Design al stilului de viata – lectia 1 din "Fundatia pentru vocatie"

 

 

Acesta este un material despre cum sa iti vezi viata minunata pe care urmeaza sa o ai inainte ca ea sa se intample. Vizualizarea este una din putinele metode si una din cele mai puternice care iti pot face creierul si sufletul sa traiasca o experienta exact ca in realitate inainte ca ea sa se intample.

Majoritatea sportivilor isi imbunatatesc performantele in afara terenului de antrenament imaginandu-si exact cum vor face performanta in jocurile oficiale. Foloseste aceasta tehnica pentru perfomantele din viata ta.

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

81 de răspunsuri

    1. Impresionante experientele si realizarile tale si claritatea cu care le comunici .Personal nu stiu unde ma clasez,nu am avut niciodata prapastii si munti in existenta mea .Inca din scoala generala mi-am castigat singur banii ,care m-au insotit toata studentia si ulterior .Este adevarat ca n-am ajuns la un trai lipsit de griji si oarecum ma simt vinovat ca nu am avut greutati sau am avut dar le-am depasit rapid .Poate daca le aveam as fi ajuns mai departe ,si mi-ar fi fost mai usor sa fac niste schimbari in viata mea .

  1. Iti multumesc , eu ca cititoare a ta , pentru cadou Pera ! Imi pare tare rau ca nu pot participa la curs , dar pentru ca inca depind de parinti , trebuie sa ma supun regulilor lor „ceva mai invechite” si ce e drept pt unii parinti internetul este ceva total nesigur ( printre acestia numarandu-se si ai mei ) . Sper ca la viitoarele tale cursuri sa reusesc sa ii conving . Desi poate e cam devreme , vreau sa iti urez un Craciun luminos si calduros alaturi de cei dragi tie !

  2. Foarte frumoase indrumarile tale Pera si ma bucur ca exista cineva ca tine sa-si impartaseasca experienta din care putem invata cu toti.Eu personal nu am avut o viata usoara si nu sunt multumita cu ceea ce fac acum si incerc sa schimb ceva dar e destul de greu, e dificil sa faci ceva si sa nu ai o gramada de impedimente.Tot ce pot sa spun e ca am invatat multe de la tine si de la Andreea Paap si cu siguranta mai am de invatat.

  3. Ciau Pera!
    Iti multumesc pentru cadou, iti multumesc pentru celelalte cursuri la care am luat parte si la care inca particip, iti multumesc pentru materialele care le postezi pe site-rile tale. Sunt convins ca acest curs va fi doarte util pentru cei care vor participa la el si le urez succes in descoperirea vocatiei lor. In ceea ce ma priveste eu cred ca mi-am descoperit-o, ramane sa studiez temeinic ca sa-mi dezvolt talentele in abilitati ca sa-mi indelinesc visul acela de a ajuta oamenii.
    PS: Am fost cand eram junior (prin clasa a 3a sau a 4a) la o manastire iar acolo un calugar mi-a spus ca ma voi face preot. Visul meu este sa ajut lumea prin vocatia mea de a fi psiholog. Cred in esenta nu este mare diferenta caci ambii lucreaza mult cu sufletul omului.

  4. Draga Pera, ma rog ca Dumnezeu sa iti dea sanatate si putere de munca pentru ca esti un om de valoare, de fiecare data cand citesc din articolele tale imi incarc sufletul de optimism, chiar daca am ramas la stadiul doar de cititor, pentru ca situatia mea financiara e mai delicata. Te-am gasit datorita internetului 🙂 cand cautam dupa divort si dupa o relatie esuata sa fac ceva cu viata mea, am serviciu, copii, familia care ma iubeste dar….era ceva ce imi lipsea …pana am descoperit testul cu vocatia, si asta chiar ma facut sa imi pun intrebarea: ce vreau eu de fapt de la viata? , pana acum nu am avut timp sa ma gandesc la mine personal, prinsa fiind in lupta de a mentine o familie, de a da totul pt ceilalti, pana cand am zis STOP, trebuie sa fac si pentru mine ceva, asa incat am facut testul si surpriza: dupa ce am citit rezultatul am avut o senzatie (stiu ca suna banal)de placere, de regasire, e ca si cum ai mancat dupa mult timp ceva ce iti place mult mult de tot. Cred ca multi isi pun intrebarea de ce vor sa faca in viata, eu spre exemplu ma gandeam ca vreau sa lucrez la calculator, intr-un birou…acum lucrez la ce credeam eu ca imi doresc si e ceva gresit, nu ma satisface, apoi am gandit ca imi place sa lucrez cu florile, sa fac ornamente, mereu mi-am dorit sa am o florarie, dar dupa test am realizat ca imi doresc sa ajut oamenii , sa le pot oferi iubire, caldura sufleteasca, sprijinul meu neconditionat 🙂 cred ca pe undeva e legat si de religie, de dragostea mea pentru Dumnezeu 🙂 si nu stiu cum as putea face bani din asta. Si e adevarat ce ai spus despre Daruind primesti inapoi inzecit, si nu ma refer la bani, e si o alta multumire mai mare decat cea a banilor…cea sufleteasca. Sper ca intr-o buna zi sa imi pot permite mai mult de atat, sa ajung sa si realizez ceva, dar pana atunci ….iti aduc mulutmiri si respectul meu.

  5. Ms mult Pera,
    imi pare rau ca nu pot participa la cursuri,dar ink situatia mea financiara e l inceput de drum.Am facut si eu pana acum ceva care credeam ca mi se potriveste,
    insa mi am dat seama k alta e vocatia mea si am luat o de la zerooo.Imi plac mult materialele tale!
    Ms mult de ele

  6. Iti multumesc, pentru acest cadou neasteptat, am sa ii acord o atentie sporita. De cand am citit „Puterea ta interioara” si am inceput acest proces de schimbare a personalitati mele, aici trebuie sa recunos lupta cu tine insuti este una din cele mai grele, dar tot ce am primit pe parcurs, ma ajutat sa merg mereu in fata. La fel ca acest cadou o sa fie un impuls major si o treapta importanta de a urca tot mai sus. Sarbatori fericite! tuturor si sper ca Mosul sa va aduca o personalitate alfa.

