Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Din ce moment sărăcia ta este responsabilitatea ta totală? (la fel și bunăstarea)

În prima parte  (pe care poți să o citești aici) am vorbit de primele 3 motive pentru care oamenii sunt săraci sau la limită, se luptă pentru supraviețuire și aleargă după bani fără să se vadă rezultate.

Primul motiv este superficialitatea specifică creierului uman. Privim copacul fără să vedem rădăcinile care sunt adevărata cauză și fundație a unui copac mare și frumos.

Al doilea motiv, convingerile greșite și gândirea greșită de care ținem cu dinții. Există legi universale pentru prosperitate și nimeni nu trăiește separat de influența lor, oricât de importanți și cu probleme speciale s-ar crede. Află care sunt și respectă legile, iar viața ta va cunoaște abundența.

Al treilea motiv, faptul că privim banii în mod greșit. Privim doar efectul final, hârtiile sau cifrele, fără să vedem „rădăcinile” sau cauzele banilor, care sunt de fapt valoarea. Înțelegând ce este de fapt valoarea, ne apropiem extrem de repede de o viață prosperă și abundentă.

Azi continuăm cu partea a doua în care vom vorbi despre ce anume este valoarea şi de ce percepţia greşită a valorii ne face să trăim într-o disperare tăcută şi cel mai probabil lipsiţi de bani pentru o întreagă viaţă.

În comentariile la articolul de data trecută mi-a scris o fostă profesoară, acum pensionară, Nora:

E ora, 23, 43 si iarasi mi-ai descretit fruntea si mi-ai dat detenta catre un somn sanatos, dar…..iarasi am o “tema de casa”:

Din 24 de cadre didactice, mie mi s-a oferit, la pensionare, “Premiul de Excelenta”, dar BANI, n-am facut, nici chiar publicand carti de referinta, la care mi se da 10% din vanzari si mi se ia, apoi, 16% IMPOZIT

Este acel esantion de romani, care n-au PILE, nu FURA, n-au spirit de GASCA, sunt de o MODESTIE si ONESTITATE patologice; sunt acei romani si de valoare intrinseca… Ce sa mai zic eu, ACUM, pensionata de 1 an, ca, daca n-as avea copii minunati, “m-ar ingropa Primaria”! Ce sa faca un dascal, care nu fura, nu plagiaza, nu vinde / nu aranjeaza examene / nu accepta compromisuri; caruia i-e mila de studenti ca dau bani, si pe buchete de flori, la “8 Martie” sau la finele anului???

Chiar n-ai avut niciun pacient cu asemenea raportare catre conduita, profesia si viata sa ??? Ce l-ai invatat sa faca, intrucat de aceea se prezinta la …psiholog, sa-si decline durerea si neimplinirile si finalmente, sa i se intinda o mana; sa i se dea un sfat s.a.m.d. ca sa-l dea, si el, mai departe, nepotilor!

Înainte de a găsi răspunsul, aș vrea să continui tot cu gândurile unui cititor care și-a lăsat părerea sub articol în secțiunea de comentarii (lucru pe care m-aș bucura să văd că îl faci și tu cât mai des). Numele cititorului este Walter  și el spune așa: 

Am un prieten drag care e mai tot timpul falit. Nu pt ca nu stie sa faca ceva de valoare. De fapt e foarte indragit pentru ca reuseste sa le faca o bucurie multor oameni. E falit pt ca ii este rusine sa ceara bani.

Am intalnit asta la mai multi oameni. Si erau vesnic nemultumiti si suparati ca uite cati bani are X si Y si ca nu “i se da”. Si problema nu era ca nu stiau sa aduca valoare in viata altora ci pt ca aveau credinta ca a cere bani pt ceva este rusinos. Si atunci nu cereau mai mult decat strictul necesar sau asteptau ca cineva sa le dea mai mult.

Rezum aici cateva credinte pe care le-am intalnit la cativa oameni pe care ii cunosc. Inclusiv parintii si eu la un moment dat:

1. Credința că a cere bani pt. munca ta e ceva greșit, rușinos.

De aceea cer doar minimul necesar şi cred că e mai bine să ceară mai puţin decât mai mult. Deseori sunt oameni foarte sufletişti care se gândesc poate prea mult la binele altora şi cred că sunt responsabili întâi de binele altora şi doar la urmă de al lor.

