as face azi cu 10% mai mult pentru …''ar trebui s-a lase un comdentariu dupa ce a facut acel lucru si sa ne spuna si nou cum a fost .

  13. Multam’ pentru ceea ce faci pe-aici Pera!
    N-am sa spun ce „as face” azi cu 10% mai mult, pentru ca sunt constient ca daca ma gandesc prea mult la ce as face…n-am sa fac. Am de gand totusi sa dau tot ce am mai bun din mine in fiecare zi, in tot ceea ce fac. Zilele pierdute nu se mai intorc si nu se merita pierdute. Deseori imi pierd motivatia exact din cauza starii de homeostazie si stiu ca mai bine simt „cutitu’ la os” mai des si fac ceea ce trebuie in cel mai bun mod de care sunt capabil, decat sa visez cu ochii deschisi la ce va urma sa mi se intample.
    Multumesc din nou, ma grabesc, ma asteapta bara de tractiuni!
    Numai bine,

  14. . Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face mult mai mult sport decat deobicei si mi-as intocmi un regim sanatos.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as face o afacere online.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci m-as accepta si iubi pe mine asa cum sunt, iar restul va veni de la sine.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as calatori foarte mult, as merge la intruniri si as participa la workshopuri.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as studia mai mult si as pune in practica.

    1. Iti propui obiective prea mari si de aceea nici nu te apuci de ele, 10% inseamna ceva mai putin dar care se face AZI. Intelegi?

  15. Salut
    Te felicit pentru ceea ce faci
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea.atunci as manca la ore fixe ,corect,si as face sport de 2 ori pe saptamana
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei,atunci as fi mai disciplinat in utilizarea timpului si stabilirea prioritatilor zilnice
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea,atunci as intalni cu 10% mai multi oameni cu care sa impartasesc ceea ce stiu
    Iti tin pumnii si sunt cu ochii pe tine!
    Cristian

  16. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as avea grija la ce mananc astazi si ma voi interesa pentru o sala de fitness la care sa merg zilnic.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as cheltui mai atent si as face tot posibilul sa obtin un job pentru vara.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as citi mai mult despre acest subiect si as iesi din starea de imaturitate de care aminteai in cei 15 pasi pentru a trai iubirea.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci m-as ridica din fata laptopului si as iesi la plimbare, chiar daca ploua.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as continua sa citesc cartea de programare.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as avea mai multa grija la gandurile mele.
    Multumim de faptul ca reusesti mereu sa ne deschizi ochii.

  17. 50% pentru sanatate daca m-as lasa de fumat
    as economisi si bani pentru tigari si alte cheltuiel pentr estompat efectul tabagic
    la capitolul iubire, sa tac sa-si gaseasca singur drumul spre mine
    pentru viata sociala ar trebui sa dau mai multa atentie la tinuta, daa, haina face omul
    vocatia mea este familia, vocatia profesionala cere timp si ar trebui sa o sustin intr-un ritm constant, indiferent de hopurile din familie-iubire
    pentru partea psihologica, ar trebui sa nu ma mai simt responsabila chiar pentru toata lumea

  18. Daca ar fi sa fac ceva cu 10% mai mult ,ar fi sa pot face mai multi bani sa imi gasesc vocatia pentru ca sunt foarte confuz si nu in ultimul rand sanatatea ,care este cea mai importanta fara sanatate nu putem face ce ne dorim ,intradevar zona de confort ne atrage ca un magnet si nu ne lasa sa facem ceea ce ne dorim.Interesant subiect ai abordat Pera mult succes in continuare si tie si noua tuturor care ne dorim cu adevarat o schimbare in bine in vietile noastre.

  19. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci mi-as umple mp3-ul cu muzica mea preferata si m-as duce sa alerg vreo ora de-a lungul raului (locuiesc langa un rau 🙂 )
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as incepe sa vand pe internet vechituri de prin casa, care sunt convins ca poate altor persoane chiar le pot fi folositoare si ar plati pentru ele.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci m-as pune sa sun fiecare fata frumoasa care cunosc pana cand voi obtine o intalnire.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as invita la un suc prietenii cu care am putine chestii in comun, pentru a ii putea cunoaste mai bine.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci m-as duce sa ma inscriu la un curs care se ocupa exact de acea vocatie a mea.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incepe sa citesc o carte de psihologie care sa ma ajute sa ma cunosc mai bine pe mine insumi si sa pot repara "treptele" care ma impiedica sa ajung in varful scarii. Si bineinteles sa si aplic ceea ce scrie acolo, nu doar sa citesc si sa raman cu cititul 🙂 .
    Multumesc Pera pentru acest exercitiu.
    Tot respectul,
    Andrei

  20. Buna, Pera, toate materialele tale sunt incitante.
    Eu chiar am obtinut 10% in ultimele doua luni in doua aspecte din viata mea. Am atras doua colaborari care mi-au adus cu peste 10% din venituri si am mers la sala de zumba de doua ori pe saptamana. Ramane ca aceste obiceiuri sa le pastrez si sa le fructific si pe viitor, cu rezultate mai bune.
    Cert este ca mi-au adus o stare de bine, dar pentru ca nu ma multumesc niciodata cu ceea ce am si cu ceea ce sunt, intrucat am o idee din ce in ce mai buna despre viata, trebuie sa iti spun, fara lipsa de modestie ca de cele mai multe ori, eu nu ma gasesc in zona de confort. Iar cand o simt ca ma invaluie merg la cea mai buna prietena a mea sa ii dau o mana de ajutor cu dragalasii ei copii mici, pentru a-mi exersa si abilitatile de mama si talentele de educatoare….
    Insa stau cam prost la capitolul somn, asa ca …
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci m-as culca mai devreme de ora 1 si jumatate cum m-a apucat in ultimul timp
    si
    as gasi odata biblia aia ratacita nu stiu pe unde si m-as apuca sa o studiez temeinic
    si
    imi iau angajamentul sa fac o rugaciune sincera in fiecare seara si in fiecare dimineata pentru a-mi mentine un echilibru interior prin intarirea credintei in Dumnezeu.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci mi-as face miai multa publicitate printe prospecti si printre colegi ca sa afle de ce sunt in stare
    si
    as medita mai mult la legea atractiei, care mi-a adus foarte multe surprize placute in ultimul timp (ce mi-am dorit s-a intamplat prin atractie).
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as flirta cu mai multi si as lucra mai mult la imbunatatirea indicatorului meu de fitness.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as activa intr-un ONG si as merge sa fac cursuri de prim-ajutor la Crucea Rosie romana ca sa pot fi de folos semenilor mei in situatii de dezastre (Domane fereste!)
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as investi o bucata de timp zilnic pentru aprofundarea limbilor straine.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as invata sa-mi mai temperez starea de exuberanta..
    Multmesc pentru ca mi-ai amintit ca mereu trebuie sa lucrez pentru acel 10% in plus.

  21. Buna, Pera, toate materialele tale sunt incitante.
    Prin aceasta provocare chiar mi-ai amintit ca in ultimele doua duni eu chiar mi-am imbunatatit doua aspecte din viata mea: banii – prin gasirea a doua colaborari noi si sanatatea prin frecventarea clasei de zumba de doua ori pe saptamana.
    Ramane sa ma culc inainte de ora 12 noaptea ca sa-mi imbunatatesc somnul si sa fac rugaciuni sincere dimineata si seara pentru a-mi mentine legatura mai stransa cu Dumnezeu.
    De asemenea, pe aspectul social, vreau sa activez intr-un ONG si sa urmez cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie romana.
    Pentru a-mi imbunatati cu 10% iubirea voi flirta mai mult pentru a-mi atrage persoane din care sa aleg.
    Pentru vocatie imi voi face mai multa publicitate printre colegi si prospecti cu privire la serviciile pe care le pot oferi si voi vedea King's Speach chiar acum.
    Uite ca mi-ai dat un impuls!

  22. PERA,TU FACI PARTE DIN VISUL MEU!Zilnic te vizualizez actionand intr-o organizatie pe care imi doresc sa o fondez si care isi propune sa ne ajute pe toti sa avem o viata mai buna.
    Ca sa imi imbunatatesc situatia in toate aspectele pe care le-ai numit mai sus am nevoie de o stare de spirit fulminanta, de stima de sine si atata incredere in fortele proprii dorinta de a creste,de a evolua sa faca parte din mine,din felul meu de a fi….Din pacate multi dintre noi simt cum vibratia interioara si dorinta naturala de a evolua cu care venim in aceasta lume scade la cote inspaimantator de mici datorita negativismului in care traim….Din fericire am descoperit,mai tarziu,dar am descoperit un exercitiu de revigorare absolut electrizant….Si pentru ca increderea in fortele proprii are nevoie de exercitiu si antrenament exact ca obtinerea performantei in orice sport sau in orice domeniu,ard de nerabdare sa ajung sa-l prezint intr-un material filmat si sa pot in felul acesta sa-i inspir pe toti acei car

  23. vorbeai despre baiatul de 20 ani care sta in casa la calculator si care are o ciorba de mancare…vorbeai cumva de mine? 🙂 doar ca eu am 21 ani

  24. PERA,TU FACI PARTE DIN VISUL MEU!Zilnic te vizualizez actionand intr-o organizatie pe care imi doresc sa o fondez si care isi propune sa ne ajute pe toti sa avem o viata mai buna.

  25. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face exercitii fizice in fiecare dimineata.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as fi mai chibzuit cu banii si mi-as reface cv-ul si as aplica la tot ce gasesc.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa apreciez mai mult momentele petrecute cu persoana iubita.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as iesii cu prietenii mei la o bere mai des.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as cauta care este cu adevarat vocatia mea.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incepe sa citesc o carte de psihologie si incep sa meditez.

  26. Buna Pera.
    Interesant ca de obicei.
    Sa vedem…
    1. Daca as face cu 10%mai mult timp pentru sanatatea mea as face mai mult sport, momentan fac exercitii acasa, dar nu indeajuns, as iesi la plimbari mai des.
    2. Daca as face azi cu 10%mai mult pentru viata mea sociala ar trebui sa gasesc persoane sau grupuri cu care sa relationez…..aici stau prost.
    3.In ceea ce priveste banii mei deja am inceput sa fac lucruri noi la job pentru cei 10% mau mult in buzunarul meu.
    4.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice as fi mai buna in ceea ce ma intereseaza chiar acum- in relatia cu ceilalti sa invat sa abordez anumite situatii in moduri ce mi-ar aduce doar beneficii….
    5. In ceea ce priveste iubirea …stau foarte prost Pera, iubesc dar fara nici o sansa de a fi iubita de cel ales de inima mea…..cel putin asa vad lucrurile azi .
    6. In ceea ce priveste vocatia deja fac 10% mai mult , invat zi de zi pentru a profesa in domeniul ales, de a ajunge printre cei mai buni.
    Concluzia este clara…..sunt pe drumul cel bun, dar am foarte multe de invatat……….eu o iau de la zero acum.Dar sunt multumita de rezultatele de pana acum si nu dezarmez.Dumnezeu are grija de mine………asta stiu sigur, o simt in fiiecare zi. Nimeni nu este perfect. Nici macar cei care par a avea totul .
    Numai bine iti doresc.

  27. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as sta mai calma si nu m-as agita pentru orice nimic.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as fi altfel azi,nu l-as cicali ca azi noapte nu a venit acasa.as lasa lucrurile sa vina de la sine,fara insistentele mele.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as relua legaturi cu prietenele dragi mie,legaturi ce le-am pierdut de ceva vreme.
    Multumesc!!!:( desi imi este foarte greu,sper sa reusesc sa trec peste acesasta perioada si sa invat cat mai multe.

  28. Buna Pera, felicitari pentru aceasta provocare adresata de tine. Descoperirea calitatilor si folosirea zilnica si personalizata a lor sunt modalitati de crestere atat a optiunilor personale cat si a noastra intr-un grup, societate. Omul simte nevoia de a relationa pentru implinirea personala si sociala. Bucuria de a gasi si a da un sens vietii este provocarea noastra. Cand cautam activ oportunitatile atat in viata personala cat si in societatea in care traim.
    Iti schimbi viata doar in momentul cand decizia vine din interiorul nostru al fiecaruia. Cauza pentru care doresti sa faci aceste schimbari trebuie sa fie identificata individual. Gasirea acelor emotii distrugatoare cat si a celor care iti dau forta necesara pentru atingerea unui nivel sau potential maxim este tot de ordin individual. Schimbarea vechiului model de gandire, cu unul nou, cred ca tine de fiecare in parte. Cand decizia vine din interiorul nostru pentru a avea rezultatele dorite, sansele sunt mult mai mari. Cum pot sa cresc sansele cu 10% pentru sanatatea mea ; printr-o gandire sanatoasa privitor la dieta, modului de petrecere a timpului, in compania unor oameni cu care imi face placere sa comunic, unde pot aduce o idee constructiva pentru mine, si pentru noi. Energia pe care degaja o atmosfera placuta, unde buna dispozitie este venita datorita conversatiilor si atmosferei, sunt cel mai buni suplinitori al unei medicatii! Sanatatea o asociez cu iesirile in natura, unde prin muzica, data de natura, peisaj, atmosfera si legaturilor omului si respectarea naturii te poate incarca pentru o perioada.
    Forta si energia este data datorita modului de petrecere a unor ore in modul cel mai placut posibil (faci un sport, comunici, faci ceea ce iti place si respecti atat natura cat si oamenii si tot ceea ce te inconjoara!
    Relatiile de calitate se creaza in timp pentru propria persoana, apoi cu cei din jurul nostru.
    Financiar- poti trai prin consecventa personala, pe baza unor valori si convingeri esentiale pentru mentinerea si cresterea personala. Banii nu sunt fericirea, ci ei contribuie si creaza fericirea. Sunt rezultatul valorii muncii tale. Ei sunt cei care dau valoare propriei persoane. (nu intotdeauna ei ilustreaza omul la justa lui valoare).
    Timpul- controlul lui pe termen scurt poate aduce suferinta pe termen lung. Doar cand permitem ideilor si propriului potential sa aiba timpul necesar pentru evolutie, vom obtine cel mai bun rod. Dar aceasta tine de fiecare in parte.
    Pera, parerea mea este ca prin autodeterminare si autoevaluare pot aborda cauza fiecarei provocari in parte, astfel pot schimba situatia. Prim munca si depunerea propriului efort, vom avea ulterior nevoie de un timp mult mai scurt. Exercitiu cred ca tine de fiecare si de toti , in momentul in care dorim un progres. Constientizarea propriilor decizii, propriilor convingeri personale la propriile intrebari, emotii, scopuri si valorilor personale, a propriilor ganduri, exprimate prin actiune pot duce la un progres atat personal cat si a unui intreg ulterior. Forta interioara te ajuta sa te schimbi, sa poti sa iti schimbi viata si sa ai rezultatele dorite care sa fie si benefice atat personal cat si in raport cu cei din jurul tau. Uneori chiar un esec te poate trezi la realitate. Mersul fiecaruia este si va fii in raport cu cei din jurul tau.
    Schimbarea gandirii, apoi a emotiilor, actiunile pentru a atinge obiectivele propuse.
    Concluzia mea este ca putem sa schimbam zilnic ceva, doar actionand in acest sens, si forta sta in trezirea puteri nemarginite din noi. Uneori pierdem din vedere acest aspect, poate datorita teoriei pe care noi nu o aplicam datorita unei temeri de un eventual esec. Stiu ca cel mai usor este cand aplici, si corectezi pe parcurs. Doar practica este cel mai bun proofesor al nostru, bineinteles dupa ce am asimilat sau/si inteles informatiile. Parerea mea este ca fiecare putem avea o viata minunata, insa aceasta impune o schimbare de directie, cand aceasta nu da rezultatele dorite de noi. Se poate realiza zilnic, si tine de capacitatea fiecaruia, este simplu, insa trebuie aplicata zilnic.
    Nu există greşeli; există numai lecţii. Creşterea este un proces de încercare şi eroare – se numeşte experimentare. Experimentele eşuate sunt la fel de mult parte din proces ca şi cele care la un moment dat reuşesc.
    Sa nu fim ignoranti ai timpului. Este atat de pretios… Sa-l folosim asadar cu multa intelepciune, tinand mereu aprinsa flacara prieteniei !

  29. PERA,TU FACI PARTE DIN VISUL MEU!!!Zilnic te vizualizez actionand cu inspiratia si talentul tau intr-o organizatie pe care imi doresc sa o fondez si care isi propune sa ne ajute mai concret, pe noi toti, sa avem o viata mai buna.
    Ca sa imi imbunatatesc situatia in cele trei aspecte ale vietii mele am inventat un exercitiu electrizant de 7 minute,un fel de sceneta,monolog,joc sau cum vrei sa-i spui,pe care-l repet in fiecare dimineata in fata oglinzii ca pe un daily play din care-mi iau motivatia,energia,inspiratia,curajul,dezinvoltura,stabilitatea,continuitatea
    …..aripile,zborul,totul…..Astfel experimentez in fiecare zi avantajul de a fi intr-o stare de spirit fulminanta,de a avea atata stima de sine si incredere in
    fortele proprii incat dorinta de a-mi imbunatati situatia sanatatii,a iubirii si a banilor sa faca parte din mine,sa fie felul meu de A FI.Degeaba mi-as face zeci de planuri s-au m-as pedepsi in fel si chip ca nu mi-am respectat programele de dezvoltare pe care mi le propun daca am in mine atata negativism acumulat de la miile de surse ce radiaza spre noi din toate partile si eu absorb fara sa-mi dau seama devenind de la o zi la alta mai dezamagit si mai inspaimantat de propria neputinta.
    ASA CA,PERA,ARD DE NERABDARE SA FILMEZ ACEST EXERCITIU,PENTRU CA IMI DORESC SA-L FAC CUNOSCUT LUMII INTREGI,SA SCRIU O CARTE PE TEMA ASTA,S-L PREZINT LA TED,ANTENA1,2,3,4,PROTV,CNN,etc<smile>sTIU CA VEI SPUNE CA NU AM SPUS ESENTIALUL….cARE E EXERCITIUL?DAR ACEST EXERCITIU TREBUIE TRANSMIS NUMAI SI NUMAI PERSONAL….PENTRU CA DUPA CUM STII NOI PREDAM CEL MAI BINE BINE PRIN CEEA CE SUNTEM SI MAI PUTIN PRIN CEEA CE SPUNEM….CHIAR DACA NU MA ALEGI PE MINE ITI DORESC MULT SUCCES IN TOT CEEA CE FACI,ITI ADMIR FORTA SI CURAJUL DE A FACE DIN LUMEA IN CARE TRAIM O LUME MAI BUNA SI IMI DORESC ENORM SA TE CUNOSC SI SA VIN SI EU ALATURI DE TINE IN ACEASTA MINUNATA AVENTURA!

  30. pt sanatatea mea,10 % mai mult ar fi sa strang in fiecare zi 1 leu de ex pt a-mi cumpara o tigaie performanta unde nu mia prajesc carnea ci o frig!
    pt banii mei,10 %mai mult ar fi sa trimit la mai multe scoli oferta mea de profa de actorie pe mailul lor
    pt iubirea din viata mea,10 % mai mult ar fi cand ma enerveaza sotul meu sa-i zambesc si sa-mi amintesc ca de fapt il iubesc!
    pt viata mea sociala,10% mai mult ar fi sa am incredere mai cu 10 % mai mult in oameni decat am acum!!!
    pt vocatia mea,10 %mai mult ar fi sa citesc piese de teatru si sa le fac un rezumat,chiar daca nu imi plac!
    pt aspectele pshihologice din viata mea(nu stiu exact la ce te referi)10 % mai mult ar fi sa ma antrenez mai mult pt a-mi creste increderea in mine!

  31. M-am inscris la cursul tau deci am facut cei 10% in toate domeniile 🙂
    Lasand gluma la o parte nu imi place sa zic "daca" sau "as face" asa ca astazi am dormit mai mult si am mancat mai multe fructe pentru sanatatea mea, am trimis cateva mesaje unor clienti potentiali care imi pot aduce 10% mai multe venituri, am petrecut mai mult timp cu iubitul meu, diseara ies cu prietenii la un concert, mi-am gasit voacatia si astazi am citit ceva care ma intereseaza, cat despre mine…astazi am aflat ca am un atu in fata schimbarilor caci nu tin foarte mult la "ritualuri" sau cum ar zice unii la "tabieturi".
    My recent post Love what you do and do what you love!

  32. pentru sanatatea mea deja am inceput sa fac ceva si asta datorita prietenului meu : am fost la medic si fac acasa gimnastica. in continuare ca sa fac 10% as alerga , ar ttrebui sa gasesc un oftalmolog bun si un neurolog bun.
    pentru bani nu prea intrevad nici o schimbare cat de mica deocamdata . voi incerca sa fiu mai organizata la servici.
    pentru vocatie stiu ca nu imi place prea mult ceea ce lucrez , dar nu sunt sigura de vocatia mea . simt ca nu am energie suficienta pentru nimic. cred ca problema cea mai mare e de sanatate.Sa aflu mai intai exact ce am , si pe urma sa mi pun intrebari in functie de organismul meu. as vrea sa scriu o carte dar nu stiu cui ar folosi, daca ma pricep la asa ceva , sau e doar un vis fara suport real.
    Pentru iubire as vrea sa fac mai mult de 10% dar deocamdata in afara de o convorbire telefonica nu pot mai mult.
    as scrie o scrisoare dar nu stiu ce ar putea schimba .

    1. Sigur. Doar ca treaba mea nu e sa te ajut 🙂 ci sa iti dau un picior in fund in directia potrivita

  33. ok,
    1. 10% pt sanatate ar insemna ca imi fac o programare la medic,programare pe care o aman fiindca nu e o suferinta acuta,si as iesi mai des cu rolele!
    2. 10% pt iubire inseamna ca ii fac o surpriza sotului meu cand ajunge acasa,il duc in dormitor inainte ca el sa apuce sa imi zica ca ii e groaznic de foame, ma ofer pe post de desert……
    3. 10% pt vocatia mea inseamna studiu mai aprofundat asupra tezei mele de doctorat.
    4. 10% pt socializare inseamna sa-mi sum prietena pe care am decis sa o tin departe fiindca nu era de acord cu ce vroiam eu………si sa ii zic ca de fapt asta o face speciala ,faptul ca nu ma flateaza gratis !

  34. Foarte utilă această pastilă de psihologie însă aș vrea să fac o completare la cele afirmate. Poți să te afli într-o zonă de confort și chiar să conștientizezi acest lucru și să suferi datorită acestui fapt deoarece simți că viața ta se numără doar în jumătăți de măsură și nu în acțiuni duse până la un bun sfârșit.
    Cu alte cuvinte, cel puțin pentru mine, zona de confort nu este lipsită de suferințe însă nu am ajuns încă la acea limită maximă de suportabilitate care să mă determine să fac o schimbare pe termen lung.
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as mânca sănătos seara!
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci nu mi-aș mai cumpăra în fiecare zi lucruri de care nu am nevoie și care îmi afectează sănătatea!
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as citi în fiecare zi materiale referitoare la nutriție, copywriting și e-mail marketing!

  35. da
    daca as face azicu 10%mai mult pentru sanatatea mea atuncimi-as mari timpul de fitness macar cu o jumatate de ora/zi si as trece pe la toate cele 6 aparate pe care le am nu doar cele 2-3 zilnic.
    -daca as face azi cu 10%mai mult pentru banii mei,nu i-as mai cumpara absolut nimic copilului cel mare,sotuluisi ma-s apuca atit de serios de cursul de la evolve incit in toamna as demara neaparat propria afacere,fara capital si fara credite de la stat.
    -daca as face azicu 10%mai mult pentru iubirea din viata mea,as fi mult mai distanta cu sotul meu si i-as inscena niste farse cu "prietenii lui de PAHAR"
    -daca as face azi cu 10%mai mult pentru viata mea sociala asmerge mai des la teatru ignorind prioritatile si nevoile zilnice,ba sa fugi si la cite o opera la CLUJ,sau la filarmonica la un concert simfonic de care mi-a dor si nu am mai fost din studentie…
    -daca as face azi cu 10%mai mult pentru vocatia mea as trage tare ,tare la lb.franceza al carui fundament il am ,m-as apuca serios de tot de engleza,as invata bine si germana si…as face ce ne-a indicat Basescu,cind ne-a spus ca daca nu ne convine sa plecammm dincolo.
    -daca as face azi cu 10%mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea sigur imi voi rezerva 10-15 min /zi sa citesc articolele tale Pera,ale lui Marius din NLP+ vreo 20 de carti ce ma asteapta macr sa le frunzaresc.si mai ales chiar daca nu as reusi sa citesc cit vrea ,dar putinul citit l-as aplica macar 5- 10min /zi

  36. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as….fi mai sanatoasa!
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as….avea mai multi bani!
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….avea mai multa iubire!
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….avea o viata sociala mai buna!

  37. Felicitari o sa pun in practica acest exercitiu si o sa vad la sfirsitul luni rezultatele mersi pentru ideii

  38. Daca as face cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, as face sportsi nu mi-as mai consuma energia pt lucruri inutile.
    Daca as face mai mult cu 10% pentru bani, atunci m-as implica mai mult in sistemul M.L.M. de care ma ocup.
    Daca as face cu 10% mai mult pt. psihologia mea atunci,voi interactiona mai mult cu impulsul.

  39. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as….fi mai sanatoasa!
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as….avea mai multi bani!
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….avea o viata sociala mai buna!
    🙂

    1. oau. Ma suprinzi cu lipsa ta de eficacitate. 🙂 Ironia nu te ajuta cu nimic si nici rapsunsurile vagi, Concret, ce ai de gand sa faci AZI?

  40. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as consuma mai mult si mai corect din suplimentii nutritivi, as macar doar hrana vie, renuntand la alimente de origine animala si la gatitul celor de origine vegetala si as face zilnic (nu doar 1/saptamana) gimnastica/aerobic.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as repsecta zilnic planul de lucru pe care mi-l fac de regula la inceputul lunii, trimestrului, anului si categoric m-as axa mai mult pe recruting si dezvoltarea echipei de colaboratori,fata de timpul pe care il dedic in prezent exclusiv echipei de clienti directi
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci in primul rand m-as ierta pentru alegerile facute anterior, m-as iubi mai mult mai ales pentru ce vreau sa devin si as lasa deoparte ce am fost. Aici recunosc ca nu am un plan concret cand vine vorba de un partener de viata, de regula astept sa mi se intample totul.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as da mai des curs diverselor invitatii din partea cunoscutilor, amicilor ,prietenilor, nu mi-as mai refuza mici vacante.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as participa in septembrie la un curs international la care in momentul de fata am renuntat
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….

  41. 10% mai multa sanatate – sa am grija sa mananc cat mai sanatos si echilibrat lucru de care incerc sa il respect cat pot de mult si renuntand cat pot de des la comoditatea transportului in comun alegand mersul pe jos de la munca pana acasa aprox. 35-45 min. 10% mai multi bani – sa ma asigur ca ceea ce cumpar imi este de un real folos pt a putea stange bani pt lucrurile importante(carti, excursi , plimbari) 10% mai multa iubire – voi incerca sa imi deschid sufletul mai mult ca sa pot oferi iubire 10% mai mult pt psihologie – cel putin 20 min. de citit si ascultat materialele tale si npl

  42. daca as face cu10%mai multi bani m-as descurca ceva mai bine sa pot achita toate facturile la timp.
    daca as face azi cu 10% mai mult cu iubirea mea atunci as avea puterea sa renunut la persoana care nu ma iubeste
    daca as face azi mai mult cu 10% pentru aspectele psihologice din viata mea atunci as putea sa devin cu siguranta o altfel de femeie
    daca as face cu 10% azi mai mult pentru viata mea sociala atunci as iesi mai mult si as fi mult mai optimista
    iar in final vreau sa iti multumesc pentru ceea ce am putut afla prin intermediul acestor lectii.Mie cred ca imi vor fi de mare folos pentru ca as vrea sa fac o schimbare in viata mea radicala si pana acum nu am avut curaj cu toate ca nu mai sunt nici asa tanara….. Mi-as dori sa ma inscriu la aceste cursuri dar situatia financiara nu imi permite.
    Inca o data multumesc.

  43. pe de-o parte este bun articolul, analizand ul pur teoretic.
    insa in practica nu prea este asa. de ce? ex: unul care a fost dezamagit in dragoste, se inchide in el si sufere la nessfarsit. aici astept sa ma contrazica pera. ce suferinta il va face sa ''rupa pisica in doua''? nic una.
    eu, de ex nu caut inmod special o relatie. cel putin , azi daca speri la iubire neconditonata , sincera etc, insemna ca ai vazut multe filme. s-au cam schimbat vremurile, la fel si oamenii.cea ce face pera este un lucru de apreciat, motiveazaoamenii.
    insa realitatea este putin alta. asa ca..

  44. sanatate- as pastra mai des pozitia dreapta, corecta a spatelui
    mi-as spala dintii dupa fiecare masa si as mai renunta la dulciuri si alte produse artificiale.
    social – as scrie un email prietenei mele din Canada, cu care nu am vorbit de mult timp, la fel si matusii din Italia s.a.
    bani- mi-as face in scris un plan de cheltuieli pentru luna ce vine, ca sa vad cum sa-mi stabilesc prioritatile.
    iubire= am acceptat sa ma vad cu baiatul, care imi spune ca ma iubeste, desi i-am spus ca nu ma vad acum in rolul de iubita, i-am permis sa ma sune.
    azi am privit din retrospectiva partea pozitiva a unor intimplari. mi-am dat seama ca de fapt nu am fost respinsa. vedeam, simteam ceea ce voiam sa simt.
    Psihologie- azi citesc dina cartea care mi-a dat=o o prietena, despre cum sa faci fata stresului si cum sa-ti traiesti viata din plin.
    Vocatie- astept raspunsurile la un test de orientare profesionala. daca mi se potriveste intr-adevar profesia de contabil, care o am deja, cred ca o sa fac mai mult pentru a ma perfectiona in domeniul dat. azi mi-a venit ideea deschiderii unei firme de consultanta in viitor.

  45. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fuma cu 3 tigari mai putin pe zi.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as respecta principiul planificarii financiare de a economisi lunar 10% din totalul veniturilor mele.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci l-as suna chiar maine.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci m-as inscrie la Programul "Impulsul".
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as face cat mai repede posibil demersurile necesare pentru publicarea primului meu volum de poezii.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as intra chiar acum pe net pentru a da un search despre "analiza tranzactionala".

  46. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as nu mi-as mai pune intrebari si mi-as elimina din cap toate prostiile
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as putea imi potolesc setea de a tra libera si nesupusa
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as intalni un om care sa imi trezeasca dorinta sa cred in clipe roz
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as avea acel real respect din partea celor care imi sunt dragi si care ar vrea sa fie mandri de mine
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as deveni mai sigura pe fortele cu fiece zi traita pe acest pamant
    Merci

  47. 1. m-as lasa d fumat( ar insemna f mult pt mine)
    2. m-as lasa d fumat( as economisii 4 mil p luna)
    3. as schimba stilu(ma plict cam repede)
    4. aici stau binisor,lucrez cu omu zi sd zi:)
    5. a face fac d psihologie si apoi sa astept o functie pt care sa dau concurs(asta dak nu o sa mai am parte de pilosi
    6. ar treb sa fiu mai calm, sa calculez fiekre pas(lucru f greu pt.mn, )

  48. 1.Daca as face ceva pentru sanatatea mea as manca mai sanatos si as face putin sport(mi-am facut abonament la sala dar momentan nu am timp sa ma duc….probabil o sa ma duc dupa 15 dupa ce termin cu licenta)
    2.Daca as face ceva pentru viata mea sociala as petrece mai mult timp cu prietenele mele….pe care nu le-am mai vazut de o saptamana si deja imi lipsesc.
    3. Daca as face ceva pentru iubire, nu stiu sigur ce ar treb sa fac…..dar probabil i-as trimite un mesaj prietenului meu si i-as spune ca imi lipseste atunci cand nu e cu mine, sau m-as duce personal sa-i spun daca nu as fi asa de ocupata.

  49. 1. Daca as face azi mai mult cu 10% pentru banii mei, atunci probabil mi-asi schimba serviciul
    2. Daca as face azi mai mult cu 10% pentru iubire, atunci as comunica mai desc cu partenerul, as petrece mai mult tip cu el, l-asi lasa sa se apropie mai mult de mine, si as fi mult mai aproape de el in tot ce vrea sa intreprinda.
    3. Daca as face zi cu 10% mai mult pentru viata sociala, atunci m-asi intalni mai des cu prietenii mei, as merge mai des in concedii sau la diverse activitati si nu m-asi mai limita la 1-2 persoane.

  50. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as…. face mai mult sport.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci mi-as asuma riscul de a incepe o afacere
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as…. cauta un nou tip de care sa ma indragostesc pentru a-mi redescoperi entuziasmul !
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as…. iesi in oras singura si as zambi pana as atrage pe cineva sa incepem o discutie.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as…. mai citi macar un articol nou .
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci m-as intelege din ce in ce mai bine, m-as descoperi. Pasul acesta il fac cam 50% din zi de vreo cateva luni. E foarte bine! Eu aveam tipologia feminina de mama fatalis ( cele care conform studiilor sfarsesc imbolnavindu-se de cancer la san). Nu reuseam sa ma suport, plac, accept. Toata lumea din jur era perfecta in ochii mei, si doar eu eram cea de care trebuia sa trag, de la care trebuia sa cer mereu mai multe eforturi. Am ajuns in puncte in care am crezut ca voi innebuni, pentru ca atunci cand nu ceri, oricat te-ar iubi ceilalti, se vor obisnui ca tu doar dai si nu iti vor da nimic niciodata. Solutia pe care am gasit-o a fost sa ascult in timp ce fac altceva orice material motivational, de la Toni Robbins la Abraham, etc. Katarsisul meu incepe sa aiba roade. Ma pot privi spre exemplu in oglinda fara sa mai fiu doar autocritica si fara sa-mi fie rusine/jena ca imi place de mine. Un sfat descoperit din proprie experienta! Puneti-va o oglinda in fata/in apropiere – langa monitor. Subconstient va veti percepe imaginea. Va veti obisnui cu propria imagine, si va veti accepta mai usor. Presupun ca este o implicatie psihologica puternica deoarece ajungem sa ne cunoastem. Daca constientu tau obisnuieste sa caute scuze, vei avea impulsul de a te privi in ochi si vei vedea adevarul acolo! … e o poveste lunga, un lant de implicatii pe diverse planuri.
    Doua lucruri minumate pe care le-am auzit la Toni Robbins :
    1) ' Viata (de calitate) inseamna miscare! '
    Relativizat la ceea ce ai descoperit si tu Pera! Cand esti obisnuit sa faci miscare vei simti subconstient nevoia de a genera 'miscare' in viata ta, cu mult mai multa usurinta. – Sunt obisnuita cu activitate intelectuala sustinuta si nu reusesc sa aplic aspectul asta pentru ca ma plictisesc enorm. Ai vreun sfat, te rog?
    2) Fericirea insemna progres!
    Am crezut asta cu incapatanare ani la rand, in timp toti cei din jurul meu, interpretand literal sfaturile crestinismului mi-au repetat ca cer prea mult si nemultumitului i se ia darul! A trebuit sa intru in depresie pana am ajuns sa gasesc pe cineva care sa simta si sa spuna exact acelasi lucru, dar m-a bucurat enorm.
    Am o intrebare Pera: in psihologie natura umana are tendinta spre delasare? Sau traim o psihoza a epocii generata de manipulatorii din mass-media care isi dau silinta in a ne speria sa iesim din casa, pentru ca am socializa, am genera idei puternice si am fi greu de condus, tinut sub control, consumisti cum ne vor ?
    Multumim Pera!

  51. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as…
    sau NU AS mai fuma.
    La Cola deja am renuntat, cu mancarea sunt pe drumul cel bun, in sensul ca de la o masa aiurea pe zi, am ajuns la 3 normale. Mai ramane sa mananc si sanatos si totul va fi ok:)
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as…
    Atunci ar trebui sa am mai mult tupeu in jobul in care lucrez, desi sunt oricum pe drumul cel bun.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….
    as avea tupeu sa ma duc la ea sa incep discutia:)
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….
    probabil as incerca sa caut alt anturaj cu oameni de mai buna calitate, cu alte aspiratii si dorinte in viata.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as….
    Inca nu mi-am descoperit vocatia 100%
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….
    As citi toate cartile interesante din acest domeniu de care s-a tot vorbit pe aici si as incerca sa aplic cat mai mult din ce scrie acolo.

  52. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as renunta la ciocolata, in rest am un meniu echilibrat.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as incerca sa-mi deschid afacerea mea online
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as studia mai multa seductie
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa cunosc oamnei noi
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as munci mai mult in domeniul pe care mi l-am ales
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as citi mai multe articole/carti despre psihologie, m-as analiza mai atent

  53. 1. …as arata mai bine;
    2. …as trai mai bine;
    3. …as fi mai fericita;
    4. …as fi mai implinita si motivata;
    5. …as fi mai multumita sufleteste;
    6. …as fi mai echilibrata;
    promit ca ma voi gandi la aceste aspecte din viata mea;
    multumesc!

  54. Buna Pera,
    Eu am o abordare un pic diferita si zic asa:
    1. Fac ceva pentru sanatatea mea si mai nou sunt atenta la felul in care combin alimentele.
    2. Fac ceva pentru banii mei si caut metoda cea mai buna de investitie.
    3. Fac mai mult pentru iubirea din viata mea si ii acord celuilalt sprijin si libertate.
    4. Fac ceva pentru viata sociala si urmaresc sa fiu cat mai implicata in conversatiile cu interlocutorii mei.
    5. Fac ceva pentru vocatia mea si nu ma opresc din cautat. Asa ca sunt sin ce in ce mai aproape de revelatie 🙂
    6. Fac ceva pentru aspectele psihologice, asa ca m-am inscris la un curs de NLP.
    Am descoperit ca daca zic tot timpul "as vrea" sau "as face", pana la urma nu mai fac mare lucru…
    Numai bine si multa bafta in tot ceea ce faci! 🙂

  55. Te salut PERA,te urmaresc de ceva vreme,si mai ales urmaresc materialele tale,le gasesc destul de interesante,si dc le descopeream cu mai mult timp in urmà,cred ca acum eream ceva mai departe,si poate ceva mai sus in viata socialà.Sà nu intelegi k sunt o catastrofà,din contra am mult potential doar k mai trb slefuit.Un eveniment din viata mea m-a facut s imi dores s ma ridic deasupra tuturor mai mult ca niciodata,sa las in urmà multe, sa renasc mai puternic mai intelept si s investesc ct pot de mult in mine,s ma dezvolt ca om asa cum imi doresc. Referitor la testul tàu,e un inceput pt noi toti 1.Dc asi face 10% mai mult pt sanatatea mea asi alerga mai mult cu un km. ori de cte ori merg la salà,si asi renunta la unele tentatii culinare. 2.Dc asi face cu 10 % mai mult pt banii mei,asi fii mai retzinut cu cheltuielile,iar k s ies mai bine la sfàrsitul fiecarei luni ar fii suficient s cheltui mai putzin ,nu s muncesc mai mult (asta insemnnd mai mult timp pt mine). 3.Dc asi face mai mult cu 10% pt iubirea vietii mele,prb asi renunta la orgoliu si asi incerca s o recuceresc,sau s recunosc unde am gresit. 4. Dc asi face mai mult cu 10% pt viatza mea socialà,mi-asi imbunatatii anturajul,asi participa mai mult la evenimente mondene,asi recapitula SexSystemul meu care ma motiveaza din ce in ce mai mult,si asi càlatorii si mai mult deca o fac acum. 5.Dc asi face cu 10% mai mult pt vocatia mea, asi incerca s ma descopar in cele mai mici detalii si asi lucra la fiecare in parte càutànd perfectiunea,vreau s imi descopàr adevarata vocatie. 6. Dc asi face 10% mai mult pt aspectele mele psihologice din viata mea,asi participa la cursurile voastre,asi face ct mai multa seductie,manipulare si mai ales autocunoastere,cred ca cu ct ne cunoastem mai bine,cu atat mai mult stim ce vrem si cum sà obtinem. Salut initiativa voastra si astept materiale ct mai folositoare,bucurativà de o noua sàptàmanà, zàmbiti si aveti incredere in voi.

  56. AM SA FAC CU 10% MAI MULT DIN FIECARE SI AM SA SCRIU REZULTATUL ,ADICA
    -10% SANATATE =SA MA ODIHNESC MAI MULT
    -10%BANI=SA FIU MAI CHIBZUITA
    -10% IUBIRE =SA MA IUBESC SI PE MINE PUTIN
    -10% VIATA SOCIALA= SA MA VAD MAI DES CU FAMILIA

  57. -nu satiu ce sa zic…e greu rau de tot sa iesi din zona de confort!
    -oricum, eu personal nu mai incerc,ci fac cat pot eu de mult in toate domeniile! multumesc!

  58. pastila asta este f buna si bine organizata.
    – 10% vocatie as incepe sa scriu
    – 10% sanatate as face ce sport imi place- karate
    – 10 % bani as cauta alt job;
    de ce nu fac toate astea? Pentru ca nu sufar inca, nu ma dau cu capul de pereti, nu imi smulg parul din cap de durere si suferinta.
    problema mea e ca din fiecare cele trei mentionate ma apuc, dar nu am dus mai nimic pana la capat, si in general sunt creativ, dar nu duc priectele pana la final.
    mersi,

  59. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as…avea grija ce mananc.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as….incerca sa mi cresc veniturile
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….face ca relatia mea sa fie mai puternica
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….avea mai multi prieteni
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as….incerca sa mi depasesc limitele
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….

  60. daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea as renunta la sportul de performanta.
    daca as face cu 10% mai mult pentru iubire……….nu as avea ce face ca fac maximul
    daca as face cu 10% mai mult pentru bani as incerca sa merg la o noua facultate care imi poate aduce un job mai bun pe viitor.
    daca as face cu 10% mai mult pentru vocatia mea azi,ar trebui sa sufar mai mult cum ai zis tu,durere mai mare.
    daca as face azi cu 10%mai mult pentru latura psihologica as avea nevoie de niste bani in plus ca sa merg din nou la psihologul care m-a ajutat f mult si la care am renuntat de putina vreme din cauza lipsei banilor

  61. + bani: as citi in continuare din 'secretele mintii de milionar'
    + vocatie: (grafica pe calculator) -as citi tutoriale de grafica
    + sanatate: as bea mai putina cafea, si as bea mai mult ceai verde

  62. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as contacta un nutritionist sa ma ajute sa imi fac un plan alimentar sanatos.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci m-as interesa de un job part-time potrivit pentru mine.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as iesi in oras cu o fata care imi place.
    Pentru viata sociala chiar nu as face nimic in plus in momentul asta, o duc foarte bine aici.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as petrece 10 minute in plus pe zi antrenandu-mi abilitatile muzicale.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as fi mai ferm cu mine, as acorda o prioritate mai mare lucrurilor pe care le am de facut pentru mine, si nu pentru altii.

  63. 1. Daca asi face azi cu 10 % mai mult pentru sanatatea mea ma-si simti mai bine si mult mai sanatoasa.
    2.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei,mi-asi fi putut sa imi cumpar orice chestie pe care mi-o doresc.
    3.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, ne-am fi inteles acum ca un cuplu normal , nu ca doi oameni care isi infing cutitele unul in celelalt.
    4.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala,atunci nu mai exista problema abordarii.
    5.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea,situatia ar fi mai putin aiurea, ar functiona ok, si mi-asi indeplini unele dorinte,vise
    6.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea,ma-si fi regasit complet , si nu ar mai fi nici o problema

  64. M-am decis sa imi spun si eu pererea…este prima data cand o fac si sper sa nu dau "gres"….10% nu este asa mult dar totusi inseamna ceva,:
    1.sanatate: cum munca nu prea imi permite,as vrea sa incep sa imi fac anumite ore de a lua masa si de a manca in acelasi timp si sanatos.
    2.bani: as vrea sa investesc in hoby-ul meu de a desena…de mult am zis ca o fac…dar tot timpul las pe ultima suta de metrii
    3.viata sociala: vreau sa socializez si sa fiu mai comunicativa…pentru ca de multe ori ma inchid in mine.incerc insa sa schimb asta
    4.vocatie: as vrea sa m perfectionez intr-un domeniu care ma atrage.ma atrag foarte mult copii si mi-as dori sa devin educatoare.
    5.aspecte psohologice: am inceput sa citesc carti care sa m ajute sa ma inteleg nu doar pe mine,ci si pe altii si imi doresc ca din ceea ce citesc sa pot aplica, sa am curajul necesar de a lua niste decizii si sa ma gandesc intai la mine…si sa tin cont de ceea ce vreau cu adevarat.

  65. Daca as face cu 10% mai mult pentru sanatatea mea m-as apuca sa fac sport, macar 30 de minute pe zi.
    Daca as face cu 10% mai mult pentru iubirea mea, as comunica mai mult.
    Daca ar trebui sa fac cu 10% mai mult pentru banii mei, pentru vocatia mea, pentru aspectele psihologice din viata mea…nu as stii ce sa fac 🙂

  66. Buna Pera
    Multumesc,Multumesc,Multumesc din suflet pentru toate emailurile care le primesc de la tine.De fiecare data cand deschid calculatorul sa imi verific emailurile ,astept ceva de la tine ptr ca stiu ca este ceva constructiv si optimist .De fiecare data imi dai un impuls de incredere in mine si idei si sfaturi ptr viata.Multumesc,multumesc.
    Eu nu pot sa ma inscriu la curs desii mi-as fi dorit ffff mult.In primul rand nu sunt in tara,in al doilea rand economia.Asta este…………
    Multumesc.
    Pentru sanatatea mea,incerc sa maninc mai putin,mai multe fructe si somon,care imi place la nebunie si aici in Suedia chiar este din belsug.
    Pentru bani nu stiu ce as putea sa fac mai mult,eventual sa economisesc mai mult.
    Pentru socializare ,incerc sa fiu mai zambitoare si sa intru in discutii mai mult cu alte persoane,desii e cam greu aici.
    Pentru iubire,da as putea sa fiu poate putin mai iubitoare cu sotul meu chiar daca nu simt asta intotdeauna.
    Pentru psihologia mea urmez sfaturile tale si altora care le primesc pe net,informatii despre dezvoltare personala.
    Multumesc mult ,si iti doresc mult succes.
    Multumesc,multumesc,multumesc,
    O zi buna Daniela

  67. 1. as renunta la dulciuri si as face aerobic de 3 ori/saptamana;
    2. as fiu consecventa cu punctul 5;
    3. as fii mai blanda, as fii mai inteleapta, as fii mai detasata;
    4. sunt ok cu viata mea sociala;
    5. m-as asculta mai mult pe mine, decat exteriorul si as persevera in a scrie cartea ce mi-am propus sa o scriu;
    6. sunt in lucru cu aceste aspecte si o fac prin rugaciune interioara, prin comunicare interioara cu acea putere din noi, sa pot accepta trecutul, ca o lectie pentru ceea ce sunt astazi, pentru a ierta prin intelegere stiind ca lumea e diferita prin experientele diferite pe care le-a trait, astfel ma iert pe mine, iar restul este prezent si poate deveni orice in viitor, in functie de mine.
    My recent post Libertatea de sine adusa din interior in exterior, din Cuvantul lui Dumnezeu in cuvantul personal

  68. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face sport
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci m- as apuca de scris
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as zambi mai mult macar pt copii mei dar in primul rind pt mine
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as invita in oras o prietena la fel de singura ca mine
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as incerca sa mi gasesc un job care sa-mi placa
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele spirituale, atunci m-as spovedi pentru a ma impartasi cu Hristos iar viata mea s-ar transforma cu ajutorul LUI Alina P

  69. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face din nou sala, as arata mai bine si as avea mai multa energoe
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as cauta o metoda de facut bani, care sa mii se potriveasca, cred k o si stiu, pokerul, dar live nu online…
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as cauta cat mai multe ocazii de a intra in vorba cu fetele
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as cauta sa intru in cat mai multe cercuri sociale
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as fii foarte fericit!

  70. Buna ziua, iata si raspunsurile mele..
    1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face sport macar 15 min seara.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as cheltui ceva mai putin pe dulciuri
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa o gasesc mai intii.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as comunica mai des cu prietenii.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as scrie macar un articol pe trimestru.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as citi mai ult despre aceasta.

  71. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as….merge la niste cursuri de inot sau as practica un sport extrem
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as…avea grija cat cheltuiesc si as fi mai rezervata..
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….fi mai precauta si as fi mai selectiva.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….iesi in oras cu vechii prieteni pe care nu i-am vazut de mult timp.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as….invata macar un capitol la biologie,pentru a ma pregati in domeniul medicinii.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….incerca sa ii inteleg pe cei din jurul meu mai mult decat o fac si m-as gandi la mine si la increderea de sine.

  72. Buna Pera! Ca de obicei, material grozav! Dar, am doua obiectii:
    1. Nu sunt de acord cand spui ca trebuie sa iti aduci provocari in viata, eu as zice ca solutia pentru a iesi din starea de homeostazie, trebuie sa iti rezolvi problemele, aparent "mici" (datorita confortului), pentru ca nu exista om fara vreo problema pe suflet.
    2. Ma bucur ca in sfarsit ti-ai trasnformat talentele in bani, m-as fi inscris si eu la curs, dar nu prea imi permit, parintii ar zice ca am sa arunc banii aiurea, m-ar lua drept un ciudat cu probleme la mansarda (din moment ce apelez la un psiholog). Nu imi place la tine ca esti putin dezordonat, ai facut mai demult o serie numita Revolutie, dar ai lasat-o, apoi ai facut o serie de manfiesturi foarte interesante, dar tot le-ai lasat balta.

  73. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as manca mai sanatos si nu as mai manca fara stirea creierului. :))
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as pune bani deoparte pentru a face ceva un pic mai important cu ei decat sa ii pierd pe nimicuri.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as fi mai putin furioasa si i-as acorda mai mult credit.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as fi mai intelegatoare cu prietenii atunci cand mi se pare ca nu se intampla ceea ce cred eu ca e ok.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as fi mai ordonata in gandire si in actiuni, mai ambitioasa si sa realizez ca merit ceea ce am realizat.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as citi mai mult si as avea vointa sa te ascult, sa fac exercitiile mentale, sa ma gandesc mai obiectiv la mine.
    Hei…te pup …mersi si iti multumim…cred ca simti asta….Si sa nu uiti momentele astea…mereu sa te intorci la tine. Si scrie-ne ca avem nevoie de pastila ta de trezire. Multumesc. Irina

  74. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as….avea grija la ce mananc, consumand mai multe vitamine, dar fara sa exagerez!
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as….incepe sa lucrez la blog-ul meu, as cauta noi sfaturi pt a incepe o afacere pe net.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as….incepe sa ma gandesc mai mult la ceea ce simt, la persoanele care apar in viata mea si la modul in care sa raspund abordarii acestora.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….vorbi mai mult cu prietenii mei, as mentine legaturile cu ei.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as….incepe sa-mi analizez dorintele, pasiunile, lucrurile care imi ofera satisfactii sufletesti atunci cand le practic.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….studia mai mult pentru a ma cunoaste in primul rand pe mine si apoi pe ceilalti.

  75. Salut Pera!
    Daca as face cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as manca regulat in fiecare zi si as avea grija si ce mananc.
    Daca as face cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as aduna mai multe fete care sa apeleze la mine pentru pensat, impartind fluturasi.
    Daca as face cu 10% mai mult pentru iubire, atunci as accepta invitatiile la suc care vin din partea sexului opus:D
    Daca as face 10% mai mult pentru vocatie, atunci m-as pregati mai mult in domeniul meu.
    Daca as face 10% mai mult pentru socializare, atunci as conversa mai mult indiferent de persoana cu care o fac.
    Daca as face 10% mai mult pentru psihologie, atunci as citi in fiecare dimineata si seara carti si articole de psihologie care sa ma ajute sa ma dezvolt personal.

  76. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, in primul rand as incerca sa am mai multa grija la ceea ce mananc, (ceea ce si fac de ceva vreme), as face mai multa miscare ptr controlul greutatii, ..
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, imi caut un loc de munca, si de ce nu mi-as mai cauta ceva care sa-mi aduca un castig in plus.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as…. incerca sa il cunosc mai bine pe cel de langa mine. sa aflu ce-i face placere si ce nu, ce-l supara si ce nu, ….
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as….incerca sa ies mai des in oras , sa cunosc mai multe prsoane , mai mlti amici sa-mi fac, sa socializez ..
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci m-as documenta si as incerca mai multe, a sa vad ce-mi place sa fac si sa fac cu placere (in prezent in kinetoterapie mi-ar place sa lucrez)
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as….cauta mai multe teste psihologice pe care sa mi le fac, si sa tin cont de rezultatul testului, in viata mea

  77. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face mai mult sport si as manca prudent.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as incerca sa-mi deschid o afacere.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci l-as suna si i-as spune cat de mult tin la el.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa ies mai mult in evidenta, socializand.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci nu as avea nici o temere sa dau la facultatea dorita.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incerca sa ma relaxez mai mult si sa gandesc mai limpede.

  78. buna,
    1.Daca sa face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face mai mult sport(nu doar odata pe saptamana) si mi-as face analizele medicale anual nu doar atunci cand apare o problema medicala.
    2. Daca as face azi mai mult cu 10% pentru pentru bani, atunci as reusi sa economisesc mai multi bani.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as reusi sa-mi fac mai multi prieteni si mai multe cunostinte.
    4.Daca as face azi cu 10%mai mult pentru vocatia mea, atunci as fi mult mai ambitioasa si as incerca sa-mi gasesc un job mai mult.

  79. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as merge de mai multe ori pe saptamana la sala.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as suna un prieten si m-as interesa de un job de sezon.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as iesi cu inca o tipa la o plimbare, seara.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as merge intr-o excursie sau o drumetie.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as mai face o data Testul Myers-Briggs.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as citi cartea "Arta Razboiului" de Sun Tzu.

  80. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as mai sanatos decat sunt acum.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as avea mai multa incredere in mine.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci azi as fi mai fericit decat ieri.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as avea un prieten in plus.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as fi posibil un mare artist in arta de a fi un tanar cu caracter.
    Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as face ca in actiunile mele sa fiu mai constient cat de mult valorez pentru mine si pentru ceilalti.
    multumesc!

  81. – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi mai energica si mai plina de viata.
    – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as putea sa-mi ajut familia si prietenii.
    – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as zimbi mai des si as fi mai impacata cu mine insami.
    – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as petrece mai mult timp cu prietenii mei.
    – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as aplica pentru cursuri de psihologie si as fi mai motivata sa-mi adeveresc visele.
    – Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci mi-as depasi frica de a vorbi o limba strainasi as fi mai deschisa spre noi colaborari.
    Multumesc Pera.

  82. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as avea grija sa ma odihnesc eficient.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as calatori mai mult pentru placerea personala si pentru a explora lumea.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as petrece mai mult timp cu iubitul, construind complicitatea si iubirea noastra, in fiecare zi…pe indelete, nu pe fuga. As concepe primul copil.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as participa la workshopuri sau congrese de dans (pasiunea mea), as cunoaste oameni interesanti si , poate, lega noi prietenii.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as fi implinita. As lucra sa dezvolt domeniul vocatiei mele pe care nu stiu sigur daca l-am identificat sau daca ma pierd in detalii.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as fi mai constienta de drumul pe care trebuie sa merg si as lucra intens la asta, as fi mai creativa in raport cu mine insami si cu ceilalti.

  83. Multumesc ,Pera!
    Sugestiile tale sunt o adevarata provocare, ma bucur mult cand primesc aceste mesaje de la tine,ma incarc atunci cand le citesc ,ma ratacesc si printre altele de aceeasi natura siiiiiiiii cand sa pun in practica ma incurc nu fac atat cat ar trebui sau merg doar pe un singur domeniu si in cele din urma raman nemultumita.Cum crezi ca ar trebui sa procedez?
    Multumesc!

  84. 1.Daca as face azi cu 10% mai mult pt SANATATEA MEA as…mari numarul de zile in care ma duc la sala..:) (alerg in fiekre zi dar sala fac doar 2-3 ori p saptamana)
    2.Daca as face azi cu 10% mai mult pt BANII MEI as…economisi mai mult si mi-as cauta inca un job pt k timpul imi permite.
    3.Daca as face azi cu 10% mai mult pt IUBIREA DIN VIATA MEA as… fi mai intelegatoare si mai apropiata de cei din jur,as acorda mai mult credit.:)
    4.Daca as face azi cu 10% mai mult pt VIATA MEA SOCIALA as…iesi mai mult si as incerca sa-mi fac mai multi prieteni..;)
    5.Daca as face azi cu 10% mai mult pt VOCATIA MEA as…incerca mai mult sa o descopar..
    6.Daca as face azi cu 10% mai mult pt ASPECTELE PSIHOLOGICE DIN VIATA MEA as…citi mai mult si as practica mai mult ceea ce citesc..
    Un lucru e bun…Am constientizat toate aceste aspecte..Deja e un pas..:)
    Va doresc succese tuturor

  85. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as face mai mult sport si mi-as creea un regim alimentar sanatos.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as urma un curs pentru fotografii, caci sunt pasionata de acest lucru.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as face tot posibilul sa-i arat cat de mult conteaza pentru mine,si l-as trata in cel mai frumos mod.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as iesi in oras mai mult si m-as distra mai mult.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as incerca sa ma descopar cat mai mult.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incerca sa imi dezvolt calitatile si mi-ar placea sa invat cum sa cunosc un om foarte usor.