  7. Buna seara. Imi pare rau ca nu m-am putut inscrie deocamdata, am f multe carti de gen, in care imi „pierd” timpul ultimamente..:-), tip: „How to Marry the Rich” de Ginie Polo Sayles 🙂 è un exemplu…cu toate ca sunt casatorita…;-). Multumesc ptr cadou, e binevenit de Craciun, si asa se face si aici in Italia, se da, ca sa se aiba apoi…. 🙂 Sper ca Dzeu sa ne ajute pe noi romanii, sa iesim din cea mai mare frustrare financiara acum cind toti mai marii o dau cotita… Sarbatori fericite iti doresc si mergi asa inainte ca e f bine!

  8. Mare golaneala cu trezitul la ora 9 .Sfatul meu daca tot nu te poti trezi la ora 7 pentru a a te apuca de munca trezestete la ora 5 nu doar in escursii ! Deabia atunci vei vedea adevarata performanta , de la ora 22 pana la ora 5 dimineata sunt 7 ore de somn ! Ce vei face cand vei avea copii mici de luna, sau cand trebuie sa ii duci la gradinita sau la scoala ?

  9. Pera,
    Dar in lista ta de activitati zilnice n-am vazut nimic legat de menaj. Cine vrei sa-ti faca tie menajul zilnic : cumparaturi, gatit, spalat , calcat , curatenie ? Sotia , prietena, mama, tu, sau iti permiti o menajera ?

  10. curatenie , calcat si spalat menajera cu program redus 3-4 ore pe zi pentru Pera isi va permite la un momendat si menajera despre cumparaturi si gatit se pricepe pera si viitoarea lui sotie …sper sa nu fie 2-3 sotii ca alfel pierde locul 1 forbes :))

  11. Acum observ Pera ca undeva ceva ai gresit ! Cand ai desenat capul ala mare si rosu :)) In loc de bani trebuia sa desenezi o banca mare cat Elevetia si in loc de un copac trebuia sa desenezi un codru !!! Numai vorbim ca ai uitat de munte , apropo unde este muntele ?

  12. Imi place modul cum tratezi problemele, prin descrierile tale am reusit sa te cunosc si pot sa te inteleg foarte bine ,te admir ca esti un luptator,ca esti un invingator si deschis pentru dezbateri, imi pare rau ca nu pot sa particip , multumesc pentru tot si putere de munca.Dar raman in continuare omul de langa voi.

  13. Bună Pera,
    Mi-a plăcut mult această lecție. Mi-am făcut și eu o listă cu lucrurile pe care vreau să le fac/ am într-o zi perfectă din viața mea (sunt multe lucruri pe care le am de învățat până atunci).
    În lecția 1 spui de lecția 2. Unde este aceasta?
    Mulțumesc pentru timpul și informațiile pe care le împarți cu noi.

  14. Interesant videoclip, sunt pasionata de psihologie, insa am intrebare, la batranete cum mi-as putea creea stabilitatea financiara, fiind psiholog? Adica voi avea o pensie, sau va trebui sa lucrez toata viata?

    1. Interesant!
      Am observat ca majoritatea oamenilor nu se gandesc ca muncesc o viata intreaga pentru o pensie mica. Ba chiar isi invata si copii sa faca la fel. Cand esti liber din punct de vedere financiar, cand ai una sau mai multe surse de venit pasiv, cand nu-ti mai faci griji pentru ziua de maine…, iti faci griji pentru pensie?

  15. Este genul de exercitiu in care iti construiesti viata. Tot ce trebuie sa faci e sa fii constant in dorinta ta de a trai viata pe care ti-o doresti.

  16. Eu cred ca zilele nu pot fi organizate toate la fel, totusi niste linii pot si eu sa trasez, dar admit ca in unele zile sa fac exces de un aspect sau altul din viata mea. Per ansambu, sunt de acord cu ce ai stabilit si tu pentru tine.
    Din pacate menajul ia si el ceva timp si atrage dupa el si oboseala, de multe ori eu imi dau programul peste cap din cauza acestor obligatii fata de casa…
    In rest, am zile de studiu/activitate intensa si zile de odihna mai multa sau excursii.
    Sa-ti spun sincer, Pera, m-am invatat cu programul asta haotic pe care-l impune meseria mea.

  17. Iti multumesc pentru cadoul tau.Interesant si in acelasi timp foarte bun.Imi pare rau ca nu pot participa la curs dar sa stii ,caci cum am mai scris odata ,am inceput sa invat multe chiar daca am o varsta.
    Nu stiu ce se va intampla cu viata mea de la anul dar,m-am hotarat sa fac ceva pentru mine.
    pana acum am facut pentru copii si voi face in continuare dar trebuie sa fac o schimbare radicala in viata mea.Imi este teama de ce va fi dar nu mai pot asa.
    Vreau sa pun capat unei casnicii mincinoase de vreo 15 ani ,sa fiu pe propriile picioare chiar daca stiu va fi f greu,vreau sa am o mica casuta in care sa fiu linistita si in primul rand as vrea sa ma simt iubita,sa iubesc si sa daruiesc ,Sa ma simt femeie .Cred ca asta se mai poate si la varsta mea.Caci asta mi-a lipsit intotdeauna.
    Imi vand asa cum spuneai timpul dar nu stiu ce as mai putea eu face ca sa schimb asta.Este greu si stiu ca nimic nu este usor dar ,nu stiu poate si sper sa schimb ceva.Si asta datorita tie si Andreei care imi place nespus ,m-am trezit parca dintr-un somn adanc si m-am intrebat?De ce sa nu traiesc ceea ce simt?Toti anii acestia am facut numai ce a trebuit uneori fortata,alteori obligata de imprejurari dar de cele mai multe ori nimic din ceea ce am simtit cu adevarat.
    Iti doresc un Craciun fericit cu multa putere pentru anul viitor, sa faci ceea ce iti doresti tu cel mai mult si sa fii iubit.
    Cu mult drag.

