Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
O personalitate alfa nu rămâne săracă prea mult timp

"O personalitate alfa nu rămâne săracă prea mult timp."

Cuvintele acestea vreau să le ţii minte şi să te ghideze permanent.

Nu este o ruşine să fii sărac, însă este o ruşine să rămâi o legumă lipsită de mândrie care se bălăceşte în propria sărăcie pentru toată viaţa.

Să fii sărac nu ţine de nimic altceva decât de atitudine şi mentalitate.

Nu noroc, nu soartă, nu părinţi. Aceste sunt scuze pe care dacă acum le avem, le aruncăm odată pentru totdeauna.

Principiul atitudinii şi al mentalităţii la bani

"Buzunarele goale nu au oprit pe nimeni să aibă succes în viaţă. Doar o minte sau o inima goală pot face asta." Norman Vincent Peale

Diferenţa dintre Pera cel sărac lipit şi Pera care câştigă bani este următoarea:

Pera cel sărac avea convingeri limitative despre bani, modelele lui despre bani erau total greşite iar atitudinea şi mentalitatea lui erau de om sărac.

Convingerile limitative îmi dădeau o atitudine de om sărac, iar atitudinea de om sărac îmi dădea comportamente de om sărac.

De exemplu, convingerile mele limitative spuneau că banii sunt un lucru rău şi bogaţii sunt oameni extrem de răi, fac lucruri rele ca să obţină acei bani şi de obicei sunt foarte nefericiţi datorită acelor bani pentru că nu au iubire şi prieteni adevăraţi. Mie îmi plac oamenii şi vreau să am iubire şi linişte sufletească iar pentru mine banii, oamenii cu bani şi procesul de făcut bani erau exact opusul a ceea ce eu doream. Nu îmi plăceau oamenii bogaţi şi îmi era frică de ei. Cum poţi să fii ca cineva de care nu îţi place şi pe care nu admiri? Cine mi-a băgat în cap că banii sunt răi şi oamenii care fac bani sunt răi? În principal filmele şi televizorul. Apoi oamenii săraci cu care eram înconjurat. Apoi religia.

Viaţa mi-a arătat totuşi că banii pot fi în aceeaşi măsură şi buni iar oamenii care îi fac să îi merite din plin. Mai mult, banii folosiţi cum trebuie pot să facă lumea mai bună şi oamenii odată cu ea mai repede ca orice altceva. Totul ţinea de percepţia mea asupra realităţii.

Apoi, după mentalitatea greşită, comportamentul meu era greşit.

A venit o zi când mi-am dat seama că vreau bani şi că banii nu sunt răi sau buni ci oamenii care îi folosesc pot fi buni sau răi.

Cum am încercat să îi fac? În orice fel, doar cum trebuie nu.

Am jucat la loto, am sunat la concursuri telefonice de la televizor, am cumpărat o carte despre cum să te îmbogăţeşti rapid şi am eşuat lamentabil în toate.

Am citit apoi într-o zi că există 2 tipuri de oameni care fac bani.

Oportuniştii şi strategii

Oportuniştii sunt cei care aşteaptă un moment potritvit, o afacere tare, un tun, o combinaţie. Şi s-ar putea să le iasă. Fie că e vorba de ţigări, benzină, telefoane, construcţii sau orice altă afacere, se vor găsi oameni care să facă bani din asta. Problema cu oportunismul e că odată ce oportunitatea dispare, s-a dus şi oportunitatea şi abilitatea ta de a face bani.

Dacă faci bani trecând ţigări peste graniţă, şi se supără cineva de sus, când nu mai poţi trece ţigări peste graniţa ce faci? Probabil rămâi fără bani şi te străduieşti să cauţi altă oportunitate. Şi dacă ea nu apare la timp? Mori de foame? Şi tu şi cei de care poate trebuie să ai grijă?

Am fost şi eu oportunist. Avem bani o zi şi trei nu. Asta nu îmi asigura liniştea sufletească pe care o visam, iar eu voiam o viaţă în care să fiu împlinit 24 de ore din 24, nu două ore pe săptămână.

A doua categorie de oameni sunt strategii.

Îi iubesc pe strategi.

Un strateg face bani după principiul agriculturii. Sădeşte seminţele, îngrijeşte recolta, apoi culege ceea ce a semănat.

Este unicul principiu sănătos al bogăţiei şi prosperităţii adevărate.

Norocul nu are niciun rol în bogăţie şi bani.

Dovada sunt câştigătorii la loto, 95% din ei pierd tot ce au în mai puţin de 5 ani şi sunt şi mai săraci şi nefericiţi ca înainte de câştig. De ce? pentru că mintea lor nu este pregătită pentru acei bani şi banii îi distrug iar mintea face tot ce poate să scape de bani pentru a ajunge din nou la nivelul şi stadiul de evoluţie la care este omul în realitate.

Un articol interesant despre câștigătorii la loto aici.

• Mădălin David, din Curtea de Argeş, a devenit miliardar, în 1999. A rămas fără jumătate din sumă din cauza jocurilor de noroc, iar pe ceilalţi, băgaţi într-o bancă falimentară, i-a pierdut. Mai mult, după o încăierare, a ajuns la puşcărie.

• Dănuţ Amariei a câştigat, în 2003, 1,3 milioane de dolari. Suceveanul a aruncat banii în stânga şi-n dreapta, investind în bolizi de lux şi în afaceri care au dat faliment.

• Cristian Constantin, un poliţist comunitar din Călăraşi, a pus mâna în 2007 pe 10,5 milioane de euro. Din păcate, bărbatul a cheltuit banii pe o discotecă şi o echipă de fotbal, ambele în faliment.

Dacă vrei bani adevăraţi şi mduri de a face bani care îţi vor rămâne pe viaţă și nu doar temporar, atunci creşte-ţi nivelul de dezvoltare personală pentru a începe să-ţi crească sumele care trec prin mâna ta.

Dezvoltarea ta personală începe cu atitudinea şi mentalitatea legată de bani.

Paşi de acţiune:

1. Alege-ţi modele de oameni bogaţi care se potrivesc cu valorile tale şi pe care îi admiri. Este singura şansă să devii ca ei.

2. Lucrează la atitudinea şi mentalitatea ta. Sunt 2 cărţi extraordinare pentru asta Secretele mintii de milionar și Cel mai bogat om din babilon.

3. Sădeşte seminţele, îngrijeşte-le cu răbdare şi apoi culege o recolta bogată.

4. Nu mai căuta oportunităţi de a face bani ci devino un bun strateg. Fă-ţi o strategie pentru a face bani, cu paşi de acţiune şi termene.

Învață cum să devii o personalitate alfa și cum să trăiești viața pe care o visezi. Pentru a te ajuta am pentru tine cartea Personalitate alfa - descoperă comoara ascunsă din tine.

Spune-mi ce anume crezi că te opreşte chiar acum să faci bani?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții