Slabeste si pune masa musculara cu cea mai simpla si puternica metoda

Primul si cel mai important lucru pe care vreau sa ti-l spun este ca ce urmeaza sa citesti si vizionezi, este una dintre mai puternice metode care inglobeaza la un loc sanatate, fitness, nutritie si psihologie.

Un program atat de puternic incat

  • te poate ajuta sa dai jos zeci de kilograme de grasime sau doar putina grasime care iti mai acopera abdomenul
  • te ajuta sa arati bine pentru tine sau sa participi la competitii nationale de fitness si sa fii pe podium
  • este o metoda excelenta si pentru sportivi profesionisti cat si pentru oameni normali care vor sa isi imbunatateasca viata
  • aceasta metoda te poate ajuta sa ai energie, motivatie si productivitate pentru a munci la visurile tale.
  • metoda te ajuta sa ai o stare de fericire si bucurie pentru viata permanenta

Puterea acestei metode consta in faptul ca este simpla si ca pe tiparul acestei metode se personalizeaza nevoia particulara a fiecarui om.

Aceasta metoda extrem de puternica are insa un secret.

Secretul este ca daca vrei sa functioneze pentru tine, e foarte important sa o incerci.

Inainte de a-ti da metoda, vreau sa iti arat ca ea functioneaza si pentru oameni normali care vor sa slabeasca si pentru oameni slabi care vor sa puna masa musculara si pentru vegetarieni si pentru sportivi.

Cum am descoperit metoda Sorin Fritea

Am fost parasit de iubita, aveam 90 de kilograme, eram in depresie si am sunat-o pe prietena mea, Andreea Papp, rugand-o sa ma ajute. Ea m-a trimis la Sorin Fritea, un antrenor cunoscut pentru faptul ca orice om mergea la el, avea rezultate garantat. Era scump, insa eu eram disperat si nimic din ce incercasem pana atunci nu a mers pentru mine. Ori metodele nu erau eficiente, ori eu nu le respectam, ori nu aveam timp, si energie, clar e ca tot timpul s-a intamplat ceva.

Cand l-am cunoscut pe Sorin eram descurajat pentru ca nu imi placea sa ridic fiare la sala, nu aveam mult timp pentru sport si nici nu puteam sa tin diete pentru ca eram un pofticios.

Ei bine, prima oara cand am luat contact cu metoda lui Sorin am fost foarte surprins sa vad ca antrenamentele erau foarte scurte, doar 20 de minute. Puteam sa mananc orice doream, chiar si dulce zilnic, insa doar dimineata.

Practic era minim de timp si de efort pentru sport, nu tineam nicio dieta si totul parea foarte simplu.

Din cauza ca era simplu aveam tot felul de indoieli, de intrebari si voiam mai multe argumente si explicatii. Sorin era disperat de curiozitatea mea permanenta si la inceput, desi am slabit vreo 10 kilograme foarte rapid, eu tot aveam indoieli.

Intr-o zi, Sorin s-a suparat pe mine si mi-a spus ca am o atitudine proasta, ca ii pare rau ca nu am incredere in el si ca mai bine plec si fac ce stiu eu. Mi-a dat de ales. Sa il ascult orbeste pentru o perioada si sa vad ce se intampla sau sa plec si sa fac ce stiu eu.

Am ales sa cred in Sorin 100%.

 

Pera de la gras la slab pentru ca a ales sa aiba incredere in Sorin

 

peragras

 

Rezultatul a fost 25 de kilograme minus, cu minim de timp si energie investita in sala, cu o alimentatie cu 5 mese pe zi in care mananc de 3 ani aproape zilnic Milka, Kinder Bueno, tort  si orice alte dulciuri am chef.

Am inceput sa ma simt foarte bine, sa arat foarte bine, sa am energie si sa cresc pe toate planurile vietii.

Atat de impresionat am fost de aceasta metoda aparent banala insa extrem de puternica incat la inceputul acestui an, dupa un an de zile de tatonari, l-am convins pe Sorin sa ne ajute la programul Impulsul Fitness pe care l-am conceput pentru a ajuta si alti oameni din comunitatea personalitate alfa cu ceea ce invatasem.

Sorin avea rezultate garantate cu orice om venea la el insa acum era o provocare si mai mare. Poti sa ajuti oamenii online sa aiba rezultate cu aceasta metoda?