Se leagă oarecum cu credinţele nr 5. şi 6. Oamenii ăştia sunt deseori idealişti care visează la o societate utopică fără bani, fără capitalism şi întoarcerea la un fel de eco-comunism în care toţi sunt fericiţi. Ok, poate nu chiar aşa, dar pe aproape. Chiar cred în vorba „banii sunt ochiul dracului” şi îi evită cu consecvenţă — de aceea sunt şi mereu la limită şi supăraţi că nu li se dă cât li se cuvine.

2. Dispreț pt. ce înseamnă vânzări, negocieri. Credința chiar că e imoral sau rău.

Am dat de ideea că negocierile sau vânzările sunt ceva „şmecheresc”— o activitate tipică escrocilor sau celor fără simț moral. De fapt, fiecare negociază sau vinde fie că este sau nu conştient de asta. Chiar şi eu am avut o mare problemă cu cuvântul „a vinde”, mai ales când auzeam „să te vinzi pe tine” mă cuprindeau frisoanele. Ok, încerc să nu mă vând pe mine, dar încerc să îmi vând munca. De fapt, toţi negociem şi vindem, fie că vrem sau nu vrem. E o parte din relaţiile cu ceilalţi oameni. Singurul mod de a evita asta e să trăim ca nişte pustnici în izolare.

Desigur, cei care au acceptat asta şi au înţeles cum funcţionează au mai mult succes, fie că folosesc aceste unelte într-un mod onest sau într-unul mincinos.

3. Ideea că trăim într-o lume săracă și atunci nu ai de unde cere.

– „E criză economică!!”, Săracul X, săracul Y!
Oamenii ăștia trăiesc cumva tot timpul la marginea prăpastiei... și când nu găsesc una, încep să o sape ei.

4. Ideea că alții trebuie să aibă grijă de ei.

Asta provine din comunism și ideea că tăticul stat sau angajator trebuie să se ocupe de tot, inclusiv cum să își trăiască ei viața.

5. Ideea că dacă faci ceva din pasiune atunci e o plăcere pentru tine și deci nu ai nevoie de bani

Am auzit asta tot de la oameni care cred că e ceva rău să ai prea multă grijă de tine. Sunt oameni pentru care cea mai mare jignire adusă cuiva este să îl numească „egoist”.

6. Ideea că plătind pe cineva pentru munca lui sau a munci pe bani e o formă de manipulare.

Am văzut asta atât la angajatori, cât şi la angajaţi. Angajatori care încearcă să îi momească pe angajaţi cu bani şi apoi au credinţa că dacă cineva munceşte pentru ei atunci au cumpărat un sclav... și deci îi pot cere sclavului să facă orice şi să îl trateze oricum atât timp cât îl plătesc. Şi invers, angajaţi care se comportă ca nişte sclavi... și deci cred că sunt datori vânduţi angajatorului pentru că el le dă banii (care de multe ori sunt strictul necesar pentru a trăi) şi deci trebuie să suporte stoic orice le cere şi să facă tot ce pot pentru a-şi mulţumi stăpânul tot mai pretenţios.

Cred că ceea ce a scris Walter mai sus este genial pentru că se regăsesc cel puţin 3 dintre cele mai mari motive pentru care oamenii sunt şi vor rămâne săraci dacă nu își schimbă modul de gândire.

Aş vrea din materialul următor să punem o fundaţie solidă pentru ca tu, în cel mai scurt timp, să începi să ai o viaţă prosperă şi să devii liber financiar. Ca să putem face acest lucru am nevoie de participarea ta. Pentru început, vreau să începem de pe acum un exerciţiu la care vreau să îmi scrii rezultatul la secţiunea de comentarii. În fundaţia noastră, convingerile despre bani reprezintă un stâlp extrem de important.

 

În ceea ce a scris Walter am văzut următoarele credințe limitative: 

1. Să cer bani pentru munca mea e rușinos;

2. Vânzările și negocierile sunt imorale sau rele;

3. Dacă faci ceva din pasiune e o plăcere în sine și nu ai nevoie de bani.

Vreau să mă ajuți să contrazicem aceste 3 afirmații transformându-le în convingeri care amplifică puterea și nu o limitează.

