Despre cum mi-am vindecat dependenţele şi cum poţi să o faci şi tu – partea 1

Astăzi am să vorbesc despre dependenţele mele. Unele le ştii deja, poate. De altele, vei afla acum.

Îţi fac o radiografie ca să înţelegi că nu suntem foarte diferiţi, că toţi avem slăbiciuni şi vulnerabilităţi, iar diferenţa o face motorul nostru interior, dorinţa noastră de a fi oameni mai buni şi perseverenţi.

Cele 5 dependenţe despre care vreau să îţi vorbesc sunt:

  1. Dependenţa de jocuri de noroc
  2. Dependenţa de jocuri pe calculator
  3. Dependenţa de muncă
  4. Dependenţa de mâncare
  5. Dependenţa de afecţiune

Dependența de jocurile de noroc

…am avut-o de la vârsta de 14 ani.

Am fost cu bunicii timp de 3 săptămâni în Moneasa şi lângă hotelul nostru era un hotel ce avea aparate de poker. Am vrut să văd cum e. Am jucat şi am câştigat. Apoi am pierdut. Însă se născuse în mine dorinţa de ”mai vreau”.

Ajunşi acasă, mi-am continuat nou pasiune descoperită fără să ştie nimeni din familie.

După câteva luni în care eu eram o prezenţă permanentă în cadrul cluburilor cu jocuri, rezultatele şcolare au început să scadă. Astfel, un coleg m-a turnat dirigintei care m-a turnat bunicilor.

Astfel, au aflat şi bunicii mei şi au făcut un comitet care m-au aşteptat acasă, bunica plângând, bunicul cu o faţă extrem de serioasă şi crispată.

Eu eram comoara lor, nepoţelul care lua numai note de 10, vorbea 3 limbi şi cânta la pian. Eram speranţa lor. Şi la 14 ani deja eram client al jocurilor de noroc, în condiţiile în care fiul lor (tata) era un vechi client al birturilor.

Doar acum îmi pot imagina ce era în mintea şi sufletul săracilor oameni.

Cu siguranţă s-au gândit cum să acţioneze… bunica l-a convins pe bunicul să facă o întreagă ceremonie în care după un discurs motivaţional despre iubire, bună creştere, viitor şi alte lucruri de genul asta, la sfârşit, totul a fost încununat cu o palmă strategică de la bunicul.

Bărbaţii din familia mea, niciodată nu m-au lovit. Tata niciodată, bunicul doar palma aceea simbolică.

Efectul a fost cel scontat.

Ştiam cât de mult mă iubesc bunicii şi că erau disperaţi că m-ar putea pierde. Palma aceea de la bunicul meu doare şi acum!

Am lăsat jocurile deoparte şi mi-am pierdut interesul pentru ele din cauza şocului emoţional pe care l-am avut, văzând durerea oamenilor care m-au crescut oferindu-mi tot ce aveau. Îi iubeam prea mult şi nu puteam să îi văd suferind.

În liceu, pe la 17 ani, începuse moda pariurilor la case de pariuri. Jucam, dar nu mi-am creat o dependenţă până când nu au apărut site-urile online de pariuri.

Ce nu ştiam atunci, dar ştiu acum, este că jocurile de noroc nasc dependenţă foarte simplu. În clipa în care joci şi ştii că în mod aleator, fără a şti când, apare câştigul, se eliberează dopamina, un hormon al anticipaţiei.

Devii drogat cu hormoni produşi de propriul creier. Această dependenţă este la fel de puternică şi ucigătoare că şi cea de cocaină, alcool sau orice altă substanţă vrei tu.

În dresajul delfinilor, se foloseşte aceeaşi strategie. Sunt premiaţi pentru trucuri cu peşti mici din găleată dar din când în când, total aleator, primesc un pește mare. Asta îi face să execute toate trucurile, ştiind că la un moment dat, apare şi peştele mare.

În pariurile online, pe toate sporturile, dependenţa mea a luase o dimensiune monstruoasă.

Problema e că nu te poţi opri, iar asta a cauzat pentru mine două probleme.

Fiind permanent cu mintea pe ce alte meciuri să pariez, având sute de opţiuni, eram stors de orice energie şi nu mai puteam să scriu sau să creez nimic zile şi săptămâni la rând.

Pariurile îmi luau tot ce aveam mai bun.

A doua problemă era că dacă nu te poţi opri din joc când câştigi, pierzi sigur. Iar eu nu mă puteam opri. Am luat bani împrumut, am ajuns să mă neglijez total şi eram în depresie continuă pentru că după ce aveam sume mari câştigate, pentru că nu mă puteam opri, le pierdeam foarte repede de fiecare dată după ce câştigam muncind zile la rând.

Financiar, poate reuşeam să fiu pe zero, dar mi-am dat seama că după luni de zile, nu am muncit deloc, nu am progresat în alte domenii ale vieţii şi eu tot pe zero sunt sau chiar pe minus.

După o pierdere mare am decis că e timpul să mă opresc de tot .

Îţi voi spune ce anume m-a ajutat să scap de fiecare dependenţă în parte şi la sfârşit vom încerca să găsim o radiografie comună pentru orice dependenţă, o reţetă ce poate fi aplicată de oricine.

Soluția: 

1. Embargo

Toate site-urile de pariuri online au opţiunea de opt out. Alegi o perioadă de timp, de obicei e maxim 5 ani, pentru care te scoţi singur din sistem.

Numele tău, buletinul sau paşaportul, cardurile tale, emailuri, totul este pus pe stop şi eşti oprit pe cât posibil să îţi faci alte conturi.

Ce am făcut după primul opt out a fost că mi-am făcut conturi pe alte site-uri pentru că eram în sevraj, trebuia să mă joc. Am folosit opt out şi pe acele situri până când nu am mai avut alte site-uri. M-am apărat astfel de mine, de duşmanul din mine.

2. Acceptare 

Am acceptat că sunt dependent şi că trebuie să mă autotratez întrucât nu era nimeni lângă mine să mă ajute în acele momente, şi cei care poate ar fi încercat nu ar fi ştiut cum, decât să îmi spună ”eşti depedent, lasă-te” moment în care aş fi spus ”fac ce vreau, bâști de aici! Nu înţelegi cine sunt, prin ce trec şi ce simt. Orice cale aleg nu e treaba ta să mă judeci!”

Mi-am pus întrebarea despre cum vreau să arate viaţa mea. Mie îmi place să scriu iar pariurile mă opreau să fac lucrul acesta. Am decis că singura cale de a câştiga în viaţă este calea corectă, principiile eterne pentru prosperitate şi succes. Munca zilnică de a pune cărămidă peste cărămidă la construcţia vieţii şi a succesului tău.

Acceptându-mi slăbiciunile, dar totodată potenţialul şi şansa pe care o am, am ales să merg pe drumul corect pentru mine..

3. Valorizare

Tu, cel care citeşti aceste rânduri, ai jucat un rol foarte important în tratarea tuturor dependenţelor mele. Pentru că atunci când scriu un articol sau o carte şi tu îmi spui că te-am ajutat, sub orice formă, este cea mai înaltă formă de valorizare pentru mine. Întotdeauna feedback-ul celor care mă citesc a răsunat în mine şi mi-a reamintit care este vocaţia mea, misiunea mea supremă, aceea de a servi oamenii cu ajutorul psihologiei. Satisfacţia pe care o am când am ajutat un om, este o senzaţie curată, nobilă, ce nu are nimic rău în ea şi care mă face să mă înalț ca fiinţă umană.

Îţi mulţumesc.

Munca făcută cu pasiune m-a ajutat să umplu golul interior, pentru toate dependenţele mele, aşa cum vei vedea în continuare.

4. Grup de suport și socializare

Prietenii mei, puţini şi foarte apropiaţi, au fost acolo pentru mine să îmi ofere o porţie de viaţă trăită în adevăratul sens al cuvântului. Prezenţa lor şi mai ales acceptarea lor necondiţionată m-au ajutat să pot trece cu bine prin încercările şi greutăţile care poate m-ar fi strivit.

Motivul pentru care am devenit dependent de jocuri, este foarte simplu. Evadarea din realitate şi fuga de responsabilitate.

În fuga mea de a fi un om liber, care nu trebuie să dea socoteală nimănui, am ales lumea virtuală pentru a mă exprima.

Dependenţa a apărut în cadrul unui singur joc în mod special, World of warcraft.

Există o comandă în joc care arată aşa: ”/time”

Când execuţi această comandă îţi arată cât timp ai petrecut în joc în total de când ţi-ai făcut cont.

Timpul se măsoară astfel:

24 de ore petrecute în joc = o zi jucată.

Când dau "/time" pe contul meu îmi arată 350 de zile.

Dacă scazi orele dormite sau alte activităţi obligatorii, înseamnă că am fost în joc 2 ani adunaţi din viața mea ca timp real 🙂

Nu regret şi cred că tot ce mi se întâmplă este spre binele meu.

În cea mai lungă perioadă de joc eram în anii de Politehnică.

Fuga de realitate era cauzată de multe lucruri. Sărăcie şi lipsuri materiale, lipsa unei vieţi sociale, lipsa de motivaţie pentru a face ceva în viaţă (nu îmi descoperisem vocaţia), lipsa unei iubite şi lista e lungă.

În joc, puteam să îmi consturiesc o personalitate alternativă care are realizări, şi acesta este motivul pentru care acest joc în mod special creează dependenţă.

În acest joc poţi să evoluezi continuu şi nu există sfârşit.

La fel ca în viaţă.

Cum am scăpat?

Dacă aş rezuma la o singură frază, am scăpat de dependenţa de joc în momentul în care viaţa reală a început să îmi pară mai frumoasă, mai atrăgătoare şi mai plină de provocări, decât viaţa din joc.

Şi dacă mă întrebi, cred că faptul că m-am jucat până m-am săturat m-a ajutat să ies la capătul celălalt al tunelului şi să îmi pun acelaşi întrebări importante, existenţiale.

Ce fac cu viaţa mea? Ce mă opreşte să evoluez permanent în viaţa reală? Ce îmi poate oferi viaţa reală comparat cu viaţa din lumea virtuală?

Ca şi soluţii, avem următoarele:

1. Embargo

Am închis contul de pe care jucam şi am şters jocul de pe calculator. Instalarea şi crearea unui nou cont durează câteva ore aşa nu aveam chef şi timp chiar dacă m- mai fi jucat câte puțin uneori.

