Personalitate alfa lectia 3 din 4

Lectia 1 este aici: Personalitate alfa lectia 1/4

Lectia 2 este aici: Personalitate alfa lectia 2/4

Lectia 3 in video mai jos:

 

 
 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

180 de răspunsuri

    1. Am un concept aparte: toate faptele pe care le-am inceput si pe care le-am dus la bun sfarsit, le colectionez sau mai bine zis le adun intr-o „stiva”. Stiva mea proprie la care apelez de fiecare data cand sunt prost dispus sau nu am chef sa fac un lucru care stiu ca ar fi important pt a-mi realiza scopul sau atunci cand apare senzatia de „nu pot”. In momentul acela incep sa ma uit in spate si sa-mi spun mie: „CUM SA NU POTI SA FACI LUCRUL ACELA SAU CUM SA TE DAI BATUT, AI UITAT CA AI REUSIT DE FIECARE DATA CAND TI-AI DORIT CU ADEVARAT CEAVA, AI UITAT CA DOAR ATUNCI CAND AI FACUT UNELE SACRIFICII SI CAND AI TRAS DIN GREU AI REUSIT”.
      CONCLUZIE:
      Incerc sa ma motivez prin propriile mele exemple pe care le adun in propria mea „STIVA DE REUSITTE” si care este SURSA MEA DE ENERGIE.
      P.S. Nu exista nu pot ci DOAR nu vreau suficient de mult. SUCCES TUTUROR;)

      1. Mulţumesc cu recunoştinţă pentru cele trei cursuri, din care am înţeles că trăiam într-un templu din care am făcut o cocioabă. Sunt fericită pentru extraordinara întâlnire cu o persoană, a cărei putere de exemplificare şi de modelare a celorlalţi mă trimite la subcomunicarea, atât fde importantă pentru propria cunoaştere. Mulţumiri din tot sufletul. Deja culeg rezultate!

  1. Un material… deja tipic, nu mai trebuie sa zic foarte bun/profund/pertinent, etc, se stie!:)
    Pera, la fel, vorbesc faptele pentru tine. Totusi, si vorbele, odata ajuns la nivelul acesta.
    Vreau sa zic ca ma regasesc foarte mult in acest „curent” alfa (sau ma rog, mi-ar place sa devina un curent, avem mare nevoie de o schimbare in bine). Momentan, mai mult la nivel teoretic, recunosc, ca gandire. Faptele, sunt mai putine, totusi sunt cateva, dar ceea ce imi da o stare fantastica de bine e faptul ca am notiunea de valoare, am dobandit-o, am filtrat-o pana cand am reusit sa separ binele de rau, aproape in totalitate(work in progress). Nu stiu, cred ca am avut mereu in mine aceasta notiune, dar acum o simt mai vie ca oricand, simt ca pot face orice imi propun, simt ca pot sa aman momentele de glorie, simt ca pot sa astept pentru fata potrivita, simt ca pot schimba lumea in bine. Nu vreau sa mai pierd sentimentul asta, e impulsul catre bine, e… calea catre stele (ca tot mi-a placut motto-ul tau Pera:)
    Putem fi cu totii mai buni, incepand cu secunda asta, tot ce trebuie sa facem e sa VREM! Asta e scanteia, pe urma urmeaza artificiile.
    Eu unul, voi face tot ce imi va sta in putinta sa fiu un om mai bun, sa ma ajut pe mine, sa evoluez, iar pe urma sa dau mai departe celorlalti din valoarea mea (e un film foarte fain pe tema asta apropo,”Pay it forward”).
    Sa auzim numai de bine si, highway to the stars tuturor!:) Ciao.
    P.S. autodisciplina reprezinta oxigenul in aceasta calatorie.

  2. E superba lectia ta.As putea sa scriu o gramada dar trebuie sa merg la scoala.Sunt profesoara si am 44 de ani. Si inca nu am apucat sa am timp pentru CE VREAU EU SA FAC.
    La chestia cu subcomunicarea asa e, asa se explica de ce unii profesori pot trai la liceu,altii sunt stalpii, pilonii educatiei, iar altii sunt devorati de elevii. Eu sunt la mijloc. Cred ca sunt o beta prin definitie, si o vesnica aspiranta spre alfa. Dar ca materie, ce predau multi elevi au pierdut contactul cu ea, fizica. Sper ca pot sa o cobor inapoi pe pamant si sa o fac mai faina si nercesara, realista. Dar peste toate vreau sa/i invat sa fie OAMENI.
    Dupa lectia, discutia asta asa frumoasa TE PUP ,PERA. As fi vrut sa existe cineva ca tine acu 20 de ani si poate as fi reusit sa nu ma ingras X kg, sa nu fac multe asa ca strutul, din ideaa de a nu i se vedea defectele care oricum se vad, baga capul in nisip si restul lumii dispare. Cred ca am scos capul din nisip, dar e mereu o vesnica lupta cu mine de a ma tine protector in umbra sau a face ceea ce imi place si stiu ca pot, dar lupta cu sistemul presupune si ca te bagi in gura lupului.
    Cred ca marea mea reusita sunt copiii mei. Tu esti tanar si e usor sa mergi pe drumul tau. In plus ai o putere fantastica de a schima destinul in bine celor care sunt la inceput si pot sa faca multe.Sanatate, Pera. Esti un om sincer si bun.

  3. Pera, sunt de acord cu tot ceea ce spui. Eu acum lucrez la aspectul exterior (imbracaminte).
    Totusi m-a surprins ceea ce spuneai despre femei ca se uita la statutul barbatului ca sa se asigure ca poate sa aiba grija de ea. Ma mira comentariul asta pentru ca se tot vorbeste despre independenta femeii, egalitate etc.

    1. Etse adevarat, dar priviti cu atentie cum isi aleg in general,iar exceptiile intaresc regula, femeile partenerii si veti vedea ca are dreptate…

      1. Femeia nu se uita la statutul barbatul ca sa vada daca poate sa aiba grija de ea, cel putin nu una independenta cum zici tu. Statutul barbatul iti spune despre el, despre personalitatea lui, despre cat se respecat el pe el, iar daca in viata ta preferi un barbat care a realizat ceva, care munceste si nu asteapta sa-i cada nimic, inseamna ca vrei pe cineva matur, care stie pe ce lume traieste.

        1. iri, cred ca ai dreptate dar… numai in parte 🙂
          nu toti barbatii care au un anume statut sau cont sunt si de valoare sau ´´care munceste si nu asteapta sa-i cada nimic´´

          1. ZDRAVO,
            mi-am scris numele cu majuscule pt.ca.SUBCOMUNICAREA m-a trezit la realitate si m-a ridicat pe VERTICALA,cei drept zdrentaroasa, plina de rani si sange,dar m-a RIDICAT SI M-A ANCORAT IN PREZENT.Iti multumasc pt. ca m-ai gasit si pt ca ma ajuti.Este minunat ceea ce faci.Si cum viata mea fara DUMNEZEU nu exista ,stiu sigur ca EL te va rasplati pt. tot ceea ce faci.DORESC SA DEVIN O ALFA.

  4. De unde stii ca nu trebuie sa fie usor? Nu cumva ideea asta e un blocaj de-al tau, o credinta ce trebuie imbunatatita?
    Am vazut artisti care atunci cand le venea inspiratia reuseau imediat, iar cand stateau sa munceasca mult nu mai iesea mai nimic. Am vazut matematicieni care aveau sclipirea aceea si rezolvau imediat probleme grele, iar cand stateau sa lucreze mult la un exercitiu nu numai ca le lua mult dar nici nu faceau la fel de bine.
    Nu zic ca nu trebuie muncit. Dar esti sigur ca viata trebuie sa fie grea?

      1. Pentru ca probabil, ca si mine, a trecut prin viata invatand de la altii la fiecare pas ca TREBUIE sa muncesti sa obtii ceva si ca fara EFORT si DURERE nu obtii nimic.

  5. Pera vreau sa-ti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi (si pentru tine in acelasi timp), de atata timp. Chiar dai un exemplu bun de urmat, cum e si video de fata.
    Apropo, super tatuajul, chiar e un tatuaj pe care n-ai cum sa-l regreti (cum se intreaba unii) peste ani si ani, ca-ti aminteste cine esti si cine ai fost si cum ai luptat ca sa ajungi unde esti.

  6. Am fost putin uimita de faptul ca ai ales acest mesaj ca si tatuaj. Inteleg de unde vine aceasta convingere a ta si inteleg ca acest mesaj are legatura cu experientele tale de viata si asa cum au fost ele percepute de tine (ca fiind greutati). Si pentru ca tot vorbesti de subcomunicare ma gandesc ca prin acest mesaj comunici subconstientului ca viata e musai sa fie perceputa ca fiind grea ca in final sa poti fi implinit. cand percepi ceva ca fiind „greu” e de fapt o atitudine de respingere a ceva, de neacceptare. Si tocmai asta e secretul unei vieti implinite ca tot ceea ce faci sa faci dintr-o atitudine de acceptare, ca toate obstacolele din viata sa le intampini cu o atitudine de acceptare, etc. Ori starea de acceptare nu prea e compatibila cu perceptia ca fiind „greu”. Mai exista o subcomunicare a mesajului tau; undeva in fundal exista perceptia ca spre stele doar tinzi dar niciodata nu le atingi deci in final ramai doar cu perceptia ca viata e grea in timp ce tinzi spre stele la care nu se ajung niciodata. Clipa de inspiratie nu e ceva dupa care sa alergi ci e o hotarare interioara de a trai chiar clipa prezenta cu inspiratie si de a trai starea de inspiratie chiar in aceasta clipa si nu in viitor. Indiferent care este situatia ta de viata in acel moment poti trai clipa cu o stare de acceptare, implinire si inspiratie. Psihologia spune foarte clar ca starea exterioara (steaua) este o reflectare a starii interioare si nu invers ( ne invartim altfel in jurul cozii). Asta e parearea unui om care a ales sa perceapa viata ca fiind usoara in fiecare moment, ca tot ce inseamna trecut a insemnat de fapt oportunitati si ca totul in viata e doar perceptie. Acum 3 ani m-am lasat de fumat intr-un mod extrem de usor cu o carte „In sfarsit nefumator- metoda usoara de lasat de fumat ” de Alen Carr si a fost primul moment in care am realizat cat de usor poate fi doar lucrand cu perceptia ( si nu m-am ingrasat nici macar un kilogram – tot lucrand cu perceptia). Am aplicat oarecum principiile de acolo si in alte aspecte din viata si am vazut ca functioneaza. Eu personal prefer expresia ” Tot raul spre bine” avand in fundal ideea ca de fapt nu exista bine sau rau ci ca totul are un sens un rost si o semnificatie.
    Asta ma face sa-mi amintesc mereu ca binele e acum si ca acum aleg sa intorc „raul” spre „bine” si nu alta data , mai tarziu. Acum este clipa mea de inspiratie si nu o astept sa vina mai tarziu.

  7. In primul rand buna imi este unpic jena sa iti spun ca desi am primit atatea materiale de citit eu spuneam in gandul meu ca de maine le voi citi si tot asa…. Este extraordinar ceea ce faci tu,desi poate noi stim toate aceste lucruri dar nu le punem in practica.Ne dorim mai mult,visam sa ajungem cineva,sa fim asa cum ne dorim dar acum vine intrebarea daca luptam pentru asta,daca ne zbatem si zambim in fiecare zi chiar daca a mers mai prost,asta da dovada de maturitate si de o stare buna de spirit.Este atat de adevarat ca gesturile noastre,imbracamintea noastra si cum ne comportam in viata de zi cu zi spune atat de multe despre noi…conteaza atat de mult sa stii ce vrei de la viata si sa fi stapan pe tine si sa te bucuri de viata in fiecare zi.Faci un lucru extraordinar prin a darui oamenilor o parte din viata ta,din sentimentele tale si din felul tau de a gandii…Iti urez succes in continuare si sincera sa fiu de abia astept urmatorul material

  8. sunt studenta la recuperari medicale(o ramura a medicinei) si, oarecum legat de subiectul filmuletului tau, din punctul de vedere al profesiei mele, pot spune urmatoarele: corpul tau imi comunica faptul ca ai scolioza…:))..mai in gluma, mai in serios, iti recomand un control la medicul de specialitate…ai prea multa grija de tine ca sa neglijezi si aspectul asta-al sanatatii.Mult succes in continuare in ceea ce faci:)

  9. Felicitari, Pera pentru ambitia ta. Esti intr-adevar un exemplu pentru mine, pentru toti care vor sa evolueze. Spor in continuare. Limita este cerul!

  10. da,asa e poate ar fi trebuit alt cuvant si nu ‘greutati’ nu stiu…cuvatul ‘greutati’ mi se pare putin mai fara speranta decat cuvantul’munca’ de ex..dar in acelsi timp e realist!
    Oricum asa e…muncesti enorm ….ai d ezile ca sa prinzi o clipa de glorie…o ora d einspiratie…samd..usurinta cu care iti iese ceva este de cele mai multe ori dupa fff multe munci si greutati depasite!Felicitari!

  11. Multumesc Pera!
    Este cel mai frumos „martisor” primit cu ocazia zilei de 1 Martie.
    Un fir rosu, altul alb
    Anotimpuri se despart
    Primavara iarasi vine
    De la mine, numai bine!…
    Gabi

  12. Buna Pera! Din nou scolarita atenta! Mi-am notat cele 3 repere si voi sta stramb sa judec drepta pentru a completa rubricile. In mare, faptele pot spune despremine destul: mi-am apgradat instruirea continuu inclusiv la varsta la care eram deja bunica, mi-am tinut intotdeauna promisiunile facute, merg drept , cu umerii spre spate, am in mod natural o mimica deschisa dar, sunt, si am fost mereu supraponderala, fac foarte putina spre deloc miscare, sunt ingrijita dar nu ma machez decat rar dar atunci parca merg si mai tantos pe strada… Ceea ce este importan este ca fara sa vreau, am pretentia sau mai precis ii judec pe cei din jur tot in functie de repele mele care evident sunt toate in acelasi registru. Pana la o anumita varsta asa am crezut despre mine. Dar s-a cam dovedit ca am crezut destul si in aparente si am si facut destule compromisuri cu mine insami de teama de a nu fi izolata. La mementele respective mi-am zisca poate nu e obligatoriu sa gandeasca toti ca mine si ca oricum prefer compania singuratatii….Acum nu regret decat ca cei pentru care am facut compromisurile nu le-au receptat ca atare.

  13. Salut Pera,
    Iti urmaresc materialele inca de la inceputuri si te felicit pentru tot ceea ce faci.In acest material video am observat ca te-ai schimbat foarte mult in bine,relaxat,plin de incredere,hotarat si un orator din ce in ce mai bun.Continua sa faci materiale video,sunt mai usor de inteles.Multumesc.

  14. Minunat. Sunt de acord cu tine ca nu exista scurtaturi spre succes (indiferent ce ar insemna succesul) si mi-a placut ideea de subcomunicare. Cand am inceput sa fac diferenta intre fapte si pareri a fost o adevarata revolutie in viata mea. Continua tot asa, Pera, te rog.

  15. Pera,ma inspiri foarte mult,data fiind sinceritatea si determinarea ta.Iti multumesc si vreau sa iti sugerez o carte care pe mine m-a inspirat in gasirea scopului,a sensului vietii acesteia ..se numeste „Nu-ti risipi viata” de John Piper.
    Mult succes in continuare!

  16. Multumesc! Lectia ta a venit intr-un moment in care sunt foarte atenta in jur la ce vad, aud pentru a primi raspunsuri in completarea unui puzzle.
    Vreau sa completez la ideea ca lucrurile trebuie sa fie grele. Din trairile mele si intelegerea de pana acum, cred ca lucrurile nu sunt grele, sunt noi trepte, provocari pe care in prima faza trebuie sa le acceptam si apoi sa ne lasam inspirati. Punand intrebari si fiind atenti la ce vom auzi, vedea in jurul nostru sau prin ganduri inspirate de cel care lucreaza prin noi si cu noi, vom urca:).

  17. Buna Pera. Iti multumesc din suflet pentru tot! Lectia de azi m-a impresionat (cel mai mult de pana acum) si am simtit ca mi te adresezi personal. Te admir pentru asta.

  18. Salut
    Multumesc pentru mesaje.
    Am observat ca unii s-au speriat de cuvantul ”greutati!” 🙂
    Da, e adevarat ca te poate programa insa eu nu dau conotatie negativa cuvantului greutati.
    Greutatile sunt ceva firesc, cum e foamea pe care o resimtim zilnic si e nevoie sa mancam ca sa o potolim.
    Greutatile pentru mine sunt provocari.
    Cred ca e mai periculos sa spui ”facand lucrurile lejer si usor voi avea succes maxim”. E o programare mai periculoasa.
    Greutatile nu eu mi le aleg ci imi sunt date, la fel cum ne sunt date tuturor.
    Hai sa urmarim toti oamenii de succes din aceasta lume si sa vedem cat a fost usor si cat greu in drumul lor.

    1. Eu,cel putin,sunt mult mai satisfacut cand fac ceva in care depun multa munca si intampin dificultati si le depasesc pentru a ajunge,intr-un final,la rezultatul dorit;atunci ma simnt mult mai bine decat cand,as face ceva,dar fara sa pun suflet,fara sa ma zbat…Deci Domnul Pera ne lasa mesaje cu inteles si subinteles.Felicitari oricum,mai astept materiale.Ma bucur ca am ce citi,deoarece eu tind spre psihologie.Respecte!

    2. BUNA PERA FOARTE BUN FILMULETUL SI EFICIENT MERSI PENTRU ARTICOLE ,FILMULETE SI TOT CE ACE FACI PENTRU ACEASTA COMUNITATE CARE ESTE INTERESATA SA EVOLUEZE IN ACEASTA SOCIETATE

    3. Ma bucur ca vezi lucrurile asa! Esti de apreciat ca te stradui sa aduci solutii practice in sensul acesta!
      Nu stiu ce face ca majoritatea oamenilor sa-si piarda felul de a privi noul, indiferent de felul lui (mai mult sau mai putin dureros), asa cum o facea in copilarie. Toate situatiile grele ce apar trebuie privite curios, dornic sa vezi ce poti vedea, intelege de acolo, cum poti tu sa iti aduci aportul de bine, frumos…la acea experienta. In fata acestor experiente eu ma stadui sa las spiritul ce ma locuieste sa se „joace” cu jucaria numita personalitate.:)Si mai cred ca frica de moarte duce la frica de orice. La urma urmei tot vom pleca. Important este cum pleci, cu ce bagaje. Pleci doar cu binele facut, mai putin binele va ramane tot aici si va trebui transformat la urmatoarea tura;).

  19. Foarte tare si mai ales foarte adevarat.Eu tot astept primavara(care a si venit dealtfel),pentru a merge la sala sa dau jos burta enorma facuta peste iarna.Si la mine,nu a fost decat comoditate, cumulata cu nesimtire.Multumesc pentru sfaturi,acum merg la baie ,sa-mi dau doua palme in oglinda,fac un dus sa-mi curat nesimtirea acumulata peste iarna,chiar am nevoie de asta…si de maine la sala.Tu ,tine-o tot asa ,multumiri inca o data.

  20. Pera sa stii ca ai dreptate…chiar in una din zilele astea eram cu o fata si dintr-o data imi spune ai pantofi faini…stiam ca o femeie se uita la pantofi…dar nu credeam ca chiar o sa vad/aud aceasta chestie de la o fata…ma surprins…o sa incerc sa fiu cat mai curat si sa am grija de mine…pentru ca de acum stiu sigur ca e real ca subconstientul nostru functioneaza fie ca ne dam seama fie ca nu…ai grija de tine…astept urmatorul articol…salut!

  21. Buna Pera! Multumesc mult pentru acest material. Fiecare postare a ta ma ajuta enorm, esti un om cu adevarat special. Tot ce ai spus in acest material este 100% adevarat, le constientizez, stiam si inainte ceva vag despre, dar chiar nu credeam ca este chiar asa. Exemplele tale mi-au deschis ochii. De acum chiar trebuie sa fac ceva pentru ca analizandu-mi viata, faptele, comportamentul realizez ca nu-i ok, ma regasesc in descrierea vechiului Pera (pot spune ca din foarte multe puncte de vedere) iar faptul ca tu ai reusit ma face sa cred si sa lupt ca sa fiu si eu ceva mai bun, cea mai buna varianta a mea. Imi doream un mentor si cred ca te-am gasit pe tine. Pera poti fi mentorul meu? Multumesc mult pentru tot ce faci!

  22. Materialul este extraordinar si uneori gandesc ca pentru oameni ca tine mai tine d-zeu Pamantul…ptr cei care vor sa salveze sufletele oamenilor…Multumim muult Pera, esti un geniu al binelui.Este dureros de adevarat ce spui…sa luptam,dar unde gasim atata vointa si putere sa invingem?Sa cautam impreuna!Doamne ajuta!

  23. Salut Pera, videoclipul asta m-a facut sa te stimez. Mi-au placut foarte mult ultimele minute – acolo se vede cu adevarat vocatia de psiholog. Bravo

  24. Nici eu n-am inteles o buna bucata de timp importanta aspectului exterior, dar de vreo cativa ani am corectat aspectul asta.
    Pera- Prin hainele pe care le ai pe tine te contrazici singur- caz concret blazerul din filmul asta este cu 2 numere mai mare; manecile sunt mult prea lungi, prea largi, prea larg in talie si nu urmeaza linia corpului.
    In plus camasa ai bagat-o stramb in pantaloni si daca te uiti cu atentie fenta camasii este stramba.
    Legat de camasi- toate camasile cu care apari in filmele astea (in afara de cea neagra din filmul 1/4, care e croita ok) sunt de asemenea mult prea largi, si de proasta calitate (in special gulerul moale le da de gol).
    Daca te intereseaza iti mai zic.

      1. Du-le la croitor.
        Nu stiu ce inaltime ai, dar nu cred ca ai mai mult de 65kg. Nu prea mai ai din ce slabi, dar tu stii ce vrei sa obtii.

        1. Adonis, ai cumva vreun blog/ website ceva despre vestimentatie ? m-ar interesa foarte mult parerile tale. Varul meu (foarte cult de altfel),arata de parca e adunat de pe drumuri. Nu se ingrijeste deloc, ca dupa parerea lui conteaza ce are in cap nu cum arata. Dar faza e ca are 27 de ani si nu are prietena, ca nu-l prea plac fetele asa dezlanat. Si inca ceva:te pricepi cumva si la tinute de dama ? 🙂

          1. Nu am blog si nu ma pricep la tinutele de dama 🙂 .
            Nu ai cum sa convingi pe cineva sa ingrijeasca.
            Problema varului tau nu e neaparat ca arata dezlanat, ci ca, asa cum zice si Pera aici, aspectul deplorabil este defapt o oglindire a altor trasaturi negative.

  25. Mi-a prins bine acest video. M-a determinat sa continui ceea ce am inceput, dar sa fiu mult mai atent la detalii. Ai dat un exemplu cum un mic detaliu (in cazul tau, cand mancai prea repede) iti poate crea o reputatie proasta si vei putea pierde niste sanse.
    Legat de burta si de ce transmite asta, mi-am amintit de ceva ce am vazut la un seminar:
    A urcat pe scena trainerul, care era un om destul de gras. Avea abilitati de a vorbi in public, stia sa capteze atentia publicului, zicea niste lucruri foare intersante despre afacerea pe care o face, cum castiga bani, pana odata cand a zis ceva de genul:… stiti, noi nu mai avem timp sa mancam, nu ne gandim la asta. Mancam si noi ce apucam, un covrig sau altceva cand apucam, pentru ca mereu suntem in miscare”. Atunci am inceput sa imi explic de ce era asa gras acel domn. DAr stii, ceea ce spunea o spunea parca cu mandrie, si ca si cum ne-ar recomanda si noua sa facem asa.

  26. „E cam adevaraciune”, nu mai stiu cine zicea asa. Ca de obicei, Pera, ii pui omului oglinda-n fata.
    Ma mandresc in momentul asta cu copiii mei, cu „lupta mea ( deja ) senina” pentru ei, cu faptul ca scriu si n-am vanitati pe tema, cu faptul ca nu prea mai caut tapi ispasitori pentru ceea ce nu-mi iese.
    E loc pentru mai multa toleranta la frustrari, concentrare, ingrijiri personale si trebuie, in general, sa-mi fac lucrurile in proportie de 100% si nu de 80% in cel mai bun caz.

  27. Buna Pera!
    Este foarte adevarat ceea ce ai spus despre fapte,subcomunicare,comportament!..dar din cate inteleg acest video este mai mult pentru partea masculina!..chair daca e asa ..eu invat tot timpul din mesajele tale!..si iti multumesc!
    Sunt foarte multe persoane cu probleme emotionale nerezolvate din pacate!..ai pus bine accentul pe acest lucru!

  28. Eu sunt disperata, m-a motivat un pic mesajul tau dar nu suficient, nu imi lipseste practic nimic, dar am schimbat de atatea ori stilul de viata si tara in care am trait ca nici nu mai stiu cine sunt.
    Am fost la doctor sa ma trimita la un psiholog, spunand ca sunt depresiva, mi-au zis sa merg acasa in Romania ca imi va trece, dar nu pot acum sa merg nicaieri, ma vad cum decad pe zi ce trece, ma vad tot mai trista si viciata, chear daca din probleme de viza nu imi pot gasi iar un loc de munca, stiu ca v-a veni o data si odata, dar timpul de asteptare ma omoara.
    Oricum imi pot plati chiria si mancarea sa am o viata decenta, dar ma simt inutila, am avut deja milioane de interviuri, si nimic.
    Cand am venit la Londra in 2010 am fost ca o leoaica, am gasit de munca imediat, mi-am facut actele imediat, ma simteam puternica. Este incredibil ca acum ca am acte ma simt la fel de deprimata ca si atunci.
    Uneori nici nu inteleg ce mi-a trebuit mie sa ma duc pe coclauri, sa ma marita asa tanar.
    Sunt nefericita si nu stiu cum sa ma mai ridic, de si il iubesc si ma iubeste, dar nu mai e aceeasi iubire, dar categoric nu l-as inlocui in veci ca nu sunt idioata, si daca schimb stiu ca dupa 5 ani voi ajunge la acelasi punct.
    Ma descarc aici, m-am descarcat si cu sotu, mi-am speriat si parintii, toti cauta sa ma ajute intr-un fel, ca eu nu eram asa, eu eram puternica, dar azi la 27 de ani, 24 in creerul meu, ma simt impotenta, ma simt ca nu mai pot, sunt obosita dar si speriata in acelasi timp ca voi muri, ca am fost inutila pamanutlui, ca tot ce am vist eu nu v-a exista niciodata, o sa contiuni asa ani de zile sa traiesc in pateticism pana voi muri.
    Am 60 de kg acum 5 luni aveam 54, nu mai sunt tanara, nu mai sunt sexy, unde sunt eu, nu mai stiu unde am ramas eu.
    Am vomitat tot pasul din mine ……..daca sunt dobitoci care sa rada de mine mai bine sa citeasca bine ce am scris, si sa bage in cap, ca nu sunt prostii ce zic, sper doar sa primesc o motivatie adevarata, un stimul, ASTA IMI LIPSESTE, nu mai am stimuli si nu stiu cum sa gasesc stimuli, nu ma motiveaza nimic.

  29. la un moment dat in clip sugerai sa urmarim comenturile de pe blog-uri, eu unu asta fac de mult timp, chiar si la tine, rareori iti urmaresc lectiile, ma intereseaza mai mult ce gandeste sustinatorul, follower-ul, despre o persoana alfa.
    deja mi-e lehamite de mucosii astia care se gasesc sa-si faca un tatuaj, de exemplu cel facut de tine si gata de maine sunt niste alfa veritabili. nu stiu cati din latraii care se tatueaza fara un scop, fara a avea vreo convingere in suflet, ci doar asa ca da bine la imagine, vor depasi vreodata stadiul, nu de beta, ci macar de molusca.
    consider ca sunt multi care te urmaresc, care gasesc in tine idei, dar nu sunt multi care au timp sa te felicite… azi mi-am facut timp, felicitari Pera Novacovici!

  30. Cred ca asta inseamna dezvoltarea personala …pasi mici , zilnic …eu personal vibrez mai mult cu mesajul transmis de om …Ce masaj imi transmite omul in ansamblu..?
    Toate comportamentele noastre pe care nu le mai dorim sunt atat de adanc inradacinate in celulele noastre , in neurologia noastra cu cat provin mai din copilarie..si unele sunt la nivel subconstient, schimbarea lor necesitand mai mult sau mai putina munca, in functie de ritmul fiecaruia…
    Cred ca e necesar sa avem intelegere fata de noi insine in acest proces al schimbarii, sa ne sustinem puternic, sa ne inconjuram de o comunitate care ne sprijina in schimbare !

  31. Fapte de care sunt mandru
    1. Ultimii ani ai vietii mele mi-au aratat cat de inselatoare pot fi convingerile limitative. Mi s-a intamplat ca in randuri repetate sa ajung sa am parte de lucruri pe care le credeam imposibile. Astazi am scos cuvintul imposibil din dictionar :). Orice este posibil pe lumea asta, singura intrebare pe care putem sa ne-o punem este daca suntem dispusi sau nu sa platim pretul pentru a face, a avea sau a deveni ceva.
    2. Cred ca unul din cele mai importante obiceiuri pe care le-am format in mod natural este acela al recadrarii, aka reframing. De cand am lucrat in vanzari am invatat sa nu permit gandurilor negative sa ma afecteze. Si fac asta prin punerea accentului pe partea pozitiva a fiecarei situatii. Stiu ca, asa cum zicea Napoleon Hill, orice provocare din viata noastra ascunde un beneficiu echivalent, daca nu mult mai mare decat marimea provocarii initiale. Iar viata este un sir lung de provocari din care avem lectii de invatat. Ea e cel mai bun profesor, si daca ratam sa invatam anumite lectii, asta se va rasfrange asupra noastra si in viitor, in mod repetitiv, pana cand o vom face.
    3. Ce vad cu ochii mintii incep sa transpun in realitate. Pera, te admir foarte mult sit e respect pentru ceea ce faci. Ma bucur ca prin actiunile mele si prin determinarea mea am ajuns in punctual in care sa iti faci timp sa discutam 30 de minute impreuna :). Pentru mine este o realizare importanta, pentru care am muncit din greu, si a meritat fiecare clipa. Gandurile sunt lucruri! Clar!
    4. Pot sa privesc pe oricine in ochi sis a nu imi fie rusine pentru ceea ce sunt sau ceea ce fac astazi:). Tine de cunoasterea de sine si de impacarea cu tine. De intelegerea potentialului din tine si a defectelor tale. Tine de intelegerea si acceptarea trecutului tau.
    5. In trecut, exista un om fata de care am dezvoltat resentimente. Prin citit, experiente de viata, am ajuns in punctual in care am putut sa privesc toata viata acelui om, evolutia lui, conditiile de mediu ce l-au adus in acel punct. Asftel am ajuns la concluzia ca acel om nu putea sa ofere mai mult sic a a facut ce a stiut si ce a putut el mai bine in conditiile date. Astfel, brusc a disparut orice urma de resentiment, lasand loc iertarii si unei ninisti sufletesti si impacari nemaipomenite.
    Comportamente
    Din faptul ca am parte de pace interioara, ma accept pe mine asa cum sunt. Daca ceva din trecutul meu de pana acum ar fi fost diferit sau mai usor, eu nu as fi fost cel care sunt astazi. Gandul asta ma ajuta sa fiu recunoscator pt orice moment dificil din trecut, sis a accept orice provocare astazi ca pe o lectie ce urmeaza sa ma faca mai bun.
    Astfel, sunt sincer, autentic si ma bucur mult ca am ajuns in acest punct, in care nu simt ca ar trebui sa arat celor din jur altceva decat ceea ce sunt eu astazi.
    Comunicare nonverbala.
    Avand pace si liniste interioara, stiind ca directia de dezvoltare in care merg e una buna, sunt aliniat interior. Sunt congruent. Ceea ce zic, aia si fac. Si asta face ca subcomunicarea sa fie aliniata cu faptele mele si cu ceea ce spun. Asta imi da credibilitate mare. Comunic cu incredere.

  32. o astfel de femeie, ca cea descrisa de Sebastian, femeia alfa, o intalniti si la 23 ani si la 30 ani si la 50 ani singura, poate nu in 100% din cazuri dar in majoritatea lor, aceste femei le veti intalni singure.
    daca merita pentru o femeie sa fie o alfa si singura, asta decid ele, bineinteles, tot singure.

  33. @danut
    O astfel de femeie e in primul rand destul de rara. In al doilea rand, e foarte selectiva.
    Totusi, nu cred ca e neaparat sa ramana singura, e doar o chestiune de timp pana gaseste un compromis cat mai bun. Si inca ceva, nu stiu daca ai observat, dar am specificat ca o femeie alfa nu trebuie sa fie egoista, dimpotriva. Probabil ca tu ai plecat de la premisa asta si atunci pare logic ca nici un barbat sa nu vrea sa fie alaturi de o astfel de femeie… nici eu n-as vrea. Nu, o femeie alfa, in perspectiva mea trebuie sa gaseasca compromisul intre viata de cuplu si cariera, in nici un caz sa nu neglijeze viata de cuplu. Totusi, ajung la concluzia ca termenul ‘alfa’ poate fi destul de relativ si interpretabil. Depinde de la caz la caz.

  34. @Sebastian
    termenul nu este relativ si interpretabil, nu poti fi si alfa si cu „sufletul in rai”… daca intelegi ce vreau sa spun. simplu, esti un beta si injuri toti alfa, ca atunci cand ajungi alfa sa stii cum gandeste un beta, ori te nasti alfa, prin traditie, de vita nobila, dar eu-ul tau te trage-n jos si sfarsesti ca un beta in mizerie, vaitandu-te ca viata nu a fost corecta cu tine.

  35. @danut
    In legatura cu tipologia alfa, cred ca lucrurile sunt destul de fragile si nu se pot da verdicte, cum ziceam, poate depinde de la caz la caz.
    Eu zic ca nu e deloc obligatoriu sa ai ‘sange albastru’ ca sa fii alfa, nu in asta consta a fi alfa, ci in totalitea trasaturilor si in primul rand a actiunilor care ta fac un om mai bun, pe toate planurile. Salut.

  36. Felicitari pentru tatuaj, Pera! Si eu cand am citit prima data aceste cuvinte mi s-au parut geniale!
    Si ca sa ramanem tot in zona expresiilor latine si avand legatura si cu materialul tau: Quot capita, tot sententiae (Atatea pareri, cate capete).
    Multumesc pentru tot!

  37. Bravo Pera! Jos palaria pentru materialul de astazi.Te trezeste la realitatate…
    Legat de ”greutati” si de conotatia negativa pe care o percep unii dintre cei care au scris aici as avea ceva de adaugat.
    Oare atunci cand ai trecut prin niste greutati cu bine si te uiti in urma, nu esti mandru ca ai fost in stare sa le depasesti si nu observi ca ai evoluat tocmai datorita acestor greutati? Nu iti spui cu mandrie – uite am fost in stare sa le depasesc. Aceste greutati depasite iti maresc stima de sine iar stima de sine este ”motorul” sau motivatia de a merge mai departe prin alte greutati pe care viata ti le aduce inerent in fata.
    Iar tu, in loc sa fugi de ele iti spui ”stai ca am mai trecut prin treburi din astea si nu ma las cu una cu doua”.
    Singura problema este ca adeseori uitam ce putere interioara putem avea si ca nu ne mobilam ci ne rezumam la bla, bla, bla.
    Toate cele bune Pera. Tot inainte.

  38. Bravo Pera! Jos palaria pentru materialul de astazi.Te trezeste la realitatate…
    Legat de ”greutati” si de conotatia negativa pe care o percep unii dintre cei care au scris aici as avea ceva de adaugat.
    Oare atunci cand ai trecut prin niste greutati cu bine si te uiti in urma, nu esti mandru ca ai fost in stare sa le depasesti si nu observi ca ai evoluat tocmai datorita acestor greutati? Nu iti spui cu mandrie – uite am fost in stare sa le depasesc? Aceste greutati depasite iti maresc stima de sine iar stima de sine este ”motorul” sau motivatia de a merge mai departe prin alte greutati pe care viata ti le aduce inerent in fata.
    Iar tu, in loc sa fugi de ele iti spui ”stai ca am mai trecut prin treburi din astea si nu ma las cu una cu doua”.
    Singura problema este ca adeseori uitam ce putere interioara putem avea si ca nu ne mobilizam ci ne rezumam la bla, bla, bla.
    Toate cele bune Pera. Tot inainte.

  39. m-am emotionat tare cand am ascultat ce ai avut de spus in acest mesaj.sunt sigura ca am inteles si ce e cel mai bine asta simt ca trebuie sa fac, pentru a avea parte de o dezvoltare cat mai armonioasa pe toate planurile.eu iti multumesc pentru ca simt ca nu sunt singura si multumesc pentru educatia pe care mi-o oferi in aceste minunate lectii.ma faci sa am incredere in mine si astept cu nerabdare urmatoarele lectii.succes in continuare si spor la treaba!

  40. Foarte bine este ceea ce spui,multumim din inima pentru ceea ce faci,aplic de mult cam ceea ce spui,dar nu stiu ce sa mai fac cu rezolvarea bazei materiale,incercind pe toate caile cam pierd bani vrind sa imbunatatesc starea mea de,,BUNASTARE” materiala, riscind dau gres,fiind criticat de neamuri si de cei apropiati.Vocatia mea o stiu,am mai multe,dar cind vine momentul vinzarii produselor mele de artizanat[bisericute,casute de tip vechi,crucifixe,corabii,barcute,etc] sint respins din toate partile,apoi si la alte vocatii cum ar fi curatenia auto,case,vitrine,gospodarii sint muncit pina la epuizare si conditii de stres pe niste bani de nimic,apoi cu masinile la fel,numai am pierdut la bani cu sutele de euro numai ca sa ies din impas,apoi cu piata de legume am vindut in pierdere ca sa nu ramin cu marfa nevinduta,alegindu-ma cu un mic cistg din treaba asta,si multe altele.As vrea sa stiu ce sa fac dar conjunctura e de asa natura ca n-am descoperit solutia.

  41. Buna Pera, sunt fascinata de materealul acesta si stii de ce? pentru ca mi-ai zis verde in fata ca imi pierd timpu cu „BLA BLA BLA” oare cand ma voi corecta? stiu ca tu ma ajuti prin idei si chiar sunt bune, partea proasta e ca eu trebuie sa muncesc dar de fapt e mult mai bine sa muncesc eu;)
    Multumesc mult!

  42. Salut Pera!
    Cred ca citatul „Nu aud ce spui! Faptele tale striga mult mai tare!” a fost scanteia care a „dat foc” dezvoltarii mele personale. Multumesc pentru indrumari si sper ca intr-o zi, dupa multe caramizi ce vor fi zidite, sa ajung la stele.
    Multumesc inca odata

  43. N-am inteles de ce esti atat de mandru ca ti-ai facut tatuaj? Parca nu mai era la moda!
    Lectia mi s-a parut interesanta, am redescoperit unele lucruri pe care le intuiam dar nu am descoperit ce anume ar trebui sa fac efectiv pentru a nu ma ingrasa din motive emotionale.
    Astept cu interes urmatoarea lectie.

  44. Da …..adevarat!!Acum mi-am dat seama de fapt de ce nu am fost niciodata multumita de mine;cu toate ca toata lumea imi spune:esti frumoasa desteapta….eu nu ma vedeam asa deoarece nu eram cum as fi vrut eu sa fiu. Eram nemultumita dar aveam si un grad de lene …..ffff,mare. Sunt lucruri fff importante dar daca nu le aplici nu au nici o valoare!!!Succes!

  45. Salut Pera ,
    Crezi ca ai putea sa`mi trimiti un mail cu logoul siteului ( cu tatuajul tau) ? Felicitari pt ceea ce faci ! Multumesc anticipat !

  46. Buna dimineata.Astazi avand mlta treaba mi-am pus ceasl sa sune de la ora 6 pentru a avea timp sa citesc si sa ascult tot ce am pe net.Si ma bucur ca am factlucrul asta.Ce sa iti zic.Dupa ce am ascultat si lectia asta chiar imi doresc mai mlt sa devin o personalitate alfasi imi dau seama ca am foarte mlt de lucru cu mine .MULTUMESC.

  47. Slabesti ca se te simti bine in corpul tau,.Porti pantofi murdari arati ca esti neglijent cu tine.Daca mananci repede esti energic sau faci asta din graba .Cat despre limbaj,adevarul e ca limbajul spune multe ,felul nostru de a ne imbraca si culoarea hainei spune multe,felul nostru de a gandi la fel,felul nostru de a vorbi tot asa ,spune totul despre personalitatea noastra pana si chipul nostru reflecta personalitatea noastra.Am observat ca cei care au suflet frumos au si chip frumos.

  48. super…e mai greu sa-ti dai seama ce e in inconstientul tau, cel mai bine vad cei din exterior, si atunci ne dam si noi seama de greseli . Buna ideea cu tatuajul, orice e la moda atat timp cat te reprezinta

  49. Apreciez. Insa mi-ar fi placut mai mult articol scris, pe care sa-l pot adulmeca, si nu filmulet. Dar asta e doar o parere a mea. Filmele au si ele avantajul lor!
    Succes!

  50. Interesant filmuletul…felicitari pentru tatuaj. Insa, fiind femeie, as vrea sa stiu :barbatii la ce se uita prima oara cand vad o femeie, sau la ce se gandesc intai???….asta referitor la faptul ca ai facut acel studiu despre ceea ce vad femeile intai la barbati (la ce se uita).Multumesc

    1. Prima data cand bărbați vad o femeie se uita la formele ei apoi cu ce haine este îmbracată.
      Nu ne intereseaza ( ne doare undeva ) cum sunt pictate unghiile sau cu ce culoare sau ce tip de machiaj are. Barbații se îndragostesc de ceea ce vad (ca forme). Mai multe informatii vezi pe youtube: „Robert Ionescu femeia ideala”.
      Sper că nu am raspuns la un mesaj prea vechi.

  51. In timp ce te ascultam , eu ca parinte de adolescenta,ma uitam in urma si analizam daca am transmis si..ce anume din puterea exemplului meu copilului? Spuneai ca subcomunicarea inseamna fapte, comportament si limbajul corpului.Este foarte adevarat!Dupa judecata mea, toate acestea le-am facut si avut intr-un sens bun, asa incat copilul meu sa aiba toate motivele sa le ia ca exemplu.Insa…lucrul acesta nu s-a intamplat.La 20 de ani inca nu si-a descoperit vocatia, este dezorientata si nu stie ce vrea de la viata.As dori din toata inima s-o pot ajuta!!!Nu stiu ce tactica sa adopt pentru a o convinge sa citeasca toate aceste lectii oferite de tine…si nu numai!Te rog spune-mi cu ce sa incep asa incat sa prinda drag a citi si sa-i starneasca interesul.Inceputul este greu..Trebuie „acel ceva” care sa o deblocheze din starea de nepasare si ratacire in care se afla!
    Multumesc anticipat, pentru un eventual raspuns.

  52. Veronica, eu cred ca tu esti intr-o stare de ratacire si nepasare ce i-ai transmis-o si fiicei tale.Ma numesc Andrei, tot 20 de ani am si eu si un tata care incearca sa ma faca sa ies din starea de ‘blocare’ in care ma vede el.el este cel blocat, eu constientizez ca viata mea nu-i buna si mi-o schimb dar tot ce-i prost si ma poate poate distrage de la drumul ales de mine trebuie lasat deoparte, iar asta implica mai toti oamenii pe care i-am cunoscut pana acum.Vreau sa las toata energia aia urata deoparte ca nu pot acuma la inceput de drum sa ma misc inainte si sa trag si pe altii dupa mine, iar din cauza asta imi zice ca sunt antisocial si ca sunt blocat si nepasator.Eu zic ca fura curent si el si toti cei care vorbesc de mine si nu isi vad de ale lor.De obicei nu las comentarii pe net, dar in cazul asta mi s-a parut potrivit sa comentez.Las-o pe fiica ta sa isi gaseasca drumul singura ca nici tu nu esti mai breaza, caci daca ai fi, situatia asta nu ar exista intre tine si copilul tau.Pace
     
    Scuze daca am dat reply la un comentariu prea vechi

  53. …imi permit sa-ti dau cateva sfaturi.
    Cred ca vei reusii singur , dar e bine sa asculti si sfatulrile mele.
     
    1.Daca ai datorii, fa sacrificii ( ..ca oricum le faci ) si scapa de datorii.Asta i-ti va marii respectul de sine . Respectul de sine va ajuta oamenii sa priveasca mai serios la tine.si la problemele tale , la lucrurile care le oferi.Daca nu ai respectul de sine ( demnitate ) vei accepta si lucruri care poate i-ti fac rau  
     
    2. Din orice castig pune deoparte un procent stabilit de tine. Acest lucru nu este usor , dar impune-ti aceasta regula doar 90 zile si verifica rezultatul . Scopul nu este sa acumulezi cat mai mult, scopul este dobandirea unei discipline financiare.Si un exercitiu de perseverenta .Perseverenta este un factor important pt reusita, iar banii acumulati te vor ajuta sa devii mai sigur pe tine.
     
    3 Cand faci ceva , sa faci tot ce trebuie si nimic din ce nu trebuie.Va fi greu la inceput. Va trebuii sa urmaresti asta in tot ceea ce faci pana cand o sa observi ca lucrurile se simplifica.Cei care vor observa acest lucru la tine, te vor aprecia cu siguranta.
     
     4 Priveste oamenii in ochi cand aveti o conversatie. Vei intelege mai exact ce doreste , ce temeri are , si vei inpira incredere. Acest lucru te va ajuta in tranzactii , vanzari , angajari , solicitari etc.
     
    5 Daca esti galagios , renunta la acest obicei . ( …..faptul ca esti galagios nu este considerat o dovada de inteligenta  ) Asculta muzica mai incet , nu sriga dupa oameni, etc
     
    …..i-ti doresc o zi mai buna ca ieri , dar nu asa de buna ca maine.

  54. ” ATRAGI CEEA CE ESTI!”
     
    Acum cateva zile, cand m-am inscris la cursul gratuit am intrebat cum pot sa gestionez relatia cu persoanele din jurul meu care sunt extraordinar de needy si ma deprima cu fiecare discutie.  Culmea e mereu sunt inconjurata de cel putin 2, 3 persoane de acest gen.  Nu am descoperit inca raspunsul la aceasta intrebare dar am avut o revelatie cand am auzit replica ta  ” atragi ceea ce esti”. Nu vreau sa recunosc dar inconstient sunt si eu needy. Poate nu in asa mare masura ca ceilalti, si clar nu la fel de mult cum eram in trecut insa ma gandesc ca daca descopar cum sa rezolv problema asta la mine nu o sa mai simt atata de intens  pesimismul altora. In plus, e adevarat ca observam la altii ceea ce ne deranjeaza mai mult la noi -> ma deranjeaza dependenta, pesimismul si discutiile inutile. Lucruri pe care le practic si eu fara sa-mi dau seama, mai ales pentru ca am tendinta sa-mi pierd concentrarea de la ce e important. 
     