  86. 1-as face ai mult antrenament
    3-as studia mai multa seductie
    4-as iesi un pic mai mult cu prieteni
    6-as studia mai multa psihologie

  87. 10 % sanatate – mai mult sport
    10 % bani – mai multa munca
    10 % iubire – mai multa practica pe teren
    10 % vocatie – mai multa munca pentru pasiunea mea care se include si la bani
    10 % socializare – mai mult curaj
    10 % psihologie – mai mult studiu

  88. Ai dat foarte multe idei despre ce ar insemna acel 10% pt fiecare. Foarte valoros! Ce as vrea sa subliniez e ca poti face ceva din doua pozitii: una, cea amintita de tine, de suferinta iar cea de-a doua, din inspiratie pura. Sunt doua mari directii doar ca in a doua categorie sunt foarte putine exemple de oameni care au facut sau care fac asta.
    My recent post Fericire…iar fericire

  89. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as fi mai atent la ce mananc , as face mai multa miscare ,as avea grija sa ma odihnesc suficient si mai ales as evita pe cat se poate sedentarismul.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as incerca sa profit, pe cat pot, de ocaziile din care pot castiga ceva in plus si as cauta un job care sa corespunda cat mai bine atat cu pregatirea mea profesionala,cat si cu dorintele mele.De asemenea as incerca sa nu cheltui pe lucruri inutile.
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa daruiesc mai mult persoanei de langa mine ,as incerca sa o surprind de fiecare data si m-as purta in asa fel incat sa simta ca sunt langa ea.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as petrece mai mult timp cu prietenii , as iesi in mai multe locuri , as incerca sa cunosc oameni noi si as socializa mai mult .
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as fi mai concentrat pe pasiunile mele,muzica si design-ul si as lucra mai mult la proiectele incepute,pentru a ma face cunoscut si pentru a impartasi cu toti ceilalti creatiile mele.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as lucra mai mult la dezvoltarea personala, as incerca sa inteleg mai bine gandurile si starile oamenilor,as elimina pe cat posibil starile negative. As incerca sa nu ma mai las prada emotiilor de moment, sa fiu mai stapan pe mine si sa trec mai usor peste necazuri.
    Sincere multumiri Pera pentru articole si pentru sfaturile sincere pe care , din pacate, unii nu le primesc nici in familie ! Am inceput sa fiu mai motivat si sa lupt mai mult cu fiecare zi care trece , iar rezultatele se vad incetul cu incetul …metoda aceasta de a face in fiecare zi mai mult este o excelenta sursa de motivatie !
    Iti doresc toate cele bune si sa ti se indeplineasca orice vis ,precum si tu faci posibila indeplinirea viselor noastre,a cititorilor, prin imboldul si sfaturile pe care ni le transmiti in articole! Tot respectul !

  90. 1 Daca as face azi cu 10% mai mult pt sanatatea mea atunci nu as mai sari peste mesele dintre zi si as manca mai sanatos.
    2 Daca as face azi cu 10%mai mult pt banii mei as fi independenta financiar si as depinde numai d mine
    3 Daca as face azi cu 10% mai mult pt iubirea mea as avea o relatie d cuplu asa cum imi doresc
    4 Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala atunci as fi foarte populara si cu multi prieteni .
    5 Daca as face azi cu 10% mai mult pt vocatia mea atunci as simti k imi las amprenta in lume
    6 Daca as face azi cu 10% mai mult pt aspectele psihologice din viata mea ias intelege pe cei din jurul meu si as fi impacata cu mine insumi as avea mai multa incredere in mine si as evolua pe toate planurile iubire, bani ,socializare, sanatate .

  91. 1.Daca as face azi cu 10% mai mult pt sanatatea as practica un nou sport si mi-as cumpara niste vitamine.
    2.Daca as face cu 10% mai mult pt banii mei atunci as cauta un job de sezon.
    3.Daca as face cu 10% mai mult pt iubirea din viata mea atunci as incerca sa ies mai des din casa si sa imi dau intalnire cu cat mai multe femei.
    4.Daca as face cu 10% mai mult pentru viata mea sociala as incerca sa cunosc si sa imi fac prieteni noi.
    5.Daca as face cu 10% mai mult pt vocatia mea as face niste teste psihologice.
    6.Daca as face cu 10% mai mult pt aspectele psihologice din viata mea as studia mai multa psihologie.

  92. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as evita unele excese alimentare.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as fi mai atent pe ce ii cheltui si daca am neaparat nevoie de acele lucruri.
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as contacta fosti colegi si prieteni si le-as propune sa ne vedem.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as investi mai multa energie si timp s-o gasesc.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as face exact lucrurile de ma feresc.

  93. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as iesi mai mult afara.
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as munci ca sa ajung unde se pot face bani. 
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as invitat-o la film
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as merge la Tunisiano.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as rezolva mai atent grilele.
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as face exercitii de calm.

  94. 1. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as merge mai des in excursii, la piscina si as manca mai sanatos – de cand sunt aici,  pe site,  fac deja asta! 
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as incepe sa ma preocup de o alta activitate pe langa serviciu. si asta e pe cale sa inceapa. ma pregatesc, adun date si informatii, imi fac un plan. 
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as fi mai intelegatoare si as experimenta mai mult  din ceea ce tu m-ai invatat. nu as mai repeta greselile trecutului. am grija de relatia mea de acum sa o cresc frumos si sa nu o sufoc. 
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci mi-as suna mai des prietenii chiar daca ei uita sau nu au timp sa o faca, si m-as intalni mai des cu mai multi dintre ei… e atat de simplu… 
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as sti ca e lucrul care ma salveaza de monotonie, blazare şi plictis. si ma impaca cu mine. imi doresc sa scot o carte de poezii ilustrata cu desene mele si ale fiicei mele… 
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as citi in continuare si n-as mai vrea sa se termine niciodata lectiile tale despre cum sa traim frumos… .

  95. Te apreciez pentru ce faci…m-ai inspirat de multe ori. Dar nu ti s-ar parea mai corect sa le spui oamenilor ca acest exercitiu este din cartea „Cei 6 stalpi ai increderii in sine” ? Si ca acolo se gasesc mai multe exercitii de acest gen…plus ca este explicat si modul cum ajuta si de ce ajuta.

  96. 1.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as simti o stare mai buna de santate.
    2.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as face in asa fel incat sa fac mai mult si sa ajut si pe alti.
    3.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa o faca si mai fericita.
    4.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incerca sa imi urmez visurile.
    5.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as incerca sa descopar toate calitatile mele.
    6.Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as incerca sa descopar 100 5 pshihologia.

  97. Îti multumesc f mult ca existi, Dzeu sa iti dea întelepciune sa faci fată succesului cu umilintă;
    intr-adevăr esti ca un instrument de măsură a constientei, ne ti treziti , atenti…
    Referitor la exercitiu….La intrebarea nr. 1 -10% ar insemna sa ies dimineata la alergat, am facut asta, dar avand drept cel mai mare defect neconsecventa…., merg o dată pe săptămână la sală dar nu e suficient, simt,
    -10% pt mai multi bani… cred ca ar trebui sa învăt tehnici de a ma vinde, de a negocia.., in nici un caz inca un job, iar altul…nu cred deoarece imi place ceea ce fac …,
    -10% pt iubire…a… din viata mea…., stii asta am invatat din experientă, adică nu întelegeam din Biblie „iubeste-ti aproapele ca pe tine însuti”dar intr-o zi cea mai nesuferită colegă m-a învătat asta, sau atunci mi-a facut. clickul…intelege-i comportamentul ca si cand ii întelegi sau vezi copilăria si atunci e simplu, aproapele e ceea ce esti si tu, eu doar cu alta fundatie, frici, măsti…, acum simt ca iubesc pe toată lumea, toti oamenii sunt frumosi si imperfecti ca si mine…, si cu mine a fost cel mai greu, sa imi accept neputintele…, sa ma accept asa cum sunt, si uneori ma surprind plăcut…, in concluzie nu poti iubi decât dacă te iubesti pe tine…, restul e atasament cred…
    -in relatia de cuplu…Nu comentez…
    -10% la social…cred ca asi putea petrece mai mult timp cu mama…Asi putea merge in centre de copii , in rest mi-e la indemana sa abordez o persoana nouă, sa găsim un subiect de discutie, daca e deschisa si acea pers,
    10% la vocatie…, dupa ce termin cartea ta, pot spune mai mult…
    -La cap. Psihologie…mi_ar plăcea să studiez psiho, citesc si ma fascinează domeniul capital al vietii…Si lucrez la „creier de maimuță”…:), ma descopăr, imi inteleg copii mai bine, mama, oamenii din jur…
    Si uneori sunt deprimata dar ca si azi, ai venit cu articolul potrivit stării mele si nu numai…
    Iti doresc succes…
    Complet vei fii atunci cand vei fi si părinte, oricum vei fii părintele, partenerul ideal…
    Mulțumim
    Iudita R

  98. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru sanatatea mea, atunci as renunta la „dulcele” zilnic(biscuiti,ciocolata etc)
    2. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru banii mei, atunci as…ei aici chiar nu stiu ce sa fac,Pera!
    3. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru iubirea din viata mea, atunci as incerca sa-mi surprind sotul din cand in cand ,cu ceva(desi cred ca (si)el ar trebui sa faca cate ceva!)
    4. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru viata mea sociala, atunci as incepe sa invat sa comunic mai bine cu cei din jur.
    5. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru vocatia mea, atunci as incerca sa vad care e ea!!!
    6. Daca as face azi cu 10% mai mult pentru aspectele psihologice din viata mea, atunci as…aici iar spun pas,caci sincer nu stiu ce sa fac..
    Multumesc ,Pera!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.