2. Acceptarea

Am acceptat că deşi nu jucam jocuri de noroc, jucam alt gen de jocuri. Dependenţa nu mai era din cauza dopaminei ci era şi un medicament pentru a face faţă unei realităţi gri, fără perspective.

Nu regret timpul petrecut în joc, pentru că deşi mi-a luat 2 ani din viaţă, s-ar putea să îmi fi dat tot restul anilor pe care îi am de trăit. Am descoperit ce vreau să fac cu viaţa mea, în timp ce făceam un lucru pe care nu mi-am mai dorit să îl fac.

3. Valorizarea

Îmi descoperisem vocaţia şi pasiunea pentru psihologie. Era tot un fel de joc, doar că era un joc în viaţa reală. Să scrii cărţi, să îţi faci un site, să cunoşti oameni noi, să lucrezi cu oamenii, să creşti şi să evoluezi în viaţa reală. Doar că nu poţi să dai "save" şi să reiei dacă o dai în bară 🙂

4. Grup de suport

Prietenii au jucat şi de această dată un rol important, pentru că după ce am ieşit ca din peşteră, ei erau acolo, acceptându-mă ca şi când aş fi lipsit câteva zile.

Pentru a te ajuta să te vindeci de dependențe și să descoperi adevăratul sens al vieții tale am pentru tine pachetul Impulsul pentru vocația ta – indiferent cine eşti, ce trecut ai avut, ce cred alţii despre tine, în personalitatea ta stă un potenţial care poate fi materializat în lucruri fantastice.  Iar catalizatorul cel mai puternic pentru dezvoltarea personalităţii şi valorificarea potenţialului într-un ritm cât mai alert este vocaţia.

În partea a doua a acestui articol îţi voi spune despre dependenţa mea de muncă, mâncare şi afecţiune.

Apoi vom încheia cu o paletă întreagă de soluţii pentru a scăpa de dependenţele noastre.

Aştept orice întrebări și idei despre cum putem învinge acest gen de dependenţe.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

154 de răspunsuri

  1. Pera, iti multumesc pentru acest articol … intr-adevar si eu cand ma jucam, evadam din realitate si deveneam erou in alta lume … facandu-ma un pic weird si anti-social … acum nu mai joc cum jucam inainte, iar solutia a fost sa dezinstalez jocurile de care eram prea ‘agatat’ si sa ma orientez mai mult spre satisfactiile din real life.

    1. Si eu sunt pe cale sa ma intarc de jocuri. partial cu ajutorul jocurilor insele la care am ajuns la nivele superioare de la care nu mai pot trece. Si prietenii mi-au spus ca stiu exact la ce nivel am ajuns la fiecare joc. De unde mi se parea haios ca o persoana de varsta si pregatirea mea sa se joace ca un copil, mi-am dat seama ca nu mai vreau. Multumesc Pera, Mai ales paralela intre dependentele tale m-a impreswionat profund, i-am dat share dar n-am apucat sa iti multumesc la momentulo potrivit

      1. World of Warcraft areo portiune de tips la ecranul de incarcare, care spune asa: Bring your friends to Azeroth,but dont forget to go outside of Azeroth as well. Si mai are inca un pont: Do everything with moderation (even World of Warcraft). Nu mai retin exact forma lor, dar mie unul mi se par foarte la obiect, dar mi-a luat extrem de mult timp sa le pun in practica. Acum pot sa spun ca am ajuns la un echilibru, si viata reala cu tot ce inseamna ea, si viata de mag, calugar sau mai stiu ce clasa din WoW, pot fi armonizate in asa fel incit sa nu se saboteze unele pe altele. In cele din urma eu decid daca intru sau nu, daca dau la peste sau vinez Valor Points. Nimic nu e dependenta, daca nu e facut peste o limita. Acum, fiecare isi stabileste limita prin propria vointa si ordinea prioritatilor.

    2. Salut Pera,ma numesc Vali,locuiesc in Anglia,la Londra impreuna cu familia,soția si cei doi copii,sunt dependent de ruleta si pariuri sportive,pierd sume importante,imi neglijez familia si din cauza mea au foarte multe lipsuri pt.ca arunc banii din casa in ruleta si pariuri,nu mai spun de starea de spirit si admosferadin casa,încerc de mult timp sa abandonez acest viciu dar nu reușesc,ma mint in fiecare de fiecare data ca este ultima oară,nu reușesc sa inteleg cum pot sa aduc singur cu banii in mașinăria aia care ma stoarce de viata si de bani.

      1. Eu am o luna de cand m-am lasat , e greu .. Visez noapte ca joc si ca joaca altii si castiga sume mari de bani :)) dar sunt hotarat sa ma las definitiv si de pariuri si de aparate .. Ruleta nu prea imi place .. Primele trei saptamani de cand m-am lasat au trecut usor , acum incepe partea nasoala .. Tre sa ma scot din datoriile in care m-am bagat din cauza viciului fara veniturile care le mai aveam cand jucam .. Atunci mai castigam sume de bani .. Acum am doar salariul .. Pot sa va spun ca is cam pe burta , dar sper ca pana la vara sa achit tot esalonat :)))

      2. deci in viata,viata ta no sa castigi intelegi da chiar nu vei castiga de ce hotii care detin casinouri nu joaca si dorm pe gramezi de bani copii lor avand ce vor si daca castigi odata la luna zici lasa ca m-ai joc ca fac sa recuperez ce am pierdut si asa se duce viata ta pe apa.ce ai face daca ti-ai vedea copilul la casino ? considera bani pierduti ca au venit hotii.

      3. Am aceasi problema la fel sunt in anglia de 3 ani. De un an am inceput sa ma joc si nu ma pot lasa am bagat toate economiile care leam strins .Dar azi am decis sa vb cu sotia cu sefu meu si sa gases o solutie sa nu mai joc.

    3. Eu nu mai cred in mine am mintit femeia casa numi mai este casa si la orce pas pe care il fac acolo ma gandesc poate da ceva acum zic mereu si aceiasi poveste fara sfarsit iau bani sa cumpar diverse si ma opresc la aparate vin acasa si sotia ma intreaba ceam facut cu bani unde sunt la care eu o mint ,am ajuns sa cred si eu minciunele mele mam distrus si nu stiu cum sa repar tot ce am stricat

      1. Sunt în aceeași situație zic ca de mâine nu mai fac ai iar ma duc și bag am băgat pana acum 10000 lei și nu știu cum as putea sa ma dezic de la acest obicei. Mint pe toată lumea ca am probleme ca am nevoie de bani dar știi sa rămână intre noi fără sa știe soția. Îmi este rușine de mine în ce hal am ajuns.

        1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat! 🙂

    1. Intrebarea asta cu ce anume umple golul interior este veche si exista inclusiv in folclorul romanesc, daca ne gandim la povestea lu Fat-Frumos din „Tinerete fara batranete si viata etc”, fara misto: avem un tip care are bani, sanatate, tinerete vesnica, o relatie cu o tipa perfecta, insa simte un gol interior si..vrea sa se intoarca la ai lui, in definitiv ca sa moara. Ce cauzeaza golul ala? Stiu ca faza este usor comica si off-topic, insa sunt sigura ca Pera are o explicatie super. Altfel, imi plac articolele tale, Pera si grupul de oameni de aici, cred ca faci o treaba de nota zece! Felicitari!

    2. Foarte buna intrebarea ta. Daca te uiti la articolul precedent, exact despre spiritualitate am vorbit. Ce nu am explicat inca pe indelete, este ca munca facuta cu pasiune nu poate sa izvorasca decat din spirit. Vocatia omului este iubirea lui transformata in munca. Nu cred ca spiritualitatea este un lucru pasiv aici, pe planeta noastra. Cred ca are o componenta activa si este legata de oamenii din jurul nostru si de munca pentru a le face viata mai buna. Dupa cum vezi discutia e lunga si lucrez acum la un material despre vocatie in care abordez si latura spirituala. Deci ca sa iti raspund, golul interior dispare cand lasi spiritul din tine sa straluceasca, ca el e deja acolo, nu trebuie pus din afara. Daca nu am explicat bine spune-mi si astept alte intrebari.

      1. Poate o sa ne explici care e diferenta dintre spirit si suflet. Eu observ ca aceste notiuni nu sunt intelese corect. Spiritul se refera la cine suntem noi cu adevarat atunci cand cerem si recunoastem cu vointa noastra proprie ca Iisus Hristos este Domnul Nostru.Sufletul este ansamblul format din ganduri , emotii, sentimente ,dorinte, convingeri. ..Noi trebuie sa ne educam sufletul sa fie in ascultare completa de Dumnezeu.

        1. PERA e ateu… deci nu va cauta sa dea explicatii in legatura cu presupusul Dumnezeu, ci explicatii legate de lucrurile cooncrete din jurul nostru…

          1. "PERA e ateu…"  ce eticheta ieftina si vaga, ceea ce face si impartaseste da o dovada de o religiozitate mult mai profunda decat arata multi din asa zisii credinciosi. Respect.
            Diferenta intre suflet si spirit este ca Spiritul ESTE si sufletul se obtine sau se creeeaza, si trupul se primeste ca si cadou la nastere.

      2. toate articolele imi sunt de folos si le citesc cu maxim interes.Nu am vointa suficient de puternica sa evoluez din cauza lipsei banilor sau poate din lipsa unei autodiscipline.Sper sa strang bani sa urmez si eu un curs al tau.Multumesc pentru munca ta si pentru valorile pentru care lupti.

  2. La tine la faza de valorizare intervine saltul magic la a fi descoperit deja vocatia.
    Ce faci daca nu ti-ai descoperit vocatia dupa ani de zile de cautari?
    Grup de suport – ce faci daca nu ai prieteni?

    1. Daca nu ti-ai descoperit vocatia cauta in continuare, cu speranta ca poate o vei gasi. Drumul pana acolo este important si iti va da valoare care te va ajuta sa treci peste greutati. Asta in cazul in care chiar vrei si chiar cauti vocatia. Daca nu ai prieteni iesi si socializeaza, sigur vei gasi pe cineva cu care poti vorbi, care sa te poata intelege macar partial. Ajuta neconditionat, fara sa astepti ceva inapoi, acesta este un mod de a fi putin mai multumit cu tine. Fa gesturi gratuite, care sa aduca un zambet sau un multumesc pe buzele unei persoane pe care nu o cunosti. Mergi mai depparte si vei ajunge acolo unde este locul tau.

  3. si eu am pierdut sume mari de bani la aparate de poker.as fi putut sa imi cumpar un apartament frumos si o masina noua cu banii bagati acolo in 2-3 ani de zile,,in schimb ama ajuns datornic in multe parti,
    apoi la fel m-am lasat de ele si m-am apucat de pariuri on-line,care au fost iar o mare dezamagire,inca lupt cu mine sa renunt la aceasta dependenta

    1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat! 🙂

  4. Buna Pera, ti-am scris mai demult pe blog ca eram depresiv si ma gandeam la suicid, asta pe un ton agresiv, imi cer scuze daca ti-am creat neplaceri. Ti-am urmat sfatul si am mers la un psiholog, acum lucrurile sunt mult mai bune in viata mea- si desi nu imi plac toate articolele tale (dar le citesc pentru ca scrii fain) consider ca cele de la capitolul Vocatie m-au ajutat mult mult…mult!
    Iti doresc succes in continuare si o duminica placuta!

  5. Pera,de ce golul pe care il simtim in interior ne scade atat de mult increderea in fortele proprii ? Iar lucrurile exterioare si dependentele nu ne fac decat sa ne mintim singuri ca acel gol interior a fost inlaturat, in timp ce acesta se adanceste. De ce amanarea problemelor este prima actiune care ne apare in minte,iar instinctul „lupta sau fugi” ne acapareaza si de cele mai multe ori „fuga” de responsabilitati ramane singura optiune mai ales atunci cand imaginea de sine este stirbita ? De ce ne este atat de greu sa acceptam ideea de dependenta si sa incepem „vindecarea” ?

    1. Sunt multe explicatii, insa cauza principala e lipsa de educatie…dar care nu poate fi primita de la nimeni pentru ca nu sunt destui oameni care sa poata preda lucrul asta….Noi ca specie sunt la nivelul la care incepem sa ne (re) descoperim spiritul..si suferintele ce le avem, sunt parte din lectie…si un imbold pentru trezire…

      1. dependenta de tutun imi este greu sa o inving si dependenta de relati toxice pentru ca mai nou am descoperit si treaba asta in existenta mea , cum as putea sa vindec a doua dependenta ? sa merg pe ideea costuri – benefici ? dar daca fac treaba asta , ma inplic si sentimental si asta imi ingreuneaza foarte mult munca . imi doresc mult sa inteleg care este mecanismul pe care trebuie sa il actionez in viata mea pentru a avea rezultatele cele mai bune si pentru a scapa de aceste dependente , care simt ca ma tin pe loc , exact atunci cand trebuie sa urc urmatoarea treapta in evolutia mea !

      2. Bună și eu am probleme de acest fel joc de aproape un an și vreau sa mă las dar nu prea reușesc nu știu ce mod as putea gasi care poată sami spună cum reușesc sa uit de acest coșmar aparate

    2. Salut. Cred ca e greu sa acoperi golul din interior. Iar „vindecarea” nu e posibila pt oricine. Acel „gol” e cauzat de obicei de o suferinta (motive si situatii diverse), care poate sa treaca, intr-un caz fericit, sau poate sa ramana. Atunci cand iti impui sa treci peste, sa uiti sau te obisnuiesti cu acea „urma” a durerii ramase undeva intr-un coltisor al memoriei, golul apare ca ceva ce nu te va lasa o lunga perioada de timp sa te bucuri cu adevarat de viata. Atunci incepi sa cauti un refugiu, ceva care iti aduce satisfactie si buna dispozitie de moment. Asa cred eu ca incep dependentele.

  6. Unul dintre cele mai frumoase articole ale tale,Pera, l-am citit chiar acum.
    Faptul ca ai trecut cu bine de starile in care te-ai aflat ca o evadare din viata de zi cu zi si mai ales modul cum ai reusit sa scapi de dependente, asumindu-le si poi parasindu-le , este extraordinar.
    Este ca o intoarcere din neant, ca o renastere ..Se pare ca a trebuit sa treci prin multe inecrcari , tocmai ca se ne inveti pe noi cum sa ne redescoperim si cum sa ne autodepasim.
    Multumesc , Pera!

  7. Salut Pera!
    Foarte interesant articolul si foarte benefic…..eu unul consider ca aproape fiecare din noi a avut perioade in care s-a cufundat intr-un joc pe PC si a reusit sa treaca peste aceasta „pasiune” care nu are si nici nu a avut un beneficiu asupra vietii sale.
    Am si eu o rugaminte la tine: te rog sa scrii si despre dependentele cu, care se confrunta toata lumea din jurul nostru( cafea, tutun, alcool).
    Multumesc pentru toate materialele oferite pana acum. M-au ajutat enorm si ma vor ajuta in continuare. Pentru ca tu oferi valoare prin ceea ce faci.
    Multa bafta in continuare Pera!

  8. Atita timp cit exista asa oameni pe lume a aceasta atita timp binele inka va mai invinge raul adica planeta noastra va exista , va trai)

  9. Foarte interesant subiectul 🙂
    Si eu incerc sa scap de dependenta de jocuri pe calculator. Sau mai bine zis dependenta de joc pe calculator 🙂
    Un singur joc m-a facut sa pierd ani din viata , asemanator cu WOW pentru tine 🙂 Si anume DOTA. E de fapt o harta de warcraft 3 ca nu m-am apucat de DOTA 2 care e de sine statator.
    Am reusit sa fac pauze mari (pana la jumatate de an) in care sa nu ma joc deloc, l-am sters de zeci de ori, am aruncat cd-urile originale, am cerut ajutor divin. Si l-am primit. Dar inca n-am scapat definitiv. Acum de regula fac pauza mai multe luni (in care sunt desful de ocupat), apoi urmeaza o perioada de cateva zile in care ma joc la greu(pierd nopti uneori deci imi afecteaza si sanatatea). Imi este contraindicat si din cauza herniei de disc.
    Culmea e ca le spun prietenilor ca sunt ocupat doar ca sa stau sa ma joc . Deja mi se pare amuzant cand ma gandesc „din afara”. Oricum am progresat mult si sper ca in curand sa fiu vindecat total 😀
    Concluzia la care am ajuns analizandu-ma, avand in vedere ca mi se intampla atunci cand sunt liber (fara facultate, servici, prietena etc.) este ca mi-e FRICA.
    O s-o mai scriu o data sa se vada bine : FRICA.
    Intrebarea este frica de ce ? Frica de mine! Mi-e frica sa petrec timp cu mine insumi. Si atunci , daca nu am alte prioritati, ma intorc intr-o placere a copilariei care nu imi poate aduce aceeasi satisfactie ca la 17 ani (da, la 17 ani eram mai degraba copil decat adolescent).
    Intrebarea pe care mi-am pus-o in continuare este „de ce ?” . De ce sa-mi fie frica de mine? De ce apare sentimentul de plictiseala care ma face sa reinstalez jocul? De ce apare nevoia de mai mult care ma face sa ma joc pana la 6 dimineata ?
    Cred ca raspunsul sta in ego ! Si ma refer la notiunea de ego despre care vorbeste Eckart Tolle in cartile sale. Adica entitatea care exista in fiecare dintre noi , suma tuturor gandurilor noastre, vocea mea din cap care vorbeste aproape non stop si pe care nu o pot opri decat pentru o perioada scurta de timp(de ordinul secundelor). Nu mie imi e frica de mine, ci ego-ului meu (care e foarte puternic) ii e frica sa raman singur, fara el. Pentru ca atunci ar pierde din puterea pe care o are asupra mea. Dependenta este doar o alta forma de manifestare a sa. Una mai distructiva 🙂
    Iti multumesc pentru articol ! Ma duc sa-mi sterg contul de Garena 🙂

    1. Buna.. am o problema cu sotul meu care joaca pe calculator excesiv de mult..noi avem 2 copii dar nu are timp niciodata de noi.. inceput cu jocurile de noroc ptr foarte multi ani,pe urma cu pariurile acum cu jocurile pe calculator are deja multi ani de cand joaca world of tanks,,,nu mai stiu ce pot face am 28 de ani si suntem impreuna de 13 ani si nu se schimba nimc degeaba vb cu el cand incerc sa iau masuri imi vb urat si devine violent,,,te rog ajuta-ma sa inteleg ce pot face,,el intr-un fel intelege problema dar nu vrea niciodata sa vb sau sa schimbe ceva,,,ce pot face?acum 3 ani a incetat ptr ca l-am pus sa aleaga intre familie si jocuri si a intervenit tatal lui intr-un bar public,,dar acum vb cu totii degeaba,,,,help!!!!

  10. Nu stiu cum s-ar putea trata acest gen de dependenta. Mi se par tare nasoale. Mie imi placea sa joc carti cand eram mica, dar n-am fost dependenta de aceste jocuri. Mi-ar placea odata sa incerc sa joc la o masinuta cu maner cum e la las vegas, cand iti ies mai multe simboluri, dar daca mi-ar placea prea mult, nu stiu daca m-as putea opri. Te felicit ca ai reusit. Iti multumesc.

  11. Pera – si ceilalti
    Jocurile de noroc prin ele insele nu sunt ceva rau. Ele iti provoaca daune datorita a ceea ce ai tu in tine – nu prin ele insele.
    Ele sunt instrumente minunate care iti scot la vedere, pentru a constientiza, lacomia, lipsa de disciplina, agitatia, atasamentul si multe alte emotii ‘negative’. Majoritatea nu le vad si sunt prinsi in acest cerc ani in sir pana la auto-distrugere ; altii le vad si se indeparteaza de ele. Iar foarte putini le vad si le cuceresc. Adica, nu lasa jocul sa fie mai puternic , fie ca e poker, blackjack, pariuri sau altceva. Ci construieste in el acea putere de a stapani jocul.
    Rezultatul nu consta neaparat in banii extraordinar de multi – care inseamna resurse , care inseamna puterea de a te transforma. Ci insasi puterea pe care, daca esti constient, o pui in slujba altora.
    Asta ti-o spune cineva care a trecut prin ce ai trecut tu dar nu s-a indepartat – ci a perseverat pana a stapanit jocul.
    Sigur, la varsta aceea frageda era imposibil sa fi putut sa o faci. Cand esti mai matur, vezi altfel lucrurile…
    Daca nu sunteti capabili sa va luptati cu energia uriasa a acestor jocuri, renuntati cat inca mai e timp ; daca puteti persevera insa…treceti intr-un alt „univers” ; dar nu recomand asta nimanui…doar daca e in ‘destinul’ lui, o va sti…

    1. Hahaha, tu te auzi vorbind? „Sa stapanesti jocul” HAHA Esti SUPER DEPENDENT amice! Stii ca esti dependent si ti-ai inventat o minciuna frumoasa. E normal sa incerci sa te pacalesti pe tine. Toti facem asta cu una sau cu alta. Dar hey, toti murim asa ca daca esti multumit de tine si de viata ta, keep playing men!

    2. Foarte adevărat , bravo omule – eu exact asta am creat cu pariurile sportive și încrederea mea în ponturi este la înălțime de fiecare data și nu dau greș …….lasa-i pe astia în pace ) e normal sa nu înțeleagă fenomenul – dacă ei nu știu cu ce se mănâncă , atâta timp cât joci și nu ești pe minus este perfect !!! eu nu înțeleg ce vrea o poveste ăsta sa tot zică – nu mai veni prietene cu aberații la noi astia ( bolnavi ) !!!!! eu îți înțeleg frustrarea sincer acum……….omul ăsta a spus ceva pentru care eu îl apreciez și îi urez mult succes pe mai departe în viata

  12. Am sa’mi afisez si eu parerea aici : Excesul daca incerci sa pui piedica la exces este minunat poti sa le faci si nu referitor la jocuri de noroc , jocuri pc, in tot asamblul tot ce creaza dependenta conteaza sa invingi excesul . Asta am invatat eu sper sa fie de folos 🙂 O zi superba

  13. Sunt dependenta de anumite persoane, de comportamentul lor fata de mine, in general persoane puternice in viziunea mea, de care nu ma simt acceptata, care pastreaza o distanta fata de mine. Cred ca este dependenta de afectiune, nu mi-e foarte clar.

    1. pentru fetele care se simt dependente, emotional,pe SCRIBD gasiti cartea FEMEILE CARE IUBESC PREA MULT de ROBIN NORWOOD,,citind-o daca va regasiti in acele femei care povestesc despre atasamentul nenatural de barbati nepotriviti inseamna ca sinteti dependente emotional,eu citind cartea m-am regasit printre acele femei si asa am descoperit ca sint dependenta emotional

  14. Scuze.. E off post. Ti-am scris un E-mail dar nu am primit raspuns. ” Buna, Pera. Am citit cateva din articolele tale si am vazut ca in societate exista masculul sau femela alfa care conduce un grup si beta ( cei care il urmeaza ). Eu unul nu ma cred nici alfa nici beta, ci mai degraba un fel de „lup singuratic”. De ce ? Nu ma supun niciunui alfa, dar nici nu am discipoli beta. Sa nu ma intelegi gresit, nu sunt un singuratic. Sunt multumit de viata mea si am anturaje destul de mari si diversificate. Insa, am observat ceva. Nici un beta nu are curajul sa ma provoace, ci doar cei alfa. De multe ori castig chiar „bataliile” cu un alfa, insa eu nu sunt unul. Nu sunt nici alfa pentru ca nu conduc, nici beta pentru ca sfidez incontinuu conducerea unui alfa, chiar il provoc si il „inving”. Dar ce sunt ? Ce sunt in societate ? Probabil suna ciudat. Suna ca in salbaticie, dar ia-o intr-un fel metaforic. Probabil nu reusesc sa explic foarte bine dar stii ca in salbaticie exista lupii singuratici. Asa ceva exista si la oameni ? http://en.wikipedia.org/wiki/Lone_wolf_(trait) As vrea sa stiu daca e buna atitudinea asta de lup singuratic.. sau ar trebui schimbata.

    1. Ce framantari ai tu se numeste nevoia de apartenenta de grup. Il gasesti in piramida lui Maslow. „As vrea sa stiu daca e buna atitudinea asta” Ce intrebare mai e si asta? Buna pentru cine? Pentru societate, partener, prietenii sau parintii tai? Important e ce simti ca e bine pentru tine, asta daca nu vrei sa traiesti pentru a satisface exclusiv pe altii si nu pe tine. In alta ordine de idei nu exista numai alfa si beta, s-au mai „descoperit” si alte litere, documenteaza-te. Daca vrei pot sa-ti inventez eu 1000 de lupi si de litere daca simti nevoia. WTF? Vrei sa-ti spun din ce categorie faci parte? Din categoria non-alfa & non-beta! Si crede-ma ca e un grup mare si puternic. Na ca ti-am rezolvat si problema cu apartenenta de grup! 🙂

  15. ciao pera. eu stii, fiind pasionata de horoscop, iti pot spune asta: fecioara are o tendinta innascuta de a se „arunca” asupra bucatariei. daca ai face o cercetare in google de ex la date de nastere a celor mai mari chefi din lume vei observa ca sunt din aceasta zodie. este deci inevitabil sa fii pofticios. ca sa nu mai spun ca esti nascut pe 5, si 5 face mareee pofta de mincare si de lucruri mai deosebite (la numerologie este cifra poftelor :))) apoi, clar, cum zice si Tina aici, orice exces e exces (in orice!!) si trebuie doar sa ne (te) disciplinezi. Statul cu alti oameni, care maninca putin sau mai sanatos, este f valabil. apoi, orele tirzii de cina, nu aduc bine ptr silueta. (trebuie mincat cu 3 ore inainte de culcare. eu ma uitam cum fac vipurile (din italia) citind mai mult prin reviste de sosoteala, net stiri. tip: michelle hunzicher (ce admir) la restaurant minca un fel doar…carne la gratar si salata si bea apa plata in 2 ore!!!!!! si zimbea mereu si vorbea cu comensalii, cu punerea furculitei pe masa la orice inghititura, apoi mesteca 20 secunde orice inghititura…. este un truc! trebuie invatat doar! cum tu ne inveti aici o groaza de lucruri, asa trebuie sa inveti (invatam, invat!) de la altii (alte zodii -ca si balanta) alte lucruri.
    ai inteles? e chestie de bagare la dovleac! :-)) apoi, sportul, clar, alt of este sa invatam sa facem sport, este f greu, dar dupa, ce il fac,i (regulat de 3 ori pe sapt, macar o ora de fiecare data) ai sa vezi cum te simti! EXTRAORDINAR!!!! Asta e viata! o sfidare continua. Daca vrei sa ai parte de complimente…(si frumusete si sanatate) hehehe. te pup. (o ex dependenta de micare)

  16. Continua cu dependentele. Sunt f interesata de dependenta de afectiune :). Multumesc pentru transparenta si pentru ca ne lasi( intr-un fel) sa facem parte din viata ta. Cu respect, SR

  17. Indiferent care este subiectul pe care il abordezi, o sa-l citesc cu siguranta. Si eu ma lupt cu imputitele astea de tigari, vreau sa scap de ele, dar e greu. Tocmai am facut un calcul si am realizat ca, dea lungul anilor am dat o avere pe FUM. O sa rezolv eu si problema asta.

    1. Buna Iulia, materialele primite sunt super dar iti recomand sa citesti si materialele mele de pe siteul dinnounefumator.ro .
      Intr-adevar este foarte greu la inceput sa scapi de dependente dar toate aceste materiale ne ajuta foarte mult.
      Succes tuturor !

  18. Reincarca-ti GRATUIT cartela in fiecare Luna !! A aparut de curand un nou mod de a c.a.s.t.i.g.a b.a.n.i foarte simplu, accepti sa primesti mesaje pe telefon cu tot felul de oferte de la magazine, si in schimb primesti bani, pentru fiecare mesaj primit, care poti sa ii folosesti la reincarcarea cartelei, sau sa ii transferi pe card .
    Cu banii castigati poti sa iti reincarci cartela sau sa ii scoti pe card cand ai mai multi. Nu o sa regreti !
    Pentru inscriere acceseaza:
    goo.gl/LccEAc

  19. Pera,am 52 de ani si abia acum am descoperit ca sint dependenta emotionala,,,toata viata am fost dependenta de afectiune,,te rog continua cu dependentele ca tre sa ma vindec si tu vii cu solutii,,,noroc ca am citit cartea Femeile care iubesc prea mult de Robin Norwood si asa am realizat ca sint dependenta emotional,pt ca faceam exact ca in cazurile expuse aici,continua cu dependentele ca sint multe femei dependente emozional poate nici nu realizeaza,,si totul se trage de la copilaria noastra cum am fost crescuti de parinti,ce mediu am avut,,multumesc,,esti fenomenal,un adevarat profesor ,,reusesti sa inveti persoanele care te citesc si le stimulezi,,

  20. esti genial!
    ador felul in care scrii!
    pentru ca esti original si esti pasnic! ( Andreea Papp mi se pare usor agresiva.:))
    felicitari!

  21. Ceea ce ai precizat in articolul tau, anume faptul ca trebuie sa comunici din ce in ce mai mult cu societatea este un amanunt foarte importatnt. Am cunoscut persoane care in momentul in care au devenit depentdenti de un viciu al lor s-au inchis in ei si daca nu au mai comunicat in exterior au ajuns sa inebuneasca.

  22. Salut Pera iti multumesc pentru ca ai scris acest articol , mai facut sa o las mai moale cu pariurile si sa ma gandesc mai bine la ce trebuie sa fac cu adevarat in viata . Inainte bagam in fiecare zi la pariuri dar acum bag o data maxim de doua ori la 2 saptamani si atunci doar daca sunt meciuri. Multumesc iariasi pentru articolul tau cred ca esti defapt sunt sigur ca esti un om minunat ! felicitar isi bafta in continuare in ce iti propui !

  23. Sunt dependent de jocurile de noroc!!!! Nu stiu cum sa fac sa scap de ele!!!! Nu imi merge nimic bine….toti banii ii bag la jocuri. Ajuta-ma cu un sfat!!!

    1. Inceteaza sa mai joci.Du-te la piscina munceste,citester,plimba-te stai cu familia,du-te prin spitale vezi ce chinuiti sunt oamenii,uita-te la aia care umnbla vai mama lor pe strazi si termina.Daca ai prea multi bani,colectioneaza arta de exemplu .iti vind eu tablouri sa sa

    2. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat! 🙂

  24. Cu jocurile de noroc nu am probleme,insa de jocurile pe calculator m-am lasat in urma unei decizii intr-un proiect cu tinerii.Cand am ajuns acasa am dezinstalat tot ce insemna joc de pe calculator,iar acum sunt un om mai liber si mai fericit

    1. e grava situatia baieti…de la gambler-ii micuti ajungem la sume importante si incepe o tornada din care nu mai iesi….tot asa am inceput si eu,la aparat de poker.am castigat odata si dupa aia….nici nu imi vine sa cred cate am putut sa fac.dar d cateva zile am pus stop si m-am decis sa redevin om,nu leguma…am inceput sa scriu in fiecare zi pe orice prind ce simt si cel mai important „AZI NU AM JUCAT”.inca mai am dorinta aia d joc dar ma abtin ca doar eu ma pot ajuta.problemele mele nu au disparut dar ma multumesc ca momentan nu mai joc.ma consider totusi un norocos ca putea fi si mai rau si ca inca ma sustin ai mei….chiar vreau sa mai discut cu gambleri sau fosti gambleri ca deja ma vad in alta categorie sa mai schimbam o parere o experienta….nu ca as fi in masura dar va dau un sfat:”STOP JOCURILOR” pierdem foarte multe de la viata doar pentru un joc fara sfarsit si cel mai important fara castig….va las….succes!!

  25. buna ziua!
    Am citit articolul tau si vreau sa iti cer ajutorul…prietenul meu are o dependenta legate de cazinouri, incerc sa ii fiu alaturi si nu stiu exact cum trebuie sa procedez…cred ca tu fiind un invingator al acestor probleme m-ai putea ajuta cu cateva sfaturi…daca nu iti cer prea mult…as vrea sa detaliez acest subiect in privat…poate pe o adresa de email…multumesc anticipat!

  26. Aceeasi problema o am si eu.Sunt fata.Timp de 3 ani de zile fiecare salariu fiecare ban de la parinti munciti din greu am pierdut la aparate.Am fost plekata pe vas 6 luni as putea sa spun ca mi am luat painea de la gura.Am plans in fiecare seara de dorul familiei si am reusit sa strang ceva banuti pt care am muncit ca o sclava.Dar a contat?NU…m am intors in tara cu gandul la ele..au fost de ajuns 2 saptamani si am pierdut tot..Plus inca 110 milioane luati de la parinti cik pt probleme de sanatate..Nu merit nimik…Sunt o javra de femeie si ce crezi? am doar 24 de ani si in felul asta nici un viitor….

    1. ai avut depresi in dragoste poate ,,sau ai vrut niste bani gratis cum le zic eu ..si a intervenit lucifer si poc ..am pierdut

    2. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat! 🙂

  27. Salut !
    Ti-ar placea sa muncesti 15 minute zilnic, timp de 18 luni, ca sa obtii un venit lunar suplimentar ?
    In ce consta „munca” ?
    Munca consta – atentie – in a da 15 clicuri zilnic, pe 15 pagini de publicitate, care ruleaza fiecare, timp de 90 de secunde.
    Si asta, timp de 20 de zile pe luna, de luni pana vineri. Daca intr-una din zile nu ai putut da cele 15 clicuri (adica sa iti faci sarcinile, sau taskurile), o poti recupera sambata sau duminica.
    Pentru inceput, castigul este de 60 $ pe luna, adica 3$ pe zi.
    Urmand o anumita strategie, poti ajunge dupa 18 luni, la un venit, bani cash, in contul tau bancar, de 1000 de dolari pe luna.
    Atentie: acest venit il obtii doar din propria ta activitate, fara a depinde de nimeni altcineva!
    De unde vin acesti bani? Din publicitate. Prin faptul ca dam aceste clicuri zilnic, site-urile respective au un rating crescut, iar aceste site-uri platesc companiei la care noi ne-am inregistrat, pentru publicitatea facuta.
    Nu sunt taxe de inscriere, participarea la acest program este libera si neconditionata. Daca iti faci sarcinile zilnic, primesti 3$ / zi .
    Cum se procedeaza:
    1. dai click pe urmatorul link pentru a te inregistra: http://libertagia.com/georgianaraluca (inscrierea se face doar pe baza de recomandare.

  28. Buna ziua,
    Va rog dati tel 0732649802,av.petrescu laurentiu.Ajucat si a pierdut 200000 euro la jocurile de noroc,pacanele este dependent si depresiv si nu vrea sa asculte de nimeni.Va rog ajutati-l!Multumesc

    1. Grup de suport pentru jucatori de noroc Cluj În fiecare Sambata de la ora 14.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită. Ne puteti contacta la email: [email protected] si la tel : 0740254599

  29. Salut sunt exact in situatia ta din 25 august 2005 cand m-a invatat unul la paruiuri , era cu 1 ron atunci la pariloto , dupa astra etc , in 2008 am intrat online s-i m-am distrus …sunt un singuratic care sa imbolnavit din cauza jocurilor , astazi am decis sa nu mai bag dupa ce salariul de pe 2015 ..la-m pierdut pe meciuri din Europa League…am facut si un mic video pe y..t cine e interesat ,,,am nevoie de niste sfaturi …am doar 25 ani dar am avut ganduri sinucigase:(

    1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat! 🙂

  30. Sunt un tip la 40 de ani ! Nu am avut pasiuni pt jocurile de noroc pana in anul 2007 … Atunci totul a plecat dintr-o prostie am intrat cu un prieten in cazino nestiind sa joc am pariat aleeatoriu la ruleta si am castigat … De vreo 5 ani tot ce am castigat am platit datoriile catre amici si prieteni … O perioada de timp cca 7-9 luni pe an nu am jucat nimic …datorita nevoilor banesti datorii la banci am inceput iar sa joc si bineinteles ca nu am castigat nimic din contra mi-am agravat situatia financiara ! Imi iubesc enorm sotia si fetita si nu vreau sa le pierd ! Pe de alta parte am datorii la banci si nu stiu ce sa fac …. Sunt constient ca nu voi castiga si ca ma duc in ruina daca continui asa ! Ce sa fac ?!

    1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat!

  31. Am o mare problema cu jocurile de noroc și încă nu am găsit o soluție muncesc din greu într-un șantier naval în condiții foarte grele și îmi pierd toți banii acolo îmi dau seama că nu este bine dar nu găsesc o rezolvare în asta și îmi pare rău că muncesc zi de zi să le fac avere altora. Mi-am adus părinți într-o situație critica iam îmbătrânit cu circa 10 ani în 2 anii, îmi vine să plec de acasă, dar îmi este teama ca în urma mea voi lăsa mai multă durere…

  32. Ai nevoie de o persoana la care tii tu foarte mult si invers, cred ca cel mai bn ar fi un iubit, asta daca ai unul de cv timp, daca nu tre sa mai ast 🙂 . Stiu ca pare o tampenie, dar pivesteste-i prin ce treci, cerei ca atunci cand te duci la aparate sa te pedepseasca. In ce fel ? Pe langa aparate trebuie sa mai ai si alte lucruri care-ti plac fiarte mult. Sarcina lui este de a nu-ti mai permite sa te bucuri de celelalte placeri, in caz ca incalci iarasi promisiunea. Iti spun cum fac eu 🙂 Eu am un joc pe calculator, si daca nu e mama pe langa mine sa ma bata la cap sa las jocul, as sta ore-n sir. Eu nu vreau sa o supar, de aceea ma abtin, si joc doar 4 ore de la 8 la 12 . Ma abtin pentru ca stiu ca ea imi vrea binele. Sper sa-ti fi fost de ajutor 😉

    1. Daca nu ai altceva mai frumos de facut incat sa uiti, nu poti scapa. Atunci cand ai cv frumos de facut nu-ti mai vine sa pierzi timpul si bani pe anumite dependente( jocuri de noroc si pe pc) dar cea mai buna varianta cred ca e cea de sus, ca sa scapi de anumite dependente, o persoana draga te poate vindeca, depinde cum pune problema. Nu degeaba se spune ca iubirea vindeca orice. Sper sa fie de ajutor ceea ce spun eu, ca la cat de derutat sunt in leg cu viata, vai capul meu…;-)

  33. PASIONAT DE PACANELE IN 0 LUNI AM PIERDUT 25000 RONI DAR ACUM M-AM VINDECAT AM INVATAT SA JOC DE LA ASA UN PRIETEN MAI MULT ESCROC DAR MI-AM DAT SEAMA CA E UN JOC MURDAR SI M-AM VINDECAT.

    1. Buna ziua.Ma numesc Constantin si am 27 ani.Povestea mea de parior incepe in urma cu 8 ani,cand impreuna cu niste colegi de liceu am pus pt prima data la pariuri.Tot ce pot sa va spun despre cei 8 ani de pariuri se rezuma la niste simple cuvinte cum ar fi:minciuna,lacomie,ura,dispret,nervi,stress.Acum doua zile am pierdut 1200 ron in mai putin de doua ore,bani pe care i am strans intr-o luna.Dupa ce am pierdut banii am facut o retrospectiva a vietii mele de parior si am decis sa ma las.Un sfat pt cei care inca mai pariaza:Lasa ti va pt ca niciodata nu veti castiga pe termen lung!Mai bine cumparati va ceva de banii pe care ii mizati,mai bine donati banii pe care vreti sa i mizati si tot sunteti mai castigati.Eu dupa o activitate de 8 ani ca si parior,pot sa spun cu certitudine ca am pierdut in jur de 10000 de ron.Cea mai neagra perioada din viata mea a fost cea in care am descoperit pariurile online,acum 3 ani.Sunt constient ca niciodata nu voi mai putea recupera banii pierduti dar sunt multumit daca in urma acestui mesaj voi putea convinge macar o persona sa nu mai parieze……….SPUNE NU PARIURILOR SI IN GENERAL JOCURILOR DE NOROC!

  34. Acum fiecare cu ce il doare , pe unii cu pariurile pe altii cu ”slot machines” – ceea ce trebuie sa inteleaga toti de aici este urmatoarea chestie : pariurile sportive sunt , au fost si vor fi intotdeauna jocuri de strategie si nu de noroc , la aparate regulile sunt facute de patron ( nu aveti sanse nici macar 10% daca patronul ala seteaza aparatul cum vrea muschii lui ) , la fel si casino / ruleta si mai stiu eu ce alte prostii facute sa ia banii la toti idiotii ( LA PARIURI SPORTIVE nu au cum sa intervina sa stopeze pariorii care pariaza avand la baza o statistica si o strategie bine pusa la punct ) ai nevoie de noroc si in pariuri sportive dar nu asa de mult cat ai nevoie la acele pacanele va spun eu :))) daca chiar nu va puteti abtine sa donati e grav de tot !!!!! pe 50 de lei cat jucati voi la pacanele sau 1 milion pe seara ia ganditi-va 2 meciuri cu cota de 2 cu banii aia ce profit scoateti!!!! dar sa ai cap sa faci asta !!!!

    1. Bolovaneeee, daca intr-un joc exista 1% noroc. e joc de noroc. Ce cacat de strategie poti avea la pariurile sportive??? Daca vrei sa te minti pe tine, n-ai decat, dar nu incerca sa prostesti si pe altii cu boala ta.

  35. Nu reusesc sa scap de dependenta de pacanele tot timpul pierd nu am castigat nimik mia iintrat in minte ca voi reusi sa recuperez tot ce am pierdut si deopotriva ii pierd pe toti azi daca castig 70 de euro maine mah duc sa castig din nou si pierd 300 dami o ideie ce as pute face

    1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat!

    2. Si eu am bagat pâna acum vreo 25.000 de euro nunai bani munciti. de 2 ani de cand joc si cel mai mult cand am castigat o fost in 31 dec. 2016 2500 euro si 01. 01. 2017. 1500 euro. Dar in 2 Ian I-am bagat inapoi si, si vreo 600 de la mine,dar de atunci nu am mai jucat.” Am zis ca nu mai joc nici-odata am pierdut aproape 5000 de euro o data într-o zi atunci parca mo pălit trenu asa m-am simtit. Si de atunci nu mai joc, mi-e scârba de ele.

  36. Buna dimineata,
    Ma numesc Anca si am o relatie cu un jucator de poker. Am aflat abia dupa 8 luni de relatie ca are aceasta dependenta, 8 luni in care nu am stiut ce se petrece cu el. Il iubesc enorm dar simt dupa ce am tras atat ca nu mai pot… Familia nu ma sustine in demersurile de al face sa se lase. L-am sustinut 6 luni fara job, i-am dat bani de cateva ori sa ii arat ca am incredere in el dar ca ii va pierde. De fiecare data ii pare rau si nu mai face. A amanetat obiecte, i le-am scos apoi le-a dus iar. Am ajuns sa ascund salariul si sa securizez cardul. Salariu lui este aproape inexistent pt ca nu reuseste sa se abtina. Eu platrsc chirie, utilitati tot. Am incercat sa il fac responsabil sa stie ca pt orice consumi platesti… Este serios o luna 2 discutam etc apoi se intoarce la viciul lui. Isi gaseste scuze, da vina mereu pe mine si gaseste motive stupide. Cand nu se duce la club sta online. Am bagat control parental pe laptopul meu, degeaba. Cand intra in „sevraj” ma ameninta, jicneste, parca nici nu mai este el, nu isi mai aminteste ce a zis. Am cazut de comun acord sa tin eu toti banii si lui sa ii dau doar de buzunar… Daca il las nu are unde sa se duca pt ca parintii nu il primesc dar nici eu nu mai rezist. Traiesc o drahoste care emotional m-s distrus. Ar fi barbatul perfect fara acrst viciu. CE SA FAC??? :(( ce ma sfatuiti nu vreau sa ma descotorosesc de el cum au facut-o toti dar ma distruge in fiecare zi…

    1. Buna Anca,imi pare rau sincer prin ce treci,dar poate te ajuta daca iti povestesc putin din experienta mea.Joc poker de aproximativ 4 ani online(dar am jucat de la 14 ani -dar nu tot timpul-si am avut castiguri destul de bunicele) ,iti spun sincer ca voi juca toata viata mea deoarece pentru mine este un hobby dar si vreau sa invat mai mult sa fiu cat mai bun ca si in profesia mea de altfel .Nu consider ca este o dependenta jocul de poker online/live si nu este un joc de noroc -poti citi mai multe info despre acest stil de joc pe site-uri de specialitate sau diferite forum-uri. Daca s-ar intampla sa am un venit stabil din asta sincer as renunta la job-ul care il am si as juca doar poker-dar bineinteles momentan nu se intampla asta(am avut numeroase castiguri suficient de bune -un rulaj de peste 50000Eur in 2 ani).Dar nicioadata nu am pus pe prim plan poker-ul in viata mea ,am nevasta si o fetita de 5 ani pe care le iubesc si nu pot risca toti banii din casa pentru a nu putea trai de la o luna la alta-dar avem un trai mai mult decat decent .Au fost luni de zile in care am jucat si eu foarte mult poker/zi-veneam de la servici -ma puneam la calculator si pana aproape de dimineata ma jucam -apoi iar la servici-acest lucru a durat aprox 1 an,apoi am mai redus cate putin sa imi fac si timp pentru familie(in tot acest timp bineinteles ca am castigat bani dar si experienta).Nevasta mea este foarte intelegatoare si intelege ca este ceva ce mie imi place si nu are o problema cu acest aspect-atata timp cat lucrurile merg bine totusi dpdv financiar si nu bag ultimii bani din casa pe poker-iar daca as face acest lucru cu siguranta as face rost prin orice mijloace/metode de altii („noi facem banii,nu ei pe noi”).In concluzie sfatul meu pentru tine este :In functie de salariile care le detineti sa stabiliti ce faceti cu banii,cum ii impartiti-care va sunt cheltuielile lunare-apoi un anumit buget daca e posibil sa il lasi sa joace-dar sa stabilesti asta cu el de comun acord-ceva de gen 100RON/Luna te poti juca-sau mai mult sau mai putin cat va puteti permite-de altfel si tu ai nevoile tale care necesita anumite costuri cu siguranta.Dar totul depinde sa discuti cu el-de cat timp joaca?a avut castiguri pana acum?ce a facut cu acei bani?Deoarece daca joaca de mult timp si nu au existat castiguri sau sanse de profit inseamna ca ori trebuie sa ia o pauza si sa invete mai mult acest joc daca ii place.(Sincer daca ii spui sa aleaga intre tine si poker este ca si cum ti-ar spune el tie sa renunti la un lucru care tie iti place cel mai mult -gen sa iti faci unghiile/parul/sport-orice altceva etc… si oricum nu se va lasa-eu unul poate sa imi spuna oricine din lumea asta sa ma las ca nu voi face acest lucru ,bineinteles joc cat imi permit-si nu intind plapuma mai mult decat este ea).Bineinteles familia este pe prim plan si ne traim viata /concedii/iesiri /socializare ..etc..-daca nu trebuie sa joc un an nu voi juca,pentru ca nu imi permit.Depinde ce vrea si el de la viata,cat de convins este in aptitudinile care le are?Eu zic ca daca discuti deschis cu el despre subiect vei afla tot ceea ce doresti de la el-dar nu cu intrebari sau critici de genu „”iar joci cu toti banii””sau ,puteam sa luam altceva de banii aia”” etc…,ci cu o discutie amicala intre doi iubiti si sa stabiliti cumva anumite reguli/decizii care sa le luati impreuna.Sper ca te vor ajuta aceste detalii spre a lua o decizie inteleapta,oricare ar fi aceea iti doresc succes..(P.S.-sunt tot felul de informatii pe diferite site-uri despre dependenta ,dar eu personal nu cred in acestea,cred ca totul depinde de fiecare persoana in parte cat de bine stie sa isi stapaneasca si sa echilibreze aceste aspecte indiferent de care sunt ele,as putem sa zicem si ca femeile sunt dependente de machiaj,coafura etc-sau fotbalistul de fotbal ,canteretul de muzica etc-Ideea este sa inveti cat mai bine acel ceva ce vrei sa faci ca sa devii bun-deoarece daca nu inveti sa fi printre cei mai buni ca in orice domeniu-atunci da ,poate deveni o problema si aceea de a pierde tot timpul si probabil sume importante de bani daca nu esti echilibrat.Oricare ar di decizia ta iti doresc succes,daca doresti sau mai ai nevoie de alte informatii ti le pot oferi cu placere. O seara placuta

      1. Bineinteles in comentariul meu nu ma refer la pacanele -ci la poker fie ca e online/live cu alti jucatori-doar atat!!

      2. Daca dai sfaturi din punctul tau de vedere crezand ca oamenii sunt piese de schimb facute dupa chipul si asemanarea ta mai bine abtine-te pentru ca faci mai mult rau decat bine. Si daca tu nu poti recunoaste ca esti dependent de jocuri de noroc si te minti pe tine cu imbecilitati, nu incerca sa prostesti si pe altii cu tampeniile tale numai ca sa-ti justifici propriile minciuni de sine. Taci si nenorocesteti familia fara sa incerci sa nenorocesti si pe altii.

    2. Faptul ca te are langa el e un mare castig pentru el dar si pierdere. Tu il scoti din belele si asa s-a obijnuit ca are spatele asigurat. Remediul care exista in aceste cazuri de dependenta este decizia lui sa se lase de jocuri dar nu influentat de tine sa-ti faca pe plac si apoi sa-ti ceara 200 de lei si sa continue. Dupa cum expui problema lucrurile sunt cat se poate de grave si pana la urma, daca nu se schimba atitudinea lui fata de problema care o aveti, inevitabil se va sfarsii rau pentru el.
      Daca vrei sa-l ajuti fa-l sa inteleaga ca sunt doua scenari care se pot intampla din punctul in care va aflati:
      1) Tu te saturi sa mai lupti cu morile de vant, si sa-l parasesti unde el ramane al nimanui si ajunge la parnaie sau chiar suicid.
      2) Ramai cu el pana ajungeti amandoi in strada plini de datorii si batuti de camatari.
      Iar daca ajunge sa contientizeze problema care o are atunci las un mesaj pe
      https://www.facebook.com/Neoficial-U2-1082072265272304/

  37. Faptul ca spui ca tu erai speranta buniciilor tai imi spun ca ei nu prea te au iubit ci doar te-au vazut ca un fel de a obtine o mandrie si success prin tine. Imi pare rau

