Legat de iubire, până la vară aş vrea 20 de mii de euro

 

Suntem atât de rătăciţi şi avem aşa o stare de confuzie legată de propria noastră persoană, încât nu doar nu ştim ce vrem, însă şi cuvintele altădată pline de sens sunt goale.

Iubire. Succes. Libertate.

 

Dorinţele şi visurile noastre ajung la un moment dat o shaorma cu de toate, expirată.

 

Să trăieşti după cele mai înalte valori ale tale poate fi cheia fericirii şi împlinirii pe pământ, însă cum vei putea să treci la fapte fără să ştii ce vrei şi ce e cel mai important pentru tine în viaţă?

Prin definirea concretă şi specifică a acestor cuvinte abstracte, cum sunt iubirea sau libertatea şi multe altele, ai pentru prima oară şansa de a trăi viaţa după propriile tale reguli şi poţi atinge fericirea aşa cum o simţi şi o defineşti tu.

Pentru a defini propriul tău sens al acestor cuvinte, ai nevoie de curaj. Curaj să te înfrunţi pe tine însuţi, să fii brutal de sincer cu ţine însuţi şi să descoperi că poate ai trăit până acum o minciună care te-a blocat din a trăi cu adevărat viaţa.

Să nu ştii ce vrei e ca şi când scuipi coji de seminţe pe jos şi aştepţi să răsară o livadă de meri din care să te hrăneşti şi pe care să le vinzi pentru a-ţi câştiga independenţa financiară.

Dacă vrei mere, plantezi meri.

Dar dacă tu nu ştii care e obiectivul, misiunea, viziunea pentru care munceşti, ai pierdut jocul vieţii dinainte ca el să înceapă.

Pierderea de vreme este unul din cele mai triste lucruri pe care le putem trăi pe acest pământ. În loc să pierdem vremea, mai bine am sta pe o piatră încălzită de soare şi am avea mai multă împlinire decât munca oarbă lipsită de viziune şi obiectiv.

 

Îmi aduc aminte de cei 5 ani de Politehnică, despre care încă mă întreb dacă au meritat sau nu.

5 ani, de la 18 la 23, sunt mulţi ani pentru un tânăr. Viaţa nu avea nici culoare, nici gust pentru mine. Nu găseam aproape nimic relevant în ceea ce făceam. Materiile de la şcoală, prezenţa la seminar, laborator sau curs. Timp preţios din viaţa mea pierdut.

Da, frustrările după 5 ani de lipsă de sens m-au împins să îmi descopăr adevărata vocaţie, însă era nevoie chiar de cinci ani? Îmi voi răspunde probabil într-o zi la această întrebare, acum însă hai să revenim la tine.

 

Legat de iubire, până la vară aș vrea 20.000 de euro. 

 

Cam asta e esenţa dezvoltării personale pentru foarte mulţi oameni.

Logica acestei concluzii este simplă. După ce obţin ce vor, oamenii nu sunt fericiţi. Asta înseamnă că nu au ştiut ce vor, în primul rând.

Oameni nefericiţi, oameni împotmoliţi, oameni căutând, oameni disperând.

Acesta este rezultatul la care se ajunge când nu răspunzi foarte clar, limpede, lucid şi concret la întrebarea:

”Ce vrei cu adevărat?”

 

Care e motivul pentru care te trezeşti de dimineaţă?

Te stresează şcoala, dar ştii de ce te duci? Pentru ce te-ai apucat de şcoală şi de ce vrei să termini şi să iei diplomă?

Ţi-e greu la muncă, dar ţi-e frică să îţi dai demisia pentru că măcar acum îţi plăteşti facturile. Ştii că jobul ăsta e capăt de drum pentru tine şi nimic bun nu se va întâmpla, dar nici nu ştii ce altceva vrei să faci şi nici ce ai putea face concret ca să ieşi din cursa şobolanului, să ieşi din cursa aceasta de pe roata pe care alergi ca un hamster.

Relaţii, iubire, sănătate, fericire..câte cuvinte abstracte şi lipsite de sens.

Ce înseamnă o relaţie pentru tine? Ce înseamnă iubirea pentru tine? Ce înseamnă sănătatea, fericirea pentru tine?

Pentru că toate cuvintele şi toată dezvoltarea personală pot avea sens doar pentru cel care ştie ce vrea şi a venit la masă ca să îşi ia exact ce are nevoie în acel moment.

În marketing există un concept care se numeşte “rată de conversie”. Dacă 100 de oameni intră pe uşa unui magazin şi 1 om cumpără ceva, înseamnă că magazinul are rată de conversie din vizitatori în clienţi de 1%.

Ştii care este rata de conversie în dezvoltarea personală? Îţi spun eu: foarte mică.

Prea puţini oameni care fac dezvoltare personală au ce să arate după unul, doi sau cinci ani.

Și a cui este responsabilitatea?

Te-ai dus la cursul ăla de făcut bani, sau să îţi faci o relaţie de cuplu, sau să prinzi fluturi, ai primit ce ai de făcut ca să obţii rezultatele pe care pretinzi că le doreşti, dar tu nu ai făcut nimic pentru că brusc ţi-a pierit entuziasmul.

Hai să îţi spun un secret la ureche.

Hai, vino cu curaj, mai aproape:

 

Secretul e că nu îţi doreai în primul rând să faci bani, să ai relaţie, să arăţi bine sau orice altceva ai făcut tu. Tu îţi doreai cu totul altceva şi în secunda în care te-ai apucat să faci ceea ce credeai că vrei și ţi-ai dat seama în inima ta că nu e ceea ce voiai. Dar e greu să îţi recunoşti ţie însuţi că pur şi simplu nu ştii ce vrei sau că trebuie să renunţi la investiția făcută până acum. Aşa că te prefaci că e ceea ce îţi doreai şi apoi, încerci să te strecori pe uşa din dos, bucuros că ai scăpat de ceva pentru care nu aveai deloc tragere de inimă.”

 

Foarte multă lume mă întreabă ”cum să încep, care este rețeta”. Rețete nu am, însă un lucru este de bază pentru a fi o persoană fericită: Personalitatea ta.

Rămânem într-un job nepotrivit, în relaţia nepotrivită, în situaţia toxică pentru că am investit deja timp, energie, bani fără să luăm în considerare costurile uriaşe care vor urma.

Mai bine ieşi dintr-o situaţie în care deja pierzi când ai pierdut puţin decât când ai pierdut mult.

Mai bine ieşi când ai pierdut 100 de lei, decât când ai pierdut 500 de lei şi mai bine ieşi când ai pierdut 500 de lei decât când ai pierdut 5000 de lei.

Oamenii însă nu ştiu când să se oprească şi de obicei e nevoie să piardă totul pentru ca să îşi reconsidere poziţia.

Mai bine mai târziu decât niciodată.

 

Cum ne definim greșit scopurile și valorile și cum investim totul într-o situație pierdută dinainte de a începe.

 

Tu poate vrei doar să fii liber, dar ai văzut şi ai auzit că banii te eliberează, aşa că te-ai gândit că vrei să te apuci să faci bani şi într-o zi o să fii liber.

Dar tu nu vrei să faci bani, ci doar să fii liber.

Viaţa are un fel ciudat de a fi. Nu te sprijină în lucrurile pe care NU vrei să le faci cu adevărat. Tu vrei să ai afacerea ta, să fii antreprenor şi apoi vrei să îţi trăieşti în sfârşit viaţa liber.

Hai să te întreb, cum crezi tu că vei putea să susţii munca de ani de zile, 10 ore pe zi, să îţi dezvolţi abilităţi despre care ştii că nu vei mai avea nevoie în momentul în care eşti ”liber” dacă nu simţi că activitatea în sine este eliberatoare?

Dacă tu vrei să fii liber şi te înhami la o muncă în care te simţi sclav, cam care crezi că vor fi consecinţele?

Să devii liber privind prin prisma banilor care îţi vor permite să nu mai munceşti, e un pariu pierdut aproape din start pentru că munca necesară din punctul în care eşti în punctul în care vrei să ajungi te va absorbi cu totul. Vei intra în competiţie, vei avea eşecuri, vei face sacrificii. Poate 3, poate 5, poate 20 de ani.

Sunt şanse mai mari să mori de necaz, stres şi epuizare făcând ce nu îţi place înainte să atingi libertatea dorită prin bani decât să ajungi să te bucuri cu adevărat de libertatea atât de mult dorită.

În acest caz, aşa cum spuneam, e nevoie de curaj să îţi defineşti cu adevărat ce înseamnă libertatea PENTRU TINE, în cazul tău particular.

Poate înseamnă să trăieşti cu resurse puţine, bucurându-te mai puţin de bani şi lucruri materiale însă fiind împlinit şi satisfăcut pentru ce trăieşti în acest moment, în prezent, libertatea după care eşti atât de însetat.

Şi POATE, trăind atât de împlinit şi fericit momentul actual pentru care nici nu a fost nevoie să faci vreun efort, începi să vezi oportunităţi, să îţi trăieşti vocaţia, să îţi dezvolţi abilităţi din plăcere şi să începi să câştigi bani fiind de folos.

Niciodată nu vom câştiga jocul vieţii făcând inginerie inversă.

Dacă pentru tine cel mai important lucru este libertatea, vei pierde dacă mizezi pe orice alte acţiuni care nu îţi respectă libertatea. E ca şi când tu eşti liber, şi îţi spui că vrei să devii sclav pentru ca într-o zi să devii liber. Devenind sclav, s-ar putea să uiţi sub loviturile de bici care era misiunea şi scopul în primul rând şi să devii rătăcit şi amnezic.

Şi dacă privim un pic în jur, lumea e rătăcită şi amnezică.

 

Cum e cu banii şi libertatea, la fel e şi cu oricare alt domeniu.

 

Vrei să arăţi bine şi te înhami la un program de sport, îţi iei antrenor, te pui să mănânci roşii cu salată şi toate astea sunt pentru că tu de fapt vrei să primeşti iubire şi ai văzut/auzit că oamenii care arată bine, îşi găsesc parteneri mai repede.

După o săptămână de eforturi cu diete şi sport, nimic. Nu ai mai multă iubire. După o lună, iar nimic.

După 6 luni de chinuri, arăţi super bine şi iată, mergi vara la mare şi cineva e atras de corpul tău. Vă distraţi, tu simţi că în sfârşit se aliniază stelele, ajungeţi să faceţi sex şi după un weekend, toată lumea revine la viaţa de dinainte.

Simţi că nu s-a schimbat nimic, dimpotrivă, golul din inimă acum e şi mai mare. Ai rupt sala şi dietele timp de 6 luni, arăţi cum scrie în revistă, şi totuşi iubirea e mai departe de tine ca oricând.

Păi nu îţi bagi picioarele în el sport şi dietă şi te înfigi în borcanul cu Nutella şi în shaorme la mic dejun, prânz şi cină?

 

Hai să mai îţi şoptesc un secret:

Dacă nu faci sport şi nu mănânci sănătos pentru că adânc de tot în inima ta ai găsit motivele pentru care să faci aceste lucruri PENTRU TINE, vei eşua.

Niciun antrenor, program sau curs pentru sport şi nutriţie nu te vor ajuta să ai parte de mai multă iubire.

Am dat exemplele cu bani, libertate, sport şi iubire pentru că ne sunt cele mai la îndemână şi sunt comune, dar te asigur că e la fel pentru orice altă dorinţă a ta.

În spatele unei dorinţe, se ascunde o altă dorinţă. Dacă pui botul la primul impuls, s-ar putea să mergi pe un drum care se va dovedi steril şi vei descoperi că ai irosit timp, energie şi resurse.

Cheia pentru majoritatea frământărilor tale, stă în răspunsul la o singură întrebare:

Ce vrei cu adevărat?

 

Nu te repezi să răspunzi, pentru că la fel ai făcut şi până acum şi nu prea ţi-a ieşit.

Imediat facem un exerciţiu care sper eu că te va ajuta să pătrunzi mai bine în esenţa a ce vrei tu cu adevărat.

Poate te întrebi ce anume funcţionează din toate tehnicile şi exerciţiile de psihologie, dezvoltare personală, din toate metodele, ce e potrivit şi ce nu pentru tine?

