Porneste in legenda ta personala – revolutie misiunea 2

Prinsi in valtoarea lucrurilor marunte de fiecare zi uitam sa ne onoram adevarata misiune pe pamant.

Beethoven spune la un moment dat ca " Dumnezeu sopteste in urechile unor oameni insa URLA in ale mele"

"Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine." – Mahatma Gandhi

In cartea " Achimistul" de Paolo Coehlo Se vorbeste despre inima si cum sa o asculti.

"― De ce trebuie să ne ascultăm inima? intrebă flăcăul cind se opriră in acea zi.― Pentru că acolo unde este ea, acolo va fi şi comoara ta."

Daca te uiti in toata istoria omenirii se repeta acelasi tipar.

O voce iti vorbeste si este singura voce care trebuie ascultata. Majoritatea dintre noi uitam aceasta voce.

Daca inima ta te menajeaza si nu vrea sa te necajeasca pentru ca nu iti urmezi chemarea, eu sunt aici sa iti spun in fata ce cred  in caz ca ai uitat ce iti spune inima.

Hai sa vedem din ce cauza uitam vocea si cum putem invata din nou sa o ascultam:

Inainte de a incepe vreau sa citim acest dialog superb din " Achimistul":

Iar flăcăul incerca să-şi asculte inima.

"Pe fiecare om de pe faţa Pămintului il aşteaptă o comoară undeva", ii spuse inima. Noi, inimile, obişnuim să vorbim puţin despre aceste comori pentru că atunci oamenii nu mai vor să le găsească. Vorbim despre ele numai copiilor. Apoi lăsăm viaţa să-l indrepte pefiecare spre destinul său. Dar, din nefericire, puţini urmează drumul care le este trasat, adică drumul Legendei Personale şi al fericirii. Ei cred că lumea este un lucru ameninţător, şi de aceea lumea chiar devine ameninţătoare. "Şi atunci noi, inimile, vorbim din ce in ce mai incet, dar nu tăcem niciodată. Şi evităm ca vorbele noastre să fie auzite: nu vrem ca oamenii să sufere pentru că nu şi-au urmat inimile."

"― De ce trebuie să ne ascultăm inima? intrebă flăcăul cind se opriră in acea zi.― Pentru că acolo unde este ea, acolo va fi şi comoara ta."
― De ce inimile nu spun oamenilor că trebuie să-şi urmeze visele? il intrebă flăcăul pe Alchimist.― Pentru că, in cazul acesta, inima suferă cel mai mult. Iar inimilor nu le place să sufere. Incepind din ziua aceea, flăcăul şi-a ascultat inima. I-a cerut să nu-l mai părăsească niciodată. I-a cerut ca, atunci cind se depărta de visele lui, inima să-i bubuie in piept şi să-i dea semnalul de alarmă. Flăcăul a jurat că de cite ori va auzi acest semnal, avea să-l asculte."

Crezi ca inima iti spune : " Lasa-te cuprins de pesimism, emotii negative si griji, streseaza-te zilnic si nu te bucura deloc de zilele ce curg in viata ta?"

Crezi ca inima ta iti spune: " ramai un angajat toata viata ca sa ajungi la pensie si sa traiesti ca majoritatea pensionarilor  de azi?"

Crezi ca inima iti spune :" Simte-te prost in fiecare zi pentru ca nu ai un iubit sau o iubita, ca nu ai o familie sau ca ai o familie nefericita?"

Eu sunt sigur ca inima nu iti spune toate aceste lucruri.

OAMENII DIN JUR iti spun aceste lucruri.

Oamenii din jur pot fi la televizor, la radio sau la scoala. Pot fi din pacate chiar cei mai apropiati oameni , prieteni sau parinti.

"Nu poti, nu ai cum, vino cu picioarele pe pamant, nu ai voie, visezi"

Ai auzit din gura celor din jur asa ceva?

Eu inca aud desi mi-am dezvoltat un scut destul de puternic impotriva acestor cuvinte.

In aceasta viata ai un aliat de nadejde pe care te poti baza, si aceea e inima ta. Unii ii spun inima, altii ii spun suflet.

Nu e nici minte rationala, nu e nici emotie.

E o STARE sufleteasca.

Si cand te asezi tu cu tine, cand pui lacat la gura tuturor vocilor din jurul rau, cand nu mai iei in considerare tot ce TREBUIE sa faci, cum TREBUIE sa te porti, cum TREBUIE sa arati atunci se intampla magia si mai ramane doar vocea inimii tale.

Si ea vorbeste in acelasi fel pentru toti oamenii de pe pamant.

Nu e pesimista, nu are nimic negativ in discursul ei.

Cand incepi sa prinzi din zbor ceea ce iti spune inima vei auzi:

"Sunt o persoana extraordinara"
"Pot si eu"
"Am un destin si o misiune"
"Pot sa iubesc, sa traiesc si sa las ceva minunat in urma"
"Am putere"
"Pot sa ajut lumea din jur"

Cate decizii luam in fiecare zi dictate de vocile din exterior si cate luam dictate de vocea noastra interioara?

Pune pe hartie toate deciziile mari din viata ta legate de cariera, relatii de iubire, sanatate si vezi cate sunt lucruri pe care le-ai mostenit din familie, mediul social, mass-media si cate sunt venite din inima ta?

Intr-o zi eram la o terasa cu niste cunoscuti si a trecut pe langa noi un cuplu.  El un tip super fain, inalt si stilat iar ea o fata supraponderala.

Unul din cei de la masa zice "Uite si la astia, nu se uita in oglinda?"

Cine dracu esti tu sa judeci ce e bine sau nu pentru alti oameni? Ei probabil traiesc o minunata poveste de dragoste in timp ce tu te masturbezi in seara asta.

Cu asta suntem bombardati in fiecare zi. Oameni care isi dau cu parerea despre ce e bine pentru tine in timp ce vietile lor sunt praf.

Am avut odata o iubita careia ii placea foarte mult sa se distreze, sa se relaxeze si sa danseze atunci cand isi termina muna ce nu era deloc putina si nici usoara.

Eu am pus toata viata distractia pe locul 2 pentru ca munca e cea mai importanta si distractia vine cand e gata toata munca.

Dupa ce ne-am despartit eram cu un prieten la baut si am avut o revelatie. Ma simteam bine cu prietenul asta ciocnind un pahar si mi-am pus intrebarea :" De ce nu am putut sa o iau pe fata aia cu mine sa ciocnim niste shoturi si sa ne imbatam un pic? Ei oricum ii placea sa se distreze si ar fi savurat momentul iar eu oricum munceam prea mult si mi-as fi incarcat bateriile"

Pentru ca bombardati de informatie, de voci din exterior si de convingerile noastre, uitam ca suntem niste fiinte extraordinare care putem face totul bine. Putem sa muncim bine, sa iubim bine, sa ne distram bine, sa ne odihnim bine si toate in aceeasi zi.

Nu mai iti pune limite si nu mai lasa pe altii sa iti puna limite.

Nimic nu distruge mai temeinic un suflet de om decat regulile altora impuse tie.

Incalca regulile impuse de altii macar odata.

Nu trebuie sa spargi o vitrina sau sa incalci codul penal.

Fa ceva simplu.

Daca regula in casa ta e sa stai la masa pana termina toti, ridica-te dupa ce ai terminat tu si spune ca ai treaba.

Daca regula in relatia ta de cuplu e sa iesiti in oras sambata, mergi luni si trage o betie cu persoana iubita.

Daca regula la tine  la scoala sau la lucru e sa spui "Buna ziua"spune "ALOHA"

Schimba ceva in viata asta care merge mecanic inainte. Nu mai asculta de voci din exterior si pentru odata in viata FA CE VREI TU.

Nu uita, inima nu iti vorbeste negativ.

Inima ta stie ca esti o persoana extraordinara, puternica si iubitoare care poti sa intorci muntii daca asta iti doresti.

Nu mai lasa niciodata negativismul si pesimismul sa iti acopere inima.

Inima ta si cu tine stiti foarte bine ce vise aveti in viata, ce haine vreti sa purtati, cum vreti sa iubiti si sa fiti iubiti, ce stil de viata vreti sa aveti, cati bani vreti sa faceti, ce talente inascute aveti, cat de mult potential aveti sa faceti o lume mai buna.

Pentru odata in viata nu mai lasa inima sa murmure sau sa amuteasca acoperita de rahatul vietii exterioare.

Parafrazeaza-l pe  Beethoven si spune-ti : "Inima unora doar sopteste in urechile lor un timp ce inima mea URLA in ale mele"

Ce striga inima ta acum?

Vreau sa stiu intr-un coment ce regula incalci azi si vreau sa stiu ce iti spune inima ta despre tine? Cine esti? Ce poti sa faci? Cat de departe poti sa ajungi? Vreau sa iti pui sufletul pe tava si vreau sa aud doar lucruri pozitive. Inima nu stie ce e ala pesimism.

Asta e misiunea ta de azi.

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

165 de răspunsuri

  1. Azi am sa ma opresc din invatat pentru cateva ore, desi e sesiune, pentru ca mintea mea si fizicul imi urla sa ma opresc. Am sa imi iau cateva ore pentru mine si am sa fac ceva ce ma face fericita. Am sa ies sa ma plimb (da, prin frigul asta) si am sa ma refac. Aveam ultimul examen azi, dar am indraznit sa il las pt restanta, desi nu am facut niciodata asta si aproape ca ma pedepseam pe mine doar la gandul ca as putea sa las un examen.
    Mi-am dat seama insa ca nu trebuie sa ma chinui pana la epuizare daca pot sa nu fac asta, deci m-am decis s-o las mai usor, avand in vedere si ca la restul examenelor notele au fost chiar asa cum mi-am dorit.

    1. Buna Stef,
      Nu tb sa te epuizezi, dar nici sa renunti. Uneori e bine sa participi la examen, chiar daca nu stii la perfectie, fiindca cine stie … poate ai noroc si totusi treci.
      Oricum ai decis foarte bine sa te refaci cu o plimbare, chiar si prin frig.
      Bafta!
      L

    2. Corect ! ai mentionat bine, fizicul si mintea iti urla sa te opresti dar nu inima ! Pera spune sa-ti asculti inima, mintea va lucra impotriva ta pana nu o educi sa te ajute, gandurile sa-ti fie pozitive,mintea sa-ti fie aliata.Sa nu gresesti uitand sa faci diferenta intre minte si inima !
      Sergio

      1. "inima are taine pe care nici o ratiune nu le patrunde" Guy de Maupassant
        Doare atunci cand alegi cu ratiune si apoi suferi cu inima … o istorie aparte ce mi s-a intamplat… timpul vindeca si te face mai puternica, dar nu asta isi doreste inima …

  2. Mi-a placut tare mult Alchimistul…Ma regaseam in felul lui de a gandi si a privi lucrurile….aveam aceasta cunoastere si traire…dar stiam ca nu eram inteleasa si acceptata de cei din jurul meu…si nu indrazneam sa spun nimanui…ma credeam o ciudata si o neinteleasa …dar nu puteam fi altfel…stiam, in sufletul meu, ca asa era corect…fara explicatii. Le-am gasit mai tarziu…Ma bucur ca mi le-ai reamintit prin acest email..chiar azi trebuie sa fac ceva nou la serviciu…ceva ce -mi doresc ..

    1. @lia: daca vei mai avea momente de indoiala simtindu-te neinteleasa si acceptata de cei din jur, te rog aminteste-ti ca citindu-te pe tine si eu m-am regasit in cuvintele tale exact cum le-ai scris mai sus, cu punct, virgula si puncte-puncte:) (inclusiv ciudata si neinteleasa!:)) …si banuiesc ca sirul poate continua, or mai fi si altii, altele:)
      M-a atins in mod deosebit gandul tau notat: "…stiam, in sufletul meu, ca asa era corect…fara explicatii. Le-am gasit mai tarziu…" cred ca asta este felul in care se poate exprima/explica cel mai scurt "intuitia"… acel "follow your guts", glasul inimii, al sufletului, etc…
      … si un gand in plus: a te simti neacceptata si totusi a-ti continua drumul propriu cere mult CURAJ… neacceptatA este mai complicat decat neacceptat:)

  3. Salut Pera,
    incalc reguli de cand ma stiu pe lume, dar abia acum imi dau seama ca trebuie s-o fac cu zambetul pe buze si nu la modul agresiv si dusmanos. Si e a naibii de greu.
    Pana in clipa de fata am luat decizii de tot felul , dar cel mai rau e ca le-am luat amestecate, zise de inima mea, dar supunandu-ma altora. N-am avut curaj sa imi urmez idealurile si sa fac ceva.
    M-am lupat, dar a fost in zadar, caci m-am luptat cu morile de vant.
    Numai bine !

    1. @Radu: multumesc!:)
      Mi-am dat seama, cu ajutorul cuvintelor tale, de diferenta dintre a incalca reguli din revolta (impotriva celor impuse de altii; lucru pe care eu l-am facut de foarte multe ori) si a incalca reguli pentru ca cele prestabilite nu-mi sunt pe potriva) Banuiesc ca reusind sa stabilesti motivul pentru care incalci regulile te poate face sa treci de la adolescenta revoltata la maturitatea constienta (si nu ma refer la varsta biologica)… si mai banuiesc ca nu se poate ajunge la a doua fara sa o traiesti pe prima pana la capat:)

  4. DRAGA MARIUS EU DEOBICEI INCALC REGULILE DE MICA ,HI HI HI ,,,IMI PLACE SA FAC DOAR CEEA CE CRED EU K E BN CHIAR DACA DUPE ACEEA IMI DAU SEAMA K AM GRESIT ASA E VIATA MERGE INAINTE SI EU EVOLUEZ NU? PUPICI ESTI UN SCUMP MULTUMESC PT K NU MA UITI SI II TRIMITI ACESTE MINUNATE ARTICOLE ,,,

  5. Inima mea imi spune ca pot crea ceva deosebit la locul de munca, indiferent de care ar fi el la un moment dat. De exemplu, unul ca acesta in care am ajuns dintr-o intamplare si care nu are foarte multe in comun cu preferintele inimii mele.
    Mintea ma opreste si imi spune ca nu are rost, ca oamenii mari de aici nu o sa aprecieze efortul meu, ca o sa vrea in continuare sa lase lucrurile asa cum sunt, ca vor liniste in loc de schimbare. A auzit de atatea ori, acele cuvinte blestemate: "Facem asa, pentru ca asa s-a facut aici din totdeauna!" "Tu nu ai destula experienta ca sa intelegi!" "Nu avem timp sa schimbam!"
    Inima mea insa stie ca Dumnezeu a pus fiecare lucru in calea mea pentru un scop anume, si chiar daca drumul meu maine va fi altul, acum trebuie sa dau tot ce am mai bun din mine, pentru a fi impacata cu mine.

  6. Articolul asta mi-a picat la fix… Mi-au dat si lacrimile. Chiar aseara ii ziceam la maica-mea ca la vara am sa plec 1 luna in Franta, ca si voluntar. La care ea: "Inceteaza sa visezi la asa ceva. Nu te duci." Stiu ca vrea sa ma protejeze, dar am 21 de ani. Am nevoie de viata nu de protectie. Am sa plec in Franta si am sa cutreier tot Pamantul de-alungul vietii. Asta vreau, si asta voi face.

    1. @ Lessien – nu o sa iti fie deloc usor insa nu exista regret mai mare decat sa renunti la o actiune dictata de dorinta inimii tale. Indiferent ce se intampla vei putea sa privesti in urma cu mandrie si sa spui " Am facut ce em vrut EU"

      1. Multumesc Pera, m-ai ajutat sa-mi regasesc motto-ul: … sa privesti in urma cu mandrie si sa spui " Am facut ce em vrut EU: mi-am urmat inima":)
        Multumesc implicit @ Lessien: iti tin pumnii!:)

    2. Succes.
      Pentru Dumnezeu e vorba de 1 luna. Indiferent de rezultat, indiferent de bagajul emotional cu care te vei intoarce, indiferent de gustul acru sau amar nu uita ca ele dau savoare combinate. Te duci pentru ca vrei. Te vei intoarce deasemenea. DAR .. DU-TE. hABAR N-AI CAT AR FI PRETUIT MAMA TA DACA AR FI AVUT SCLIPIREA ASTA LA VARSTA TA.
      Gandeste-te ce inseamna la 21 de ani 1 luna, si ce inseamna o viata cu regretul ca nu ai facut candva ceva ce ti-ai dorit cu adevarat.
      Mi-asi dori sa pot afla noutati la intoarcere .
      Franta e un mod de viata.

  7. Foarte bun articolul. E adevarat, cand eram copil aveam sute de vise, ma gandeam la ce voi putea face, totul se derula ca intr-un film in care dorintele imi erau implinite. Acum, cu timpul, am inceput sa imi implinesc acele dorinte si au aparut conditiile sa indeplinesc si cele mai marete dintre ele. Totul e sa ai vointa. 🙂

  8. Ce o sa incalc astazi …o sa ma pun in pat tarziu …o sa ma simt minunat chiar daca nu am o viata extraordinara …Foarte frumos ce ai scris ..mi-a dat o stare cum nu credeam ca o sa am …

  9. e teribil sa existe cineva in preajma increzator, contaminant de increzator! Sa ai succes, Pera, in ceea ce faci,visezi, planuiesti! Eu ii spuneam "primul glas" – da, e ceva sa asculti de vocea ta interioara!

  10. buna Pera
    nu pot sa imi pun sufletul pe tava,nici tie ,nici persoanei iubite,e greu pentru mine in sufletu meu e numai ura si razbunare nu stiu sa ofer decit durere si suferinta si am nevoie de ajutor.Iubitul meu ma implora sa aduc in sufletul lui un strop de fericire ,stabilitate,afectiune,nu pot fii eu insusi in fata lui .Regula care o incalc azi e ca sunt prea incapatinata.Cine sunt?….un om simplu.Ce pot sa fac?…..sa fiu mai intelegatoare cu mine insisi si dupa aceea cu restul….Cit de departe pot sa ajung?…..depinde ce imi doresc ca sa lupt sa am linga mine……
    AM NEVOIE DE AJUTOR PERA TE ROG AJUTAMA
    CU TOATA STIMA TE SALUT SI TE RESPECT.

  11. Salut Pera!
    Sunt pe drumul cel bun. Deja de saptamana trecuta am inceput sa incalc reguli care imi spuneau sa stau cuminte, sa nu ma bag, sa stau in banca mea si sa zic ''lasa, mah, ca merge asa!" M-am intalnit pe strada cu un baiat care, vazandu-ma imbracat cu stil, m-a rugat sa-l urmez pentru a ma prezenta sefei lui, la o agentie de casting din apropiere. Si mi-am zis ''what the heck! let's do it!''. Acum sunt deja model debutant cu un photobook personal. Foarte tare! Nu m-am gandit niciodata la stilul asta de viata, dar se pare ca imi surade. Oricum nu ma voi rezuma la a fi doar model sau actor in reclame, dar este unul din lucrurile pe care mi le-a spus inima sa le fac, in ciuda celorlalte voci din jurul meu care imi spuneau ''stai cuminte! nu-i de tine! nu e ceva sigur!'' Mi-am propus sa fac mai mult ce simt, si nu ce reiese dintr-o analiza rece sau ce mi se spune ca e bine. Merg pe principiul lui Abel (din cartea lui Daniel): Let it go! Feel the flow…

  12. Astazi ajung la teatru in sfarsit dupa multa vreme, merg la terapeut desi mi-a fost greu sa accept ca am nevoie de ajutor.
    Cat despre inima….uneori imi cere sa ma intorc in trecut, la niste rani adanci, la niste rani pe care incerc sa le vindec….
    E placut sa incalci regulile, e placut sa faci ceva diferit. Sunt satula de regulile celor din jur si imi propun astazi sa traiesc numai lucruri care mie imi fac placere

  13. foarte fain articolul, foarte motivant. Pana de ceva vreme faceam totul cum trebuie, sa ma rog, cum ziceau altii ca trebuie, fara sa incalc prea multe reguli , dar acum , la inceputul acestui an 2011 , am luat o decizie foarte importanta, o decizie impusa de inima mea, momentan o consider o decizie riscanta. Este vorba de schimbatul jobului , am lucrat aproape 3 ani la birou, intr-o firma de IT , iar in tot acest timp ma gandeam ca vreau altceva, vreau sa schimb. Acum a venit momentul, am ales sa continuu cariera mea facand dans, asta imi zice inima. Stiu ca multi o sa imi sara in cap pt ca am renuntat la un job "sigur" si am ales dansul, in special parintii , care inca nu au aflat decizia mea. O sa merg inainte, plin de pozitivitate, multa incredere pt ca sunt convins ca am ales bine, sunt convins ca voi ajunge departe, mi-am ascultat inima si-o voi asculta si de acum incolo, numai bine. Ms Pera pt un alt articol plin de motivatie!

  14. Hehe…salut Pera… de cele mai multe ori sufletul preia conducerea si lasa rationalul in spate..destul de mult… Pot spune ca de cele mai multe ori iau deciziile cu inima… pentru ca pana acum nu m-a mintit niciodata, iar daca s-a inselat am uitat asta, pentru ca am mers mai departe… Astazi am reusit sa ajung destul de greu la birou si am fost chiar antisocial 1 ora…. dar inima ca de fiecare data mi-as dat optimismul de zi cu zi ( pt ca nu vrea sa ma lase deloc…) si la ora asta sunt zambitor si sunt in stare sa iau in piept orice apare in cursul zilei pt ca stiu ca voi reusi sa duc la final orice situatie neprevazuta apare…. ratiunea este mereu cea pesimista…care iti spune acele semne de intrebare…daca se intampla, daca nu poti, daca si iar daca…pe cand inima spune: poti! fa-o! esti capabil! mergi inainte! hai ca te poti descurca! nu ceda!…. Asta imi spune inima mea in fiecare zi…

  15. E ideal ce spui, dar cati se pot rezuma la ce le dicteaza inima? Inima mea mi-a dictat f multe si ma trimitea spre arta, dar ce viitor poti sa ai? M-ar multumi cu ceva victoria postmortem?Parerea mea e ca trebuie sa creezi o armonie intre inima si ratiune….doar asa poti sa te impaci cu tine si sa fii tu fara sa-ti impui mereu ce sa incalci si cum sa iesi din tipar. Ptr. Stef ….mergi la examen, e o sansa si nu trebuie s-o ratezi.In vara in care am dat licenta, am avut 23 de examene si am vrut sa aman licenta pt februarie.Eram epuizata, plangeam cand plecam de-acasa, simteam ca o iau din loc, dar mi-am spus sa incerc , pt ca n-am nimic de pierdut….chiar si un esec e o experienta in plus.Am fost si la licenta, am incercat si am luat-o cu 9.60.

  16. ce sa zica inima mea?inima vrea multe ,dar nu se poate sa am cea ce vreau,sunt casatorita de 12 ani,mam casatorit ca asa au vrut parinti,cu baiatul care au vrut ei,am facut un copil,ca asa au vrut parintii mei,care intre timp au decedat,nu am stiut ce e aia dragostea,iubirea,pana acum 2 ani,mam indragostit de un baiat care e cu 10 ani mai tanar ca mine,am recunoscut sotului ca il iubesc pe acest baiat,si el ma iubea,cel putin asa cred,dar el a decis sa plece in alt oras,sa fie departe de mine,ca nu a vrut sa desparta o familie,nu lam vazut de 1 an si jumate,inca imi e dor de el,nu il pot uita,cateodata inima imi spune sa merg la el,dar nu pot sa fac pasul ca ma gandesc la copilul meu si la sotul meu,ca sotul meu a recunoscut recent ca nu ma lasat si ma iertat pt ca ma iubeste,imi iubesc familia ,dar ma gandesc mereu si la baiatul ala,nu stiu ce sa fac.

  17. toti dorim sa facem doar ce ne place dar ce facem cu obligatiile fata de familie, fata de locul de munca si nu de multe ori lipsa banilor e un motiv sa nu faci multe (calatorii in afara tarii, shopping ,masaj ,cosmetica)lucruri care plac multor femei dealtfel

  18. Pera, Pera, Pera… :)) Ia cartea ”Inteligenta – Reactioneaza creativ la prezent„ de OSHO, iar acolo o sa gasesti mai multe detalii despre incalcarea unor reguli si despre societate in general…
    ”Daca cineva vrea sa devina lider, trebuie sa faca un lucru – sa-ti distruga, cumva, inteligenta. Sa te clatine din radacini, sa te faca sa-ti fie frica.„ .
    In continuare, daca iei cartea… Mult spor la citit

  19. Desi am mare frica de greseli si o viata mai mult urata decat frumoasa ( probabil si fiindca sunt mai retras ) , mi-am dat seama ca gandirea pozitiva "supraalimenteaza" ( termen automobilistic , a nu se confunda cu "suprasolicita" ) inima si daca transformi utila o activitate doar distractiva initial … toate merg bine ( a nu se confunda cu "a fi pe val" ) si caut sa profit , fiinca sunt un ratat , dar care care nu renunta . De asemenea , nu suntem obiecte fiindca avem viata , care n-are niciun rost daca nu e savurata ( adica daca nu ma simt bine , pentru ce dracu sa traiesc … a nu se intelege suicid ) .Pentru cine stie engleza , recomand aceasta artista care mi-a schimbat viata : Kat DeLuna , intrucat poate fi gasita pe multe site-uri de socializare si merita timpul acordat pentru vizionare , daca nu ai timp acest clip doar acest clip http://www.youtube.com/watch?v=7p1VncX4ayU . Geia

  20. Inima imi dicteaza : Cat te mai suporti?:)) Asa ca azi am decis ca nu ma mai suport sa nu fac mai nimic pt mine , si am luat initiativa de a mi infrange indiferenta

  21. Buna Pera,
    Pot sa zic ca eu mai tot timpul am ascultat pe cei din jur pana acum 2 ani cand am ajuns sa ma despart de pers la care tineam f mult… si am inceput sa ma intreb daca chiar asta imi doream… Si treptat am inceput sa-mi ascult inima. Acum imi ascult vocea interioara in cam toate deciziile pe care le iau….
    Asa ca azi voi schimba drumul pe care merg la munca… si inainte de a merge la munca voi merge la sala.
    Felicitari pt articol Pera, mereu ma incarci cu ganduri pozitive…

  22. "…acolo unde va fi inima ta acolo va fi si sufletul tau…" Pana la urma toate se toate se imbina intr-un mod armonios .Putini se incumeta sa vorbeasca despre inima si suflet in ziua de azi si sa nu fie luat in deradere. Eu am mai spus-o, revolutia a inceput si in curand va avea f. multi " luptatori"

  23. Sa faci ceti spune sufletul, adica puterea asta care e in fiecare din noi si ne arata, ne sopteste ce trebuie sa facem e cel mai important lucru in viata noastra, ceea ce spune "inima" aceea si este adevarata fericire care se incepe a obtine odata cu ascultarea sufletului nostru . Cind citesti intelegi ca da e important sa fac asa, se merita esti motivat de actiona dar totusi parca nu simnti ceva puternic dar cind deacum ai obtinut o viziune mai clara a cee spre ce te indrepti puterea incepe asi capata flacara. Cit despre intrebarea ce incalc azi? imi incalc un principiu sau nu stiu cum sal numesc , e prima oara cind scriu comentariu , sau mai corect spus credca alung frica de a ma expune cu toate ca nu o prea simnt . Viata e una se merita sa o facem frumoasa ca trece repede stiu ca asa ceva ati auzit, citit dar daca doriti sa si credeti in asta ca se merita de a da orice intro parte din cale fericirii proprii puneti in aplicare ceea ce zice Pera sau altcineva care va da o cale cum sa actionezi si va veti descoperi adevarata maretie, multe din astea se refera si la mine dar is foarte optimist. Succes la toti!

  24. Shalom catre toti,
    Pentru inceput apreciez ceea ce face Petra Novacovici , a iesi din tumultul vietii,si dorinta de a nu fi o persoana de "duzina" este chiar un gand Divin. Fiecare dintre noi nu am fost lasati doar ca sa umplem locum unde am fost nascuti.
    Impunadu-mi ca viata nu inseamna doar scoala, loc de munca, casnicie, biserica, vacante , etc. Ci cu adevarat doresc a trai o viata implinita , lasand o amprenta spre Gloria Divina , care m-a conceput. "Mai mult face ziua morti decat ziua nasterii".
    Îmi place tare mult ceea ce a spus Bill Bright: „Tot ceea ce înseamna viata ta: dorintele tale, motivele tale, atitudinile, cuvintele si faptele tale, toate sînt influentate de modul în care îl percepi pe Dumnezeu”. Atunci cînd ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu cu adevarat, vei avea o cu totul alta viziune asupra vietii tale.
    Dar ca sa intru in subiect , ceea ce vreau sa scriu este ca inima , indiferent cat am citi, cata experienta am avea , niciodata nu o vom putea intelege : de ce ? Un citat din biblie spune:
    Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca? (Ier.17:9)
    Iar un altul :
    Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii. (Prov.4:23).
    Intrebarea vine, de ce sa ascult indemnurileinimii mele ? doar pt. a-mi indeplini dorintele mele meschine si egoiste, doar pt. a ma simti eu bine?
    De cine imilas eu inima condusa : de firea mea cea veche sau de indemnurile lui Dumnezeu, chiar si "constiinat" ne spune in multe cazuri ca ceea ce facem nu este bine, asat in cazul in care ea nu a "murit"
    Mootoul acestei lumi este , nu conteaza ccea ce faci atat vreme cat tu te simi bine ! Oare acasta sa fie adevarul dupa care sa ma ghidez ? Asa dori a scrie mai multe pe acesta tema, dar cumspunea un intelept " incearca sa comprimi ideile tale intr-o singura fraza". eu ced ca m-am facut inteles , ceea ce si inchei cu urmatoarea fraza : Scutul meu este in Dumnezeu, care mantuieste pe cei cu inima curata. (Ps.7:10) ; Lumina este semanata pentru cel neprihanit, si bucuria, pentru cei cu inima curata. (Ps.97:11).
    Cu stima si respect pt. munca vostra
    Samuel S

  25. Inima imi spune sa nu-mi ascult ratiunea… sa fac doar ceea ce simt si doar ceea ce-mi dicteaza intuitia. Doar eu pot sa stiu ce e cel mai bine pentru mine.

  26. Buna!
    Eu maine dimineata am examen la meteo dar in seara asta o sa ies in club cu prietenii, agat o fata si maine iau 10 la meteo!!!

  27. buna pera,
    e prima data cand las un comentariu desi primesc si citesc articole de vreo 3 saptamani. cat despre inima….nu stiu ce sa spun… as vrea s-o ascult…dar oare ce-mi spune? ma aflu intr-o situatie cam dificila acum ( cu iubitul). mi-am intrebat inima ce sa fac si sincer nu stiu, stiu doar ca-l iubesc, oare e de ajuns? sa raman langa el desi mi-e greu si sufar, sa traiesc langa el cu speranta ca va fi bine mai tarziu ? sau sa fug cat mai departe, sa-mi iau viata in maini de la capat si sa traiesc cu speranta ca-n timp il voi uita si-mi va fi mai bine? aici inima nu-mi mai raspunde…poate ma ajuti tu…

  28. Buna Pera,
    Multumesc pentru tot ce scrii si faci! Genial articolul si perfect pentru mine astazi.
    Ce fac eu azi? Chiar imi ascult inima si pica perfect indemnul tau.
    Aleg sa imi urmez inima si ratiunea care pentru prima data sunt in acord perfect. Aleg sa plec din tara anul acesta, sa merg langa omul pe care il iubesc, sa imi cladesc familia pe care stiu ca o voi avea cu el. Aleg sa nu mai traiesc in sclavia de aproape 8 ani de multinationala si aleg sa VISEZ sa fac ceva pe cont propriu. Aleg sa o iau de la capat cu forte proaspete si cu vise. Aleg sa nu ii mai ascult si sa nu ii mai aud pe multi din jur, chiar apropiati, care spun ca sunt inconstienta, ca nu poti sti ca iubesti pe cineva intr-o luna si ca nu poti avea o familie cu cineva care a plecat sa isi faca un viitor in alta tara. Inima imi spune pentru prima data in 30 ani ca am gasit ce caut si ca merita sa incerc.
    Eu, omul rational, am ales sa imi ascult inima si uite asa am gasit fericirea.
    Aleg sa ies din zona de confort tampit si sa fac ceva bun cu viata mea. Aleg sa fiu fericita!
    A, si aleg sa zambesc azi si sa fiu optimista ca voi scapa cu bine de operatia care ma asteapta dupa o lupta de 3 ani cu cancerul. Stiu ca se va termina lupta si aleg ca azi sa zambesc, nu sa ma indoi.
    Aleg sa le spun in sfarsit parintilor mei despre lupta mea, sa fie ei parinti si eu copil si nu invers. Aleg sa nu mai iau responsabilitati care nu imi apartin.
    O zi insorita va doresc!
    Anca

    1. Anca, draga mea,
      Te iubesc din tot sufletul meu si iti sunt alaturi in tot ceea ce faci si decizi. Imi era dor de tine ascultandu-ti inima, imi era dor de tine, Anca cea puternica, zambitoare, optimista, frumoasa, fericita!
      Iti multumesc pentru tot ceea ce esti!
      Cu drag,
      Oana

    2. Alege sa fii Fericita, fara sa te intereseze ce spun altii, dar… avand in vedere ca trebuie sa pleci din tara, ai grija. Multa sanatate!

  29. E foarte placut sa constat ca suntem o mana de oameni care vrem cu toata inima sa gandim si actionam altfel fata de cum am vazut in jur sau cum am preluat din familie. In jurul meu vad prea putini oameni care sa faca ce vor, sa isi asculte inima. Imi pare bine sa vad ca, totusi ,exista astfel de oameni, chiar daca suntem imprastiati prin tara. Ar fi foarte bine sa dezvoltam in noi insine obiceiul de a ne asculta vocea interioara / sufletul si de a avea incredere in ceea ce "auzim". Cred ca unul dintre cele mai grele lucruri este sa mergi inainte, sa faci cum simti si consideri tu ca e bine pentru tine, cand cei din jur iti pun piedici, chiar si prin simplul fapt ca nu te incurajeaza. Va doresc tuturor putere sa mergeti in viata pe drumul pe care vi-l dicteaza inima. Bafta tuturor!

  30. De mai bine de vreo 2 luni incalc in permanenta regulele care imi ghidau prea mult viata:cea de a tine prea mult cont de parerile altora si cea de a ma mentine in zona de confort.Mereu fac incalcari si sincer, ma simt atit de bine:)

  31. Am pierdut ani pretiosi din viata increzandu-ma in parerile celorlalti. Multa vreme, m-am ferit sa arat ce scriu, fiindu-mi mult prea teama de judecata lor. Intr-adevar, abia cand am inceput sa imi ascult inima,m am eliberat. Azi, merg pe drumul meu, indiferent de "sfaturile" sincere ale celorlalti. 🙂 Si le-am demonstrat tuturor ca aveam dreptate. Ca pot.
    Mi-ar fi prins bine sa te fi citit Pera cu mai mult timp in urma. Ai o mare putere de a motiva oamenii!

  32. citind articolul mi-am dat seama ca sunt pesimist! sunt foarte incuranjante unele articole si cred ca si deasta sunt asa atractive si imi fac deosebita placere atunci cand citesc.

  33. Buna ziua!
    Am citit… m-am incapatanat sa spun ca vreau sa lucrez intr-un "cazinou" in strainatate, fapt ce ii revolta pe cei din jur. As putea sa lucrez pe un post de jurist si sa ma descurc cu vreo 2000 de lei, pe o perioada de cativa ani buni si poate ajung avocat, procuror… desigur, impins de la spate sa fac asta, nu ca mi-as dori sa profesez. Casta aceea imi provoaca scarba. Am vazut cum se imparte dreptatea.

  34. buna pera ….foarte frumos ai scris.eu am decis sa imi iau fetele adolescente si sa ies cu ele la un spectacol de teatru.efectiv micile distractii impreuna sunt foarte rare si consider ca in acest mod am putea sa comunicam mult mai bine si sa ne apropiem mai mult.asta inseamna renuntarea la cateva ore de munca si pierderea unei mici sume de bani,dar vom avea toate trei o implinire sufleteasca,deoarece de multe ori am trecut familia pe locul doi,in favorea muncii si la uun moment dat banii nu mi-au adus o mare fericire ca parinte.

  35. ma aflu intr-un moment f greu din viata mea te rog Pera dc poti sa-mi dai un sfat, orice, nu stiu ce sa mai fac
    in urma cu 5 ani l-am pirdut pe tatal meu, m-am resemnat dar dupa o perioada am inceput sa ma simt rau fizic, am facut tahicardie, aveam atacuri de panica, am ajuns la psiholog si chiar la psihiatru dar acesta din urma mi-a zis ca nu am pt ce sa merg la el asa ca am continuat cu psihologul, a venit sesiunea si licenta, am avut f mult de lucru si am renuntat sa mai merg la psiholog, am incercat sa ma ajut singura, citeam si articolele voastre si ma simteam mai bine.
    am terminat cu bine facultatea si m-am angajat intr-o societate dar nu fac ceea ce mi-as dori, asta si faptul ca mereu mi-am dorit sa ajut oamenii m-a facut sa dau in vara la facultatea de psihologie
    am fost f entuziasmata dar nu am reusit sa merg la cursuri si seminarii decat f rar pt ca lucrez intr-un orasel nu unde fac facultatea
    am dat 3 partiale la unul am luat un 6 nota pe care nu am mai luat-o niciodata, am fost demoralizata si s-a mai intamplat si la lucru ca o colega sa fie promovata iar eu speram la asta pt ca lucrez mai de mult timp, lucrez pe un salar de nimic si ma simt umilita in fiecare zi dar raman aici, nu am cerut o marire de salar pt ca stiu sit economica in care suntem, am vrut sa se linisteasca lucrurile si am sperat ca ei vad ca-mi dau silinta dar nu a fost asa
    am ajuns in fata sesiunii demoralizata de ceea ce se intampla la lucru si cu mii de intrebari dc merita sa mai lupt si sa sacrific si familia,pe bunica si mama mea care ma ajuta cu bani, m-am panicat am facut o criza de nervi, nu am reusit sa memorez nimic, ma simteam pierduta, a fost cel mai greu moment din viata mea pt ca decizia era doar a mea, totul depindea de mine, iar cand am spus renunt la facultate am simtit o liniste care a durat f putin, nu m-am prezentat la examene si ma simt f rau simt ca o iau razna, nu am incredere in mine, nu stiu dc fac bine sau nu, tot ce pot sa-ti spun e ca-mi doresc f mult sa mor sa ajung la tatal meu
    nu stiu exact dc am renuntat cand mereu mi-am dorit sa ajut oamenii, nu stiu dc am ales gresit, nu stiu dc pot fi psiholog daca am probleme emotionale, dc nu ma pot ajuta pe mine cum sa ajut pe altii, ma simt f rau si fizic toti ma intreaba dc sunt bolnava, ma intreaba si de examene, as vrea sa dispar sa nu mai vad si sa nu mai aud nimic, nu mai vad un orizont in fata mea,mereu o sa-mi ramana esecul asta o greutate pe inima, nu cred ca stiu sa pierd, dar ce ma chinuie e intrebarea dc am facut bine renuntand , nu vad un viitor in munca pe care o am acum dar nu mai am nici o speranta prin psihologie
    am renuntat pt ca am indoieli, nu stiu dc sunt buna pt asta,,nu stiu dc pot, nu ma pot juca cu oamenii ca si cu formule matematice, nu stiu dc am ales p0sihologia pt a scapa de locul actual de munca,sau pt a ajuta oamenii asa cum m-a ajutat psihologuil pe mine,
    as vrea ca toti oamenii sa fie fericiti dar nu se poate, eu mereu am ajutat oamenii, mereu am incercat sa-i ascult si sa-i ajut dc puteam nu sa-i critic dar unii vad doar aparenta iar asta ma doare cumplit
    stiu ca u mereu ai spus cat e de important sa luptii pt vise, eu insa nu mai pot nu-mi mai doresc nimic, ma doare sufletul, simt ca sunt o ratata care nu stie cine e si ce vrea, poate am renuntat prea usor la psihologie sau poate nu pt ca eu am nevie de un psiholog si astfel nu stiu dc pot ajuta pe cineva, as vrea ca cineva sa-mi poata spune unde gresesc dar nimeni nu stie nici macar eu, te rog dc crezi si poti sa-mi dai un sfat sau sa-mi spui ce crezi, ma simt pierduta, nu ma vad ramanand aici cu serviciul asta ma sting in fiecare zi, nu am curaj si incredere in mine sa fac altceva, ce sa fac te rog sa-mi raspunzi, stiu ca sunt o lasa dar mi-e greu sa ma mai privesc in oglinda, mi-e greu sa mai traiesc cu mine, nu stiu dc mai pot
    am vrut sa ajut mereu copiii, scriu versuri, as vrea sa le public in scop caritabil, am trimis mai multe mail-uri unei fundatii dar nimeni nu mi-a raspuns ce sa fac sa simt ca am un rost, doar dc reusesc sa ajut cumva oamenii si mai ales copii voi putea sa mai gasesc un rost pt a trai
    mama si bunica mea sunt disperate cand ma vad cum sufar, am slabit f mult, nu ma mai recunosc, nu stiu la cine sa apelez, nu inteleg dc fac ce fac, unde e rostul meu
    te rog sa-mi scrii macar cateva cuvinte

    1. Nu te lasa!!! Esti un om foarte frumos si trebuie sa reusesti! Daca iti place sa ii ajuti pe ceilalti, fa asta, dar nu uita de tine. Sa nu te descurajezi si mai ales sa nu iti fie teama sa explorezi, sa incerci lucruri noi. Lumea e mare

    2. Florina, in primul rand linisteste-te, incearca sa te relaxezi pentru O PERIOADA (…stiu, e usor de zis, greu de facut); esti o fata buna si lucrurile se vor aranja – chiar mai mult de-atat, TU le vei descurca si aranja, dupa pofta inimii, doar ca trebuie mai intai sa te relaxezi de atatea ganduri care te baga in stare de "loop", vartej.
      …Desi ceea ce scrii suna a deprimare, felul in care scrii arata a panica, a prea multa responsabilitate pe care ti-o pui pe umeri. Ai luat 6, ai renuntat la facultatea de psihologie, te intreaba lumea de examene, te intrebi daca poti fi psiholog avand probleme emotionale, ai sentimentul esecului, responsabilitatea fata de mama, bunica, etc.
      Nimic din tot ce ai scris nu-i definitiv (inafara de moartea tatalui tau, i-mi pare rau pentru ceea ce ai trecut), totul se poate schimba intr-un fel sau altul si depinde in mare masura de ceea ce vei hotari tu dupa ce te vei linisti putin. Se poate sa ia ceva timp: rabdare si curaj!:)

    3. Poti fi un BUN psiholog in viitor – avand ACUM acele tulburari emotionale, nu e obligatoriu sa fie definitive si ghicesc ca ai resurse sa le depasesti, asta daca hotarasti din nou ca vrei sa faci psihologie…
      Nu uita ca poti ajuta, oamenii si/sau copii in nenumarate feluri, nu doar prin psihologie, tu singura ai spus despre versurile pe care le scrii, etc… Pentru a afla calea ta, "comoara" trebuie sa-ti asculti sufletul, dar e prea zgomot din cauza gandurilor care ti se invart in minte. Linisteste-le mai intai. Cine te intreaba de examene, spune-le cu CURAJ ca ai renuntat pana una-alta. Nu-i rusine. Ai grija TU de tine, te rog. Te pup:)

  36. Salutare Pera,superb si incredibil e adevarat acest articol,cum spuneai tu uneori uitam sa ne ascultam inimile coplesiti de probleme si cercul asta creat de societate si devenim toti k niste robotei.Eu am pierdut mult comportadu-ma asa in tinerete ,cu toate k urla inima in mine sa plec departe in lume sa ma descopar si acum cand am facut pasul asta in spania m-am simtit implinit,respectat,copiat de multi pt k aveam o directie un tel,un stil aparte mai exact. Acum sant din nou la o rascruce as putea duce o viata de familist sa fiu in rand cu lumea, in romania dar as fii cam pe muchie de cutit cu castigul si traiul. Sau as putea sa merg mai departe unde am vrut sa ajung de la 20 de ani in anglia,unde simt k m-as implini financiar ,spiritual.si familial Cand sant debusolat aud in minte un ritm house-tribal ce ma indeamna sa merg mai sus… mai departe…..Deci acolo ma indeamna inima sa merg in Nord,si am sa aflu cum e si ce a vrut sa-mi arate INIMA. Numai bine!

  37. Dupa ce am citit Alchimistul pt prima data am inceput propria mea revolutie, iesita din tipar si fara reguli , fara restrictii,mi-am schimbat atitudinea, m-am iubit mai mult si am iubit mai mult tot ce ma inconjura…Acum la distanta de 5 ani , locuiesc in Boston si toate visele mele din copilarie sunt deja realizate, am primit de la viazta mai mult decat am cerut… Iti multzumesc pt acest articol care deschide portile spre noi inceputuri, unde nu exita teama ci doar curaj.,

  38. Inima imi spune sa o iau din loc, sa schimb viata pe care o duc acum, sa lupt pentru o viata asa cum o visez. Imi mai spune ca pentru a duce la bun sfarsit visul voi avea de indurat sacrificii dar mai imi da si puterea ca le voi trece cu usurinta si ca oricat de greu ar fii o sa trec peste. Tot din interior ma chinuie gandul ca nu imi folosesc la maxim timpul, ca imi irosesc energia care as putea sa o folosesc constructiv.
    Sunt zile nemumarate in care ma intreb cum as putea face sa imi schimb situatia. Atunci incerc sa o ascult, sa ne dam intalnire intr-un punct comun si sa construim ceva impreuna.
    Inima mi-am ascultat-o mereu, chiar daca mai apoi am regretat,dar a trecut am invatat lectia si am mers mai departe. Pe cei din jur ii incurajez sa faca la fel, faci ce simti pentru ca mai apoi sa nu ai remuscari si chiar daca iasa prost ai gresit pe propria alegere.
    Imi plac mult articolele tale, ma mai trezesc la realitate si ma ajuta sa ma apropiu de realizarea viselor mele.

  39. ma bucur pentru articolul tau si cred ca vocea inimii ne ghideaza pe un drum bun, desi intodeauna alti stiu cei mai bine pentru noi si cine suntem.Si in legaura cu mine uneori cei din jur m-au darmat delungul timpulu,i dar nu ma opresc in am construi putera ineterioara

  40. Neata Pera. E super ce scrii. si te atinge la inimioara. eu azi incalc regula care e foarte mediatizata in famileia mea .probleba banilor. si pesimismul. adevaru ca si eu sunt ffff pesimista. dar de azi am apucat sa citesc cartea ta cu puterea interioara si ma spus ca ma apuc de treaba. inima mea spune ca sunt o persoana puternica si ca voi reusi in viata. iti multumesc din suflet.
    O zi excelenta PERA.

  41. Simt ca mi e frica de ceea ce simt acum fata de mine in comparatie cu acum 2 ani.Imi lipseste viata aia pe care o purtam in intregul corp… ma simt amortita…

  42. Sa vedem… Inima mea spune asa: ca vrea timp!
    Mi-e dor de povesti cu prieteni dragi, de conversatii lungi, de un concert de suflet, de o cafea si o poveste cu fetele, de o plimbare tihnita prin centrul vechi, cu aparatul foto atarnat de gat, de scris pe blog, de un joc de mima, de o portie zdravana de ras…
    Si pentru ca mi-e dor de toate astea, inima mea se intreaba: Cand am sa invat sa imi iau timpul pentru toate astea si pentru celelalte pe care le numesc prioritati, dar nu le ofer… timp?
    Si pentru ca de undeva trebuia sa incep, aseara am fost la un concert de suflet, azi ma intalnesc cu fostul meu coleg de banca din liceu, pe care nu l-am vazut de secole si tot astazi ii trimit un cadou mamei mele, doar asa, pentru a-i aminti ca o iubesc. Si tot azi am planificat o seara in oras cu fetele si am sunat cativa oameni dragi, de departe, cu care nu am vorbit de mult. Si mi-am facut planificare pentru toate analizele si aleg sa fiu sanatoasa si fericita, sa imi bucur sufletul cu tot ce merita el, cu tot ce ii face placere.
    Azi, acum, am ales sa traiesc!

  43. Astazi am ridicat de la Baroul Prahova Decizia de a intra in profesia de avocat.Inima imi spune sa merg pe drumul acesta si sa renunt la functia de consilier juridic pe care o detin in prezent in sistemul bugetar.Desi sunt multi care vor sa ma opreasca, spunandu-mi ca nu fac bine si nu ma refer aici la cei care din invidie ar face asta, pe ei ii exclud din start, ci ma refer la cei care ma iubesc si imi vor binele, de exemplu parintii, eu am decis sa risc si sa -mi urmez visul.

  44. Articolul a picat la fix pentru mine cel putin.
    In ultima perioada ma simteam asa foarte… rau. Dar nu fizic, ci psihic. Urmaresc blogul tau, am cartile tale si simt ca atunci cand le citesc imi revina forta care sa ma faca sa continui.
    Poate asta nu e o dorinta atat de mare, dar de ceva timp tot imi doresc sa citesc niste carti. Primul pas l-am facut, adica le-am cumparat, pasul 2, adica sa le citesc nu a aparut pana acum.
    Cred ca de maine dimineata voi incepe sa citesc una din ele. Sa vad cum ma voi simtit atunci 🙂
    Multumesc Pera, tine-o tot asa !

  45. La mine e un pic mai complicat. Sunt de 5 ani in armata, si incalc regulile aproape zilnic. Nu m-am gandit niciodata de ce o fac. Acuma stiu!…pentru ca aproape intotdeauna mi-am ascultat inima, dar nu in totalitate. Acest "aproape" va disparea. Face-ti o treaba minunata! nu va opriti pentru nimic in lume…pentru ca noi,cei care scriem aici vom urma la rand si doar moartea ne va pensiona….spune inima mea 😛

  46. Ce frumos articol, pe mine ma facut sa plang. Dar sti de ce nu sunt de acord in principiu sa fac cam ceea ce imi spune sufletul, pentru ca eu de cate ori am actionat asa, am avut numai de suferit. Eu una sunt genul de persoana care se incadreaza in tipare, imi e un pic mai greu sa fac ceva ce nu prea ma caracterizeaza. De ceva timp, m-am mai schimbat si atunci cand ma deranjeaza ceva am curajul sa spun si sa nu mai inghit doar ca sa nu-i supar pe cei din jurul meu si am grija cam ca tot ceea ce fac sa ma faca sa ma simt in primul rand bine pe mine. Ceea ce nu imi place este faptul ca unele persoane desi nu sunt niste modele, chiar au tot felul de probleme, isi permit sa imi spuna tot felul de chestii negative, fara ca eu sa le fi cerut parerea si le-am spus de cele mai multe ori sa nu isi mai bata capul pentru ca eu sunt in stare sa ma evaluez si singura.

      1. Nu cred ca mi-am invatat lectia si probabil voi suferi in continuare,pentru ca nu imi schimb atitudinea de a actiona asa cum simt. Cred ca ar trebui sa analizez inainte sa actionez, sa ma joc si sa ma ghidez dupa realitate, nu dupa intuitie. Pe plan profesional actionez rational, gandesc orice miscare, pe plan personal imi place sa nu imi fac speech-uri ci sa spun ceea ce gandesc, sa nu imi planific actiunile, probabil aici e buba, dar m-ar obosi ingrozitor sa fac asta .

  47. Inima mea imi spune ca trebuie sa plec cat mai curand in calatoria in jurul lumii pe motocicleta (cat mai sunt tanar) pe care o planuiesc de ani de zile, chiar daca tatal meu uraste motocicletele, chiar daca inca nu mi s-au vindecat complet oasele dupa accidentul grav de masina de acum 3 ani dar in acelasi timp imi sopteste ca trebuie sa imi indeplinesc visul de a avea o companie agricola si zootehnica cu ajutorul careia sa pot ajuta oamenii de rand, sa pot scadea preturile, sa pot inbunatatii traiul, sa duc Romania pe alta cale. Acum astept ca inima sa imi dea o idee cum sa le impac pe amandoua

  48. Sal Pera, Buna tema … Inima zice … Hmmm … Reguli incalcate , asta fac mereu de mica ( parintii spun ar fi bine sa dai la liceul X .. eu dau la Y , ar fi bine sa mergi la facultatea X , eu merg la Y si tot asa… ) deci nimic nou in abordarea asta. Problema este ca avand o asemenea conduita cei din jur m-au perceput ca : rebela , excentrica in gandire , interesanta, alintata, infatuata, etc. Si cu toate astea eu nu am gasit adevarul din inima mea , inca mai caut si incerc sa ascult .

  49. azi am mai adaugat o treapta la deciza de ami da demisia de la servici desi alt loc de munca nu am 🙂 si ma bazez pe un prieten ca el imi va rezolva de unul nou in care sa fiu mai liber si mai fericit si sa castig mai multi bani :).
    multumesc!

    1. astea sunt interesante. Stiu ca e o decizie al dracului de grea si te scoate mult din zona de confort. dar e cea mai buna decizie. te asiguri ca nu vei muri si ca vei gasi ceva mai bun pentru ca ai decis sa ai curaj iar soarta ii favorizeaza INTODEAUNA pe cei curajosi.

  50. “Inima unora doar sopteste in urechile lor un timp ce inima mea URLA in ale mele”.
    Cam de un an incoace inima mea nu prea mai trebuie sa-mi urle ca s-o aud :). M-a invatat sa spun "NU", imi sopteste destul de des "Pot si eu", "Am putere".

  51. Yo!
    Frate de unde le scoti atatea ?Ce te inspira sa scrii asa ceva?
    INteresant, placut ,motivational articolul..
    Pa!
    🙂

  52. "Spune unui om bun "Fa ce vrei!" si inima lui se va umple de fericire, spune unui ignorant "Fa ce vrei!" si va da vina pe tine pentru tot ce va intelege sa faca."
    Proverb inventat.

  53. frumos ce ai sris. felicitarile mele din nou pentru toata munca depusa aici, spre incantarea altora!
    se intampla de multe ori sa imi ascult inima, dar mai sunt si momente cand chiar nu pot sa fac ce vreau si cum vreau, …… , dar nu ma las! nu trebuie sa ne lasam! 🙂
    iti doresc multa sanatate! multumesc pentru toate mesajele primite! esti o scumpa! numai bine!

  54. Inima mea imi spune ca pot sa-mi "desenez" viata( adica sa planific)si ca este important sa cuprind toate aspectele importante ale vietii mele .De asemeni imi spune ca daca voi munci serios sa-mi realizez planul voi putea sa traiesc intr-o stare de gratie care sa inmiiasca valoarea vietii.

  55. Inima imi spune sa fac mai mult pentru ca ma simt in stare, in timp ce lumea exterioara imi spune ca nu are rost, in timp ce majoritatea sunt pentru ei, eu vreau sa fiu pentru ceilalti, in timp ce lumea sta pe loc eu vreau sa fac schimbari cu viteza luminii.
    Salutare Pera!

  56. Inima mea imi spune viitorul iti surade, nu te mai preocupa deloc de ce zic altii, gaseste ti oameni a caror idei sunt in concordanta cu ale tale
    Zambeste si viseaza…

  57. Buna Pera,
    te citesc din vara lui 2009 si pot spune ca articolele tale mi-au schimbat mult modul de a gandi despre viata si pot spune ca m-au ajutat. Datorita tie, am fost si mai hotarata sa nu ii ascult pe cei din jur si sa aleg o facultate pe care multi o considera fara viitor-Istoria,Acum sunt studenta in anul 1, in plina sesiune, dar sunt confuza datorita atmosferei total diferite din facultate fata de liceu-multa informatie, putin timp de a asimila si de a medita asupra ei. De felul meu am fost dintotdeauna o persoana anxioasa si stresata, iar acum simt ca fac fata cu greu-nu mai stiu ce mi place cu adevarat, daca am ales sau nu calea buna, ambitia a scazut(scazuse oricum de prin clasa a10a), simt ca nu invat si nu lucrez eficient, nu reusesc sa imi delimitez timpul liber de cel de studiu. Is cumva satula sa invat pt ca stiu ca am examen, vreau sa ajung sa invat si sa lucrez din placere, fara a ma simti stresata. Plus pofta de mancare mult amplificata pe acest fond de stres, ceea ce imi inrautateste apoi si mai tare imaginea de sine. Totusi, am inceput sa fac schimbari: in afara de faptul ca te citesc pe tine, fac sedinte cu doamna psiholog din liceu cu care ma inteleg bine si imi propun ca imediat dupa sesiune sa ma duc la sala sau sa fac sport zilnic sau aproape zilnic, sa imi schimb stilul alimentar haotic (simteam inca dinainte sa citesc articolele tale despre sport si alimentatie sanatoasa ca de acolo ar trebui sa inceapa schimbarea mea),sa citesc Bhagavad Gita-imi place cultura indiana (si istoria religiilor in general) si vreau sa incep sa aprofundez citind mitologia de baza (ceea ce nu e in programa facultatii ), sa fac o ordine totala in camera mea. Vreau sa fac mai multe, dar cu astea vreau sa incep imediat dupa sesiune. Sunt perfect constienta ca schimbarea depinde de mine si ca trebuie sa trec de barierele irationale pe care propria-mi minte mi le pune in calea evolutiei mele. Mai ramane doar sa pun totul in practica ..Inca nu stiu exact ce imi doresc sa fac in viitor, dar poate inima ma va ajuta si poate chiar ea ma inseamna sa citesc Bhagavad Gita si altele si ma va ghida incet incet..
    Acesta a fost prima mea postare pe site-ul Personalitate Alfa. Sper sa se afiseze.

  58. Inima mea imi spune viitorul iti surade, nu te mai preocupa deloc de ce zic altii, gaseste ti oameni a caror idei sunt in concordanta cu ale tale

  59. INIMA mea imi spune ca sunt speciala, ca trebuie sa fac ceva cu viata mea, ca pot sa-i ajut pe cei din jurul meu. Problema e ca sunt o persoana care in cea mai mare parte a vietii a urmat regulile, imi place sa ma simt in siguranta, sa fiu ferita de anumite "pericole" care ar aparea daca nu as urma vocea lumii. De mult timp mi-am propus sa schimb lucrul acesta la mine, pentru ca sunt constienta ca un lucru facut cu drag si cu pasiune e mai important decat ceva facut din obligatie.
    De exemplu, in acest moment ar trebui sa stiu la ce facultate dau, pentru a ma axa pe obiectele necesare respectivei facultati, insa nu ma pot hotara..si mi-e greu. Sa urmez vocea lumii? sa merg la Medicina? Sau sa mai caut in sufletul meu sa vad ce mi-ar placea sa fac? M-ar atrage Arhitectura..dar nu stiu daca e de viitor..mai ales in Romania in aceasta perioada. Sper sa-mi dau seama la timp de alegerea pe care trebuie s-o fac si sa fie cea mai buna..
    P.S. :M-ar tenta si psihologia..dar tot ma opreste ideea ca nu stiu ce voi face dupa terminarea facultatii.
    Cam atat pt primul meu comment. 😀

    1. Buna Maria, din experienta proprie iti zic ca daca nu esti complet sigura de ceea ce vrei sa faci nu te avanta direct in facultate. Cel mai bine este sa incepi sa experimentezi lucruri ce pana acum ti-au lipsit, de ex poti sa schimbi o serie de joburi in domenii diferite, pt a vedea ce ti se poate potrivi sau pt a intra in contact cu persoane ce au mai multe experienta personala si profesionala, de altfel cum zicea o colega mai sus poti face voluntariat in alta tara, e o experienta ce merita. Stiu ca este o presiune mare sa intri la facultate pt ca toti apropiatii o fac, dar gandeste-te ca acea facultate odata inceputa ar trebui sa o si termini deci e un compromis pe termen lung, de altfel medicina e recunoscuta ca fiind o facultate grea, de exemplu daca locuiesti intr-un oras mic, in care posibilitatile de a explora si experimenta sunt mici poti incerca sa mergi la o facultate dar mai mult din prisma faptului de a merge intr-un oras mare, unde poti intalni mai multe persoane de la care ai ce invata, astfel ar fii bine sa nu te indrepti (cel putin acum) spre o facultate ce necesita compromisuri mari, pentru ca e clar ca ai nevoie sa faci foarte multe lucruri pe langa facultate pentru a experimenta si a-ti gasi poate vocatia.
      Sunt vorbele unui student in anul 2 ce nu e multumit de facultatea la care este ( Politehnica – Calculatoare) si din punctul meu de vedere nu ar fii o mare problema asta daca facultatea nu mi-ar necesita atat de mult timp, pt ca pt ceea ce simt eu ca vreau sa fac, nu am nevoie neaparata de facultate, totusi mi-ar placea sa termin una de dragul parintilor ce si-au dorit sa fac o facultate, oricare din punctul lor de vedere , numai sa fac una. Deci, ma aflu intr-o situati putin delicata si vad zeci de persoane in jurul meu ce se afla in aceeasi situatie, astfel nu iti face griji pt ca "pierzi un an" nemergand la facultate imediat dupa liceu, anul ala poate insemna multi ani salvati. ASTA E PAREREA MEA, sper ca te-am ajutat. Exista un proiect desfasurat la nivel national de organizatia AIESEC, se numeste Grow si este destinat tuturor liceenilor pentru a le facilita alegerea cat mai buna a facultatii sau a drumului pe care il vor sa il urmeze http://www.growedu.ro/project/

  60. Domnule Pera,ca reguli incalcate;in primul rand sa fiu eu insumi fara compromisuri murdare,si un bine ai venit,ola.Sunto fiinta creata de Dumnezeu.Fac tot ce vreau in limita bunului simt,fara sa deranjezprea mult si cu ajutorul supremului fiindca el e baza.Depinde de ce anume vreau si unde vreau sa ajung.Ca lucruri pozitive sa fiu mai buna mai dreapta mai om in chintesenta mea.Inima mea imi spune multe,bune la momentul oportun,va doresc si voua sa aveti parte de aceasta beatitudine.Cu bine.

  61. Astazi si de acum inainte voi incalca regula de a le face altora pe plac si imi voi face mie pe plac.Ai dreptate, vocea inimii mele urla tot mai tare, incat nu o mai pot ignora.Vreau sa calatoresc,sa vizitez multe locuri noi, sa cunosc oameni noi, sa fac lucruri noi, sa fiu eu.Vreau sa ma eliberez de constrangeri, de limite, sa las in urma tiparul dupa care traiesc si sa am curajul sa ma exprim asa cum sunt eu.Sa renunt la o viata catalogata perfecta de societate si sa imi aleg VIATA PERFECTA pentru mine.Am si inceput sa actionez, astazi am facut primul pas si ma simt mandra de mine.

  62. ''Când ţi se deschid mai multe drumuri şi nu şti pe care să-l alegi, nu merge pe unul la întâmplare, ci aşează-te şi aşteaptă. Respira cu increderea profunda cu care ai respirat in ziua in care ai venit pe lume, nu lasa nimic sa-ti distraga atentia, asteapta si asteapta din nou, ramai in liniste si asculta-ti inima. Si cand iti vorbeste, ridica-te si du-te unde ea te poarta.''
    (Susanna Tamaro)
    Dar ce te faci cand, totusi, mergi unde te indeamna inima si-ti dai seama ca nu e ceea ce sperai ?!

  63. Salutare Pera ce mai faci ? Inima mea imi spune sa zambesc in fiecare zi si asa si fac si sa i ajut pe cei din jurul meu , zilele astea ma indeamna asa cu o seninatate sa merg sa fac un volunatriat departe de tara parca asa trebuie sa fie cu toate ca nu am inceput nici o facultate inca, ai grija de tine .

    1. Buna, daca nu esti sigura in privinta facultatii, voluntariat afara sau un job chiar si aici cred ca te pot ajuta enorma, mai ales daca esti intr-un oras mare. Eu nu am facut asta, iar acum sunt in anul 2 la o facultate ce nu ma multumeste, astfel ma aflu intr-o situatie mai complicata decat cea de dinainte de admitere.

  64. Eu am multe de spus despre asta, ma macina multe si de aceea am decis sa le scriu pe blog ( http://www.afaceri-de-viitor.blogspot.com/ ) .
    Nu vreau neaparat sa cititi ce scriu eu acolo. Vreau sa va spun ca eu am facut intotdeauna numai ce am vrut si acum imi castig painea din afaceri de nisa personale sau de grup (vedeti tot acolo despre ce e vorba) Am o gagica grasa pe care o iubesc enorm , cu care voi avea un copil si cu care ma voi casatori a doua oara in viata mea acum in februarie. Fac calarie, motocros si parapanta. Ma bucur cand gasesc oameni nebuni in viata. Deobicei acesti oameni sunt apreciati post-mortem.

  65. Inima mea imi spune sa renunt la toate viciile pe care le am si sa imi indrept privirea din nou pr cararea pe care propria-mi inima mi-o dicteaza.Sa incerc sa ma impac cat mai bine cu mine insumi renuntand sa caut tot timpul raspunsurile in locurile nepotrivite si sa incerc sa le caut in cel mai potrivit lic,sa incerc sa invat sa imi ascult inima in tot ceea ce fac..Multumesc mult Pera.:)

  66. Hi,
    Daca acum iti scriu acest mesaj ,inseamna ca stau in casa ,la calculator, dupa o zi de munca. Viata mea se imparte de ceva vreme in doua: munca si somn.Nu mai ies din casa decat pt. a cumpara necesarul de hrana,in rest parca imi este frica sa mai ies la o plimbare, la o terasa sau altceva.Cateodata ,cand vine sfarsitul de saptamana ,imi imaginez ca am sa merg in oras ,la un club sau la un film sa ma distrez dupa o saptamana de munca,dar acest plan se naruie intr-o secunda.Dintr-o data mi se face frica, o frica de socializare,de fete,de cum te judeca lumea.Astfel,raman in casa nu numai sarsitul de saptamana ,ci zi de zi spunandu-mi ca "las pe sambata viitoare".Deja am 35 de ani si nu stiu ce viata mai e si asta.La munca sunt foarte exigent cu colegii si subalternii mei,le cer sa fie mult mai constienti de responsabilitatile lor,si ii indemn de la spate sa-si faca datoria,si ma enervez repede.Eu nu eram asa si cu timpul am devenit.Mi-e dor de povesti cu prieteni dragi, de conversatii lungi, sa radem cu lacrimi de poante si de ce ne vine in minte,de o bere la o terasa, de o plimbare prin centru care se lasa cu o shaorma, sa iau aparatul foto si sa fac poze la tot ce misca,sau sa privesc rasaritul pe plaja.Anii parca trec prea repede,si ma gandesc cateodata ca nu sa mai am parte de acele mici placeri de "odinioara". Singuratatea ucide?

  67. Inima mea imi spune Pera sa fac un film despre tot ceea ce vorbesti tu, am si idei, deasemenea….dar cum ma aflu in situatia financiara limitata, ancorata in realitate totusi…pe moment, nu voi reusi acum sa imi ascult inima, daca te intereseaza ideea, Asculta-ti inima si da-mi un mail !

  68. Salut Pera! Citesc fiecare articol insa acum pentru prima data las un comentariu. Eu i-mi ascult inima, si practic intotdeauna fac cum vreau. Acest lucru nu se intimpla de mult, de vre-o 2 ani. insa acum pot spune ca nu regret nimik din ce am facut pina acum,iar inaite deseori regretam cite ceva.Inainte intotdeauna cind actionam ma gindeam ce or sa zica altii, mereu judecam pe cineva, insa acuma actionez fara ca sa ma gindesc la gurile cascate, gindesc altfel.E minunat sa faci ceea ce vrei si vreau sa zik si m-am convins de acest lucru intotdeauna trebuie sa faci asa cum crezi tu, chiar de gresesti. In primul rind astfel ramii impacata cu tine insati, inveti o lectie si inca o data te convingi de credibilitatea oamenilor care te inconjoara. Merci, succese!

  69. Un articol de nota 10! Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest articol, este exact ceea ce am nevoie, exact ceea "ce vrea inima mea să citească" 🙂 . Încă nu am reuşit să parcurg toate articolele, dar cu siguranţă o voi face pentru că pur şi simplu mă animează. Felicitări! 🙂

  70. Desi am citit Alchimistul, am vazut Legendele toamnei, nu prea am inteles care este treaba cu ascultatul inimii, fiindca a mea parea ca tace. Abia acum, dupa ce am nedreptatit-o in fel si chip, a inceput sa urle. Mi-a fost greu dar am inceput sa o urmez. Cred ca cea mai mare realizare din ultima vreme a fost sa redescopar creionele si hartiile … m-am reapucat de desen !!! Ma relaxeaza si ma rupe de lumea sumbra din jur. Urmeaza sa integrez tot mai multe activitati creative in viata mea, fiindca ele ma definesc si fara ele ma simt lipsita de identitate.

  71. Azi am sa ies cu fostul meu iubit in oras si o sa ma distrez indiferent de ce gandesc tot cei din jurul nostru.Am sa incerc sa fiu autentica in orice clipa.
    Inima imi spune ca pot avea orice barbat imi doresc, doar ca nu ma pot hotari 🙂

  72. Cu ceva timp in urma am decis sa-mi urmez inima.Toata adolescenta am ascultat de parinti,n-am facut nimic din ce voiam..Ei mi-au trait anii mei pe care nu-i mai pot recupera vreodata.
    Nu va mai fi asa nicicand,mi-am jurat!
    Imi asum TOATE consecintele care vor rezulta din deciziile mele…
    Un articol EXCELENT ,Pera !!!!

  73. Salut, Pera!
    ti multumesc pentru articol! Pentru mine e cum nu se poate mai nimerit! Azi chiar am ascultat inima, fara sa-mi pese de reguli, de principii, de false "pacate"… Azi chiar mi-am spus "sunt libera cu adevarat!", chiar am simtit ca traiesc si ca pot iubi fara prejudecati, fara limite trasate de altii din jur…si m-am simtit puternica, m-am simtit fericita, am simtit ca renasc.Si chiar nu vreau sa renunt la starea de acum. Pentru ca merit sa fiu "altfel".
    Abia astept articolele tale urmatoare…Revolutia a inceput! Sa mergem pana la capat!
    Cu prietenie, Lavinia

  74. „Nu mai asculta de voci din exterior si pentru odata in viata FA CE VREI TU.”
    bun, m-am hotarat. de acum n-o sa-mi mai pierd vremea citind articole stupide ale unora care au impresia ca stiu mai multe decat oricine. de acum o sa ignor vocile din exterior deci inclusiv vocea din articolul de mai sus si-o sa fac doar ce vreau eu.

  75. hm…desi nu cred ca vei avea timp sa citesti toate mesajele ,o sa scriu mai mult pt mine:)….inima imi urla sa plec din tara…apoi daca as putea sa le urlu romanilor din guvern de undeva de la un post tv:'cretinilor din cauza voastra plec….nu vreau sa platesc datoriile facute de voi,boilor!'…dar din pacate nu s eva putea ca or sa ma aresteze…asa ca raman la nivel de imaginatie:)
    asa…sa pot avea si eu un salariu pt munca de 4 ore si sa traiesc bine,si seara sa fac teatru…meseria mea…pana cand voi castiga suficienti bani pt a renunat la munca de 4 ore de dimineata!Asta imi spune inima…si asta voi face…dar nu inteleg de ce dureaza atat de mult sa-mi implinesc visul asta….din pacate iubesc f mult limba romana…si mi-e f greu sa inteleg ca viata mea va fi in alta limba….pt ca voi pleca sigur…sotul meu e sarac dar american!:)

  76. Inima mea imi spune, ca indiferent de raul pe care mi-l trimite "viata", indiferent de starile de teama, deprimare, frustrare,disperare si inutilitate NU TREBUIE SA RENUNT NICIODATA LA DORINTA DE A LUPTA PENTRU BINELE MEU SI AL ALTORA!

  77. N'am mai citit de ceva vreme un articol asa de rascolitor.Cred ca acest articol il voi scoate pe o foaie si'l voi citi in fiecare dimineatza.Te trezeste din monotonia zilnica..Felicitari !!

  78. Nu mai vreau sa spun buna dimineata,buna ziua,buna seara….vreau sa spun mornin',whats up,hey,rise and shine,go to sleep and dream a sheep :))!
    Simt ca pot face multe ,,foarte multe….visez si totmereu m-am vazut un urias in productia de muzica……ajutand pe toata lumea sa se exprime cu cate-o melodie….
    Vreau sa fac pe toata lumea sa zambeasca…fiind doar eu…..fara sa ma prostesc…fara sa ma zbat…simplu..doar cu prezenta….cum faceam totmereu.:)
    Visez vise visatoare…si totmere am visat…

  79. Aloha!
    Super articolu! Si adevarul e ca de cand am inceput sa imi ascult inima si sa ma indrept spre inclinatiile mele naturale si placeriile mele in acelasi timp (desenul si psihologia) viata mea chiar s-a schimbat in bine. Am un fel de implinire sufleteasca si starea ca fac ceea ce e bine pentru mine chiar daca lumea urla altfel.
    Ce vise am?
    Multe, unele poate chiar prea mari. Vreau sa fac o combinatie intre desen si psiho (ceva nou, original) si sa am o viata implinita si plina de iubire.
    Vreau sa stau la mare o vacanta intreaga de vara. Vreau sa merg in Amsterdam. Vreau sa ma mut singur. Vreau oameni motivati si visatori in jurul meu care sa fie optimisti si vreau si mentori adevarati.
    Vreau multe, dar am nevoie de un time management mai bun pentru toate astea.
    Ai vreun articol pe tema asta?

  80. ati scris foarte frumos si adevarat dar este greu de pus in aplicare asa ceva
    inima mea imi zice multe dar o alta voce un gind ,o frica nu ma lasa sa fac ce-mi spune inima ,aud in permanenta un gind care imi spune numai lucruri urite ca o sa mi se intinple daca fac ce vreau eu
    nu pot sa scap de aceste ginduri urite si pline de frica de spaima ,aceste ginduri false ma conduc ,mie greu sa scap de ele ,sau sa le ignor mi-e imposibil
    mi-as dori din suflet sa pot sa fac cum ziceti sa am puterea asta ,curajul asta dar mie imposibil
    am ginduri care ma tortureaza mereu ,nu le fac eu ,nu sint ale mele ,nu vin de la mine sint false ,nu stiu de unde au aparut ,sint ginduri foarte urite ,ca o sa mor ,ca o sa ramin orb sau alte ginduri urite
    deci daca vreau sa fac ce-mi zice inima nu pot din cauza acestor ginduri
    ajutatima sa scap de aceste ginduri false care imi conduc viata
    multumesc

  81. Am sa sun niste prieteni si in seara asta am sa fac un gratar si un fok de tabara in fatza la paluatul culturii. O sa imi placa la nebunie sa vina politia si sa ma fac ca sunt nebun si nu-l inteleg.Cu siguranta voi aparea si la stiri Dar o sa fie super tare.eventual o sa pun si un afis pe care am sa scriu GANDESTE LIBER,ASCULTA_TI INIMA

  82. Pai de felul meu nu prea respect regulilu altora doar pe ale mele si ma simt din ce in ce mai liber si capabil . Poate tocmai de aceea am impresia ca atrag posibilitatile benefice in viata mea.
    De exemplu acum la 21 ani pot avea LTR cu oricare din one-it-is-urile din trecut(4 la numar)CU ORICARE .Trebuie doar sa aleg una din 4.

  83. Ciao….. mai întai de toate……..citesc toate articolele ta …….insa in general nu raspund……cred ca e o regula nescrisa….asa ca se incalca azi……ce am facut impotriva vocilor exterioare???? Am hotarat sa dau divort dupa 10 de certuri..discutii etc chiar daca toti mi-au spus ca sunt nebuna….m-am mutat din nou in Romania chiar daca toti mi-au spus ca sunt NEBUNA DE LEGAT…m-am mutat la mine acasa chiar daca toti spun ca se sta bine la mama….si nu am TV. chiar daca toata lumea s-a mirat…….comentat etc……pentru azi atat altele pe curand

  84. Spune ce simti, in acel moment, si fii sincer cu tine ce simti. (fara sa presupui ce simte cealalta persoana, si fara sa judeci ce ar putea simti cealalta persoana.). Doar spune care e emotia care o simti, in acel moment. Apoi ca sa fii complet sincer, spune si ce iti doresti sa se intample. (fara sa incerci sa comanzi.)

  85. Eu am o inima foarte sensibila si nu inteleg cum ceilalti oameni pot fi asa de rai, ca niste roboti care nu mai au sentimente si pentru care doar banii conteaza nimic altceva de exemplu un zambet, o vorba buna sau pur si simplu sa se uite la ceilalti oameni.

  86. Minunat articolul tau! Ma bucur ca gasesti puterea si inspiratia divina de a scrie…si nu oricum, ci intr-un mod atat de special.
    Tine-o tot asa! Avem nevoie de imbolduri pozitive !
    Cu drag,
    Mariana

  87. Azi am iesit la alergat…
    pe frigul asta cu toate ca si frate-miu radea de noi mei pantaloni de alergat… dupa 15 minute plamanii vroiau sa sara din cutia toracica sa respire liber…
    Si acum mai simt "durerea" in piept dar e placut si energizant… maine o sa incalc iar regulile ce tin ca nu poti alerga iarna 🙂
    My recent post Cand te-ai lasat provocat ultima data

  88. Va iubesc si citesc fiecare material primit. Simt cum mi se ridica vibratia si sunt in stare sa mut muntii din loc, molipsesc pe toti cei din jur. Din momentul in care am inceput sa ma iubesc si sa ma accept asa cum sunt, descopar in fiecare zi viata, traiesc experiente, primesc lectii de viata si ce imi place cel mai mult este faptul ca reusesc in tot ceea ce imi propun…"In viata nu primesti ceea ce meriti , ci ceea ce negociezi"…asta da provocare. Va pup pe toti.

  89. Foarte fain articolul Pera!
    Ma stimuleaza si ma incarca pozitiv, insa nu stiu cat poate tine pozitivismul acesta la mine. Pe moment ma motiveaza foarte tare si ma face sa sper ca totul poate fi realizabil, ceea ce si cred ca poate fi, insa nu acum.De multe ori, inima mea imi spune ceva si ulterior intervine ratiunea care influentata de parerile celor din jur se innabusa, si astfel visele mele raman vadite intr-un cufar prafuit.Imi doresc sa pot face ceva maret in viata asta. 2 lucruri pe care le-am simtit cu tarie, mergand pana in panzele albe au fost intrarea la facultate si casatoria cu sotul meu care este sufletul meu pereche. De multe ori imi impun sa fiu mai curajoasa si sa infrunt realitatea care e destul de dura si urata in Romania. Cred ca e foarte adevarat ca nu poti sa iti faci un viitor stralucit in Romania si nu exista la fel de multe sanse ca in alta tara. Imi doresc sa fiu la fel ca ambitioasa ca odinioara cand inca eram copil si eram dispusa sa trec peste orice obstacol pentru a-mi atinge scopurile.

  90. Buna Pera!
    Nu stiu cum sa spun dar cand eram trist cu adevarat mai ales in urma unor relatii de iubire nereusite in viata mergeam in camera mea si stateam singur,pe intuneric intins pe canapea si stand si incercand sa-mi limpezesc gandurile candeam intr-o stare de semisomn si de fiecare data visam un tip imbracat in alb care imi punea mana pe umar si-mi soptea la ureche cuvinte de incurajare pe un ton foarte calm,relaxat si sincer chiar zambind.
    Stiu ca pare cam ciudat dar asta cred eu ca este vocea sufletului meu.
    Ca incalcare a unei reguli i-am facut un cadou sorei mele lucru care nu il faceam doar de Craciun, Paste si ziua ei de 7 ani incoace.
    Toate cele bune!

  91. Salut, tocmai ce am terminat de vazut un film, foarte motivant, pe care imi doream sa-l vad demult. Eu am o pasiune pentru aviatie, un domeniu, la care putini indraznesc sa viseze, vreau sa devin pilot iar filmul pe care l-am vazut face referire la doi piloti un baiat si o fata, care isi indeplinesc visul, desi cirucmstantele le erau importiva. Filmul se numeste "Speed and Angels", poate fi vazut si pe youtube pe parti.
    Vizionare placuta !
    My recent post Bine ai venit !

  92. Inima mea imi spune ca am devenit un fel de enciclopedie ambulanta.am citit mult si am aplicat putin.Iar ceea ce am aplicat am facut-o in mod sporardic fara consecventa.E timpul sa fac ordine si sa aplic ceea ce stiu.pentru reusita .O sa tratez totul ca un joc ca o provocare.O sa ma distrez evoluand.De fapt am intaeles ca viata nu este o lupta ea este un joc.Ca in toate jocurile ai nevoie de pasiune, organizare, strategie si nu in ultimul rand de parteneri.
    In conbcluzie accept sa joc jocul tau de-a revolutia e o idee buna si incepe sa-mi placa.Simpt ca daca raman in joc pana la sfarsitul anului voi fi altfel.O sa mai pun o caramida la piramida evolutiei mele.

  93. Inima mea imi spune ca am devenit un fel de enciclopedie ambulanta.am citit mult si am aplicat putin.Iar ceea ce am aplicat am facut-o in mod sporardic fara consecventa.E timpul sa fac ordine si sa aplic ceea ce stiu.pentru reusita .O sa tratez totul ca un joc ca o provocare.O sa ma distrez evoluand.De fapt am intaeles ca viata nu este o lupta ea este un joc.Ca in toate jocurile ai nevoie de pasiune, organizare, strategie si nu in ultimul rand de parteneri.

  94. "Stai linistit si totul va fi bine". Un barbat adevarat! Sa traiesc fericit si fierbinte! Sa ajung la visurile mele!

  95. Este un articol superb merita nota 10.Problema cea mai mare la multi sunt parintii si scoala.Eu inainte sa citesc pe arta seductiei si acum aici eu nu aveam un vis,nu stiam care e scopul meu si nici macar ce talente am.Eram un negativist,ma consideram urat si fara pic de valoare.Am avut noroc ca am invatat sa nu ascult de cei din jur,daca simt ca pot sa fac ceva nu ma las pana nu incerc.Au ras multi de mine cand am incercat sa fac ceva ce ei nu credeau ca resesc,de multe ori am plans ca nu ma incuraja nimeni,dar dupa fiecare jignbire si plans eram altul,eram ca nou si ma incurajam singur.Stiam doar ca am o ambitie de fier si ca tot ce vreau resesc,in rest eram praf la tot.Stateam si ma jucam toata ziua.

  96. Parintii nu miau spus sami urmez visele,nici macar nu mau intrebat daca am vreunul,la scoala nici nu ti se spune macar sa faci ce iti place in viata.La scoala eram si sunt cel mai nebun din scoala pentru ca sunt impotriva la toti profesorii ca nu ne invata ceva bun.La toti le zic ca decat o ora de teorie mai bine near ajuta cu o lectie de viata.Dar sunt singuru si nu iau in considera ce zic eu.Sunt un alt om.Am vise,am un scop,stiu care sunt talentele mele,sunt optimist sunt alta persoana in corpul aceleasi.Toti care imi zic de cate unul si altul ca ala e asa si etc le zic sa nui mai judece,incerc sai invat sa vada viata altfel,dar sunt parintii si scoala care ai pune mereu sa gandeasca ca pana acum.Dar asta e cine vrea ceva de la viata poate sa se educe,cine nu asta e.Tot respectul Pera si mult noroc.Nu ma lasa sal pun pe to.

  97. Gandul ca nu avem nici un ban , gandul ca sotul nu are servici, gandul ca afacerea nu merge a devenit o regula . In fiecare dimineata cand deschid ochii imi vin automat in minte aceste ganduri si s-a dus buna dispozitie . Voi incalca aceasta regula si nu ma voi mai gandi deloc la aceste aspecte . Seara voi face o baie parfumata si il voi iubi pe sotul meu cum nu am mai facut-o demult , cu pasiune . Nu cred ca merita sa il invinovatesc si sa-l pedepsesc pentru situatia noastra actuala . Simt ca atitudinea mea il descurajeaza . Am gresit in comportamentul meu fata de el. Ce imi spune inima – " da vei reusi anul asta sa ai ceea ce ti-ai propus ? Vei avea o afacere adevarata . Ti se va realiza visul , vei fi inconjurata de copii , te vei bucura de prezenta si fericirea lor . Abia astept .

  98. Stii, cred ca am avut mari probleme pana sa incep sa te citesc pe tine Pera. De cate ori imi asculatm inima , nu era bine. Intram in relatii care se sfarseau cu suferinta mea. Acum cand te am pe tine, sunt altfel, mi-am schimbat stilul de viata, nu foarte mult, cat as vrea. Am 2 fetite pe care mi le cresc singura si nu pot dedica tot timpul si banii sa fac ceea ce imi doresc . Incerc propria afacere dar greu, ptr ca am si serviciu. Imi trebuie bani siguri, dar cu ajutorul tau voi ajunge acolo unde vreau. Stii printre multe visuri, am unul despre care vreau sa imi spui daca este ok, sau sunt nebuna: imi doresc foarte mult ca atunci cand voi avea posibilitati sa cresc 10 bebeci orfani.

  99. Buna,
    Mi-am ignorat foarte mult inima in ultimii ani datorita celor din exterior, desi ajunsese sa urle in urechile mele si o ascultam cu cea mai mare placere, dar dupa ce am fost nevoita sa imi separ viata de "iubirea vietii mele" si sa imi reconstruiesc viitorul fara el langa mine am inceput sa ma prefac ca nu mai aud ce spune inima. Iar la capitolul vocatie m-am lasat influentata de cei din jur si acum realizez ca am facut o mare prostie. Sper sa nu fie prea tarziu. Eu si inima mea stim ca sunt o persoana puternica, extraordinara si am sa fac tot posibilul sa ajung unde imi doresc cu adevarat si nu mai auzim cand cei din jur ne spun ca visam si nu vom putea ajunge pana acolo si sa ne multumim cu putin.

  100. Da aici e adevar pur inima vorbeste pentru tine,implace enorm ce imi citesc ochisi avem dreptul sa transformam vechiul in nou,imi plac relatiile de suflet, lungimea de unda la plan interior,sustinerea reciproca a scari de valori,revarsarea din prea plinul inimi ,armonia naturi si iubirea universala.Stiu ca nu trebue sa subapreciezi pe nimeni indiferent de varsta,sa fi atent la cuvinte si ce vezi tu in spatele lor,si amintirile frumoase cat si imaginile cu sunete armonioase sunt luate cu tine in vesnicie.Alchimia este tradusa prin expresia sa renasti din propria cenusa.Sa ne auzim si sa ne vedem cu bine .

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.