  18. multumesc Pera pentru cadou,pentru ca existi si nu in ultimul rand pentru ce faci pentru mine,pentru noi in general.
    Un Craciun fericit, multa putere pentru anul viitor, sa faci ceea ce iti doresti tu cel mai mult, sa fii iubit si sa ne iubesti si pe noi prietenii tai la fel de mult.
    Cu mult drag.

  19. Ziua mea ideala :
    1. trezirea la 8:00 ( somn de la 23 – asta vara ), trezirea la 10:00 (somn de la 1,2 ).
    – inafara de igiena, servirea unui ceai ( ceaiul imi schimba ziua in bine ).
    – un mic dejun bogat si sanatos.
    – muzica – 1 ora + dans ( alaturi de partera de viata sau chiar si singur – imi plac ambele versiuni – fara muzica nu-mi pot incepe ziua bine ).
    – munca ( sa lucrez la ceea ce-mi place ) – fara timp specificat.
    – iesire in oras – 2-3 prieteni.
    somn – 1 ora.
    munca pana la ora de culcare.

  20. Cuvintele-mi sunt prea sarace,ca sa iti exprim multumirea pt mp3-ul primit si pdf-ul cu Materialul auxiliar.
    Sunt convinsa si chiar cred,ca voi pasi cu dreptul in Noul An,alaturi de tine si te voi citi cu drag,de fiecare data in mailul meu,caci am nevoie acuta de Impulsurile tale.Trec ele si Sarbatorile,pana atunci sa ne auzim mereu cu bine!

  21. Iti multumesc mult, Pera. Din pacate nu m-am putut inscrie la aceasta sesiune de cursuri, sper ca totusi in curand sa o pot face. Voi urmari, totusi, toate materialele tale si sa stii ca, desisunt cu mult mai in varsta, m-ai determinat sa imi vad viata cu totul altfel, sa am dorinte, sperante, lucruri pe care le pierdusem sau refuzam sa imi permit eu insami sa ma mai gandesc la ele….Multumesc din suflet…urmaresc in continuare cu mare interes, tot ce vei posta !
    Iti doresc multa putere si mult noroc !

  22. Dimineata mi-as dori s ama trezesc la orice ora fara ceas,la mine poate fi 5 sau 7 daca sunt foarte fericita sa-mi incep ziua,de obicei daca am vreo filmare sunt f fericita si nu simt nici o oboseala cand ma trezesc!
    -apoi mi-as dori sa ma duc prin curte,sa am un fel de ranch cu multe vaci,cai si oratanii si sa vad ce mai fac ele
    -apoi mi-ar placea sa iau avionul care sa fie in curte si sa merg in oras unde sa am filmare la un film ,
    -apoi sa ma intorc acasa sa am grija de copilul meu(sper sa am unul)sa merg cu sotul meu sa ma plimb pe cal,in padurea de langa noi
    -seara cat de tarziu sa ne strangem si sa mancam toti trei,si sa dormim rugandu-ne sa ne mantuiasca Dumnezeu pe toti!

  23. – Sa ofer timp ( 2,3,4,5,6 ore) persoanelor care au nevoie de noi ( cu dizabilitati, orfani….)
    – Vreau sa investesc mult in mine,, in vocatia mea, prin citit, experimente, practica
    – Sa ma ocup cu sportul
    – Cu meditatia
    – Sa ajut prietenii
    – Sa dezvolt o afacere/doua….
    – Sa calatorescsi sa fotografiez
    – Vreau sa fiu tot mai liber si fericit….

  24. Ma bucur ca te pot citi, ma bucur ca poti fii langa mine si te pot auzi. Multumesc celui de sus ca te-am descoperit , iti tin pumnii si iti doresc numai bine , sa ai de sarbatori casa de prieteni si sufletul plin de impliniti. Ani multi de lumina si intelegere.

  25. Multumesc pt cadou, Pera! Imi pare rau ca nu m-am inscris, dar asa cum ai intuit am avut motive intemeiate. Defapt vreau sa-ti multumesc pt ca te-am descoperit exact atunci cand aveam nevoie. Nimic nu-i intamplator, nu-i asa?
    Iti doresc tot binele din lume si sarbatori asa cum le doresti tu!

  26. SOARE STRLUCITOR,INGERAS SCUMP,ITI MULTUMESC DIN TOATA INIMA PENTRU CADOUL TAU ,ESTI BRAVO,ESTI UN ANGELO CARE LOCUIESTI INTR-UN COLTISOR DIN INIMA MEA,CADOUL TAU MIA PLACUT FOARTE MULT,ITI DORESC ,UN CRACIUN FERICIT ,MULT NOROC,MULTA SANATATE,TOATE CELE BUNE,….BINELE SA TE INSOTEASCA,RAUL SA TE OCOLEASCA,MULTUMESC INCA ODATA…UN ABRACCIO SUPER

  27. Un cadou care te ajuta!Merci mult Domnule Pera!Voi citi si viziona in continuare materialele tale.Multumesc ca ne ajuti…Succes in continuare si sarbatori fericite!:X

  28. Buna.Multumesc pentru cadou:* mi-a placut mult sa-ti urmaresc materialul.Iti citesc constant materialele si pot spune ca sunt foarte bune si imi plac de fiecare data cand descopar ceva nou .Mersi din nou si sarbatori fericite!!!!:*:*:*:X:X:X

  29. Pera draga esti fantastic!!!cu exceptia mamei mele, nu cred ca am cunoscut o persoana atat de perseverenta ca si tine.te admir foarte mult si crede-ma, ca imi dai foarte multa putere si incredere sa merg mai departe tinand cont ca trec printr-o perioada delicata.
    Sper, ca la un moment dat sa particip si eu la unul din cursurile tale.
    Multumesc pentru toate materialele pe care mi le-ai trimis!

