Pastila numarul 6 de psihologie – Perseverenta

 

 

Baza perseverentei este vointa

Dorinta + vointa = putere invincibila

Majoritatea oamenilor renunta repede la primul obstacol, la prima greutate sau ghinion.

De aceea majoritatea nu au succes in viata. Indiferent ca vor sa rezolve probleme ca bani, relatii sau sanatate, se apuca si se lasa.

Perseverenta nu are niciun substitut.

Orice dorinta ai si orice vis ai, voata te va testa daca meriti.

Nimic ce merita obtinut nu se obtine usor, altfel toti am avea tot ce vrem si nu am avea nevoie de nimic Asadar, iti va fi testata perseverenta.

Infrangerea un imbold de a face un efort mai mare

Perseverenta este o stare de spirit

1. Scop

2. Dorinta

3. Incredere in sine (apasa pe link-uri: Pastila 1, Pastila 2, Pastila 3, Pastila 4 )

4. Un plan conturat

5. Educatia

6. Cooperarea

7. Puterea vointei (apasa pe link:  De ce motivatia nu e suficienta )

8. Obiceiurile

Cartea lui Napoleon Hill o gasesti aici: De la idee la bani

Te rog sa imi lasi un comentariu cu ce ai invatat din lectia de azi. Nu uita si un like pe facebook.

Multumesc, Pera Novacovici

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

58 de răspunsuri

  1. Mc pt pastila.PErseverenta este un indicator al vointei si a efortului depus si este un cerc vicios pozitiv,cu cit mai tare lucrezi asupra ta cu atit vrei mai multe sa faci

  2. sunt abonat la tine, dar trebuie sa-ti spun ca se intampla cateodata sa pui niste titluri articolelor tale, dezgustatoare, sa nu spun mai mult… inteleg ca senzationalul vinde, dar te rog sa nu mai fii asa agresiv, daca e sa te citesc, te citesc pentru ca iti recunosc unele calitati si ti le admir, dar nu ma incanta nimic sa deschid email-ul la un titlu ca cel de azi sau cum a mai fost unul zilele trecute, nu-mi aduc aminte ca nu l-am citit!
    …din lectia de azi nu am nimic de invatat, consider ca te adresezi ratatilor, mai mult decat te adresezi oamenilor normali! bafta tinere!

  3. Asta este titlu de un barbat serios si inteligent?? pacat de articol….care este bun.Sincer ma uimesti si cu raspunsul pe care l-ai dat la dl. de mai sus ….sa stii ca sunt abonati si persoane cu educatie si mult bun simt . Succes si numai bine!!!

      1. Daca asta este speranta ta….incerc si eu sa ma incadrez…. Cum ar suna un articol cu titlul ‘ Rahatul meu e cel mai bun’???

        1. Draga Pera,
          "Te citesc" de ceva vreme si pot sa-ti spun ca m-ai captat in proportie de 98%, iar pana astazi nu am inteles unde sunt cei 2% …. sunt in UMOR. Pentru persoane ceva mai tonice te rog ca in postarile viitoare … sa folosesti tot sarmul de care esti capabil.
          La multe realizari!

      2. Buna Pera, o gluma buna, un titlu amuzant e de ajuns pentru simtul umorului…dar o expresie luata de pe maidan..mi se pare cam mult. Dar recunosc a fost asa urata expresia ca am citit…alta data nu prea m-am incumetat…mi se pare totusi ceva superficial, si nu m-am inselat, ceea ce scrii tu. M-am bucrat sa vad ca nu am observat singura cum mai scrii si vorbesti cu picioarele … as spune multe, un roman, dar nu se merita, mi-e prea teama ca pica drobul de sare si nu ai sa intelegi 🙂 Un titlu si o abordare de proasta calitate, ca un tort pus intr-o sac in care a fost gunoi inainte. Tu te-ai incumeta sa gusti? Sau te-ar izbi mirosul?

  4. Cand vreau sa vizionez vide-ul imi apare msj : This video has been removed by the user.Te rog sa remediezi problema.
    O zi excelenta!

  5. ce fac cand viata imi da una peste muci ? ma bucur, pentru ca in acest fel m-a scutit pe mine sa ii mai sterg .

  6. Da, am avut și d-ăștia. Am învățat să-i șterg singură încă de la 7 ani. Uneori mai am și acum. Ce fac? Văd unde am greșit, îmi notez „provocarea” și… merg mai departe. Același volum de energie îl consum și pentru apariția provocării cât și pentru trecerea peste ea.
    Ce am învățat din articolul de azi? Multe! Am să scriu doar câteva: citesc în continuare orice „carte” care mă atrage, indiferent de „copertă”, în loc de Napoleon Hill l-am ales pe Wallace Wattles (The science of getting rich) și că mai am de lucrat la anumite puncte.
    Încă un mic amănunt… mai am simțul umorului! 😉

  7. Dragilor,
    pe voi va intereseaza FORMA sau FONDUL, continutul, esenta problemei?
    . Domnii sau doamnele educate si cu bun-simt pot sa stea deoparte si sa-si acopere urechile si ochii ca sa nu se ofileasca cand aud sau vad expresii neacademice, insa tare v-as sfatui sa nu judecati dupa aparente si forme caci veti pierde esenta.
    Nici mie nu mi-a placut titlul, ca doar nu ne consideram niste mucosi, nu?
    Din socul initial al titlului care n-a facut altceva decat sa-mi faca mintea sa fie mai atenta, am urmarit, pe langa informatiile foarte bune pe care le-am notat in caietul meu, sa simt si sa empatizez cu starea interioara si cu atitudinea celui care vrea sa ne invete.
    Si n-am sesizat nici urma de lipsa de bun-simt, sau de dispret fata de interlocutorii sai, ba dimpotriva, asa ca, mai bine sa luam aminte.
    Cu bine

  8. Cred ca ar trebui sa va concentrati atentia asupra mesajului pe care Pera il vrea transmis in cel mai corect mod, si nu asupra titlului, care…credeti-ma,e mai mult decat bine gandit. Daca aici exista oameni care se simt ofensati de un asemenea titlu, cred ca de fapt..nu aici e locul lor. Si mai mult ca sigur fac parte din randul celor care le stiu deja pe toate. Inclusiv regulile libertatii de exprimare.

  9. Draga Pera,
    crede-ma pe cuvant ca nu am nicio problema.am trecut prin toate fazele vietii cu suisuri si coborasuri
    sunt un om pozitiv si tonic.
    ce am invatat din lectia de azi?
    -ca faci exact ceea ce trebuie pentru semenii tai
    curaj in continuare si SUCCES…cu multe rezultate!
    cu consideratie
    Angela Colceriu

  10. Pera mergi mai departe indiferent de ce spun alti,tu tine drumul sa nu cunva sa pierzi cararea,nimeni nu i perfect sa ne acceptam asa cum suntem fara masti,Cand primesc una peste muci mi sterg ma ridic si merg mai departe cu o lectie invatata de la scoala vieti.A fi un original pari ca un ciudat,sa copi pari un fals.Succesuri sa ai,si sa fi iubit.

  11. cateva cunostinte de-ale mele nu ma mai baga in seama de la o vreme , mai ales de cand imi merge foarte bine.Eu sunt mai bogat, mai frumos, mai cumsecade, mai cinstit decat ei si totusi respins.Ce i-o fi apucat? Au citit pe personalitatealfa.com si au ramas doar figurile de ei?Ha!

  12. excelent,o lectie f. buna pt. viata.Perseverenta este calitatea cea mai importanta, sa mergi mai departe indiferente de ce se intampla in viata ta.Felicitari ,ai articole care te ajuta sa mai faci un pas in fata!

  13. esti…..sublim…si te ascult cu placere…..titlul a fost ok … chiar ma facut curioasa si flimuletul ma multumit pe deplin…… bravo

  14. Felicitari si multumiri pentru articol Pera , toate cele bune !! Iar voi cei care va luati de titlul articolului sunteti exact din categoria de pesimisti de care vorbea Pera ! Ar trebui sa va fie rusine sa vorbiti dupa ce ca aveti gratis un articol extraordinar si pentru ca spuneti ca va deranjeaza cuvantul 'muci' !!!? Fac pariu ca folositi ca toata lumea cuvinte urate si injurati ca tot omul cand e , de unde pana unde vi se pare titlul asa deplasat??

  15. Pera, deja ai scos clipul? Cand voiam sa vad ce sa fac si eu cand imi da viata una peste muci :)) (apropo, apreciez titlul daca tot veni vorba, umorul este binevenit oricand, makes our life fucking delicious :P)

  16. Buna, Pera!
    Cel mai important lucru pe care l-am invatat din pastila de astazi a fost sa pun toti pasii aceia in ordine, ca sa pot obtine rezultate de pe urma lor.
    Astea sunt rezultatele mele la testul din pdf.
    Mental: 4 – Imminent energy crisis
    Physical: 3 – Significant energy deficit
    Emotional: 2 – Moderate energy deficit
    Spiritual: 3 – Significant energy deficit
    Iosif.

  17. Pera nu poti impaca pe toti,important e ca dai ce e mai bun in tine.Celor carora nu le place ce scrii pot sa isi vada de ale lor.
    Cum spunea si Marius Simion la acelasi lucru, oamenii reactioneaza diferit,depinde de atitudinea si mentalitatea fiecaruia.Eu am zambit cand am citit titlul(si iti spune asta un om ce a pierdut totul,casa,familie,serviciu), si stiu ca ai mare dreptate in ce ne transmiti prin articolele tale.Am ras pt ca m-am regasit si eu printre cei carora viata le-a dat una peste muci,si inca una zdravana.Dar asa ne obliga sa invatam ceea ce trebuie,important e sa ne trezim la realitate si sa luptam mereu pt viitorul nostru care e prezentul de maine.

  18. Asa este viata este cel mai bun pedagog.
    Trebuie sa fii mereu pe val(pe faza)si intrucat spatiul si timpul sunt relative functie de viteza, omul este masura tuturor lucrurilor.
    Daca perseverenta devine obsesiva s-ar putea ca scopul sa scuze mijloacele si atunci ar trebui sa intervina constiinta atribut pe care omul ca fiinta sociala experimenteaza pe pielea lui si a celor din jur..bineinteles dupa ce delibereaza in sinea lui.Fizicienii fac trimiteri tot mai dese la spatiu-faza si la localitate relativa unde inainte universul
    era plat(2D) acum este (8D).Si cand te gandesti ca totul pleaca de la punct si miscarea acestuia si asta tocmai pentru a completa golurile.
    Si ca sa vezi celulele gliale fac diferenta intre capacitatile intelectului asa ca prin exercitiu sustinut pot fi activate in majoritatea lor.

  19. Intradevar, perseverenta face diferenta.
    Si eu am "cazut" de foarte multe ori, sunt "palmuit" de viata de atitea ori ca uneori cred ca gata, pina aici a fost …
    Dar cum zic eu "Dupa ploaie mereu apare curcubeul" asa ca am invatat ca orice lovitura defapt ma aduce tot mai aproape de succes.
    Si poate ca azi am pierdut, poate azi am fost slab, poate azi am avut frica etc. dar nu ma opresc aici …
    Noile inceputuri mereu aduc schimbarea!
    My recent post 10 secrete care te vor ajuta să “supraviețuiești” criza!

  20. Ce am invatat din materialul de azi?ca perseverenta mea nebuna de a ma face din profa de mate actrita,in 12 ani,mi-a folosit si ca nu sunt nebuna ci perseverenta:)ai zis bine tot ce ai zis!si felicitari ca ai slabit,iti sta f bine!

  21. mi se par bune ideile mentionate dar am impresia ca te adresezi doar oamenilor tineri..care au mai multe posibilitati in fata. Din pacate pentru persoanele mai in varsta aceste alegeri sunt limitate, indiferent daca este vorba de planul financiar, intim sau oricare altul..alegerile gresite se aduna pentru ei si timpul zboara..lectie buna pentru noi tinerii, dar pe parintii nostri ce sa-i invatam?

  22. As vrea sa aud aceste povesti din gura unuia care a facut mai multe milioane de euro si modul cum a facut primul milion. Cea ce spui tu aici, este valabil la general, dar totul este pura teorie. Banii se fac doar daca stai in calea lor si ii culegi. Nu poti prinde peste daca nu stai cu plasa in apa pana la brau, in dreptul curentului si o agati intr-un copac pe uscat. Pestii nu vor sari din apa in plasa ta din copac. Toti cei care au facut ceva in aceasta viata, au anticipat viitorul si au actionat uneori nebuneste, fara frica de a da gres. Si stii ce este foarte interesant? Marii bogati ai lumii scriu foarte rar carti despre succes. Si o fac doar atunci cand aceasta informatie nu ii dezavantajeaza si nu au nimic de pierdut. Cand ai ajuns in varf, nu vei spune cum ai urcat acolo, decat atunci cand esti sigur ca nimeni dintre cei care iti citesc informatiile nu te va depasi. Mult succes Pera si sa te vad mai mult decat un simplu vorbitor… Apropo…vreau sa iti propun o locatie pentru un training, unde poti face calarie, inot, tenis si golf. Plus o locatie nemaipomenita. Deja Andy Szekely se pregateste sa organizeze acolo una….
    My recent post Idei de afaceri

  23. In video trecut ai spus ca atunci cand esti pe punctul de a reusi, de a da un sens vietii tale, cele mai mari temeri ies la suprafata…foarte adevarat.
    Timp de o luna de zile mi-am facut un orar de citit si dezvoltare spirituala, mentala si fizica, pe care il respectam cu strictete, condus fiind de visul meu. Lucrurile mergeau neasteptat de bine: nu mai simteam presiune exterioara, nu mai opuneam rezistenta la oamenii pesimisti si negativi…treceau prin mine toate fara sa lase urme, si cel mai important: devenisem responsabil. Dupa o luna, brusc am observat ca lucrurile incepeau sa se intample exact asa cum eu le imaginasem. In clipa aceea au inceput sa imi apara in minte toate parerile celor din jur, care incercau sa ma alinieze cu realitatea lor mediocra, spunandu-mi ca eu ma insel in ceea ce cred. Au inceput sa-mi apara in minte toate intamplarile in care am fost dezamagit si inselat de cei la care tineam. Au inceput sa imi apara in minte amintiri din copilarie, nu tocmai fericite. Rezultat: am dat la totul cu piciorul spunand ca e doar in capul meu totul iar acele intamplari pozitive sunt doar simple coincidente. M-am dus in casa (eram pe strada cand s-a intamplat asta) si am inceput sa-mi plang de mila.
    Consider ca materialul acresta cu perseverenta nu putea fii mai potrivit.
    Cea mai mare frica a noastra e intr-adevar faptul ca putem fii mai mult in viata asta, iar lupta pe care o dai cu tine e cea mai grea.
    Multumesc

  24. salut pera. ma cam bate testul acela. vreo 4-5 intrebari nu le-am inteles nici cu google translate.
    undeva scrie punctajul tu spui ca intre 0 si 4. acolo apare intre 0 si 20. ma rog postez rezultatul:
    Your score was 5 out of 20, which means you are experiencing a moderate energy deficit according to the key below:
    17-20 Full out energy crisis
    13-16 Imminent energy crisis
    9-12 Significant energy deficit
    5-8 Moderate energy deficit
    Below 5 Fully energized
    poate imi trimiti un mail cu interpretare. multumesc

  25. Este o editie mai noua a cartii lui Napoleon Hill aparuta in 2009 la editura adevar divin. S-ar putea ca aceea sa fie mai bine tradusa. Stiu sigur ca e editia completa si neprescurtata.

  26. Mersi.
    Sa sti ca cee ca comunici ajunge unde trebuie. Ster sa poti schimba perceptia asupra realitatii la mai multi oameni. Este geniala abordarea ta.
    Cu respect Lori.

  27. aaaa si inca ceva. Un om de succes si vb de aia care nu au avut norocul de a fi de bani gata de mici, ci de aia care au avut caracter de fier si au luptat pt iedile lor si pt tot ce au vrut sa faca. Nu le-a fost usor sa ajunga unde au ajuns, si de asta un om de succes nu iti va vinde tie ideile care lui ii aduc bani. Sa zicem ca muncesti pe 1000 ron, iei salariul, eu te intreb, Cum ai facut banii astia? tu imi raspunzi : Prin munca : Dami si mie jumatate din bani ca sa fac si eu ceva. Sa vedem imi dai?? pffff cam greu – mai bine dute si munceste si tu si ia atitudine fata de viata

  28. Salut. Interesant ce ai spus si ai dreptate in mare parte. Uite, ziceai de persoanele care au totul in jurul lor si sunt mult mai bogati si au multe resurse in jur de energie si au de unde invata, CORECT. Pentru a avea si copii tai aseemenea noroc, trebuie sa tragi tare in viata sa fi perseverent si aduni bogatii ca sa poti educa si adapta la cele mai normale conditii de viata un copil, sa il inveti cum sa fie mai bogat si educat. Intradevar un noroc pt copil cu o asa viata , dar vezi tu ca norocul i l-au format parintii si asta te ajuta. O viata normala oricine si-o doreste, dar trebuie sa sti ce sa faci, iar pt asta trebuie sa iti descoperi vocatia.

  29. As adauga  probleme de matematica :)) Din pacate ma situez in categoria celor care renunta usor cand da de primul obstacol. Sper insa ca se va schimba acest lucru.

  30. Felicitari ptr materialele proiectate si ptr continutul lor plin de dinamism si colercisim interior…totul in viata are un scop bine definit din? momentul nasteri si pana cand vom apune…exista o planificare astrala si universala ptr fiecare individ in parte..iar noi suntem niste unelte care tr sa ducem la capat destinul propus…deci psihanaliza interioara proprie ne asigura continuitatea in aceasta viata..exact ce afirmai si tu…succes pe viitor in ceea ce faci !!!

    1. oferta de împrumut și finanțarea rapid și grave :
      Buna ziua,sunt un individ care oferă împrumuturi la international cu un capital care va fi folosit pentru a acorda împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt și pe termen lung variind de la 2000 la 8000.000€ pentru toate persoanele serioase fiind în nevoile reale, rata dobânzii este de 3% pe an .Am acordă împrumuturi Financiare , Credit imobiliar , Credit de investiții,
      Credit auto , Credit de nevoi personale . Sunt disponibile pentru a satisface clienții mei într-o durată de maxim 3 Zile de la primirea de formularul de cerere. Persoană nu serios să se abțină contactati-ma acum: [email protected]

  31. BINE ATI VENIT LA COMPANIEI „AVANT CREDIT”
    Căutați un împrumut? Sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! „AVANT CREDIT” oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%.
    Oferim toate tipurile de împrumuturi care variază de la:
    – credite pentru afaceri,
    – împrumuturi de capital,
    – Credite imobiliare,
    – Imprumuturi personale,
    – împrumuturi pentru studenți,
    – Credite pentru ferme
    Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul ([email protected])
    Mulțumesc

  32. BINE ATI VENIT LA COMPANIE DE ÎMPRUMUT „AVANT CREDIT”.
    Căutați un împrumut autentic? Sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! „AVANT CREDIT” oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Acordăm o sumă maximă de 500.000.000,00 în următoarea monedă: Dolari SUA, Euro și Marii Britanii Mari. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul ([email protected])
    Mulțumesc.

  33. Vești bune!
    Numele meu este Gloria Paul, cetățean românesc, locuiesc în STRADA CALAMARESTI, NR: 18, BRAD. Este un oraș din județul Hunedoara din regiunea Transilvania a României. Vreau să folosesc acest mediu pentru a oferi consiliere concretă tuturor cetățenilor români care caută un împrumut pentru a fi atenți, deoarece internetul este plin de fraude, acum câteva luni am avut nevoie urgentă de un împrumut din cauza finanțelor mele Situația nu este atât de bună și am fost disperată, am căzut în mâinile creditorilor falși, din Arabia Saudită și Singapore. Aproape am murit, până când un prieten de-al meu mi-a spus de un creditor foarte fiabil numit Mama. Elizabeth Andy, deținătoare a unei organizații globale de creditare, ea este creditor la nivel mondial; pe care l-am contactat și mi-a împrumutat un împrumut de 80.000Lei în mai puțin de 24 de ore cu o rată a dobânzii de 2% și mi-a schimbat viața întregii familii.
    Am primit împrumutul meu în contul meu bancar după mama. Elizabeth Andy mi-a transferat împrumutul când mi-am verificat soldul contului bancar și am constatat că suma pe care am aplicat-o a fost creditată în contul meu bancar
    Deci, pentru munca bună Mama. Elizabeth a făcut în viața mea și în familia mea, am decis să spun și să împărtășesc mărturia mea despre Mama. Elizabeth, așa că oamenii din țara mea și orașul meu pot obține un împrumut cu ușurință fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, vă rugăm să contactați mama. Elizabeth prin e-mail: ([email protected])
    De asemenea, puteți să mă contactați la adresa de e-mail 🙁 [email protected]). Acum, eu sunt proprietarul mândru al unei femei de afaceri bune și mari în orașul meu, Mai Dumnezeu Atotputernic să continue să binecuvânteze pe Mama. Elizabeth pentru munca ei bună în viața mea și familia mea.

  34. 188138 526288I like the valuable info you provide in your articles. Ill bookmark your weblog and check again here regularly. Im quite certain Ill learn several new stuff right here! Excellent luck for the next! 135879

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.