Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Nu te opri din visat și începe să FACI

"Nu alerga. Porneşte la timp" - Napoleon Bonaparte

Am fost un visător întreaga mea viaţă. Sunt şi acum. Îmi place să visez cu ochii deschişi la lucrurile importante pentru mine.

Tot ce am azi a fost odată un vis în imaginaţia mea.

Fie că e vorba de relaţie, afacere, sănătate sau vocaţie, anturaj, mentori, carieră, toate lucrurile mi le imaginăm şi le visam.

Şi îmi dau seama că nu am NIMIC din ce nu am visat şi nu mi-am imaginat.

PROBLEMA cu visatul şi imaginatul e că până la vârsta de 25 de ani nu aveam deloc rezultate concrete, practice, în lumea reală.

Sigur, în lumea din imaginaţia mea eram un zmeu, construiam şi demolam lume după lume şi imperiu după imperiu însă în realitate…

În realitate, mă jucăm jocuri pe calculator, locuiam cu mama, nu aveam bani sau viaţă socială şi realitatea era foarte neplăcută pentru mine.

Apoi, m-am gândit :

”Oare de ce suntem pe acest pământ?”

Ştiam de pe atunci că toţi avem un scop în această lume, avem un rol de jucat, o misiune de îndeplinit.

Nimic nu este la voia întâmplării.

În cartea lui Michael Newton, “Viaţa dintre vieţi”, se spune că după ce murim, sufletul nostru se duce într-un loc minunat, unde suntem inconjurați de un grup de suflete pereche, între 5 şi 25 de fiinţe, şi acolo analizăm tot ceea ce am făcut în viaţa ce a trecut, cu bune şi rele, ce lecţii am învăţat şi

ATENȚIE:

Stabilim care sunt lecţiile ce urmează şi pe care avem nevoie să le învăţăm, ne alegem corpul în care vrem să trăim următoarea viaţă, ne alegem părinţii pe care trebuie să îi avem pentru a ne învăţa lecţiile şi apoi ne reîncarnăm din nou.

Indiferent de credinţele tale religioase, hai să cădem împreună de acord că în viaţă e important să ne învăţăm lecţiile.

Momentul meu de revelaţie a fost când mi-am dat seama că dacă Michael Newton are dreptate şi eu mă ascund în această viaţă în jocuri pe calculator şi fug de realitate, probabil că nu îmi învăţ lecţiile. Şi probabil va trebui să mor, să mă reîncarnez şi să îmi repet lecţiile.

“Omul prost face aceeaşi greşeală de fiecare dată, omul inteligent face mereu alta.”

Vroiam să fiu un om inteligent. Nu vroiam să mă dau cu capul de pereţi şi să nu învăţ nimic.

Aşa că am decis să încep să îmi trăiesc viaţa şi am acceptat că EU SINGUR am ales locul în care să mă nasc, părinţii, lecţiile de viaţă şi că e foarte important să îmi depăşesc condiţia.

Aşa că dintr-un visător complet rupt de realitate mi-am propus să devin un campion al realizărilor concrete şi practice.

Fapte, nu vorbe!

Dacă fug acum, va trebui să repet lecţia şi mie nu îmi place să pierd timpul.

Vreau să scot maxim din ceea ce pot scoate din fiecare zi a vieţii mele.

Vreau să progresez şi să evoluez în timp ce mă bucur de clipele prezente şi fie că mi se întâmplă lucruri ce îmi produc bucurie sau suferinţă, toate sunt pe fondul unei linişti sufleteşti profunde pentru că ştiu că:

TOT CE MI SE ÎNTÂMPLĂ ESTE SPRE BINELE MEU!

Cu aceste lucruri în cap, visătorul s-a transformat şi a devenit un om ce îşi suflecă mânecile şi începe să creeze REZULTATE.

Pentru că o gură din care să dăm, toţi avem. Iar diferenţa între oameni nu se face la datul din gură, pentru că la asta suntem toţi la fel şi avem potenţialul de a vorbi la nesfârşit.

Diferenţa se vede în fapte, iar eu mi-am propus să îmi arăt mie cine sunt, privindu-mi faptele ca o oglindă.

Cum a devenit visătorul neînţeles, un antreprenor cu simt practic.

Pasul 1 - am scăpat de perfecţionism

“Perfecţionismul este cel mai scăzut standard pentru orice realizare. Acţiunea este cel mai înalt standard pentru orice realizare.” - Andy Jenkins

Asta pentru că în timp ce acţiunea te face să înveţi rapid prin încercare/eroare, perfecţionismul te ţine blocat tocmai din procesul de învăţare, care este esenţial pentru progres, în falsa idee că există un moment potrivit pentru a începe să acţionezi.

NU EXISTĂ MOMENT MAI POTRIVIT DECÂT ACUM!

Acum. Şi acum. Şi acum.

Fiecare secundă este momentul cel mai potrivit pentru a începe ACUM.

Indiferent când treci la acţiune, tot începător eşti. Dacă procesul de învăţare are 23 de paşi, cel care începe azi va fi tot timpul în avantaj iar tu, indiferent când, vei începe tot cu pasul 1 şi timpul necesar pentru a parcurge cei 23 de paşi e tot acelaşi.

Perfecționismul ascunde de fapt teama de judecata celor din jur, teama de eşec, însă ceea ce perfecţionistul nu ştie este că amânând trecerea la o acţiune, îşi aşterne cel mai mare eşec şi ruşine: lipsa totală de realizări.

Sunt oameni care au idei ani şi zeci de ani pe care nu le implementează. Iar la sfârşit cu ce te alegi? Cu ură, invidie şi frustrare când altul face şi tu spui: ”e ideea mea!”

Meritul e al celui care acţionează, nu al gânditorului de idei. Asta pentru că cel care acţionează a gândit şi el dar are de partea lui şi acţiunea.

Pas de acţiune: care e cel mai important domeniu în care ai nevoie să ai rezultate? Iubire, bani, sănătate, vocaţie, socializare, spiritualitate? Ce poţi face AZI pentru a începe procesul de învăţare şi evoluţie?

Pasul 2 - mi-am asumat responsabilitatea

Nu există responsabilitate colectivă. Responsabilitatea tuturor înseamnă responsabilitatea nimănui.

În 13 martie 1964 , Catherine Susan "Kitty" Genovese a fost ucisă în stradă lângă casa ei cu 37 de martori la geamuri care nu au intervenit şi nici nu au sunat la poliţie. Atacatorul a înjunghiat-o, a fugit, s-a întors şi a căutat-o, a găsit-o, i-a furat banii din portofel şi apoi a ucis-o. Toată acţiunea a durat cam 30 de minute timp în care niciun cetăţean nu a acţionat.

Acest caz a dus la studii sociale despre difuziunea responsabilităţii care arată că atunci când mai mulţi oameni sunt reponsabili pentru un lucru, fiecare aşteaptă ca ceilalţi să acţioneze.

În viaţa noastră de zi cu zi, reţine că dacă nu îţi asumi tu responasbilitatea pentru viaţa ta, altcineva o va face. Aşa devii sclav.

Iar lumea e plină de sclavi care depind de instituţii sau alte persoane, pentru că de bunăvoie şi-au predat puterea personală şi au decis că preferă ca alţii să îşi asume responsabilitatea pentru ei.

Data viitoare când te plângi de slujba ta, de condiţiile tale de trăi, de calitatea relaţiilor tale, de sănătatea ta, adu-ţi aminte când anume ai renunţat la puterea, libertatea şi reponsabilitatea faţă de tine însuţi.

Nu e prea târziu să le iei înapoi.

În viaţă, toţi facem alegeri bune sau rele. Şi există un cor al oamenilor din jur care ne judecă şi ne spun ce ar trebui să facem cu vieţile noastre.

Nu uita însă că pentru toate alegerile tale bune, tu culegi roadele iar pentru toate alegerile greşite, tu plăteşti preţul. De ce ai asculta măcar o secundă ce spun alţii când oricum tu plăteşti nota la sfârşit?

Pasul 3 - am înlocuit vorbirea negativă

Nu am avut în jurul meu oameni care se pot numi de succes. În niciun domeniu al vieţii. Fără să jignesc pe nimeni, de la părinţii mei, familia mea, prietenii mei şi orice om pe care l-am cunoscut personal nimeni nu putea spune : ”într-un domeniu sunt foarte bun şi am rezultate extraordinare, mult peste medie”.

Aşadar, şi mentalitatea şi educaţia pe care am primit-o era mediocră şi m-ar fi împins spre o viaţă mediocră dacă nu m-ar fi salvat două lucruri.

O voce interioară care uneori mai tare alteori mai încet îmi spunea că lucrurile nu sunt ce par şi că deşi par un ratat, sunt un om extraordiar şi chiar dacă acum nu pot să dovedesc nicicum, în mine se află un potenţial, o comoară extraordinară pe care dacă învăţ să o valorific voi putea face lucruri minunate pe acest pământ.

Vocile tuturor oamenilor extraordinari din cărţi şi materiale de dezvoltare personală pe care le citeam/ascultam zilnic, oameni care pe lângă ceea ce spuneau puteau oferi şi puterea propriului lor exemplu şi astfel au devenit modele de urmat.

Astfel, am înlocuit vocea mediocrităţii cu vocea excelenţei până când vocea excelenţei a devenit singura voce şi limbă pe care o auzeam şi pe care am învăţat şi eu la rândul meu să o vorbesc.

Cărţile cele mai bune citite de mine şi recomandate sunt aici.

Pasul 4 - Am învăţat marketing

Adică am învăţat să îmi cunosc propria valoare şi să o pot spune celor din jur. Am învăţat să îmi transmit mesajul cu putere şi impact pentru că eu sunt reponsabil să spun lumii cine sunt, ce ştiu să fac şi cum pot să îmi aduc contribuţia.

E plină lumea de experţi săraci în orice domeniu, experţi frustraţi pentru că ei ştiu că sunt buni dar nu sunt băgaţi în seamă.

Pentru că nu e destul să fii bun ci trebuie să ştii să te vinzi. Cu toţii suntem marketeri doar că majoritatea o fac foarte prost.

În seducţie, când îţi place o persoană, nu faci altceva decât să îi arăţi părţile tale bune pentru a o cuceri. Acesta e marketing-ul şi este adânc înrădăcinat în creierul nostru de sute de mii de ani.

În orice aspect a vieţii e la fel.

Asumă-ţi responsabilitatea nu doar pentru ceea ce ştii să faci ci şi pentru ceea ce ştiu oamenii despre tine.

Reputaţia ta este responsabilitatea ta şi dacă vrei succes în viaţă, marketingul este ramura psihologiei fără de care nu ai nici o şansă.

Toţi oamenii de succes ai lumii ştiu asta, e timpul să ştii şi tu.

Învaţă să îţi transmiţi mesajul întregii lumi, învaţă să te exprimi pe tine însuţi şi învaţă să te vinzi pe tine şi abilităţile tale cu succes.

Încetează să dai conotaţii negative cuvântului “vânzări”. Cu toţii vindem ceva, chiar dacă unii vând doar gogoşi. Iar unii îşi vînd lor înşişi propriile gogoşi prin ceea ce se cheamă “automințire”.

Aşa că dacă tot vinzi de dimineaţă până seara, învaţă să o faci bine. Învaţă marketing pentru că te va ajuta în viaţă de la relaţii de iubire, la bani şi oamenii de care eşti înconjurat.

Pasul 5 - M-am trezit din Matrix

Am realizat că nu este destul să scap de perfecţionism, să îmi asum responsabilitatea, să învăţ să gândesc în limba învingătorilor şi a succesului şi să înveţ marketing. Puterea celor din jur încă era uriaşă.

Oameni care trăiesc vieţile părinţilor lor, care nu sunt decât prelungiri ale părinţilor. Dacă îi întrebi cine sunt şi ce vor, repetă ca papagalii ceea ce le-au spus ALŢII că sunt şi vor.

Acești oameni nu au nimic al lor şi nici nu au timp să descopere ceea ce este al lor pentru că tot timpul va fi un nou post pe facebook, un nou film, un nou joc, ceva nou care le va diatrage atenţia de la adevărata lor fiinţă.

Iar schimbarea şi succesul încep când opreşti totul ce vine din afara ta pentru a te uita poate pentru prima dată în interiorul tău.

Cine este în tine? Ce vrea acea fiinţă ce a stat ascunsă până acum? Care este vocea ei? Ce spune? Ce vrea?

“Omule, cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte întreg universul.”

 

Acum, încă sunt dinozauri care se agaţă de convingerilor lor greşite, implantate de o societate bolnavă şi care cred că să munceşti la patron este un lucru bun. Eu sunt un optimist incurabil însă ceea ce e mai rău de abia acum urmează.

Vor exista două specii de oameni.

Cei care îşi descoperă talentele, îşi dezvoltă abilităţile şi oferă valoare lumii şi astfel vor deveni prosperi pentru că atunci când eşti bun în ceea ce faci lumea te plăteşte foarte bine.

Sclavii trataţi foarte rău de stăpânii lor, actualii “angajaţi” cărora li se vor lua orice drepturi, nu vor mai avea sindicate, zile libere, salarii minime sau pretenţii la concediere. China este cea mai puternică economie în acest moment tocmai pentru că îşi tratează angajaţii ca pe sclavi iar acest model urmează să fie adoptat în Statele unite şi Europa pentru că modelul socialist şi-a dovedit falimentul.

La ce eşti bun? Ce ştii să faci? Aceasta este întrebarea pe care ţi-o pun japonezii şi nemţii şi uită-te la economiile lor.

Nimeni nu te întreabă ce diplomă ai sau câţi ani ai stat la şcoală.

Ce rezultate poţi să oferi? Aceasta este întrebarea cheie şi singura la care trebuie să răspunzi.

Spune-mi te rog într-un comentariu cu ce ai de gând să treci la acţiune ACUM şi în ce domeniu al vieţii?

Pentru a te ajuta să devii creatorul proprieivieți am pentru tine cursul online Fabrica de bani- Învață în 20 de ore cum să îți câștigi independența financiară.

Fie ca zeii din tine să se trezească!

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții