În lupta vieţii suntem toţi camarazi

Nu crede că eşti primul om pe pământ care se confruntă cu problemele pe care le ai.

Crezi că iubirea dintre Elena din Troia şi Paris era diferită de iubirea dintre Romeo şi Julieta şi crezi că iubirea dintre Romeo şi Julieta e diferită de iubirea dintre Ion şi Maria dintr-un sat din Vaslui?

Crezi că acum 1000 de ani nu erau bogaţi şi săraci? Crezi că principiile care făceau un om prosper acum 1000 de ani sunt diferite de principiile de azi sau greşelile ce îl fac pe un om sărac sunt diferite faţă de acum 1000 de ani?

Dacă crezi asta, eşti o persoană naivă.

Orice problemă ai tu azi, foarte multe generaţii de dinaintea ta au avut-o.

Comportamentul şi creierul uman nu s-au schimbat foarte mult iar evoluţia este greoaie. Ea nu se produce de la un an la altul, ci de la o eră la alta.

În iubire, nimic nu este schimbat de zece mii de ani. Mecanismele atracţiei, sentimentul geloziei, atracţia sexuală, dorinţa de atingere umană, sunt la fel de mii de ani.

Drama este când crezi că tu pentru prima oară te confrunţi cu o problemă şi te dai de ceasul morţii că nu găseşti soluţia.

Will Smith are un video super bun în care se adresează tinerilor şi le spune că în viaţă, secretul este alegatul şi cititul.

De ce alergatul? Pentru că la un moment dat, în timp ce alergi, oboseşti şi mintea spune ”am obosit, nu mai pot” şi acela este momentul în care tu îţi vei învinge şi controla mintea, arătându-i că mai poţi.

De ce cititul? Pentru că sutele de generaţii care au trăit înainte s-au confruntat cu aceleaşi probleme ca şi noi şi dacă au găsit soluţia, au scris-o undeva.

Oamenilor nu le place să le spui adevărul.

Oamenilor le place să îşi protejeze ego-ul.

Chestia este că în momentul în care pricepi un pic despre ce e viaţa, eşti ca un spectator la teatru care vede aceeaşi piesă pentru a 753- a oară.

Când mai bag câte o pastilă despre poligamie, sau spun că oamenii sunt zombie adormiţi care trăiesc din inerţie fără să ştie pe ce lume trăiesc, o fac pentru că văd asta în zecile de mii de mesaje anonime sau semnate pe care le-am primit în cei 11 ani de când mă aflu în domeniul psihologiei.

Când pun un mesaj pe Facebook, orice părere ai avea despre el, vreau să ştii că nu este doar părerea personală a lui Pera şi că acel mesaj are greutatea a sute de cazuri şi tipare observate de mine în munca mea. Oamenii au un potenţial extraordinar, dar foarte mulţi trebuie treziţi, pentru că dorm într-un somn al conştiinţei.

Aceasta este misiunea mea şi puterea noastră ca şi comunitate creşte cu fiecare om care s-a trezit.

Cum se produce schimbarea?

Zilele acestea mi-am dat seama cum se produce schimbarea, când m-am gândit cum am reuşit eu să mă schimb şi să trec la nivele superioare ale evoluţiei mele, pentru a genera rezultate mai mari.

Schimbarea a venit când m-am TREZIT.

În psihologie, trezirea aceasta se cheamă conştientizare, dar mi-am dat seama că este un cuvânt pompos şi lumea nu se dă pe spate de entuziasm când îi spui să facă exerciţii de conştientizare.

În schimb, lumea înţelege foarte bine ce înseamnă să fii adormit şi ce înseamnă să fii treaz.

În psihologie şi dezvoltare personală, când spunem că omul este adormit, spunem că el este inconştient, adică habar nu are ce face şi că de obicei face prost ceea ce face.

Când spunem că un om este trezit, înseamnă că el ştie foarte bine ce face şi care sunt consecinţele pe care şi le asumă.

În timp ce lucram la proiectul Impulsul Fitness, momentul în care mi-am dat seama de puterea trezirii, a conştientizării, a fost când mi-am dat seama cum a reuşit antrenorul meu, Sorin, să mă ajute să mănânc mâncarea ce nu mă îngraşă fără să fie fizic lângă mine.

Ani de zile mâncam fără să mă gândesc la ce mănânc, la orice oră. Şi am ajuns cât un porc.

Am început să mă atrenez cu Sorin unde progresul era greoi şi chinuit deoarece toată munca de la sală se ducea dracului când eram singur acasă şi haleam jumate de borcan de nutella la 12 noaptea.

Când s-a produs cu adevărat schimbarea?

Păi când m-am trezit odată cu mâncarea proastă în mână şi pe umărul meu din dreapta era Sorin, iar pe umărul meu stâng era un drăcuşor, un Pera mic cu coarne, latura mea întunecată şi distructivă.

Pentru prima oară în viaţă, vocea lui Sorin răsuna mai tare decât vocea mea autodistructivă şi inconştientă.

După 2 ani în care Sorin se uita pe caietul meu în care notam ce mâncam şi mă certa, spunea:

“Când mănânci gândeşte-te…aşa mănâncă un campion? Ce îţi spune bunul tău simţ când mănânci pâine cu salată de vinete şi maioneză şi brânză noaptea, aşa mănâncă un sportiv? Un om care vrea să fie cea mai bună variantă a lui?"

Ei bine, după 2 ani, am început să aud acest gen de discursuri în cap chiar dacă antrenorul nu era cu mine acasă şi eu puteam să fac ce vreau.

După 2 ani, a reuşit să mă trezească şi mi-am dat seama de ce Sorin este un aşa bun antrenor şi de ce poate să ofere rezultate garantat într-o industrie plină de încercări eşuate.

Pentru că îţi repetă atât de mult mesajele corecte, convingerile corecte, îţi insuflă atitudinea potrivită şi te inspiră prin puterea exemplului încât la un moment dat devine prietenul tău imaginar şi te ajută să duci bătălia cu demonii tăi.

Da, este o victorie mare să învingi în lupta cu tine însuţi şi să îţi câştigi dreptul să îţi tatuezi pe tine citatul minunat a lui Buddha:

”Cine se cucereşte pe sine, e mai puternic decât cel care învinge 1000 de inamici, într-o mie de bătălii diferite.”

Vezi tu, Pera e aici să ajute cât de mulţi oameni poate. Dar şi Pera are nevoie de ajutor pentru a-şi depăşi propriile obstacole.

Nimeni nu se ridică în viaţă pe proprii săi umeri.

Eu am nevoie de mentori, ajutor şi educaţie permanentă. Şi tu ai.

Avem nevoie unii de alţii şi noi toţi suntem şi discipoli şi mentori în acelaşi timp.

Cu cât realizăm mai repede că trebuie să acţionăm ca şi o comunitate cu atât mai bine pentru toţi.

Să nu deviem de la subiect.

Cum se petrece schimbarea reală? Prin trezirea omului.

Când ştim că omul este adormit?

Când este nefericit şi nu ştie de ce.

În iubire, bani, sănătate, scopul vieţii sau orice altceva, dacă nu eşti feiricit şi împlinit şi nu ştii de ce, eşti adormit, inconştient.

Şi ai nevoie de trezire. Care este soluţia?

Vocile adevărului şi dreptăţii din capul tău trebuie să învingă vocile greşelilor, slăbiciunilor şi viciilor.

Cum facem asta?

Păi ne ajutăm cititul, ascultând mp3-uri, videouri în care vocile oamenilor pe care îi admirăm, care ne pot oferi puterea exemplului propriu de reuşită, să acopere vocile demonilor din capul nostru.

Când încep să caut soluţii la ce vreau în loc să mă plâng de ce nu vreau, acesta este primul semn că încep să îmi doresc ceva cu adevărat.

Când îmi spun ”voi face orice este nevoie” ca să obţin ce vreau, acesta este alt semn că sunt pe cale să obţin ceea ce vreau.

Să ştii ce vrei, să ceri ce vrei, să lupţi pentru ceea ce vrei. Să mergi noaptea la culcare ştiind că tu ai făcut tot ceea ce stătea în puterea ta pentru a aduce lucrurile pe care le doreşti în viaţa ta.

Asta înseamnă trezirea. Asta înseamnă atitudine de personalitate alfa.

Vreau să ştii că viaţa mea pe acest pământ este dedicată ţie, acel om pe care probabil nu îl cunosc personal dar care îşi ia din timpul lui să citească aceste articole. Voi face orice îmi stă în putere să te ajut să câştigi bătălia cu tine însuţi şi fii sigur că şi eu duc proprile mele lupte.

Cel mai motivat sunt când ştiu că în lupta asta, am camarazi şi nu sunt singur.

Despre cum să fii o personalitate alfa şi cum să câştigi în lupta cu demonii interiori găseşti în cărţile mele Ghidul personalităţii alfa – pentru lideri născuţi din focul acţiunii şi Personalitate alfa – descoperă comoara ascunsă din tine.

Îţi mulţumesc.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

43 de răspunsuri

  1. Multumesc Pera pentru acest minunat articol. Pot sa spun ca in viata mea s-au schimbat multe lucruri in bine de cand m-am trezit si mi-am ascultat vocea interioara, o voce care in urma cu ceva timp abia se mai auzea..
    Totul a inceput cand am decis sa ma schimb si mi-am promis ca in fiecare zi am sa fac tot ce pot sa imi imbunatatesc viata, sa fiu mai atent la tot ce fac si astfel au inceput sa apara rezultatele iar in viata mea s-a schimbat putin cate putin.
    Tu ai fost cel ce m-a ajutat sa adopt o atitudine de invingator iar pentru asta iti sunt recunoscator!
    Multumesc Pera pentru tot ce faci pentru noi!

  2. Ceea ce reusesti sa faci pentru oameni este extraordinar. Majoritatea oamenilor din viata mea doarme din pacate. Faptul ca nu te gandesti doar la propria persoana iti aduce fericirea. Multumesc

  3. Ma bucur Pera, ca te-am cunoscut…..si ca ne sprijini in dezvoltarea personala, in cursul Impulsul,si ca in lupta vietii suntem impreuna….in aceeasi comunitate! sunt de dorit sa ni se alature cit mai multi… si cu rabdare, ai sa vezi ca vor ingrosa rindurile atit ale comunitatii alfa, cit si la cursul Impulsul pe care l-ati lansat…ai dreptate suntem si discipoli si mentoiri in acelasi timp:prin comunicare si colaborare, gindire critica si rezolvare de probleme , cu multa creativitate si inovare , initiativa si autonomie, flexibilitate si adaptabilitatea tuturor , cu multa raspundere a voastra a echipei :Andreea, Sorin, Doru, etc, , si a celor care vin alaturi de voi noi cei care schimbam pe cei din jur cu puterea exemplului si ne schimbam in acelasi timp pe noi, pe baza competentelor stiintifice,sociale si culturale- intr-un cuvint pe baza competentelor secolului XXI -da, Pera iti sunt alaturi si ma simt onorata sa fiu insotita in drumul meu chiar si la apropierea virstei de 55 de ani cu asa echipa….cu multa , multa rabdare astept sa ajungem in escaladarea vietii spre culmea marilor schimbari si ca ne cucerim pe noi insine , reflectind asupra propriei persoane cu bune cu rele, sa ne acceptam asa cum suntem si cum dorim „sa devenim „..Ar mai fi multe de spus, dar timpul e mult prea pretios…Iti multumesc tie si echipei !!!
    Per aspera ad astra

  4. Foarte frumos! Intr-adevar constientizarea este primul pas spre schimbare.
    Pera iti multumesc pentru acest articol, care reprezinta inca o confirmare pentru mine.

  5. E de apreciat Pera, si eforturile lui de a trezi CAT MAI MULTA LUME. Insa imi aduc aminte de proverbul: Lume multa, dar oameni putini! Si constat ca TREZIREA e dureroasa, ca e greu de acceptat, ca sperie, sau ne cam incomodeaza ideea de schimbare. Ba mai mult, unii se incapataneaza sa se agate de ADORMIRE, fi fac eforturi costisitoaare sa tina TREZIREA LA DISTANTA. Luand tot felul de SOMNIFERE – fie clasice, recomandate, culmea, de medici, fie traditionale – alcool, droguri. Sau chiar hipnotice – TV, pariuri, jocuri. Orice, doar sa evitam orice tentativa de TREZIRE. Iar vocea lui Pera e periculoasa pentru ei, ca un dangat de clopot care ne determina sa deschidem ochii, sau macar sa privim, cu coada ochiului, la REALITATE!

  6. Buna Pera!
    Ca in toate articolele tale esti foarte precis si obiectiv! As adauga ca doar atunci cand esti pregatit sa primesti informatiile actionezi! Si asta a fost trist pentru mine! Te stiu de mult timp, aproximativ 6 ani si nu am schimbat prea multe in viata mea! Nu am aplicat nimic din tot ce citeam! Stiu ca e gresit…! In acest an mi-am propus sa fac mai mult…!
    Vreau sa iti multumesc cu mana pe inima!
    Astfel de articole ma ajuta sa ma trezesc la realitate din cand in cand!