Am să îţi spun ce merge pentru tine.

Totul merge pentru omul care ştie ce vrea şi nimic nu merge pentru cel care nu ştie ce vrea.

Din momentul în care am ştiut exact ce vreau şi ce mă face fericit, când am ştiut care e misiunea şi vocaţia mea, întreaga viaţă a devenit incredibil de frumoasă, simplă şi plină de sens.

Când ştiu ce vreau, găsesc în fiecare om, carte sau articol, film, melodie câte ceva care să mă ajute să fiu mai aproape de ceea ce vreau.

Mai mult, ştiu să las deoparte tot ceea ce îmi consumă timp, energie şi bani inutil pentru că nu e ceea ce vreau.

Cu alte cuvinte, să ştii ce vrei este primul mare pas spre a avea discernământ. Chestia aia pe care o au oamenii mari, adulţii. Cei maturi emoţional.

Discernământ – adică abilitatea de a selecta şi alege ceea ce e bun pentru mine şi ce nu la un moment dat.

Există vocaţie sau nu există?

Pentru cel care ştie ce vrea, nici nu se pune problema. Îndoieli că vocaţia există, îndoieli că împlinirea vine din a oferi valoare celor din jur şi că iubirea vine din a dărui după ce ţi-ai asigurat ţie surplusul, au doar cei care nu le-au trăit.

Te uiţi la interviuri cu oameni care au realizări, numitorul comun este atitudinea de dăruire. Dăruirea din ce am şi ce sunt care creşte în cantitate şi intensitate pe măsură ce am şi devin mai mult.

Funcţionează panoul visurilor? Sau "the secret"?

Clar că funcţionează. Dacă ştii ce vrei. Dacă nu ştii, poţi să te dai cu curul de pământ până nu mai poţi, nimic nu e bun, nimic nu merge şi nimic nu e potrivit pentru tine.

E important să pui pasiune în ceea ce faci? Dacă ştii ce vrei, inima îţi bate mai tare când te gândeşti la rezultatul final al muncii tale.

Când nu ştii ce vrei, pasiune e doar un cuvânt gol şi lipsit de sens, ca şi cuvântul “ paradox”. Nu trezeşte emoţii.

Vrei să începi cu dreptul? Vrei ca totul să aibă sens pentru tine, vrei să găseşti ceva util în fiecare carte, curs de dezvoltare, în fiecare om şi situaţie pe care o întâlneşti?

Răspunde-ţi la întrebarea ”Ce vrei cu adevărat?”

 

„Niciodată nu mergi mai departe ca atunci când nu ştii încotro mergi.” J. W. von Goethe

 

Am pentru tine două exerciţii pe care le poţi face, care te vor ajuta să răspunzi la întrebările “ce e important pentru mine?” şi “ce vreau cu adevărat?”

Cunoscându-ţi valorile, mai ales pe prima, cea mai importantă, scapi de problemele de care se plâng foarte mulţi oameni din comunitatea alfa: lipsa de motivaţie, plictiseală, lipsa de disciplină şi organizare.

Când îţi trăieşti viaţa după cele mai importante valori, eşti extrem de motivat, disciplinat, organizat şi entuziast.

Exerciţiu ajutător pentru descoperirea valorilor, aici. 

După ce răspunzi la aceste întrebări esenţiale, vei descoperi că între ceea ce eşti şi ai acum şi ceea ce poţi deveni şi avea, există o prăpastie, poate mai mică sau mai mare. Această prăpastie trebuie trecută şi pentru asta e nevoie să umpli acel gol cu ceva.

Cu ce?

Cu un amestec de acţiune, plănuire şi educaţie, numit muncă. Necunoaşterea acestei combinaţii magice ce îi eludează pe atâţia oameni, îi ţine departe de ce îşi doresc.

Doar munca nu e suficientă. Efortul nu înseamnă productivitate. Plănuirea şi educaţia sunt esenţiale ca să ştii ce faci. Umple prăpastia dintre ce eşti şi ce vrei să fii cu muncă de calitate.

Două materiale ajutătoare pentru a înţelege cum se face munca de către oamenii ce obţin super rezultate, aici şi aici

Brancuşi ne spune : "Munceşte ca un sclav, porunceşte ca un rege, creează ca un zeu."

Ce aş mai adăuga eu cu smerenie, ar fi să priveşti la orizont cu curaj pentru a găsi farul tău călăuzitor, direcţia ta, viziunea ta, vocaţia ta.

Ultima mea carte este despre vocaţie şi ţi-o recomand în caz că doreşti să explorezi subiectul şi să îţi descoperi sensul personal pentru care munceşti, te trezeşti şi exişti pe acest pământ. Vine la pachet cu 16 interviuri din partea oamenilor cu vocaţie pe care i-am cunoscut şi este cea mai completă educaţie pe acest subiect.

O poți comanda aici – http://personalitatealfa.com/carte/impulsul-pentru-vocatia-ta

 

Vreau să ştiu răspunsul tău, concret şi specific. Lasă-mi un mesaj, într-un comentariu, cu ce vrei cu adevărat şi ce e important pentru tine.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

20 de răspunsuri

    1. Eu vreau sa devin un coach excelent sa ajut ca si tine la trezirea lumii..sa ajut lumea sa isi gaseasca sensul in viata..sa traiasca mai bine si cel mai important pt mine este acum sa fac cursurile de coaching si sa devin cea mai buna varianta a mea..dar lumea asta e tare comoda si inconstienta..sa fii liber tre sa lupti sa iti schimbi gindirea sa lucrezi cu tine si nu este usor..incercam o simulare de coaching aici in italia cu un barbat de 48de ani..problema lui era ca era in cautare de o prietena pt el ca avea nevasta mult mai tinara si ea il insela cu stirea lui cu alti barbati mai tineri ca el..si l.am intrebat asa vei trai toata viata?a zis ca da… are casa frumoasa masina frumoasa .nevasta frumoasa si tinara si pt el este bine asa..ca e puiul nevestii….oameni pierduti..oameni irecuperabili..vegeteaza in viata fara sa traiasca fara sa ofere nimic fara sa se dezvolte..fara sa se simta vii..si nu au energie proprie pt ca nu au emotii proprii si atunci fura de la altii devenind vampiri energetici..de toate tipurile..studiat fenomenul Pera pe pielea mea..

    2. Ce vreau eu cu adevarat?
      In primul rand sa ma descopar, sa ma cunosc, sa explorez, sa ma implic, sa socializez, sa comunic, sa fiu sociabil, sa cunosc persoane necunoscute, sa am curaj, sa fac ce-mi pun in cap, sa ma plimb, sa calatoresc, sa citesc articole motivationale, sa recuperez anii pierduti.
      De ce spun toate astea? Pt. ca pana a cum am fost foarte timid pana acum cativa ani, in generala nici nu ieseam din banca…eram antisociabil si inchis 100% in mine.
      Acum imi iau energia din afara, atunci cand discut cu o tipa de exemplu. Ma simt atat de bine. Mai ales cand imi spune „nu mi s-a mai intamplat niciodata un baiat sa vina la mine sa vb. cu mine asa pe strada”.
      Am pierdut anii cei mai frumosi in care se fac legaturi, relatii, se cunosc fete, din cauza felului meu de a fi, timid, retras, tot timpul eram pe jocuri la calculator….
      abia in faculta am iesit cu colegii la sucuri, etc.
      din pacate, n-am reusit sa-mi fac nicio legatura si din cauza asta mi-am dat seama ca singura mea sansa e sa cunosc de unul singur cat mai multe tipe, dupa legea mea.
      nu stiu cum pare ce scriu aici, poate ridicol, poate absurd, acum 2-3 ani mi-era imposibil sa vb. cu o fata nec. acum se pare ca am scapat de limitarile sociale.
      Vreau sa cunosc, sa ma cunosc, sa umblu prin oras de nebun, sa explorez, sa muncesc pt. ceea ce vreau. Calatoria e mai importanta decat destinatia.
      Asta inseamna cand toata viata dormi si te trezesti deodata la 20 si ani ….ca viata trece pe langa tine si vrei sa muti muntii din loc, orice ar fi!
      Vreau sa recuperez tot ce se mai poate recupera, desi nu am prieteni si mi-e greu sa-mi fac. Pt. ca nu stiu cum. Si chiar nu ma pricep. Mai degraba ma pricep sa ma duc la o tipa random pe strada sa o fac sa zambeasca, sa se simta bine in cele 2-3-4 minute de abordare. Simt ca ma cunosc mai bine cand fac asta, imi vad limitele, temerile, etc.
      Nu stiu daca se intelege ceva din ce am scris. Poate nimic … 🙂

  1. Vreau sa fac bani din vocatia mea, sa ma dezvolt in permanenta, sa am rezultate excelente,sa-i ajut si pe altii din domeniul meu, sa fiu libera, sa cresc personal si in afaceri, sa stabilesc numai legaturi de prietenie autentice si profunde, sa traiesc dupa valorile mele fara sa-mi pese de gurile rele (vreau sa iubesc si sa fiu iubita dar nu vreau sa ma marit si nici sa fac copii), sa calatoresc toata viata prin toata lumea, sa invat in permanenta, sa imi pastrez toata viata entuziasmul si pasiunea.
    Cel mai important pentru mine acum este ca sunt in sfarsit pe autostrada destinului meu!
    Multumesc pentru articol, foarte bun si util.
    Sanatate si succes tuturor!!

  2. Pera, Libertatea este pe primul loc in top valori pentru mine, ca si la tine de altfel.
    De asemenea, imi doresc sa calatoresc. MULT. Nu stiu de ce, poate ca ma simt liber cand o fac. Putinii mei bani, ii investesc in diverse excursii sa-mi extrag cat mai multe idei pentru excursiile pe care le voi organiza in viitor.
    Vad in viitor, iar ceea ce se vede: am o carte scrisa pana la finalul anului (am 60 de pagini acum) pe care o voi promova pe blogul meu, iar ca un alt subiect central, bootcampurile.
    Vreau sa organizez bootcampuri si pentru asta am nevoie sa-mi dezvolt abilitati, de aceea calatoresc acum singur sau cu grup organizat, dar nu de mine.
    P.S: Vara asta plec in America, ceea ce este imens, wow, extraordinar la cei 21 de ani ai mei!!
    Multumesc pentru invataturile si indrumarile tale. SUCCES

  3. Salut, Pera! 🙂
    Cel mai important lucru pentru este să muncesc pentru visul meu! Aceea de a deveni independent pe plan fizic! Iar pentru asta, voi depăși cu hotârăre frica care mă oprește să merg liniștit! Aici este nevoie de un curaj maxim, și sunt dispus pentru asta! Sănătatea este cea mai mare nevoie pe care o am! Când îți scriu acest mesaj, ție, Pera, simt că se poate și mai mult decât am dovedit-o până acum! Simt entuziasmul, simt că acesta este scopul meu principal în această viață! Știu că singurul obstacol care mă oprește de a-mi îndeplini visul este teama de cădere! Știu că împlinirea visului meu este dincolo de teamă! Dumnezeu nu mi-a dat acest „necaz” pentru a sta închis, vânat de emoția fricii, când o simt atunci când stau în picioare, ci m-a „născut” să îmi ofere o lecție prețioasă, aceea de a prețui sănătatea, în primul rând, aceea de a simți mai mult pașii pe care îi facem când călcăm solul, de a simți fiecare pas, și de a învinge vocea distructivă din mine, Dumnezeu mi-a dat liberul arbitru de a alege extraordinarul să se manifeste în viața mea, și entuziasmul mă îndeamnă să fac mai mulți pași, în pofida fricii! Uneori mintea conștientă îmi pune în față gânduri negative, însă urmăresc să nu o aud, și de a-mi asculta mai mult inima, fiindcă ea este deja acolo ceea ce vreau să devin! Scuze că vă pun să citiți un asemenea lung mesaj! 😀
    P.S: acesta este misiunea mea în această viață, aceea de a oferi un exemplu lumii și de a trăi fericit pe picioarele mele cât de curând! Curajul – acest cuvânt înseamnă pentru mine totul! Asta îmi doresc cu adevărat! Nu gânduri și emoții negative, ci gânduri optimiste, emoții de înaltă calitate, și o viață împlinită! Te îmbrățișez cu drag, Pera! Îți mulțumesc!

  4. Salut,
    Sincer sunt foarte multe lucruri pe care le vreau, pe care mi le doresc, pe care le visez adesea cu ochii deschisi. Unele din ele sunt realiste altele mai putin. Insa ceea ce imi doresc cel mai mult si mai mult ar fi sa am mai multa ambitie si motivatie. Ma gandesc ca daca le-as avea, planurile mele nu ar mai ramane doar la stadiul de „planuri”.

  5. Ce vreau eu cu adevarat? Vreau sa-mi transform personalitatea, vreau sa devin un razboinic adevarat care lupta cu pentru obiectivele propri. Cel mai important pentru mine in acest moment este libertatea! 🙂
    Vreau sa mentionez in continuare ca faci o treaba excelenta Pera!

    1. Eu vreau sa-mi descopar adevarul complet si nevoile reale, nu cele declarate. Am inteles ca libertatea este o nevoie primara a mea, nevoia de iubire si implicit de a ma accepta cu toate umbrele mele astfel incat sa ma aduc cu totul in viata mea si a celor din jur. Am nevoie de iubirea si acceptarea mea. Ma pregatesc pentru o noua directie in cariera, cea de life coach insa inainte de a pasi in viata oamenilor am nevoie sa-mi accept si definesc corect scopul, ingamfarea, aroganta si iubirea de oameni, astfel incat sa le pot lasa sau aduce oricand in cabinetului de coaching.

  6. Excelent articol ! Ar tebui sa folosesti ideile acestui material la inceputul fiecarei seminar si sa-l pui ca intro la materialele audio/video. Multumesc Pera!

  7. Imi doresc sa fiu independenta. Imi doresc sa cresc in firma in care lucrez si sa menegeriez propria mea echipa. Imi doresc sa ajut lumea, sa o fac mai buna. Imi doresc sa devin cea mai buna varianta a mea, acea varianta care o vad atunci cand inchid ochii. Imi doresc sa imi ajut familia si prietenii. Imi doresc sa ajut alte tinere fete sa nu fie intimidate in viata si in cariera. Imi doresc sa il ajut pe fratele meu sa isi descopere adevaratul drum in viata si sa il scap de sub influenta parintilor nostrii. Imi doresc ca in fiecare moment sa trag aer in piep si sa simt cu adevarat ca traiesc si sa zambesc. Imi doresc sa scap de frustrarile si suferintele adunate in sufletul meu. Imi doresc sa am puterea de a imi repara casnicia sau daca asta nu se poate, de a o incheia. Imi doresc sa am puterea sa o iau de la capat daca e nevoie. Imi doresc sa am puterea interioara sa reusesc sa realizez tot ce imi doresc :).
    Cel mai important lucru pentru mine sunt eu.

  8. Excelent articol! Legat de dorinte…imi doresc sa am o relatie de iubire sanatoasa si sa pot schimba la mine tot ce ma tine in loc si tot ce ma face sa ma intorc la oamenii care ma ranesc sau la situatile care ma fac sa sufar.consider ca eu nu pot fi fericita doar avand bani,sau doar fiind intr o relatie si nu stiu cum sa le combin. Mi am demonstrat(tot cu ajutorul dvs) ca pot avea bani,ca pot incepe,dar sentimentele puternice fata de un om care ma tine in loc nu ma lasa sa evoluez.

  9. Eu imi conduc viata de cativa ani pe un principiu: daca visele mele nu ma sperie inseamna ca nu sunt indeajuns de mari. Imi doresc sa ajung undeva si stiu clar unde. Acum sa vedem daca si iese totul cum e planuit

    1. Imi doresc sanatate si sa pot sa imi organizez cat mai bine timpul,sa iubesc si sa fiu iubita de cei din familia mea,vreau sa nu mai am teama de esecuri,si vreau sa nu mai imi pese de oamenii care m-au dezamagit si ranit,vreau sa calatoresc.

  10. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.