Vreau să îmi spui : 

1. De ce nu e rușinos să ceri bani pentru munca ta?

2. De ce vânzările și negocierile sunt un lucru bun?

3. De ce dacă faci un lucru din pasiune e important să fii și plătit pentru el?

Vreau să îţi imaginezi că eşti un avocat şi că îţi aperi cel mai bun prieten de aceste 3 convingeri limitative. Cu ce argumente ţi-ai apăra prietenul ca să dovedeşti că banii nu sunt un lucru ruşinos, vânzările şi negocierile sunt un lucru util, iar un lucru făcut din pasiune merită şi chiar trebuie plătit?

Dacă văd suficient de multă implicare în acest exerciţiu, voi continua să creez lecţii interactive gratuite pe blog astfel încât în câteva săptămâni să dobândeşti o fundaţie solidă legată de viitorul tău financiar, care ştiu că este foarte importantă pentru mulţi oameni din comunitatea Personalitate alfa.

Hai să continuăm.

Primul pas pentru a câștiga bani și a avea o viață împlinită este ….

….să înțelegi ce este valoarea.

Ce este valoarea?

Valoarea este un lucru ( material, energetic, spiritual) care este FOLOSITOR. Pentru a înțelege mai bine ce este valoarea, ar fi bine să trecem în revistă câteva principii ale valorii.

Principii ale valorii

1. Valoarea este relativă 

Ca exemplu, hai să vedem acest meniu de la McDonalds

pozabani1

Cât de multă valoare crezi că reprezintă acest meniu pentru cele două persoane de mai jos?

pozabani2

  ...........................      pozabani3

 

Ceea ce e valoros pentru unul e mai puțin valoros pentru altul.

2. Valoarea este contextuală 

Să ne imaginăm acum că acest fitness model din poza de mai sus a rămas în derivă într-o barcă de salvare și nu a mai mâncat de 5 zile.

pozabani4

Brusc, valoarea acelui meniu de la McDonalds crește foarte mult chiar și în ochii unui fitness model, deci valoarea oricărui lucru depinde și de contextul poveștii.

3. Valoarea este definită de cel care plătește prețul pentru ea. 

pozabani5

.

.

.

.

.

.


pozabani6

Nu cred că este greu să îți dai seama cât preț pun pe o farfurie de mâncare cei doi oameni din imagine.

Unul din ei ar lucra o zi întreagă pentru o porție de mâncare, celălalt ar renunța fără probleme la aceeași porție doar dintr-un moft.

La fel, o pungă de diamante nu prea are valoare pentru omul care urmează să moară de foame.

4. Valoarea este opacă

NEWSLINK.5250072_33020

Cunoaştem mulţi dintre noi obiceiul ciudat al oamenilor cu posibilităţi materiale crescute de a merge în weekend în club, de a se îmbăta şi apoi de a mânca la McDonalds sau de la shaormerie.

Dacă în timpul zilei aceiaşi oameni ar face foamea decât să mănânce prostii, sâmbătă noaptea la beţie ar plăti de 10 ori preţul pentru un meniu de la McDonalds.

Cu alte cuvinte, nu putem să ştim ce anume este valoros pentru un om dacă nu îl întrebăm şi nu aflăm cum gândeşte, ce simte şi ce anume este important pentru el la un moment dat.

5. Valoarea este multidimensională

pozabani8

Dacă până acum am vorbit de fitness models sau supraponderali, de săraci sau bogaţi care privesc un meniu, acum putem schimba perspectiva şi să privim mâncarea pe care o putem oferi ca şi ajutor celor care nu îşi permit nici măcar o masă pe zi.

Acum, nu mai putem să privim mâncarea atât de mult ca şi calorii, ci o privim ca pe o nevoie urgentă şi imediată la care nu putem face mofturi. Calitatea este mai puţin importantă (deşi ne-am dori să nu fie) atunci când privim lucrurile din perspectiva salvării a sute de vieţi de la foamete.

Aşadar, valoarea are mai multe dimensiuni din care o putem privi, adică există multe aspecte care sunt luate în considerare atunci când este dată o valoare unui anumit lucru. Beneficiile emoţionale, funcţionalitatea, utilitatea, creşterea calităţii vieţii, economisirea altor resurse.

