Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
În lupta vieţii suntem toţi camarazi

Nu crede că eşti primul om pe pământ care se confruntă cu problemele pe care le ai.

Crezi că iubirea dintre Elena din Troia şi Paris era diferită de iubirea dintre Romeo şi Julieta şi crezi că iubirea dintre Romeo şi Julieta e diferită de iubirea dintre Ion şi Maria dintr-un sat din Vaslui?

Crezi că acum 1000 de ani nu erau bogaţi şi săraci? Crezi că principiile care făceau un om prosper acum 1000 de ani sunt diferite de principiile de azi sau greşelile ce îl fac pe un om sărac sunt diferite faţă de acum 1000 de ani?

Dacă crezi asta, eşti o persoană naivă.

Orice problemă ai tu azi, foarte multe generaţii de dinaintea ta au avut-o.

Comportamentul şi creierul uman nu s-au schimbat foarte mult iar evoluţia este greoaie. Ea nu se produce de la un an la altul, ci de la o eră la alta.

În iubire, nimic nu este schimbat de zece mii de ani. Mecanismele atracţiei, sentimentul geloziei, atracţia sexuală, dorinţa de atingere umană, sunt la fel de mii de ani.

Drama este când crezi că tu pentru prima oară te confrunţi cu o problemă şi te dai de ceasul morţii că nu găseşti soluţia.

Will Smith are un video super bun în care se adresează tinerilor şi le spune că în viaţă, secretul este alegatul şi cititul.

De ce alergatul? Pentru că la un moment dat, în timp ce alergi, oboseşti şi mintea spune ”am obosit, nu mai pot” şi acela este momentul în care tu îţi vei învinge şi controla mintea, arătându-i că mai poţi.

De ce cititul? Pentru că sutele de generaţii care au trăit înainte s-au confruntat cu aceleaşi probleme ca şi noi şi dacă au găsit soluţia, au scris-o undeva.

Oamenilor nu le place să le spui adevărul.

Oamenilor le place să îşi protejeze ego-ul.

Chestia este că în momentul în care pricepi un pic despre ce e viaţa, eşti ca un spectator la teatru care vede aceeaşi piesă pentru a 753- a oară.

Când mai bag câte o pastilă despre poligamie, sau spun că oamenii sunt zombie adormiţi care trăiesc din inerţie fără să ştie pe ce lume trăiesc, o fac pentru că văd asta în zecile de mii de mesaje anonime sau semnate pe care le-am primit în cei 11 ani de când mă aflu în domeniul psihologiei.

Când pun un mesaj pe Facebook, orice părere ai avea despre el, vreau să ştii că nu este doar părerea personală a lui Pera şi că acel mesaj are greutatea a sute de cazuri şi tipare observate de mine în munca mea. Oamenii au un potenţial extraordinar, dar foarte mulţi trebuie treziţi, pentru că dorm într-un somn al conştiinţei.

Aceasta este misiunea mea şi puterea noastră ca şi comunitate creşte cu fiecare om care s-a trezit.

Cum se produce schimbarea?

Zilele acestea mi-am dat seama cum se produce schimbarea, când m-am gândit cum am reuşit eu să mă schimb şi să trec la nivele superioare ale evoluţiei mele, pentru a genera rezultate mai mari.

Schimbarea a venit când m-am TREZIT.

În psihologie, trezirea aceasta se cheamă conştientizare, dar mi-am dat seama că este un cuvânt pompos şi lumea nu se dă pe spate de entuziasm când îi spui să facă exerciţii de conştientizare.

În schimb, lumea înţelege foarte bine ce înseamnă să fii adormit şi ce înseamnă să fii treaz.

În psihologie şi dezvoltare personală, când spunem că omul este adormit, spunem că el este inconştient, adică habar nu are ce face şi că de obicei face prost ceea ce face.

Când spunem că un om este trezit, înseamnă că el ştie foarte bine ce face şi care sunt consecinţele pe care şi le asumă.

În timp ce lucram la proiectul Impulsul Fitness, momentul în care mi-am dat seama de puterea trezirii, a conştientizării, a fost când mi-am dat seama cum a reuşit antrenorul meu, Sorin, să mă ajute să mănânc mâncarea ce nu mă îngraşă fără să fie fizic lângă mine.

Ani de zile mâncam fără să mă gândesc la ce mănânc, la orice oră. Şi am ajuns cât un porc.

Am început să mă atrenez cu Sorin unde progresul era greoi şi chinuit deoarece toată munca de la sală se ducea dracului când eram singur acasă şi haleam jumate de borcan de nutella la 12 noaptea.

Când s-a produs cu adevărat schimbarea?

Păi când m-am trezit odată cu mâncarea proastă în mână şi pe umărul meu din dreapta era Sorin, iar pe umărul meu stâng era un drăcuşor, un Pera mic cu coarne, latura mea întunecată şi distructivă.

Pentru prima oară în viaţă, vocea lui Sorin răsuna mai tare decât vocea mea autodistructivă şi inconştientă.

După 2 ani în care Sorin se uita pe caietul meu în care notam ce mâncam şi mă certa, spunea:

“Când mănânci gândeşte-te…aşa mănâncă un campion? Ce îţi spune bunul tău simţ când mănânci pâine cu salată de vinete şi maioneză şi brânză noaptea, aşa mănâncă un sportiv? Un om care vrea să fie cea mai bună variantă a lui?"

Ei bine, după 2 ani, am început să aud acest gen de discursuri în cap chiar dacă antrenorul nu era cu mine acasă şi eu puteam să fac ce vreau.

După 2 ani, a reuşit să mă trezească şi mi-am dat seama de ce Sorin este un aşa bun antrenor şi de ce poate să ofere rezultate garantat într-o industrie plină de încercări eşuate.

Pentru că îţi repetă atât de mult mesajele corecte, convingerile corecte, îţi insuflă atitudinea potrivită şi te inspiră prin puterea exemplului încât la un moment dat devine prietenul tău imaginar şi te ajută să duci bătălia cu demonii tăi.

Da, este o victorie mare să învingi în lupta cu tine însuţi şi să îţi câştigi dreptul să îţi tatuezi pe tine citatul minunat a lui Buddha:

”Cine se cucereşte pe sine, e mai puternic decât cel care învinge 1000 de inamici, într-o mie de bătălii diferite.”

Vezi tu, Pera e aici să ajute cât de mulţi oameni poate. Dar şi Pera are nevoie de ajutor pentru a-şi depăşi propriile obstacole.

Nimeni nu se ridică în viaţă pe proprii săi umeri.

Eu am nevoie de mentori, ajutor şi educaţie permanentă. Şi tu ai.

Avem nevoie unii de alţii şi noi toţi suntem şi discipoli şi mentori în acelaşi timp.

Cu cât realizăm mai repede că trebuie să acţionăm ca şi o comunitate cu atât mai bine pentru toţi.

Să nu deviem de la subiect.

Cum se petrece schimbarea reală? Prin trezirea omului.

Când ştim că omul este adormit?

Când este nefericit şi nu ştie de ce.

În iubire, bani, sănătate, scopul vieţii sau orice altceva, dacă nu eşti feiricit şi împlinit şi nu ştii de ce, eşti adormit, inconştient.

Şi ai nevoie de trezire. Care este soluţia?

Vocile adevărului şi dreptăţii din capul tău trebuie să învingă vocile greşelilor, slăbiciunilor şi viciilor.

Cum facem asta?

Păi ne ajutăm cititul, ascultând mp3-uri, videouri în care vocile oamenilor pe care îi admirăm, care ne pot oferi puterea exemplului propriu de reuşită, să acopere vocile demonilor din capul nostru.

Când încep să caut soluţii la ce vreau în loc să mă plâng de ce nu vreau, acesta este primul semn că încep să îmi doresc ceva cu adevărat.

Când îmi spun ”voi face orice este nevoie” ca să obţin ce vreau, acesta este alt semn că sunt pe cale să obţin ceea ce vreau.

Să ştii ce vrei, să ceri ce vrei, să lupţi pentru ceea ce vrei. Să mergi noaptea la culcare ştiind că tu ai făcut tot ceea ce stătea în puterea ta pentru a aduce lucrurile pe care le doreşti în viaţa ta.

Asta înseamnă trezirea. Asta înseamnă atitudine de personalitate alfa.

Vreau să ştii că viaţa mea pe acest pământ este dedicată ţie, acel om pe care probabil nu îl cunosc personal dar care îşi ia din timpul lui să citească aceste articole. Voi face orice îmi stă în putere să te ajut să câştigi bătălia cu tine însuţi şi fii sigur că şi eu duc proprile mele lupte.

Cel mai motivat sunt când ştiu că în lupta asta, am camarazi şi nu sunt singur.

Despre cum să fii o personalitate alfa şi cum să câştigi în lupta cu demonii interiori găseşti în cărţile mele Ghidul personalităţii alfa - pentru lideri născuţi din focul acţiunii şi Personalitate alfa - descoperă comoara ascunsă din tine.

Îţi mulţumesc.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții