Pastile de psihologie #2 – cum sa ai motivatie interna nelimitata

Salut

Pastila numarul 1 o gasesti aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/pastila-de-psihologie-1-nebunii-dupa-divertisment

In pastila de azi vom vorbi despre:

– de ce cartile, seminarele, citatele si posterele motivationale ajuta putin sau deloc
– de ce se ingrasa oamenii cand au relatii stabile sau cand se casatoresc
– care sunt cele 2 izvoare naturale de motivatie interna pe care le avem toata viata insa nu stim sa le folosim
– despre Freud, psihanaliza si sublimare
– alege tema pentru urmatoarea pastila dintre a) legatura dintre emotii si mancare si b) cum se creste increderea in sine

Mai jos e video. Nu uita la sfarsit sa lasi comentariul tau.

Cu drag,
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

95 de răspunsuri

  1. Cel mai interesant ar fi sa discuti putin din perspectiva unui psiholog despre cum putem sa gasit o solutie sa alungam lenea. :)) (si eu sufar de ea din cand in cand). Eu nu cred ca motivatia lipestete oamenilor cat principala problema este momentul acela in care te apuca lenea si nu ai chef sa faci nimic, pe principiul lasa ca am timp, fac mai incolo (amanare)

  2. Un izvor natural de motivatie interna este energia ta. Am observat ca de fiecare data cand fac sport imediat ce ma trezesc din pat, am energie si chef de treaba tot restul zilei.
    In rest, partea mentala, afirmatiile, tot ce tine de vointa, mi se par prea anevoioase. Prefer sa dorm mai mult, sa fac sport mai mult, iar motivatia vine de la sine.
    My recent post 90 din Jocul Seductiei este “Jocul Interior”

  3. Hey,
    Interesant videoclip.
    Pe mine ma motiveaza mult competitivitatea, directa sau indirecta. Cu mine sau cu alte persoane. Initial credeam ca asa ceva gasesc nu mai in jocuri (de orice fel), dar gasesc o competitie si cu mine insumi: sa trag mai mult la sala, sa pedalez mai mult pe bicicleta, sa joc mai bine poker, etc. De aceea, uneori, duc unele questii la extrem, lucru cam de neinteles pentru persoanele mai… prudente. Neinteles si nebunesc.
    Trebuie cumva sa imi amplific pulsiunile sexuale. Tot spun ca imi voi gasi o partenera, dar nu am motivatia interna sa o fac. Ciudat.
    Despre pastila #3: cum sa iti cresti increderea in tine.
    App: scoate, cumva, zgomotele de fundal. Sunt enervante.
    My recent post Advertoriale cvasi-gratuite

  4. Interesant materialul, Pera. Imi place ce faci, cred de fapt ca ai intrat pe un teren asa de vast si brut la care mai e de lucrat…pentru ca ar fi asa bine sa ne folosim toti de motivatia interna. Cu alte cuvinte, cred ca majoritatea oamenilor sunt pe drumul gresit. Poate si eu sunt pierduta pe undeva, nu sunt multumita de anumite lucruri, dar stiu ca pana la urma voi reusi. Motivatia mea interna imi spune ca pot mult mai mult, ca pot sa imi folosesc creierul, ca pot sa arat si mai bine, ca pot sa traiesc in lumea in care vreau. Am cunoscut oameni care au fost asa de motivati intern, incat as fi bagat mana in foc ca acestia pot muta muntii din loc. Mie imi lipseste increderea, mi-e oarecum frica de esec, asa ca as alege a doua varianta pentru urmatorul material, cea cu increderea in sine. Bineinteles ca si primul subiect suna interesant. Orice alegi, abia astept sa vad materialul. Numai bine!

  5. Salut Pera!
    Fain material!
    Pe mine ma motiveaza foarte puternic dorinta de a fi implinit in planul sexual si al relatiilor.
    Legatura dintre mancare si emotii.. suna super interesant.
    O alta propunere ar fi.. o discutie despre mecanismele de autosabotare. Ex: Ai foarte multe examene.. putin timp la dispozitie. Si uneori se intampla ca, in ciuda situatiei grave in care te afli sa refuzi sa te gandesti la problemele tale, si sa actionezi, doar din dorinta de a evita sentimentele negative. Rezultatul: amanare pe termen nedeterminat.

  6. Salut Pera! Astai baiul nu mai prea simt motivatie. Totus daca este aia sexuala este. As vrea sa vb despre mancare si emotii. Ciau

  7. E foarte adevarat,chiar aceste doua pulsiuni ma motiveaza cel mai mult .
    M-am apucat de sport de mai multi ani ca sa arat mai bine ca majoritatea oamenilor.De ce ? Ca SA-MI SATISFAC PULSIUNEA SEXUALA.
    Dar nu a fost deajuns si am cautat si un sport de contact .De ce ? Evident pentru cea de-a doua pulsiune AGRESIVITATEA SI DORINTA DE PUTERE.
    As vrea sa scrii in urmatorul video despre legatura dintre mancare si emotii pentru ca am trait niste momente in care ma sinteam foarte bine cu toate ca nu se intamplase nimic spectaculos ci doar am mancat anumite alimente , si pe partea cealalta ma simteam deprimat cu toate sa aveam motive de bucurie dar ceea ce mancasem mi-a dat toate emotiile peste cap.

  8. Buna Pera,
    da intr-adevar este foarte interesant materialul,multumesc pentru toate emailurile primite,si as dori sa vorbesti despre increderea in sine.In tot ce fac mai nou,pe mine ma motiveaza copilul meu,caruia vreau sa-i ofer o viata super,in ciuda faptului si a vietii care a avut-o eu.
    Am si eu o intrebare:cum pot sa mna debarasez de gandurile trecutului,si de tot ce mi-a facut SOACRRRRA
    Multumesc mult pentru tot ,Daniela

  9. Buna, frumos si interesant material! Felicitari!
    Eu sunt mai degraba o adepta a analizei tranzactionale care pentru motivatie interna are conceptul de foame: foamea de stimulare (fizica), foamea de recunoastere (ca persoana in interactiuni) si foamea de structurara (cum ne petrecem timpul). Luate una peste alta si combinate sunt tot pulsiunile lui Freud dar mai detaliate si mai specifice…astfel arta poate intra si la structurarea timpului (ca activitate) dar si la recunoastere..caci ceilati admira sau nu (tot o forma de recunoastere) ceea ce fac. Un ATist american de mare geniu a studiat si mai mult si a categorisit motivatiile sau nevoile psihologice in modelul sau Process Communication ca fiind: nevoia de structura a timpului, nevoia de recunoastere a muncii si a opiniilor, nevoia senzoriala si de recunoastere ca pesoana, nevoia de singuratate, nevoia de contact si nevoia de actiune (de a se intmpla ceva). Toti avem aceste nevoi interne care ne motiveaza doar ca una primeaza in functie de etapa in care ne gasim in viata. Modelul explica de altfel ca motivatia se poate schimba de-a lungul vietii…si de aceea ceea ce ne placea sa facem la un moment dat in viata..poate parea neinteresant cativa ani mai tarziu….
    Pentru mine in momentul de fata primeaza recunoasterea opiniilor (uite ce frumos text am facut 😉 iar in trecut eram foarte motivata de actiune, de competitie…
    Pentru pastila urmatoare…as vrea sa vorbesti despre increderea de sine. Mult succes in continuare!
    My recent post Constient si responsabil

  10. Mi-ar placea sa ne spui despre legatura dintre mancare si sentimente,avand in vedere ca rata obezitatii e in crestere iar aceasta loveste inclusiv copilasii care n-au nici o vina…
    A,si ca sa raspund intrebarii,,ce tip de pulsiune ma motiveaza….well,cea de natura sexuala !!!! 😀

  11. Ca de fiecare data, tema aduce in discutie un subiect de interes. Apreciez ceea ce faci si sper sa nu-ti pierzi motivatia ( ca tot e tema de azi *;-) sa o faci in continuare.
    De mine stiu sa spun ca ma simt motivata de a gasi echilibru si armonie in viata.
    Eu cred ca e important sa intelegi sursa motivatiei tale; daca ceea ce te motiveaza sa ai o relatie ( de ex) este o dependenta emotionala dobandita in copilarie ,sau ideea ca nu meriti decat firmituri, vei ajunge sa ai mereu relatii nesatisfacatoare.
    Si asa pledez eu pentru pastila # b) cum se creste increderea in sine
    O zi motivanta!

  12. Salut
    In general cele 2 interne ma motiveaza si pe mine cel mai mult, adica partea sexuala (la care visez sa se extinda pana la a deveni ceva spiritual si perfect) si legat de a fi o personalitate alfa, care implica si a trai libertatea, calmul si pacea spirituala care rezulta de aici. Legat de subiectul urmator, ambele sunt f interesante, eu as avea nevoie si as propune mai intai partea cu increderea in sine, dar sper ca intr-o pastila urmatoare o sa prezinti si legatura dintre emotii si mancare, sunt curios daca e vorba despre ce spunea un intelept – "esti ceea ce mananci"

  13. Multumesc pentru toate materialele trimise ! Cred ca ambele motivatii amintite de tine sunt foarte importante, sau asa cum spui determina o persoana sa actioneze , sa faca anumite alegeri , sa doreasca sa-si ating scopul , visul….Pentru urmatoul material, cred ca ar fi binevenita dezvoltarea celui de-al doilea subiect, desi nici primul nu este de neglijat !

  14. Buna, Pera
    Dragut material, cu toate ca nu expui decat problema fara prea multe solutii. E adevarat ca e mult mai bine sa ne raspundem fiecare la intrebarea : "cum sa ai o motivatie interna nelimitata?", dar sincer ma asteptam la un articol mai concret!
    Ca sa-ti raspund la intrebare… sincer ….pe mine ma motiveaza termenele limita (care trebuie respectate cu sfintenie, din punctul meu de vedere!) si dorinta de a fi apreciata de cei cu care intru in contact! Nu intotdeauna imi iese…si aici mi-as fi dorit sa capat un raspuns din partea ta, de ce se intampla acest lucru? Am incercat sa-mi raspund: dispare interesul pe parcurs?imi distrage atentia altceva?intervine plictiseala?apar alte probleme de rezolvat, cel putin la fel de importante?Cine stie? Fiecare isi poate raspunde daca este sincer cu el si dornic sa afle cu adevarat ce vrea de la viata lui. Sa stii insa ca mie mi se pare extrem de greu sa te regasesti pe tine insati in vremurile noastre….
    Pentru tema urmatoare mi se pare interesant sa vorbesti despre relatia dintre emotii si mancare si sa dai si cateva exemple de solutii astfel incat sa nu gasim refugiu in mancare atunci cand avem o problema.
    Mult succes!

  15. Urmatorul material mi-ar placea se fie pe tema: legatura dintre mancare si emotii.
    Cel mai puternic ma motiveaza sa actionez visurile mele..numai ca aici am o problema…ca se tot schimba sau gasesc altul care mi se pare mai interesant decat precedentul. That's me…:D

  16. Felicitari!Interesant materialul.Stiu ce imi doresc si pana acum am fost destul de motivata ,dar ma lovesc de un zid si nu stiu cum sa trec mai departe.Am nevoie ca cel de langa mine sa-si doreasca acelasi lucru.Un copil e ce-mi doresc si pana acum am avut o forta,o vointa de neimaginat,am trecut prin toate obstacolele vietii si doar gandeam ca voi ajunge acolo unde imi doresc.Pentru pastila urmatoare as vrea despre increderea in sine.Multumesc

  17. consider ca rezolvarea unei probleme se afla fix in acea problema , mai rau este cand incercati solutii date de altii. Cand ai ajuns sa te uiti la clipuri de acest gen, inseamna ca ceva se intampla cu tine , de ce ajungi sa cauti solutii? solutii de la ceilalti pentru tine, este total gresit! nu ai nevoie de nimeni si nimic din exterior ca sa rezolvi o problema din interior. Ea se va arde pe sine daca nu mai cauti solutii.Trebuie sa fii liber chiar de lucrul de care vrei sa fi liber. Daca nu mai ceri solutii, mai sunt probleme? Raspunsul la violenta se afla tot in violenta, nu in nonviolenta.raspunsul unei nemotivari se afla tot in nemotivare, nu in solutii motivante. Suferinta noastra nu are vreun scop anume sau un inteles pentru noi, acum suntem raspunzatori de moartea noastra, de ce sa mor in suferinta? Viata o traiesc asa cum e si o accept, nu-mi pun intrebari despre cum s-o traiesc. Nu uita cine esti si nu-i mai lasa pe ceilalti sa gandesca pentru tine.Totul e limpede, in aceasta lume dorintele ori se implinesc ori nu, nu poti scapa de dorinta , intotdeauna va exista altfel ai fi un cadavru.

  18. Salut Pera. Ca prima motivatie eu am o teama, aceea de a muri neamplinit, a doua motivatie este cea sexuala dar numai atunci cand o amestc cu putin sentiment si devine totul mai real in mintea mea, iar a 3-a motivatie si aceasta fiind foarte puternica este despre a fi 'masinaria ' suprema… adica in fiecare zii incerc sa dau maximul din mine pt a ma putea uimi p mine insumi, iar asta vine din placerea de a privi in urma si a vedea schimbarile..iar asta iti da foarte multa energie pentru a continua, pentru a fi o persoana si mai 'evoluata'.

  19. Salut Pera! Foarte interesante materialele, felicitari!
    Ceea ce ma motiveaza pe mine intern este dorinta de a reusi in viata singur si de a deveni mai bun (dezvoltarea personala).
    Materialul pentru Pastila 3 mi-ar place sa fie despre increderea in sine.

  20. Ar fi interesant un material despre cum sa-ti cresti increderea in tine , eu chiar as avea nevoie de asta, am o tendinta de subapreciere adesea cind nu-mi reuseste ceva asa cum as vrea.

  21. Ce ma motiveaza pe mine …sincera sa fiu, multe lucruri insa metoda care functioneaza intotdeauna este atunci cand imi zic ca POT, ca sunt capabila sa duc la bun sfarsit orice plan as avea ….si dintr-o data devin alerta si nerabdatoare sa incep sa lucrez la acel vis. Desigur ca atunci cand dau de probleme si obstacole se cam duce motivatia 🙁
    Multumesc pentru ceea ce faci Pera! Pe langa faptul ca sti ce vorbesti ai si o voce placuta 😀
    Eu sunt pentru "Cum sa-ti cresti increderea in tine" 😀 …abea astept sa vad ce ne pregatesti 🙂

  22. Buna Pera
    Foarte interesant articolul, chiar mi se intampla de multe ori sa incep ceva cu entuziasm ca mai apoi la urma sa renunt. Eu sunt foarte motivata de dorinta de putere, de a deveni lider si muncesc la personalitatea mea zi de zi.
    Mi-ar placea ca urmatoarea pastila sa fie despre cresterea increderii in sine.
    Multumesc
    Roxana

  23. Consider ca teoria lui Freud, de o intuitivitate indiscutabila, este doar un mod de a vedea lucrurile care completeaza alte teorii adresate diferitelor dimensiuni umane (cognitiv, social, biologic, affectiv etc): de exemplu piramida nevoilor a lui Maslow.
    Pe mine personal ma motiveaza intotdeauna FRICA.
    Cele doua teme propuse de tine au de fapt acelasi substrat, si anume imaginea de sine.

  24. Buna Pera. Ar fi interesant ca urmatorul material sa fie despre legatura dintre mancare si emotii.. pe mine,personal cel mai mult ma motiveaza dorinta de ascensiune, dorinta de a nu ramane plafonata la un anumit nivel, dorinta de a fi mandra de mine insumi, de a obtine cat mai mult…de obicei nu astept sa ma autodezamagesc pt a lua atitudine intr-un anumit domneniu..cand consider ca lipseste ceva, fac in asa fel incat sa umplu acel gol…nu-mi place sa pierd timpul…

  25. Cum spunea si domnul Iulian , lenea este o problema.Daca se poate ma intereseaza sporirea increderii in fortele noastre.
    Despre mancare si emotii , am citit ca faptul ca mananci cea ce-ti place , creaza o stare de bine si pe moment nu te mai
    intereseaza problemele care le ai .Multumesc pentru materialele interesante. Cred ca terbuie sa ne punem pe perete unde dormim
    un afis cu motivatia curenta ptr a munci mai cu spor.
    Numai bine
    Nicu B.

  26. motivatia mea interna este de fapt o combinatie din cele doua- sexuala si de putere, doar ca nu le aduc intotdeauna in planul gandirii rationale si in ultimele zile m-am lasat coplesita de partea goala a paharului. Am realizat- nu-mi venea sa cred si mi-e greu sa recunosc- ca cea mai importanta o consider implinirea pe plan personal- relational si realizez ca nu e corect. asta simt. Dar rational consider ca ma definesc prin profesie- care nu este in voia sortii. Adica "la mana destinului".
    As prefera pastila – cum sa cresti increderea, desi ultimele doua carti pe care le-am citit despre asta au fost.

  27. Pe mine ma motiveaza cel mai mult imaginea pe care mi-am creat-o in minte referitor la ceea ce vreau sa fac…este cea mai puternica motivatie…nici nu stiu de cand n-am mai citit ceva motivational…iar atunci cand citesc parca nu ma motiveaza asa de mult….
    Asadar, iti dau dreptate…. motivatia interioara este mai puternica decat cea exterioara…dar si cea exterioara isi are efectul ei in anumite perioade din viata ta…

  28. Pe mine ce ma motiveaza ce mai mult este suferinta, neimplinrea in anumite domeni ale vieti,Eu as alege sa vorbesti despre cum sa cresti increderea in tine ca in adloescenta este foarte important asta.
    My recent post Tu ai o viata sociala

  29. legatura dintre mancare si emotii as dori sa fie a teia pastila de psihologie mai ales ca se potriveste perfect la momentul asta din viata mea de la tine consider ca este binevenit un sfat oricand multumesc

  30. Ma motiveaza nevoia de a ma schimba. Urmatorul material sa fie despre cresterea increderii in sine :).

  31. Imi doresc sa tin pasul cu tot ce este nou si interesant in jurul meu,
    sa invat mereu ceva nou. imi propun anumite lucruri si odata indeplinite caut alte provocari. ma intreb de ce? pentru ca asa e firesc fiintei umane si poate pentru ca nu am destula incredere in mine. As propune pentru pastila urmatoare al doilea subiect: cresterea increderii in sine. si primul subiect e interesant. O seara placuta! Si sa ne auzim cu bine!

  32. Cel mai mult ma motiveaza sa am filmari multe …daca s epoate in fiecare zi de dimineata pana seara)sa fiu pe sticla)ca actrita!(eu fiind actrita)
    eu as vrea sa vorbestti de cum s acresti increderea in tine…pt ca am observat ca in fata camerei de filmat(desi am scoala de 4 ani de actorie…si nu numai…)am observat ca inca ma mai iau emotiile,inca nu sunt la fel de naturala ca atunci cand vorbesc normal…si ma intereseaza sa-mi cresc increderea in mine care ma va ajuta sa fiu la fel si in fata camerei ,la fel si in viata mea(de fapt in fata camerei de multe ori inseamna in fata unui regizor care va decide daca ma ia sau nu in proiectul lui si de asta am nevoie de mai mult curaj decat am)

  33. Ce ma motiveaza cel mai mult este dorinta de a-mi indeplini visul, de a-mi dovedi mie si celor din jur ca pot.
    Pentru pastila cu nr.3 ar fii interesant subiectul despre mancare si emotii.

  34. Salut Pera,
    Inainte de toate vreau sa te felicit pentru "pilula" de psihologie, un concept original si util. Imi permit sa iti acord 3 note …ca feedback.
    – nota 9 pentru continut
    – nota 9 pentru imagine
    – nota 4 pentru sunet (in 6 minute au trecut 20 de masini pe acolo, probail aveai usa sau geamul deschis si in plus de asta se auzea un fasait continuu…)
    Clar cele 2 motivatii (puterea si sexul) ma motiveaza cel mai mult.
    As dori ca urmatoarea pastila sa trateze subiectul B.
    S'auzim de bine.
    Mitel.

  35. Aleg b. pentru urmatorul material. Ma motiveaza foarte mult frica ca am sa cresc mare si am sa ajung ca toti cei de la bloc cu un loc de munca platit cu 10 milioane din care sa imi iau o bere si o punga de seminte , si nu am sa pot sa ii ofer mamei mele niste momente de neuitat la timp , inainte sa mi se intample sa nu mai am cui….

  36. Ma motiveaza dorinta de a reusi, de a iesi din mediocritate si de a evolua; dorinta de a lasa ceva in urma mea, dorinta de a crea un imperiu.
    Vad la unele persoane din jurul meu, si chiar la unii prieteni, ca se complac intr-o situatie asa…la voia sortii. Nu fac nimic pentru a deveni mai buni, pentru a se dezvolta. Multi sunt delasatori, nu au ambitie mai deloc si nu se indreapta in nicio directie.
    De multe ori imi spun "eu nu sunt ca ei, sunt mai bun", si asta ma face sa ma simt motivat.
    #3 b – cum sa-ti cresti increderea in tine

  37. m-ar interesa materialul despre mancare si emotii.si in legatura cu motivatia interna,nu stiu ,oarecum imi lipseste si stiu ca este cea mai importanta,cum as putea face sa o declansez ?

  38. Pe mine ma motiveaza faptul ca nu am o viata de vis..sunt motivat de faptul ca parintii nu au sa-mi ofere tot ce vreau (ceea ce am nevoie primesc slava Domnului)..As vrea sa fie despre increderea in sine urmatorul video.

  39. Pe scurt, consider ca oamenii cu adevarat motivati, sau permanent motivati imbina cele doua tipuri de motivatii, atat cea intrinseca (multumirea, implinirea si regasirea de sine), cat si pe cea extrinseca si anume nevoia de recunoastere. Cred ca mai intervin si alti factori cum ar fi: calitatea gandirii, cultura, personalitatea, etc.
    Personal ma motiveaza, nevoia de multumire de sine.
    Eu, pun cate un vot pt ambele teme, la fel de interesante. Ca in parlament. 🙂 . Insa, daca s-a vb de motivatie, urmatoarea tema, mai potrivita cred ca ar fi cea cu increderea in sine.

  40. Salutare, pentru pastila urmatoare as vrea sa aflu mai multe despre varianta a) legatura dintre emotii si mancare.In momentul de fata cea mai importanta motivatie pentru mine este sa ma-mi indeplinesc cateva vise pe care le am, sa-mi creez o afacere si sa lucrez pentru mine .

  41. Cu mancarea si iubirea cu ingrasarea si slabitul nu este o regula bine definita.Ce ma motiveaza cel mai mult este indrasneala,credinta si rabdarea.Tot ce e armonios si echitabil imi da energie aproape peste medie si gasesc solutiile cele mai viabile pentru toata lumea din jur. #b) cum sa creste increderea in sine,si sa o pastram cat mai mult timp.Multam,e domeniul ce ma fascineaza.

  42. imi trag fortele din tot ce ma poate propulsa, orice ma poate ajuta sa inaintez, intern sau extern, nu conteaza , ceva de genul scopul scuza muijloacele…poate suna haotic, dar ma tinut in viata …
    ma intereseaza chestia cu emotiile si mancarea desi cred ca ar trebui sa postezi pe-amandoua ca sa multumesti pe toti…

  43. Eu personal doresc sa am independenta financiara, dar oricat incerc sa ma motivez sa lupt pentru acest lucru nu am ambitia necesara sa fac primul pas . Aman mereu momentul zicand in sinea mea ca de maine……Asa ca nu stiu ce anume m-ar urni.
    Iar in legatura cu materialul pentru urmatorul video ,pe mine personal m-ar interesa cum sa-mi sporesc increderea in mine.
    Spor si toate cele bune!

  44. Pera excelent post.Pe mine ce ma motiveaza este dorinta de a reusi sa.mi inving propriile temeri sa devin o persoana mai puternica si sigura pe mine.
    Pt pastila nr 3 as vrea sa vorbesti despre cum sa.ti sporesti incredera in tine.
    Pera continua tot asa…imi plac articolele tale si esti o sursa de motivatie pt mine.

  45. Salut ! Sunetul este groaznic !
    Imi plac pastilele tale. Jos Palaria ! Esti mare dom'le !
    Eu am un plan pe 20 de ani (de independenta financiara) si de 3 ani ma tin de el. Ma simt deja bine de ceea ce am facut pana acum si asta imi intareste convingerile.
    Parerile tale sunt si ale mele. Sau parerile mele sunt si ale tale 🙂
    Oricum ma bucur ca si altii gandesc/actioneaza ca mine. Bravo !
    Eu vreau ambele pastile propuse, in orice ordine. Multumesc !

  46. Buna,
    Interesant materialul,mi-ar placea sa vad mai multe,sunt chiar materiale motivationale pentru noi ,ceilalti.As vrea sa stiu mai multe despre legatura dintre mancare si emotii mai ales ca in ultima vreme tot aud in jurul meu despre oamenii care spun ca se ingrasa din cauza STRESULUI.Mi-ar placea sa stiu ,statistic vorbind care este procentajul populatiei care este supraponderala din cauza unor probleme de sanatate fata de populatia devenita supraponderala datorita stilului de viata neadecvat,in special al alimentatiei si daca chiar oamenii se ingrasa si din cauza SRESULUI.
    Multumesc!

  47. In prezent cel mai mult ma motiveaza situatia financiara.
    Aleg prima varianta, legatura dintre mancare si emotii, pare interesant.

  48. DUREREA.
    Frustrarea – Ma motiveaza cel mai tare.
    Mi-ar placea sa aflu mai multe despre increderea in sine.

  49. vreau solutii. identifici bine problemele oameniolr,la modul general,toti avem problemele astea,ganduri,insomnii… insa asteptam de la tine si ceva concret,o idee,o solutie,un mod de gandire,…cum ar trebui sa privim lucrurile,cum ar trebui sa ne purtam,zi-ne care ar fi calea aia de mijloc a echilibrului,as vrea sa vad mai multe solutii la toate problemele astea. multumesc.

  50. Din punctul meu de vedere increderea este esentiala pentru a incepe a cosnstrui temelia unei vieti frumoase al carei stapan esti chiar tu.
    Dupa parerea mea ar trebui un tratament, nu doar o pastila pentru tratarea increderii 🙂

  51. Iulian,buna idee:),sa vorbim despre lene,Pera o numeste lipsa motivatie,noi o numim lene.M-ar interesa sa vb in urmatorul material despre cea de-a doua varianta propusa de tine,pe prima am experimentat-o pe pielea mea,de multi,multi ani si am ajuns sa gasesc motivatia ,eu chiar nu ma simt bine cand iau cateva kilograme,intru in depresie,ma izolez,mi-e foarte greu sa merg si la serviciu ce sa mai zic de iesiri cu prietenii…..deci chiar sunt obligata sa gasesc motivatia,altfel o sa am starea asta.

  52. Ma motiveaza dorinta de a imi iesi din starea de comfort, de a nu face lucruri plictisitoare stind mereu acasa privind televizorul etc. etc.
    Despre mincare si emotii as prefera urmatoarea pastila. Merci

  53. Ceea ce ma motiveaza este faptul ca nu vreau sa ma plafonez, din niciun punct de vedere.De aceea sunt deschisa la nou si la intelegerea cat mai profunda a personalitatii noastre (oamenii).
    Mi-ar place ca pilula 3 sa foie despre "Cum sa-ti cresti increderea in sine ".In rest am fost multumita de pilula 2.Succes in continuare.

  54. Ma motiveaza :
    – sa stiu ca prin ceea ce fac ofer ajutor unei persoane care este evident ca are nevoie de el…(de aceea nu am nici o tragere de inima sa merg la un serviciu,la care ma pricep,dar pentru care trebuie sa conving in favoarea mea)
    – sa imi gasesc echilibrul ,armonia cu mine insami , sa ajung sa fac acel lucru care sa reprezinte adevarata mea vocatie(chemare la viata),pe care inca nu am gasit-o
    M-ar interesa relatia mancare-emotii,pentru ca ai nevoie de energie si emotii pozitive ca sa poti lupta continuu pt a dezvolta increderea in tine.

  55. Salut Pera!
    Mi-a placut pastila asta. Spuneai ca fiecare din noi cunoaste pe cineva care s-a ingrasat dupa casatorie. Eu nu trebuie sa privesc in jur, ci in oglinda! Banuiam motivele, dar acum sunt sigur. Iti dai seama ca as vrea sa abordezi subiectul legaturii dintre emotii si mancare in urmatoarea pastila. In legatura cu motivatia, oricat de puternica ar fi cea interioara, tot mai ai nevoie si de un impuls exterior. Tot eu am fost la un pas de a renunta (anul trecut) in a-mi dezvolta afacerea pe care am inceput-o, cand primesc un mail ce continea doua carti gratis. Le citesc pe loc, online si apoi public pe blog un articol, mirat oarecum de coincidenta. Muncesc mai mult, imbunatatesc sistemul si fac primii pasi importanti, desi timpul liber se transforma doar in cel de somn. Este adevarat ca ma automotivez foarte mult (la mine cred ca primeaza nevoia de faima si recunoastere, dar nici cu cea de putere nu mi-e rusine), dar daca la un moment dat n-as fi citit cele doua PDF-uri gratuite ale tale, "Descopera-ti vocatia" si "Puterea ta interioara", poate as fi intarziat inca un an cu proiectul meu, deci chiar am pentru ce sa-ti multumesc,
    succes in continuare, Gabi Ruva

  56. buna seara,multumesc pt daruirea si deschiderea fata de noi. Io sunt motivata atunci cand pot fi de folos cuiva,cand fac pe cineva fericit,ajut cu : o vorba,un zambet,un lucru……………………..Urmatoarea pastiluta asi dori sa fie despre mancare,,,,,,,,desi amandoua subiecte sunt interesante ( .oricum o sa fie discutat la un moment dat si celalalt subiect ) Seara faina.

  57. nici nu imi mai aduc aminte ce ma motiveaza, frica, sexul sau puterea ….
    asta inseamna ca nu prea avem putere de decizie, libertate.
    ce vrem se reduce la ceva simplu, daca pana si arta, si sportul, tot se reduc la instinctul sexual.
    asta sa fi fost fructul oprit din pomul cunoasterii …
    oare inainte de fruct, libertatea era definita diferit, aproape de real?
    simt din plin ca sunt un sclav al programarii sociale …
    super pastila, ar trebui sa vorbesti si de cresterea increderii si de mancare si emotii.
    ciao

  58. Sunt motivata de faptul ca imi place enorm de mult profesiunea mea-medicina- ma regasesc total in ea, dovada faptul ca de 11 ani de cand lucrez am trecut prin mai multe etape.Ma straduiesc ca in fiecare zi sa fiu mai buna in ceea ce fac,imi place sa lucrez cu oamenii desi uneori este dificil, chiar frustrant-intr-o unitate de primire a urgentelor vezi poate mai multe drame la un loc decat in alte parti.Desi salariul nu este nici pe departe motivant, faptul ca lucram in echipa este nemaipomenit.Si nu intotdeauna banii sunt totul…as fi putut sa ma reprofilez pe marketing , sa promovez produse farmaceutice…dar nu cred ca as fi fost nici multumita, nici implinita desi as fi castigat incomparabil mai bine.Poate ca sunt o idealista, dar asta este-ma plac asa cum sunt 🙂
    Mi-ar place sa vorbesti despre legatura dintre emotii si mancare.Urmaresc constant materialele tale si imi place felul direct de abordare a problemelor.

  59. Buna seara,sincer pe mine nu ma mai motiveaza nimic….mi-ar place ca pastila 3 sa fie despre punctul b..amandoua sunt interesante si ar trebui dezbatute,poate ca pe viitor o sa ne incantii si cu acel articol referitor la legaturile dintre emotii si mancare.

  60. sunt motivat,sunt energic fac sport ,sunt inteligent si frumos citesc materiale motivationale in fiecare zi si tot nu sunt implinit nici financiar nici pe plan sexual.Nu stiu ce sa mai fac probabil ca as prefera in pastila urmatoarea varianta "b"
    Multumesc

  61. Tema pt data viitoare mi-as dori sa fie: ,,Cum sa-ti cresti increderea in tine " insa sa nu neglizati si tema cu mancarea si emotiile pt ca ma atrage si aceasta. Motivatia mea este grupul de prieteni…ii iubesc foarte mult.

  62. votez pt al doilea material. trebuie rezolvata pb sunetului.
    in afara de cele 2 motivatii interne pe care le-ai amintit, ma motiveaza sa-mi indeplinesc visele (si am o lista intreaga, imediat ce am bifat unul, trec la urmatorul), si ma mai motiveaza autodepasirea. daca ma apuca frica de nereusita, acea frica care te paralizeaza, rememorez cele mai frumoase succese pe care le-am avut si asta imi da o forta nemaipomenita.

  63. buna pera, destul de bun materialul
    am si eu foarte multe vise care vreau sa le realizez si lupt cu acele frici care imi pun piedici uneori, pulsiunea de putere este pe primul loc la mine sa devin din ce in ce mai puernica iar ca material urmator increderea in sine ar fi util.

  64. cred ca o discutie despre cresterea increderii de sine ar mai utila . pentru mine acest lucru ar fi mai util

  65. Buna Pera,
    Interesanta treaba cu motivatia din materialul tau.Eu am o relatie stabila si incerc mereu sa arat cat mai bine pentru partenerul meu in primul rand.Imi place cand iesim in oras si primesc tot felul de complimente de la alti barbati..ii place si lui intr-o oarecare masura cand se intampla chestia asta.Si asta e o motivatie pt ca eu sa arat bine..e un factor care ajuta relatia, dupa parerea mea. Cat despre un lucru care ma motiveaza sa fiu o persoana activa: banii.Urmatoarea pastila as vrea sa fie despre increderea in sine.
    Te-am pupat

  66. Salutare,
    Cred ca cea mai mare motivatie interna pentru mine este cea sexuala acum, adica sa fac tot ce pot pentru a-mi intemeia o familie.
    Urmatoarea tema pe care as dori sa o abordezi este cum se creste increderea in sine.
    Este destul de clar pentru mine ca aceasta este una din marile probleme cu care ma confrunt in anumite domenii.
    My recent post Cum sa devii o forta a naturii – manifestul 3

  67. Deşi mi-e ruşine s-o recunosc adevărul este că suferinţa mi-a produs cele mai mari salturi evolutive, pentru că atunci când ajunge cuţitul la os nu ai de ales. Pe mine mă motivează dorinţa de a deveni o persoana mai bună, de a evolua, însă trebuie să-mi amintesc aproape zilnic direcţia pe care vreau s-o menţin, altfel îmi scade nivelul motivaţional

  68. De cate ori am probleme cu automotivarea imi spun"eu sunt mai buna ca ei" si …..minune:reuseste
    cred ca sporirea increderii este un subiect ft interesant pt multi

  69. Eu tot timpul ma motivez singura. Am un stil de viata sanatos nu pentru ca vreau sa impresionez pe cineva, ci pentru ca nu m-as simti eu bine daca as avea un surplus de greutate. De asemenea chestia cu puterea nu este un lucru pe care eu il vreau de la viata. Eu doresc doar sa realizez sa pun in practica anumite planuri pentru a avea un trai de viata mult mai bun si apoi sa-i ajut pe cei din jurul meu. Chiar nu am nevoie de factori externi, pentru ca am aflat de la voi si am inteles si eu ca toata, energia, motivatia, linistea, fericirea, "cheia" se afla la mine. Ma iubesc pe mine, iubesc oamenii, iubesc natura, iubesc tot ceea ce ma inconjoara si am o mare liniste in suflet pe care as dori sa o simta si ceilalti.
    In ceea ce priveste tema eu as dori sa imi mai sporesc un pic increderea in mine, pentru ca uneori mai am si cate o zi mai proasta.

  70. pe mine cel mai mult ma motiveaza dansul. Cand dansez ma simt mai natural si prind incredere mai multa in mine, iar pe langa dans tot ce defineste miscarea ma motiveaza….doar statul in fata la pc imi taie toate ideile. As vrea sa ne vorbesti despre cresterea increderii in sine mai multe. Multumesc

  71. Ma motiveaza Obiectivele si Visurile.
    Simt motivatie atunci cand percep ca pot sa 'castig' (adica pot sa imi realizez un obiectiv) – adica am un plan clar care poate fi urmat.
    Simt motivatie atunci cand am claritate si perspectiva. Atunci cand stiu care imi sunt obiectivele in fiecare arie a vietii (sanatate, financiar, relatii, recreere, exprimare creativa, dezvoltare personala, dezvoltare spirituala), si am cate un plan pentru fiecare. Atunci ma simt stapanul vietii mele.

  72. eu vreau sa stiu,cum sa facem sa putem avea mai multa incredere in noi?sunt inca la o varsta in care am multe de invatat si cer ajutorul fiindca imi doresc sa gasesc un drum bun in viata,asta e si motivatia mea.De multe ori intalnim pe strada persoane care ne fac sa zicem ca viata e un nimic si persoane care nu isi depasesc granitele catre mai mult,eu nu vreau sa traiesc,cu gandul ca maine merg iar la munca,vreau sa ma gandesc ca e mai mult,maine va fi cea mai extraordinara zi din viata mea.In interiorul meu am aceasta idee dar vreau s-o pot exprima si altora,sa am incredere in mine ca voi putea s-o fac.frumos materialul despre motivatie..

  73. pe mine ma motiveaza melodii mai necomercialae ca sa zic asa si foarte mult ma motiveaza animalele, adica cum vad un animal care imi place mult, deja parca creste motivatia de la 0 la 100%. Multumesc pentru acest al doilea material superb.

  74. Ma motiveaza dorinta de a cunoaste, de a invata, de a ma dezvolta si de a fi cea mai buna in domeniile care imi plac (cele pt care simt ca am un talent).
    Cu cat fac actiuni pentru a ma dezvolta in sensul de a cunoaste si de a deveni cea mai buna, cu atat sunt mai fericita, creste increderea in sine si prin urmare toata viata merge mai bine.
    Ma demotiveaza total chiar si o mica suparare sau cearta cu persoanale la care tin cel ami mult (indiferent daca este sau nu din cauza mea).

  75. Buna Pera, te-am vazut prima oara intr-un clip al Andreei si mi-a placut enorm felul tau de a vb, concis, logic, desi uneori, noi femeile si eu , parca am vrea sa vb mai mult…ai spus acolo de site-ul tau si am cautat sa te gasesc…sunt f multumita..nu stiu de ce, chiar daca Andreea ar avea solutia la problemele mele de femeie , mie imi place sa te ascult pe tine…cam tarziu comentez…dupa 1 an de la aparitie, insa imi place video-ul…remarc ca ai ceva trac, se vede in nonverbal , la inceput , apoi te relaxezi….relaxeaza-te , caci esti extraordinar….mi-ai captat toata atentia…se pare ca ma motiveaza sexul , de fapt gasirea partenerului pe sufletul si modelul meu, cat mai compatibil…si nu-mi pierd asa repede motivatia in relatie, poate ca nu stiu ce sa fac cu ea, uneori…puterea asupra celorlalti o simt atunci cand sunt cea mai buna si sunt apreciata , cautata, recompensata pt asta…frumos material !

  76. am iesit din grseala am aapasat pe unsusbcrise si nu vroiam .de pe kontact cu alfa si as dori din nou sa primesc emailuri de la personalitatea alfa ,aici am emailul meu va rog din nou sa-ni scrieti si mie ca citesc mult si ma interesasa i#emailurile de la voi va multumesc

  77. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing just a little evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you grow to be expertise, would you mind updating your weblog with extra details? It’s extremely useful for me. Huge thumb up for this weblog publish!

  78. 988403 843318We dont trust this remarkable submit. Nevertheless, I saw it gazed for Digg along with Ive determined you can be appropriate so i ended up being imagining within the completely wrong way. Persist with writing top quality stuff along these lines. 799593

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.