Nu-mi pasa ce parere ai, vreau sa vad ce rezultate ai

 

Asculta acest articol direct pe site:

Sau descarca-l si asculta-l pe mp3 player aici: Nu-mi pasa ce crezi, vreau sa iti vad rezultatele.mp3

Mi-a venit sa fac acest articol in aceasta dimineata pentru ca mi-am dat seama ca fiecare are o parere, fiecare are ceva de spus, toti vorbesc, dar cu ce folos?

Toti au o parere, o scuza, prefera caldurica zonei de confort.

DAR NU VAD REZULTATE

Navighez pe net, pe site-uri sportive, financiare, de dezvoltare personala,  ma uit la comentarii si vad multa lume care isi da cu parerea despre orice. Ma intreb,  oamenii aia, care critica si isi dau cu parerea  inflacarati, ce rezultate au in viata lor?

Multi sunt buni la a critica si a comenta faptele altora,  dar rezultatele proprii unde sunt?

Azi am o mica provocare si un exercitiu pentru tine.

Foarte multi oameni stau in zona de confort.

Preferam sa stam in zona de confort. Acolo e bine, suntem in siguranta, nu ne deranjeaza nimic. Din pacate, in zona de confort nu evoluezi, ramai pe loc, nu inveti nimic.

Nu e bine sa fii tot timpul in zona de confort. E bine sa fii uneori, ca sa iti incarci bateriile sis a te relaxezi dar nu e bine sa fii acolo permanent ( cum fac majoritatea oamenilor)

Cand depasesti granita zonei de confort, intri in zona de risc si de progres. Iti dezvolti abilitati ca sa devii o persoana mai buna.

Daca nu iti dezvolti abilitati cand apar problemele in viata ta, nu vei avea nici solutii.

Foarte multi oameni nu inteleg asta,  prefera si cauta zona de confort tot timpul.

Principalele domenii in care oamenii au probleme sunt:

–          Sanatate

–          Bani

–          Relatii si iubire

Foarte multi oameni actioneaza doar cand au cutitul la os.

Foarte putini oameni se educa atunci cand sunt in zona de confort. Cand au mancare in frigider si o relativa liniste, prefera sa stea in starea asta cat mai mult.

De exemplu, financiar, stii cand incep sa se educe majoritate oamenilor?

Cand au zeci de mii de euro datorii la banci.

Atunci se trezesc.

Dar atunci e deja tarziu. De ce nu s-au educat cand puteau sa o faca fara stress si nu aveau datorii? Ar fi fost prosperi. De aceea majoritatea oamenilor nu sunt prosperi ci sunt ingropati in datorii. Pentru ca nu actioneaza decat cand le e cutitul la os.

In privinta sanatatii, oamenii merg la doctor. Cati isi previn bolile prin alimentatie si sport?

90% din boli pot fi prevenite prin nutritive si sport. Oamenii batrani mor din cauza comotiilor cerebrale, si a atacurilor de cord. Sistemul circulator nu mai functioneaza bine din cauza grasimilor si a zaharului se ingusteaza vena . Cauza principala de deces la batrani.

Multi oameni stau in zoina de confort,  nu fac munca de prevenire si apoi cand au cutitul la os, se imbolnavesc abia atunci isi misca fundurile din zona de confort.

In relatii si iubire aceeasi poveste.

Toti stau in zona de confort pana cand se strica relatia. Dupa ce se distruge relatia, unii merg la consiliere de cuplu, multi se depsart fara sa mai faca ceva. Totusi, cu un minim de educatie isi putea imbunatatii calitatea relatiei, insa oamenii cand se vad cu sacii in caruta nu mai misca un deget.

Baieti sau barbati, la 30 de ani habar nu au cum sa atraga o femeie si cum sa o pastreze. Femeile la fel. Cand esti mai tanar mai merge sa faci pe nebunul insa cand ajung la o varsta se panicheaza si vad ca nu sunt capabili sa aiba un partener de viata.

Asa e cand stai tot timpul in zona de confort si nu faci nimic pentru a preveni suferintele ce vin.

Abia cu cutitul la os, actioneaza.

In orice domeniu al vietii, oamenii stau prea mult in zona de confort.

Nici eu nu sunt altfel.

Cand mergeam la politehnica, eram pe un pod si ma gandeam ca e ok, sunt in zona de confort,voi fi inginer, o sa vad eu cum ma descurc. Deocamdata ma bucuram de privilegiile vietii de student in care nu e nevoie sa ai prea multe responsabilitati.

Eu mergeam pe un drum inchis, si mi-am dat seama ca nu mai pot sa merg pe drumul asta. Eram cu cutitul la os, de 5 ani de in zona de confort ca student, asteptam sa treaca anii din inertie.

Aveam o stare de neliniste permanenta,intrebari despre incotro ma indrept la 22 de ani, ce fac cu viata mea?

Pe pod m-am gandit, merita oare sa risc totul? Sa las tot in urma, slujba, educatie, stil de viata? Eu irosisem 5 ani din viata. Daca ma apuc de alta facultate mai dureaza cativa ani pana sa pot sa practic noua meserie si sa traiesc din ea.

Stiam totusi un singur lucru.

Daca vreau schimbarea trebuie sa o fac ACUM

Mi-am pus intrebarea, pe acel pod:”As fi dispus sa fac schimbarea chiar daca e cea mai proasta decizie a vieti mele? Pot sa traiesc cu decizia asta chiar daca ajung muritor de foame, in sant,  alcoolic? O sa imi para rau ca am ales sa risc?

Raspunsul a fost clar: NU O SA IMI PARA RAU. E cel mai frumos sentiment, cel mai implinitor, sa iei o decizie 100% independent si liber pentru viata ta.

Merita, e sansa mea.

Am facut schimbarea si a fost cea mai buna decizie a vietii mele.

Poveste cu generalul chinez

Probabil stii povestea

A trecut marea in corabii cu armata si a ajuns pe taramul inamic. Au pus tabara, dimineata ardeau corabiile. Generalul le-a dat foc pentru a nu mai avea optiune decat victoria sau moartea.

Au invins in 9 batalii consecutive si au nimicit inamicul.

Asa sunt oamenii. Cand le e cutitul la os, actioneaza super motivati.

Cand arzi corabiile, invingi. Si eu mi am ars corabiile si orice cale de intoarcee si nu am murit.

La fel se va intampla si cu tine.

Trebuie sa ai curaj sa iti arzi corabiile, pus in fata faptului implinit vei lupta cu motivatia omului care trebuie sa invinga.,

Stiam ca trebuie sa fac ceva dramatic, m-am dresat pe mine insumi, si eu sunt lenes, si eu prefer sa stau sa nu fac nimic. Sa fiu in zona de confort. Tot timpul ma pun in situatii care sa ma provoace si sa scoata ce e mai bun in mine.

Daca doar mi-as propune  si as face un plan pe hartie nu as actiona niciodata. In schimb, ma arunc si zic “Na acum ce faci? Lupta, invinge sau mori”

Si inca nu am murit J

Pasi de actiune pentru tine

–          Schimba obiceiurile. Cauta puterea ta interioara. Nu e deloc usor sa schimbi obiceiurile dar e calea sigura sa iti schimbi viata. Fa sport, mananca sanatos, fa ceva productive in fiecare zi dar schimba ceva.

–          Schimba anturajul. Daca crezi ca anturajul nu te ajuta cu nimic schimba telefonul.  Eu am schimbat 3-4 anturaje.

–          Muta-te singur sau singura. Daca inca locuiesti cu parintii si ti-e greu sa iesi din zona de confort  si stai pe picioarele tale.

–          Daca ai o slujba , e calea sigurea sa ramai in zona de confort. Ai un salar si te poti baza pe el si e foarte foarte greu sa iesi din zona de confort. Iti spui ca o sa iti faci afecerea ta si o sa faci bani in viitor da acum nu, ca ai facturi de platit si ai nevoie de salar. Asa ramai sclav toata viata ta, mintimdu-te in fiecare zi.  Stiu cum e sa nu ai un ban si e mult mai bine sa te sacrifici un pic si sa faci si bani incepand o afacere a ta  decat sa depinzi de slujba aia care oricum nu e sigura. Uita-te la situatia economica. Incepe-ti afacerea! Toti parintii nostrii iti spuneau sa lucrezi si acum e cea mai proasta alegere sa lucrezi pentru stat. Statul nu o sa aiba grija de nimeni. Mori de foame daca astepti ceva de la stat sau de la o slujba. Fii puternic tu singur, e important sa ai puterea si libertatea finciara sa iti traiesti viata asa cum vrei.

–          Educa te zilnic cu pasiune. Bani, relatii, sanatate.

Vreau sa inchei cu provocarea zilei de azi:

Daca faci ce ai facut intotdeauna vei avea ce ai avut intotdeauna.

De AZI vreau sa schimbi in viata ta ceva radical. Un obicei , anturajul, sa pleci de la slujba sau sa te muti singur.

Vreau sa imi spui intr-un comentariu ce ai decis sa schimbi.

Vreau sa oferi puterea exemplului tau si sa spui ce ai schimbat.

Daca nu schimbi nimic nu se va intampla nimic nou si pot sa iti prevad viitorul. Vei avea peste un an, doi sau cinci ceea ce ai si azi.  Poate iti va fi mai rau.

Gaseste puterea sa faci macar o schimbare azi in viata ta. Nu astepta sa iti ajunga cutitul la os sau nu uita ca esti responsabil pentru toate consecintele si nu vei avea nicio scuza.

Cartea  "Personalitate alfa" plus 6 bonusuri ( 3 in format pdf si 3 carti audio), care au o valoare totala de peste 200 de ron le poti lua cu 105 ron( taxele postale incluse).

Afla mai multe si comanda aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/comanda-cartea-personalitate-alfa/

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

80 de răspunsuri

  1. Cand simti ca ceva nu e in regula, chiar nu e in regula. Nu o mai scalda in fiecare zi si nu te mai plange, fa ceva ca sa schimbi lucrurile si in final va fi mult mai bine.
    De curand am renuntat la facultatea pe care o faceam aici in Romania pentru una de afara. Ce faceam aici nu rezona cu visurile, aspiratiile, pasiunile mele, si nu eram un student care facea „o facultate” doar ca sa aiba studii superioare. Am renuntat dupa doar un semestru si sunt pe deplin fericit cu alegerea mea, chiar daca a fost nevoie de multe explicatii date parintilor, rudelor, prietenilor, si mai ales acum nu mai fac studiile pe gratis, ci pe bani pentru care singur trebuie sa muncesc. Consider ca este pretul care trebuie platit pentru a fi fericit si multumit de alegerea mea.
    Nu am ales calea cea mai usoara, si de cate ori am ocazia aleg calea mai grea dintre doua. In final nu imi pare rau, pentru ca totul este proces de invatare, iar la provocari mari ai multe de invatat.

  2. buna, pera,
    da , m-am hotarit, de astazi vreau sa schimb planeta pe care locuiesc. imi aleg alta. urmeaza sa studiez unde m0as putea adapta cel mai vbine, avind de luat cu mine, defecte, dorinte,vise si multe amintiri scaldate in lacrimi de neimpliniri.

  3. Foarte bun articolul, iti citesc toate articolele dar asta a fost cel mai motivant, poate asa ne vom mobiliza cu totii si vom renunta sa facem acelasi lucru in fiecare zi sperand ca lucrurile se vor schimba de la sine. Si eu am luat decizia sa imi schimb viata si m-am pus in cateva situatii incomode pentru a imi gasi motivatia. Muncesc dublu fata de obicei si am luat decizia ca in curand sa renunt sa mai fiu un angajat model si sa muncesc doar pentru visurile mele. Asta recomand tuturor daca vreti sa nu persistati in mediocritate puneti-va intr-o situatie incomoda

  4. Hello,
    Hai sa va zic povesteamea. Am luat bacul in 2004 cu aproape 10. M-am inscris la 3 facultati, am intrat la toate ..am ramas la una – cea mai proasta, cea la care nici nu vroiam de fapt…dar suna promitator. Nu e rau dupa ce am terminat, nu pot sa ma plang..dar nici sufletul meu nu are liniste. Asa incat in 2010 dupa ce am terminat de 2 ani facultatea de economie, m-am decis sa-mi urmez visul facand ce mi-am dorit de fapt. Ma asteapta 5 ani de studiu puternic, de placere si satisfactie !
    Desi povestea e foarte pe scurt si drumul a fost foarte lung – am ajuns la echilibrul pe care l-am cautat toata copilaria – am uitat de lume si stiu mai mult de mine: am slabit, mananc sanatos, citesc, ma dezvolt, am o relatie minunata, relationez excelent cu oamenii iar acum sunt studentaa unde trebuia sa fiu cu 5 ani in urma !
    E frumoasa viata ! Nu as fi stiut ce e cu mine daca nu greseam !

  5. Pai … de cand am inceput sa citesc articolele tale am schimbat multe, dar cel mai important, mi-ai aratat sa vad altfel lucrurile. Te rog scrie un articol despre cum sa te lupti cu indiferenta. Am nevoie de asta. Multumesc!

  6. Eu pot spune ca nu sunt un fan al zonei de confort. dar duc o lupta interioara destul de nimicitoare inainte sa actionez. Asa am facut si de data asta. Am decis ca e cazul sa ma mut singura. Ieri am semnat contractul de inchiriere si am primit cheile!!!! desi m-am intrebat de 100 de ori daca o sa fiu in stare, am hotarat ca merit sa fac asta pentru mine. Abia astept sa ma mut!!
    Deci DA, am actionat. am facut primul pas. Acum o sa fie mai usor! Toata noaptea mi-am imaginat cum o sa ma trezesc in camera aceea luminoasa, cum o sa citesc duminica in fotoliu!!! Sunt fff fericita!

  7. Pera, cred ca e cel mai bun articol scris vreodata de tine pe site 😉 Si eu mai am inca destule obiceiuri proaste, sunt constient de ele ca-mi dauneaza. Totusi, de cateva luni am renuntat la a mai pierde timpul dimineata la cafea si tigara, nu mai stau asa mult la calc si net si ma focusez pe ce este important, mai degraba decat pe ce este urgent. Inainte faceam invers 🙁 Si da, ai dreptate, am inceput aceste schimbari de obiceiuri abia cand am simtit ca mi-a ajuns cutitul la os. Si ghici ce, au aparut si rezultatele in business si-n starea mea de bine 😉 Deci, sa auzim numai de bine

  8. lucram in banca pana in ziua in care seful m-a enervat asa tare incat m-am ridicat si am demisionat. seful, era unu de ala tipic – usor paranoic, usor sarit, usor maniac etc.
    am zis ca nu mai vreau sef – si din acel moment caut ceva ca lumea – partial am gasit (seful la distanta mare). sacrificiile sunt mari. si pretul cerut devine din ce in ce mai mare parca. dar stiu un lucru : exista un capat. un liman.
    cand voi ajunge acolo voi scrie un alt comentariu.
    probabil ca va fi de pe o plaja. fara gluma.
    visurile sunt scumpe si putini vor sa plateasca pretul.
    si un lucru e cert – nu poti sa ceri unui partener sa plateasca asa ceva decat daca e la fel de nebun ca tine – si astia nebuni in sensul bun sunt o minoritate minoritara.

  9. Pera, pot sa iti spun ca am facut o schimbare radicala. Nu eu, atat cat mama mea a facut. Se muta in strainatate sa lucreze si de acum sunt pe cont propriu, cu un frate mai mic in grija. Stiu ca o sa ma descurc cu mancarea,curatenia si scoala, dar cea mai mare problema e fratele meu mai mic care a fost rasfatat de cand se stie. Bineinteles, ma ingrijoreaza si faptul ca mama mea se muta. Pana acum eu am avut grija de familia mea,daca pot sa zic asa, sa nu pateasca ceva, si nu pot suporta ideea ca nu o sa fiu alaturi de mama mea sa o ajut atunci cand are nevoie. Dar „Ce nu te omoara te face mai puternic” . Asa ca viata merge mai departe. Bafta tuturor!

  10. Dupa o viata petrecuta intr-un centru de plasament, vinerea trecuta am decis sa ma mut singur. Si am facut-o chiar vinerea trecuta. Mi-am facut externarea din centru, acum sunt pe cont propriu.
    Planul e facut. Urmeaza sa fie executat pentru a atinge prosperitatea si mai mult de atat.
    In viitorul apropiat, cand voi realiza ce mi-am propus, voi scrie un articol si ti-l voi trimite 🙂

  11. AM decis sa imi daruiesc mie mai mult timp, ca apoi s ama pot bucura in doi de el.Invat asta mergand azi la o sedinta de masaj.
    Ma bucur ca am citit email-ul asta.
    Sa aveti spor pe calea voastra!

  12. buna, pera,
    da , m-am hotarit, de astazi vreau sa schimb planeta pe care locuiesc. imi aleg alta. urmeaza sa studiez unde m0as putea adapta cel mai vbine, avind de luat cu mine, defecte, dorinte,vise si multe amintiri scaldate in lacrimi de neimpliniri.

  13. Azi am luat decizia sa imi deschid o afacere tip franciza la cel tarziu pana la 15 decembrie 2010, finantata cel putin 50% din fonduri proprii.
    Wish me luck! 🙂

  14. Mi-e frica sa dau foc corabiilor…mi se pare mult prea periculos…Vreau sa duc lupta dar cu corabiile la tarm…Gresesc…dar nu pot altfel…nevoia mea de siguranta nu ma lasa…

  15. De ceva vreme incepusera intrebarile, nelinistile, cum ca ceva nu e ok si trebuie schimbat ceva…dar e foarte grea lupta cand incepi sa schimbi aproape totul, anturajul, stilul de viata, job-ul cu un bussines…probabil le-am prea aglomerat…dar dupa acest articol parca revine siguranta ca undeva in viitorul nu prea indepartat or sa apara si rezultatele…O zi buna sa aveti si o viata frumoasa!

  16. Ups! Pe mine m-ai luat pe nepregatite, dar mi-ai dat de gandit.
    Dintotdeauna imi doresc o afacere personala. Vroiam sa ma coc bine inainte de a-mi lua viata in maini, dar….acum gandesc.
    Ultima data cand mi-am schimbat radical viata aveam 14 ani. Atunci am gasit luciditatea, curajul sa fac ce a fost mai bine pentru mine. ma intreb unde a disparut acest curaj? cum il regasesc?

  17. asta era fix articolul de care aveam nevoie intr`o perioada in care am decis sa schimb facultatea deoarece nu ma motiva si nici nu faceam ceea ce`mi placea. fix aceleasi intrebari mi le`am pus si eu … oare merita sa dau un job asigurat(cu pile, evident) pe un domeniu in care nu pot sa reusesc decat singura ? oh daaa!
    foarte frumos si foarte motivant articolul !

  18. salut
    de astazi o sa renunt sa lenevesc la calculator si o sa ies in fiecare zi afara sa fac o plimbare si sa fac mult sport

  19. Acest articol m-a motivat enorm,mi-a dat incredere in mine si forta de a merge mai departe cu ceea ce este important cu adevarat pentru mine.Sa nu-mi mai pese de cine ce va zice…stiu care sunt calitatile mele si stiu de ceea ce sunt in stare 🙂

  20. pera ce spui ai perfecta dreptata asa ne-am obisnuit sa stam in zona de confort .Marturisesc ca am stat in zona de confort vreo 20 de ani am muncit in acelasi loc chiar dak au fost ani in care nu o duceam bine ,dar am avut puterea sa schimb ceva,cu toate ca ma duceam in necunoscut am zis "doamne ajuta " si acum recunosc caam facut alegerea corecta .Dak as avea mintea de acum ,acum 20 de ani sau macar 10 as fi poate nu mai bogat dar cu mai multa experienta de viata……….salut si la mai multe articole

  21. Am un an de zile de cand am inceput sa citesc carti despre psihologie si de cand te-am gasit pe internet. De atunci am schimbat multe in viata mea! In primul rand am reusit sa iau fraiele vietii mele si sa renunt la o relatie care tinea de 8 ani de zile fara sa ma faca fericita, dar il iubeam si poate il iubesc in contunuare…. Dar tu si alti psihologi m-ati facut sa inteleg ce iubesc de fapt la aceasta persoana, m-ati invatat sa constientizez si greselile pe care le faceam si eu in aceasta relatie. In primul rand mi-am schimbat modul de a gandi. Acum mi-am incheiat si masterul in marketing, dar por spune ca a fost o experienta, placuta. In schimb nu este ceea ce as vrea sa fac in viata mea! Din aceasta experienta vreau sa raman cu partea buna a lucrurilor si nu regret ca nu am renuntat din timp dandu-mi seama ca nu este acela viitorul meu. Mi-am dorit mereu sa fac medicina, iar acum m-am inscris la facultatea de medicina, ma simt implinita! 🙂

  22. Buna ziua tuturor, multumesc intregii echipe de la Personalitatea alfa, da, ati reusit sa ma scoateti din zona de comfort incepand cu prima carte comandata, va multumesc ca existati. Acum cateva luni eram multumita cu ce aveam, acum nu mai sunt, am constatat ca vreau si imi doresc sa fac marea schimbare in viata, am inceput sa lucrez cu mine, de 20 de ani nu am mai facut sport, acum merg aproape zilnic la sala, m-am multumit cu un job, acum am doua, amandoua imi plac, ma simt de parca nici nu lucrez, am timp pentru toate, ma bucur si ma felicit in fiecare zi in fata oglinzii, chiar sunt o persoana minunata, desi in unele domenii inaintez cu pasi mici eu consider acesti pasi uriasi, de ce, pentru ca simt ca evoluez, ajung la un alt nivel de intelegere si cunoastere, bifez in caietul visurilor zilnic cate un succes, ma felicit si imi ofer cate o recompensa…viata e frumoasa si merita traita sanatos…va iubesc pe toti si trimit zilnic iubire si lumina universului pentru intreaga omenire…va pup, cu drag, Simo!

  23. Vreau sa raman calma indiferent de ce fac oamenii din jurul meu. Asta vreau sa schimb incepand de azi la mine. Nu stiu exact cum sa imi controlez sentimentele dar asta e ceea ce tb sa schimb la mine.

  24. Super articol! Gata de maine ma trezesc la 8 dimineata, nu se poate sa ma mai trezesc la 12, se duce toata ziua si ma trezesc si fara chef de nimic.A si m-am decis sa-mi fac abonament la o sala de fitness ca sa fiu in forma maxima.

  25. Acum cateva zile am decis sa reduc la minimum timpul petrecut la calculator.Minimum insemnand un sfert de ora pt.verificat mailul (si citit articolele lui Pera 🙂 ) la fiecare doua zile.Am mai decis sa nu treaca o zi fara sa citesc macar o ora…si am o gramada de carti interesante pe care mi le-am cumparat inclusiv ,,Personalitate Alfa"…si o sa mai cumpar;probabil la batranete o sa am o biblioteca impresionanta 😉

  26. Acum un an aveam foarte mari probleme in casnicia si viata mea,datorita voua si articolelor voastre am depasit toate problemele iar vita mea sa schimbat foarte mult.Am ajuns la concluzia ca viata este un razboi,potii sa fi un soldat sau sa capitulezi.Eu sint un soldat,mersi Pera.

  27. Salut!Eu am luat decizia de a pleca din tara de mai multa vreme dar zona de confort nu m-a lasat.Acum sunt mai hotarat ca niciodata sa plec in Spania sa ma mut acolo.Am fost anu trecut ca turist in Barcelona si am ramas uimit.In Septembrie plec si sper sa gasesc un serviciu bine platit.Va urez tuturor un viitor stralucit plin de impliniri.

  28. Mi-a placut tare mult articolul. In timp ce citeam fiecare rand,ma gandeam la mine,ce miscare as putea eu sa fac in acest sens…Si, stii… chiar am ajuns la ceva.Ptr ca am tot amanat sa incep scoala de soferi ani la rand,de maine am sa sun ptr inscriere.Gata.Asta voi face!Nu am de gand sa mai aman nci macar o zi in plus!
    Mi-am propus de altfel sa ies mai des in oras,chiar numai ptr o plimbare la pas…
    Sa nu ma mai retin in fata lucrurilor care imi plac si sa vorbesc mai mult despre mine… Oh…Multumesc ca existi pentru noi si ca reusesti de fiecare data sa aduci un motiv in plus pentru o viata asa cum visam.

  29. " Foarte multi oameni stau in zona de confort "
    Acelasi lucru il spun si eu la foarte multa lume incat a devenit ca un motto pentru mine.
    Bun articol, sper sa bage si lumea ceva la cap.
    O viata plina e una imprevizibila. Atata timp cat iti anticipezi tot ce se intampla in viata ta, nu traiesti cu adevarat.
    Un exemplu bun ar fi o intamplare de saptamana trecuta :
    Ma simteam plictisit si pe la ora 2 noaptea in timp ce ma uitam la un film mi s-a pus pata sa ma duc in Bucuresti ( la 300km distanta ) si sa imi beau cafeaua a doua zi. Asa ca m-am urcat in tren, am mai luat un prieten cu mine si la ora 11 eram la KFC in Bucuresti si savuram mult dorita cafea.
    Cum crezi ca m-am simtit ? M-am simtit liber, energizat, fericit si uite asa m-am plimbat toata ziua pana seara prin Bucuresti si am avut o zi plina.
    Multi vad ca sufera de sindromul Nostradamus sindrom care ii impiedica sa iasa din zona de confort. Majoritatea gandesc prea mult si fac prea putine. Cand simti ca trebuie sa faci ceva, e simplu, fa-o, nu maine, nu saptamana viitoare, ci ACUM !

  30. Acum 2 ani ma "recuperam" dupa o mare dezamagire in viata mea. Evident sentimentala. luni intregi izolat in lumea mea, la propriu si la figurat. Mi-a placut sfatul tau :schimba anturajul". Am trait-o pe pielea mea. S-a ivit o mica vacanta cu o parte din colegii de servici si alti prieteni / amici ai acestora (17 oameni in total 🙂 ). M-am hotarat brusc in ziua plecarii ca e momentul sa ies si eu din carapace. Sa schimb anturajul. Mi-a schimbat viata. Mi-am petrecut urmatoarele zile in preajma unei fete minunate. La inceput doar ca amici, apoi ne impartaseam trecutul, ajungand in finalul celor trei zile sa hotaram ca vrem sa incercam sa mergem mai departe si mai implicati. S-a nascut astfel o poveste de dragoste foarte frumoasa. Intre timp s-a terminat si aceasta idila. Nu cauzele si detaliile sunt importante acum, ci adevarul indemnului "schimba anturajul". Si ma bucur sa retraiesc acele zile, amintindu-mi cu drag de o poveste nascuta din senin. Am spus ca aceasta intamplare mi-a schimbat viata (desi s-a terminat), pentru ca mi-am dat seama ca singurul vinovat de esecurile mele sunt eu. Si cele mai bune decizii in viata le faci in virtutea inertiei. Atunci cand "arzi corabiile" si te pui in fata faptului implinit. Invingi sau mori.
    Ma bucur sa fiu printre voi, comunitatea ALFA. imi sunt de real ajutor experientele voastre, din care pot sa invat. Este o vorba "sa inveti din greselile tale". De ce sa nu invatam si din greselile altora. Sper sa nu se simta careva dintre voi ofensat, sunt absolut convins ca intelegeti ce vreau sa spun. Fiecare dintre noi are o poveste. Sau poate are mai multe.

  31. Buna ziua,cum poti sti exact cum se intampa?! Ai perfecta dreptate,si din nou iti spun ca am descoperit asta prea tarziu,cand totul s a pierdut.Asa este precum zici,si iti spun ca vei ajuta foarte multi oameni cu ceea ce faci acum,si doar pentru ca imi dau seama ca totul se potriveste frustrant de perfect cu realitatea.Continua,si ajuta i pe cei pentru care se mai poateb face ceva…

  32. Dar oare nu asta ne invata zi de zi mass-media, sa ne satisfacem toate dorintele fara a iesi din zona de confort?! Nu asta este trendul care este inoculat maselor cu insistenta?

    1. @ Bogdan Epureanu- informatiile pe care le vezi pe blogul meu sunt concepte de sine statatoare care ofera valoare celor care citesc, dupa cum poti sa vezi si singur. De ce te deranjeaza ca imi vand cartea? Daca vrei te invat si pe tine cum sa faci, trebuie doar sa ceri.

  33. Chiar inaite sa citesc acest articol ma hotarasem ca de maine sa ma apuc sa imi imbunatatesc cunostintele in ceea ce priveste limba spaniola, sa nu mai dorm la dupa ce vin de la serviciu si sa alerg sau sa merg sa inot.

  34. De multa vreme mi-am dorit sa ma reapuc de invatat franceza. M-am hotarat si in sfarsit mi-am facut un program de invatat, mai mult de atat intentionez sa ma mut acolo definitiv, oricat de greu ar fi. In urma cu 5 ani am terminat liceul si m-am inscris la Facultatea de Geografie cu toate ca visul meu era altul. Si ghici ce? … dupa un an am spus stop, am renuntat si m-am inscris la facultatea pe care o vroiam. N-am spus nimanui nimic decat dupa ce am facut mutarea, evdent s-a produs rumoare dar nu mi-a pasat. Nu imi pare rau, am luat atunci decizia potrivita. Acum doua luni am fost pusa in situatia de a lua o hotarare brusca, care avea sa schimbe totul. M-am gandit bine si am actionat … am iesit din zona de confort, am luat-o iar de la zero si acuma imi construiesc din nou drumul dar nu imi pare rau si niciodata nu are cum sa iti para rau cand decizia iti apartine 100% tie.

  35. In primul rand vreau sa te apreciez pentru articolul pe care l-ai scris fiindca este foarte reusit!:)
    Ce am decis eu sa schimb este pierderea de vreme pe laptop in loc sa ma educ citind mai mult despre personalitate, tehnici de nlp, despre seductie si chiar cum se fac banii.Trebuie 90% din timpul meu pe care il petrec in casa, sa fac ceea ce am spus: sa ma educ si sa invat cu alte cuvinte. Iar cand ies pe "teren" sa pun in practica tot ce am invatat. Nu mai vreau sa pierd vremea gandindu-ma la tot felul de lucruri aiurea din trecut ca un mos de 70 de ani, ci vreau sa fiu concentrat si atent pe starea de fapt si sa incerc din rasputeri sa-mi schimb conditia. As fi cel mai fericit daca ce am scris aici as pune in practica.
    Pe de alta parte…
    eu numai ce am terminat liceul, mi-am luat bacul si mi-am gasit ceva de lucru(de ex: agent de vanzari)…inca n-am inceput urmeaza ziele urmatoarea, am fost la un interviu, imi place , sunt numai tineri acolo aproape, oamenii par ok, si la cum mi-a descris postul mi-a placut cum a sunat. Acum urmeaza sa vad ce e de facut.:) E o slujba bine platita din cat au spus ca altfel n-ar fi stat ei 3 ani(asa mi-au zis…exact asa) si vreau prima data o slujba fiindca eu de felul meu nu sunt disciplinat si responsabil, si n-am destule frustrari incat sa-mi fac afacerea mea pe net la care ma gandesc de multe luni de zile. Zic totusi sa ma tin ceva timp de slujba asta sa vad cat imi place si cat imi convine, sa am ceva experienta si in asta, si sa-mi fac prieteni, fiindca eu si asa nu prea am si daca imi fac afacerea mea pe net cum socializez de acasa din fata laptopului nu? De aceea nici nu vreau ca facultatea s-o fac la distanta, fiindca vreau sa vad cum e viata de stundent sa cunosc lume, sa socializez , nu vreau sa ajung un introvertit anti-social. Pentru ca in momentul asta unde stau eu la sat, is si putini si niste amarati de tarani acum fara desconsider, dar asta e adevaru…ca in reclama cu c'ava doro:"n-ai cu cine…niste tarani!:)))" nah..asa ceva de genu:P si e groaznic sa fi "lup singuratic", fiindca cand iesi in oras te simti in disconfort si nu mai vreau.
    In fine, vreau sa-mi spui ce parerea ai despre felul in care urmeaza procedez: si cu obiceiul/obiceiurile dar si cu slujba si ce vreau eu sa fac mai incolo(ce am scris mai sus):D.
    Apropo, si parintii mei au datorii de zeci de mii de euro, dar tu crezi ca se educa financiar?:))) S-au bagat in schimburi, amandoi lucreaza la stat, din fericire doar la mama o sa-i taie din sala si lucreaza in sanatate. Are grija de oameni si nesimtitii aia din guvern isi permit sa faca dinastea sa-i taie 25% din salar. Dar ei nu iau nici o masura(parintii mei) tot de salar isi vad, sunt niste oameni simpli si cu asta basta…deci nici macar cand simt ca le-a ajuns cutitu la os nu iau atitudine, in schimb imi zic de nu stiu cata vreme fa ceva angajeaza-te ca nu mai avem sa-ti dam nimic…dar NIMIC!! asa patetic..
    ok! scz k m-am lungit atata…am vrut sa spun tot ce am avut de spus.:):D

  36. uhm… voi incepe sa fiu altfel: sa socializez mai mult. Sa incerc sa-mi maresc cercul de prieteni, sa ma documentez mai mult, sa citesc mai mult…

  37. Sunt in zona de confort cu nervi la stomac,cu nevoia acuta de schimbare,dar nu am curaj.Tineretea ta e revoltatoare,iar eu n-o mai am…,dar astept cu nerabdare articolele scrise de tine.MA FAC SA MAI SPER INCA…FELICITARI,ESTI BUN IN CEEA CE FACI.

  38. De azi merg la sala.Mi-am propus asta de ceva timp si era cazul sa incep odata si odata.Asa ca astazi am fost 1 oara si mi-am facut abonament.

  39. Intotdeauna am tanjit dupa libertate ,unul din visurile mele . Am stat la umbra unui serviciu stabil( dupa parerea mea) programandu-mi libertatea .In luna ianuarie 2009 am inceput in paralel o afacere de marketing in retea, visand ca intr-o zi imi pot programa cat timp sa stau cu fiica mea , cat timp muncesc pe zi / luna , cati bani sa castig. Toate bune pana la sfarsitul lunii septembrie 2009 cand m-am lasat. Imi permiteam doar , castigam o gramada de bani. Acum o saptamana am fost data afara de la servicui ,motiv pentru care am reluat activitatea in forta dar imi place sa spun ca n-a fost un lucru intamplator , ca doream nespus libertatea pentru care trebuie sa platesc un pret. Pentru asta stiu ca o sa urmeze o perioada mai grea dar mai stiu ca am un program bine stabilit pe 6 luni la finele carora se vor vedea rezultatele .
    Pera si Andreea, va felicit pentru articolele voastre. Va doresc mult succes!

  40. e foarte captivant articolul,dar nu vreau sa schimb nimic la mine….poate nu am puterea,poate o am,dar deocamdata nu vreau sa schimb nimic doar timpul si asta nu e posibil.

  41. 1. pana incep faculta nu mai pun strop de alcool in gura
    2. opresc timpul si mi-l dedic mie (la nivel fizic,psihic,emotional si spiritual ) pentru tot restul saptamanii

  42. Salut Pera, felicitari ptr articol, ai generat o adevarata furtuna de comenturi, printre care si eu 😉 In plus, sunt convins ca nu pui la suflet unele „mici rautati” ale celor care in loc sa ia ce e bun ptr ei si sa actioneze, isi comenteaza nemultumirea ca se promoveaza o vanzare sau nu stiu ce afacere 😉 Iti doresc succes maxim in afacerea ta cu dusuri luminoase-multicolore, poate chiar o sa cumpar si eu unul 😉

  43. Motivational articolul. Observ ca ai ajuns in ipostaza in care impingi pe unii oameni de la spate. Eu vreau sa iti spun ca de luni, de pe data de 12.07, ma trezesc in fiecare dimineata la 05:30 si ies la alergat. Pana la 06:30-06:40, nu mai intru in casa. Fac un dus, iau micul-dejun, dupa care imi incep activitatea pe ziua respectiva. Ai dreptate, e foarte greu sa iti inoculezi noile obiceiuri. E al naibii de greu. Dar uneori trag de mine ca sa reusesc. Mi-am promis ca in 5 ani de zile, voi fi independent, liber. Sunt zile, in care, practic, ma tarasc din pat, doar pentru a iesi la alergat. Poate parea nebuneste, dar nu imi pasa. E o provocare, iar eu sunt un invingator. Am citit de la tine ca nu ti se va mai parea greu dupa 30-45 de zile. Pana atunci, nu voi renunta sub nicio forma. ceea ce vreau sa mai spun e ca desi e greu pana faci primul pas, dupa ce termin programul de jogging si fac un dus, ma simt perfect. Energic, optimist, cu pofta de viata. Cred ca asta e motivatia interioara. Uneori, imi mai si promit aceasta recompensa. "Gandeste-te cum te vei simti dupa aceea. Hai, inca un pic… Stiu ca poti… Gandeste-te, vei fi un om sanatos, vei trai mult." Ce sa zic, o lupta interioara continua. In week-end-ul care urmeaza, voi schimba un alt obicei. Nu pot mai devreme, am o admitere pentru care invat. Si citesc, citesc, citesc… Perseverenta e totul. Mult succes in continuare !

  44. Motivational articolul. Eu, de luni, data 12.07.2010, ma trezesc la ora 05:30 si ies la alergat. Pana la 06:30 – 06:40, nu ma mai intorc acasa. Ai dreptate, e foarte greu sa iti schimbi obiceiurile. De fapt, recunosc, unele sunt al naibii de greu de schimbat. Au fost dimineti cand ma taram din pat doar pentru a iesi la jogging. Iar cand alerg, mi se intampla sa cedez, dar ma motivez incontinuu: "Nu ceda, stiu ca poti. Imagineaza-ti unde vei fi peste 5 ani, vei avea succes. Iar pentru acest lucru, trebuie sa treci peste acest obstacol." De fapt, e si o provocare. Ma lupt cu ea, pana cand va face parte din mine, si nu mi se va mai parea greu. Pana atunci, port o lupta interioara intensa. In week-end-ul urmator, o sa imi schimb un alt obicei, totusi, inca o sa ma trezesc dimineata la 05:30 si voi iesi la alergat. Poate nu mi se va mai parea la fel de greu. Si inca ceva, lucrul acesta imi ofera o lectie de viata: Primul pas e mai greu, dar dupa ce incepi sa faci inca un pas, inca un pas, totul devine mai usor, mai alert, incepe sa iti placa, te simti bine… Iar dupa ce vin de la alergat si fac un dus, e perfect. Sunt mai bine-dispus, mai energic, mai optimist. Sunt mandru de mine ca am reusit sa parcurg distanta dorita si ca nu am cedat. Ca a mai trecut o zi si am depasit cu bine aceasta provocare. Observ cat de repede trece timpul, si tocmai de aceea ma grabesc sa evoluez catre bine. Sa fac lucruri noi ce ma vor ajuta mai tarziu. Pentru ca daca fac aceste lucruri, acum, in 4 ani, ele voi face parte din mine, iar eu, ma voi putea concentra pe alte lucruri mai importante, iar acestea care mie mi se par acum grele, atunci mi se vor parea minore. Tocmai de aceea, grabiti-va sa va dezvoltati, sa va educati, luptati pentru ceea ce doriti si nu cedati niciodata. Acum depinde de fiecare ce doreste. Eu cel putin, ori mor, ori reusesc. "Nu-i totuna leu sa mori, ori caine-nlantuit." zicea Decebal catre popor. Mult succes in continuare !

  45. Pera…renunta u la tot ceea ce ai ..pleak u de la munk….ia-o u de la capat lasa tot altuia si ia-o de la capat gindeste-te k numai ai nimic si incepe sa muncesti din nou….poti???????? renunta la tot ..poti??

  46. Se pare ca nu sunt o persoana careia ii place sa stea intr-o zona de confort, imi este ceva carcteristic sa iau decizii radicale.La un test psiohologic am avut un rezultat f interesant : daca as putea sa sar dintr-un avion cu parasuta, as face-o :).Dar este adevarat ca atitudinea asta mi-a adus fericire si realizare materiala.Ultima saritura este ca-mi caut un domicliu in Bucuresti pentru a absolvi un masterat in domeniul care-mi place si care mi se potriveste si sper ca Dumnezeu sa ma fericeasca cu o frumoasa relatie de dragoste.

  47. Eu de mult timp incerc sa ies din zona de confort,dar ceva imi lipseste…de ex vreau sa ma las de fumat si sa incep o viata sanatoasa si nici macar asta nu imi reuseste…reusesc o zi,poate doua si dupa ma intorc la vechiurile obiceiuri.poate nu imi doresc indeajuns sau poate chiar nu am deloc ambitie.

  48. Salut, in primul rand iti multumesc pentru initiativa, observ ca foarta multa lume a reusit sa schimbe ceva.
    Pot sa spun si eu ca am schimbat ceva. Am renuntat la job-ul pe care-l aveam, pana la urma conteaza sa mergi mai departe. Am renuntat la bere… era mai mult de socializare, dar am facut si asta. In plus am renuntat la cardul bancar. Mi-am dat seama de ceva vreme ca o anumita banca imi facea probleme si trebuia sa o schimb, dar nu-mi gaseam niciodata timp sa fac asta. Nu am cuvintele asa de bine alese precum cei care au comentat inainte, insa vreau neaparat sa schimb ceva in atitudinea mea si pot sa o spun direct asa cum cred. Iar daca asta este primul pas atunci sper ca voi reusi sa le urmez si pe celelalte.

  49. O scurta autobiografie
    Numele meu este Novacovici Pera. Am 28 de ani si am absolvit facultatea de psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.
    Cand eram adolescent doream sa ma fac mafiot, pentru ca mafiotii avea bani, femei si respect…(DECI…Daca eu sunt "intruchiparea corectitudinii gramaticale" uita-te ce autobio grafie ai u. e scrisul tau,nu? cum poti spune " mafiotii avea bani.." , ti se pare corect? eu in mare masura te apreciez ca si ceilalti de altfel si dak te critic o fac pt k as vrea sa te ridic, chiar crezi k numai ai nimic de invatat?