  7. Am postat un material free cu Sorin in care iti explica cum sa mananci si cum sa te antrenezi. Te-ai uitat la el? Pe Sorin il gasesti pe facebook si poti sa vrobesti cu el free. 🙂 Te astept la mine in gradina sa sapi, free

  8. Este minunat ceea ce reusesti sa creezi. Ai darul de a insufleti si de a inspira oamenii sa se redescopere, sa iasa din carapace, sa formeze comunitati, sa impartaseasca cu ceilalti cu generozitate si cu dorinta de autodepasire. Eu cred in forta echipei si a solidaritatii. Stiu ca imprumutandu-ne unii altora energie si suport abordam cu mai mult curaj procesul de redescoperire interioara. Anumite povarnisuri nu le poti urca decat impreuna cu altii.
    Multumesc si tine-ne in priza!!!

  9. Ca intotdeauna , inca un articol care ma atinge atinge acolo unde e nevoie , care ma face pe zi ce trece sa ma trezesc .Multumesc Pera

  10. Pera iti multumesc pentru articol si suport, simt ca am ajuns in acest punct de constientizare a problemelor mele (uneori am senzatia ca intr-u in panica) dar ma calmez repede si sunt in cautarea solutiei pentru problemele mele. Acuma invat cum sa fiu eu pt mine, deobicei ma gabdesc la alti cum sa le dau suport, iar acest lucru ma facut sa uit de mine si de adevaratele mele nevoi. Imi doresc dint tot interiorul meu sa reusesc. Pana data viitoare toate cele bune :-).
    P.S. Imi dau seama ca nu ti-am gasit blogul din gresala ceva m-a ghidat aici :-).

  11. Buna!
    Felicitari pentru un nou articol bun si pe intelesul tuturor!
    De cand citesc si urmaresc materialele tale pot spune ca simt schimbari in viata mea si cred ca ce e mai esential vad unde gresesc si unde dracusorul ma ispiteste.
    Pana acum ma tot plangeam „ca nu pot”, „nu stiu”, „nu am” si multe alte NU-uri care n-au facut altceva decat sa ma tina in starea de somn continuu. Tu, esti un sprijin pentru mine si iti multumesc pentru asta si te rog s-o tii tot asa!
    Pentru mine articolul tau are urmatoarea morala: Toti avem greutati si daca le infruntam cu ochii deschisi viata are alta culoare. 🙂

  12. Foarte frumos spus Pera, si sa nu te indoiesti de faptul ca ești singur in lupta aceasta. Si încă ceva suntem aici pentru evoluție nu pentru egolutie. Mult respect

  13. Un articol foarte interesant atat ca idee cat si cu privire la continutul profund si aplicat…merita cu adevarat ceva momente de atentie si de gandire mai in detaliu…Pera nu se dezminte – multumesc, si mult respect…

  14. Ai mare dreptate in tot ceea ce spui. Am vazut in comentariile tele si influente din NETWORK 21 (autori, idei, concepte) . Avem cu totii nevoie de camarazi , de asigurarea ca nu suntem singuri in batalia cu noi insine…..

  15. Desii e neplacut sa nu pot adormii din cauza articolelor tale e mult mai placut sentimentul de a te recunoaste in cineva. Merci Pera…

  16. Si eu iti multumesc! Inainte de a descoperii acest blog eram intr-un mare impas, tu m-ai ajutat sa-mi dau seama ca totul depindea de mine si de ceea ce-mi doresc cu adevarat. Multumesc inca o data.

  17. Salutare, ma numesc Cristi si am 17 ani. Pot sa va spun ca ma regasesc in totalitate in articolul dumneavoastra. De la inceputul acestui an ma simt captiv intr-o stare de nefericire, neimplinire. Fac lucrurile din inertie, pana acum 1 luna cand mi-am pus intrebarra „de ce?”. Simt ca ma duc la scoala si aloc foarte mult timp(includ si pregatirea individuala) unor materii care-mi displac. De asemenea, imi vad profesorii ca pe niste persoane sictirite, obosite, dezinteresate. Sunt destul de confuz, nu stiu daca problema este la mine – intrucat imi vad toti profesorii in acest fel – sau chiat asa este. Reintorcandu-ma la subiectul principal, pot spune ca sunt cuprins intr-o stare de moleseala, de somnolenta. Nu mai sunt tentat sa invat lucruri noi si sa-mi depasesc lumitele, am ramas blocat la nivelul meu actual si asta ma streseaza foarte tare. De fiecare data cand vreau sa rezolv o problema mai complexa, ce-mi solicita, oarecum, creierul sunt tentat sa proctastinez, sa evit greul, ca si cum creierului meu i-ar fi lene sa gandeasca. In consecinta sunt tentat sa intru pe facebook, forumuri… sa ma intorc in zona de confort. Am inceput sa iau atitudine in privinta asta, mi-am instalat extensii pt browserul meu care ma impiedica sa intru pe siteuri ca facebook in anumite intervale de timp. Totusi, chiar si fara aceste distractii, nu ma pot concentra, mintea mea zburda in alte locuri. Nu inteleg de ce se intampla acest lucru( dizabilitatea de concentrare, sentimentul de nefericire/neimplinire si starea genetala de oboseala). Am inceput sa studiez dezvoltarea personala, timp de 2 luni am urmarit in mod constant materialele motivationale ale lui Brian Tracy, am citit diverse articole relatate subiectului, am luat si un curs online despre managerierea timpului si lucrurile par sa nu se schimbe in bine. Am uitat sa mentionez ca urmersec si continutul dumneaboastra de aproximativ 1 luna. Dupa cum ziceam, am ajuns la concluzia ca singura solutie de a scapa din starea asta in are am fost prins depinde doar de mine, trebuie ca eu sa am puterea sa imi identific problemele si sa incerc sa le corectez. Eu incerc, nu am rezultate(probabil nu fac cum trebuie). Ma simt in continuare nemultumit si neimplinit si cand ma gandesc la asta simt o durere puternixa in inima. M-am lungit mai mult decat ar fi trebuit cu acest mesaj si nu cred ca am reusit sa va descriu cat mai clar problema mea( nu cred ca este doat una, probabil toate micile nemultumiri insumate m-au adancit in starea asta). Foarte bun articolul.

  18. Superb materialul! Si eu am constientizat ca singura imi puneam capcane in evolutia mea si
    pentru a evita sa fac schimbări.

  19. Este foarte buna directia pe care mergi, dar ca sa scoti toti taracanii din minte ai nevoie inca mai mult timp de antrenament, exercitii :), acum pur si simplu invata si fa ceea ce ai gasit, acei care sunt acum campioni aveau aceleasi ginduri.

  20. Buna Cristi,
    Am simtit sa raspund la comment-ul tau. As vrea sa fiu un psiholog atat de bun cum e Pera, nu sunt psiholog, dar am observat doar din ce ai scris tu cateva ponturi ce-ti pot servi mai departe. Daca iti recitesti commentul detasat, obiectiv ai sa le vezi si tu.
    1. Ai o stare de nemultumire de sine. E un start bun. Macar stii unde te afli, stii cum ai vrea sa fie si stii ca vrei sa incepi sa faci ceva in directia dorita de tine. E foarte important sa constientizezi si sa nu umbli ca un zombie prin lume fara sa stii ce se petrece cu tine. Deci stii.
    2. Ai inceput sa faci primii pasi in a descoperi cum poti parcurge traseul de unde esti catre ce vrei sa fii. Dezvoltarea personala e foarte buna. Sunt mult mai multi autori ca Brian Tracy, cauta si citeste cat de mult poti. In timp creierul tau va absorbi informatie de calitate ceea ce profii nu-ti transfera prin atitudinea lor, poti prelua din carti si din internet. Increde-te ca tot ceea ce creierul tau memoreaza ca informatie in timp iti modifica perceptia asupra vietii. Asa cum o moaca posomorata te influenteaza sa fii poate demotivat si lipsit de directie, tot la fel un articol motivational, un model de succes pe care il urmaresti isi face loc in mintea ta si ramane acolo de unde va lucra in continuare, chiar si cand tu nu esti pe faza. Citeste mult! Da-i mintii hrana buna.
    3. Si ce daca ai citit 1 luna sau doua si nu observi rezultate? Renunta la a-ti cantari eforturile de dezvoltare. Nu mai numara, 1 luna nu e mult. Ce zici de-o viata? Toata viata ta ar trebui sa fii intr-o continua alerta de evolutie constienta. Nu-ti imagina ca daca ai citit o luna ti se va petrece un miracol, si restul vietii tu traiesti in acel miracol. Acel miracol se petrece in fiecare zi, si il hranesti in fiecare zi. Evolutie constienta. Crede-ma pe cuvant ca ai sa observi schimbarile in timp, evalueaza-te la 6 luni, sau la un an, daca chiar ai nevoie de evaluare. 1 luna sau doua e prea putin. Pune o samanta in pamant si urmareste-o cum creste. Nu creste intr-o zi, nici in 2. Dar in 6 luni poate inflori.
    In final mesajul meu pentru tine e: CONTINUA!

  21. BRAVO PERA! SI ACEST ARTICOL CA SI MULTE ALTELE ESTE EXTRAORDINAR! CHIAR AZI AM LUAT O DECIZIE GHIDATA DE „AUTOPILOT”, INSA AVIA ACUM CITIND ARICOLUL TAU, AM INTELES CA A FOST CORECTA, PTR CA AM LUCRAT MULT PINA ACUM CU SUBONSTIENTUL MEU, GHIDATA DE EXERCITIILE PSIHOTERAPEUTICE ALE ANDREEI PAPP, PLUS LA ASTA, CARTEA TA, „PERSONALITATE ALFA”, DE MULTE ORI CAND AM INTRBARI FARA RASPUNS O DESCHIZIND-O LA INTIMPLARE, I-M OFERA RASPUNSURI EXTRAORDIANRE! PTR MINE A DEVENIT O CARTE DE-A DREPTUL MAGICA! LA CURSURILE DE FRANCEZA PE CARE LE FRECVENTEZ ACUM, AM AVUT DE PREZENTAT CARTEA PREFERATA… AM PREZENTAT-O PE A TA… SI AM ADUS UN FRAGMENT DIN EA, ACEL UNDE TU SCRII CA DIFICULTATILE IN VIATA NE FAC MAI PUTERNICI… CAND A DAT EXEMPLUL CA DACA NU AR FI AER, NU AR ZBURA AVIONUL SI CA TOTODATA ASTA E O DIFICLTATE PTR AVION PE CARE O INFRUNTA, INSA FARA DE CARE ZBORURILE N-AR FI POSIBILE…TOTI AU RAMAS UIMITI, PROFESOARA MEA, CARE ESTE O PERSOANA FOARTE BOGATA SPIRITUAL SI INTELECTUAL, A VRUT S AO CITEASCA NEAPARAT! ESTI UN PSIHOLOG DE EXCEPTIE SI O PERSOANA FOARTE GENEROASA! – ASTA E PUTINUL DIN CE POT SPUNE DESPRE TINE. I-TI MULTUMESC MULT, PTR TOT CE FACI PTR NOI, EU AZI SUNT ALTA, DATORITA TIE SI ANDREEI, SI PINA A VA CUNOASTE PE VOI TRAIAM IN INTUNERCIC.. ASTA O SPUN CU INIMA DESCHISA.

  22. Ma bucur foarte mult ca am aflat de tine , si ca citesc articolele tale, din ianuarie 2014 m-am logat pe blog tau si am citit foarte multe articole, am aplicat in viata mea multe din sfaturile tale , am inceput sa imi fac irdine in viața, chiar se vad multe schimbari, si sunt foarte bucuroasa ca prin schimbările in bine din viata mea , datorita tie, am reusit prin puterea exemplului meu sa o conving pe sora mea sa faca si ea parte din blog ul tau . Imi doresc sa facă si ea schimbari in bine in viata ei cu ajutorul tau prin articolele scrise de tine. Iti multumesc ca existi , iti doresc mulra sănătate si bafta in continuare.

  23. Buna Pera! Imi place cum gandesti, si sunt perfect deacort cu tine . In schimb eu sunt de parere ca lenea si minciuna e principala cauza a problemelor noastre.

  24. Daca tot era vorba ca principiile financiare pentru imbogatire sunt tot aceleasi ca si acum cateva mii de ani, ‘ Cel mai bogat om din Babilon ‘ ar fi o carte buna care sa ateste acest lucru.

  25. Cu ceea ce am ramas eu din acest articol este ideea ca un om se trezeste la viata atunci cand in loc sa nu mai caute scuze pentru ceea ce nu are, incepe sa caute solutii pentru cum sa castige ceea ce isi doreste!
    Felicitari pentru aceasta formulare Pera!

  26. An interesting dialogue is worth comment. I believe that it is best to write more on this subject, it won’t be a taboo topic but usually individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.