6. Valoarea este un compromis

pozabani9

Dintre prețul plătit și valoarea percepută primită.

Uneori oamenii cu posibilităţi materiale mai scăzute fac compromisul de a cheltui o sumă mai mare decât şi-ar permite în mod normal pentru o plăcere culinară care este văzută ca un premiu meritat. Aşadar, deşi poate pentru ei nu ar merita o singură masă acei bani, fac acest compromis pentru că valoarea percepută merită acei bani în acel moment.

7. Valoarea este dată de mentalitate

   Mâncarea pe o săptămână în Japonia

(317 de dolari)

                                                                                                                                            pozabani10

 

Mâncarea pe o săptămână în Italia

   (260 de dolari)

pozabani11

 

 

 

 

 

Mâncarea pe o săptămână in Chad

( 1.23 dolari)

 pozabani12

 

 

 

 

Poți vedea comparația pe câteva zeci de culturi la acest link: http://www.en-derin.com/tag/germany.

Acum că avem o idee minimalistă despre cum ar fi bine să privim valoarea, imaginează-ți că tot ce ai tu mai bun de oferit este supus aceluiași proces. 

Ce ai tu de oferit are o valoare relativă, contextuală, opacă, preţul este hotărât de client, multidimensională, un compromis între ce-i dai şi ce primeşti şi va fi judecat în funcţie de mentalitate.

Hai să revenim la exemplul de mai sus — o profesoară care după o carieră plină de realizări, este lăsată aproape să moară de foame de către statul şi sistemul în care a funcţionat şi are noroc cu copiii ei care au grijă de ea, noroc pe care mulţi alţi oameni la sfârşit de carieră nu îl au.

În percepţia ei, ea a oferit tot ce aveam mai bun, dar oare a fost acest lucru perceput astfel?

Cel mai probabil nu.

Să ne gândim la principiul numărul 3 care spune că valoarea este definită de client.

În cazul profesoarei, clientul este sistemul de învăţământ în cadrul căruia tu te-ai dus să îţi vinzi serviciile de profesor.

Sistemul ţi-a spus care sunt regulile — salar fix, program fix, programa şcolară de la care nu te poţi abate. Sistemul ţi-a spus ce este dispus să îţi plătească şi tu AI ACCEPTAT de bunăvoie şi nesilit de nimeni.

Din punctul meu de vedere, sistemul nu te-a minţit. Nu ţi-a promis că te face milionar. Tu ai ales să faci parte din sistem şi ţi-ai spus singur o MINCIUNĂ — că e nobil să fii profesor şi că dacă îţi faci treaba bine vei avea parte de o viaţă împlinită. Te-ai înşelat singur cu nişte poveşti pe care ţi le-ai spus.

Dacă vrei să fii profesor prosper, cauţi alte căi, nu intrarea în sistem.

De exemplu, Harv T. Eker a devenit milionar, pornind de la 0 în 2 ani şi jumătate.

Acum este ŞI profesor, pe lângă milionar, și predă din plăcere educaţie financiară.

http://blog.mindvalleyacademy.com/announcements/harv-eker

Am dat acest exemplu deloc întâmplător, pentru că vreau să citești cartea lui Harv T. Eker, Secretele minții de milionar ca și primă lectură pentru a pune o fundație sănătoasă viitorului tău financiar.

Dar poţi să fii profesor de ORICE, în orice domeniu şi să fii foarte bine plătit, dacă îţi asumi întreaga responsabilitate.

Asta înseamnă să fii bun în ceea ce faci, apoi să arăţi că poţi să îi înveţi pe alţii şi să poţi produce rezultate şi apoi să te promovezi pe tine, rezultatele ce le poţi oferi, şi oamenii vor plăti preţul corect ca să înveţe de la tine.

Aşadar, problema nu e că profesorii nu sunt bine plătiţi, ci faptul că şi-au declinat responsabilitatea propriei lor cariere şi s-au lăsat pe mâna unui sistem incompetent.

