Provocarea de a nu mai lucra pentru altii

Link-ul cu cei 5 pasi pentru a avea cel mai bun an al tau din viata, de care vorbeste Pepe in video numarul 2, este aici: http://www.youtube.com/watch?v=OYlvYOhI-q8&feature=player_embedded

Ceau

In weekend am reusit sa ies in prima zi a sezonului de rafting.

A fost o iesire care mi-a adus aminte de cat de vital
este sa iesim in natura. Insa despre asta in alt material.

Pe drumul de 120 de kilometrii din Timisoara pana in
Sasca Montana am avut niste discutii super-interesante cu
Peter Gropsian ( Pepe) despre cum a fost viata lui
de la 17 ani de cand s-a hotarat sa nu mai lucreze pentru altii.

Nu a fost usoara si m-am gandit sa ii iau un interviu ca sa
impartaseasca lectiile cu cei din comunitatea noastra.

L-am filmat in timp ce conducea.

Pentru cine nu stie, Pepe este omul care mi-a salvat sufletul
atunci cand in anul 3 de Politehnica trecusera 5 ani de cand
iesisem in natura, intr-o excursie.

Credeam ca tot ce conteaza e sa stai la calculator si sa lucrezi
ca un dement pana cand iti atingi scopurile.

Ce am aflat apoi e ca daca te ocupi si de sufletul tau,
scopurile le atingi mult mai usor.

Asadar, am discutat cu Pepe despre:

– ce dificultati ai in momentul in care te hotaresti sa nu mai lucrezi
pentru altii pentru bani
– care e atitudinea potrivita cand esti falit si nu ai bani
– cum se face diferenta in visuri si scopuri care devin realitate
– cum sa tratezi datoriile pe care le ai acum astfel incat sa nu iti distruga viata
– importanta miscarii fizice

Astept sa imi lasi un comentariu despre lucrurile pe care le-am discutat in interviu si
ce anume ti-ar place sa abordam intr-un material urmator.
 
Daca ai intrebari pentru Pepe le poti lasa tot in comentariu si el se va uita si
iti va raspunde personal.
 
Cu drag,
Pera Novacovici
 
Articole asemanatoare:
 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

22 de răspunsuri

  1. Mi-a placut interviul, mai ales partea cu bicicleta 🙂 dar is foarte curios sa aflu de la Pepe care a fost momentul decisiv in care a spus 'gata. vreau sa fiu pe banii mei,sa fiu liber' , cum ai gandit in mintea ta planul si cum ai trecut de la teorie la practica

    1. Alex,
      acum un an, eram falit, fara incredere, nu reuseam sa vand un creion, eram gras ca un porc, minus 1800 de euro, trei afaceri care ma costau si nu imi aduceau bani, practic imi aduceau pierderi luna de luna si prietena pe care o iubeam ca un nebun mi-a dat papucii (nici nu ma mir), in aproape toate domeniile eram la pamant. Din conceptie sunt pozitiv, stiu ca atitudinea face totul, dar nu aveam o atitudine buna si nici nu actionam in vreo directie. Mi-am dat seama, ma cunosteam suficent de bine ca sa-mi dau seama de asta. Atunci am inceput "reconstructia".
      Am auzit o fraza ca "Drumul spre iad este pavat cu intentii bune", fraza care m-a determinat sa constietizez ca eram plin cu intentii bune, dar nu actionam. Am luat decizia sa indrept situatia si sa ajung la punctul zero. M-a ajutat foarte mult sa imi scriu zi de zi micile victorii: gen am sunat un client important, sau am avut cutare rezultat, am reusit sa slabesc 2 kg, etc., victorii care imi aduceau energie pozitiva si usor usor am reusit sa am o atitudine pozitiva. Dar apoi am fost din nou parasit de urmatoarea prietena, apoi mi-a murit bunicul, dar nu am lasat nici unul din aceste evenimente sa ma doboare.
      Alte cateva fraze care m-au ajutat: "Dupa ploaie, iese soarele." si "Am pierdut o lupta dar nu si razboiul", apoi m-a ajutat incredrea sorei mele in mine, care m-a sprijinit prin cateva cuvinte de suflet scrise pe un plic pe care l-am gasit intr-o seara pe birou: "Capul sus, uita tot ce-i in jurul tau si concentreaza-te sa ai rezultate!! Ori faci ceva cu ideile tale, ori o lasi balta, pentru ca stii si tu ca asa nu mai merge. Te pup si ai grija de tine. Ia-ti inima in dinti si dovedeste-ne ca tot ce ai propmis poate deveni realitate. Am incredere in tine! Zuza" Cu aceste cuvinte de incurajare am mers inainte si desi am mai cazut de multe ori in genunchi, m-am ridicat si am continuat pentru a-mi trasfrma visurile in realitate. In speranta ca v-am putut fi de ajutor, va pup pe toti si mult succes in tot ceea ce intreprindeti. Pepe

  2. Va admir pe amandoi pentru modul in care ganditi si actionati . Am si eu 30 de ani ai mi-a trebuit ceva vreme sa inteleg ca primul pas in a realiza ceva este ”sa fii in mintea ta acolo” unde iti propui sa fii si apoi ”vei avea”.
    Din pacate de prea multe ori am gandit invers: dupa ce voi avea ceva voi fii cineva. Si chiar nu a functionat ci am fost mai mereu frustrata.
    Iti multumesc Pera pentru motivatia pe care mi-ai dat-o in viata. De exemplu m-am mobilizat si am mers la sala (dupa ce am facut o pauza de 2 ani) iar acum sunt mândra de mine si ma simt excelent. Deocamdata sunt in faza de ”platou” in ceea ce priveste rezultatele tangibile dar nu ma las.
    Iti multumesc si spor la treaba.

  3. Foarte Bun Video.
    Nu le am bine cu engleza. Poti sa atasezi si wordu" lui Pepe din video-ul pe carea cesta l-a indicat.

  4. SUPERB!
    CINE ARE INCREDERE ARE TOT!
    DAR, PEPE, AJUTA-MA CU UN RASPUNS; SE POATE LA ORICE VARSTA SA AI …CURAJ, ELAN,ETC., CHIAR DACA IN JUR EXISTA PERSONAJE NEGATIVE?
    TU CE ZICI?
    MULTUMIRI SI NUMAI BINE, LUMI

    1. Lumi, persoane negative vor exista tot timpul, insa tu alegi daca iti vei petrece timpul alaturi de ele, eu personal mi-am facut curatenie si am ales persoanele alaturi de care imi petrec timpul.
      Un exemplu scurt, am observat ca la fiecare intalnire pe care o aveam cu bunicii, ei deveneau tare negativi si imi sugeau cu paiul toata energia pozitiva si plecam de la intalnirile cu ei numai cu gramezi de nervi. Totusi, am observat ca aproape in toate cazurile in primele 10 min erau bucurosi si dragastosi si pozitivi. De atunci intalnirile cu ei sunt scurte si dese si nu dureaza mai mult de 10 minute. De atunci plecam de la intalnirile cu ei incarcat cu energie pozitiva. Dupa cum vezi unele strategii punctuale pot avea succes, dar cu siguranta mai sunt si altele care pot functiona.
      Succesul nu are varsta. Succesul il faci cu mainile tale indiferent de varsta pe care o ai, cunosc copii de succes, tineri de succes, si oameni mai putin tineri care dupa varsat de 70 de ani au hotarat sa urce pe culmile succesului, imi amintesc de un nene care avea vreo 75 de ani, nu a facut sport niciodata pana la acea varsta si a hotarat sa practice sport pana la adanci batraneti. Intre varsta de 75 si 92 de ani, cand acesta s-a stins, programul lui zilnic de sport era: 1 ora de biciclit pana la un ponton unde isi lua caiacul si vaslea 2 ore, 2o km de alergat si inca 1 ora de biciclit pana acasa.
      Am citit acum cateva zile ca un baiat de 14 ani a urcat pe Everest!
      Mult succes Lumi!

  5. Da…mare dreptate….chiar asa e cum zice soferu….si eu fac ce zice el in clipu asta…am citit SUCCESUL IN VIATA DE BRIAN TRACY SI CATEVA CARTI DE PAVEL CORUT in care este descris succesul si modalitatile de atingere a acestuia. DECI SCRIE-TI VISELE SI ELE VOR DEVENI SCOPURI REALIZABILE!!! AI INCREDERE IN TINE SI VEI REUSI! SUCCES!

  6. Ca subiect legat de acest filmulet,pot oare oameni sa traiasca in mijlocul naturi rupti de poluarea fonica ,decibeli si multe altele si fara a lua contact o perioada de vreme cu apropiati lor,ar fi o oportunitate de a ne descoperi mai multe la noi,si ce concluzi vor trage dupa asta.

  7. Salutare si felicitari inca odata pentru materialul de calitate postat.
    As vrea sa-l intreb pe Pepe cateva detalii legate de vizualizare, deoarece de mai bine de 3 ani folosesc Legea Atractiei dar rezultatele apar aleator, imi lipseste un element cheie: focalizarea pe vise. Sunt curios prin ce metoda a abordat Pepe acest aspect.
    Mersi anticipat si mult succes in continuare!
    My recent post Geanta de salvare

    1. Radu,
      Iata o fraza pe care o citesc aproape in fiecare zi (imi doresc sa o citesc zilnic) inca de la inceputul anului 2011:
      "Sunt chemat sa vin sa-mi indeplinesc visul. Il privesc ca pe un avans. In timp ce continui sa platesc pretul, adica sa servesc mai multi oameni si sa-mi ating scopurile, orice mi s-ar cere, visul meu va fi platit pana la urma in totalitate si va deveni parte din realitate. Va fi al meu. Apoi voi putea avea un vis si mai important si o voi face din nou. Imi transform viata intr-o aventura."
      apoi imi citesc scopurile, asta ma face sa imi reamintesc mereu ce este important in viata mea, zilnic mai adaug cate ceva la lista, mai pun o data limita la un scop, caut mai multe informatii despre acel scop/vis. De exemplu cand mi-am scris ca imi doresc o bicicelta, m-am gandit ca imi trebuie un portbagaj pentru biciclete si unul al masinii pe care se pune portbagajul de bicicleta. Am inceput sa caut pe net, am gasit distribuitori, am vazut poze, am vazut portbagaje live, am mers la reprezentanta, am aflat costuri etc. Acelasi lucru am facut si cu bicicleta, apoi mi-am facut un buget si de indata ce am avut banii cu doua saptamani inainte de data scrisa in dreptul scopului, m-am dus si mi le-am cumparat.
      Nu pot sa spun ca am vizualizat PERFECT, adica sunt sigur ca as fi putut face mai mult dar a fost suficient pentru aceste vis, bicicleta, dar din cate vad vizualizarea trebuie sa fie direct proportionala cu marimea visului.
      Pot sa spun ca sunt doar un "proaspat aplicant" al vizualizarii si ca fara vizualizare nu functiona si ca o data ce am inceput sa vizualizez scopurile au inceput sa fie bifate.
      Mult succes in tot ce faci Radu, vizualizarea este un proces, un obicei care se invata, incepe cu lucruri mici si treci apoi la cele mari.
      My recent post Required equipment fot the Equilibrium TEAM events

  8. Extraordinar materialul si adevarat,pot spune ca si eu cand am vizualizat ce bine ma simteam daca as realiza un vis iti da energie si determinare multa si mai devreme sau mai tarziu ai posibilitatea de ati realiza visul. Pe mine m-ar interesa modul de gandire ….pt a-mi bucura sufletul am nevoie de bani pt familie,caiac,undita,masina si altele si stiu k atunci cand alergi sa faci bani nu-i faci! Nu poti sa te hranesti doar cu vise e vital sa le si realizezi ….deci cum faci bani? Astept si urmatoarele materiale.Va salut si felicitari inca odata ,numai bine!
    My recent post Provocarea de a nu mai lucra pentru altii

  9. E un scump Pepe..e atat de viu ,sincer si deschis ca nu ai cum sa nu-l crezi..iti incalzeste sufletul cand vorbeste!
    SI EU AM NEVOIE DE LINK IN ROMANA DACA AVETI CUM…asa inteleg pe sarite si as avea nevoie EXACT CEEA CE SPUNE!
    MULTUMESC,Bravo amandoura!!!!!!!!!!

    1. Silviana,
      Multumesc pentru sinceritate. Aici gasesti in romana filmul tradus:
      Cum sa faci ca anul acesta sa fie CEL MAI BUN AN de pana acum?
      Iata 5 PASI ca noul an sa fie cel mai bun de pana acum
      1. CELEBRAREA
      Scrie un inventariu al succeselor, victoriilor, realizarilor si momentelor speciale
      din ultimul an. Treci in revista cele sase domenii ale vietii: FAMILIA, VIATA
      SOCIALA, AFACERILE, FIZICUL, PSIHICUL, SUFLETUL si treci prin ultimul an,
      luna de luna.
      2. EDUCATIA
      Ce ai invatat in ultimele 12 luni?
      Cu o mai buna constiinta, poti face alegeri mai bune, cu alegeri mai bune poti
      obtine rezultate mai bune.
      Care sunt cele mai bune TREI LECTII DE BUSINESS pe care le-ai invatat in
      ultimele 12 luni?
      Care sunt cele mai bune TREI LECTII DE VIATA pe care le-ai invatat in ultimele
      12 luni?
      Ce ai facut pentru a ajunge la cele mai bune rezultate din ultimele 12 luni?
      3. CLARIFICAREA
      Care sunt PRIMELE CINCI SCOPURI pentru noul an?
      Care sunt cele CINCI VALORI FUNDAMENTALE pentru urmatoarele 12 luni?
      Valorile iti vor determina comportamentele
      Care sunt PRIMELE CINCISPREZECE SCOPURI pentru urmatoarele 12 luni?
      4. PLANUL DE EXECUTIE
      Ia-ti PRIMELE CINCI SCOPURI, cele CINCI VALORI FUNDAMENTALE si PRIMELE
      CINCISPREZECE SCOPURI pentru urmatoarele 12 luni si introdu-le intr-un plan.
      Imparte scopurile mari in scopuri mai mici. Nu uita elefantul se mananca bucata
      cu bucata. Vei stii cum arata planul tau in IANUARIE, FEBRUARIE, etc.
      5. VIZUALIZAREA
      Vizualizarea este un angajament emotional. Realizarile vor fi in functie de
      asteptari.
      Cum arata viata ta in cele sase domenii ale vietii FAMILIA, VIATA SOCIALA,
      AFACERILE, FIZICUL, PSIHICUL, SUFLETUL, dupa ce ti-ai bifat toate scopurile
      propuse?
      My recent post Required equipment fot the Equilibrium TEAM events

  10. Buna. Interesant interviu. Am de luat decizii dificile. Termin acu liceul si nu am degand sa fac o facultate . Imi place sa calatoresc dar si sa invart banii. As pleca sa lucrez in afara pentru niste bani vreo doi ani si apoi sa revin sa investesc. Asa vad si lumea. Crezi ca e o idee buna . Ai un sfat pentru mine?

  11. Pera eu cunosc oameni pe care nu cred ca i'ar duce capul asa departe incat sa inteleaga ce vorbesti tu aici pe site ! 😀 Aia ce vocatie sa'si descopere ? Oamenii de genul sunt in stare sa faca o munca simpla si cam atat . Sunt multi cei care nu pot depasi aceasta bariera pentru ca nu sunt suficient de inteligenti ! Ce parere ai ? Crezi ca aia isi pot descoperi vocatia ? Eu cred ca toata viata o sa faca o munca si cam atat … ca sa'ti descoperi vocatia trebuie sa ai ceva in cap ! Deci pana la urma sfaturile ce le dai tu prin cartile tale sunt pentru aia care au putin creier , nu ?

  12. Buna ziua!
    Interesant. Ce facem cand ne lovim de cei din jur, mai exact de cei din familie. Mi-am dat seama ca am ales sa merg pe un drum care nu e al meu, incepand cu facultatea… Nu am nicio satisfactie.
    Sa zicem ca renunt la tot si incerc sa o iau de la capat. Inca de pe acum nu-mi da pace gandul ca ai mei- familia- mi-ar repeta in fiecare zi ca i-am dezamagit, ca nu am stiut sa apreciez sacrificiile lor… De fiecare data cand am spus ca vreau sa fac ceva nou multi au fost impotriva, chiar si prietenii. Am constatat ca toti se tem de ceva atunci cand le spun: Hai sa incercam ceva. Sa facem ceva pentru a iesi din aceasta stare- sa nu mai fim niste sclavi, chiar si asta am spus. Mi se raspunde ca aceasta e societatea si nu putem sa ne impotrivim.
    Numai ca eu nu sunt de aceeasi parere. Simt ca am ambitie si ca sunt capabil de mai mult pentru a nu mai trai ca un invins, totusi, ma tine ceva pe loc.
    Numai bine

  13. Excelent materialul,
    Conditia ca sa iti indeplinesti visul, sa ajungi o persoana de succes e sa nu ai datori (sa nu faci),Asta e prima conditie.Trebuie sa te descurci fara credite.Te va scoate din zona de confort si iti va da mai multa putere de munca o motivatie mai puternica.Nu mai tin minte cine a zis ,,daca vrei sa ajungi bogat trebuie pentru inceput sa-ti tai toate cardurile de credit si sa-ti platesti cat mai repede toate creditele,,A doua este sa-ti schimbi modul de ati pune intrebari.Nu te mai intreba ,,Cum?,, ex. ,,cum sa fac bani?,, ci ,,De ce?,,.Ex. vreau sa fac un curs.Ok..,,de ce?la ce i-mi foloseste?La aia ..(raspunsul trebuie sa fie sincer)…si asa mai departe.Ceea ce Pepe a facut sa zicem bine…e ca a facut multe credite pentru a se dezvolta (cursuri etc.) dar sunt ferm convins ca a facut si credite de consum, iar cat timp a, avut datori sunt multe zile in care s-a abatut de la scopul lui , zile in care se intreba cum sa fac bani sa platesc x rata etc.
    Ceea ce e foarte important in aceste filmulete e ca arata inca un om care a reusit.Deci e posibil…iar planificarea pe obiective palpabile e obligatorie, fara ea nu se poate.Sunt asa de multi oameni care lucreaza la birou pe baza unei agende iar in viata personala sunt aruncati de colo colo.
    Numai bine..

  14. foarte adevarat !! pacat ca putini oameni inteleg asta (oricum … cei care inteleg au nevoie de cei care nu vor sa intelea, si invers).

  15. Da, in randul celor care cunosc cateva notiuni elementare despre importanta dezvoltarii personale, este bine stiut faptul ca SCRISUL este una din cele mai puternice „unelte” puse la dispoztia noastra. Cine cunoaste insemnatatea scrisului, cine isi scrie pe hartie gandurile,sentimentele,visurile, scopurile,ajunge sa se autocunoasca, sa se descopere, sa-si gaseasca valorile si puterea interioara!
    Ma bucur mult ca in ultima vreme am sesizat ca din ce in ce mai multa lume isi indreapta atentia catre astfel de subiecte ce conduc catre propriul sine .
    Este ideal pentru fiecare dointre noi sa ne gasim o ocupatie care sa ne aduca banii de care avem lunar nevoie, dar sa avem si timp la dispozitie pentru a trai exact cum ne dorim – iesind in natura,calatorind,facand sporturile preferate…etc de putin timp am studiat fenomenul industriei Multi Level Marketing ! Am ales cea mai buna companie la ora actuala din Romania – FM Group – sunt partener direct al firmei si-mi dezvolt propria retea de parteneri .Ideea de baza a acestei activitati este definirea si aflarea SCOPULUI / VISULUI CEL MARE , fixarea de obiective pe diferite termene, actiunea zilnica care face sa avansazi cate 1 pas in fiecare zi catre ceea ce ti-ai propus, munca in echipa prin dezvoltarea liderului din tine, si ce este cel ami important si ceea ce-mi place cel mai mult in aceasta firma este faptul ca doar atunci cand te dedici sa-ti ajuti direct partenerii sa ajunga la sume mari de bani,abea atunci ajungi si tu..este extraodinar …si le propun tuturor celor care citesc aceste randuri sa ma contacteze daca doresc LIBERTATE PERSONALA si ABUNDENTA FINANCIARA ! (0764303419)
    Un alt stil de viata presupune si un alt stil de a gandi si de a actiona! Mintea unui salariat cu greu va iesi din zona lui de confort, iar o minte libera cauta permanent solutii si oportunitati din care sa poata trai exac asa cum viseaza !
    Va felicit pentru toata aceasta initiativa de a face cat mai cunoscut faptul ca OMUL are nevoie de a se privi in interior si a descoiperi ca adevarata PUTERE este chiar sub „nasul lui” !

  16. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.