  50. Buna, Pera!
    Cred ca tu si articolele tale suneti motorul de care aveam nevoie ca sa ma desmuppetez:)).
    Am citit cartea ta, mp3-urile pt femeia alfa, la fel ca majoritatea articolelor de pe site-ul tau.. insa abia azi am facut si eu un pas major: sa ma apuc de sport! Tocmai am venit de la prima sedinta de fitness si voiam sa-ti impartasesc si tie evenimentul:))! Da, eu, una dintre cele mai sedentare fiinte. Eu, care gafai si cand urc scarile, desi am numai 21 de ani. Am un stil de viata foarte nesanatos si chiar imi doresc sa schimb asta. Nu-mi explic de ce mi-a fost atat de greu pana acum. De vreo doi ani imi tot propun sa merg la sala dar mi-a fost frica. Se pare ca muppet-ul din mie a fost prea puternic. Deja ma simt mult mai bine, nu neaparat ca am facut o ora de sport, dar si pt curaj. Poate unora li se pare amuzant, dar mie mi se pare un lucru mare.
    Multumesc, Pera!

  51. Stiu ca pare poate… banal, dar eu am decis sa ies mai mult… Pana acum (in timpul anului) mergeam la scoala, mai aveam cate o tema si aveam pe unde sa merg sau asa… dar acum in vacanta realizez ca nu am unde sa merg si poate nici nu vreau sa merg si stau foarte foarte mult timp in casa. Nu neaparat ca as vrea asta, dar pur si simplu nu vad unde as putea merge…
    Asta m-am decis sa schimb eu, sa ies afara, sa ma duc fara sa ma gandesc unde, pur si simplu sa ies, sa vad lumea…
    Cum am zis, e un lucru… banal, marunt dar pentru mine poate fi un lucru bun.

  52. Pera, eu mi-as dori sa ma mut singura, dar pt chirie, intretinere si mancdare iti trebuie bani. Daca renunt la sluja cu ce platesc toate astea ?!

  53. Stii, si mie mi-ar place sa ies din zona de confort pentru ca simt ca nu mai rezist aici, mai ales din cauza familiei mele fiindca ei sunt deja de ceva timp in zona de confort si se pare ca vor ramane aici destul de mult. Simt ca alaturi de ei ma sting usor, dar sa schimbi ceva e greu. La 17 ani chiar nu stiu ce sa schimb. As putea sa plec de acasa, sa fac ceva, sa ma ridic, nu sa ma afund odata cu ei. Si plec, dar unde? Pentru asta am nevoie de bani. Poate ar trebui sa ma apuc de furat. Macar as schimba ceva nu? :)))

  54. Azi am citit si articolul lui Marius despre "cum sa inveti sa spui nu si sa scapi de indecizie" si am hotarat sa invat spun nu santajelor emotionale din partea familiei, si comoditatii de a sta in banca mea de teama ca voi deranja, supara sau ca voi fi respinsa si criticata.

  55. Vreau sa-mi schimb programul de sport imi lipseste foarte mult sportul, l-am neglijat si ma simt ca o leguma, cei ce stiu starea cunosc si sentimentul … am un deficit de sport mai mare decat deficitul bugetar – pentru standardul meu … :). Salutare cititorilor si cultivati valoarea peste tot … sa vedeti apoi recolta :).

  56. vreau sa schimb ceva la mine vreau sa-l anturajul care ma influenteaza sa nu ma dezvolt ,sa stau in zona de confort simt ca st blocata vreau ajutor ,i can't!

  57. eu cred ca a-ti trebui sa va lasati de laba si sa va gasiti o partenera..pt ce i ce au nevoie!!ar fi un pas extraordinar pt voi

  58. Bună, e ceva vreme de când citesc articolele tale, sunt superbe…sper să ajung şi eu, să am capacitatea de a scrie articolele la fel de bune….cu care să ajut pe cei din jurul meu….. schimbarea pe care am decis să o fac a fost de a închide o relaţie care nu îmi aducea decât certuri aproape zilnice,dar din păcate am făcut-o când mi-a ajuns cuţitul la os, au trecut 9 luni şi încă nu mi-am revenit, căci după 10 ani de relaţie e greu să te organizezi de unul singur…..etc…. e greu… dar am făcut ceea ce am tot repetat ani in şir…..învăţ să mă organizez singură fără să mai dau "raportul".. încă învăţ… sper să reuşesc…..alte detalii în viitor…..succces în continuare..

  59. Salutari.In primul rand trebuie sa schimbam obiceiurile,mai ales cele proaste.,,Scuzemia''este una din cauzele de care sufera foarte multe persoane,este mai usor sa stai in zona de confort decat sa faci ceva efectiv pentru tine,sa ei decizii pentru viitorul tau!Pana in urma cu ceva timp am fost in aceeasi situatie ca si majoritatea.Foarte adevarat tot ce ai spus ai,insa din pacate nimeni nu poate lua decizii pentru altii,fiecare trebuie sa decida!!Succes in continuare!!

  60. :)) citeam articolul si am realizat cum singura mi-am dat foc la corabii asta vara… sa ma impulsionez sa fac ceea ce era bine… anume… am „calcat stramb” atat cat principiile sa nu’mi permita sa ma intorc in vechea relatie… si astfel sa nu fiu legata de comfortul unei relatii, de acel serviciu stabil pe care urma sa-l am peste vreun an jumate, de un salariu frumushel pentru media din Romania… ci pur si simplu sa ies din relatie, eliminand astfel prima legatura cu stilul de viata „comfortabil”… ghilimelele sunt datorate faptului ca in interior nu era pic de confort… urla la mine sinele si-mi spunea sa fac ceea ce simt ca e bine… si am facut… primii pasi, de acum trebuie sa-i urmez si pe restul…

  61. cat adevar … care m-a pocnit direct in crestet! am fost toata viata o fire activa si perseverenta; sportul facea parte din orarul zilnic, disciplina pe toate planurilef,etc, iar acum cu „40” am devenit un soi de „mort care mai respira”. ma informez si atat. nu mai actionez, am devenit comoda si lipsita de fanteziile si creativitatea, care-mi faceau viata frumoasa, zi de zi! mersi de articol! m-am trezit cu un „sut” in fund… de care chiar aveam nevoie mare!

  62. Schimbarea vine din noi ,pana nu ne schimbam noi viata noastra si implicit a celorlalti nu se va schimba,adevarat ca traind in starea de confort riscam sa fim o viata fricosi, a ti fie frica este sanatos a te imbolnavi de frica refuzand schimbarile este un iad pamantean care deobicei pt ca nu exista implinire sufleteasca il va continua si pe cel de dupa moarte…suna stupid dar este adevarul de care nu vom putea fugi la infinit…..

  63. Greetings! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.