    Foarte bun material! Multumesc!!! 🙂

    1. @Madalina ….am citit cu multa atentie ceea ce ai scris , si este foarte adevarat , ceea ce ai observat se intampla foarte des. Acesti needy comunica de fapt ca ei nu pot , nu au resurse , nu au reusit sau nu mai rezista. Deci sunt slabi , nu au putere ( ….pentru ca duc tot timpul un bagaj inutil acumulat despre care doresc sa-i vorbesc mai tarziu ). Dorec sa-ti vorbesc despre PUTERE. In opinia mea putere se masoara in trei vectori: exigent , necrutator , capacitate de a exprima .
       
      1 daca esti EXIGENT , nu vei accepta compromisuri , care sunt de fapt calea de mijloc , adica jumate din ceea ce ai propus. Daca totusi accepti ,  vei lucra cu unelte primitive ceea ce se acumuleza in bagajul despre care am vorbit. Trebuie sa pretinzi anturajului un anumit nivel de competenta.Vei simtii cum cresti in putere.( cu alte cuvinte trebuie sa tintesti tot timpul locul 1 )
      2 NECRUTATOR . Toate creselile obervate trebuiesc penalizate. ( pana la eliminarea focarului ) doar asa vei avea o echipe ( anturaj ) de elita. Trebuie sa faci tot timpul o selectie . ( nu poti merge la o competitie cu o echipa de defecti , si sa pretinzi performanta.
      3 toate astea le poti gandi dar trebuie sa fie cunoscute anturajului tau.Pentru asta trebuie PUTERE DE EXPRIMARE.
       
      ceea ce am comunicat nu este imposibil , se aplica tot timpul in natura ( salbatica ) pentru supravietuire.Daca analizam bine , este un principiu care se aplica si in religie.
      Cu siguranta se aplica de toti care au dobandit excelenta in oricare activitate.
       
      sper ca am reusit sa-ti comunic ceea ce am vrut , si ca acestea te vor ajuta sa devii mai puternica , adica mai putin needy.
       
       ps. cineva m-a intrebat : Oare poti fi considerat bun daca esti exigent si necrutator? ( trebuie sa penalizezi , sa elimini , sa faci selectie ) Da , pt ca ai demonstrat ca poti sa faci din ceva bun ceva si mai bun.
       
       ……sa ai o zi excelenta.

  55. Buna, sunt Domnica, inteleg prin ce treci si cred ca poti gasi solutii. Invata sa te cunosti mai bine, sa te iubesti mai mult, sa apreciezi ce ai si roaga-te. Cu siguranta vei gasi o cale potrivita pentru tine, doar sa o cauti neincetat. Te pup si Dumnezeu sa te binecuvanteze.

  56. Exceptional, multumesc Pera! 
    mi-am pus adesea intrebari despre mine, dar nu aceste intrebari sau nu in felul acesta. Mi-a placut foarte mult materialul şi imi dau seama ca am de lucru cu mine, dar am inceput cu primul pas, necesar pentru drumul de 1000 de mile…

  57. Sunt in primele zile de lupta cu mintea si comportamentul meu.Gasesc un adevar destul de dur in tot ceea ce spui tu,ma regasesc pe mine in multe dintre situatiile date de tine ca exemplu si lupt pentru schimbare. Iti multumesc pentru tot!

  58. Merci, Pera!
    M-ai facut iar sa zambesc…intr-adevar, daca mananci repede si mult (plus prostii) te ingrasi, si te tot ingrasi…ajungand sa nu-ti mai placa de tine, iar daca nu-ti mai place de tine ajungi sa-ti stirbesti din stima de sine!
    M-am lasa acum 3 ani de fumat si mi-am dat metabolismul peste cap – m-am ingrasat mult, am facut burta, gusa, mi-am schimbat hainele si, am perceput in ochii celorlalti ca nu mai sunt ceea ce erau obisnuiti sa vada la mine pentru ca, degeaba se spune ‘omul interior conteaza, cand suntem innebuniti dupa ambalaj’ 🙂 ; ca interiorul reflecta exteriorul, iarasi e adevarat! Dar, am vazut si oameni perfecti (la exterior) si, nu mai ATAT!
    Abia acum, dupa atata timp, am inceput sa-mi revin si sa doresc sa ajung la masurile pe care le aveam odinioara…
    In privinta mancatului, ascultand articolul tau – am realizat ca, de cand mi-am pus in cap sa slabesc (2 luni) si s-o las mai moala cu mancatul…numai basculez tone de mancare – deci, mananc mai asezat – nu se mai bat turcii la gura mea 🙂
    In privinta a ceea ce transmitem, este adevarat: se pare ca in ciuda perfectionarii laturii acesteia in comunicare verbala, subconstientul prin mesaj non-verbal trasmite ceea ce vrei sa ascunzi (cu grija) sau sa te DAI, ceea ce nu esti…unii, se prind greu, altii usor, altii – deloc!
    Acum…citeam mai demult undeva si, apropos de obiceiul asta al mancatului…explica – tot un psiholog – ca, atunci cand nu mai ai sentiment fata de barbatul alaturi de care stai (nu-l mai iubesti) iti dai seama stand la masa cu el: pur si simplu te enerveaza modul cum mananca…si chiar asa si este! 🙂
    Daca – atunci cand iubim pe cineva, nu ne mai saturam privindu-l, adulmecandu-l si acceptandu-l asa cum este (sau ni se pare noua ca este), dupa…obiceiurile simple (mancat, pozitia dormitului, sforait, scarpinat) ne enerveaza….

  59. Esti un om extraordinar, care meriti sa fi admirat si apreciat pt ceea ce faci.
    Urmaresc cu foarte mult interes lectiile tale si ma ajuta mult ceea ce spui. Ma bucur ca te-am „descoperit”. Am foarte multe de invatat si aplicat de la tine. Mult succes in continuare

  60. Buna Pera,
       Imi place f. mult felul tau foarte direct si cu exemple de a prezenta lucrurile . Asta face ca tot ce spui sa fie mult mai usor de inteles si apoi de aplicat invatamintele. Multumesc mult! Mihai

  61. Daca crezi ca nu esti ok ca si persoana, nu esti. Ce mai conteaza cum te vad altii daca tu nu te simti bine?  Sigur ca ai putea sa te schimbi… dar trebuie s-o faci de dragul tau . Chiar si dezvoltarea tot o schimbare e. Noi ne facem obiceiurile, si apoi ele ne fac pe noi. Daca eu sunt fericit asa cum sunt, o sa atrag tot ce imi doresc prin simplul fapt ca sunt stapan pe mintea mea. Mereu am crezut ca trebuie sa fiu popular ca sa ma simt bine…. toti sa ma placa…. si am fost foarte nemultumit de mine. Totul s-a schimbat pentru mine in ultima vreme, de cand m-am acceptat asa cum sunt. Am reusit sa fac chestii pe care inainte le evitam, din cauza fricii de a nu gresi.

  62. inafara de tatuaj,care arata bine (nu ca l-as face 🙂 ),te-ai si tuns,arati fresh :).Foarte bun materialul si deviza!

  63. Prima impresie, concluzie trasa in mod inconstient din primele 2 secunde din primul video (prima lectie) nu a fost una chiar atat de buna. Imi ziceam „cine stie cate blablauri mai zice si asta cum ca tre sa fii disciplinat, sa-ti organizezi bine timpul… sigur nu aflu nimic nou si o sa fie o pierdere de timp”. Dupa primele 30 de secunde mi-am schimbat radical impresia. Mi-am amintit de asta cand ascultam cat de importanta este comunicarea nonverbala, si m-am gandit sa-ti spun. Nu stiu daca ajuta cu ceva, dar ai spus ca apreciezi feedbackul:D

  64. Ieri seara am vazut lectia 2 , dupa care mi-am spus: vreau sa fiu o personalitate alfa si ca voi incepe de la autodisciplina , insa azi dimineata am intarziat la munca cu 10 minute. In schimb astazi am simtit ca am mai multa incredere in mine, fiind inconjurata de multi oameni, deoarece lucrez intr-un loc public si zilnic imi trec prin fata zeci de persoane, intradevar ii privesc cu alti ochi si am simtit o incredere in mine de a comunica mai deschis. Apropo de modestie din lectia anterioara , tot azi am confruntat-o pe colega mea si incredibil nu am avut nici o ezitare sa-i spun ceea ce gandesc si ce e si mai incredibil am dominat-o si nu s-a suparat pe mine , ba chiar mai mult ma privea cu alti ochi ,adica ii placea si ei ceea ce auzea de la mine , desi am contraziso. Nu pot sa-mi explic exact ce s-a intamplat .

  65. Multumesc din suflet  pentru mine una, este fundamentala atitudinea noastra in timp ce mancam.Am avut  norocul de a invata de la mama mea cand ne strangeam toti la masa , cate unul incepa vreoo discutie tema critica barfa ,, teme inutile si mama atragea atentia:-la masa nu se discuta, cat timp noi mancam Maica Domnului sta in genunchi si se roaga. Eu micuta trageam cu coada ochiului poate o vad pe Maica Domnului unde e!(^_^) .Truc sau nu, pentru mine o vedeam pe mama care pune suflet si munceste in a alimenta familia sa si la randul ei aceasta sa benificieze cum se cuvine de munca ei.Cu timpul am inteles mesajul cand am facut comparatie cum este sa mananci linistit mancarea si sa-i simti gustul si cum este ca mananci ca si cum ai baga intr-un sac uitandu-te la televizor sau vorbind si vorbind in timp ce mananci!

  66. Teoretic cu totii stim despre limbajul trupului, fapte si comportamentul nostru, dar in practica e mai greu sa te controlezi pentru „a da bine”!Si eu am probleme emotionale si vorbesc in cunostinta de cauza! Astfel impactul cu realitatea e dur cand ai probleme emotionale!Trebuie sa ai multa vointa sa arati bine, sa ai fapte pozitive care sa te ajute, sa ai atitudine mereu optimista si vesela!

  67. Sunt fericita ca Dumnezeu m-a ajutat, intr-o zi in care ma simteam golita, deprimata, sa te intalnesc. Ma regasesc in fiecare cuvant de-al tau din lectie. Sunt in starea in care nici mail-urile nu le mai citeam. Desi imi reprosez mereu si azi, de la servici in drum spre casa mi-am umplut sacosa cu mancare si dulciuri, singura fiind. Dupa ce am bagat,la propriu in mine si m-am linistit pe canapea, am deschis mail-ul si am citit direct lectia trei. Esti extrem de tonic, extrem clar si de direct incat n-ai cum sa nu te apuci de treaba.
    Ma intorc, nerabdatoare acum, la primele lectii si sunt extrem de fericita sa te consider un adevarat si de valoare prieten. Cel de care aveam mare nevoie, cel care iti vrea cu adevarat binele, fara sa-ti ceara ceva in schimb, fara sa triseze, fara sa te raneasca. Multumesc ca existi !

  68. MULTUMESC PENTRU MESAJ ! SUNT SIGURA CA ATATA TIMP CAT NE STRADUIM SA NE CORECTAM VOM SI REUSI, NU FARA SACRIFICII SAU ABATERI DE LA REGULA. SE SPUNE CA NICI DEAVOLUL NU TE ISPITESTE PANA NU IEI O HOTARARE CARE SA NU FIE IN CONCORDANTA CU DORINTELE LUI.

  69. Bun materialul ! Nu am inteles chiar tot recunosc trebuie sa-l mai ascult odata si o sa iau si notite.
    Succes in continare si multumiri! Florin

  70. Omul nu ramane cu multe un cap fupa ce aude, e mai dezvoltata memoria vizuala, asa ca m-as bucura daca ai si avea materialul scris sa il pot citi si reciti si scrie ca sa incep practica cu pasi marunti.

  71. Motto: ” mens sana in corpore (baro) sano ”
    Depasim antichitatea:
    – marii condotieri, voievozii nostrii ( la’ncoronare ), etc. …….insusi Napoleon la Toulon era un ” sfrijit „; sigur arata cu totul altfel la Arcole; si cu totul altfel la final’n Elba.
    – DAR TOTI AVEAU NISTE INCALTARI SUPERBE; in cele mai grele lupte pantoful, si ( sau ) cizma bine lustruita ” e la vedere „; ca si burta de altfel.
    – ce fain era pe vremea romanilor ………..aveau sandale; da’le mergea totul struna.
    De acord Pera,
    Next free level please,
    Florin’V
    P.S.:
    1. Mi – a placut si tricoul – mesajul: I „sweem” therefore’ I am
    2. – in continuarea lectiei suplimentare anterioare:
    M – ai facut, sa – mi amintesc , ce ne spunea profesoara de filozofie intr’a douasprezecea:
    FERITI – VA DE TENTATII;
    deci iti pun o intrebare: sa fie oare o modalitate de a scapa de dependente, sau de a nu intra ” in ” ele ?
    sau
    TREBUIE, SA PARCURGEM ” DUPA ” LUNGA CALE A ” DESPATIMIRII ” ?
    Ce zici de o tema de genul: viciul ca scop in viata / mod de viata ?
    …….. daca cineva ar pune intrebarea asta ce i – ai raspunde ?; e printre noi.
    3. Cu cat te urmaresc mai mult, incep sa vad mai bine……….
    4. materialul tau e f. amplu; TREBUIE, SA NU MA MAI VAICARESC SI IN FINAL SA CITESC PERSONALITATEA ALFA DIN SCOARTA’N SCOARTA ; la interior e 460 pagini…..
    5. Un raspuns l – am gasit in acest 3/4:
    MAI MULTA MUNCA, DECI FAPTE; JOS BURTA SI PANTOFII LUSTRUITI
    O lupta – i viata……..
    ……………………lenesii ” la sapun „

  72. Frumoase exemple si indemnul lui Lao Tze, de a incepe cu pasi mici pentru a ajunge acolo unde-ti doresti. E adevarat ce se spune ca nu finalul drumului conteaza ci drumul in sine, fiecare pas facut in fiecare zi, starile, emotiile, greutatile si vointa de a a te putea ridica din mocirla in care esti…
    Eu f. recent te-am descoperit, pentru mine acuma a fost timpul, cred de asemenea ca noi insine prin felul nostru atragem acele persoane in viata noastra de care avem nevoie in acel moment pentru evolutia noastra spirituala. Si puterea exemplului conteaza, multumesc pentru aceste lectii ale tale personale.

  73. „Printre greutati spre stele!” este un mesaj motivant. Materialul legat de subcomunicare este deosebit de interesant. Trebuie sa recunosc ca am probleme emotionale din cauza stresului, dar lucrez la dobandirea echilibrului emotional si al armoniei interioare. Multumesc pentru curs. O zi frumoasa!

  74. E clar ca lumina zilei. Tot ceea ce spui pot doar sa afirm. E frumos cum ai ordinat si redat toate aceste informatii intrun mod concentrat.

  75. foarte interesant si foarte adevarat. Vorbesti despre lucruri pe care la facem, fara sa fim constienti de ele. Dupa vizionarea materialului, devii mai constient de faptele si gesturile tale. Felicitari. Un material foarte-foarte bun.

  76. da.dreptate ai intr-u totul.doar ca, eu cred ca poti face toate astea, disciplina, vointa, efort, dar totusi sa nu ai stima de sine buna, ci stima de sine inalta fragila. eu vreau sa ajung la echilibrul ala sufletesc in care sa fac lucrurile pentru ca imi doresc , nu pentru ca trebuie. dar e atat de greu, avand in vedere ca am fost chinuiti si-n familie, si la scoala, si n societate de toate conceptiile si prejudecatile……

  77. Salut Pera,
    Ai câştigat în persoana mea un admirator şi un prieten. Urmărind lecţia ta de astăzi mi-am dat seama că 25 de minute în care te ascult pe tine e echivalentul a câtorva zeci de pagini citite, în orice caz mult mai multe decât aş putea citi în 25 de minute şi asta înseamnă foarte mult pentru mine.
    Pentru ceea ce faci, plin de recunoştinţă îţi mulţumesc!

  78. Pera,imi place să aud ce spui dar nu-mi place să te aud plescăind.Cred că problema e a mea,fără supărare.Ciao.

  79. Mai curajosule, esti tare, e super tatuajul!!!!!!!!Acum revin serioasa si responsabila, uite încă o lecție valoroasa din care am învățat multe, si are loc in fila vieții mele. PS. Doamnei sau Domnisoarei Rodica, am ras cu lacrimi cu afirmatia ,, plescaitului” încât am mai ascultat încă odată lecția si ma ajutat si mai mult, vreau sa ii dau un mare LIKE, sunt bune astfel de Afirmații, te stârnesc sa asculti încă odată si poate cu mai mare atenție. te pup Pera, nu mi se pare ca ,plescai, :))))))).

  80. Vendel@ Interesant ce spui si voi asculta sfatul tau si voi fi exigenta. Exigenta cu tine: greselile de gramatica nu au ce sa caute intr-un astfel de discurs. Vezi „i-ti”, „vei reusii ” si altele. Iti pierzi credibilitatea.

  81. Foarte interesant ! Eram constienta ca sunt importante faptele, comportamentul meu si a-l celor din jur. Privind filmul tau am inteles cat cat sunt de importante toate cele trei elemente . Multumesc pentru ca ne impartasesti modul in care ai crescut, astfel cu informatiile tale , cu vointa si cu muuuuuuulta munca crestem si noi!

  82. Vorbele tale sunt foarte adevarate.De cand am inceput sa ascult aceste filmulete cu tine am inceput sa gandesc altfel.Multumesc!

  83. Imi amintesc cum m-am oripilat de un baiat, care venise la intalnire cu masina, insista sa ma plimbe cu masina lui, o dacie 1300, pe al carei parbriz erau urme de rahat de pasare, era in dreptul meu, eu fiind in dreapta. Imi amintesc ce jignita am fost, ma intrebam doar daca asta este de fapt o lipsa de respect fata de mine, sau pur si simplu, el, fiind un baiat de la tara nu realiza cat de mult a gresit. Instinctiv s-a intamplat sa il resping, sa nu mai conteze nimic. Regret acum ca la vremea acea nu am fost suficient de indrasneata incat sa i spun. Pt mine, atunci nu conta de unde este baiatul, daca are sau nu masina…

  84. Pfoai ce-mi place!!!! Cata dreptate ai omule!!! Chestia cu pantofii barbatilor m-a facut sa ma gandesc putin, sa vad daca eu ca femeie am dat sau nu importanta aspectului lor :))))

  85. Mi am petrecut mult timp timp din viata mea intrebindu ma a cui viata traiesc pentru ca nu m a regaseam deloc.Am observat ca mosteneam tipare comportamentale de la parinti care ma limiteaza in ami trai propriile mele vise.Si acesta nu e putin lucru,acum sunt la capitolul din viata mea cum sa vindec trecutul si cum imi creez singura realitatea.Multumesc pentru stradania ta de a vindeca si trezi constiinte , parcurgind acest drum am inteles si care e vocatia mea .

  86. Buna Pera,
    Mi-a placut titlul, continutul, mesajul..nu gasesc cuvintele potrivite sa-ti spun cat de mult apreciez ce faci…eu cred ca ar trebui sa faci mai multe videouri, cred ca mesajele tale sunt intelese mai bine cand vorbesti, nu am nicio critica pentru texte dar pentru mine impactul inregistrarilor e mai mare, dupe ce te ascult ma simt ca atunci cand vad un film bun, stiu ca voi astepta sa treaca un timp si ca voi vrea sa il vad din nou…merci!

  87. desi am burta si sunt sedentara sunt impacata cu mine si multumita de infatisarea mea si nu ma intereseaza ce vede o alta persoana la mine, ma intereseaza sa am liniste sufleteasca si sa ma pot ruga lui Dumnezeu

  88. Bună Pera !
    Apropo de pantofi ! Dacă s-ar vedea undeva de câte ori i-am şters pantofii ! Până şi bucheţele de flori pentru colege îi cumpărăm !

  89. Multumesc foarte mult pentru acesta lectie am învatat foarte multe lucruri din acest video. Un lucru vreau sa spun ca NU sunt deacord cu tatuajul, este parerea mea. Din mediul de unde provin eu, doar muncitorii si cei care se tin de anumite grupuri ( rockeri, manelisti, trupe, echipe de …. ) se tatueaza. Sa fiu cineva important ( un alfa ) cred ca trebuie sa ies din randuri.

  90. Inteligenta emotionala, asta e captitolul la care am foarte mult de lucrat, cel mai mult la controlul emotiilor, am momente cand imi pierd rabdarea cu cei din jur( nu sunt dese momentele dar se inatampla), sau momente in care ma revolt impotriva unor oameni care iau decizii gresite ( in opinia mea) si in concluzie nu reusesc decat sa ma incarc emotional negativ si sa ma obosesc fizic si psihic mult mai tare.
    Cum anume ar trebui sa fac, ce tehnici ar trebui sa adopt , cum ar trebui sa mi schimb gandurile ca sa nu mai procedez asa?
    Multumesc Pera pentru tot ceea ce faci pentru noi!

  91. Buna Pera,
    mult adevar in discursul tau. acum din cauza „burtii” ma intreb daca sa mai vin vineri la seminar…. si totusi voi risca.
    e foarte adevarat ca subcomunicarea e la baza comunicarii si ca un om „frumos si curat ” transmite mai mult si ajunge mai usor la mintea si inimile celor din jur.
    multumesc mult si abia astept sa te cunosc vineri la Iasi

  92. Ascultandu-te imi dau seama ca am fost o personalitate alfa,dar supararile mai degradat,si parca nu ma recunosc,cum am spus vreau sa devin eu,si sa ma comport as cum eram inainte,sa nu ma mai enervez si sa merg pe drumul ALFA.Stiu ca este greu,dar am fost alfa si eram un exemplu pentru altii,eram apreciata,iubita si ma vrau pe mine inapoi.Deci am imceput lucrarea de a ma schimba.
    Iti multumesc Pera.

  93. Pera,
    ce ma bucur ca te-am descoperit! Esti intr-adevar un om valoros de la care am ce invata si aplica! Pot afirma ca ai efect asupra mea si se simte! Prin puterea exemplului tau mi-ai captat tot interesul si admiratia!:D
    Fapte, fapte, fapte !!!!!
    Gata, de acum incolo am sa fug de oamenii cu burta, dantura neingrijita, si care au prea mult blah blah si fapte mult prea putine:))
    Cat adevar in tot ce spui! Realizarile mele de pana acum: independenta financiara, sociala, si faptul ca am scapat dintr-o relatie toxica! Urmeaza planul pt. propria afacere in directia vocatiei mele!
    „Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii ‘mici’ intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat ‘mari’ te fac sa simti ca si tu poti deveni mare!” (Mark Twain)
    Cea mai mare satisfactie vine din propriile realizari.
    Sunt o luptatoare si am de gand sa mor cu sabia in mana!:)
    Si-acum, la treaba!
    Multumesc!

  94. Trăiam într-un templu, pe care l-am făcut cocioabă, am realizat lucruri frumoase, pe care le-am întunecat cu păreri false şi interesul ţintit către nimicuri. M-am lăsat stresată de toţi şi toate, fără să-mi dau seama de ce atrag antipatia asupra mea. Cu cele trei cursuri m-ai ajutat enorm să mă studiez şi deja am început schimbarea. Mulţumesc cu recunoştinţă.

  95. Foarte interesant materialul. O singura observatie as avea: pantofii unui barbat nu reprezinta „primul lucru la care se uita o femeie”. Eu, de exemplu, ma uit la ochi, mi se par cea mai reala si profunda oglindire a felului cum e un om. Pe de alta parte, comportament vestimentar corect (tip office) poate fi interpretat gresit intr-un mediu unde se practica (majoritar) alt gen de tip de vestimentatie (ex. in administratia publica – eu, care vin din mediul privat, sunt obisnuita cu imbracamintea office, iar colegii mei actuali au interpretat asta ca un afront adus lor si ca un mod de „a ma da mare” in fata lor)….

  96. in primul rand, multumesc mult…dupa ce am citit ieri-azi i-am spus fiului meu despre pantofi, are 14 ani…iar eu, va trebui sa invat printre altele multe, sa mananc incet-pentru ca si eu inhalez, atunci cand intru in vibratie de foame…si m-am imbracat mai atent… si-mi indrept pozitia de lucru…
    ..altfel, ritmul lectiilor e destul de alert, sper sa revin asupra materialelor mai pe indelete, dar oricum-imi pica foarte bine….sincer multumesc

  97. Buna, imi place tatuajul dar mai mult admir cuvintele profunde ” printre greutati spre stele”. Sa-l stapanesti sanatos

  98. pai,sa stii k e okk totul ce spui….si intradevar este F GREU…..prin intermediul tau …precum si prin cei din jururl meu am inceput sa ,,lupt cu mine,,….trecand prin perioade grele(k si oricare in felul sau)mi.am dat seama k ceva se intampla cu mine….am vizualizat …poate di sigur …doar o parte din mine…..si totul este o cocioaba…m.a ajutat mult si prietenul meu …care are alte conceptii despre viata de fata cum le aveam eu…si nu doar prin el ci si alte persoane care mi.au atras atentia asupra schimbari mele…..si acuma ascultandu.te si analizand …asa un pic…imi dau seama k am gresit fata de ei…ptk tot ce mi.au spus consideram o critica…..multumesc…..

  99. O noua „lectie” de retinut, aceleasi aprecieri sincere pentru felul in care stii sa spui lucrurilor pe nume si sa faci ca totul sa para usor, pana in momentul in care trebuie sa transpui vorbele in fapte(nu tu, ci eu, cea care particip la schimbarea mea). Ce mi se intampla mie e insa urmatorul lucru: desi stiu ca „faptele vorbesc” si recunosc importanta subcomunicarii, trebuie sa marturisesc ca am o slabiciune in fata vorbelor si, chiar daca faptele unei persoane mi-au aratat altceva decat ceea ce imi spune, m-am lasat usor manipulata de vorbe. Inca imi pun intrebarea „ Oare de cat timp si de cate exercitii de vointa am nevoie, pana voi reusi sa devin o personalitate alfa, asa cum mi-as dori?” Astept cu nerabdare lectia urmatoare… Multumesc!

    1. Super!Sunt undeva intre ! Am încredere în mine totala,dacă intru într-o relatie,nu îmi este frica ,dacă intru într-un nou proiect,nu mi-e frica de esec,încerc pana voi reusi!Și știu ca voi reuși pentru ca pot ,toți putem,doar sa zici” de ce eu trebuie sa fiu dintre ultimii și nu din cei dintai?”Nu te mulțumi cu putin,pentru ca Dumnezeu are multe de oferit,doar sa fii pregătit sa accepti.Si lucrurile „negative” eu le vad pozitive,deoarece învăț ceva! Ma bucur ca exista cineva ca tine,Pera,care încearcă sa trezească turma!SUCCES! Stau aproape!

  100. Bună ziua Pera.Super,intradevar ceva real,facut cu cap și suflet.Bravo și Jos Pălăria pentru întreaga echipă „PersonalitateAlfa”.

  101. DA, DA, DA. DE TREI ORI DA. ACUM REALIZEZ CA EU SUNT LA A 3-A ETAPA ABIA LA 45 DE ANI. DAR CRED CA AM STAT PREA MULT LA PRIMA(BANI).MULTUMESC, PERA! FACI CA LUCRURILE SA DEVINA FOARTE BINE INTELESE!

  102. Buna ! Multumesc Providentei ca te-am ,, gasit,, de f multi ani caut sa lucrez ca un ,, acerb autodidact,, la Autodisciplina , caracteristica esentiala in dezvoltarea inteligentei emotionale si a stimei de sine.Trebuie sa recunosc ca ,, devorez,, ca si tine din frageda tinerete tot ce imi cade in mana despre dezvoltarea personala si esti unul din foarte putinele persoane ce isi merita cu adevarat titulatura de LIDER! Mai mult decat atat ai oferit aceste cursuri De dezvoltare ale personalitatii Alfa gratuit ceeace denota clar altruismul de care dai dovada.Te apreciez f mult ca Om In primul rand apoi ca si Personalitate alfa in formare de alte personalitati Alfa! MA BUCUR ca te-am intalnit si cum Nimic nu este intamplator cred ca esti Persoana ce ma va determina sa nu mai cedez Niciodata,! O sa fiu cu ,, ochii pe tine,,! Esti minunat om exceptional…!

  103. 729937 925411Chaga mushroom tea leaf is thought-about any adverse health elixir at Spain, Siberia and a lot of n . Countries in europe sadly contains before you go ahead significantly avoidable the main limelight under western culture. Mushroom 495099

  104. 542541 512260Ive just been talking to Sean Gallagher about his upcoming Instant Income Cash Machine course, and hes been kind enough to fill me in on a couple of details regarding his upcoming course. 640806

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.