Dacă pentru tine asta e o scuză suficient de bună, poţi să te duci la culcare blestemând sistemul şi aruncând vina pe el pentru eşecul tău de a-ţi valorifica munca la cel mai înalt nivel.

Eu unul, am ales de la 22 de ani să îmi asum întreaga responsabilitate într-o lume care îmi spunea „nu poţi să faci bani ca psiholog în România”.

Nu poţi, dacă te laşi pe mâna unui sistem. Am ales să învăţ, să îmi valorizez munca şi realitatea mea financiară arată cu totul altfel.

Îmi doresc pentru cei din comunitatea Personalitate alfa să facă la fel. De fapt, este un punct obligatoriu de pe fişa postului unei personalităţi alfa să îşi asume întreaga responsabilitate.

Există medici, profesori, psihologi şi orice altceva care sunt foarte bine plătiţi.

Ştii care e diferenţa?

Sunt BUNI în ceea ce fac şi de aici pleacă tot. Un om bun şi competent chiar dacă e sărac, nu rămâne sărac prea mult timp pentru că oamenii au nevoie de valoarea pe care el o oferă.

Daca nu ai bani, acest lucru poate fi din următoarele motive: 

1. Nu te gândeşti la utilitatea ta suficient. Ce ştii să faci şi cu ce serveşte asta nevoile celor care te-ar putea plăti?

2. Nu eşti conştient de valoarea pe care o oferi şi te laşi exploatat pe bani puţini sau invers — nu prea oferi multe, dar te consideri îndreptăţit să primeşti şi oamenii îţi întorc spatele.

3. Nu îţi asumi responsabilitatea pentru explicarea valorii pe care o poţi oferi (adică nu ştii şi nu vrei să înveţi vânzări şi marketing) şi aştepţi ca oamenii să muncească şi să gândească în locul tău şi să îşi dea ei seama cu ce poţi tu să fii de folos. Până când aştepţi tu să facă asta, au devenit clienţii altcuiva.

Pentru a te pune pe un drum corect, primul pas extrem de important este să îţi pui permanent întrebarea „prin ce ştiu să fac, produc valoare sau sunt a 5-a roată la căruţă?”

Ce am eu de oferit celor din jur?

Unde anume pot să ofer cea mai mare valoare la un moment dat, ţinând cont de principiile valorii despre care am vorbit mai sus?

La sfârşit, vreau să repet exerciţiul pe care vreau să îl faci şi să îl scrii în secţiunea de comentarii.

Aş vrea din materialul următor să punem o fundaţie solidă pentru ca tu, în cel mai scurt timp, să începi să ai o viaţă prosperă şi să devii liber financiar. Ca să putem face acest lucru am nevoie de participarea ta. Pentru început, vreau să începem de pe acum un exerciţiu la care vreau să îmi scrii rezultatul la secţiunea de comentarii. În fundaţia noastră, convingerile despre bani reprezintă un stâlp extrem de important.

În ceea ce a scris Walter am văzut următoarele credințe limitative: 

1. Să cer bani pentru munca mea e rușinos;

2. Vânzările și negocierile sunt imorale sau rele;

3. Dacă faci ceva din pasiune e o plăcere în sine și nu ai nevoie de bani;

Vreau să mă ajuți să contrazicem aceste 3 afirmații transformându-le în convingeri care amplifică puterea și nu o limitează.

Vreau să îmi spui : 

1. De ce nu e rușinos să ceri bani pentru munca ta?

2. De ce vânzările și negocierile sunt un lucru bun?

3. De ce dacă faci un lucru din pasiune e important să fii și plătit pentru el?

Vreau să îţi imaginezi că eşti un avocat şi că îţi aperi cel mai bun prieten de aceste 3 convingeri limitative. Cu ce argumente ţi-ai apăra prietenul ca să dovedeşti că banii nu sunt un lucru ruşinos, vânzările şi negocierile sunt un lucru util, iar un lucru făcut din pasiune merită şi chiar trebuie plătit?

Dacă văd suficient de multă implicare în acest exerciţiu, voi continua să creez lecţii interactive gratuite pe blog astfel încât în câteva săptămâni să dobândeşti o fundaţie solidă legată de viitorul tău financiar, care ştiu că este foarte importantă pentru mulţi oameni din comunitatea Personalitate alfa.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții