Indura si lupta pana la capat!

Indura!

La capatul suferintelor tale se afla cele mai mari comori ale tale.

E un citat ce imi place foarte mult, din filmul Rocky Balboa:

"Undeva de-a lungul timpului, te-ai schimbat si ai incetat sa mai fii tu. Ai lasat oamenii sa arate cu degetul spre tine si sa iti spuna ca nu esti bun.

Si cand lucrurile au inceput sa mearga prost ai cautat ceva sau pe cineva pe care sa arunci vina pentru ca lucrurile merg prost.

Lumea nu este tot timpul insorita si plin de curcubee. Lumea poate fi un loc dificil si plin de rautate. Si nu ma intereseaza cat de dur esti, te va lovi si te va tine la pamant vesnic, daca o lasi.

Nici eu, nici tu, nimeni nu poate lovi asa puternic cum te loveste viata.

Dar nu e vorba despre cat de tare poti sa lovesti ci despre cat de tare poti sa fii lovit si sa continui sa mergi inainte.

Asa se castiga luptele. Acum, daca stii cat valorezi du-te in lume si cere ceea ce valorezi.

Dar trebuie sa fii dispus sa fii lovit. Si nu ai voie sa arati cu degetul si sa spui ca nu esti ceea ce vrei sa fii din cauza altora.

Lasii fac asta ir tu nu esti un las. Esti mai bun de atat.

Eu te voi iubi orice ar fi.

Dar pana nu incepi sa crezi in tine nu ai o viata" Rocky Balboa catre fiul sau

Imi place acest citat pentru ca are un mare adevar in el.

Viata ne loveste pe toti, intr- un ritm si o intensitate diferita, insa toti ne-o luam in freza.

In iubire nu cred ca exista om care sa nu fi plans cel putin odata si sa considere ca viata nu are sens fara persoana iubita. Am cunoscut barbati foarte duri cazuti in genunchi ca niste milogi in fata femeilor iubite si am cunoscut femei care si- au distrus intreaga viata din cauza unui barbat ce nu le-a raspuns iubirii.

La capitolul bani de cate ori noi toti nu ne-am trezit fara resurse ca sa putem sa ne indeplinim dorintele. Care dintre noi nu a avut zile in care a mers pe strada cu capul plecat si umerii grei de povara unor datorii, sau a unor lipsuri si suferinte materiale care ne-au dat un gust amar.

In privinta sanatatii, de cate ori nu ne-a umilit viata si ne-a aratat cat de fragili, muritori si neinsemnati suntem ori luandu-ne sanatatea ori luand-o cuiva drag noua.

Social, iti duci aminte macar odata cand te-ai simtit umilit, rusinat sau parasit de chiar prietenii tai? Cand ai simtit ca nu ai deloc valoare si nu ai ce sa oferi celor din jur?

Ei bine, viata are multe cai sa te loveasca insa tu trebuie sa induri. 

Trebuie sa induri pentru ca dupa multe lovituri chiar si viata va obosi pentru o clipa iar daca tu inca esti acolo te poti ridica pentru a-ti lua revansa.

Intarit de toate loviturile acuma ai pielea mai groasa, atentia mai ascutita, loviturile tale au forta, dorinta ta de a trai este maxima si stii ca nu mai exista cale de dat inapoi.

Incepi sa lovesti viata inapoi ranjind cu bucurie ca desi ai primit multe lovituri poti si tu sa dai cateva inapoi.

Daca ai indurat bine loviturile vietii ai invatat suficient pentru ca acum sa fii mai bun, mai puternic si mai pregatit ca oricand sa iei inapoi ceea ce este al tau.

Bucuria de a trai o viata exact asa cum iti doresti!

Iar cand viata va fi in corzi si esti pregatit sa ii dai lovitura finala ai o revelatie.

Viata nu a vrut defapt decat sa iti fie mentor, antrenor si ghid.

A stiut ca ce nu te omoara te va face mai puternic si ca doar lovindu-te si incoltindu-te te va face sa dai tot ce ai mai bun in tine.

S acum uita-te la tine!

O fiinta mai frumoasa, mai puternica si mai pregatita ca oricand sa faca fata oricaror provocari.

Acum ai trecut examenul vietii iar viata iti ofera toate bogatiile ei pe care le-ai castigat prin meritul tau.

Vreau sa te rog astazi sa induri orice suferinta iti arunca viata in cale.

Nu este deloc usor sa iti pastrezi un spirit optimist cand aproape toate necazurile se abat asupra ta.

Insa vreau sa stii ca la capatul tuturor suferintelor vei renaste ca pasarea Phoenix din propria cenusa si vei arata lumii intregi ca esti o personalitate alfa.

Si vreau sa stii ca in lupta ta vei fi niciodata singur.

Eu sunt aici si lupt cot la cot cu tine.

Si nu am sa opresc nicio clipa pana cand nu vom face impreuna din lumea asta locul in care meritam sa traim, sau vom muri incercand.

Pe asta poti sa te bazezi.

Vreau sa stii ca te iubesc si in lupta ta vad toate luptele mele pentru ca la final suntem una si aceeasi.

Oameni aruncati intr-o lume scaldata de flacari cu optiunea de a reusi sau a muri incercand.

Cu drag,
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

289 de răspunsuri

    1. Exact ! Mie, poate pentru ca m-am regasit luptand si sperand enorm in triumful meu in fata vietii ! In acea zi voi multumi Universului pentru tot ce voi fi ajuns !

    2. ceea ce ai scris este exact ce vroiam sa aud…..cuvantul "indura" ….o fi bun cand vrem mai mult,. ma aflu azi in situatia in care, dpa o aventura cu un baiat de un an de zile…sa fiu confuza, ba sa renunt, ba sa vreau un surplus…..e o aventura sexuala , stiam d ela inceput, am riscat, mi-a placut baiatul….e clar ca nu am parte de "delicatesele: dintr-o relatie "ortodoxa", bazata pe sinceritate absoluta si fidelitate…..dar am vrut sa-i arat o parte din mine….acum vreau sa-i cer ceva mai mult…fara sa-l fortez…vreau sa ajung sa mai pastrez relatia….sa-mi dea putere, sa fie benefica, sa ne acordam ceva mai multa atentie…vreau sa-i cer asta , se pare ca se va cam speria, dar macar stie ce vreau in momentul de fata……stiu ca la un moment dat o sa pun eu punct legaturii, dar inca mai imi place sa fiu in ea. vreau sa stiu ca conez ptr el,,,vreau sa fiu eu mai sigura de mine, orice ar fi

    3. Fiecare om e crescut astfel incat sa ramana copil. I se ordona totul, e invatat sa se supuna. Astfel devine dependent, asteapta ca mereu sa i se spuna ce sa faca si ce sa nu faca. Maturitatea inseamna priceperea de a lua decizii singuri, de a fi pe picioarele tale. Societatii nu ii plac oamenii maturi. Oamenii maturi sunt periculosi pentru ca traiesc dupa capul lor, asa cum le dicteaza propria constiinta. Omul matur nu-si bate capul cu onoarea si nu umbla dupa prestigiu. Este oricand gata sa sacrifice totul, in afara de un singur lucru-Libertatea. Asa ca, pt a fi cu adevarat liber, trebuie sa ucizi toate acele voci care ti s-au imprimat in minte si sa fii gata sa risti. Foarte putini sunt capabili sa-si traiasca viata, majoritatea dintre noi traim vietile parintilor nostri, conducatorilor nostri…Pacat…viata este cel mai frumos dar pe care l-am putut primi, dar noi o uram de cele mai multe ori. Felicitari pt atitudinea ta draga Pera

    4. da … Pera …te lupti , dar anii trec ..si o data cu anii apar alte prioritati si uiti pt ce te luptai sau nu …

    5. Sa va spun ce este aceea suferinta…pot apune cand incepe….ea nu se termina…: Am 42 de ani, sunt femeie. Ia-ta viata mea: -agresata sexual (si chiar mai mult) la 7 ani;-copilarie trista datorita parintilor (intelectuali) ce se certau si se bateau mereu (mama a avut cateva tentativa desigur nereusite de sinucidere);-m-am zbatut ptr cariera dar nu am reusit sa-mi ating telul nici pe 1/2;- desigur ca am suferit din dragoste;- desigur ca in casnicia mea am fost inselata de cel putin 1 dara;- am nascut un copil prematur care a decedat dupa nastere;- am facut fertilizare in vitro si am nascut gemeni;-unul dintre gemeni este autist;- intre timp ma aflu in pericolul de a pierde toate bunurile atat mobila cat si imobile (dar am chelt cu cresterea a 3 copii, cel autist necesita fff multi bani)….de pb marunte nici nu ma mai sinchusesc. Ptr fuecare peoblema in parte plang si ma ridic sa merg mai departe….sufar cand plang, cand ma ridic si cand zambesc altora ascunzand durerea din sufletul meu …zamberul a devenit o masca. Am 42 de ani….si de la 7 ani mi se aduna in carca aceste „incercaru”….si pana cand?….dar pana cand ? Cat putem sa induram?…destul…dar oana cand?….

    1. da asa este, cat de greu si dezamagiti am fi, trebuie sa ne ridicam si sa o luam de la capat. Problema e ca nu poti percuta imediat, exista acea perioada de down. Aici e problema cat dureaza aceasta perioada. Oricum ideea e foarte buna si este o oaza pentru cei descurajati. Daca ramai pasiv in troaca cu melancolie esti blocat si esecul atrage dupa sine un alt esec.
      Asa ca pentru toti descurajatii, capul sus mergeti inainte no matter what pentru ca e singura solutie.

  1. Draga Pera,
    materialele tale au in centrul lor preocuparea pentru om si binele lui, esti poarecum un altfel de doctor si asta este foarte bine. De multe ori ma regasesc in exemplele pe care le dai tu sau in provocarile pe care le prezinti si asta ma face sa inteleg ca trebuie sa evoluam impreuna, toti cei care ne dorim sa facem ceva mai bine si mai bun in viata noastra. Cred ca una dintre cele mai mari provocari este sa gasim puterea de a lasa deoparte starea de nemiscare si sa incepem sa actionam… cum o spui tu.
    Imi place materialul, a fost o lectura placuta acum, dimineata, la cafea. Si nu in ultimul rand utila. Imi place ca ai curajul sa recunosti.
    O zi frumoasa sa ai.

  2. Un articol „miscator” despre capacitatea omului de a indura cele mai groaznice lucruri (probleme de sanatate, lipsa de iubire, lipsa banilor) cu care se confrunta omenirea. Din pacate doar lipsurile vietii iti dau lectii, doar traind pe pielea ta si simtind lipsurile actionam si obtinem rezultate, doar indurand iesim din zona de comfort si actionam , insa in multe cazuri este prea tarziu cand incepem sa actionam. Multumesc ca ne faci constienti de lucrurile acestea si ca ne iubesti.

  3. „Când totul merge împotriva ta,
    şi ţi se pare că nu mai poţi rezista
    nici măcar un minut mai mult,
    niciodată să nu renunţi atunci,
    pentru că acesta este timpul şi locul
    în care fluxul se va întoarce.”
    Harriet Beecker Stowe

  4. Am invatat „lectia” pe care o expui atat de expresiv, intre 20 si 27 de ani, cand a trebuit sa o iau in freza in mod repetat, atat personal, cat si profesional. Concluzia la care am ajuns: nu conteaza de cate ori cazi, ci conteaza sa te ridici de fiecare data; odata ce te-ai ridicat, restul e mai usor.
    Mi-am dat seama ca, daca cineva m-ar fi invatat asta de mica, mi-ar fi fost mai bine. Asa incat, incerc sa-l invat lectia aceasta pe fiul meu de 1 an si 8 luni. De multe ori se impiedica, se loveste si, evident, cade. Primul instict este sa ma reped la el, sa il iau in brate si sa il alin, sa il fac sa nu mai planga. Marturisesc ca nu fac acest lucru, ci, ma apropii de el si il incurajez sa se ridice. Il iau in brate cand ajunge pe piciorusele lui la mine si ma straduiesc sa il fac sa inteleaga de ce a cazut (ii arat jucaria de care s-a impiedicat sau coltul covorului…).

  5. Nu toti pot indura, Pera.De aceea sint alcoolici, drogati, depresivi.Unii chiar nu pot indura, nu tine de ei.De exemplu eu acum nu pot indura faptul ca mi-a fost inima pe calea ferata, a zdrobit-o trenul iar acuma, deja vindecata, nu mai am putere sa -mi doresc nimic.Adica nu ma intereseaza, nu mai pot, nu mai vreau sa indur.Chair daca sint de acord cu ce spui 100%

    1. Eu cred ca o sa vina un moment in care o sa poti, acela cand o sa realizezi ca e mai important sa dai decat sa primesti, ca asa atingi ferisirea, si sa dai tuturor, fara masura, nu numai unei/unor persoane. Atunci o sa te rogi la Dumnezeu sa iti dea zile ca sa faci bine altora, si o sa te hranesti cu asta. O as vina timpul asta candva, cand, nu stiu …

  6. Uneori viata e foarte complicata, de cele mai multe ori, cel putin dificila, dar daca stam bine sa ne gandim, ‘avem tot ce ne trebuie pt a obtine orice ne dorim’

  7. Multumesc.Sa stii ca de data asta chiar mi-ai dat curaj sa fac ceea ce mi-am propus.Stiu ca o sa fie greu si ca am sa intampin multe greutati dar cuvintele spuse de tine acum imi dau putin impuls.Sper sa renasc ca pasarea Phoenix si sa imi gasesc drumul cu toate ca nu mai sunt asa tanara.
    Cu stima.

    1. Nu tineretea este totul, ci sansa pe care nu o pierdem niciodata de a incepe sa punem caramida langa caramida pentru constructiile pe care trebuie sa le ridicam in viata aceasta.
      Am si eu unoeri senzati legate de varsta, dar scap mereu de ele incercand sa fac lucruile potrivite statutului meu, perioadei in care ma aflu si nu in ultimul rand multumesc mereu pentru toate caderile, starile de bine si provocarile.
      Succes, nu uita niciodata ca dupa rezolvarea unei probleme in mod corect, apare alta, care ne duce mai departe in evolutie

  8. E important sa luptam pentru ca ori cate suferinte am avea intr-un final razbatem. Atunci cand ne-am implinit un vis sentimentul e fantastic.
    Si da sunt alaturi de tine.

  9. „Vreau sa stii ca te iubesc si in lupta ta vad toate luptele mele pentru ca la final suntem una si aceeasi ” La fel, in luptele tale ma regasesc, ma inteleg, stiu ca nu mai pot da vina pe altii pentru alegerile facute. Sunt intreaga cu rani cu tot 🙂 Stiu cat valorez 🙂 Ceea ce tu imi oferi e o harta si nebunia aventurii de a tzinti spre tzarmul unde doresc sa ajung. Tzarm pe care imi era teama sa-l definesc……si puteam pluti in deriva ani in sir 🙂 Sunt bucuroasa ca „te-am chemat” in drumul meu. Te pomenesti ca sunt pregatita sa ma arunc in valuri …….:)
    Irina

  10. d Da, multumesc. Cred ca vorbim despre arta de de a accepta provocarile vietii, acele provocari care ne fac intelepti si minunati. Acele provocari care ne ajuta sa mergem demni si modesti inainte.

  11. …gandurile tale sunt frumoase,indemnurile curajoase,,,iubesc oamenii de felul acesta,sunt adieri de vant ce-mi misca barca atunci cand mi-am pierdut vaslele si nu mai zaresc farul…multumesc!

  12. Da, e adevarat, viata te supune multor incercari, important este sa rezisti si sa mergi mai departe. Multumesc ca esti alaturi de noi.

  13. Ma bucur ca esti mentorul meu si ma ajuti sa trec peste toate probleme si dificultatile pe care mi le ofera viata si pe care mi le creez uneori ..!! Multumesc

  14. Foarte foarte frumos……. Am sters cateva lacrimi care au tasnit fara voie citindu-ti mesajul . Suntem toti militari de cariera pe lumea asta ,viata e o lupta . Induri ,te zbati ,te incrancenezi si in final realizezi ca totul e o desartaciune …….Ma rog undeva e si rasplata suferintelor asta e cert dar pretul platit e uneori incomparabil cu ceea ce castigi .In fine adevarul despre zadarnicia vietii il aflam poate la sfarsitul vietii pana atunci nu ne ramane decat sa induram crezand ca vom deveni fiinte mai bune ,mai frumoase ,mai iubite.
    Eu am invatat de la viata ca nimeni si nimic nu te va aprecia daca tu insati nu te apreciezi .

  15. Iti multumesc Pera pentru toate articolele extraordinare! Chiar de ma simt coplesita uneori, stiu ca reusita depinde doar de mine, asadar ma ridic, ma scutur si merg mai departe!
    Iti multumesc pentru tot ceea ce faci!

  16. Ei,acceptarea…curajul de a accepta…ma iubesti?…noi toti trebuie sa ne iubim unii pe altii…scrii asa de aproape de inima omului…dar viata nu este mereu cum ne-o dorim…iar vorbele nu sunt mereu suficiente…tot binele!

    1. Cum de ma cunosti asa bine?De unde stii cine sunt?Sunt mai frumoasa si mai puternica decat am fost oricand.Asta dupa ce mi am pierdut casa,banii,afacerea,m am luptat cu boala,la 2 luni dupa tratament mi am pierdut sotul intr un stupid accident casnic,nu mai am servici,fiul meu este student ,rudele sotului mi au intors spatele si vorbesc urat,dar eu consider ca viata e frumoasa.II multumesc lui Dzeu pentru fiecare copac,pentru ca acum sunt sanatoasa si mergem mai departe cu acest minunat dar care este viata!

    2. ce nu te doboara,te intareste de cele mai multe ori.fiecare avem greutati si merita sa luptam pt un viitor mai bun,chiar daca ne lovim de multiple piedici…CURAJ si….INDURA!!!

    3. Imi place sa citesc ,tot ce scrii,esti o persoana puternica ,toti ne-am dori sa fim mai tari ,mai puternici dar viata ne arunca in viltoarea ei.Personal ma consider o persoana puternica ,dar nu sunt multumit inca de mine ,cred ca pot mai mult si nu am avut inca ocazia sa arat sau poate mam lasat cuprins de febra vieti.Sunt nascut in 1966,generatia lui ceausescu,am facut fac de zootehnie buc,fac de drept,si muncesc la o firma de transport de dimineata pina seara ,zi de zi fara simbete fara duminici ,si tot nu ma ajung ,am doi copii,fata a intrat la ase,o sa inceapa din toamna la buc ,baietel in clasa a 5 .sotia operata de doua ori de tiroida ,diagnosticata cu cancer,pensionara pe caz de boala.DAR EU MERG INAINTE ,Incerc sa supravetuiesc,sunt consilier la primarie in comuna,la firma de transport lucrez la doua firma,coordonator transport,cu psi si protectia munci.ACUM mai nou am intrat la o firma de produse naturiste sa mai cistig un ban,in timpul liber.Asta e viata ,nu stiu ce as mai putea sa mai fac//

  17. Foarte adevarat si si bun articolul despre faptul ca o persoana chiar trebuie sa indure si sa treaca peste perioade grele pentru a reusii sa isi creeze un viitor exact cum il doreste. „Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oamenii care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca numai exista nici o speranta !
    „.Foarte adevarat si incurajator articolul pera keep it up!

  18. Am simtit foarte mult curaj si dorinta de a ma „lupta” cu viata citind randurile tale! Multumesc ca esti acolo!

  19. Iti multumesc Pera pentru gandurile bune si sentimentele incurajatoare. Si noi te iubim. Ne oferi valoare, ne impingi de la spate cum nimeni nu a mai facut-o pana acum. Tu chiar ne vrei binele. Se vede cat de pasionat esti in ceea ce faci. Pentru mine esti o sursa de inspiratie, un model. Articolul de azi este diferit. De obicei ne certi pentru e ne motiva si a ne face constienti de realitatea din jur. Dar acum esti bland. Parca ne iei de mana si ne spui ‘iesi fara frica in viata, eu te sprijin’.
    La mai multe articole de acest gen (recunosc ca mie imi plac mai mult alea in care ne tragi suturi in fund :))).
    Andreea

  20. Oamenii sunt destinati sa faca lucruri marete, nu avem limite. Frate, caci asta e apelativul ce merita folosit, asemenea cavalerilor din vremurile mult apuse iti pun alaturi sabia mea si arcul meu. E o onoarea sa duc lupta alaturi de oameni minunati.
    Multumesc.

  21. Pera merci! Chiar aveam nevoie de un articol ca asta! Stii de ce?
    Vineri am proba fizica la academie si luni am scrisul, sunt o fire optimista si am incredere in fortele mele, imi place sa demonstrez ca sunt bun, iar cu articolul acesta mi-ai ridicat motivatia foarte mult.
    Am devenit un om de 100000 de ori mai bun cu ajutorul tau si al celor de pe as.
    Nu imi dau seama, dar mereu cand cautam un raspuns, venea si un articol care sa mi-l dea.
    Faci o treaba excelenta, voi da tot ce pot pentru a-mi atinge obiectivele.
    Sa ai o saptamana minunata.
    Salut

  22. totul tine de felul in care ne vedem pe noi insine.
    Tot ceea ce insemna mediu exterior este egal cu zero atat cat exista consecventa interioara

  23. Ma bucur ca ne dai speranta sa nu ne dam batuti, si sa cerem cat mai mult de la noi…se vede ca stii ca dupa orice ploaie va aparea si soarele care a stat ascuns dupa nori…iti multumesc pentru incurajari !

  24. La fix ai venit cu comentariul.Simteam ca miroase a speranta alterata si trebuie sa las garda jos ca ma obosit. Dar mai castigat si m-am inversunat , stau de-a curmezisul sa pot sa tin piept sa nu mi se rastoarne barca. Poate am vaslit prost si merit cate-o palma. Multumesc frumos, ma-i incurajat sa nu ma las.

  25. ideea este buna…daca am pune in practica acest lucru, nu ar mai fi depresivi sau sinucigasi. oricum orice sut in fund este un pas inainte… doar ca uneori stai ceva mai mult in genunchi incercand sa te aduni si sa-ti inghiti lacrimile provocate de acel sut.

  26. Se poate spune că a îndura este ceva divin. Importantă este însă iubirea. Dacă ne va învăţa cineva să iubim în permanenţă viaţa ar fi mult mai frumoasă.

    1. Draga Ioan,
      Dumnezeu ne invata permanent sa iubim. Daca suntem atenti si receptivi la toate evenimentele si persoanele din viata noastra putem descifra mesajul de iubire ascuns in spatele lor. Nu cred ca trebuie sa asteptam sa ne invete ,,cineva'' sa iubim. Iubirea oricum exista in noi. Si este ,,mai divina'' decat indurarea.

    2. Ioan, nimeni nu trebuie sa ne invete sa iubim…pt ca noi ne nastem din iubire si prin iubire, in consecinta , iubirea este in fiecare din noi, doar trebuie sa lasam ura, invidia si egoismul deoparte si iubirea iese la suprafata..

  27. Sincer cred in ceea ce crezi si tu, chiar daca poate eu sunt neisemnat si mic dar peste ceva timp, va aparea si rasplata…. sunt in italia si eu si prietena , si suntem ca niste sclavii aproape…. dar nu avem ce face, eu sunt fericit pt fiecare zi care pot vedea lumina soarelui, ca pot sa strang pe prietena mea in brate, si ca am un loc de munca destul de ok, chiar daca e greutz. te iubesc pt. ca esti o fiinta extraordinara…

  28. Draga Pera, exact la fix am primit mail-ul tau!
    Sunt exact in perioada in care urmeaza „s-o iau de la capat”, sa-mi revin ca pasarea Phoenix, sa ma scutur de tot ce este rau/ mi-a facut rau…., sa devin mai puternica si mai inteleapta, sa invat din greseli ….ca sa fiu foarte bine cu sufletul meu, cu viata mea!
    Nu este usor, mai avem „caderi” dar, important este sa nu ne lasam, sa mergem mai departe cu capul sus, avand incredere in Dumnezeu si in noi!
    Te felicit pentru tot si iti doresc o viata minunata!
    Cory

  29. Multumesc PERA pt.”IMPULS”,te exprimi motivant si mobilizator,chiar daca uneori esti derutat ca ceilalti nu supscriu intocmai principiilor tale desi sunt perfecte,logice si par sigure ele in primul rand te cresc pe tine,te desavarsesc pe tine,sunt un bec aprins in noapte dar nu e singura si nici unica .Eu am o vorba a mea „CU CAT MAI RAU CU ATAT MAI BINE”.ti se pune pe umeri atat cat poti duce ,am invatat sa nu ma plang,sa ma bucur cand dau de greu,uneori imi sap groapa singura,atunci pot face evaluari corecte despre ce si cine ma inconjoara.E perfect sa stii adevarul intr-o lume falsa…
    O ZI STRALUCITOARE !

  30. Multam ,te iubesc ca fiinta umana ,cu bune si cu restu l ,ma ajuti sa trec prin peobele vieti la fel ca si ceilalti,esti binevenit indifesent ca nu toti pot face cum vrei tu ,esenta este ca ne accepti asa cum suntem ,e bine Pera mergi mai departe ,va veni si timpul nostru la momentul oportun,fi binecuvantat si multa sanatate.

  31. Excelent! Pur si simplu excelent! Mai zicea Friedrich Nietzsche ca orice om care are un „de ce” va putea indura in viata asta orice „cum”. Esti tare, Pera! Tot asa inainte!… si noi cu tine 🙂 Te imbratisez cu drag!

  32. Stiu sigur ca vom munci impreuna.Fiecare la bucatica lui de viata si totusi impreuna, pentru o viata mai buna a noastra a tuturor.Tot ce am invatat sau invatam trebuie transmis mai departe.Toata starea de bine se va rotunji ca intr-un bulgare de zapada urias, la care la un moment data toti vor contribui.
    Cu mult drag Pera

  33. intr-adevar si eu am indurat destule si sunt constienta ca voi mai indura deoarece viata este o lupta continua ,dar oare de ce nu reusesc sa o fac pe fetita mea de 15ani sa inteleaga acest lucru?si mai ales cum oare as putea s-o fac sa aibe mai multa incredere in ea?este complexata deoarece este mai plinuta dar nici nu are rabdare sa faca ceva in sensul asta.ma lupt cu ea de cativa ani buni si nu reusesc sa fac nimic in sensul asta.nu stiu cum s-o mai ajut sa scape de complexe.am nevoie si eu de ajutor ca s-o pot ajuta .

  34. Astazi nu este tocmai o zi buna…am plecat de acasa spre job cu capul plecat exact cum ai zis tu…gandindu-ma ca nu este un lucru pe lumea asta pe care sa-l obtin cu usurinta …mereu a trebuit sa lupt si sa lupt sa-mi fie bine…si ce crezi Nu-mi este bine…ajung la birou si ghici ce ?
    primul mail care imi sare in ochi : INDURA…multumesc…lupta cu viata nu se sfarseste niciodata,tot ce putem face este sa incercam sa fim din ce in ce mai buni si sa nu ne lasam doborati…

  35. Multumim Pera ,trebiue sa stii ca : , cu fiecare zi ingrosi randurile celor care gandesc,lupta si au aceleasi idealuri ca tine, iar ” Impulsul” ca viata trebuie traita NU orcum !!!!!!! va incolti in multe suflete care te citesc si apreciaza ceea ce faci>

  36. Iti multumim tie si echipei voastre despre indemnuri si sfaturi, nu am cuvinte de multumire ,asta este realitatea adevarata cea descrisa de tine, de voi, nimic nu este intimplator si cei ce va iau in seama nu vor pierde nicicum numai sa vrea,pentru ca la inceputul vieti este mare lucru sa beneficiezi de ajutor calificat.Si pentru noi cei mai in virsta cautam sa ne tinem dupa voi va multumim.

  37. Buna Pera, mi-ar fi placut sincer sa fiu de acord cu tine…dar eu nu inteleg de ce sa indur. Sincer. Am indurat, m-am ridicat si am primit alte lovituri din ce in ce mai grele. Sunt puternica, pot sa trec peste multe, nu-i problema… dar am inceput sa ma intreb de ce sa mai indur? De ce sunt masochista? Numai ca sa vad aceeasi suferinta si sa nu pot face nimic impotriva ei? Nu pot sa schimb nimic…sunt mult prea mica si neinsemnata…E trist, e foarte trist ce se intampla in lume…si din punctul meu de vedere nicio minora bucurie care s-ar putea intampla in existenta mea nu va putea sa compenseze suferinta pe care o simt cand vad cum totul in jurul meu moare incet incet. Viata…ce-are viata? Nu viata ne loveste…oamenii…oamenii care distrug totul in jurul lor…care se cred stapanii planetei, stapani peste alte suflete…oamenii- singurele fiinte de pe pamant care-si omoara semenii din placere.

  38. Imi plac foarte mult topicurile tale si mai ales ca vorbesti (scrii) al naibii de profund si iti spun din suflet ca prin cugetarile tale ma ajuti sa devin mai bun in fiecare zi si ma bucur ca am un asemenea om alaturi care sa ma sfatuiasca.
    O zi buna Pera

  39. Da,miscator articolul.Ma bucur ca esti alaturi de mine,de toti prietenii tai.Eu,una,am mare nevoie de asta.Citindu-ti articolele,ma simt mai puternica.De multe ori,cand sant depasita de probleme,ma pun si-ti recitesc toate articolele si lectiile de la Impulsul.Cartea ta ”Personalitatea Alfa” m-a ajutat intr-un moment cand eram la pamant pe aproape toate planurile.Mult succes in continuare.Mi-ai facut inca o dimineata frumoasa.

  40. Iti multumesc Pera pentru gandurile bune si sentimentele incurajatoare. Si noi te iubim. Ne oferi valoare, ne impingi de la spate cum nimeni nu a mai facut-o pana acum. Tu chiar ne vrei binele. Se vede cat de pasionat esti in ceea ce faci. Pentru mine esti o sursa de inspiratie, un model. Articolul de azi este diferit. De obicei ne certi pentru e ne motiva si a ne face constienti de realitatea din jur. Dar acum esti bland. Parca ne iei de mana si ne spui ‘iesi fara frica in viata, eu te sprijin’.

  41. Da Pera inainte luptam cot la cot 😉 foarte frumos comment poate reusesc odata sa vorbesc cu tine tare mult mi-ar placea sa ma cunosti.Numai bine

  42. Pera,
    Impresionant si motivant articol!
    Vreau sa-ti zic ca iti doresc si vreau sa mergi cat mai departe!
    N-ai voie sa te opresti, poate doar pentru o gura de aer, dar n-ai voie sa te opresti!
    Ne iei pe atatia dupa tine in experienta asta a redescoperirii si vom fi tot mai multi asa ca va fi o cursa lunga de rezistenta si de anduranta pe care o vom putea face doar fiind unii alaturi de altii.
    Decat o viata in genunchi, mai bine sa mori in picioare!
    GO GO GO!
    >:D<

  43. Imi plac articolele unde se aplica tehnici pentru a fi mai atragatoare si ma i interesante cu coate ca stiu asta uneori e placut sa citesti ))

  44. Frumos, insa am o veste proasta… am prietena! Sper ca sti de gluma, acuma revenind la subiect, textul acela al lui Rocky, il ascult de fiecare data cand vreau sa ma motivez sa fac ceva, defapt am un mix cu chestii motivationale audio, formand un mp3 de 4 minute, si ascult de fiecare data. Citatul meu preferat este „Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. ” Tineti minte asta! Iar pentru cei care vor sa auda mp3-ul, eu de aici lam luat, vizionare placuta! http://www.youtube.com/watch?v=OSYtQy9EqTA

  45. hell yeah…normal ca sunt cu tine…in sfarsit ceva ce cautam de mult timp si gasesc acum…o „miscare” prin care se incearca schimbarea lumii in care traim…si care incepe asa cum trebuie, prin schimbarea noastra

  46. E foarte impresionant tot ce ai scris! Impresionant mai ales pentru ca in acest moment lupt pentru indeplinirea obiectivelor. Am indraznit sa ies in afara zonei de confort, crezand initial ca va fi groaznic, va fi foc si sabie. Din fericire nu e chiar asa rau 😉
    Mult succes in continuare!
    My recent post Tu esti urmatorul!

  47. Pera, intotdeauna ma bucura mesajele tale, le citesc de fiecare data si ma simt mult mai revigorat, de starea in care reusesc sa ajung datorita sfaturilor tale. Esti un om bun! si cred ca ai facut, faci si vei face mult pentru noi cei care ne aflam in impas. Multa sanatate si bucurii, Doamne ajuta!!!

  48. „Ai nevoie de o jumatate din viata sa descoperi ca viata ta e un plan pe care trebuie sa-l rezolvi singur.” (Napoleon Hill)
    Ma simt de-a dreptul binecuvantata cand intalnesc oameni ca tine, Pera. Ma simt mai puternica si mai hotarata ca niciodata. Sunt sigura ca-mi voi implini viata, conform strategiei mele personale pe care am inceput s-o implementez in urma cu 3 ani. Intre timp am trecut printr-o perioada neagra din viata mea, insa acum constat ca totul a fost din vina mea. Nu am fost suficient de pregatita pentru VIATA. In acesti 3 ani am trecut prin perioade stresante in urma unor job-uri care nu imi placeau, o afectiune psihica datorata lipsei psiho-igienei, moartea tatalui meu si un divort dureros. Dar acum sunt ca noua! Am pierdut doar cateva lupte, si nu intreg razboiul. Acum sunt mai libera si pot zbura spre visele mele. Apropo, am gasit un citat fain: „When we are dreaming alone it is only a dream. When we are dreaming with others, it is the beginning of reality.” (Helder Camara)
    P.S.: Si da, sunt alaturi de tine asa cum si tu esti alaturi de noi!

  49. Salut Pera, salut tuturor. Cineva intreba „de ce sa ma mai ridic daca stiu ca voi fi lovit din nou” raspunsul meu catre voi este Ridicate si incaseaz-o din nou, luptat ca si cand ar fi prima lovitura. Ridicat-e scuturat-e de tarana si margi mai departe, doar tu poti avea grija de tine.Este greu, cumplit de greu, dar merita.

  50. Felicitari pentru ambitia,perseveranta si spiritul civic de care dai dovada!
    Ma bucur sa vad ca mai exista oameni care prin intermediul unor cuvinte frumoase pot motiva alti oameni sa iasa din comoditate,sa uite grijile si sa lupte pentru ei!Bravo!

  51. consider ca lucrul cel mai important pe care il poate primii cei din jur, e SUSTINEREA fara decare nu putem pasii spre urmatorul stadiu!ma bucur enorm de mult ca am putut descoperii aceste minunate lucruri ce contribuie spre zidirea caracterului meu si sper din toata inima ca prin descoperirea acestor lucruri in timp sa reusesc sa ofer si eu tot ce imi ofera azi acest minunat om PERA NOVACOVICI!MS MULT

  52. Pera,Pera oare stim noi oamenii sa ne facem viata mai usoara?
    Se spune ,ca raiul s-a vazut pana la potopul de pe timpul lui Noe.
    Odata cu notiunea impuls introduci incertitudinea in determinism.
    Momentul cinetic este dat de produsul dintre impuls si spatiu sau dintre energie si timp.General valabil pentru orice entitate si sustine imposibilitatea determinarii simultane a celor doua marimi conjugate.
    Pentru ca o infinitate de entitati sa existe in aceeasi stare fiecare trebuie sa fie un boson adica spinul sa ia valori intregi;prin spin intelegem miscare de rotatie in jurul propriei axe.(una din versiuni)Sunt multe entitati al caror spin este un numar semiintregsi numai formand o pereche cu spinii cuplati pot fi in acea stare de bine; adica aceeasi pentru totdeauna.Ei, aici la fiecare pereche s-a observat inseparabilitatea cuantica,un fel de telepatie intre cele doua entitati ale aceleeasi perechi.Concluzie;Starea de vesnicie este in cadrul unei perechi.
    Nu o cauta ea este din totdeauna o simti.Pa si pupici amandurora.
    (Mitica de ziua lui)

  53. Pera datorita tie privesc viata intr-un alt mod. Cum ar fi viata daca nu ar exista atatea greutati ? Va fi plictisitoare . Nu vom sti sa apreciem fiecare zi.In viata sunt multe greutati pe care fiecare om le are si se merita sa te zbati sa le invingi. Cu bune si cu rele , viata e frumoasa !

  54. Pera,este pentru prima data cand simt ca ai fost alaturi de mine si de noi toti,discipolii tai!asta da ucenicie!asta da iubire!

  55. ciao PERA sa stii ca am plans cand am citit aces email tot ce spui e adevarat chiar sant in lupta cu viatza si iti multumesc din suflet ca esti alaturi de mine sufleteste ,te iubesc si eu chiar imi esti tare simpatic ,abia astept sa vina ziua cand o sa ti povestesc ca unui prieten de suflet .te imbratisez si te pup cu drag.MARILENA.

  56. Intradevar m-ai motivat am sa tin capul sus si am sa-i zambesc inamicului in timp ce ma doboara pentru a ma ridica mai puternica. Imi aminteste ca trebuie sa credem in noi.

  57. Multumesc pentru articol. Incurajator si motivator. Ce nu imi place cand spamezi cand ai de adunat un numar de x la un curs. Atunci imi pari enervant si pisalog.
    Spor si tot ce iti mai doresti.

  58. Draga Pera, iti citesc articolele de ceva timp, dar acesta nu "seamana" cu tine! Simt o schimbare in "vorba" ta.
    Asa cum ne inveti tu mereu, viata e frumoasa si merita traita impreuna cu toate lectiile ei.
    Te iubesc si te rog "FII TU"!

  59. Iti multumesc ca faci parte din viata mea…sunt lectii de viata de care aveam mare nevoie….iti citesc articolele cu mare interes….>:D<

  60. Ce pot sa zic.. cuvinte inger..care te fac sa te ridici de jos, atunci cind ultimul firicel de sperantsa se topeste sub ochii nostri.. Totul e sa-ti pleci urechea, sa le auzi, sa nu le lasi sa se rataceasca printre vorbiri conventionale si fara noima uneori, ce ne'nsotsesc la fiecare pas..
    Bravo, Pera.. Imi place ceea ce faci tu.. Succese mari incontinuare..

  61. Eu te iubesc foarte mult,Pera si Bravo din suflet pt ceea ce esti ,ti-am spus ca te citesc de 3 ani…te recomand tot de atitia ani pana si la femei mai in varsta care se plcitisesc cu viata lor,….!acum cartea ta o citeste o directoare de gradinita ca sa aplice si sa se inspire pt fiica ei de 14 ani1Eu i-am recomandat-o ca era cam isterizata de fiica ei:)
    Un articol bun…parerea mea e sa il faci si video,mai ales ca e scurt!Si-l poti face asa..ca un video=carte de vizita pt ceva(pt site-ul tau de ex)
    Cu drag si toate cele bune!!!!

  62. Greutatile sunt necesare fiindca dupa ce trecem de ele viata ni se pare mult mai frumoasa. Eu una nu as vrea sa fie totul roz, invat in continuare din greseli iar tu, Pera, ma inveti cum sa trec peste ele mai usor si cum sa inteleg mai bine ce mi se intampla. Esti o persoana importanta pentru atata lume. As vrea sa fiu si eu intr-o zi ca tine, deocamdata sunt o persoana importanta pentru prietenii mei si as vrea sa-mi dau interesul mai mult sa-i multumesc pe fiecare. Tot asa Pera! 🙂

  63. buna pera,
    intr-adevar de cele mai multe ori iubesc viata cand totul e pe roze, insa cand imi da cate o lovitura vad totul intunecat…inca invat sa ma bucur si de rele si sa le privesc ca pe niste lectii de viata, din care poate am de invatat cate ceva…Tu ma ajuti prin mesajele tale sa ma ridic orice ar fi si sa invat sa lupt, iar pentru asta te iubesc si eu 🙂
    Multa bafta sa ai!

  64. Nici nu mai stiu de cite ori am fost lovita ,ingenunchiata de viata . Cel mai greu mi-a fost sa indur loviturile din partea celor pe care-i iubeam si pe care am continuat sa-i iubesc .Cu multi ani in urma am constientizat ca SUNT O PASARE PHEONIX !!! Din pacate nu am avut un prieten ca tine care sa ma ajute sa ma ridic ,sa ma adun si sa ma recompun mai repede. Mi-au trebuit ani dupa fiecare infringere. Singurul sprijin mi-a fost si-mi va fi toata viata , Bunul Dumnezeu si Credinta ca EL are un plan si o rasplata divina pentru mine.Ar trebui sa te numim Apostolul Pera pentru ca faci o munca de apostolat, ridici valul de pe ochii nostrii si ne obligi , cu iubire, sa vedem ca viata este cel mai pretois dar care ni se putea da. Cred in sinceritatea ta, cred in puterea exemplului ,incercind la rindul meu sa fiu un exemplu pentru cei care ajung/reusesc sa ma cunoasca.

  65. Lucrurile cu adevarat mari se obtin in timp, cu multa munca si vointa. De aceea dainuie, ca pui suflet si efort in mod constant. Si deci, merita sa induram pentru a ajunge acolo unde vrem, pentru a gasi un echilibru in noi, intre ceea ce suntem, ce ne dorim si ce facem in privinta asta. Capacitatea de a continua cand e greu si doare spune cele mai multe despre un om, iar cand atingi starea aceea de liniste in conditii vitrege, atunci te-ai gasit pe tine…

  66. Viata mi-a dat destule lovituri dupa ceafa, de ajunsesem sa cred ca numai târâş pe burta o pot traversa. Dar mereu m-am ridicat si am mers mai departe. Am invatat sa vad si partea plina a paharului. Regret doar ca momentele de victorie au fost umbrite de aceste "minunate" lovituri si n-am reusit sa ma bucur de ele. Dar fiecare lovitura si fiecare victorie este o lectie de viata din care trebuie sa invat ceva. Mai am multe de realizat in aceasta viata, aşa ca m+am ridicat si MERG. Acum daca cad te am alaturi, draga Pera. Si eu te iubesc!

  67. Noi doi suntem niste idealisti! SI de foarte multe ori cand sunt la greu, ma gandesc la tine! Ma gandesc prin ce ai trecut! Eu nu am decat 19 ani acum, aproape 20 si viata m-a pus la pamant de foarte multe ori si a fost prea curva cu mine! Mai curva decat toate curvele din cateva bordele puse la un loc…atat de curva poate fi viata! Dar inca sunt aici! Si ma lupt cu mine insumi ca sa ma inving, apoi ma lupt cu viata ca sa o inving, apoi ma lupt cu cei din jurul meu care sunt impotriva mea(nu toti, dar majoritatea) si ii voi invinge cu zambetul pe buze zambindu-le ironic si sarcastic lasand si o nuanta de aroganta in jurul meu! 🙂 😉 Partea frumoasa si interesanta este ca, cei din jurul meu vor fi ultimii pe lista invinsilor de mine si imi va fi cel mai usor! Cireasa de pe tort! O sa te anunt cu noi rezultate. Respect si numai bine!

  68. Draga Pera,
    Acest articol al tau este cu adevarat minunat. Intr-adevar, sunt doar cuvinte, insa cuvinte potrivite, intelept alese si care, asupra mea, cel putin, au avut un efect asemanator cu acela pe care il regasim in paginile Bibliei, in vindecarea slabanogului adus la Isus de prietenii sai. Am simtit astazi ceea ce cred ca a simtit si omul acela demult, cand i s-a spus "Ridica-te, strange-ti patul si… umbla!"
    Cineva, acolo sus, ma iubeste! Si pentru ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, eu iti spun atat: pentru ca nu aveam pe nimeni langa mine – pe nimeni chiar! – si pentru ca sunt departe de familia mea, departe de prieteni si rude, articolul tau a venit ca o ploaie de vara peste un pamant ars de soare… Cred ca, atunci cand l-ai scris, ai pus inima ta in el… Multumesc.

  69. Felicitari si multe multumiri. De multe ori imi verific mail-ul doar ca sa vad ce ati mai scris tu sau Andreea, iar de cand va citesc frecvent, pot observa si cateva schimbari in bine.
    Referitor la articolul tau, are un prieten o vorba "Pe aici e drumul, pe aici o luam"…mai in gluma, mai in serios nu prea avem ce sa facem, decat sa mergem mai departe,de fiecare data tot mai puternici.
    Mult succes in continuare!

  70. Foarte frumos, Pera… e bine sa stim ca ne avem unii pe altii. Astfel, fiind impreuna, vom putea invinge mult mai usor viata. Si e adevarat ca lupta care o poarta fiecare nu e deloc usoara. Cu cat tintesti mai sus, cu atat ai mai mult de luptat. Dar mai bine sa luptam acum si sa traim restul vietii ca niste campioni. Fiti invingatori ! Nu lasati nimic sa va stea in cale. Cu totii am venit pe aceasta lume pentru a spune ceva, pentru a lasa ceva in urma noastra. Acel "ceva" depinde de fiecare in parte. Important este sa nu ne uitam misiunea, drumul personal si sa mergem pana la capat. Iar daca nu reusim, cel putin vom muri zambind stiind ca am dat ce am avut noi mai bun in aceasta lupta. Totul sa nimic ! Iar acum, la treaba… Lucrati la visurile voastre!

  71. Buna Pera,
    articol excelent scris ca dealtfel cam tot ceea ce am citit dintre cele scrise de tine.
    De cand am intalnit impulsul parca mi-ai aprins lumina in viata si chiar daca inca nu sunt extrem de activ si disciplinat in cadrul programului, am increderea maxima ca in final acest program are sa fie un veritabil mod de viata in ceea ce ma priveste.
    La nivel teroretic maine trebuie sa-mi fie livrat si coletul expediat de tine, dupa care chiar nu mai am nici o scuza ……… LA MUNCA NU LA INTINS MANA !!!!!
    O seara buna spor la toate si GRIJA MARE !!!!!
    Salut si mie
    ARC

  72. incerc…si imi pun de multe ori intrebarea de ce si cum de mai sunt aici dupa toate loviturile?….dar sunt….si cu toate ca imi e din ce in ce mai greu sa lovesc inapoi….incerc

  73. Pera, iti multumesc mult pentru mesajul tau. E intotdeauna plin de esenta.
    @Maria – m-a impresionat mesajul tau. Sa fii puternica, pt ca viata e o lectie de supravietuire. Atunci cand reusesti sa depasesti problemele si singur, se poate spune ca renasti din cenusa ca pasarea Phoenix..:)
    Mii de aprecieri din partea mea.

  74. Chiar asa e, ai dreptate, Pera! Viata ne da mereu lovituri, pe care trebuie sa le suportam. Speram insa mereu ca , intr-o zi , va fi mai bine. Si va fi, nu-i asa?

  75. exact acum 5 minute, stateam si ma gandeam, de unde primesc oare forta si optimismul de a merge zi de zi mai departe, cu capul ridcat si cu zambetul pe buze…desi, uneori simt ca pur si simplu nu mai pot, ca norii negri care s-au abatut asupra vietii mele nu mai vor sa dispara si doar rar de tot mai apare cate o raza de soare…si totusi, eu zambesc zi de zi si am un optimism pe care nici eu nu mi-l pot explica uneori…si a aparut articolul tau…oricum Pera, cred ca niciodata nu am avut mai multa nevoie de un prieten bun in viata mea si da-mi voie, te rog, sa-l pot vedea in persoana ta
    P.s.: cred ca este un sentiment tare placut si inaltator, sa stii ca poti ajuta asa multi oameni..si eu imi doresc asta din tot sufletul, doar ca momentan inca nu imi pot da seama cum

  76. Cata dreptate ai in tot ceea ce spui. Chiar daca eu am indurat multe mizerii din partea unor oameni, am invatat de cele mai multe ori cate ceva. De asemenea ma bucur ca si voi doriti binele oamenilor din jurul vostru asa cum le doresc si eu celorlalti si apropo de "pasarea Phoenix " – acum vreo 7 ani, o asa-zisa prietena de-a mea care ma "invata" cum sa ma comport cu un tip, s-a cuplat cu el. Durerea a fost extraordinar de mare. Am plans ore in sir, dupa care i-am trimis un sms si i-am spus nu iti face probleme, eu sunt ca pasarea Pheonix care renaste din cenusa. De a doua zi mi-am schimbat stilul de viata si am inceput sa mananc sanatos, ceea ce fac si acum. Si de fiecare data cand am suferit am constatat ca am schimbat ceva la mine in bine. Dupa ce m-am despartit de un alt tip nu am mai mers la serviciu nemachiata, dupa o alta relatie am inceput sa fac sport in mod constant si tot asa. Deci cand tu spui ca numai cand simtim durerea incepem sa facem ceva ai mare dreptate.
    Si eu va iubesc pe toti! Numai bine!

  77. cel mai frumos articol pe care l am citit vreodata….si nu exagerez….eram chiar abatuta si articolul a facut sa licareasca speranta si pentru mine. multumesc pera, esti o persoana cu adevarat deosebita si continua sa fii la fel de magnific cum esti, lasand in urma criticile celorlalti ( zic asta pt ca am mai citit odata un articol si era un comment destul de jignitor la adresa ta) GBU!!

  78. Prietene, nu ti-am scris nici un comentariu pana acum fiindca pur si simplu nu am simtit sa fac asta.Modul in care ai construit acest articol m-a facut insa sa iti scriu acum unul.Te felicit pentru tot ceea ce faci si vreau sa iti spun ca, personal, ma consider o persoana implinita, dar site-ul tau reprezinta pastila de motivatie pe care trebuie sa o mai iau din cand in cand.
    Felicitari pentru munca depusa si sa te ajute Dumnezeu sa poti face o treaba mult mai buna decat faci acum si pe viitor.
    Cu respect,
    Cosmin
    My recent post National Geographic-Area 51(2011)

  79. Foarte frumos !:)..Si noi te iubim,altfel nu te-am mai citi…iar pentru cei care spun ca sunt doar niste vorbe..da,sunt niste vorbe care vin din capsor,iar capsorul este cel care iti controleaza viata,prin vorbe..trebuie doar sa fie niste vorbe bune..te-am pupat,Pera..keep up the good work!

  80. lucrurile pe care le punctezi in acest articol sunt atat de reale si atat de autentice-toata lumea le traieste fara doar si poate-incat ma bucur foarte tare ca exista cineva ca tine care puncteaza aceste lucruri.eu sunt studenta am participat si particip in continuare la multe concursuri ,liceul l-am terminat sefa de promotie ,dar in nici o institutie si nici macar acasa ,acasa -acest minunat cuvant-nu te invata nimic despre ceea ce scrii tu in articolele tale si nici macar nu se aduce vorba peiorativ macar.l. In acest an am avut o sumedenie de situatii grele chiar foarte grele si nestiind ce sa fac si cum ar trebui sa procedez am inceput sa citesc foarte mult despre comportamente umane si carti motivationale.dupa un timp ti-am gasit articolele si m-am simtit atat de usurata cand am inceput sa le citesc deoarece imi dadeam seama ca nu doar mie mi se intampla si nu doar eu simt ceea ce simt .cred ca daca ar fi sa caracterizez intr-un cuvant articolele tale,acela ar fi EDU CATIE:imi face o mare mare placere sa le citesc deoarece asta simt ca avem nevoie cu totii sa facem sa induram si sa incercam sa ne educam pe toate planurile cat mai mult cu putinta si cu acele cateva sfaturi pe care le primim de la tine.o mare placere sa le citesc!

  81. "Va invit acum:
    Sa radeti, pentru ca muzica este muzica sufletului
    Sa va jucati, e secretul tineretii
    Sa cititi, este fantana intelepciunii
    Sa ganditi, este izvorul puterii
    Sa fiti calmi, este calea spre fericire
    Sa fiti buni este cheia succesului
    Si sa iubiti … este ratiunea de a trai."
    Horatiu Malaele
    Numai bine!

  82. Ce mai pot adauga eu?
    Este a "N" -a oara cand astfel de mesaje ajung la mine tocmai cand am mai mare nevoie de ele. Il iubesc pe DUMNEZEUL din tine care este si DUMNEZEUL din mine. Altfel nu ar avea sens intalnirea aceasta.
    TU,EU.EL,EA,EI,ELE,NOI.VOI,suntem unul. -DUMNEZEU.
    TE IUBESC !

  83. Multumesc Pera, mereu primim lectii de la viata citeodata sintem dezamagiti de cei pe care ii iubim mult este bine ca ne gasim puterea interioara si mergem mai departe . Imi plac materialele trimise de tine. Bravo!!

  84. Cu siguranta sunt alaturi de tine si de fiecare persoana proactiva, indreptata spre rezultate. Sa luptam impreuna pentru o Romanie asa cum ne-o dorim si sa luptam individual pentru a deveni cu fiecare zi ce trece, o varianta mai buna a propriului eu. Cu stima, Lore.

  85. indur ,dragul meu…acum deja o fac cu placere….sa-i dau o lectie mentorului,adica vietii…..sa fie mindra de mine….

  86. Cand vad cu cese confrunta unii mi-e si rusine ca uneori nu sunt multumita cu ceea ce am …
    Fie ca pentru toti loviturile sa fie doar o umbra care sa ne faca sa vedem de fapt cat este de minunata viata si care este rostul nostru in ea.
    Multa iubire!

  87. Ce frumos.. mi`au dat lacrimile intr`adevar, .. tu faci omul sa planga si sa rada, sa se intristeze si sa se bucure, transmiti toate starile pozitive.. chiar ma iubesti?
    Toate cele bune.. si ne ai auzim!
    Cu mult drag.. Gabriela.

  88. Foarte frumos ceea ce am citit in dimineata asta!! Multumesc ptr toate cuvintele de duh ce le-ai pus acolo.

  89. Mare adevar ai dezvaluit in acest articol,felicitari Pera,citind articolul parca ma regaseam in el,am fost acolo,am fost la pamant,si intr0adevar am incercat sa dau vina pe alti,daca nu pe altii atunci pe viata,pana intr-o zi am luat o pauza ,m-am inchis in camera mea si am meditat la toti anii care au trecut de cand m-am nascut si pana in ziua cand m-am pus pe ganduri.Am realizat atunci ca intr-adevar vina nu este a nimanui,doar a mea,pentru ca am lasat lucrurile sa se intample asa cum s-au intamplat .Am fost un om puternic,nimic si nimeni nu ma putea dobara,in tinerete am facut sport de performanta,ani buni,am invatat sa lupt,stiam ce inseamna,dar a venit un moment cand am pus garda jos si imi plangeam de mila,dar nimic nu se schimba,pe zi ce trecea lucrurile deveneau tot mai rele,ce pana atunci imi aducea zambet pe buze si imi dadea o stare de bucurie,acum ma lasau rece,nimic nu era ok.Atunci in acel moment mi-am dat seama ca acel om nu sunt eu,atunci am decis sa ma ridic si lupt,nu m-ai aveam nici vise pentru ca nu m-ai aveam nici speranta.Mi-am cladit din nou visele mele,aveam pentru ce sa ma trezesc dimineata si sa merg mai departe.Azi sunt pe drumul cel bun,am devenit omul care am fost,am puterea sa lupt si mi-am dat seama ca toate in viata se intampla cu scop anume,doar trebuie sa deschidem ochii si sa vedem,si nimeni nu e de vina doar tu insati pentru tot ceea ce ti se intampla in viata.Multumesc Pera.

  90. Fain articolul Pera.
    Ca o completare , daca tot l-ai dat exemplu pe Rocky un exemplu de indurare is scenele din meciurile sale . Tin minte scenele din lupta a doua cu Apolo Creed cand il incuraja sa il loveasca desi abia se mai tinea pe picioare.
    Morala: Oricat ne loveste viata, noi sa ii spunem : Doar atata poti? 😀

  91. ce rau esti pera:(
    vrei sa ne manipulezi ca sa iti lasam comenturi.
    da totusi, imi place acest articol, sunt prins in ring, in acesta batalie cu viatza, iar acuma incep sa ripostez. dupa ce am citit aceste randuri simpt ca am mai multa energie si fortza.
    mersi

  92. minunat ! dar fiecare e liber sa aleaga ce ii este mai bine la un moment dat…chira daca e un drum gresit ptr altii….ne lovim …cadem…dar invatam ceva din fiecare "cadere"….
    "GOL SFÂSIAT
    Putere de-a alege
    Intre a fi implicat
    Si a fi singur,
    Curaj de-a opta
    Intre suferinta tipatului
    Si cea a tacerii,
    Forta in stare sa se hotarasca
    Intre fuga in afara
    Si fuga inlauntru,
    Tu stapanesti universul
    In care
    Stelele ard
    De nehotarare.
    Gol sfasiat in doua,
    Eternitate duala
    De unde
    Cad jumatati de rachete
    Si ciosvarte de ingeri."

  93. Ieri am inceput un nou job si simt ca-mi fuge pamantul de sub picioare, imi vine sa plang, sa fug si sa nu privesc inapoi, mi-e dor de fostii colegi de serviciu, mi-e dor de ceea ce nu mai pot avea. Ma simt al nimanui.
    Articolul tau m-a emotionat si sper sa m-ajute sa indur mai bine, sa rezist pentru ca nu am cale de intors, trebuie sa suport, sa sufar si sa ma lupt pentru ca alta solutie nu am.
    Mersi mult Pera

  94. Ieri am inceput un nou job si simt ca-mi fuge pamantul de sub picioare, imi vine sa plang, sa fug si sa nu privesc inapoi, mi-e dor de fostii colegi de serviciu, mi-e dor de ceea ce nu mai pot avea. Ma simt al nimanui.

  95. O intrebare la care multi au incercat sa raspunda:
    "Ce este viata??? "
    Societatea in care traim a denaturat atat de mult sensul vietii incat ajungi sa spui "pentru ce mai traiesc?, pentri ce mai iubesc??? etc"
    As vrea sa spun, macar din cand in cand, ca viata este fericire.
    Acea fericire care iti da un impuls sa mergi mai departe.
    Toate bune,
    Diana

  96. Stii cum se spune: "Pana la 40 de ani omul experimenteaza si abia apoi incepe sa traiasca cu adevarat…"
    Desi cred ca multi niciodata nu ajung sa traiasca cu adevarat, deoarece nu-si dezvolta personalitatea.
    Pera, esti mai sensibil decat credeam… sau cel putin asa pari. :))

  97. Draga Pera, te salut si iti multumesc, pentru tot ceea ce tu, ne daruiiesti cu generozitate!
    Te iubesc, te respect, te admir, si te apreciez,pentru tot ceea ce faci, pentru faptul ca te simtim aproape de sufletul nostru!
    Multa sanatate,iubire, inspiratie si succes!
    Te imbratisez cu mult drag!

  98. Iti multumesc ca existi….ca esti alaturi de mine cu sfaturile tale…ca-mi dai puterea si forta de a merge mai departe….

  99. este ca si cum ai fi trecut pe aici si sti cum sa vorbesti celor incercati din propria-ti experienta, poate asta este si motivul pt care vorbesti asa patrunzator si esti de folos:)

  100. Mersi de incurajare ,catodata doar o vorba buna te face sa uiti de probleme si sa o iei de la capa:,sa continuam sa incercam pana reusim, vorba aia nu joci nu castigi.

  101. Sunt de cu totul altă părere. Din moment ce e vorba de viața mea chestia cu înduratul e ca și cum aș lăsa problemele să le rezolve altcineva, eventual generațiilor viitoare.
    Atunci când sunt pusă în situații mai dificile m-am învățat să-mi feresc capul și inima. Am nevoie (și) de ele pentru a lua decizii! Cea mai bună metodă pe care o aplic este alta: „eșuează rapid și treci mai departe!”
    Și da, îmi ești drag. E unul dintre motivele pentru care mai las comentarii din când în când. Apreciez ceea ce faci! Multe dintre articolele publicate sunt adevărate comori.
    Cu această ocazie îi transmit multă fericire și sincere felicitări celui (celei) care ți-a fost mentor… 🙂
    My recent post Gândul de astăzi-7.07.2011

  102. Buna,Pera!Pe mine m-ai ajutat enorm cu articolele tale.Au fost teoria pe care am pus-o in practica vietii.Normal ca vom lupta impreuna in continuare in toate provocarile pe care viata ni le ofera.Iti doresc mult succes si multa iubire (alaturi de a mea 🙂 )!

  103. Minunat,Inaltator,Divin!
    Bravo Pera,tine-o tot asa si vei ajunge cu siguranta in toate sufletele aflate in suferinta,pt. ca numai astfel de suflete inteleg mesajul tau!
    Sunt barbat si cred ca m-am "indragostit" de sufletul tau,nu sunt pe "invers"(cred ca intelegi gluma),de cuvintele tale plecate dintr-un suflet marinimos.E greu in ziua de ai sa gasesti asemenea sufleteCred ca am sa fac "dragoste" cu ceea ce ai scris ,cu aceste cuvinte intelepte.
    Asa cum bine scria si marele poet din diaspora,Ionut Caragea:<..Cuvintele au nevoie intotdeauna de dragoste>
    Numai bine Pera si cu permisiunea ta ,da-mi voie sa te numesc <Cavalerul Fortei Interioare a Sufletului Divin>

  104. Ai mare dreptate si multumesc de incurajari!
    E mare nevoie de oameni ca tine in lumea asta, sa ne imbarbateze cand avem impresia ca nu mai merge, intotdeauna mai avem puterea sa ne ridicam, dor daca ne mai si spune asta cinve, viata devine instataneu mai usoara.
    Multumesc ca existi!

  105. Da sa stii ca si noi te iubim pera daca nu ar fi asa, nu te-ar mai citi lumea. Numai bine si cat mai mare succes tuturor!!!!

  106. crede ma abia astept sa arat lumii ca sant o personalitate alfa ,multumesc pt ca esti alaturi de mine si ca ma pot baza pe tine conteaza f mult pt mine cand vad ca nimeni nu ma incurajeaza sau nu crede in mine ,nu am nevoie iti multumesc pt tot din suflet.cu simpatie MARILENA.

  107. ~Nimic nu este intamplator~…Nici gasirea acestui drum alaturi de Impulsul…nici povestile de viata…nici motivatia de a alege provocarile…Toate cele spuse au un sens. Si ajung unde trebuie pentru cine accepta sa se cunoasca si sa cunoasca. Am ce invata, asta mi-am dorit si asta-mi doresc , sa am in preajma mea oameni de la care am ce invata si e si cum as vrea sa fie stilul meu de a invata, si nu numai, ci de a pune si in practica. Pasi sunt facuti…de ceva vreme, dar timizi si fara o orientare anume…:) …deocamdata se amesteca intre ele :alfa, beta, gama, delta…

  108. Dragă Pera,
    mi-e greu să fac o distincţie clară între "a iubi" şi "a respecta". În ultima vreme, am început să descopăr că sunt sinonime.
    Aşa că, te respect şi îţi las un comentariu mai… amplu!
    Am scris articolul de astăzi, cu gândul la acest articol, dar mai cu seamă la munca ta, în general.
    Vreau să subliniez că, în măsura în care oamenii ştiu să utilizeze netul, TU îi ajuţi pe toţi cei care vin aici şi lasă un comentariu civilizat!
    Eu unul, îţi mulţumnesc din partea mea şi a Monicăi, din partea tuturor studenţilor mei care au beneficiat direct sau indirect de munca ta.
    Cred că e important să adaug că, deşi ne aflăm în Grecia, suntem alături de tine şi de toţi cei care sunteţi în Timişoara!
    My recent post Tenacitatea şi afacerile online

  109. e superb pera ce ne transmiti noua, cititorilor tai….si noi te iubim pe tine! sa nu uiti nici tu asta. faci lumea mai buna si mai frumoasa:*

  110. multumesc Pera de incurajari si de faptul ca atunci cand am cea mai mare nevoie de tine imi esti alaturi, ma incurajezi,imi dai sfaturi, putere si vointa de a merge mai departe!

  111. Bun ce zici aici… asta e spiritual… 🙂 dar in realitate… viatza e mult mai aspra… si piedicile sunt mult mai mari decat simplele tale vorbe…!!!! Lumea s-a schimbat Pera, lumea plateste mai mult pe o masinarie decat pe o fiintza, si multe alte exemple pe care cred ca si tu le stii… Oricum e bine ce faci… si eu fac la fel, cand vad un om… pe o carare gresita.. mereu incerc sa-i dau cuvintele cheie de care are nevoie, insa problema e ca nu tine si cand e vorba de mine…
    …. ca o parere finala… eu cred ca … ceea ce spui tu daca s-=ar materializa… ai ajuta la propriu pe toata lumea, dar vorbele… lumea le citeste intra pe o parte si ies pe alta parte printr-un ţipat al foametei si al lipsurilor de zi cu zi, existente in aceasta ţata administrata prost, si cu Oameni indiferenti care au de castigat de pe urma sistemul corupt!

  112. Simt energia iubirii, multumesc.
    Aceasta energie se va intoarce la tine.
    Truda fara iubire e fara valoare.
    Realizarile fara iubire sunt un nonsens.

  113. Bravo Pera! Te admir si apreciez efortul tau de a ne imbunatati viata tuturor!
    1. Ai invins? Continua! Nu ai invins? Continua! – stramosii nostri latini stiau ei ce vorbeau … 2. Carpe diem! & 2. Cogito, ergo sum sunt cele 3 principii dupa care eu ma calauzesc in viata asta bull shit, si, desi uneori mi-e tare greu si obosesc, dupa ce ma scutur putin spun: what the Hell!!! Bravo inca o data si mult succes in ceea ce faci – cred ca toti cei care te citim, te iubim!

  114. Nu multe lucruri ma impesioneaza in lumea asta dar articolul tau m-a miscat!Viata e grea uneori dar am reusit sa tin garda si sa ripostez si am invatat enorm din greseliAsta mi-a intarit caracterul si sper ca sunt pe drumul cel bun!|
    Foarte bun articolul!Multumesc Pera!

  115. Bravo viteazule, este o onoare sa intalnesc oameni curajosi ca tine.
    Textul e super, dar daca-mi permiti as completa cu ideea ca viata te pandeste sa-ti naruiasca realizarea cea mai draga, Este una dintre loviturile ei cele mai …"constructive" . Stiu ca suna ironic.
    Asa ca daca vrei sa i-o iei inainte, dezgoleste-ti pieptul si striga cu tupeu: " Hai trage ! Ce, crezi ca mi-e frica de tine ?"
    "Uite, loveste-ma in X sau in Y sau in Z, Hai, ca stiu ca ma astepti …"
    Eu am pierdut tot , investitie de 16 ani. si ma simt ca un nou nascut.
    Sunt liber si vulnerabil ca un copil. Simt emotie cand mi-e foame cand mi-e sete, cand vine noaptea si cand raman fara benzina. Oare e gata povestea ?
    Ok, sunt gata pentru sfarsit, Hai ! misca-te moarte ! ca n-am chef sa te astept toata ziua. doar daca nu blufezi iar ca de-obicei…

  116. Salut Pera am sa- ti spun ca iti citesc de mult articolele cu toate astea nu am lasat cometuri e primul care il las in care am sa-ti transmit ai facut treaba buna tine-o tot asa sa auzim nuamai de bine .

  117. asa cum stim cu totii ''niciodata nu stii cat esti de puternic pana cand sa fii puternic este singura optiune pe care o mai ai''
    bv pera pt tot ce scrii

  118. In primul rand ma bucur ca mai exista cineva care ma iubeste, cu toate greselile si lucrurile bune pe care le-am facut. Citeam ceva la un moment dat in legatura cu iubirea. Zicea cam asa: " iubeste-te pe tine, iubeste-i pe cei din jurul tau, iubeste chiar si copacul din fata casei tale,… dar iubeste!!!" …si e un adevar curat… daca nu oferi nu vei primi niciodata. Tu iubesti oamenii si asta se vede prin tot ceea ce faci! Poate suna ciudat,fiindca suntem barbati, dar, te iubesc Pera!!! Te iubesc pentru ca existi, pentru ca ma ajuti sa-mi acordez gandirea si felul de a fi cu o viata reala. Unii ar spune ca ce ne dorim e doar un vis. Nu e asa! Daca am reusi sa evitam tot ce ne dauneaza si sa atragem tot ce ne face sa ne simtim bine, am ajunge la o viata minunata!!!

  119. Nici nu stiu cum sa imi exprim multumirile.Da mi-au dat lacrimile si da sunt intr-un moment greu si da maine o voi lua de la capat dar astazi iti multumesc nespus pntr ca existi sa faci lumea mai buna.cu respect in suflet v salut pe toti fratii sisurorile mele.Cristi.:)

  120. Da te iubesc si eu si cred ca esti alaturi de noi.Da intr-adevar trebuie sa induri dar acum nu stiu daca as folosi neaparat acest cuvant pentru ca trebuie sa fim constienti de faptul ca si raul face parte din viata fara rau nu putem sti ce e binele nu putem face diferenta dintre ele.Deci e un scop pe aici pe undeva dar asta nu inseamna ca trebuie sa suferim la nesfarsit doar ca cateodata viata mai are suisuri si coborasuri si trebuie sa treci peste ele pentru ca fac parte din viata si astfel nu am mai fi recunoscatori pentru bine.Dar nu trebuie sa ne asteptam acum numai la rau poate nu e nevoie sa induri nimic ca treburile merg inainte ok.Ideea este sa fi optimist si intotdeauna sa treci peste obstacole si sa faci ceea ce iti place sa faci sa traiesti viata din plin si nu sa o taraganezi zi de zi doar ca sa iti castigi existenta pentru ca daca faci ceea ce trebuie si persisti nelasand garda jos in final se va realiza si vei castiga.Cu stima

  121. Pera, ai scris un articol de senzatie!
    Viata asta ne-a chinuit si ne va chinui pe toti in fel si chip….acum depinde de fiecare cat de tare isi doreste sa iasa din ring cu fruntea sus…indiferent cat de sifonat ar fi, doar prin faptul ca a stat in picioare si a incasat loviturile, fiecare merita sa iasa cu capul sus din aceasta lupta….indiferent de rezultat.

  122. Imi amintesc aceste cuvinte de cand am vazut prima oara filmul. adica acu 20 de ani, si imi aduc aminte ca si atunci am ramas mut la aceasta dizertatie, acum nu pot decat sa ma intorc in timp si sa recunosc cata dreptate a avut” Rocky”. Chiar a venit la timpul potrivit acest articol, aveam nevoie de el ca am cam uitat de insemnatatea lui . Mersi Pera. Sa ne simtim din ce in ce mai bine! Ca se poate daca vrem.

  123. salut. am vazut acest mesaj chiar in momentul cel mai greu al vietii mele. mai incurajat mult. Sunt in perioada care nu prea am bani, maica-mea este bolnava sii ii trebuiesc bani pentru o operatie la ochi. miam luat in freza de la toate fetele cu care am vrut sa am ceva mai special. Noaptea asta nu am dormit-o deloc, fiindca eram extraordinar de suparat si pe viata. Merci pentru incurajare si nici asa nui ft usor chiar si pentru mine, eu fiind o persoana destul de otimista. NU ma pling doar de prieteni

  124. Nu stiu cum as trece prin viata fara aceste texte.Ma hranesc cu ele……..viata este asa de parsiva.Sanatate maxima iti doresc.

  125. am indurat multe dar am mers mai departe.intr o zi fiul meu m a rugat sa-l ajut intr o problema. toata implicarea a durat aproape o zi intreaga.
    la sfasitul zilei eram obosita, dar fiul meu m a imbratisat si mi a zis: mama, esti puternica, asta esti tu. si iti multumesc. am fost fericita. puteam in acel moment sa iau totul de la capat.
    dorina

  126. Un articol excelent din nou ! Faci o munca utila si de calitate Pera, esti pe un drum bun, tine-o tot asa ! Informatiile tale ajuta sa evolueze pe multi din cititorii tai..

  127. Este foarte tare Pera. Asa cum un copil cade, apoi se scoala si alearga si mai tare. Ma tin minte pe mine cum eram, insa din cauza celor mai invirsta ce zic, nu alerga, nu fa aceea copii devin mai smiorcaiti. Deci vreau sa zic sa ne ridicam ca copii si ne jucam noi cu viata noastra

  128. Ca probabil multi dintre cei care citesc articolul am ajuns aici exact intr-un moment in care imi merge foarte greu insa acest articol si nu numai m-a incurajat mai mult decat m-au incurajat persoane apropiate din viata mea … Pera iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru treaba pe care o faci !

  129. foarte frumos ai ales cuvintele, m-ai pus serios pe ganduri si altfel ma simt dupa ce am citit acest articol, am primit un imbold, o putere interioara parca, te felicit , numai respect Pera si la cat mai multe articole bune !

  130. Am crescut si am evoluat datorita suferintei, datorita Andreei, datorita tie si datorita acelor oameni care iubesc ceea ce fac si daruiesc ceea ce fac cu iubire 🙂 Imi stiu drumul si continui sa lupt fara sa mai am indoieli de mine. Multumesc.

  131. Da,te iubesc pt ceea ce ne oferi si pt faptul ca esti alaturi de noi prin asta.Noi,cei care suferim mai mult sau mai putin…
    Fericitul Augustin zicea: "Canta si mergi mai departe,la capatul drumului te asteapta Hristos!"

  132. Cu cea mai mare sinceritate a mea de cand m-am nascut, nu am citit un articol mai adevarat, patrunzator si puternic ca asta. E pentru prima data cand un articol imi da speranta de viata, cand imi pune in fata oglinda vietii mele si ma face sa ma simt puternicaaa, speciala si hotarata! E tot ce-mi trebuie in fiecare dimineata, e tot ce am nevoie sa-mi aduc aminte de ceea ce sunt cu adevarat si sa ma apreciez la adevarata valoare.
    Si da Pera, te iubesc mult de tot si-ti multumesc pentru fiecare motiv, pentru fiecare lectie, pentru fiecare indemn care m-au adus unde sunt si care m-au scos din noroiul unei vieti fara sens, fara fericire.
    Iubesc nespus de mult tot ce ma inconjoara, tot binele si raul, toate reprosurile si laudele, toate minciunile si adevarurile!
    Iubesc pentru ca sunt aici, ma iubesc pe mine si pe cei din jur, ma respect pe mine pt ceea ce sunt si am devenit, dar ii iubesc in aceelasi timp si pe cei de langa mine!
    Multumesc, Doamne!

  133. Buna, nu am reusit sa-ti las nici un comentariu pana acum , timpul ma preseaza , dar imi fac timp sa-ti citesc articolele sunt foarte bune si constructive , am cumparat si cartea ta , e foarte buna , ma ajuta foarte mult , sunt psiholog si predau la elevii de liceu dezvoltare personala si profesionala . Incerc sa-i ajut pe elevi sa devina ,, alfa ,, e un lucru minunat ce faci tu , ce facem noi psihologii pentru cei din jurul nostru .
    O zi buna si o vara minunata.

  134. CITATE:
    Indura!
    Daca ai indurat bine loviturile vietii ai invatat suficient pentru ca acum sa fii mai bun, mai puternic si mai pregatit ca oricand sa iei inapoi ceea ce este al tau.
    Viata nu a vrut defapt decat sa iti fie mentor, antrenor si ghid.
    Ai stiut ca ce nu te omoara te va face mai puternic si ca doar lovindu-te si incoltindu-te te va face sa dai tot ce ai mai bun in tine.
    La capatul suferintelor tale se afla cele mai mari comori ale tale.
    Vreau sa stii ca in lupta ta vei fi niciodata singur.
    Eu sunt aici si lupt cot la cot cu tine.

  135. Da Pera, te iubesc … pot spune ca am ajuns sa te iubesc … intr-un final, cu toate ca te-am criticat de multe ori, in gand si chiar si in scris, la finalul unuia dintre articolele tale …
    Poate voi avea ocazia sa te cunosc si personal, la un moment dat, cand esti prin Timisoara … ar fi o adevarata placere.

  136. M.ai facut sa plang,serios.ai reusit sa atingi acele pucte la care toti viseaza sa gaseasca niste raspunsuri,rezolvari.
    incerc pe cat posibil sa primesc fiecare „lovitura” cu zambetul pe buze.sa.i arat ca sunt mai puternica decat ea,ca probabil imi va lua ceva timp ca sa trec peste,dar ca totusi atunci voi fi cu mult mai buna,cu mult mai pregatita sa infrunt urmatoarele lovituri,si ca o sa invat ceva bun din fiecare!!
    app,mi.a placut mult citatul,chiar este adevart.

  137. am gasit articolul tau exact cand viata m-a pus la pamant cu o singura lovitura…..si am simtit ca o sa mor de durere….am gasit articolul tau si l-am citit….fraza cu fraza…puterea cuvantului tau m-a facut sa cred ca mai exista speranta si pentru sufletul meu…ai o perspectiva frumoasa asupra vietii…si multumesc ca ai scris aceste cuvinte….acum ma duc inapoi in ringul de lupta si am sa lupt pentru viata mea.

  138. ASA ESTE,DAR DE UNDE SA AI PUTEREA SA TE RIDICI CAND ESTI LA PAMINT SI SINGUR?IAR IN TINE E UN GOL IMENS…………

  139. 1. Stop Hoping for a Completion of Anything in Life.
    2. Live With an Open Heart Even If It Hurts.
    DAVID DEIDA- The way of the superior man.

  140. Multumesc Pera.Este exact ceea ce aveam nevoie pentru a intelege mai bine „meciul dintre mine si viata” sau mai bine spus regulile dupa care se joaca.Ma voi ridica de fiecare data cand viata ma va pune la pamant mai puternica si mai increzatoare in fortele mele ca pot sa reusesc ceea ce mi-am propus.Multumesc pentru articol.

  141. Parca simteam nevoia acestor cuvinte de incurajare.Extraordinar articolul,vreau sa spun ca,pana acum la 30 de ani nu am avut pe nimeni care sa ma inteleaga cu adevarat si sa lupte cot la cot cu mine,oricare ar fi fost situatia,am simtit intotdeauna spatiul necompletat din mine pt care o sa lupt pana la capat!Va multumesc din tot sufletul!

  142. Buna! Tocmai azi am tras o tranta mare cu bicicleta, s-a legat un om de mine si m-a invinovatit pentru ceva de ce nu eram raspunzatoare si pentru prima oara in viata mea, mi-am luat MIE aparearea, i-am raspuns clar si raspicat care era situatia, si am fost tare multumita ca in sfarsit am reusit sa actionez ca o persoana puternica. Acum sunt acasa, desi ma ustura ranile, savurez bucuriile vietii si accespt ceea ce nu pot controla,zambind inapoi pentru ca pt orice exista o solutie 🙂

  143. Cu tot respectul fata de tine si articolul scris, acum nu sunt de aceeasi parere, nu pot spune ca am avut o viata roz dar am realizat ca viata este asa cum alegi tu sa o faci. Sa induram din punctul meu de vedere este ca si cum am alege sa ne pedepsim singuri si mai mult sa ne spunem ca la urma pentru ca ne-am dat atat de multa suferinta ar fi cazul sa ne si recompensam.
    Ajungi intr-o zi cand te uiti in trecutul tau si analizezi ce anume ai facut si cum te-ai judecat pentru anumite experiente pe care le-ai trait si poate chiar ai ajuns sa te simti vinovat si ai decis ca e mai bine sa suferi sau sa spui ca merit suferinta asta pentru tot ce am facut sau lasa ca o sa vina si ziua cand o sa rad si am sa am tot ce imi doresc.
    Vreau sa va spun ca in noi sunt comorile si ele sunt mereu acolo, depinde doar de noi cand alegem sa le traim si sa ne bucuram de ele, cu cat o sa ne pedepsim mai mult sau judecam sau sa ne limitam cu atat mai multa suferinta o sa ne cauzam… deci tine de fiecare in parte ce alegeri face si cand vrea sa puna capat suferintei si sa traiasca bucuria vietii.

    1. Eu nu cred ca poti sa sari in sus si „sa-ti traiesti bucuria vietii”‘ cand vine peste tine sau peste vreunul din ai tai o boala, o moarte, un accident stupid.. Hai sa fim seriosi! Da, induri si trece, ptr ca asta e viata ne loveste pe toti. Si la un moment dat vine si soarele. Nu intotdeauna viata este cum ti-o alegi tu! Imi place ca comentati toti, dar nu spuneti nimic ..

  144. Ideea ca viata e o lupta e tentanta si pare adevarata dar, fundamental, e cea mai falsa idee pe care o cunosc. Viata nu iti ia si nu iti da nimic. Tu iti faci singur totul. Daca esti indatorat te-ai indatorat singur nu a venit viata sa o faca. De ce ai facut asta? Pentru ca la un moment dat asa ai crezut ca e bine. Daca femeia sau barbatul pe care o sau il iubesti nu raspunde sentimentelor tale este pentru ca nu ai ales persoana potrivita si nu-ti dai seama de asta continuand in greseala. Nimic nu ni se intampla fara voia noastra! Sa ne plangem de mila aratand spre cineva e varianta comoda si ineficienta. Sa ne asumam responsabilitatea si sa batem la usa potrivita e alta poveste!

    1. In viata ti se mai intampla sa o iei in freza si fara sa ai tu vreo vina. Un accident banal, boala unui parinte, moartea propriului copil, falimentul firmei la care ai lucrat ani de zile..samd..Eu cred ca la astea se refera Pera.

  145. Corect…”Nu este deloc usor sa iti pastrezi un spirit optimist cand aproape toate necazurile se abat asupra ta.
    Insa vreau sa stii ca la capatul tuturor suferintelor vei renaste ca pasarea Phoenix din propria cenusa si vei arata lumii intregi ca esti o personalitate alfa.” Felicitari pentru articol…Viata mi-a fost un mentor bun si multumesc pentru tot ce am trait. Bucurie multa , draga Pera

    1. MUltumesc eram intrun moment dezamagit bolnav cu numai ganduri negre dar citind pe majoritatea oameniilor debusolati am hotarat sa mai incerc si eu in primul rand sa devin mai bun si sa accept ca totul are un sfrasit DOMNUL SA FIE ALATURI DE NOI TOTI AMIN

  146. Am pierdut un sot, un iubit,un prieten,un tata a celor 3 copii am avut o senzatie de prabusire ,fara el simteam ca eram pe o margine de prapastie atat eu cat si copiii ,dar vreau sa cred ca divinitatea ne a ajutat sa trecem peste aceasta durere de care nu o sa uitam niciodata si vesnic va fi in sufletele noastre ,cred cu tarie ca toti avem un inger ,pentru mine si copiii mei acel inger este sotul si tatal copiilor mei.Aceasta lupta cu viata o datorez copiilor se merita sa lupti pentru a merge mai departe …!

  147. Frumos Ai scris si ceea ce ai transmis este foarte puternic , mi-au dat lacrimile.Multumim ca crezi in continuare ca oferi oamenilor, tuturor oamenilor de toate categoriile soluții , ca continui sa crezi in toti deopotrivă.

  148. Numele meu este Chloe sunt din Statele Unite ale Americii partenerul meu și am fost încercarea de a obține
    un copil de peste doi ani, apoi, am fost de gând să o clinica de fertilitate
    pentru aproape 5 luni și fostul meu iubit a fost confundat și supărat pe mine așa
    el a crezut că am fost o femeie stearpă, astfel el parcat afară și ma lăsat în pace,
    șase luni mai târziu, înainte de cineva ne-a spus să contacteze această caster vraja
    care este atât de puternic, l-am contactat la acest e-mail:
    [email protected] pentru el să ne ajute, apoi i-am spus mea
    problemă, ne-a spus că i se va concepe nici în curând, dar după două
    de ani de încercat am fost la un moment în care am fost dispus să încerce orice.
    Și mă bucur că am venit la Dr. Ibolo ca vraja lui sarcină exprimate pune
    mă la usurinta, acum am pierdut flux mea lună și spectacolele mele rezultat medical
    că am fost gravidă, de îndată ce soțul meu a auzit vestea mare a
    s-au întors repede și a început cerșit în lacrimi, iar acum traiesc fericit
    cu soțul meu și fiica mea frumoasă, și eu îl cred sincer,
    și zeii săi într-adevăr m-au ajutat, de asemenea, eu sunt recunoscător pentru tot ce are
    făcut. contactați-l prin e-mail: [email protected] dacă sunteți
    căutând orice ajutor pentru probleme cum ar fi acestea:
    (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi.
    (2), dacă aveți mereu coșmaruri.
    (3) Vrei sa fie promovat în birou.
    (4) Vrei femei / bărbați pentru a rula după tine.
    (5) Dacă doriți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să lega soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) îngrijire pe bază de plante
    il puteti contacta inca pe e-mail lui [email protected]

  149. si vreau sa stii ca in lupta ta vei fii intotdeauna singur,,coatele cu oamenii lor apar dupa ce te declari invingator,pina atunci ,isi fac de lucru

  150. Am primit atatea lovituri de la viata la o varsta frageda 😀 si toatea astea numai bine miau facut ma gandeam odata ce ar fi viata fara lovituri..nai mai stii cei frumos si acuma optiunea mea e de a reusi sau a muri incercand, imi place mult ce faci pera cel mai mare vis al meu e sa daram masoneria 😀

  151. Dimineața toate Bun, eu sunt Eva Royal, sunt cu mare bucurie de a împărtăși mărturiile mele cu publicul larg a le face cunoscut ce acest om numit Dr. Okahoma o vrajă puternic Caster a făcut pentru mine, nu mă crezi, sau, eu „nu mai sunt un copil, eu nu pot fi prosti mă cu mărturii false, acest om a adus înapoi pe soțul meu Ex la mine cu vraja lui mare, am fost căsătorită cu acest om numit inteligent Royal am fost împreună pentru o lungă perioadă de timp și noi înșine iubit dar pe neașteptate el doar a schimbat și mi-a lăsat, el mi-a spus că nu poate continua mai neștiind că a găsit o altă fată afară, apoi am fost pustiită neștiind ce să facă, până la un prieten de-al meu mi-a spus despre acest om și a dat de e-mail lui de contact
    [email protected] atunci nu veți crede acest lucru atunci când am contactat pe acest om pe problemele mele el pregătit această castă vraja si ma asigurat 7 zile pentru a obține rezultate, crede-ma a adus fostul meu soț înapoi în care șapte zile a promis, că el turnat o vraja răsunător pe el, a fost ca o glumă, eu sunt fericit pentru că astăzi căsătoria spart de-a fi restaurat vă mulțumesc încă o dată marea Dr. Okahoma pentru ceea ce ai făcut pentru mine, dacă ești acolo trece prin toate astea probleme cum ar fi următoarele: Contactati-ne puternic / imobiliare rolă vraja pe [email protected] Tel nr: 919284360929 / +447031967810, Dacă doriți ca Ex Inapoi, stop Bad Dreams, promovate în birou, doresc un copil, Stop depresie, bani vraja, vraja Job. Notă: ceea ce omul crede este că nu au fost create pentru a suferi aceste probleme ne-am confruntat, ci mai degrabă sunt cauzate de fortele raului, Va rugam sa respectati personalitatea lui, el este timpul conștient că face parte din India

  152. Indura si lupta pana la capat ,este motto-ul meu ,dar ce ma fac cand nu am rezultat? Imi pierd personalitatea si nu ma mai simt bine cu mine mergand in viata fara linistea pe care o doresc. Am parte de momente minunate care nu tin prea mult apoi ca un vulcan cand erupe totul se transforma intr-o clipa. Toata dragostea pe care o primesc si cuvintele frumoase se transforma in lava pt ca acel barbat prezent de 4 ani in viata mea se transforma in bestie f repede si ajunge chiar sa ma ingenuncheze si sa ma loveasca apoi imi cere sa-l iubesc. Unde se va ajunge? Eu abia ma mai suport si vreau sa schimb asta dar nu vad cum ca totul sa se termine fara repercursiuni. Sunt cu un copil in bratele nu stiu cui!!! Ce trebuie sa fac????

  153. Dacă mă ajute vă rugăm să-i mulțumesc atotputernică a lui Dumnezeu DE UTILIZARE profetul Mare, pentru a aduce zâmbete înapoi la fata mea ..
    Numele meu este doamna Cynthia, eu sunt din Mexic, este atât de real, atunci când l-am încercat și atât de adevărat. Nu pot să cred că viața mea se poate schimba pentru
    mai bine. Eu chiar vreau să utilizeze acest mediu pentru a aprecia munca minunat pe care Domnul a folosit profetul Moise a face în mea
    viață. Eu și soțul meu să trăiască fericiți, împreună cu fiul nostru, până când diavolul a trebuit să aducă o femeie între .. My
    Soțul schimbat brusc. A început păstrarea târzii nopți și din nou, el nici măcar nu va veni acasă timp de 5 zile.
    Am încercat să aflu ce a mers prost, dar el îmi spune mereu nimic. Acest lucru a continuat până în mine și fiul nostru a plecat în cele din urmă
    pentru o altă femeie .. Am încercat tot ce am putut să-l înapoi, am vizitat multe case spirituale, dar nu a fost în stare să mă ajute. A
    zi am fost de gând prin intermediul Internet pentru a căuta loc de muncă, am văzut diferite mărturii despre modul în care un profet le-au ajutat
    cu problemele lor. Unul dintre ei a spus că a ajutat vindeca boala sa, celălalt a spus că l-au ajutat să devină gravidă după 11
    ani de ființe fără copii și am văzut un alt care a spus că a ajutat salvat căsătoria sa și a obține un loc de muncă bun, ea a scăzut
    Email profet, așa că am decis să dea omul un proces și l-am contactat pe e-mail lui: [email protected]
    Am contactat acest om al lui Dumnezeu si ia spus problemele mele și el a fost capabil de a ajuta pe soțul meu să mă ducă la cer scuze pentru
    mine și fiul nostru, eu sunt, de asemenea, un loc de muncă bun, iar acum mergem mai fericit ca niciodată. El nu a primit niciodată nici un
    bani de la mine, am avut doar pentru a planta o sămânță (de alimentare) pentru a sprijini lucrarea lui Dumnezeu. Ohh mulțumim lui Dumnezeu pentru a trimite un mare profet
    Ca Moise Profetul a ajuta oamenii lumii cu problemele lor, multumesc mare profet. Voi continua să vorbesc
    vă faptele bune din lume. Puteți, de asemenea, să-l contactați astăzi pe Email lui: [email protected]
    Profetul Moise a mai spus că putea să-l contacteze pe una dintre următoarele probleme:
    (1) vreau ex-vă înapoi.
    (2) Încă mai ai coșmaruri.
    (3) Pentru a fi promovat la birou
    (4) Vrei un copil.
    (5) pe care doriți să fie bogat.
    (Devil) doriți să păstrați soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna singur.
    (7) au nevoie financiară.
    8) Nu vrei să fie în control de tine nunta
    9) Vrei te-a atras la oameni
    10) Infertilitate
    11) NEVOIE DE UN soț / soție
    12) vindeca pentru orice boala.
    Contactați acest om mare astăzi și veți fi bucur ca ai facut .. Email: [email protected]
    <<<

    1. O pasăre liberă poate să zboare unde vrea, dar ce păcat ar fi dacă nu ar mai exista copaci şi cer!
      @ viorel muha

  154. Bună! Am și eu o problemă! Am 18 ani și peste două luni o să mă angajez ca educatoare în București și o să încep și facultatea.Și ca orice fata de vârsta mea aș vrea și eu să am o relație cu un băiat care să mă respecte. Acum un an am fost cu un băiat de la mine din sat timp de câteva luni în care l-am testat să văd dacă ține cu adevărat la mine și dacă ar face orice să mă facă fericită. Îl cunoșteam de mai mult timp și ai mei îl cunoșteau. Și așa a fost ține enorm la mine și mă respectă pt ceea ce sunt.Însă el nu are foarte mulți bani dar muncește singur și trage din greu să își ia un apartament si-a luat și mașină. Dar ai mei nu mai lasă să vorbesc cu el pe motiv ca nu are bani.Țin enorm la el.Mulțumesc anticipat pt ajutor!

    1. La intrebarea ta tu decizi ce vrei sa faci pentru binele tau dar eu te sfatuiesc daca cu adevarat il iubeai nu ti pasa ce spun parinti tai de el . Pentru ca unde e o iubire adevarata sunt toate la un loc .Asa cum ai zis tu nu inseamna o iubire adevarata . Eu cand am cunoscuto pe sotia mea parinti ei nu a fost de acord ca sa ne impreunam sa avem o famielie si o dupa un timp nici parintzi mei nu au mai fost de acord . Asa ca totu mergea pe dos asa ca am observat ca tinea prea mult la mine si ca si dat parintzi la o parte pentru mine si eu am fost de acord la fel . Asa ca acum am 3 copi si i multumesc lui dumnezeu pentru tot ce am nu sunt bogat nici sarac dar am ce mi a daruit Dumnezeu iubire de famielie .

  155. Optimismul îi ajuta mult pe cei naivi. Care cred ca orice e cu putinta. ( Si la urma urmelor chiar este). Însa noi,realistii,mergem pe situatia cauza-efect. Si anume:daca iubesti,vei fi iubit. Nu chiar de aceeaasi persoana deseori,dar vei fi iubit de principiul care guverneaza lucrurile în acest Univers,si vei fi iubit de toata dragostea si Lumina pe care o raspândesti în jurul tau,care va veni în viata ta cu aceeasi intensitate si vibratie cu care o transmiti,dar va avea amprenta fortei si a vibratiilor tuturor persoanelor care au receptionat-o.

  156. Este pacat ca oamenii tind sa fuga de experientele ce par sa distruga un oarecare confort, indiferent daca acol confort cuprinde suferinta. Nu tin minte ce autor zicea ca oamenii prefera o suferinta mai mare ce mentine starea lor de fapt decat o suferita poate chiar mai slaba ca intensitate ce duce la o schimbare.
    Ps. Este greu de citit blogul pe desktop, greu si enervant. Oamenii prefera si sunt obisnuiti, cand e vorba de latimi mari ale unei pagini web, sa citeasca doar pe o jumatate a monitorului informatia, de preferabil jumatatea stanga. E obositor sa iti plimbi ochii tot monitorul pentru a citii un rand. Doar ca idee si sfat..
    Mihai P. ,
    http://www.adiccion.co

  157. Îmi place, ai o forță a cuvântului foarte puternică. Sunt de acord cu tot ce scrii si te încurajez să nu te oprești.

    1. Am revenit pe blogul tău și am recitit integral tot textul. … mă ajută foarte mult, mă încurajează … ai mare dreptate în ceea ce gândești și scrii … foarte frumos si foarte adevărat.

  158. N-am crezut în dragoste vrăji sau magie până când am văzut-o mărturie despre o femeie numită Jasmine pe internet mărturisind despre modul în care un aparat de turnare vraja numit DR MUSTAFA aduce înapoi fostul soțul ei, care a părăsit-pentru o altă femeie, și am decis să contacteze omul să da-i un try. Așa că, atunci când l-am contactat el mi-a spus că el va aduce soțul meu înapoi la mine că i-ar trebui să-i dau două zile pentru a face turnarea de vraja mea pe care am făcut-o. Sunt aici să mărturisesc că ceea ce a făcut pentru mine DR MUSTAFA a lucrat cu adevărat … e-mail-l la: [email protected]

  159. Ce prostii spui Pera.Cand te duci la vale şi nu mai ai nici o şansă să te ridici.Candva ai ajutat o mie de oameni iar într-o dimineaţă te trezeşti fără nimic şi complet singur ! Nici nu realizezi cum de ţi s-a putut întampla toate astea.Încerci să uiţi,să fii optimist,dar oamenii cărora le datorezi bani îţi bat la uşă.Sunt atat de distrus încat îmi vine să sparg totul în cale ! Nu beau,nu fumez,am fost tot timpul un băiat fair-play cu cei din jur ! Optimismul nu-ţi va aduce niciodată înapoi ceea ce ai pierdut ! Cu mare greu am scris şi aceste cuvinte.

  160. Si eu simt in momentul de fata ca toate sunt impotriva mea,am putin timp liber si nu stiu sa ma bucur de el,plang destul de mult si mai simt extrem de obosita.

  161. FABULOS!! Felcitari Tuturor care s-au Luptat si se Lupta cu Viata pt o Viata AUTENTICA
    si Cei care NU SE LUPTA si le e FRICĂ NU AR TREBUI SA ARUNCE CU PIETRE. ÎN CEI CARE ÎNCEARCA. Din Pacate. asa se intampla de F multe ori sunt multi invidiosi Trebuie sa te lupti cu Greutatile vietii si cu cretinii care arunca cu pietre din Invidie, Frica prostie. Nu.i nimic.
    CU FIECARE CARAMIDA , IMPERIUL CRESETE MAI MARE!! 😀 BAFTA PERA , BAFTA TUTUROR
    UN OM care Munceste si Ajunge Undeva prin Eforturi proprii NU ARE CUM SA URASCA PE ALTUL numai Lasii Javrele fac asta… pt ca atat pot.

  162. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsnicie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina aproape sinucidere, am fost emotional in jos de foarte mult timp. Datorită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am cunoscut online. Într-o zi credincioasă, pe măsură ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturisirea acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că el restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, că unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, era despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de 2 zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a Domnului. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de DOMNUL odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat … Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăji Pentru a vă rezolva toate problemele. Încercați oricând [email protected], el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
     
    1. ÎNAINTE DE ÎNALTĂ
     
    2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
     
    3. BATEREA COPILULUI.
     
    4. ÎNCĂLCAREA CURSULUI DE GENERARE.
     
    5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
     
    6. PROMOVAREA LOCURILOR.
     
    7. SPUN MONEY.
     
    8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
     
    9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
     
    10. SPELL BEAUTY.

  163. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex Și ajută la stabilirea relației. Și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situatia mea si apoi caut ajutorul lui, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum, pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr. Saguru este cu adevarat un adevarat vrajitor. DUMNEAVOASTRĂ AȚI VĂ RUGĂM AJUTAȚI-L pe CONTACT DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: [email protected] sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
    1 LOVE SPELL
    2 ÎNCERCĂ
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

  164. „Sa nu dea Dumnezeu sa duci cat poti indura” spune o vorba romaneasca.
    Nu trebuie sa ne lamentam cand dam de greu si de suferinta.
    Sa ne bucuram de putinul care il avem ,sa zambim si sa iubim.
    Ignora greutatile si suferinta si zambeste.
    E cea mai buna arma.
    Nu uitati sa multumiti Mantuitorului ca traiti.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.