  30. multumesc Pera pt cadou. abia astept sa vizionez si celealte doua video.
    o sa-ti descriu o imagine perfecta din viata mea in viitorul apropiat :)…deci, locuiesc la munte, impreuna cu familia, muncesc la noua mea carte de la terasa casei, privind cum sotul si copii alearga si se distreaza pe pajiste, scaldati in razele soarelui de primavara. ne trezim dimineata fara ceas, dar devreme cu bucuria ca incepe o noua zi, ne alimentam cu hrana vie de sezon, fara sa gatesc; cu menajul si alte treburi marunte, care macina timpul, ma ajuta o femeie cu suflet bland si linistit. citesc si ma dezvolt personal si spiritual, si sotul are propriile lui preocupari intr-un domeniu asemanator. suntem un cuplu de creatori, ce ne traim viata cu drag si cu armonie, transmitand mesale noastre copiilor si celor din jur.
    acesta a fost un mic exercitiu de ajutor pt fiecare. cand m-am gandit la design-ul vietii mele perfecte imaginea cu terasa si familia mea jucandu-se in fata casei mi-a aparut instant. acum am clara viziuna.multumesc de imbold 🙂

  31. Draga Pera,
    In primul rind iti multumesc pentru caldura sufleteasc pe care parca o simtim cu totii din partea ta.
    Mie cel putin imi insufli curaj in primul rind
    -curaj sa ma regasesc, curaj sa indraznesc sa fiu din nou fericita.:-)
    Vreau sa ies din conjuctura actuala cit mai repede cu putinta…si sint sigura ca o sa reusesc.
    De asta sint aici ,de asta te urmaresc si citesc cu nesat vorbele tale si le ascult evident..cu A:-)
    Din pacate nu stiu ce tot fac sau mai ales de ce insa nu-mi fac temele:-)
    Adica parac tot amin sa incep sa aplic. Stiu ..cred ca e vorba de zona de siguranta..acea zona penibila pina la urma care ma impiedica sa ies din captivitate.
    Insa sint din ce in ce mai hotarita.
    Pentru cursul Impulsul am acum banii necesari insa nu am conjuctura si linistea favorabila.Imi promit sa-l urmez data viitoare..si atunci orice-ar fi!..:-)
    O sa scriu si despre ziua mea ideala cind urmaresc al doilea material daruit.
    Si inca ceva: Atit de frumos a sunat mesajul de inceput: ” cadoul meu de Craciun pentru voi!”..Splendid!..A fost primul cadou minunat de Craciun din anul acesta:-)
    Un Craciun minunat si toate cadourile pe care ti le doresti ..in orice forma ar fi exprimate.
    Ci tot dragul,
    Cristina

  32. Salut.Am 19 ani si in viitor eu mi-as vedea viata cam in felul urmator:Sa am langa mine o prietena frumoasa cu care sa ma inteleg de minune si sa ma iubeasca la fel cum as iubio si eu.Mi-ar placea sa am propria afecere care sa-mi placa si sa fiu propriul meu stapan.Sa am masina si sa ma plimb cat vreau si pe unde vreau.Sa ma inteleg cu familia sa am prieteni adevarati cu care sa ma inteleg si sa mai dam cate o petrecere din cand in cand.mi-ar placea sa fac sport si sa arat bine.Deasemenea mi-ar placea sa pot ajuta si alti oamnei care au nevoie de ajutor dar cel mai important sa fiu fericit cu propria viata:D

  33. Sunt de acord cu creionarea in amanunt a viitorului, pentru ca energiile implicate in creerea celor dorite, dau putere implinirii. Practic dam creierului nostru comanda sa actioneze in tocmai cu cele imaginate.

  34. Buna,
    Ziua ideala pentru mine, este:
    – sa ma trezesc dimineata, pe la 7.30- 8.00
    – sa iau un mic dejun sanatos si savuros
    – dupa citesc niste materiale interesante despre design interior
    – fac sport, alergat sau pilates
    – ma intalnesc cu eventualii clienti sa discutam despre o amenajare interioara
    – iau pranzul impreuna cu sotul meu
    – dupa un pic de odihna, ma documentez cu privire la proiectul pe care il am la acel moment, caut obiecte decorative potrivite
    – seara ma vad cu prietenii mei
    – gatesc cina impreuna cu sotul meu

  35. Dragă Pera.
    Mă bucur să descopăr persoane care gândesc aproximativ la fel ca mine. De asemenea sunt fericită că am avut ocazia să primesc toate aceste materiale de la tine, deoarece sunt lucruri pe care le ştiam şi le simţeam, dar nu le conştientizam în totalitate sau la fel de bine structurate cum mi le-ai transmis tu. Am achiziţionat cartea ta „Personalitate Alfa” şi am lecturat o parte din ea. M-am oprit deoarece fiul meu a împrumutat-o unei colege, care vrea să urmeze psihologia, şi cred că în momentul de faţă ea are mai mare nevoie decât am eu de carte.
    Sunt psiholog în cadrul unei Direcţii de asistenţă socială şi vreau mai mult de la mine.
    Situaţia financiară nu-mi permite momentan să fac alţi paşi, dar voi ajunge psihoterapeut şi voi ajuta oameni care au nevoie de mine.
    1. Dimineaţa vreau să mă trezesc lângă o persoană pe care atunci când o văd să-mi doresc s-o strâng în braţe(asta înseamnă că acea persoană, de sex masculin, desigur, să-mi inspire sentimente de iubire şi de respect. Asta înseamnă ca şi el să mă respecte, să-mi arate iubire, să participe activ la viaţa de familie, să putem comunica, să-mi arate că îi pasă de ceea ce mi se întâmplă şi ce simt, să nu mintă):
    2. Pe geam vreau să văd ceva verde: poate fi un copac dintre blocuri, poate fi un deal, sau un câmp, nu contează, dar ceva natural, nu o pictură sau o reclamă pe un alt bloc.
    3. Pun de cafea, mă spăl şi îmi savurez cafeaua în pat.
    4. Dimineaţa mănânc ceva uşor: o felie de pâine integrală cu salată de vinete sau tartină cu ton sau doar trei, patru biscuiţi la cafea.
    5. Îmi place să mănânc în pat, împreună cu persoana iubită,uitându-ne la TV la un canal cu muzică.
    6. Prietenii mei sunt persoane pozitive, deschise, comunicative, vesele, care se susţin unele pe altele în situaţii de criză.
    7. Merg în concedii scurte şi dese, în locuri variate, sunt persoane simple, se îmbracă cu gust dar fără a sfida şi cheltuiesc cu bun simţ.
    8. Discutăm deschis despre orice, despre relaţii, despre sex, despre mâncare, despre bucuriile şi frustrările noastre, ne împărtăşim experienţele de viaţă, ajutându-ne reciproc să progresăm în toate aspectele vieţii.
    9. Îmi doresc să fiu independentă financiar, banii îmi vin din afacerea mea, nu ştiu foarte clar cum va arăta, dar se va baza pe ajutarea semenilor prin intermediul cunoştinţelor mele din domeniul psihologiei – voi fi psihoterapeut.
    10. Voi avea o relaţie stabilă, bazată pe satisfacerea tuturor nevoilor noastre ca parteneri: nevoia de iubire, sex, respect, libertatea de a ieşi cu fetele/băieţii, şi mai ales deschidere spre comunicare.
    11. Am deja o familie şi îmi place aşa cum este: eu, soţul şi fiul meu, şi apoi mama şi cei doi fraţi ai mei cu familiile lor, socrii şi cumnatul cu familia sa. Din acest punct de vedere totul e OK.
    12. casa mea nu trebuie să fie mare, ci primitoare, şi chiar aşa şi este. Mi-aş dori un ajutor la curăţenie.
    13. pentru dezvoltarea mea personală aş face cursuri de dezvoltare personală, aş munci să aplic ce am învăţat şi aş face înnot şi dans.
    14. Aş ajuta prin intermediul cabinetului, în primul rând……..
    15. Dacă mă trezesc lângă persoana descrisă mai sus, e clar că noaptea mi-o petrec exact aşa cum îmi doresc, pentru că ne inspirăm şi totodată ne înţelegem reciproc.
    16. Mă distrez călătorind, dansând, urmărind comedii, ieşind cu prietenii sau cu familia.
    Cu respect Sabine

  36. Draga Pera,
    revin asa xum am promis.
    Mi-am facut tema si iata ce a reiesit::-)
    Evident am scris mai mult insa acum doar spicuiesc.
    * Vreau sa ma trezesc dimineata intre 7 si 8 cu un sentiment de fericire si multumire interioara ca incep o noua zi.
    * vreau sa vad linga mine chipul senin al barbatului pe care il iubesc si sa-l contemplu citeva clipe.
    *vreau sa pregatesc micul dejun pentru sotul meu si copii pe care sper sa ii am.
    * vreau sa locuiesc intr-o casa frumoasaintr-un oras mare si o zona armonioasa.
    *vreau ca in fiecare zi sa am timp cel putin doua ore pentru dezvoltare personala( sa citesc si sa ma informez in domeniile care ma intereseaza si pentru care simt pasiune.
    * vreau sa ma dedic unei cariere frumoase si care sa-mi ofere independenta financiara si bunastare.
    *vreau sa fac in continuare sport consecvent asa cum facut toti anii acestia( poate lucrul facut cu cea mai mare constanta):-)
    * vreau sa multumesc in feicare zi lui Dumnezeu pentru minunile care se produc in viata mea.
    *vreau sa imi iau viata in propriile miini si sa nu mai depind financiar si emotional.
    *vreau sa ajut pe cineva f. drag mie si care este intr-o dependenta de alcool si tutun.
    *vreau sa calatoresc mult si sa vad cit mai multe locuri frumoase .
    *vreau sa fiu sprijin pentru familia in care am cresut si familia pe care mi-am creat-o.
    *vreau sa ofer suport moral si financiar tuturor celor care au nevoie.
    *vreau sa fiu inconjurata de prieteni cu care imi face placere sa vorbesc si sa ma intilnesc
    *vreau sa fiu mai inteleapta si mai puternica
    Sint incintata ca azi am reusit sa-mi fac tema..:-)
    Cu drag si numai urari de bine,
    Cristina
    *vreau sa xala

  37. -sa ma trezesc la 8:30-9:00
    -sa iau micul dejun in timp ce ma uit la Friends sau la Seinfeld
    -sa ma ocup apoi de vocatia mea, din care sa pot face bani, sa fiu independent financiar, sa fiu liber
    -sa iau masa in oras cu iubita mea sau cu prietenii
    -sa imi fac antrenamentul zilnic cu bicicleta
    -sa-mi vizitez nepotica

  38. In primul rand imi doresc sa nu mai fumez.Apoi imi doresc din tot sufletul sa ma trezesc pe la ora 09.00, unul dintre motive fiind faptul ca mie chiar imi place sa dorm. Uneori glumesc si spun ca unul din hobbyurile mele este somnul.Apoi sa fac sport,un dus, sa ma imbalsamez cu multe creme, sa imi aerisesc casa si sa o aromatizez cu diverse esente, sa mananc fructe proaspete cu migdale, alune de padure, sa beau o cafea sau un ceai, sa ma imbrac cu lucruri frumoase, sa ma urc intr-o masina pe gustul meu si sa merg la firma mea sa ma apuc de lucru, mai exact sa ajut oamenii,apoi sa vin acasa, sa ma relaxez alaturi de partenerul meu, sa citesc, sa scriu si bineinteles sa dorm din nou.De asemenea imi doresc sa calatoresc, sa am copii si sa scriu cel putin o carte si nu neaparat pentru faima, cat pentru dorinta mea ca alte fete sa nu mai sufere asa de mult si sa stie ca orice durere sufleteasca se vindeca in timp.

  39. Draga Pera,esti o persoana de care eu sunt bucuroasa ca am avut ocazia sa o cunosc,multumesc mult pentru cadou si iti doresc sa ai parte de un craciun fericit.
    ziua mea ideala arata asa:
    trezirea la ora 8, dus, rugaciunea de dimineata, sport,un suc de fructe apoi merg la afacera mea pe care am inceput-o de curand
    sa am timp sa mananc sanatos si la timp
    sa ies in oras cu prietenii mei
    seara sa fiu alaturi de persoana iubita

  40. -vreau sa am un stil de viata de om bogat, sa fac ce fac cei bogati, sa particip la evenimente cu oameni bogati, sa am o gandire sanatoasa, raportata la termen lung, chiar daca nu am extrem de multi bani.
    -vreau sa ma trezesc dupa ora 8, sa am dimineata pentru mine, si sa ma trezesc intr-o stare de bine, fara stres…sa beau un ceai si sa mananc o napolitana si un fruct, permitandu-mi sa nu ma gandesc la nimic altceva pentru cel putin o ora.
    -cand vreau eu, sa pot citi, sa urmaresc orice tine de auto-educatie.
    -sa am venituri pasive care imi ofera independenta financiara.
    -sa lucrez pe proiecte care dureaza o perioada de timp, alaturi de o echipa minunata, si apoi sa-mi pot lua concediu o alta perioada, pe care sa o petrec alaturi de prieteni, iubite dar si familie.
    -vreau sa ies in oras cu prietenii, sa merg la petreceri, in excursii.
    -vreau sa fac sport, sa arat bine. Sa am acasa aparate dar sa merg si pe la sala.
    -vreau sa imi sune telefonul, sa ma caute prietenii;
    -vreau sa fiu bine imbracat, cu o garderoba foarte frumoasa.
    -vreau sa am o menajera amabila care sa se ocupe de curatenie, spalat si calcat haine, facut mancare, etc, si care sa fie foarte multumita de colaborarea noastra.
    -vreau sa am o masinuta sport, nu foarte scumpa pt inceput, dar sa arate bine, si cu care sa ma pot deplasa cu usurinta.De exemplu un Seat Leon Sport Galben cu negru.
    -vreau sa ma descurc tot mai bine la socializare si cu femeile. Sa pot seduce femei, si ele sa ma iubeasca.

  41. multumesc Pera ptr. cadou.o zi perfecta din viata mea ar fi cam asa :- sa servesc micul dejun,pranzul,cina in fam . – sa disc. despre ce avem de facut -sa ajut oameni pe probleme de nutritie , a stari de bine – sa citesc , sa ma dezv. personal.multumesc ptr. impuls

  42. Multumesc mult pentru materialul dat! Era ceia de ce aveam nevoie,sunt si eu in cautarea vocatiei…Revin curind cu un nou comentariu. Esti bravo!

  43. O zi ideala pentru mine, ar fi o zi, pe parcursul careia sa simt multa energie, sa am senzatia ca-mi ies din piele si asa vreau sa fie toate zilele. Si ca sa fie asa, va trebui sa existe un El, in primul rand si va fi 🙂
    Trezirea la 7, dus…
    Mi-ar placea sa am un caine, sa-i port de grija, sa facem un pic de joaca-sport de dimineata, intrun parc.
    Gradinarit o data pe saptamana.
    Verificat mesageria electronica, cautat un citat celebru sau vreun alt text care sa ma motiveze si mai mult, impartasit si cu ceilalti membi ai familiei.
    As vrea sa am imaginatie, sa pregatesc mereu ceva nou la micul dejun, ceva simplu, natural, rapid si haios.
    Mi-ar placea sa pot gestiona o parte din afacere pe internet. Inca nu m-am gandit la tipul de activitate, insa probabil ceva, unde pot jongla cu imaginatia. (Apreciez chestiile facute de mana. As putea sa creez modele vestimentare, sa-mi fac o mica colectie pentru inceput. Imi place sa scriu. Iubesc copiii. Discut cu placere cu cei invarsta. Imi place desenatul/pictatul. Imi place natura. Imi place sa fac fotografii, sa pescuiesc, sa ma joc.
    Lucrez cu muzica, ma inspira si imi da energie.
    Imi propun sa mananc cat mai natural.
    As vrea sa practic macar un sport, regulat, odata pe saptamana, cu familia. (ex: inot)
    Merg pe jos, cu bicicleta.
    Mi-ar placea sa fac un curs de dans, impreuna cu el.
    Vreau sa fac scoala de soferi.
    Teatru, concerte cam de doua ori pe luna, cu familia.
    Sa vizitez muzee, castele, manastiri, odata la doua luni cu familia.
    Iesiri cu prietenii/prietenele periodic.
    As vrea sa fac voluntariat macar odata pe saptamana.
    Serile in familie (cina, discutii, jocuri).
    Culcarea la 11 maximum.
    Cam asta ar fi 😀

      1. … am uitat de menaj, asta ar fi sambata, dupa inot, menaj general cu participarea familiei, in afara de cea de toate zilele (intro casa nu foarte mare dar amenajat in asa fel sa dea ideea de spatiu, galbena, cu un singur nivel, cu ferestre mari, orientate spre soare, decor simplu, rustic, cu bun gust si o gradinita cu flori colorate)
        Si vreau sa citesc mai mult, sa am schimb de experienta cu cei din jur.

      2. … am uitat de menaj, asta ar fi sambata, dupa inot, menaj general cu participarea familiei, in afara de cea de toate zilele (intro casa nu foarte mare dar amenajat in asa fel sa dea ideea de spatiu, galbena, cu un singur nivel, cu ferestre mari, orientate spre soare, decor simplu, modern-rustic, o gradinita cu flori colorate si o apa curgatoare in apropiere)
        Si vreau sa citesc mai mult, sa am schimb de experienta cu cei din jur.

  44. Salut Pera!!!
    Imi place sa scriu despre viitorul meu mai ales cind stiu ca asa va fi :)).
    Ma trezesc dimineata la 08.00 beau un pahar de apa ca sa-mi curat oraganismul,ma intind zimbind uitindu-ma pe geamul de la camera mea din casa mea cu etaj catre audele meu s5 de culoare albastra dacapotabil,iubita mea intre timp ma tine in brate,ma duc sa maninc o salata de fructe.Imi sun cei mai buni oameni din echipa sa vad cum merg afacerile,ma pregatesc sa plec la sfirsit de luna pe insulile Maldive.
    Intre timp am pus pe picioare un proiect pentru inverzirea si insanatosirea planetei care v-a avea un impact maxim asupra intregii lumi chiar daca nu va fi prea mare insa va fi un exemplu foarte bun de urmat,fiindca daca nu vom avea grija de planeta noastra nu vom ajunge sa ne vedem visele asa cum li-am vazut in imaginatia noastra.

  45. Imi place mult exercitiul asta,imi plac mult chestiile care imi alimenteaza imaginatia.Si cu multi ani in urma cand cineva ma intrebat iesind de la sala „Cum ai vrea sa ajungi sa traiesti?” i-am raspuns simplu fara sa stau prea mult pe ganduri ca imi vad viata doar facand muzica si sala,si m-as simti implinit.Revenind la subiect eu imi vad o zi ideala asa:
    Cu o trezire naturala,urasc si cand mama mea vine sa ma trezeasca sau bajbaie prin casa doar cu scopul de a ma ridica din pat,fata de tine sunt un om caruia ii place somnul, in special pt visele care le am, care sincer pt mine deseori au fost refugiu si mi-au oferit un calm mental,privind altfel situatiile dupa aceea.Dupa trezire un pic de relaxare cu muzica,eu ma vad undeva la casa mea,urmand tabieturile de dimineata(igiena,mic dejun admirand privelistea oferfita de peisajul din fata geamului meu),urmate de plecarea la sala pentru miscarea zilnica,dupa sala o ora petrecuta pe acasa pt relaxare si pranz,urmat de o vizita la studio pentru a muncii la ceva proiecte in lucru si de a-mi antrena creativitatea si pt noi inspiratii pt noi proiecte,dupa care o mica iesire cu iubita si prietenii mai dupa masa pt a planifica ceva pt mai tarziu,dupa care mers acasa,singur/cu iubita,gatit cina si mancat,urmata de intalnirea cu prietenii.Si dupa o zi de genu,la final intoarcera acasa cu iubita pt niste timp in 2;).In unele zile as inlocui munca la studio,sau momentele in care as fi singur,sau nu as vrea sa ies cu prietenii,cu ttimp alocat design-ului,desenul fiind o pasiune,si un mijloc de relaxare/exprimare/exteriorizare descoperit mult mai devreme decat muzica,unul din telurile mele de viitor fiind si realizarea unei linii proprii de imbracaminte,anul acesta incepand doar cu tricouri.
    Cam asa o vad eu :D.

  46. Mi-ar place mult sa am timp pentru tricotat, citit, sa fiu inconjurata de lucruri frumoase si placute, sa scriu, sa creez, sa transmit ceea ce am invatat si am aplicat asupra mea.

  47. Am vizionat vreo 4 inregistrar si va multumesc ca m ati ajutat sa imi amintesc de visul meu de copil, visul de a fi inger.Vroiam sa zbor prin lume si sa ma opresc la oamenii care sunt tristi si sa ii tin in brate.Imi doream sa ascult povestile oamenilor sa pot fi inconjurata de multi oameni pe care sa ii ajut. Vroiam sa admir peisajele pamantuli credeam ca acestea ma vor face mai inteleapta. Si inca mai cred si imi doresc acest lucru, sa fiu inger. Nu stiu cum suna dar asta m ar face fericita si fara sa imi dau seama chiar este singurul lucru care si in prezent il pot face si pentru care inconstient am facut cativa pasi. Am studiat psihologia .Lucrez ca educatoare de 6 ani , de la 19 ani , dar asta nu ma implineste cu toate ca sunt foarte apreciata si ador meseria aceasta.Stiu ca pot mai mult dar acum dezechilibrul meu este cel financiar la care am contribuit cand am crezut ca este bine sa ajut o persoana pe care o iubeam si pe care am incercat sa o fac sa imi ofere afectiune si atentie lasand de la mine in orice situatie ,pt ca asa am fost educata ,,tre s taci ca s fie liniste si armonie „. Dar cum schimarea nu are loc cand celui de langa tine ii este bine asa cum e am renuntat sa mai imi pierd anii alaturi de el . Acum mai ma leaga de el un credit pt el pe numele meu pe care il platesc la zi chiar daca abia imi ajunge pt mancare salariul. Bineinteles ca pentru el acum sunt un inger sunt perfecta cea mai din orice punct de vedere pt ca asa am fost dar cum bunatatea si prostia au limita nu mai sunt. O sa inteleaga ca sun un inger pt ca cunoscandu ma pe mine a cunoscut cum nu trebuie sa se poarte cu o persoana pe care o iubeste si poate va fi fericit si va face pe altii fericiti. Dar el nu a fost singurul pt care am fost un inger, am mai intalnit persoana care pot spune ca le am schimbat felul in care se percep sau isi percep viata. Si acestia mi au multumit pentru ca le am ascultat povestea si le am ajutat sa isi gaseasca raspunsurile la intrebari sau pt ca si au redescoperit calea. Imi doresc ca pe viitor sa ajut cat mai multi oameni dar cred ca am sa pot face mai mult atunci cand o sa fiu independenta financiar si nu o sa mai fiu preocupata de nevoile fiziologice si cele de iubire si apartenenta . Dumneavoastra ce parere aveti?

  48. – ora 09:00
    – citit (dezvoltare personala)
    – sport
    – independenta financiara
    – calatorii
    – anturaj
    – limbi straine
    – chitara

  49. chiar daca nu mai sunt foarte tanara, va trebui sa fac o lista (nu doar virtuala ca pana acum; multumesc ca am ocazia sa aflu mai multe si sa invat

  50. Buna))
    o zi ideala pentru mine ar fi :
    -sa ma trezesc la 09:00
    -independenta financiara
    -anturaj
    -job preferat
    -calatorii
    -sport
    ):)

  51. te ascult acum dupa 1 an de cand am dat like,si e super,insa de ex daca ti-ai alege acum actoria sa o studiezi doar teoretic,NU AI PUTEA  DECAT PRACTIC,ADICA DACA AI PRACTICA CAT DE PUTIN ACTORIA!plus ca teoria actoriceasca nu prea o gasesti decat la 4 oameni mari si lati dupa care studiaza si americanii!!!unul din ei,englez insa ti l-am trimis eu prin posta,printr-o carte acum cativa ani:)!

  52. Ziua ideala ar fi cea in care n-ar trebui sa repet ziua anterioara,un program  fix rutinant.MI-ar placea sa imbin  psihologia cu astrologia ,sunt o fire mistica sau un as al gasirii coincidentelor dar nu as face nimic cu program ,as citi as fuma(traiul sanatos ma imbolnaveste),as scrie desi nu m-am apucat niciodata cu toate ca sunt sigura ca sunt un bun povestitor

  53. Salut Pera!
    Si eu, ca majoritatea celor care te urmaresc, visez independenta financiara, sa lucrez intr-un domeniu care sa aiba legatura cu animale si oameni, sa am o relatie ok, sa „colind” lumea, sa citesc, sa scriu, sa am timp pt mine, sa am propria locuinta, sa stiu sa -mi conduc masina, sa-i am aranjati pe toti ai mei, sa se schimbe-n bine Ro si multa lume plecata sa-si poata duce traiul linistit aici, sa nu mai fie sclavii altora si… nu ma stiu.

  54. 1.Mi-ar placea sa ma trezesc devreme dimineata si sa fac sport in acel moment al zile
    2.Imi doresc sa locuiesc in locuri exotice langa mare sau lacuri.
    3.Imi doresc sa pot canta vocal, nu doar instrumental, muzica mea care sa cuprinda teste fiolzofice si de dezvoltare personala.
    4.Independenta financiara
    5.O relatie de lunga durata (chiar si familie)
    6.Imi doresc sa traiesc aproape de prieteni si sa fim cat mai uniti
    7.Sa am un stil alimentar mai exotic
    8.Sa calatoresc in toata lumea
    9.Sa merg la pescuit in fiecare weekend
    Lista continua, cateodata petrec mai mult de 2 ore plimbandu-ma aiurea in camera si visand 😀

  55. Ziua perfecta este acea zi in care ma voi trezi dimineata cu satisfactia ca sunt tanara si ma bucur de propria afacere, de prieteni minunati, independenta financiara si un mare succes in ceea ce fac, o familie fericita si lucruri materiale care sa imi asigure comfortul, precum si de excursiile in care indraznesc sa incerc sporturi noi

  56. Mi ar place sa ma trezesc la ce ora vreau,sa fac ceia ce vreau fara sa ma deranjeze cineva.As vrea sa am un job pe plac care sa pot castiga bani indeajuns sa imi permit sa plec in excursii macar de 3 ori pe an..
    As vrea sa am o familie puternica,sa ne intelegem bine.
    Vreau ca parintii mei sa fie diferite fata de cum sunt acum..Sa existe intelegere…
    Vreau sa am propria mea casa,gradina…
    Sa am liniste si sa fiu fericita….Cam astea imi trece momentan prin cap.

  57. – sa practic sporturi de 3 ori pe saptamana (inot, tennis, golf etc)
    – sa imi permit sa plec in calatorii oricand si oriunde si sa imi invit si prietenii
    – sa intalnesc o persoana care sa ma faca fericita
    – sa sparg rutina si sa incerc ceva nou des
    – sa am un job care sa imi placa si care sa ma faca sa ma simt implinita
    – sa ajut oameni
    – sa invat sa cant la chitara si sa citesc cat mai des
    – sa devin mai mai putin impulsiva
    – sa imi cumpar o casa de vacanta si un apartament din proprii bani
    – sa cunosc oameni noi, interesanti
    – sa termin lucrurile pe care le-am inceput (eventual sa le iau de la capat)
    – sa am macar o seara de distractie pe saptamana cu prietenii

  58. vreau sa ma trezesc alaturi de omul minunat care imi este iubit
    vreau sa imi pot organiza ziua dupa bunul plac
    vreau sa citesc
    vreau sa fac sport
    vreau sa imi descopar vocatia
    vreau sa am independenta financiara
    vreau sa am o viata sociala bogata
    vreau sa ajut oamenii
    vreau sa scriu
    vreau sa devin cea mai buna varianta a mea ( preluata de la Andreea)

  59. Sa ma trezesc la 8:00am – mic dejun,cafea,antrenament (impreuna cu sotia care este si ma face un om puternic)
    Sa am intalniri cu prietenii cu scop productiv – idei/planuri/vesti bune
    Sa-mi vizitez mama si sora stiind ca-s linistite si fara nici un fel de probleme
    Sa am o familie fericita
    Ca culeng informatie – citit/net/prieteni/oameni inteligenti
    Sa zambesc mereu
    Sa nu am grija banilor,dar nici sa nu ma dea afara din casa
    Sa fiu un om bun, chibzuit si intelept care poate oricand sa ajute lumea
    Si nu in ultimul rand sa fiu un om care pune zambete pe fetele oamenilor si care apreciat si respectat.

  60. MA VAD PETRECAND O ZI DE SAMBATA cu copiii si sotul meu intr-un mod foarte frumos…avand destui bani sa putem cumpara ingrediente pt o prajitura, sa putem pune o masa bogata, cu de toate, sa putem face o excursie daca asta dorim, dar cel mai important, sa radem si sa fim foarte linistiti si veseli, sa ne iubim si sa ne fie drag sa fim impreuna. Imi doresc sa fim toti acasa, sa nu trebuiasca sa muncim peste program, dar sa fim independenti financiar.

  61. multumesc,sa ma trezesc la 7 sa-mi planific ziua, sa citesc,sa cresc afacerea mea izvorata din pasiunea mea, sa joc fotbal

  62. I think other site proprietors should take this web site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.