  38. Am citit cateva comentarii de aici si ma amuza faptul ca unele persoane sunt dependente de jocuri de noroc dar nu recunosc si sustin ca este doar un hoby. Oameni buni, eu si in momentul actual sunt dependend de casinouri. Am inceput acum 1 an dintro joaca, am bagat 5 lei intrun aparat si am castigat 50 lei in cateva minute, atunci a inceput aceasta pasiune pentru jocurile de noroc.
    Am ajuns intrun an sa pierd 30.000 euro (poate pentru unii nu este o suma mare). Am jucat si la pacanale si la rulete si la sloturi online. Totul pare un simplu joc amuzand cu culori, sunete si efecte fantastice care te face sa crezi ca acuma o sa prinzi pontul cel mare. Ma duc cu 1.000 RON cu gandul de a ma juca doar 100 RON, cand incep si pierd 300-400 tot mai bag ca sa scot bani care i-am bagt in ziua respectiva, in momentul acela nu imi doresc sa castig nimic alceva decat bani care i-am bagat si la final bag toti bani, plec acasa si ma jur ca numai ma duc dar a doua zii sunt iar acolo. Numai pot avea niciun ban pe mana ca eu ma duc direct acolo.
    Pacanele, rulete, poker, pariuri tot acelasi „drac” este. Numai cei care au avut alfel de experiente ma pot intelege.
    Pentru cei care sunt curiosi va recomand sa nu faceti aceasi prostie pe care am facuto eu acum 1 an. Nu sunt doar niste simple jocuri asa cum cititi pe internet sau cum sustin patronii de alfel de localuri/casinouri.
    Este o dependenta mai mare decat tigarile sau alcoolul, nu te poti lasa usor, sunt foarte foarte periculoase. Va garantez ca dupa o perioda nu te mai poti controla oricat de puternic/a te-ai crede.
    La casino stai pe scaune din piele moale si foarte confortabile, totul este curat si frumos, muzica incet, fetele iti aduc tot ce vrei de baut, vin oameni de la 18 ani la 70 de ani, femei si barbati, fete tinere care baga bani simultan la cate 3 aparate. Cupluri, femei batrane, tineri care mizeaza cate 70 mil la ruleta si ii pierd in 20 de secunde…. barbati care pierd cate 300 milioane la pacanele…oameni care vin cu bacnote de 1 leu si cer la fele sa le schimbe sa le dea o bancota de 10 lei sa se poata juca.
    Sunt dependent si recunosc, o solutie care ma ajuta momentan este sa numai am niciun ban pe mana, toti bani ii dau lui prietena mea sa ii tina ea, dar vreau sa trec peste asta, ma schimbat ca om, mi-am pierdut banii, relatia cu familia sa racit, totul este mai rau de cand m-am apucat de jocuri de noroc.
    TREBUIE INTERZISE IN ORASE! (asa cum este in Ungaria).
    Jocurile de noroc NU sunt doar un simplu hoppy e cel mai puternic drog, iar numai cei care au „gustat” din el pot intelege la ce ma refer.

    1. si eu ma minunez cat de idioti sunt unii ca tine 🙂 exista oameni care traiesc din asa ceva – dar voua ce plm sa spuneti CA SUNT DEPENDENTI din simplu motiv ca voi nu stiti sa jucati la asa ceva

      1. Nu o sa incerc sa incep o discutie cu tine ca se vede ca esti doar un copil „prost” care pleaca de la ore si se duce cu amicii sai la alfel de localuri. Nu exista niciun mod de a juca, sau vreo „smecherie”, tu posibil este genu de persoana care se joaca cu 10-20 lei pe bet de 15-50 maxim si te oftici daca pierzi 3 lei la dublaj… prietene am castigat si eu sume mari (2.000 RON-25.000 RON cel mai mult) si asa mai departe, doar ca pierderea este mai mare decat castigul, si da, sunt idiot ca am facut cu p**a mare patroni de alfel de localuri… In fine, distruge-ti viata, cand o sa incepi sa pierzi cate 100 milioane in 11 ore de stat non stop in casino atunci intra sa iti dai cu parerea…

        1. Dacă ai fi citit din comentariile mele ….. Ai înțelege ca eu joc la pariuri sportive și trăiesc bine merși. …mă crezi sau nu mă doare în pl de tine – eu n-am pus mana în viața mea pe aparate . …… tu tocmai te-ai descris pe tine cu bet urile și cu pzd mati ce joci tu acolo …..pariurile sportive nu intra în oala cu aparatele dar nu mă mira ca încă mai exista prosti ca voi ….. numai un om bolnav ar juca mereu în condițiile în care iese pe minus ….. da eu vorbeam de altceva și te trezești tu sa latri ca muia

        2. da Mihai ai dreptate, eu am reusit sa ma las prin urmatoarea metoda : Mi-am deschis propria afacere – pentru a reusi sa ma las stiu ca in afacerea asta cine o are ii este interzis sa participe. Iti sugerez sa incerci

  39. Salut, deci nu stiu de unde sa incep, am 20 de ani si cam de la varsta de 14 ani joc la pariuri, la inceput jucam rar, de maxim 4 ori pe luna, erau si luni in care nu jucam, dar dupa vreo 2 ani a inceput sa se intensifice, in ultimi 2 ani- jumate, 3 ani am inceput sa joc extrem de des, iar in ultimul an pot afirma ca am jucat cu siguranta cel putin un bilet in FIECARE zi. In general nu joc sume mari, adica joc chiar sume foarte mici, dar problema e urmatoare, cand am bani in buzunar si pierd nu ma supar, joc doar de distractie, dar cand nu am bani, joc pentru a castiga, iar daca nu castig devin agresiv cu cei din jur, cu mine insumi, nu ma mai inteleg cu cei din familie, intradevar nu joc sume mari, dar de exemplu daca mai am doar 20 de lei in buzunar si fac eu un bilet sa zic o cota 4-5 care in capul meu e imposibil sa nu iasa, ii bag toti, iar cand bineinteles nu iese, ma transform. Vreau sa nu mai joc, imi doresc din tot sufletul, dar nu pot sa ma abtin, nu e vorba ca pierd bani, dar imi afecteaza sanatatea si relatiile cu ceilalti, is pur si simplu obsedat de asta, in loc sa astept weekendul ca sa mi-l petrec cu familia, eu il astept ca sa pot face 10-15 bilete la pariuri. Am avut o perioada in care castigam, si jucam relaxat, in ultimul timp nici nu mai castig si sunt tot mai agitat. Acum zic ca vreau sa ma las, dar maine dimineata la ora 10:01 sunt in fata agentie pregatit sa bag iar. Am lucrat si intr-un cazino, acolo m-am simti atras de pacanele si ruleta, am jucat si eu, am bagat chiar sume mai mari decat am bagat la pariuri, adica am bagat si 3 milioane odata pe cand la pariuri mai mult de 40 de lei n-am bagat vreodata, dar am renuntat usor la ruleta si aparate, fara niciun efort, ele nu-mi provocau dependenta, adica pe moment eram nervos ca pierdeam si incercam sa recuperez, dar dupa ce plecam acasa ramaneam c-un gust amar si nu mai ma intorceam. Dintre toate pariurile ma distrug, mi-a placut candva foarte mult fotbalul, urmaream orice meci, fara vreun interes, dar de ceva timp, nu mai stiu nimic de fotbal, il cunosc doar pe cote si atat. In medie joc 10 lei pe zi. De cand am bagat primul bilet si pana acum am depasit suta de milioane jucate. Eu zic ca pentru un tanar de 20 de ani care nu provine dintr-o familie instarita e destul de mult. Mi-as dori din suflet sa nu mai joc, in seara asta am jurat ca am avut ultimul bilet pus vreodata la pariuri, dar sa vedem cat tine juramantul, sper sa reziste macar pana maine la ora asta.

    1. Irascibilitatea se intalneste la orice dependenta in momentul in care subiectul nu este sigur ca poate sa-si satisfaca dependenta din cauza lipsei elementului principal. La droguri atunci cand nu mai au rezerva de stupefiante, la tigari atunci cand nu mai sunt decat 2 tigari in pachet si nu mai ai posibilitatea de a cumpara iar la jocuri in momentul in care sursa de venit este la limita sau inexistenta pentru a putea sa continui .
      Daca vrei cu adevarat sa te lasi trimite un mesaj pe
      https://www.facebook.com/Neoficial-U2-1082072265272304/

    2. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat!

    3. Esti la inceput – daca nu renunti acum – pe viitor in loc de cei 20/40 lei vei pune 20 mii / 40 mii lei chiar daca nu ii ai – ii vei face rost pentru asta!

  40. Salut.. eu chear nu stiu ce sa ma mai fac in privinta dependentei de jocuri de noroc am 33 si ma joc de copil ori ce este pe bani dar mai ales la aparate. Lucrez de 6 ani in Germania si tot ce am castgat din munca cinstita sau dus naibi. Ce as putea sa mai incerc te rog ajuta-ma daca poti intr-un fel multumesc

      1. Buna! Numele meu este Roxana si sunt studenta la Facultatea de Jurnalism. Fac un reportaj despre dependenta de jocuri de noroc. As fi interesata de povestea ta legata de acest obicei. Ai fi de acord sa vorbim despre acest subiect? Tin sa mentionez ca ma intereseaza exclusiv povestea, nu neaparat identitatea ta. Multumesc anticipat!

        1. buna roxana …am si eu o probema cu jocurile de noroc am jucat din copilarie de la varsta de 14 ani mai exact pierdeam sume mici de bani pe vremea aia am avut o perioada cand nu am mai intrat in cazinouri aproape 2 ani peste toate astea si multe intamplari din cauza aparatelor inca de mic imi placea sa lucrez am ajuns sa ma ocup cu amenajari interioare din anu 2010 am inceput sa joc din ce in ce mai serios pana in 2014 am pierdut o suma foarte impotanta de bani si normal ca am intrat si in datorii destul de serioase in anu 2015 si 2016 am inceput sa ma retrag incet cu iesiri tot mai rare in cazinouri probabil ca am avut si un mare avantaj ca nu jucam in oras la mine trebuia sa merg 80 km sa joc si multe altele anu asta azi a fost prima zi cand am intrat in cazino si in mai putin de 30 minute am pierdut 5700 lei bani care ii aveam pregatiti sa cumpar ceva acasa nu ma simt foarte suparat dar numi pot scoate din gand ziua de azi si multe altele…..ce ar trebui sa fac in continuare ???

  41. Cred ca multi suntem pusi in fata unei provocări neplăcute in viata asta, neajunsurile si gândul ca om face bani, ne duc sa facem lucruri pe care le regretăm pe moment, apoi apare o noua oportunitat ati incerca sansa la jocurile de noroc sau pariuri. Am jucat sume importante la jocurie de noroc, am bagat pana si ultimul cent din buzunar in speranta ca voi castiga o suma consistenta, dar singurele lucruri pe care le-am castigat, au fost dezamăgirea, stresul, frica de oamenii de la care ma imprumutam si nu in ultimul rand stresul ce se acumula in fiecare zi de”joaca”. Acum incerc sa ma reabilitez si sa ma asez la locul meu, am un job frumos si de viitor, imi voi dedica timpul si profesionalismul muncii pe care o depun in fiecare zi.

    1. Problema este ca dacă faci un calcul nu prea iese pierderea este mult mai mare decât câștigul, câștigul este pe durata scurta pentru ca un jucător vrea mai mult mai mult și ii pierde pe toți plus bani în plus. Aici este diferența dintre un jucător împătimit și unul ocazional.

  42. Am o viata reala dar pacanelele mau distrus am datorii nu le mai pot platii sunt constient de asta dar nu ma pot oprii nu stiu ce sa mai fac sunt in depresie…ma tot gandesc la suicid ca scapare de tot

    1. Stai cuminte frate , toate au o rezolvare ,timpul le rezolva pe toate si trebuie sa te gandesti k cel mai mare castig e sa nu joci la tot ce tine de joc de noroc !

    2. În același situație am fost și eu am hotărât sa vorbesc cu soția mea despre tot nu este ușor sa începi o discuție despre asta despre datoriile în care ai întrat din dorința de a avea mai mult. Împreună cu familia o sa treci peste o perioadă nu trebuie sa mai deții nici un fel de card bani sau sa te împrumuți. Este greu recunosc dar mai importanta este familia. Trebuie sa iei o decizie acum sa vb despre problema ta.

      1. Buna tuturor,
        Am indraznit sa scriu pentru ca citind printre comenturi m-am regasit pe mine acum 5 ani cand eram disperat sa scap cumva din mrejele acestei boli. Spun boli pentru ca asa este, si asa trebuie tratata ca o boala si pentru cei care nu mai vad nici o scapare sa stiti ca exista si eu sunt unul dintre cei care au razbit. Ma puteti cauta pe facebook
        si daca nu credeti puteti sa intrebati printre prieteni mei ce probleme aveam acum 5 ani si cat de OK sunt acum, fara sa pierd familia sau chiar viata.

  43. Bună sunt o sotie disperata,sotul meu joaca la jocuri online si nu stiu cum sa l fc să numai se gândească la ele.Te rog frumos sa mi dai un răspuns că sunt foarte dezamăgită.Multumesc

    1. Draga Alina,
      Probabil in discutia asta ar fi fost mai bine sa intervina sotia mea pentru ca ea a trecut prin ce treci tu acum iar sotul tau ar avea o mare sansa se invinga aceasta boala alaturi de cineva ca tine care demonstrezi ca-l iubesti si nu vrei sa se distruga familia pe care o aveti. Desi tu creezi un pol cu plus in aceasta ecuatie, daca sotul tau nu vrea sa se lase nimeni nu poate sa faca acest lucru printr-o magie.
      Lasa un mesaj pe
      https://www.facebook.com/Neoficial-U2-1082072265272304/

  44. De aseară i am luat telefonul.Are cu butoane.Azi as vrea sa i caut un psiholog si un preot sincer nu stiu cum sa mai fc .Îți mulțumesc că mi răspunzi la mesaje.

  45. Salut , iti multumesc pentru eliberarea psihologica pe care mi ai dato ,si eu zic DA la frumusetea vietii de azi voi fii alt eu .. voi face fericiti si pe cei din jurul meu.. am iesit din umbra … mersi:)

  46. salut ma numesc razvan am 24 de ani si sunt dependent de jocurile de noroc nu stiu c sa mai fac mam distrus complet din cauza lor am ajuns sa bag toti bani pana si banii de mancare am ajuns sa ma las infometat din cauza lor bag totii banii pana raman fara nici un ban chiar daca stiu ca nu o sa mai am de mancare sau de alceva in ultima vreme am ajuns sa nu ma mai cunoc pe mn mam certat cu familia c prieteni din cauza jocurilor sufar inchit zic ca nu mai merg dar cand iau iar banii fac la fel iar nu stiu c sa ma mai fac vreau sa devin la viata care am avuto inainte de a juca la aparate mau distrus din toate punctele de vedere vas fi foarte recunoscator daca ati putea sa ma ajutati va multumesc

  47. Niciodata nu cred in vrajile de dragoste pana cand am intalnit un prieten al meu care mi-a spus totul despre DR.otutu care ia adus fostul iubit, chiar si atunci cand mi-a spus ca nu am crezut-o pentru ca m-am gandit ca si ea a vrut acelasi fals Vrăjitoarele să-mi iau banii. Deși i-am dat șansa să-i explic tot ce mi-a spus despre DR.otutu, i-am spus că există mulți escroci care vor să ne ia banii și nu voi fi victimă niciodată, chiar dacă logodnica mea care se presupune că se va căsători Ma in cateva luni de acum ma lasat sa astept cu rabdare un alt tip, desi l-am iubit atat de mult. Ea mi-a spus că DR nu este o falsă că este reală și că a ajutat mulți oameni să-i ia pe cei dragi înapoi, apoi o întreb cum funcționează această vrajă și care sunt cerințele pe care trebuie să le fac înainte de a putea Aruncă vrăjile de dragoste asupra mea? Ea mi-a spus că ar trebui să-l e-mail pe [email protected] și ar trebui să-i spun ce vreau. I-am trimis un e-mail și i-am spus că am nevoie de fostul meu tip înapoi i-am spus că este prietenul meu care ma îndreptat către el, de ce mă îndoiesc de munca lui? El a spus că munca sa este 100% sigură și garantează că nimeni nu a venit vreodată la templul său și, de asemenea, rămâne același. Am devenit furioși pe cuvintele pe care mi le-a spus și mi-a venit un gând în minte, cum arată acest dr toate lucrurile pe care le-am discutat mai devreme. El a spus înainte de a putea începe în situația mea, că trebuie să am încredere în el și să las alte vrăjitoare și să aștept cu răbdare pentru propria mea că dacă pot să spun că fac totul, o să-mi iau iubitul înapoi în 72 de ore. Am spus bine cred si promit sa lucrez cu tine singur, apoi mi-a dat un formular pentru a umple ceea ce i-am facut si sa-i trimita-i cu pozele mele, precum si cu pozele fostului meu iubit. El mi-a răspuns în 30 de minute mai târziu și mi-a spus că zeii lui au nevoie de niște lucruri pentru a-mi arunca vrăjitoria și problema mea este foarte ușoară dacă pot oferi aceste lucruri. Atunci când îl întreb, cum pot obține aceste articole și cum pot să-i trimit la el pentru turnarea vrăjitoriei, el mi-a spus că nu ar trebui să-mi fac griji pentru asta, că există un vânzător de articole aici în propria sa țară Care pot obține elementele pentru mine. Atunci îl întreb pe care-l va costa să cumpăr toate aceste articole? El mi-a spus ceea ce i-am trimis cu toată încrederea, după o oră mai târziu mi-a sunat și mi-a spus că problema mea a fost rezolvată încât ar trebui să aștept 72 de ore ca dragostea mea să mă întrebe după ce am făcut după cuvintele sale Era cam la ora 18:00 în următoarele trei zile, ex-ul meu mi-a chemat dacă sunt acasă că vrea să mă vadă urgent. I-am spus că speră că totul este bine că a spus da, atunci i-am spus că el poate veni, fostul meu tip sa întors la mine și a cerut iertare că știa ce a venit asupra lui. Acum sunt atat de fericita pentru ca mi-am recastigat iubita inapoi si planificam nunta noastra care vine in curand, am sunat la doctor si ma multumesc foarte mult si il intreb ce sa fac pentru el ca apreciere, mi-a spus Ar trebui să uit și să-mi țin banii că nu este după bani, ci să-i ajute pe oameni care au și nevoie de ajutor acolo, tot ce are nevoie să fac este să dau mai multe mărturii despre el, astfel încât oamenii acolo care au nevoie de ajutor să- De ce sunt aici astăzi pentru a da mărturia mea. Poate ca bunul tau bun sa continue sa-l binecuvinteze si sa-i dea mai multa viata prosperitate si intelepciune. Aceasta este adresa de e-mail DR ([email protected]). Puteți să-l contactați, de asemenea, prin numărul său de ceasapp (+2349051417394)

  48. După ce a fost în relație cu Wilson timp de șapte ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am vrut să-l întorc atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, l- , Am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și ea mi-a sugerat să contactez un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care nu crede în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, M-am referit la o vrăjitoare numită dr. Mustafa și i-am trimis un e-mail și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat, ca a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică, care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferită de toate cele false acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, e-mail-ul lui: [email protected] sau ce-l scrie pe el +2348071624292. Îți poți trimite un e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau altceva. CONTACT-L ACUM PENTRU SOLUȚIE LA TOATE PROBLEMELE DUMNEAVOASTRĂ

  49. Adăugați această mare dragoste Spell Caster pe Whatsapp +2348054681416 el vă va ajuta să vă aduceți înapoi ex-lover

  50. Cauți un împrumut autentic?
    Vreau să folosesc această ocazie pentru a informa pe toată lumea că doamna Susan Patrick o împrumutător privat de împrumut care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
    ([email protected]) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.
    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru o rată ieftină?
    Ești în datorii?
    Aveți un credit rău?
    Ați fost refuzat de bănci sau de creditori?
    Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere?
    Aveți nevoie de un împrumut pe viață?
    Aveți nevoie de un împrumut de locuință / investiție?
    contactați-ne prin adresa noastră de e-mail:
    ([email protected]) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.
    SALUTARI

  51. Sunt jucător. Am practicat aproape  toate jocurile de noroc posibile. Am 24 de ani în prezent și joc de mai bine de 10 ani. Am ajuns la concluzia ca nu te poți realiza în viata, chiar dacă prin absurd câștigăm o suma mare de bani. Sunt convins că șansele mele de câștig  sunt infime atunci când întru într un cazinou. Și totuși joc, pierd și ma mint ca renunț, însă cum am bani joc din nou. 

  52. ¡Hola!
      Necesitas un préstamo? Soy un prestamista registrado y confiable, otorgo préstamos a personas que tienen dificultades financieras, personas que intentan pagar las cuentas de la escuela, aquellos que intentan comprar un automóvil o comienzan su propio negocio, contratistas y agencias gubernamentales. Para obtener más información o formulario de solicitud de préstamo Contáctenos por correo electrónico:  😀 
    Administración. whatsapp: +254753990568
    Póngase en contacto con el crédito Speedy ahora!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.