Pastila de psihologie #1 – nebunii dupa divertisment

Un material care completeaza foarte bine ce am spus in materialul de mai jos vei gasi aici: Greseli care ii fac pe oameni sa se comporte ca niste sobolani drogati

In acest video vorbim despre:

– Facebook, Twitter, filme si seriale, email, etc
– ADHD
– Puterea de concentrare si diminuarea ei
– Orele de divertisment pe internet au un pret mare pentru viitorul nostru
– Cum se obtine succesul peste noapte?
– O strategie pentru a compensa orele petrecute in fata calculatorului fara scop

Te rog sa imi lasi un comentriu mai jos si sa imi spui:

– Daca ti-a placut aceasta pastila si daca vrei sa continui cu acest gen de materiale?
– Daca nu ti-a placut de ce si ce ai vrea sa fie facut mai bine?
– Despre ce subiecte vrei sa vorbim in alte pastile de psihologie?
– Cate ore petreci pe zi ca sa iti dezvolti abilitatile si sa devii expert intr-un domeniu?

Ne auzim in cateva zile,
Cu drag,
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

135 de răspunsuri

  1. Foarte interesant dar te rog, pentru urmatoarele filmulete vorbeste mai rar!!! Parca esti pe graba, parca te grabesti sa fugi undeva. Si scrie si textul ca mi se intrerupe sonorul si chiar ca nu mai inteleg nimic !
    Oricum bun material !

  2. e foarte placut sa te relaxezi la un video.Deci te felicit si astept sa continui cu aceste pastile video.

  3. materialele video sunt cele mai bune metode,se intelege mult mai bine din ele,deoarece capteaza toata atentia noastra,va multumesc:)

  4. Salut Pera,
    Ideea ta a fost foarte inspirata. Astept urmatoarea pastila de psihologie.Mai ales ca ma intereseaza psihologia practica.
    Deci pentru a deveni bun intr-un domeniu, e nevoie de 4 ani in care sa lucrezi minim 4 ore in acel domeniu. Uneori nu reusesc sa petrec 4 ore pe zi lucrand in domeniul de interes. Dar atunci cand timpul imi permite mai mult, atunci "recuperez" orele pierdute.
    My recent post Non-sensuri episodul 1

  5. Mi-a placut enorm acest material video! Este un sfat consistent si convingator,dar si plin de adevar!! Tine-o tot asa!!! Esti un ghid pt multi tineri! Priteni de-ai mei, frati si cativa verisori si eu am citit cateva cartzulii de-ale tale dar si articole cu mare interes! 🙂

  6. sincer faza cu cat lucrezi pe zi pentru ati indeplini visul ma lasa cu gura cascata chiar nu cred ca am lucrat pentru visul meu visul meu este sa imi deschid o discoteca si ma intereseaza cum sa imi maresc venitul pana atunci o zi faina la toti

  7. Despre cat iti ia sa devii maestru intr-un domeniu. Eu stiam de 10.000 de ore investite.
    Cand discutam cu Badboy despre a fi maestru un seductie, a luat calculatoru si a tastat (10 ani) x (12 luni)x (30 zile) x (4 ore /zi) = 14400 ore investite in acest domeniu. Ceea ce evident l-a propulsat mult in acest domeniu.
    My recent post 4 Tehnici de respiratie ce iti vor da putere

  8. Ciao, Pera, sunt exact prototipul pe care l-ai descris in clipul tau. Imi pierd zile pe calculator, fara sa-mi dau seama. Nu ma uit la televizor aproape deloc, as putea spune ca internetul a inlocuit aceasta activitate, dar simt ca nu evoluez nimic. Decat sa fac ceva constructiv, mai mult lenevesc si simt ca o dau in regres. Mai mult, de la o vreme nu mai am chef sa socializez cu nimeni, evit lumea pe strada si nici cu prietenii nu prea mai tin legatura. Simt ca lumea are alte preocupari fata de mine si nu mai pot comunica cu nimeni. Nici nu stiu de unde sa incep.

  9. Felicitari pentru material Pera , consider ca este o idee extraordinara ! E chiar ca o "pastila" ce trebuie inghitita uneori pentru a ne mai trezi din monoton . Un subiect ce m-ar interesa ar fi combaterea sau ameliorarea ADHD-ului deoarece consider ca sunt foarte multe persoane ce se saboteaza prin multi-tasking. Pentru a-mi dezvolta abilitatile in domeniul ce ma atrage acum petrec macar 3 4 ore pe zi , aproape in fiecare zi . Succes !

  10. E bun acest articol,ai dreptate…Multi dintre noi facem asta incluzandu-ma pe mine in primul rand.Mult sucxces in continuare Pera.
    Distractie placuta in bootcamp-ul urmator!

  11. Da, excelenta idee sa aduci mereu aminte omului, doar in cateva cuvinte, ca are un vis, ca timpul este singura proprietate a lui.
    Tot inainte!

  12. Foarte frumos materialul,imi doresc sa continui.De cand te-am gasit pe internet,te-am descoperit pot sa zic ca mi-am schimbat stilul de viata si mi-am dat seama ce probleme am si ce pot face ca sa le rezolv.Multumesc!

  13. Buna ! Imi place ideea ta cu aceste pastilute .Eu una fac parte dintre cei care stau zilnic pe net si le cam tai frunze la caini .Deocamdata adun informatii despre dezvoltare personala si despre afaceri on-line .
    Spor la treaba ,iti urez si astept urmatoarea pastila !

  14. Foarte de bun augur videoul!De ex nu ar fi avut timp sa-l citesc pt ca acum tb s aplec ,deci a fost super ca video si cred in aceasta metoda.Si subiectele,sau subiectul e f bine ales,este despre exact ce traim zi de zi,tanar sau mai putin tanar…eu de ex ma antrenez in pantomima si step cam de 3 ori pe saptamana si se vad rezultatele,iar daca as face cate 4 ore pe zi…wow as fi super…deocamdata nu stiu cum pt ca cu stepul i-as inebuni pe vecini,cred!
    Ma gandesc daca ar exiosta o revolutie si in a nu mai scrie noi commenturile ci a ti le trimite audio tie:)…nu stiu daca exista asa ceva!Te pup si bravo…eu consider ca e f bine,solutia cu video,si simt nevoia sa delatiezi subiectul din acest video,ca si cand un capitol are nevoie de mai multe subcapitole!!!

  15. E bun acest articol,ai dreptate…Multi dintre noi facem asta incluzandu-ma pe mine in primul rand.Mult sucxces in continuare Pera.

  16. Inspirant filmuletul,intr-adevar, trebuie sa facem o schimbare in viata noastra daca vrem sa ajungem acolo unde dorim.Pot spune ca imi petrec in jur de 2 ore lucrand la visul meu,dar de multe ori se intampla sa treaca zile in care nu am facut nimic,inventand tot felul de scuze.Chiar vreau sa continui cu aceste "pastile", pt ca am ajuns intr-un stadiu avansat al "bolii" si avem mare nevoie de tratament (cel putin eu).Multumim pt munca ce o depui pt a ne trezi din "coma".Abia astept urmatoarea pastila!Felicitari!

  17. Bun filmuletul, felicitari. M-am regasit in pierdutul timpului facand multitasking si m-am trezit un pic…cele 4 ore e bine spus, trebuie folosite pentru ceea ce-ti propui.
    Multumesc si asteptam in continuare filmulete!

  18. Foarte util materialul. M-am regasit in ce ai spus acolo si acum stiu ce trebuie sa fac…….. 4 ore pe zi, in fiecare zi sa muncesc pentru ceea ce vreau de la viata, pentru visul meu.
    Multumesc Pera.

  19. Buna ziua. Ceea ce faceti voi este util, interesant si imi place ideea de a posta filmulete cu voi.
    Am o sugestie: puteti sa si scrieti ceea ce spuneti in filmulete? Un rezumat al informatiei din filmulet. De cele mai multe ori nu pot asculta ceea ce voi postati (sunt la munca, nu sunt singura in incapere…..), dar as putea citi fara sa deranjez. Multumesc.
    O zi minunata si spor la munca!

  20. Pera,
    Incearca sa vorbesti un pic mai lent… si sa lungesti vocalele… ar fi mult mai usor de inteles fiecare mesaj al tau… Fa si un curs de dictie daca il crezi util… E pacat deoarece informatia este de valoare… insa prezentarea poate ridica prima impresie sau o poate cobori. Te salut.

  21. Faptul ca mi-a placut acest clip e putin spus ..il ador il gasesc foarte motivational sa ma apuc de treaba..am doar 17 ani (azi e ziua mea)..si am avut o problema cu o fata in trecut ..acea problema m-a adus aici pe site-uri voastre AS , Personalitatea alfa, intentionez sa strang bani sa cumpar si cartea ..intentionez sa ajung independent financiar..chiar daca am o varsta fragila cred ca voi reusi . Si nu ..nu imi petrect in fiecare zi acele 2-4 ore muncind pentru asta ..dar sper sa rezolv asta ..Eu astept in continuare materiale gen asta …mi-a placut.Felicitari
    My recent post Mirosul corpului- Cateva modalitati de a scapa de miros

  22. Scurt, concis si corespunde ideilor mele de viata, insa de la idei la fapte trecerea se face greu. Intrebare:Cum putem renunta la acele obiceiuri generatoare de ,, bine,, in folosul muncii?

  23. Ciao Petra!
    Consider ca este foarte interesant ceea ce arati tu in acest video,sau ceea ce scrii in articole.Putina lume isi da seama de aceste lucruri si asta datorita neatentiei pe care o accorda,sau dezinteresului,sau pur si simplu pt ca facebookul,twitterul sau filmele sunt atat de placute,easy, incat "le-au luat ochii" si nu se mai gandesc serios cum exact isi petrec timpul!Este mult mai usor sa petreci 3-4 ore pe zi fara sa te stresezi,decat sa muncesti 3-4 ore pentru cultura ta,pentru a deveni mai bun in ceva.Am citit undeva ca cea mai buna investitie pe care poti sa o faci este sa investesti in tine!Mi se pare ca am vazut-o chiar in articolele tale!
    Ai toata stima mea pt ca te zbati sa ne deschizi ochii asupra viitorului!Am 24 de ani si sunt in criza pt ca nu reusesc sa imi gasesc visul,pasiunea,ceea ce vreau sa fac realmente in viata!!
    Oricum tu "stai andando alla grande!":)
    Bafta in continuare si nu te opri!:)

  24. Salut!
    Io fac asa: imi fac o lista cu ce trebuie sa fac in ziua aia, de genul programul de flotari, 100 de pagini citite din cartea cutare(de specialitate), etc. Nu o scriu pe nimic, e ceva ce am in minte. Daca e o zi in care nu fac ceea ce mi-am propus – a doua zi trebuie sa recuperez. Dar am ajuns atat de conditionat emotional ca trebuie sa fac ceea ce mi-am propus ca daca nu fac – ma simt, emotional, ultimul jeg. Asa am ajuns in unele zile sa vin acasa beat si sa ma apuc de flotari, dupa ce mi-am dat niste palme, binenteles. Nu voiam sa ma simt prost fata de mine ca nu mi-am respectat promisiunea. Dupa ce termin tot ce mi-am propus pe ziua aia ma uit si pe FB, filme, etc.

    1. Imi place ce ai scris, unele experiente le recunosc, am trecut si eu prin ele. Cel mai important este faptul ca ai identificat si realizezi ce nu merge bine. In ce priveste agenda de lucru propusa, este o tehnica, propuneti sa executi atatea lucruri cate se pot efectiv realiza, vezi urgente si prioritati, asigura-ti marja de program, etc. Propuneti mai putine obiective zilnice, odata realizate te vei simti stimulat pentru a doua zi. Cunoasteti limitele, acordati un ritm normal de lucru, alterneaza lucrari grele dimineatare dupamasa ceva mai usor, nu lucra in salturi, respectati timpul de odihna noaptea si duminica….si nu uita sa te ierti pe tine daca ceva ai gresit, dar invata din greseli pentru viitor.
      Sa auzim de bine!

  25. Imi place ideea ta si materialul este interesant. Felicitari pentru idee si pentru punerea in practica. Am o singura sugestie..daca ii poti schimba numele pentru ca suna un pic demodat (nu asta ar fi problema) dar pastile luam cand suntem bolnavi…ceea ce ar insemna ca te adresezi unor oameni nevoiti sa ia pastile :)…macar de ar fi vitamine…Na..Vitamina de Psihologie :))
    My recent post Constient si responsabil

  26. da ai dreptate, trebuie sa ne alocam mai milt timp pentru ceea ce vrem sa facem si ne intereseaza.
    da as mai vrea sa vad si alte video in continuare.
    numai bine

  27. Salut Pera ! Gasesc foarte interesant acest video , cred ca ajuta oamenii sa se trezeasca din starea lor de hipnoza creata de media , ii face sa isi puna un semn de intrebare. Imi place sa cred ca in fiecare zi , fac ceva pt mine si pt o fi eu cat mai aproape de idealul meu.
    Multumesc pt video.
    Salut !

  28. Bun filmuletul, felicitari. M-am regasit in pierdutul timpului facand multitasking si m-am trezit un pic…cele 4 ore e bine spus, trebuie folosite pentru ceea ce-ti propui.

  29. Foarte interesant,mi-a placut mult si este plin adevar,tot ce sa spus in acest material video,sincer vorbind in ziua de azi sunt tineri care au scopuri,dar din pacate nu fac nimic pentru a realiza aceste scopuri,si pierd timpul cu jocuri,facebook etc.Sunte-ti bravo!!!

  30. Exact acum ma chinuiam sa ma desprind de calculator. M-am uitat la un serial pana am terminat toate episoadele, pur si simplu nu ma puteam desprinde de el, desi aveam mult de lucru si timpul ma presa. Mai fa astfel de filmulete, sunt utile. Uneori avem nevoie sa ne trezeasca cineva la realitate.

  31. Buna Pera.
    Este o idee foarte buna, informatiile fiind mai usor de digerat. Cum spuneai si tu, atentia este din ce in ce mai greu de mentinut si aceste videouri scurte sunt ideale pentru a invata intr-adevar ceva. Din pacate petrec prea putin timp pentru visurile mele, dar am un plan pe care vreau sa-l pun in practica chiar de acum.
    Multumesc pentru sfaturi. Toate cele bune.
    Andreea

  32. Da mi-a placut. E foarte adevarat ce spui. Poti continua cu filmulete de genu acesta ca iti capteaza toata atentia.eu as vrea ca unul dintre filmuletele viitoare sa vb mai mult despre cum sa iti focalizezi si sa te desprinzi de toate gandurile cand faci o munca si sa te concentrezi,cat mai mult pe munca care o faci in acel moment. Eu de o perioada simt ca zilele si saptamanile trec fara nici un rost pe langa mine.Incerc sa ma trezesc la realitate si sa imi dau seama ca numai eu sunt vinovata pt starea pe care o am si pt zilele care trec fara sa imiprime ceva. . Iti multumesc din suflet. face-ti o echipa extraordinara. multa Bafta. o zi excelenta!

  33. Buna, Pera. Mia placut mult pastila di psihologie. Acuma am inceput un curs de limba englesa. Visul meu e dea agunge un nivel bun ca sa pot folosi limba vorbita,si sa pot citi literatura de profesie care e in limba englesa.
    Cu mult respect, Raisa Leahu.

  34. buna, mi-a placut mult articolul tau, ai foarte mare dreptate in tot ceea ce spui, sunt una dintre persoanele care incearc sa ma specializez intr-un domeniu, sunt intr-o echipa MLM, din cauza ca sunt foarte dezorganizata cu tot ceea ce fac ma trezesc de multe ori seara ca toata ziua nu am facut mai nimic util pentru mine. am zile in care sunt activa, citesc pentru a dobandii cunostiinte in ceea ce vreau sa fac si sa ajung, dar aceste zile sunt putine. m-as bucura mult daca in viitor ai sa postezi materiale care sa ma faca sa reactionez si eu

  35. Felicitari pentru idee!
    Iti sugerez sa nu mai folosesti atat de des cuvantul 'chestie', inlocuieste-l cu exemple concrete, acest lucru iti va permite sa oferi o coerenta mult mai bine definita discursului tau si eviti confuziile de genul: 'Chestia la care te referi tu este foarte diferita de cea la care ma gandesc eu : )'
    Spor in continuare!!

  36. Trecutul e secunda care tocmai a trecut, viitorul e secunda care urmeaza..
    Da.. imi place acest tip de material. Oricum cred ca atunci cand vrei sa devii bun intr-un domeniu, pe langa cele 4 ore pe care ar fi bine sa la dedici pentru asta, in restul timpului tot la asta te gandesti, tot gasesti solutii sau idei interesante pentru a le pune in aplicare. Dezvoltarea nu e cu pauze.

  37. Foarte frumos Pera, Felicitarile mele
    Da , am inceput de ceva vreme sa lucrez la succesul meu , mai sunt moment in care cedez si obiceiurile vechi reies la suprafatza, dar cu voie buna si iubire , spun asta e , depasesc si dizolv ce ma trage in jos si merg mai departe. Conteaza daca o zi ai gresit , daca 2 sau 3 , dar dupa incepi sa te mobilizezi din nou, sa o iei de la capat , sa deschizi ochii catre noi orizonturi si inceputuri, sa iti lasi creativitatea si pasiunea sa urle si sa transforme.
    Mergem mai departe in joc:X

  38. Sunt lucruri pe care le stim, sub o forma sau alta, dar e foarte bine sa ni le reamintim si sa facem putine modificari pentru a le aplica in viata.
    O idee super buna, imi place cum combini anumite idei cu o reprezentare vizuala a lor.
    Multumesc .

  39. Da, mi-a placut. Continua! Ma regasesc in multe aspecte pe care le-ai prezentat aici.
    Faza cu atentia e cat se poate de adevarata. Cum incep sa fac ceva, dupa 2-3min, imi vine sa dau un click pe facebook, sa vad ce s-a mai intamplat samd…in cateva minute creierul parca nu mai poate sa continue daca nu fac altceva. Chiar si dupa ce am dat drumul la clip am deschis alt tab in browser :))
    Dar e bine ca cineva ne mai deschide ochii. Pe mine materialul m-a ajutat sa constientizez lucrurile astea si sa trec la actiune, sa nu mai permit sa-mi fure din timp lucrurile care nu conteaza.

  40. Bravo, Pera! Foarte buna ideea. 🙂 Ai mare dreptate in privinta distractiilor de fiecare zi care ne rapesc timp pretios. Multumesc pentru sfaturi si mai astept si altele!

  41. Imi place mult de tot! e foarte adevarat ce spui tu…chiar petrec ore intregi pe seriale, facebook…si multe altele…insa degeaba, iar pentru visele mele stau mai putin de o jumatate de ora in care incerc sa le fac posibile..apoi ma intreb de ce nu se poate si la mine? ….. ma bucur ca am urmarit acest video si sper sa fie cat mai multe!

  42. Educativ material, in ultima perioada am insistat sa fiu expus asupra unor astfel de materiale si ma bucur mult ca acest gen de educatie si viziune se extinde. Ca si subiecte viitoare mi-ar placea sa aflu mai multe despre legea atractiei lucrurilor pe care le dorim (nu invers), cum ne putem afla vocatia (sunt un exemplu bun la 22 de ani dupa toate formele de invatamant -sunt la master momentan- nu am reusit sa aflu la ce anume ma pricep, in ce domeniu mi-ar face placere sa lucrez, sunt sigur ca nu sunt singurul in aceeasi situatie).
    Multumesc mult

  43. Ai cerut răspunsuri… ok!
    1. Mai există și o altfel de rețea decât netul obișnuit, oameni care gândesc, fac și scriu despre unele lucruri absolut identice, într-o perioadă destul de scurtă de timp. Cineva cunoscut de pe net m-a caracterizat drept: „cel care dă cu măciuca de cauciuc după cap și apoi și anelgezicul de rigoare”. Eu le numesc ”vaccinuri”, tu le-ai dat denumirea de ”pastiluțe”… deci, bună treabă!
    2. Am răspuns deja… bună treabă!
    3. Am scris câte ceva despre asta aici: http://wp.me/OME3
    4. Abilitățile țin de practică, multă practică într-un anumit domeniu. Toate cele enumerate mai sus implică folosirea calculatorului. Statul cu orele pe net în căutare de divertisment mi se pare ceva… în fine, grădina netului e destul de mare și toată lumea are loc în ea. Inclusiv eu… 🙂

  44. Bun materialul! merita sa continui. Sti care e problema de ce alergam dupa divertisment? NU prea avem alternative. Nu intodeauna daca muncesti 4 ore pe zi in catvi ani o sa ai succes, Lumea se modernizeaza mai repede de cat evoluam noi asta e problema, meserii care altadata erau de succes acum nu mai sunt cautate degeaba te specializezi intr-un domeniu ca intro buna zi el nu mai e de interes sau atat de multi fac acel lucru in cat nu mai esti apreciat. De exemplu de cati cismari mai e nevoie in ziua de azi? Sau fierari? Fabrica de sticla in Sighisoara e inchisa demult au aparut peturile 😀 . In 98 faceam la bani din brutarie de imi era groaza sai numar acum abia ne taraim cu Brutaria. Daca vrei sa cultivi un teren sau sa cresti un animal, costurile sunt asa de mari in cat nu poti sa-ti vinzi marfa pentru ca intr-un supermarket aceias marfa e la un pret mult mai mic. Nu e chiar asa simplu, si nu trebuie sa judecam pe nimeni. Probabil alergam dupa divertismant pentru ca ne lipseste satisfactia.

  45. Ce zice Pera aici este perfect adevarat. De asta putina lume are succes sau e experta intr-un domeniu, pentru ca e foarte greu sa lasi tv-ul, filmul, revista si trancaneala cu prietenii. E foarte greu sa muncesti ani de zile fara prea multe recompense. Doar cine este cu adevarat inteligent emotional si are un vis mare va putea sa faca asta.

  46. Este bun materialul precum si forma de prezentare ( cea actuala- intonatie, viteza- este buna ) . Pera, ce sa iti mai zic ? Eu inca sunt la cartea ta, o diger incet si sigur. Imi place cum explici, se vede ca vorbesti din experienta si nu din carti.
    Ca sa iti raspund la intrebari: Momentan inca sunt la inceput de drum dpdv al carierei ( urmeaza anul intai de facultate), deci, prea mult timp alocat la ceea ce ma intereseaza nu e; in schimb am o nevoie nebuna de a ma informa zilnic, sunt cazuri incare ma uit pe site-urile de stiri ( IT, Psihologie, stiinta ) din 30 in 30 de minute.
    In urmatorul material mi-ar place sa ne vorbesti de informatie. Creierul este limitat pentru un anumit volum de informatie, daca acesta e depasit, in timp devine stresat si apar probleme. Ce putem face ca sa evitam suprasolicitarea creierului ? Desi acest subiect este pentru un mic procent de populatie, nu ar strica sa stim asa. Ai spus 4 ore pe zi, dar ce faci cand chiar esti pasionat si pe langa problemele zilice si alea 4, iti vin in minte idei, concepte din acea pasiune ?
    Anul trecut eram pasionat de un subiect si il aveam in minte 16 ore/zi ; si am avut absolut toate aceste simptome: oboseala, iritabilitatea, anxietatea, tulburarile de somn, cefaleea, palpitatiile, tahicardia, ameteala, durerile toracice, durerile abdominale, greturile, crampele musculare, tremuraturile, transpiratia.
    Mai tarziu am gasit pe net ca se numeste Stres Informational sau suprasolicitarea informationala. Tin sa precizez ca am facut toate analizele posibile ( sange, ecografii, radiografie, urina, fecale, diferite enzime ) si nu aveam absolut Nimic. Curios e faptul ca dupa o luna de zacut in pat, intr-o saptamana la mare eram total relaxat, fara nicio problema. N-am rupt clubul in doua, doar relaxare pe plaja, mancat si somn.
    Pana la urma: Invatam ce informatie sa alegem pentru binele nostru, insa unde ne oprim ? Din pacate avem limite, oricat de pasionati am fi.
    Numai bine si Respect.

  47. Imi place la nebunie ideea cu filmuletele.In ceea ce priveste concentrarea, cred ca oamenii ar trebui sa se gandeasca daca ceea ce fac are o importanta atat de mica incat sa mai navigheze intre timp si pe facebook sau alte site uri;merita sa acordam atentie totala activitatilor noastre prioritare.In ceea ce ma priveste, am renuntat la facebook si hi5 motivul fiind,desigur, pierderea inutila a timpului. Vreau sa fac un anunt: incepand de azi 2-4 ore/zi le voi petrece ocupandu ma de viitorul meu,de visele mele.Facand acest anunt public, nu voi putea da inapoi-am ceva de demonstrat, mai ales mie.
    Va multumesc.Pentru tot ceea ce faceti pentru noi,pt lume.
    My recent post Pastila de psihologie 1 – nebunii dupa divertisment

  48. Bine realizat, as dori sa continui acest gen de materiale. Deja am invatat ceva important din ce ai zis.

  49. Bravo Pera! Bine punctat, direct la tinta! Adevarul e ca , navigand pe internet te afli de fapt intr-o capcana pentru ca, da dependenza..E ca un drog. Trebuie sa fii puternic si decis sa cauti ceea ce te intereseaza , altfel o sa te pierzi uitand ce cauti. Intri optimist si iesi secatuit de energie si cu dureri de cap, mofturos , iritat si pesimist.La toti ni s-a intamplat, dar, DOAR unii reusesc sa se opreasca in mod constient. Iar ceilalti, …doar tu, Pera, ii poti ajuta… Parerea mea e ca ei apartin unui tipar comportamental, chiar daca nu de la inceput, dar ,dupa, devin la fel . Pera, iti urez mult spor in minunata treaba pe care o faci si sunt convinsa ca pesimismul (cu toate efectele lui) va disparea(se va reduce mult, oricum) din viata tinerilor si vei implementa optimismul. Vrei, poti si o faci! Continua, Pera!

  50. Materialul de mai sus e o idee foarte buna pentru cei interesati de evolutia lor si cred ca rezultatele bune ,in orice domeniu,sunt posibile prin puterea exemplului.Mircea Eliade ,de exemplu dormea doar 4 ore pe noapte ,restul timpului si-l dedica studiului:). O sa las un citat dragut:
    "Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible'!"
    Audrey Hepburn

  51. S-au simtit emotii si nu vad de ce. Se poate mai bine! Oricum, ideea este foarte buna. Spor la treaba!

  52. Salut Pera!
    Intr-adevar,excelenta ideea de a realiza materiale scurte in format video!!!!
    Personal,am norocul sa ma pot controla perfect in ceea ce priveste statul pe internet,iar la tv nu ma uit decat o ora pe saptamana ,maxim.
    Cunosc persoane din toate paturile sociale,dar niciuna nu e obsedata de internet.De ce sa nu recunoastem ca a-ti verifica facebook-ul din jumate in jumate de ora deja e obsesie.
    Sunt impotriva dependentei de internet,tv,coca-cola,alcool,tigari,mancare proasta,nepasare!(si multe altele)
    AVEM posibilitatea sa evoluam dar ne complacem in smiorcaiala si pierdere de vreme….
    WAKE-UP PEOPLE !!!!!!!!!!!

  53. Felicitari pentru filmulet! M-am regasit si eu in unele remarci- desi sunt programator si la prima vedere am o scuza in timp ajung sa stau pe un site fara ca initial sa am cea mai mica intentie! merci pentru idei!
    Clar mai doresc genul acesta de micii pastilute!

  54. Salut!
    Este foarte bună ideea ta cu acest mess. Eu cunosc o persoană, și personal, m-am întâlnit cu ea dar, la Italia. Este vorba de Roberto Re, care prima carte a sa publicată este: "Leader di se stesso". A avut un mare succes. Este foarte cunoscut în toată Italia.
    Așa o întrebare, tu în prezent nu erai cunoscut de ideea care ai aplicat-o astăzi? Eu o cunosc, dar aici la Moldova, din păcate eu nu cunosc pe nimeni. Am avut o neînțelegere cu ei și mă văd majoritatea ca un dușman. În prezent lucrez la o companie care se cheamă WebNg, din 7 Martie, dar nu prea mă înțeleg cu persoana care ma angajat.
    Ne-am cunoscut pe net întâmplător, avem unele idei în comun, dar citind cartea Personalitate plus, am descoperit că eu am în mână o care în plus, folosind această carte, lui desigur nu-i prea place faptul dat. Caut momente să vorbesc dar, dă vina că nu are timp.
    Mă scuzi de greșeli, dar am scris repede, căci mi-a făcut observație.
    Nu-mi place, și în prezent nu prea înțeleg cum să procedez ca să spun că greșește el și nu eu, desigur în acest caz..
    Ideea de mai sus este super!
    Dacă poți și desigur vrei spune-mi și mie, ce ar trebui să fac.
    Unul din scopurile mele este să găsesc acea armonie cu Vitalie(persona care ma acceptat, la un serviciu, după ceea ce am stat după gard). Eu îl respect ca persoană, așa cum fac cu toate persoanele care respectă unele valori ale vieții, dar unele idei ale sale, și modul de a proceda cu toți noi din oficiu nu pot să-l rescpect.
    Cele bune,
    Diana-Domnica
    My recent post Bunătatea

  55. salutare Pera,
    Keep them coming!
    Mai demult am gândit chestia asta:
    Toate acele secunde, minute sau ore pe care tu le petreci pe facebook sunt….
    …PIERDUTE!
    …PENTRU TODEAUNA!
    …şi nu le vei mai putea retrăi niciodată!
    My recent post Măsurarea unui metru

  56. Excelent !
    video de cateva minute => usor de vizionat, pt oameni grabiti, si pt o lume grabita.
    O idee foarte buna!
    Mai vreau!

  57. Buna, da mi-a placut si sunt de aceasi parere vizavi de subiectele din acest filmulet, cred pana la urma ca toti cei care utilizeaza frecvent internetul li se intampla sa piarda nenumarate ore fara realizeze, uni se trezesc si reusesc sa preia controlul alti mai greu sau deloc depinde cred si de o anumita disciplina interioara care se reflecta si in exterior. Astept urmatoarele materiale, oricum gasesc interesante subiectele. Numai bine

  58. Foarte bun materialul! Astept si alte pastile care sa ma motiveze permanent sa fiu proactiva! Merci! 🙂

  59. BRAVO,te felicit pt acest material si pt suflul pe care il contine.Eexact cum spui dar eu mai am o replica la cine ma intreaba cum o duc:ASA DE BINE DUPA CUM MA IMPLIC

  60. Buna Pera! Clipul este bun si folositor, avem ce invata din ea, dar sa invatam ODATA sa si punem in practica. E super si exemplul cu 4 ore pe zi. Problema la multi nu sunt acei 4 ore ci acei 4 ani :(. CONSECVENTA!!!!!!!!!!!

  61. Buna Pera….
    Cu adevarat TU…
    te-ai nascut sa fii….
    CEEA CE ESTI…..!!!!
    Multumesc si pentru acest nou gen de abordare…
    astept in continuare si altele de acest gen…..
    cat despre subiecte….
    TU STII MAI BINE CA ORICINE…..CEEA CE NE LIPSESTE ….SA FIM NOI…..
    DACA AM REUSI SA FACEM MACAR JUMATATE DIN TOT CEEA CE TU SI PRIETENII TAI NE INVATATI…..!!!
    Felicitari….si….Bafta in continuare…..!!!
    Carmen

  62. Ai vorbit despre lucruri de care eram intr-un fel constienta si pe care sunt sigura ca le-am mai citit prin articole.Dar nu le-am dat atentie.Nici faptului ca mintea mea striga ca nu e bine ce fac, tot am decis sa ignor.Cred ca e greu uneori sa te dezobisnuiesti de ceva ce a intrat atat de usor si rapid in rutina zilnica. Ai exprimat totul foarte clar, succint.Sincer, ptr cele 5 minute, ai spus tot ce se putea spune si nu cred ca sunt singura care considera ca ai fost convingator. Bravo! Te pricepi. Continua cu astfel de materiale.:).

  63. Mi-a placut filmuletul Felicitari! Apreciez tonul, subiectul abordat. Astept si o continuare la fel de atractiva!

  64. imi place ideea si sper sa mai realizezi materiale de genu mersi si succes
    PS ma chinui sa ma concetrez pe ceea ce vreau eu da' is atatea "tentatii "

  65. In general nu am rabdare sa stau sa ma uit la unul cum vorbeste cate 10-20 de minute, insa daca pastilele vor fi pana in 4 minute cred ca vei avea multi care le vor lua, cu sau fara apa…inclusiv eu :). Legat de fond: faptul ca oamenii constientizeaza o capcana in care sunt prinsi este primul pas ca sa scape si cred ca multi (iarasi inclusiv eu) se vor uita mai des la ceas cand sunt la calculator si se vor intreba: ,,Dar eu de fapt, ce caut pe net?". Si chestia cu 4 ore…mi-ai batut un cui in cap. Multumesc 🙂

  66. Da, continua cu aceste pastile de psihologie, recunosc ca nu petrec nici macar o ora pentru lucrul pe care il vreau, multumesc mult!

  67. Foarte buna varianta cu video! E mult mai dinamic totul. Eu zic ca poti continua pe linia asta destul de frumos 🙂
    Si ai dreptate, viitorul devine tot ACUM. Poate deveni ACUM-ul pe care-l dorim, facand ACUM ceva care sa ne conduca in directia celuilalt ACUM. Totul se petrece acum si aici 🙂
    My recent post Hai sa schimbam ceea ce traim!

  68. Buna Pera,
    Multumirile de rigoare pentru articole, cartile tale dar si indrumarile legate de ce anume mai citesti.E foarte placut ca avem posibilitatea sa citim o parte din cartile citite de tine si in acest fel ne ajuta si pe noi.
    Succes in continuare si poate faci o intalnire si prin Ardeal eu unul mi-ar place de ai putea ajunge si prin Cheile Turzii sa faci o excursie de grup sau de ce nu si in Salina Turda : http://salinaturda.eu/index.php?lang=ro
    Salutari din partea unui Turdean

  69. Mi-a placut ideea cu un filmulet scurt, pentru ca e practica si la obiect. Si eu mi-am propus sa imi acord cateva ore pe zi pentru atingerea succesului, dar problema e ca toti uitam kestiile astea si ne trezim in fata calculatorului, a messenger-ului etc. iarasi am uitat ce ne-am propus candva. Si dupa ce facem zi de zi treaba asta, ne obisnuim cu uitarea si devine un obicei.

  70. Genial ! O intrebare.. de ce esti asa bun cu publicul ? si dai pot fi zise si ponturi.. ?:P cu toate ca este un site non profit 😕

  71. Buna, foarte instructiv acest gen de materiale, chiar e grozava ideea si te rog sa continui ! Lucrez pentru scopul / visul meu chiar mai mult de patru ore, numai ca fac asta doar cand nu sunt la servici ; din nefericire trei zile pe saptamana programul meu este de 12 ore pe zi…In timpul amintit in care lucrez doar pentru mine , includ si orele necesare pentru a ma instrui sa fac din ceea ce mai bine ceea ce fac. Gandesc in perspectiva, cum spui si stiu ca la un moment dat voi deveni foarte buna in domeniul pentru care ma instruiesc si imi voi indeplini idealurile. Felicitari pentru acest material , astept si restul, subiectele sunt convinsa vor fi de interes maxim in special pentru cei ce vor sa schimbe ceva cu adevarart in viata lor….

  72. Foarte buna idea cu pastila -film si adevarat cea ce
    spui aici . Succes mai departe.
    numai bine ,, Nicu B.

  73. E super ideea cu pastila!
    Cred ca e adevarat ca 4 orex 4 ani= ceva bun x 10 ani= expert.
    Eu am reusit sa ma tin cu 3 ore/zi, cateva luni, dar perseveraenta nu imi e chiar performanta, m-am lasat vreo 2 luni si acum incerc sa ma apuc din nou.
    Succes si tie si noua!
    Tu esti pe calea cea f aproape 🙂

  74. Salutare,
    Eu am vazut cu ceva intarziere materialul dar este unul bun si cred ca merita sa continui sa faci aceasta treaba.
    As dori sa apara materiale despre cum sa spui nu unuei persoane chiar daca iti este foarte greu.
    Sincer la capitolul dezvoltarea unei abilitati stau mai putin bine decat mi-as dori. Cateodata acord intr-adevar 3 -4 ore iar cate odata doar o ora si ceva. Si chiar daca am mai auzit ca e necesar sa aloci mult timp pentru a realiza ceva intr-un domeniu nu stiu daca cineva a mai cuantificat ca daca muncesti 4 ore intr-un domeniu pe zi ajungi la rezultate in 4 ani.
    Atentia pentru a face un anumit lucru poate creste treptat?
    My recent post Pastile de psihologie 2 – cum sa ai motivatie interna nelimitata

  75. Bun material, si eu sunt putin ADHD cred, si inca bantui si caut…. ce caut nu prea stiu, ca in Matrix …. trezirea ….

  76. da, ai foarte mare dreptate, e o chestie evidenta, eu am 23 de ani si mi-am dat seama de vreun an de zile de nocivitatea internetului, tv, muzica proasta, etc.. ce-i drept am avut si sprijinul alor mei care m-au atentionat de mic copil, meritul in mare este al lor, iar eu doar am constientizat. Astfel, in loc sa stau 4 ore in fata calc sau facebook, citesc, alerg, fac curatenie, orice altceva iar calculatorul il folosesc doar ca sa lucrez. Cat despre yahoo messenger, mi l-am dezinstalat cu un an in urma, si am simtit in anul asta o mare liniste in suflet.. crede-ma, e miraculos fara yahoo messenger :)) fara facebook, practic scapi de niste griji in plus, esti un om putin mai liber, caci toate astea ma tineau foarte ocupata. Iar socul cel mare este al celora care il folosesc si imi zic, cum, nu ai messenger, nu ai facebook, pai nu existi.. o da! bine ca existati voi intr-o comunitate virtuala si nu in cea reala ..

  77. Bravo Pera, imi place articolul . Este o boala a secolului ,mai bine zis un blestem de care trebuie sa stim cum sa ne ferim … Astept urmatorea ''pastila'' .Succese !

  78. foarte foarte adevarat…cunosc cazuri reale care petrec zile si nopti in fata calculatorului…foarte interesant filmuletul

  79. 1. imi place materialul.
    2. Vreau sa continui sa creezi astfel de materiale.
    3. Cu timpul poate crest la loc si <<attention span-ul >>.
    Numai bine!
    P.S. Lucrez conform planului meu peste 6 ore pe zi. Am vise de indeplinit. 🙂

  80. – Daca ti-a placut aceasta pastila si daca vrei sa continui cu acest gen de materiale?
    Da. Bineinteles.
    – Daca nu ti-a placut de ce si ce ai vrea sa fie facut mai bine?
    Noi cei din aceasta comunitate te cunoastem. Nu e nevoie sa te prezinti de fiecare data.
    – Despre ce subiecte vrei sa vorbim in alte pastile de psihologie?
    Despre socializarea online. Avantajele si dezavantajele ei.
    – Cate ore petreci pe zi ca sa iti dezvolti abilitatile si sa devii expert intr-un domeniu?
    Maxim 2 ore.

  81. Salut Pera!
    Ai mare dreptate in ceea ce spui. Eu unul vreau sa devin cat mai bun in programare, iar asta ma pune foarte mult in fata calculatorului. Asadar, cele 4 ore/ zi trebuie sa le stau in fata calculatorului.
    Problema e ca, asa cum ziceai, nu ma pot concentra pe o perioada indelungata la un singur task. Mai intru pe facebook, pe twitter, mai alte prostii, si tot asa..

  82. hai noroc!
    ma bucur sa te vad!
    nu ma intereseaza ce fac Iri, Moni, Pepe, Oana
    abia daca stiu cine sunt
    mancarea mea lasa de dorit
    iar cei din jurul meu mananca si mai prost
    totusi ma simt foarte bine chiar daca am mancat cu sila
    cel mai important este sa nu mai mananc seara
    hamburgerul este un lux.
    adevarat ca sunt un sclav adica un angajat la stat (bis) de 32 de ani
    si ca mai bine ar fi fost sa am curajul sa risc niste bani sa ma apuc de o afacere
    nu mai scriu ca nu stiu daca pot posta

  83. 1.mi-a placut si doresc sa continui
    2.am inceput sa fac aikido de vreo 2 luni,cam 4 ore pe saptamana,2 antrenamente

  84. Foarte tare materialul si foarte potrivit numele:). Apreciez foarte mult ce faci si sper sa continui:).
    Daca petrec acele 2-4h/zi – incerc, incerc, incerc si iar incerc. Imi este greu dar o sa reusesc:)
    Imi vine in minte o melodie- "O alta zi" care zice cam asa: "un minut, o ora, o zi , trece timp"

  85. Sunt total de acord cu ce spui. Am observat chiar pe pielea mea ce efecte negative are lipsa de concentrare si incercarea de a face mai multe lucruri simultan. E interesant ca am numeroase discutii cu oameni care sustin multi-tasking-ul si care pretind ca ei lucreaza mai eficient asa – ceea ce eu nu prea cred. Cele mai de succes persoane abordeaza problemele secvential, le rezolva complet si nu se multumesc cu munca superficiala, doar asa poti avea succes pe termen lung.
    My recent post Invatare prin sinestezie

  86. Genial materialul. Ar trebui sa mai faci astfel de materiale, pentru ca sunt super si spui exact ce trebuie. Mersi mult pentru acest video.

  87. Este ft.folositor.La o vreme si eu am inceput sa devin dependent de divertisment.Acum am mai redus dar o sa incerc sa mai reduc cat se poate de mult si da stau macar 4 ore pt.a-mi dez. experienta/scopul in acel domeniu.Ba chiar stau 6-7 ore cateodata mai mult dar am realizat ca e prea obositor si de asta am mai renuntat.

  88. Multumesc pentru material,m-a trezit la realitate.Imi doresc rezultate in domeniul artistic si psihologie dar nu stiu sa-mi planific timpul,ba chiar as vrea sa fac multe activitati intr-o zi si constat ca nu le fac fata.Am sa tin cont de acele patru ore pentru a ma perfectiona si cu siguranta vor veni si satisfactiile.

  89. asta si ma sperie ca nu stiu de unde sa o apuc stiu ca e usor da uite ca  e greu la inceput ca cum te ai urca prima data pe bicicleta!!!!!!!

  90. Mi-am sters facebookul si am vazut ca mi-a ramas o gramada de timp. Plus mi-am blocat o greme cateva siteuri pe care pierdeam timpul, dar tot nu am renunat la pc. Tot imi petrec toata ziua pe calculator dar cu altele: caut tot felul de chestii pe net, youtube etc. Youtube-ul de blocat nu il pot bloca fiindca nu pot face nimic fara sa ascult muzica (luata de pe youtube of course), dar desi as avea timo sa ma ocup de ce e mai important si anume pregatirea pt bac si admiterea la facultate eu stau si caut nu stiu ce pe net. Muppetul din mine nu ma lasa.

  91. Mulțumesc pentru lecțiile de viață,Pera!Mie unul,îmi plac și,mai mult decât atât,cred că îmi sunt utile,de aceea te rog,continuă așa.Aici,pe internet,se găsesc multe chestii care sunt utile sau dăunătoare,rămâne la latitudinea fiecăruia s-o aleagă pe cea care-i place mai mult,dar trebuie s-o analizeze bine din toate punctele de vedere astfel încât să realizeze dacă îi este de folos sau e doar sinonimă cu risipă(pierdere) de timp și nimic mai mult!

  92. Foarte interesante pastilele de psihologie și mi se pare mult mai util să stau în fața calculatorului să ascult astfel de materiale decât să socializez cu niște persoane toxice care tot timpul se plâng și bârfesc la o cafea, suntem media celor cinci persoane cu care ne înconjurăm și dacă avem în preajmă amărâți așa devenim și noi, dacă avem în preajmă măcar o persoană de la care să auzim o vorbă bună progresăm și noi.

  93. Buna Pera ,in primul rand felicitari pentu acest video… scurt si la obiect in asa fel incat intelege toata lumea ce ai de spus mai asteptam si altele cu nerbadare .
    O zi faina!

  94. Pera, tu esti grozav ca ajuti oamenii sa isi constientizeze limitele si sa isi focoseze resursele(limitate!) pe ceva constructiv, esential! Apreciez ca aloci atat timp din viata ta pentru binele celorlati! Keep going!

  95. Sunt total de acord cu ce spuneti..mai ramane de pus in practica! Urmarind acest material mi-am dat seama cat timp pierd degeaba in fata ecranului, timp pe care ar trebui sa il petrec facand ceva de valoare! Foarte interesant video-ul! Mult succes in continuare!

  96. Excelent mesaj,demn de toata aprecierea!Felicitari Pera,esti un barbat foarte inteligent si ati multumim mult de tot pentru mesajele transmise!Mult succes!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.