Psihologie pentru performanta(3) – Cele 10 concepte cheie ale invingatorilor (de ce si cum sa le aplici in viata ta)

De ce e important sa fii invingator in viata?

In primul rand, invingatorii ALEG.

Sa ai puterea si controlul asupra vietii tale este un drept cu care te nasti dar multi se pare ca il pierd pentru ca il fac cadou. Este dreptul tau sa ai controlul asupra stilului de viata pe care il ai, sa alegi ce vrei sa faci cu timpul tau in toate cele 24 de ore ale zilei, sa traiesti asa cum vrei si sa ai genul de relatii pe care le alegi.

Totusi, vedem in fiecare zi cum oamenii isi fac cadou toate libertatile si devin sclavi moderni.

Sclavi ai angajatorilor, sclavi ai mass-mediei, sclavi ai dependentelor care vin in urma incercarilor de a cauta fericirea acolo unde nu e. Sclavi ai creditelor la banci si sclavi ai relatiilor in care ramani blocati de teama ca nu vor gasi ceva mai bun.

Invingatorii cunosc importanta anturajului si cine se aseamana se aduna. Grupul MASTERMIND asa cum este el definit de Napoleon Hill, despre care poti citi aici: Grupul Mastermind

Mentalitatea de lup singuratic este una dintre cele mai sigure cai de a ramane singur si nefericit pe viata. Fara o retea sociala de oameni in care fiecare isi aduce contributia pentru binele comun si cel individual, realizarile importante sunt foarte greu de atins.

Invingatorii sunt acei oameni care lasa ceva in urma. Oameni cu realizari care pot fi mandri la apusul de vietii sau de ce nu si cu mult mai devreme, de ceea ce au reusit sa faca.

In randurile ce urmeaza vei vedea ca realizarile si succesul sunt lucruri care depind in foarte mare masura de propria personalitate si ca a fi invingator se invata.

Nimeni nu s-a nascut campion. Acum vei vedea cele mai importante 10 concepte cheie ale invingatorilor asa cum sunt ele enumerate de Denis Waitley si comentate de mine:

Concepte cheie pentru un invingator:

1.     Cooperarea

2.     Pasiunea si placerea in ceea ce faci

3.     Sistemul de valori este infulentat zilnic prin TV.

4.     Educatia continua

5.     Inovator proactiv

6.     Manager intuitiv.

7.     Cauta progresul, nu perfectiunea.

8.     TU esti securitatea ta financiara.

9.     Tine minte de unde ai plecat

10. Fi un exemplu, o personalitate, un teamplayer, un lider.

  1. Cooperarea

Imi aduc aminte cand eram adolescent ca atat de dezamagit am fost de oamenii din jur incat am preferat sa ajung un singuratic decat sa mai am delucru cu vreun alt om. Am avut multe experiente neplacute in care increderea mi-a fost inselata de "prieteni buni", nevand experienta cu sexul feminin imi imaginam ca toate fetele si femeile sunt mincinoase si tradatoare ( asta era experienta mea atunci, din pacate) , am dat bani imprumut care nu mi-au fost returnati niciodata ( desi nici eu nu aveam bani), am vazut cum oamenii fac orice pentru interesele lor si nimic dezinteresat, etc.

Experientele astea le aveam pentru ca eu eram un naiv, nu cunoasteam nimic despre oameni, nu intelegeam natura fiintei umane pentru ca nu aveam experienta de viata. Pentru ca eram izolat si nu imi placea sa lucrez decat singur, realizarile mele erau mici.

Acum, 7-8 ani de la acele experiente sunt cel mai mare sustinator al muncii in echipa.

Evident, e foarte important sa tinem cont de vechea zicala " cine se aseamana se aduna".  Cand nu aveam incredere in nimeni era pentru ca eu aveam o problema cu increderea si nici eu nu eram de incredere astfel ca atrageam in jurul meu doar oameni care aveau probeleme de incredere.

Asadar, cooperarea este vitala pentru a realize lucruri mari in viata. Insa nu orice fel de cooperare.

Eben Pagan spune ca exista 3 categorii de oameni. A, B si C.

C – sunt oamenii lenesi, care nu au niciun fel de motivatii, nu vor sa aiba realizari ci prefera confortul si saracia. Sau prefera sa fure pentru ca e cea mai comoda cale. Stim toti unde duce un astfel de comportament.

B – oamenii din categoria B sunt majoritatea. Turma de care tot vorbim. Oameni dusi de val, care nu iau decizii pentru ei si asteapta sa le ia altii. O sa vorbim mai detaliat despre aceste categorii imediat.

A- sunt starurile. Acei oameni care au o pasiune pentru un domeniu, care sunt proactivi, care au motivatie interna de a face lucrurile sa se intample. Oameni cu visuri. Un programator excelent, un sportiv, un doctor, un antreprenor, un psiholog, tineri care de pe bancile scolii sunt obsedati de pasiunile lor.

Repet, este doar o detaliere superficiala ca sa iti poti face o imagine despre oamenii pe care trebuie sa ii cauti si cu care sa cooperezi pentru a-ti atinge scopurile.

DOAR OAMENI DIN CATEGORIA A

Insa oamenii din categoria A sunt atat de buni in ceea ce fac incat toti ii asalteaza cu cereri.

Si atunci acesti oameni se camufleaza. De exemplu un programator foarte bun a invatat sa nu se mai laude la petreceri cu ce face pentru ca toti o sa ii ceara sa le faca un blog. Asa ca tace. Ca sa scoti la suprafata un star, adica o persoana de categoria A, secretul este sa VORBESTI DESPRE VISURILE SI PASIUNILE TALE. Atunci isi va da camuflajul jos si vei descoperi cu cine ai de-aface si poate vei putea punele bazele unei colaborari cu o persoana din categoria A. Am sa detaliez intr-un alt articol doar acest concept. Sa trecem mai departe.

2. Pasiunea si placerea in ceea ce faci

Nu cred ca mai e nevoie sa iti pomenesc de asta. Fiecare om are un talent inascut intr-un anumit domeniu al vietii. Unii au privilegiul de a-l descoperi foarte devreme, altii mai tarziu iar altii deloc.

In acel domeniu iti vei gasi punctele tale forte. In acel domeniu e indicat sa iti incepi propria afacere. In acel domeniu poti excela si crea lucruri extraordinare. Facand de placere acel lucru iti vei dezvolta automat abilitati si vei intra in doar cativa ani in categoria de experti in acel domeniu. E inevitabil sa faci bani intr-un domeniu in care esti printer cei mai buni.

Tu ti-ai descoperit vocatia?

3. Sistemul de valori este influentat zilnic prin TV. Fi mai selectiv la ce te uiti.

 

Din 10 prieteni pe care ii am , 9 nu se mai uita la televizor decat extrem de rar. Nu e nicio exagerare. Pur si simplu poti sa gasesti toate formele de divertisment pe internet fara sa oferi puterea de a fi interupt asa cum se intampla la televizor. Apoi, informatia de la televizor este extrem de subiectiva. Romania inca este o tara cu o cultura subdezvoltata. Emisiuni ca stirile de la ora 5 sau tot felul de talkshow-uri arata care e majoritatea segmentului de populatie si de ce anume e atras acest segment. Lucrurile astea se vor schimba doar cand generatia noastra si cele care vin isi vor impune punctele de vedere. Pentru inceput, sa iti cauti ce ai nevoie pe interent si sa faci televizorul cadou este unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face acum.

4. Educatia continua

 

Exista asa numitele "3 cutii ale vietii"

 

– prima cutie este scoala care in mod normal dureaza intre 12 si 16 ani,

– a doua cutie este munca, ce dureaza pana la retragere

– a treia cutie este ultima parte a vietii in care trebuie sa te bucuri de ce ai realizat

Problema cu acest stil de viata, pe langa ca risti sa urli de nefericit in ultima perioada a vietii, este ca nu mai e valabil.

Traim intr-un mediu economic super dinamic si in medie se schimba cam 4 cariere de-a lungul vietii unui om muncitor.  Iar ritmul va creste, nu va scadea. Totul este competitiv si daca nu esti bun in domeniul tau risti sa mori de foame. Pe langa asta nicio companie, oricat de mare, nu este scutita de faliment.

Asadar, sa te dezvolti personal permanent este o conditie obligatorie. Sa fii tot timpul varful de lance in mediul tau economic, sa poti face fata cerintelor si sa te adaptezi rapid la schimbari.

Si totusi, adevaratul scop al vietii tale care e?

Asa facem trecerea la urmatorul punct:

5. Inovator Proactiv

 

– 30% din populatie sunt victime ale sistemului. Sa vedem cum vorbeste o astfel de persoana:" Este incredibil ce se intampla in tara asta. Cateodata imi vine sa ma izolez, ca sa nu mai aflu toate magariile astea care nu fac altceva decat sa-mi induca o stare de neputinta, de frustrare, stiind ca nimic nu se schimba si ca nimeni nu e pedepsit cu adevarat pentru faptele sale….)

– 50% sunt supravietuitori ai sistemului , turma de oi, oameni dusi de val , fara scop, care asteapta sa se intample un eveniment si apoi sa reactioneze la acel eveniment, dar niciodata nu actioneaza din proprie initiativa.

– 10% sunt visatorii. Ei schimba lumea insa doar cu gura, nu fac nimic pentru asta.

– 10% sunt inovatorii proactivi. Oameni care au visuri si actioneaza ca sa le atinga. Aici vreau sa fii si pentru asta vor veni in curand multe materiale educationale din partea mea.

6. Manager intuitiv.

In ultimii 150 de ani societatea umana a incurajat toate activitatile ce dezvolta emisfera stanga a creierului. Logica, limbajul vorbit, etc. Potentialul uman insa are mare nevoie de toata capacitatea creierului si e vital sa fie folosite si toate capacitatile emisferei drepte. Creativitate, inteligenta emotionala, intuitie. Era tocirii informatiilor si a muncii mecanice se sfarseste. Incepe era omului complet, adaptabil, inteligent emotional. Orice educatie pe acest domeniu este binevenita si foloseste orice oportunitate de a-ti dezvolta emisfera dreapta a creierului. Un site dedicate exclusive creativitatii este in constructie aici: www.creativitatea.com Vei gasi in curand articole si materiale gratuite pentru o eductie compelta in privinta creativitatii si a inteligentei emotionale.

7. Cauta progresul, nu perfectiunea.

Am un prieten care vrea sa isi inceapa un blog si sa scrie o carte. Acum suntem in iunie. A zis ca in septembrie o sa imi arate primele lui articole. L-am intebat de ce dureaza atat si a zis ca are nevoie de timp " sa se pregateasca sa poata scrie articole foarte bune". I-am zis ca daca vrea sa scrie articole foarte bune sa scrie 2 sau 3 intr-un weekend si sa mi le dea ca sa i le nenorocesc cu critica constructiva. Astfel, din feedback-ul meu si al altor apropiati va invata foarte rapid si cu siguranta in septembrie, cu exercitiul si experienta ce deja le are va putea scrie articole mult mai bune. Daca imi trimite primele articole in septembrie, tot de la 0 incepe doar ca a pierdut 3 luni " pregatindu-se".

Nu exista moment perfect. Exista un proces de invatare pe care daca nu il incepi acum, nu vei fi mai pregatit mai tarziu. Incepe acum, compara succesul doar cu tine insuti si fi constient ca perfectiunea este atinsa dupa sute de incercari esuate din care inveti.

Cand ai de gand sa incepi sa esuezi si sa experimentezi?

Nu cauta momentul perfect si cauta sa progresezi zilnic inca un pas mic spre destinatia ta.

Nu astepta sa incepi cand esti pregatit pentru ca nu vei fi niciodata.

8. TU esti securitatea ta financiara.

E super important sa ai o educatie financiara. Poti sa castigi la ora actual bani online in Romania si poti renunta la slujba. Marea majoritate a oamenilor din jurul meu desi nu sunt milionari inca,  sunt independeti financiar, si asta insemana ca daca vor in mijlocul saptamanii sa se imbete la ora 11 dimineata sau sa plece in excursie, pot sa o faca .

Asta insemana sa fii liber. In Decembrie vreau sa incep un program special de educatie finaciara,  in urma lectiilor pe care le-am invatat pana acum. Pana atunci iti recomand sa citesti www.milionarulmioritic.com si www.andreihasna.com

O slujba nu iti va asigura niciodata securitatea financiara pentru ca lucrezi intr-o afacere care nu iti apartine. Ai nevoie de afacerea ta si ai nevoie sa scapi de scuzele care sunt doar in capul tau. Am in jurul meu oameni prosperi care au inceput totul de la 0. E important sa incepi ACUM.

 

9. Tine minte de unde ai plecat

 

Multi oameni uita cum au ajuns sa parcurga un lung drum de evolutie si progres. Si apoi decad, fiind victime ale propriei arogante sau stil de viata nesanatos. Adu-ti aminte ca de la toti cei din jur ai invatat cate ceva. Adu-ti aminte ca au fost si perioade mai grele. Adu-ti aminte ca cel mai mult te-ai bucurat de lucrurile pe care le-ai obtinut muncind din greu cu mainile tale alea doua. Nu uita sa oferi inapoi celor care poate urca acelasi drum greu ca si tine.

10. Fii un exemplu, o personalitate, un teamplayer, un lider.

Doar personalitatea educa. Orice vrei sa faci e foarte important sa oferi puterea exemplului. Tot ce vei gasi scris de mine sunt lucruri pe care le aplic in viata mea si apoi scriu despre ele pentru ca stiu cum e sa le traiesti. Daca vrei sa fii un exemplu pentru altii fa tu prima oara ce le recomanzi altora sa faca. Inoveaza, deschide drumuri arata ca se poate. Contribuie la binele grupului tau pentru ca cu cat individualitatile din grup sunt mai antrenate, pregatite, competente cu atat puterea grupului creste si beneficiile persoanale ale fiecarui membru din grup, cresc.

Fii un jucator de echipa.

Fii un lider.

In continuare astept toate adaugarile, sugestiile si feedback-ul tau. Scrie-mi un coment si sa vedem  ce anume inseamna sa fii un invingator si cum putem da nastere unei noi generatii.

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

23 de răspunsuri

  1. Ai scris un articol foarte bun.
    Parerea mea ii ca inainte de a incepe o afacere ii bine sa te angajezi la o firma, sa vezi cum merge, sa ai un sef, sa iti faci niste relatii (totul se bazeaza pe relatii) sa acumulezi niste frustrari si in timpul liber poti sa dezvolti firma.
    Daca ai asigurat un confort financiar poti sa incepi direct ca antreprenor si sa inveti pe parcurs dar dureaza.
    Incearca sa faci ceva pentru tinerii din gimnaziu, liceu in privinta educatiei financiare, sportive . . .

  2. Chestia asta cu lupul singuratic mi se intampla si mie. Dezamagit de persoanele apropiate(mai ales de parinti) ziceam cateodata ca stau unpic singur ca n-am chef de nimeni.Nu mai vorbeam cu parintii mai deloc, ma izolam etc.
    Dupa ce am avut momente deastea de mai multe ori, m-am trezit ca am ramas asa(ca si in bancu cu: sa faci pe prostu si sa ramai asa).
    M-au intreabat prietenii ce-i cu mine, parintii si colegii, iar pana la urma m-am trezit singur, izolat, cu putini prieteni pt ca inainte nici nu ma gandeam ca se poate sa ramai fara prieteni.
    Asadar concluzia pe acre am tres-o e ca nu poti fi lup singuratic in unele situatii(cu parintii) si cel mai vorbaret si glumet cu prietenii. In final cazi in una din extreme, din pacate eu am cazut in aia cu lupu singuratic

  3. Stiu cum e…si eu am picat in extrema asta de multe ori…si din pacate chiar si acum sunt in ea si incerc sa ies

  4. Da,e minunat sa fii invingator in viata numai ca nu toti reusim cu toate ca sigur ne dorim acestt lucru.Eu ar fi trebuit sa fiu de mult in varf totusi am ramas numai cu dorinta.Nu mai am varsta la care as putea urca Everestul totusi imi imaginez ce poate simti cel care a ajuns sus.Puterea exemplului o ofer ,doar ca in lumea a treia nu prea e nevoie ca nu prea sunt inteles.Vorbesti din perspectiva celor 28 de ani pe care ii ai si vorbesti frumos,totusi cel a pierdut timpul nu numai banii si are alta cifra la ani…cauta altfel solutia.Nu mai are timp sa se duca la scoli dar vrea sa traiasca sanatos si decent,are si idei dar nu are fonduri.Ce trebuie sa faca?
    Uneori,singuratatea e un sfetnic tare bun.Imi place cum scrii,candva nu erau asa materiale interesante care sa te puna pe ganduri si s-ar putea sa formati o noua generatie cu astfel de idei.

  5. Mi-am dat seama recent ca toate chestiile de dezvoltare personala sunt doar instrumente de "management", de detaliu, in absenta unui lucru major. Si acela este planul vietii tale. Un scop suprem/niste scopuri supreme, un stil de viata la care aspiri, o directie care sa-ti indice drumul tau.
    Asta e de fapt inceputul.
    Pana o sa va stabiliti asta, restul sunt detalii. Dupa ce vi-l stabiliti, toate lucrurile care va supara acum vor fi detalii. Pentru ca nu vor mai conta. Va conta doar visul vostru si fericirea voastra.

  6. sa fii invingator in viziunea mea e si dupa cum e scris aici, faptul ca AI DE UNDE ALEGE. Esti flexibil si organizat, esti simplu si puternic esti increzut si esti un bun exemplu. Esti o persoana care vine mereu cu ceva nou, este interesata si plina de asiune, are carisma si putere de conducere. Un adevrat lider nu este o victima ci este o persoana dupa care multi ar vrea sa mearga si este o persoana care ofera libertate si incredere oricui.
    Personal sunt o persoana care ofera libertate si sunt destul de increzut in sine in persoana mea si in ceea ce lumea spune ca e persiculos. IMi asum un angajament deplin fata de cauza mea.
    O carte foarte buna de la BussinesTech as recomanda: se numeste Manual de dezvoltare personala continua, care m-a ajutat sa cresc CONSIDERABIL. Am citit-o in mai putin de o luna, fiindca e intr-adevar captivanta. Chiar merita. e priuma carete care m-a motivat si m-a impresionat atit de mult. Dar pina ce… stau tot la 0 cu femeile, chiar daca stiu multe.. fiindca nu stiu de unde sa incep…………. in rest e super;)!!!!!!!!!!!

  7. Este foarte adevarat ce ai spus in acest articol: nu exista un moment perfect. In cel mai bun caz poate exista un moment optim sau oprtun, insa niciodata perfect. Nu in aceasta lume. Subscriu la ideea ca trebuie cautat progresul si nu perfectiunea. In trecutul meu, as putea spune ca am fost obsedat de perfectiune: am incercat sa fac lucrurile perfect, sa astept acel moment perfect. Aveam temeri ca daca nu voi face lucrurile la un anumit nivel, voi avea o imagine nefavorabila in ochii celorlalti. Ce am realizat prin acest rationament: m-am blocat in unele activitati care mi-au luat foarte mult timp si am pierdut oportunitati. Acum am trecut peste aceasta. Mi-am invatat lectia: trebuie curaj. Si am mai observat un lucru: intotdeauna cand m-am apucat sa fac ceva si am pus pasiune si mi-am folost abilitatile, acel lucru a iesit mai bine decat ma asteptam.
    Binele invinge! Intotdeauna.

  8. Salut!!! Dupa ce am studiat acest articol(zic ,studiat,deoarece l-am recitit de citeva ori) am inteles care sunt greselile pe care omit ,pentru a imi atinge scopul =sa fiu lider…..mersi!!!! m-a ajutat nespus de mult…..sunt cu un pas mai aproape de propriul vis….

  9. Salutare Pera, salutare tuturor,
    cred cu tarie ca a fi un jucator de echipa si un lider sunt doua lucruri esentiale in viata, eu incerc in continuu sa evoluez sa sa fac performanta in toate activitatile in care ma implic si in sport de asemenea. Imi place tenisul de camp si sunt in stare sa joc si la ora 3 dimineata, incerc sa scot seva din tenis, maiestria si abilitatile pe care vreau sa le folosesc si in viata. La tenis esti independent si vezi clar cat efort trebuie depus pentru a castiga pana si un punct, dar fac asta din pasiune si in fiecare meci sunt motivat de dorinta de a invinge.
    Sunt un invingator! ( asta imi spun in fiecare zi, fac efort pentru asta, ma educ, ma antrenez, gandesc afaceri, si satifactia este ca sunt un jucator din ce in ce mai greu de batut :).
    De fiecare data cand imi e greu imi indrept atentia spre marii campioni si indiferent de sportul in care au excelat, domeniul in care au stralucit, au inovat de fiecare data vad in ei acelasi spirit de INVINGATOR, au cazut ? se RIDICA, au gresit?, INVATA si CONTINUA, EVOLUEAZA, PROGRESEAZA si CASTIGA.
    Iti multumesc pentru articol !
    Sa fiu invingator ! – asta-i ce mai puternica motivatie.
    Sa aveti energie sa deveniti INVINGATORI, am incredere in VOI cei care citi aceste articole si vad cum se profileaza o generatie de invingatori !
    Sa fim INVINGATORI !

  10. Vreau sa va spun ca partea cu televizoru nu imi place. Ador enorm de mult sa ma uit la filme, aveti totusi o recomandare de gen de film care nu dauneaza atat de mult?

  11. Un articol bun si foarte motivant. Nu stiu daca e bine dar pe mine de multe ori mentalitatea de "lup singuratic" ma ajuta sa depasesc anumite perioade mai putin placute din viata. Sunt perioade scurte insa inevitabile. Cu toate acestea viata fara prieteni nu are nici o valoare.

  12. Buna,Pera!
    Eu sunt la inceput de drum si recunosc ca e f. greu,ma refer la schimbarile care trebuie sa le fac in gandirea mea,anturaj,obiceiuri…………e greu sa te desprinzi,dar in acest moment stiu ce vreau..Vreau sa ajung o invingatoare, vreau sa am independenta financiara,sa am relatii sanatoase………sa fiu libera. Problema mea este slujba,anturajul,obiceiurile,limitarile.Am o slujba care ma nemultumeste,simt ca m-am plafonat,dar raman ptr ca e vorba de bani. Prietenii mei nu-si doresc mare lucru de la viata sau nu stiu ce vor….etc. Eu vreau mai mult……..citesc si incetul cu incetul ies din aceasta gandire rigida. Ma ajuti fffffffff mult si am incredere ca imi arati calea buna.n Uneori nu stiu de unde sa incep cum sa fac………e un haos total in mintea mea. Mi-as dori sa-mi indrumi pasii.

  13. Sunt impresionat de acest articol,televiziunea chiar este un obstacol in ceia ce priveste dezvoltarea personala,eu aleg ceia ce imi place,in acest site adun info care ma face sa iau decizii total diferite cum o faceam pina acum!Va multumesc ca ma ajutati sa imi dezvolt capacitatile interioare prin intermediul acestor minunati oameni ca voi.Sunt din R.Moldova dar credca aceasta nu este un obstacol,sunt oameni si aici care nu se lasa purtati de valul sclaviei moderne.

  14. Foarte interesante toate cuvintele si ideile , dar nu cred ca o viata si o cariera implinita , depind doar de cele 10 concepte! De exemplu :”Totul este competitiv si daca nu esti bun in domeniul tau risti sa mori de foame”….La serviciul meu , nu prea are valoare cuvantul ” competitiv” sau…”bun in domeniu”…nici vorba de valoare!!!La serviciul meu are o mare valoare sa te faci mic si sa taci. Ei ?!Asa ca indraznesc sa te contrazic macar in acest punct de vedere.
    Este foarte normal ca toata lumea sa-si doreasca o libertate financiara, dar…ca pentru tot ce reusesti cu adevarat pe lumea asta…ai nevoie de ceva inascut. Este doar parerea mea,insa sunt dispusa la schimbare!!!

  15. Buna Perea,eu sunt o invingatoara ,mereu am luptat ,am cazut ,m-am ridicat asta e viata, defapt sa inveti sa lupti cu tine insuti sa nu te lasi batut ,si te poti bucura defiecare reusita .

  16. Excelent articol, Pera! Tot ce spui are relevanta, dar trebuie sa ajunga la cat mai multa lume! Noi, cei din comunitatea „Alfa” trebuie sa face cunoscute astfel de informatii. Eu incerc sa atrag cat mai multa lume aici. Succes si cat mai multe astfel de articole!

  17. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.