Potentialul tau ascuns si punctele tale forte – Testul Myers-Briggs

Testul Myers Briggs este un test minunat, pentru ca se bazeaza pe descoperirile unuia dintre cei mai buni psihologi din lume, Carl Gustav Jung.

Nu am sa te obosesc cu amanunte despre istoria psihologiei. Daca te intereseaza poti afla foarte multe cautand pe google dupa cuvintele cheie: Jung, personalitate, Myers Briggs.

Vreau sa trecem cat mai repede la partea practica.

Cand am citit despre acest test si mi-am aflat tipul de personalitate, dupa ce am citit interpretarea m-au trecut fiorii. Este un excelent instrument de autocunoastere si mai ales de cunoastere a nevoilor celorlalti. Fiecare om este o fiinta unica si irepetabila, insa avem si multe trasaturi comune.

Sper ca dupa acest test sa patesti ca mine. Adica sa afli despre tine in 15 minute mai multe lucruri decat ai aflat in intreaga ta viata. Sa descoperi de ce faci anumite lucruri, de ce te comporti intr-un anume fel in anumite situatii, de ce ai anumite preferinte si pasiuni, de ce preferi compania unor oameni in dauna altora.

Mai mult, sa incepi sa ii intelegi pe ceilalti.

Ca sa nu o lungim mult si sa ai ocazia sa ai aceasta experienta cat mai repede, am sa explic in continuare cum se poate face testul si cum se poate citi interpretarea in limba engleza si in romana. In engleza e un pic mai comod, in romana necesita 10 minute mai mult.

In limba engleza:

Pasul 1Efectuarea testului apasand acest link!

Pasul 2 – Interpretarea

Dupa ce ai ales o varianta de raspuns la cele 72 de intrebari iti va aparea un raspuns care arata asa:

YOUR TYPE IS: ”ABCD”

Unde, in loc de ABCD, vor fi 4 litere care semnifica tipul tau de personalitate.

Apoi poti citi imediat urmatoarele lucruri, pe aceeasi pagina pe care afli tipul tau de personalitate:

– descrierea tipului tau dupa D.Keirsey

– identificarea carierei potrivite conform Indicatorului de Cariera.

– inca o descriere a tipului tau dupa J.Butt si M.M.Heiss

– iar la urma personalitati faimoase din acelasi tip cu tine

In continuare, trebuie sa citesti diversele intepretari care sunt date tipului tau, iar eu am sa pun in continuare linkurile pe care eu le consider utile, dar tu poti sa cauti mai mult despre tipul tau pe google, daca ti-am trezit curiozitatea.

Toate interpretarile sunt in limba engleza, daca doresti in limba romana vei avea mai jos linkurile pentru interpretari in limba romana.

Asadar, dupa ce cunosti cele 4 litere care simbolizeaza profilul tau, intri la linkurile de mai jos si citesti sectiunea corespunzatoare tipului tau

Cum e sa fii tu. – Alege-ti tipul din meniul de sus si citeste despre cum esti tu

Descrierea celor 16 tipuri – O foarte buna descriere a tipurilor si linkuri foarte utile catre alte resurse gratuite.

O descriere mai poetica a celor 16 tipuri – cu citate din opere literare si foarte bine documentat

TESTUL MYERS BRIGGS IN LIMBA ROMANA

Exista 3 foi:

– foaia de intrebari, cu 32 de intrebari

– foaia de raspuns in care se noteaza punctele acordate la fiecare raspuns

– foaia de calculare a scorului si aflarea tipului de personalitate

Deosebirea dintre limba engleza si romana este urmatoarea:

Exista 16 litere care combinate deu diferitele tipuri de personalitate:

In limba engleza literele reprezinta:

E – Extraversion

I– Intraversion

S– senzation

N– iNtuition

T– Thinking

F – Feeling

J – Judging

P – Perceiving

In limba romana:

E – Extraversie

I – Introversie

S – Senzatie

N – iNtuitie

G – Gandire

E – Emotie

J – Judecata

P – Perceptie

Aceasta mentiune este necesara pentru a elimina confuziile ce pot aparea atunci cand se face testul intr o anumita limba si se cauta intepretarea in alta limba.

Asadar, daca in engleza sa zicem ca avem tipul INFP in limba romana acesta este INEP.

Fisa de intrebari:

In aceasta prima fisa, avem intrebarile. La fiecare intrebare avem varianta a si b si trebuie sa acorzi 5 puncte impartite la fiecare intrebare in felul urmator:

La prima intrebare, eu as pune 4 puncte pentru a si mai ramane 1 punct pe care il acord automat la b, pentru ca suma lor sa fie 5.

La intrebarea 2, as acorda 3 puncte pentru a si mai raman 2 puncte pentru ca suma sa dea 5, pe care le acord automat la b.

Ok.

Mai departe, notez toate aceste puncte pe care le acord in foaia 2, foaia de raspunsuri.

Foaia de raspunsuri:

Dupa cele 32 de intrebari urmeaza sa aflam tipul de personalitate astfel:

Fisa de calculare a scorurilor

Exemplu:

Pentru a afla in ce masura sunt introvertit si in ce masura extravertit, adun punctele care imi calculeaza extraversiunea, si anume intrebarile 1A, 5B, 9B, 13B, 17B, 17B, 21A, 25A, 29A iar suma lor imi da 24, ca in imagine. Asadar, dupa calcule, rezulta ca am 24 de puncte la Extraversiune si 16 la Introversiune, ceea ce inseamna ca prima litera din cele 4 care determina tipul meu este E.

Aceeasi metoda se aplica la celalate perechi pana avem 4 litere.

Apoi, avem interpretarea:

Interpretarea in limba romana

Pentru a elimina confuziile trebuie sa fac urmatoarele precizari. Pagina de web pe care vei gasi intepretarea tipului tau de personalitate in limba romana, este o pagina scrisa de straini, asa ca exista unele greseli gramaticale, dar este o intepretarea psihologica foarte prefesionista. Pentru a citi interpretarea, va trebui sa iti alegi din meniul de sus conform tipului tau, in felul urmator:

Extravert etico-intuitiv – ENFj

Extravert etico-senzorial – ESFj

Extravert intuitivo-logic – ENTp

Extravert intuitivo-etic – ENFp

Extravert logico-intuitiv – ENTj

Extravert logico-senzorial – ESTj

Extravert senzorialo-etic – ESFp

Extravert senzorialo-logic – ESTp

Introvert etico-intuitiv – INFj

Introvert etico-senzorial – ISFj

Introvert intuitivo-logic – INTp

Introvert intuitivo-etic – INFp

Introvert logico-intuitiv – INTj

Introvert logico-senzorial – ISTj

Introvert senzorialo-etic – ISFp

Introvert senzorialo-logic – ISTp

 

 

Carti recomandate

http://www.librarie.net/carte.php?nia=376&id=55696

Aplicatii practice ale acestui test in viata fiecaruia dintre noi sunt in:

Seductie, atractie si relatii. Te ajuta foarte mult in intelegera nevoilor tale si a preferintelor persoanelor de care esti interesat. Intelegand nevoile persoanelor de sex opus poti deveni o arma letala in seductie 🙂

Viata profesionala, cariera. Daca stiam de testul asta demult o luam pe calea cea buna si nu pierdeam 5 ani din viata facand ceva total nepotrivit, pe calea grea.

Intelegerea celor din jur. E cea mai importante abilitate sociala. Sa intelegi de ce unii prefera canapeaua si prietenii in cerc restrans in dauna discotecii.

ATENTIE!

Cand iti afli tipul inseamna ca acele caracteristici sunt dominante la tine, punctele tale forte. Dar asta nu inseamna ca nu iti poti educa opusul, punctele tale slabe. Un introvertit niciodata nu va deveni extravertit dar se poate educa incat sa se poata simti bine in grupuri sociale si cu lume noua si necunoscuta in jurul sau.

E nevoie de dedicatie, timp si energie pentru a aprofunda aceste lucruri, insa pot spune ca in anii de cand studiez psihologia e una dintre cele mai valoroase resurse si unelte de autocunoastere si cunoastere a celor din jur.

Cred ca am pus in acest email tot ce e nevoie pentru un inceput in forta. Mai mult depinde de tine.

 

Daca doresti sa comanzi cartea ”Personalitate alfa” – o poti face aici

Pe curand,

Novacovici Pera

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

170 de răspunsuri

  1. este posibil ca rezultatul sa fie eronat, din cauza englezei mele nesatisfacatoare….cred ca ar fi ok daca l-as face si in romana, cu multumiri….

  2. wow ! mi-a confirmat multe din ce stiam deja sau credeam … si se pare ca am ales bine psihologia 🙂 INFJ
    bestial testul. am gasit o groaza de citit si o sa caut in continuare, multumesc mult !

  3. As vrea si eu testul in romana , te rog… Multumesc anticipat… multumesc pt tot ce faci pt noi ….chiar acum sunt in cautarea vocatiei , mi-ar fi de ajutor testul acesta…

  4. INGP – Arhitectul
    Fiecare carcateristica pusa in acea descriere este adevarata, chiar imi place sa structurez, sa analizez si sa fac planuri elaborate.Ma simt mult mai bine acum ca stiu absolut sigur care e tipul meu psihologic!

  5. Si totusi… acest test in limba romana, unde poate fi gasit? Din moment ce atat de multa lume te-a rugat sa il postezi si in varianta tradusa, de ce nu il putem gasi pe site-ul tau?
    Astept un raspuns, multumesc!

  6. multumim pentru informatii, dar adresa unde ati postat destul nu functioneaza. Daca se poate remedia aceasta problema, ne-ati ajuta mult.

  7. Vreau si eu testul in limba romana. Pera linkul acela de mai sus nu functioneaza. Ti-am scris si de pe email ca vreau testul, astept…

  8. am incercat sa ma inregistrez si la partea" sa vedem daca esti om",probabil trebuia sa introduc un cod ales aleatos,nu imi apare nimic,deci nu ma pot inregistra sa mi pot face testul.
    V as multumi daca m ati putea ajuta!

  9. BUNA PERA!
    EU AM REALIZAT TESTUL MYERS-BRIGS IN LIMBA ENGLEZA SI REZULTATUL MEU ESTE ENFJ, IAR LA TESTUL DE AUTO-MOTIVATIE AM 51 PUNCTE , SI AS DORI SA FAC TESTUL MYERS-BRIGS SI N ROMANA SA -MI DAU SEAMA DACA SUNT IDENTICE REZULTATELE SAU O SA DIFERE.
    POTI SA-MI TRIMITI PE ADRESA MEA DE E-MAIL TESTUL IN ROMANA?
    MULTUMESC ANTICIPAT.

  10. Vreau sa-mi trimiti si mie testul myers-briggs in limba romana , vreau sa stiu la ce nivel ma aflu,am ajuns la concluzia ca, nu ma cunosc deloc,vreau sa ma schimb!

  11. BUNA. ITI SCRIU SI EU ACEEASI RUGAMINTE CA SI CEILALTI. IMI TRIMITI TE ROG SI MIE TESTUL MYERS BRIGGS IN LIMBA ROMANA? MULTUMESC ANTICIPAT SI MULT SUCCES IN CONTINUARE! ANGI

  12. am primit cel mai frumos cadou de Craciun,cartea ta 🙂 acum o citesc si as vrea sa te rog daca ai putea sa mi dai si mie testul in limba romana.multumesc

  13. Buna Pera. La fel ca si toti ceilalti, as dori sa primesc si eu testul Myers Bryiggs in limba romana. Mersi anticipat.

  14. Buna Pera , este primul meu feed-back , desi iti citesc aproape toate articolele in ultima vreme. Am facut testul si a iesit: ISTJ , am descoperit foarte multe lucruri despre mine . Iti multumesc foarte mult ca m-ai ajuta sa ma descopar cu acest test.
    Toate cele bune

  15. Aa face testul, dar unde sunt cele 32 de intrebari in limba romana?
    Zau, ca nu vad fisa… . Oare nu am inteles bine?

  16. Buna… deci wow, a iesit ceva super !!!!! ma regasesc 100 % in descrierea care a reiesit in urma testului… de unele calitati/defecte eram si sunt constienta, pe altele de abia acum le-am constientizat !!! simt de parca mi s-ar fi deschis ochii laaaaaarg !!! foarte bun si realist testul si descrierea personalitatii, mi se potriveste !

  17. Eu sunt ENTj..am citit descrierile atat in romana cat si in engleza si am vazut ca toate mi se potrivesc perfect , ca sa nu mai spun ca domeniile in care spune acolo ca ma descurc sunt exact domeniile care imi plac si domeniile in care ma gandeam sa intru…extraordinar articol…multumesc frumos dl-e Navacovici 🙂 😀

  18. Buna, Pera! Ce bine imi pare ca te-am cunoscut! Multumesc pentru toate lucrurile frumoase pe care le oferi si iti doresc mult succes! As dori si eu testul Myers Bryggs in limba romana, multumesc frumos!

  19. Buna Pera,
    Imi place foarte mult tot ceea ce faci. Ai toata admiratia mea, pentru ca ai stiut sa-ti gasesti menirea si pentru ca ai facut-o singur, cu toata lumea impotriva ta. Esti tare!
    Succes in continuare!
    Cu drag, Mariana
    P.S. As vrea si eu testul in limba romana.

  20. Ce naiba, oameni buni?Macar engleza sa stiti, ce atata cersiti testul in romana?Pe bune acuma ca e enervant.Cere unu’, cer inca 100.

  21. pt anna…draga mea pentru ca simplul fapt suntem romani ,cerem in romana testul…de ce ar trebui sa stim cu totii lb engleza?

  22. vreau varianta in lb. romana ( nu am intele cum se calculeaza punctajul ( suma ) pentru cele 4 litere ; te rog sa ma ajuti ; multumesc !

  23. VREAU TESTUL IN LIMBA MYERs BRIGGS IN LIMBA ROMANA
    GRRR
    Am iesit INFJ dar la alt test am iesit INTJ… offf… as face testul de mai multe ori, cu toate intrebarile posibile.
    P.S. foarte frumso site-ul de dezvoltare personala. L-am pus la RSS! In viitorul apropiat o sa fac si eu un site de genul asta. To teach is to learn twice!
    Intre timp, draga suflet, iti urez toate cele bune!

  24. Foarte bun testul, rezultatul a iesit exact asa cum este firea mea. ISFJ este rezultatul meu.
    Atitudinea introvertita se refera la faptul ca ISFJ este rezervat si tacut. In general prefera sa interactioneze doar cu un cerc restrans de prieteni decat cu un cerc larg de cunostinte, iar intalnirile sociale ii epuizeaza – in timp ce extrovertitii se energizeaza.
    • Senzorial si nu intuitiv: tipul ISFJ are o gandire mai mult concreta decat abstracta. Isi concentreaza atentia pe detalii decat pe imaginea de ansamblu, pe realitatea imediata decat pe viitoare posibilitati.
    • Afectiv fata de reflexiv: pentru ISFJ preferintele personale sunt mai valoroase decat argumentele obiective. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie consideratiilor sociale decat logicii.
    • Judecativ in loc de perceptiv: de obicei ISFJ isi planifica activitatile si ia decizii din timp. Faptul ca stiu dinainte ce urmeaza le confera un sentiment de control a situatiei.
    Aproximativ 6% din populatie este tipul ISFJ. Acestia sunt foarte loiali, iar locul de munca ocupa un loc foarte important in viata lor, fiind motivati de necesitatea de a-i ajuta pe ceilalti. Este cel mai putin orientat catre placere in viata, dintre toate cele 16 tipuri de personalitate.
    ISFJ sunt ingrijitori muncitori, loiali traditiilor si organizatiilor. Au simt practic dar si compasiune si iau in serios valorile personale: pastrarea armoniei si a relatiilor de cooperare. Isi doresc stabilitate si durabilitate in relatii si sunt devotati familiei. Au un interes deosebit in pastrarea si respectarea traditiilor si valorilor vechi.
    Tipul ISFJ respecta autoritatea si are tendinta de a adopta opiniile si dorintele celorlalti. La locul de munca ofera servicii standardizate. Dezordinea si schimbarea figurii autoritare poate produce stres. In aceste momente simte nevoia sa fie mai direct cu ceilalti, pentru ca acestia sa nu profite de bunatatea si sensibilitatea sa. Daca cineva profita de el, tipul ISFJ devine furios si pizmas, insa neaga aceste sentimente. Negarea duce la agravarea situatiei si la acumularea sentimentelor negative, pana cand ISFJ se simte nesigur de statutul sau. Aceasta il face sa fie ingrijorat in exces.
    Daca situatia stresanta se prelungeste, ISFJ devine anxios. Teama ca lucrurile vor scapa de sub control se transforma in panica si oroare, iar simptomele fizice asociate cu anxietatea il vor imobiliza. Situatia evolueaza pana in momentul in care nu isi mai poate asuma responsabilitatile si ii neglijeaza pe ceilalti.

  25. Salut,Pera!Nu stiu ce timp de personalitate am,asta daca mi se potriveste unul perfect (cred ca sunt 3-4 de fapt).Sunt pragmatic,urasc teoria abstracta,tot ce e nefolositor in viitorul apropiat (nu ma ajuta sa-mi ating obiectivele),dar sunt si visator,puternic orientat spre viitor si tind sa fac strategii, planuri,in cele mai mici detalii pentru viitor.Sunt un perfectionist,independent,meticulos,autodidact(cu o dorinta vesnica de a evolua si de a invata),atent la detalii,curios,nonconformist(„sa fi bine adaptat la o societate profund anormala,nu este un semn de sanatate”),calm(daca nu ma superi),creativ,organizat,disciplinat,serios(dar cu simtul umorului),retrospectiv,introspectiv,cu o minte deschisa.Lumineaza-ma,te rog!Ar trebui sa faca un nou tip de personalitate pentru mine?:D
    P.S. Sunt introvertit! 🙂

  26. Am fost uluita de descrierea tipului de personalitate. Am inteles resursele naturale si faptul ca pe unele nu le acceptam sau nu le vedeam. Da!

  27. 544492 937038Hello! I just now would choose to supply a enormous thumbs up with the great data you could have here within this post. I is going to be coming back to your weblog website for additional soon. 180852

  28. Buna,

    Sunt studenta la Psihologie, anul 3. Urmeaza sa imi dau licenta si am ales ca tema Corelatia intre tipurile de personalitate si alegerea tipului de terapie ca profesie. As vrea sa aplic testul Myers Briggs. Ma poti ajuta, te rog, cu varianta in romana?

    Multumesc,
    Ioana

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.