La 12 saptamani de la inceperea acestui program, ni s-a dovedit cu certitudine ca aceasta metoda de sport, nutritie si psihologie functioneaza pentru femei si barbati, indiferent de varsta si indiferent de obiectiv, indiferent daca sunt vegetarieni.

Singura conditie este sa incerci aceasta metoda. Am ales mai jos cateva exemple diverse ca sa vezi cat de puternica este aceasta metoda.

Am ales un baiat care facea de 5 ani sport si deja arata bine, ca sa vezi cum metoda Sorin Fritea te ajuta sa ajungi de la bun la excelent in 12 saptamani.

Am ales un barbat de 58 de ani la care transformarile sunt foarte vizibile ca sa vezi ca nu conteaza varsta.

Am ales o femeie care a dat 12 kilograme jos in 12 saptamani fara sa simta vreun efort major.

Am ales o fata care la fel, in 12 saptamani a avut rezultate excelente.

Am ales si un vegetarian care nu a facut sport deloc ca sa vezi ca doar din alimentatie poti sa faci minuni.

Radu – de la bun la excelent, de la 2 ore de sala de 5 ori pe saptamana  la 20 de minute de sala de 3 ori pe saptamana

raduovidiu

07.04.2014 – 75 kg, 81 cm talie, 38 cm biceps
10.07.2014 – 68,8 kg, 71 cm talie, 36 cm biceps

Daca am masurat bine, am crescut 3 cm in perimetrul toracelui, am scazut 2 cm in coapse si 2 la fese.  Acum am 107/71/94.


Cursul acesta a fost pentru mine ca o trecere de la amatorism la ceva mai serios. Am vazut cum un regim bine pus la punct face toata diferenta.

La inceputul cursului aveam vreo 5 ani de sala. Am avut si rezultate in cei 5 ani, normal, dar cele mai mari au fost in aceste 3 luni. Am vazut cum un antrenament de 25-30 min de 3 ori pe saptamana este mai eficient ca unul de 2 ore facut de 5 ori pe saptamana. Asta m-a relaxat pentru ca  eram tot timpul stresat sa ajung la sala si sa pierd 4 ore cu drum cu tot. Eram obisnuit dinainte cu disciplina alimentara, poate de acea mi-a fost mai usor. Motivatie aveam din interior, dar a prins bine si cea venita de la voi, colegii de curs, dar si cea de la cei care ne-au predat. Cea mai mare motivatie exterioara pentru mine a fost sa vad aproape live gandirea unui campion. A fost foarte motivant si aprecierile din partea celor din jur, precum si interesul lor legat de alimentatia mea. Pe partea spirituala pot spune ca acest curs m-a apropiat de Dumnezeu. Mi-am dat seama ca nu ma prea rugam. Am inceput ca la fiecare antrenament cand alerg pe banda sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru ziua respectiva, pentru mancarea care o am, pentru antrenamentul care m-a lasat sa il duc la capat si pentru puterea care mi-o da pentru a face tot ce trebuie. Tot odata am invatat sa ii multumesc si pentru lucrurile rele. De exemplu pentru o durere la picior, pentru ca imi da taria sa trec peste ea, ma face mai puternic. Am avut perioade cand imi era greu, aveam impresia ca si eu ma pregatesc pentru un concurs. Am avut greseli in alimentatie, dar toate controlate si in deplina cunostinta de cauza. Cred ca as fi putut face o treaba mai buna, dar e doar inceputul. Per total cred ca a fost bun cursul. Am primit totdeauna raspuns la ce am intrebat. Nu as putea spune ca as fi avut nevoie de ceva in plus. Poate au existat mici neconcordante in continut, dar s-au rezolvat. Am facut o alegere buna, sper ca si voi puteti spune la fel.

Multumesc Lobo Sorin Fritea si Pera Novacovici si tuturor celor care s-au implicat in acest proiect!
Colegilor, va doresc mult succes in continuare, spor la treaba si nu uitati sa mancati corect!

 

 Robert – 58 de ani si dovada ca varsta nu conteaza

Robert

 

 

Salut pe toata lumea. Eu sînt Robert Scholler si am 58 de ani.

Pozele de sus sunt facute la inceputul acestui curs la data de 03.04.2014, iar cele de jos sunt facute azi la data de 06.07.2014. Sunt multumit cu ceea ce am realizat în acest timp relativ foarte scurt. Dupa 4 ani fara sport si nutritie, în numai 12 saptamani mi-am readus corpul într-o stare acceptabila. As fi putut sa slabesc mult mai mult daca as fi tinut regimul alimentar asa cum mi s-a spus. Dar eu nu am vrut sa slabesc mai mult de atat si de aceea am mancat cam tot timpul cantitati mai mari de peste, carne si fructe decit era prescris. Mai ales în ultima vreme a început sa mi se zbarceasca pielea pe burta de la slabit si atunci am încetinit în mod voit si mai tare procesul de slabire marind cantitatea de mancare si mai tare. În primele 3 saptamani nici nu m-am tinut asa de bine de regimul alimentar, am mai mancat aiurea sau "lucruri interzise". Azi greseala asta o mai fac poate o singura data pe saptamana. Nu as renunta pentru nimic la alergatul cu durata de 40 de minute dupa antrenament sau la stomacul gol, pentru ca este dupa parerea mea cel mai important pentru arderea grasimii de pe corp. La început nu am putut alerga mai mult de 20 de minute. Inainte de acest curs gafaiam atunci cînd urcam scarile. Azi dupa ce termin alergatul de 40 de minute pe banda îmi spun: "as mai putea alerga cel putin înca odata atat, dar nu am nevoie caci si asa îmi ating scopul. Cînd ma antrenez la sala, vin baieti tineri la mine si admira cum mi se contracta muschii. Si antrenorul de la sala mi-a spus ca am facut progrese enorme în acest timp scurt. Multumesc lui Pera ca a organizat acest curs si a facut posibil sa ne adunam aici, sa progresam împreuna, fiecare dupa posibilitatile lui, în ritmul sau reglat de el însusi. Multumesc lui Sorin ca ne-a pus la dispozitie cunostiintele si experienta lui în legatura cu nutritia si ne-a facut acces la informatii care de fapt erau tinute doar unui cerc restrans de oameni. Nu am reusit sa fac sixpack (patratzele) în 12 saptamîni pentru ca nu am vrut sa slabesc asa de brusc. Însa sînt convins ca daca continui la fel ca si pîna acuma, acest obiectiv îl voi putea atinge într-un termen limitat de timp, desi la vîrsta mea asa un obiectiv este o adevarata "obraznicie" fata de natura.

 

Marius Simion – un vegetarian ne arata ca se poate si fara proteina animala

 

 

Elisabeta – 12 kilograme in 12 saptamani fara eforturi mari

 

Marincean

 

Diana – kilograme in minus, fitness in plus

Feedback Diana IMP FITness

 

Ce zici, te-am convins sa ai incredere si sa iti dai o sansa tie si acestei metode? 🙂

Daca da, urmeaza-ma in continuare.

Azi, iti prezint metoda lui Sorin Fritea scrisa chiar de el, iar la sfarsit ai 2 materiale video in care este explicata alimentatia din acest model, pentru ectomorfi (slabi care orice mananca nu pot sa se ingrase) si pentru restul (cei care vor sa slabeasca).

Acestea fiind spuse, te las pa mana lui Sorin 🙂

 

Sorinportert    In ultima vreme tot mai multi oameni devin constienti de faptul ca trebuie sa faca ceva pentru a fi in forma, si cum cei mai multi dintre acestia au kilograme in plus, e usor sa observam ca preocuparea majoritatii este sa slabeasca. Fiecare dintre noi are in minte o          imagine despre ce inseamna sa arati bine si se viseaza obtinand intr-o buna zi acel fizic quasiideal. Bineinteles ca cei mai multi care au pornit pe acest drum isi ajusteaza incet, incet pretentiile, odata cu confruntarea cu obstacolele, mai mult sau mai putin dificile, pe care  le intalnesc pe parcurs.

 Sa presupunem ca sunt una din aceste persoane care are deja kilograme in plus si am luat decizia sa incep un program de slabire. Ce trebuie sa fac? S-o luam pe pasi.

  In primul rand trebuie sa identific cauzele care au dus la acumularea de extra kilograme si apoi sa-mi stabilesc o strategie, cat mai simpla posibil, de a elimina una cate una aceste cauze. Posibilele cauze ale ingrasarii sunt (in cazul cand sunt sanatos tun si deci nu am  probleme hormonale):

 1. Alimentatia necorespunzatoare (mananc ori prea mult, ori prea gresit, ori amandoua).

 2. Diminuarea masei musculare (din lipsa exercitiului fizic sau odata cu inaintarea in varsta, masa musculara a fiecaruia se diminueaza).

 De obicei aceste doua cauze apar simultan, asa ca va propun o strategie simpla de inlaturare a lor.

Sa incepem cu a doua cauza:

Diminuarea masei musculare.

Ce ar trebui sa fac pentru a stopa acest proces si sa initiez procesul invers, adica acumularea unei cantitati noi de muschi care odata asezati la locul potrivit imi vor schimba total aspectul fizic.

Trebuie sa precizez ca ma adresez atat femeilor cat si barbatilor.

Masa musculara avem cu totii, la unii mai mica, la altii mai mare.

De ce avem nevoie de muschi?

Pentru ca muschii sunt tesutul cel mai activ din punct de vedere metabolic si deci cel mai mare consumator al energiei pe care organismul o obtine in urma digestiei alimentelor pe care le mancam.

Am zis mancam pentru ca de obicei mancam, dar nu ne hranim. Deci cu cat masa musculara e mai tonica si mai activa cu atat consumul caloric de-a lungul unei zile este mai mare si deci avem sanse mai mici de a ne ingrasa.

Cand spun masa musculara mai mare NU inseamna sa arat ca Arnold Schwarzenegger.

Chiar si 200 GRAME de muschi in plus pot mari consumul caloric zilnic al unui corp cu 40-120 calorii/zi (in functie de nivelul de activitate).

Ti se pare putin?

Asta reprezinta energia pentru 10-30 minute de alergare pt o persoana de 70 Kg.

Si asta ZILNIC !!!

De asemenea aceste 200 gr. de muschi te vor arata mult mai bine, crescand fermitatea pielii dar si echilibrand corpul din punct de vedere hormonal.

Aceste 200 gr de muschi ridica de asemenea gradul de incredere in sine, dar si starea de bine datorita endorfinelor secretate de creier dupa fiecare activitate fizica. Cu alte cuvinte ai parte de o stare generala “de bine” atat fizic cat si psihic. In cat timp poti acumula cele 200 de grame de muschi?

Daca te antrenezi corect si simplu intre o luna si doua de la inceperea unui program de antrenament de trei ori pe saptamana, fiecare antrenament avand o durata de 25 min. Dar 25 de minute PLINE si nu 25 de minute de socializare la sala de fitness. Ce exercitii trebuie sa contina un antrenament?

Pentru fete : genuflexiuni, indreptari, hiperextensii (barcute), salturi ca mingea (broscute), flexii pentru femurali, alergari de sprint, mers pe bicicleta stationara cu calcatura mare (ca urcatul la deal pe bicicleta de strada), exercitii diferite pentru abdomen.

Nu va scriu in detaliu pentru ca la inceput nu e important.

Alegeti-va singure ce sa faceti la fiecare antrenament consultandu-va si cu instructorul salii unde va antrenati si nu depasiti 25 de minute de antrenament.

Dar inca o data: NU STATI DEGEABA IN SALA!

Faceti fiecare serie pana apare acea durere care va spune sa va opriti si incercati sa va depasiti performantele din antrenamentele anterioare.

Dupa fiecare antrenament de fitness alocati-va alte 15 minute de alergat pe banda de alergare.

La viteza medie, dar cu sprint pe final. Astfel fiecare antrenament de fitness va dura cam 40 de minute cu alergare cu tot.

Pentru baieti: Genuflexiuni, indreptari, impins militar, ridicari laterale ale bratelor, din picioare si din aplecat (umeri), flexii femurali, tractiuni la bara, impins culcat, flexii cu bara , flotari la paralele, ridicari pe varfuri (gambe) si diferite exercitii pentru abdomen.

Incercati sa impartiti corpul in trei parti si lucrati la cele trei antrenamente saptamanale cate o parte. Din nou nu dau detalii si va las pe voi sa le aranjati cum doriti cu ajutorul instructorului salii unde va antrenati.

Nu mai mult de 25 de minute. Atat trebuie sa dureze un antrenament.

Dar antrenati-va in acest timp si NU STATI DE VORBA PRIN SALA!!!

Ca si fetele, faceti 15 minute de alergare pe banda dupa fiecare antrenament muscular la viteza medie cu sprint pe final. Asadar cu acest sistem implementat corect veti putea castiga cele 200 grame de masa musculara in 1-2 luni.

Sa trecem acum la cealalta cauza pe care vrem s-o inlaturam :

Alimentatia incorecta : Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti esta ca daca vreti rezultate pe TERMEN LUNG atunci NU TREBUIE SA TINETI UN REGIM DRASTIC DE SLABIRE (INFOMETARE).

Ce vreau sa spun cu asta?

Nu spun sa mancati doar ce va cere inima, ci va spun sa mancati si ce va cere inima :-) .

Secretul sta in TIMING.

Asta inseamna ca puteti manca 90% din alimentele pe care le mancati si pana acum si care va plac, dar conteaza CAND si CAT.

Si mai usor de inteles, secretul este sa va placa ce mancati, si atunci nu veti percepe ALIMENTATIA CORECTA ca pe un REGIM ALIMENTAR RESTRICTIV.

Daca nu se intimpla asta atunci cu siguranta veti esua pe TERMEN LUNG.

Ce inseamna termen lung?

Obtinerea si pastrarea unei greutati corporale normale sau care sa va multumeasca, pe o perioada de minim 3-5 ani!! Asta inseamna ca ati reusit sa va schimbati corpul. Daca nu reusiti decat pentru o perioada mai scurta atunci se cheama ca ati esuat si conform efectului de YO-YO corpul vostru se va reingrasa si de cele mai multe ori chiar cu mai multe kilograme decat aveati la inceput.

Voi da acum un exemplu de alimentatie corecta atat pentru baieti cat si pentru fete, cu mentiunea ca valorile din paranteze se refera la baieti :

  • 7.00 a.m. :1(2) plicuri Kinder Bueno sau 2(3) clatite cu finetti, sau o inghetata
  • 2 fructe
  • 10.00 a.m.: un fruct (2 fructe)
  • 13.00 p.m.: ciorba de vacuta cu 100 grame carne (200 grame carne), 1/2 felie paine neagra (2 felii paine neagra) , un fruct (2 fructe)
  • 17.00 p.m.: un iaurt mic cu 0,1% grasime
  • 20.30 p.m.: 100 grame gratar carne slaba (200 grame carne slaba) sau 80 grame (150 grame) branza degresata, 250 grame salata legume cu 4 grame ulei masline (350 grame salata), 10 grame alune (15 grame alune)

Dupa cum vedeti in meniu se gaseste ceva dulce (la micul dejun), fructe (pana la masa de pranz), paine neagra, carne si branzeturi, si legume. Carnea poate fi din pui, peste, vita (slaba). Puteti inlocui carnea cu omleta de albuse de ou, sau dulciurile de la micul dejun cu cereale integrale 50 gr (75 gr) cu lapte slab 150 ml (250 ml). Nu mancati mezeluri! Nu mancati grasimi animale nejustificat ( unt, smantana, branza grasa). Nu mancati grasimi vegetale nejustificat (margarina). Rezultatele acestui sistem Antrenament-Alimentatie ar trebui sa fie de 0,5kg-1kg /saptamana – scadere in greutate, si cresterea inceata dar sigura a masei musculare.

Sper ca veti implementa cu succes sfaturile mele si astept de la voi vesti bune peste doua luni. :-)

Explicarea alimentatiei pentru cei care vor sa slabeasca

Explicarea alimentatiei pentru cei care vor sa se ingrase

 

Acum, cea mai mare intrebare pentru tine.

Iti vei da sansa sa incerci cea mai puternica metoda de care am auzit pentru slabit, pus masa musculara, stare psihologica de bine si o viata de calitate?

Astept orice intrebari ai in comentarii si deasemenea astept sa imi spui ce parere ai despre ceea ce ai urmarit,

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

73 de răspunsuri

    1. Nu este neaparata nevoie sa mergi la sala desi nimic nu poate inlocui antrenamentul cu greutati. De exemplu, la un moment dat daca faci genoflexiuni cu 80 de kilograme, cum le faci acasa fara greutati? DAR, pentru inceput, daca respecti regimul alimentar, vei slabi fara probleme si fara sport, dar sportul te ajuta sa si arati bine, nu doar slab : ) …Poti face acasa exercitiile lui Doru Dorobat

      1. Salut Pera ! Metoda mi se pare foarte buna si foarte logica . dar eu lucrez dupa amiaza pana dimineata la 2 iar la 7 , 20 ma trezesc si adorm la 10 .00 dupai iar la munca si am o stare de oboseala vream stiu daca pot aplica progamul asta de alimenta sau trebuie sa schimb ceva . multumesc

  1. Mersi Pera, mersi Sorin, un material si pentru cei ce vor sa se ingrase, sa puna masa musculara in acealsi timp. Peste tot vad diete ce te invata sa slabesti, acesta insa ma ajuta si pe mine, care nu pot lua in greutate, mersi si sa fim cat mai multi frumosi si sanatosi!

  2. FELICITARI PERA, FELICITARI SORIN !! SUNT GATA DE ORICE SACRIFICIU PENTRU CORPUL MEU, PENTRU MASA MEA MUSCULARA SI STAREA PSIHOLOGICA AMBELE ADUNATE DAU REZULTAT UNEI VIETI DE CALITATE !! MULTUMESC FRUMOS, O SA FIE DE AJUTOR , CU SIGURANTA BINEINTELES DACA NU RENUNTI ORICAT DE GREU AR FI !! CIAO SI SANATATE VA URMARESC TOT TIMPUL

  3. Salut Pera ! Metoda mi se pare foarte buna si foarte logica . Aplic metoda cu ceam mai mare placere.
    Multumesc mult !

  4. Super interesant si util articol! Felicitari Pera si Sorin!
    Doresc sa implementez aceasta metoda. Am, insa, cateva intrebari:
    1.Fiind ectomorfa, ovo-lacto-vegetariana, as dori sa aflu ce alimentatie ar trebui sa am?
    2. Sa inteleg ca exercitiile pt pus masa musculara, sunt valabile si pt ectomorfi, aceleasi ca si pt ceilalti?
    Mentionez ca nu doresc doar sa ma ingras( desi am 1,73 cm si 53 kg), ci sa pun masa musculara, sa am un corp tonifiat si sanatos.
    Astept cu nerabdare raspunsul. Multumesc.

    1. 1. In loc de proteina din carne pui proteina din ce surse stii tu, Albusul de ou e foarte bun. Urmareste ce zice Marius mai sus, e vegetarian de 18 ani. In rest respecti principiul
      2. Da, exercitiile sunt la fel pentru toti

  5. Interesant articolul…ma voi apuca cu cea mai mare seriozitate de acest program.Vreau neparat sa pun masa musculara avand 55 de kg si 1,84.fac sala de 8 luni insa am crescut doar in forta si nu in masa.Am o intrebare pentru Sorin:Cum ar trebuii sa arate masa de dupa antrenament?

    1. Daca nu ai febra inseamna ca nu ai incercat sa iti depasesti perfomanta anterioara si muschii sunt obisnuiti cu efortul, deci nu vei creste in forta si in masa musculara. Tot timpul fa tot posibilul sa adaugi o repetare in plus pe saptamana la numartul de repetari, sau cel putin asta sa fie obiectivul

  6. We’ll keep in touch. Sunt intru totul de acord cu tot ce ai zis aici. Sunt determinata sa incep acest stil de viata. Vreau sa imitation ajut si baiatul sa piarda in greutate. Multumesc mult. Am nevoie de suport moral.

  7. Dar partea de MENTAL…? Sportul si regimul FARA o mentalitate buna, si fara o ATITUDINE potrivita, s-ar putea sa nu ajute prea mult. Cele mai bune rezultate le-am avut lucrand EXCLUSIV pe mental, pe eliminarea temerilor. Si a dependentei de hrana. Necesitatea dietei dispare! Iar sala se poate inlocui cu exercitii simple, banale, din Tai Chi. Consumul de calorii fiind cam acelasi, insa efortul e perceput ca fiind mult mai placut, mai lin, mai lipsit de fortare si iesire din zona de confort. Exercitiile curg natural, spre deosebire de cele de la sala. Ma rog, pareri personale… Cand fortezi prea tare lucrurile, adica faci ceva impotriva mintii subconstiente, rezultatele au durabilitate limitata… Chiar si iesirea fortata din zona de confort e si ea TEMPORARA… (vrem inapoi, la nivel subconstient, si candva ne vom intoarce).

  8. tare multe faci tu pt oameni draga Pera,,ca sa ii ajuti,mai rar asa persoane ,,care ofera atit de mult ajutor gratis si multa valoaresi cu tot sufletul cum o faci tu,,,voi incepe de azi sa imi personalizez felul de a minca si sa slabesc si sa imi fac si un anumit tip de exercitii de antrenament fizic ce pot face pt virsta mea,,foarte bune sfaturi,,,foarta multa valoare oferi,,,gratis,,si ajuti persoanele sa se dezv personal,,in multe domenii,,acum ca fac si cursul tau psihologia invingatorilor care este super de util,interesant si de un imens ajutor si valoare pt mintea noastra voi reusi sa slabesc si sa fac mai multa miscare,,,am abandonat tot,am lasat bucle deschise,ca sa ma pot focusa pe cursul tau si munca,,,pina nu termin cursul nu mai incep nimic,nu mai termin nimic,,stiu ca dupa cursul tau totul va deveni mai usor,voi avea mintea mult mai educata si disciplinata

  9. .
    Din cauza unei boli de natura hormonala am tendinta sa ma ingras fara sa consum prea multe alimente de aceea sunt foarte atenta cu mine, daca nu am eu grija de mine insumi ceilalti din jurul meu ma pot ajuta prea putin.Am sa enumar mai in jos lucrurile care imi plac si le fac in fiecare zi .
    – imi place sa cred despre mine ca sunt o persoana puternica.
    -imi place sa ma duc in raionul cu dulciuri de unde imi cumpar dulciuri pe care le pastrez fara sa le mananc ca sa imi dovedesc mie ca sunt puternica si ma pot abtine.
    -consum alimente eco obtinute de la ferma parintilor cate cinci mini mese pe zi doar intre 600 si 1000 calorii
    – monitorizez timpul pe care il stau in picioare la seviciu si ma bucur ca pot si am posibilitatea sa organizez cu copiii cu care lucrez jocuri de miscare si pot si eu sa ma misc,
    -Ne place sa dansam si mie si sotului meu si in fiecare zi cate o jumatate de ora .

  10. Videoul nu l-am parcurs in intregime,am citit totul ,insa la varsta mea de 58 de ani, la noi femeile sunt dureri de glezne, incheieturi,genunchi,mijloc etc.
    Crezi ca acele amtrenamente la sala tip genoflexiuni cu greutati sunt benefice ptr. mine? eu am o retinere Pera, merg pe jos zilnic,alimentatia mi-o pot controla,insa cu sala…..ma abtin. Ce-mi recomanzi? Eu va multumesc pentru aceste minunate informatii,cu siguranta dau randament.

    1. tudorita…eu am 53 de ani,,de cind fac gimnastica dimineata si alerg un pic dimineata nu mai am dureri de spate,genunchi ,glezne,,aveam dureri de spate,solduri si alergam asa cu dureri,s-au diminuat si nu vreau sa renunt pt ca nu mai simt asa durerile,,pt tot trebuie timp,,incepe cu lucruri simple care le poti face,invinge durerile peste o luna,doua de miscare un pic alergat un pic gimnastica iti revine flexibilitatea,cauta pe you tube si te inspiri de acolo

  11. Bun, eu am mai multe intrebari.. 🙂 1. In ce masura afecteaza berea si bauturile alcoolice sistemul. Eu obisnuiesc sa beau vara macar 2 beri la 2 zile ca medie, si nu prea as vrea sa renunt la asta. 🙂 2. Painea? E super naspa si ar trebui sa o evit? Eu sunt mare fan alimente gen panini sau piadine, si mananc paine cam aproape la fiecare masa, chiar daca nu multa. Daca va fi necesar, voi renunta si la asta. 3. Antrenamentele la sala banuiesc ca se realizeaza pe cate o grupa de muschi in fiecare zi, nu? 🙂 Merci, si de maine ma si apuc.. 😀

    1. 1 bere din cand in cand e ok. 2. Daca vrei sa slabesti, ar fi bine sa eviti painea, in video a zis Sorin ca poti 1-2 felii paine integrala dar vei slabi mai putin si intr un timp mai lung. Legat de antrenamente scrie in programul de mai sus cum sa te antrenezi

      1. Nu poti fi cu toate si cu bere si piadine sau shaorme si cu patratele.. mananaca piadina aia de dimineata cum zice Sorin si renunta la paine.iti zic din proprie experienta salut.grasimile dun piadine etc nu te ajuta sa slabesti.ca sa nu xic ca nu sunt sanatoase.noroc

  12. Cu siguranta voi aplica aceasta metoda. Voi incepe in primul rand cu alimentatia si in curand voi incepe si antrenamentele. Nu ma indoiesc nici o clipa de functionalitatea acestei metode pentru ca mi se pare foarte ligica. Succes tuturor celor ce o aplica si mii de multumiri lui Pera si lui Sorin. Sunteti niste oameni de toata stima!

  13. Intr-adevar principiul asta cu mancatul de dimineata al dulciurilor fara sa mai mananc in timpul ziel l-am adoptat acum 3 ani si pot spune ca este extrem de eficient..multumesc Pera ..am urmat obiceiul asta atat de des incat nici nu l-am mai constientizat.

  14. Hei pera . Si eu am programul alimentar asemanator. Dar uite micul meu dejun este unul mult MULT mai bogat.:
    Imi fac Omleta din 2 oua+ iaurt + bucati de fructe moi(necatrine, portocale, caise la alegere) + cereale zdorbite foarte marunt. Ii dementiala Incearca odata sa vezi. Eu deocamdata n-am patit nimica grav:)).si dupa aceia ma duc la „distractie” acuma chiar si 9 ore/zi. dupa care ma introc si ma duc la sala de la 6:30 la 8. Si mananc dupaia. In rest programul alimentar este la fel cum l-ai scris. Intrebare mea este ii bine ca mananc la 8 seara dupa antrenament (o salata de legume rosii ardei castravere branza) ? si Micul dejun ii bun sau ii prea bogat in calorii?? mersi anticipat de raspuns

    1. Singurul efect va fi cel de ingrasare..pentru ca prin prima pmasa ridici glicemia la nivel normal…apoi dulcele se va duce direct in tesutul adipos…cred ca poti verifica din experienta ta aceasta teorie 🙂

  15. Pera exprimarea a fost fantastica: „ca un boss”. Sunt preocupat de acest domeniu. Ani de zile, ba m-am abtinut de la orice, ba am mancat fara limite si am ajuns la concluzia ca tre’ sa existe un numitor comun, adica un mod de viata cu alte cuvinte. Cu toate ca am facut mult sport cativa ani nu am putut sa arat cum mi-as fii dorit decat un putin timp pentru ca „trebuia sa exagerez cu dieta” pentru ca eram gurmand. Acum am raspunsul. Multumesc Sorin si Pera!

          1. Pera ,cola zero sau pepsi light au zero zahar nicidecum zero calorii! Daca ai cerceta ce pun astia in loc de zahar te-ai ingrozi! Daca omul nu se poate abtine mai bine sa bea cola normal! O sa-i distruga sanatatea doar cele 8 linguri de zahar dintr-un cola care intr-un cola light sunt inlocuite cu niste indulcitori care s-a demonstrat ca afecteaza pana si creierul! Dar toate aceste lucruri sunt ascunse de catre mareata companie care otraveste zilnic mai multi oameni decat orice maladie care a existst vreodata pe pamant! Iar cu scuzele de rigoare pt cei care nu pot renunta l cola si la carbogazoase imi pare rau dar asta inseamna ca nu isi doresc sanatate.

  16. M-am decis sa pun in practica programul pentru ectomorfi. Am sa respect regimul impus doar ca sport fac seara. La ora 22 ma apuc de antrenament si lucrez 20 de minute. (fac ABS Workout pt piept si abdomen). Intrebarea mea este: e ok sa fac antrenamentul asa de tarziu inainte de culcare la ora 23 ? Si, daca dupa antrenament simt nevoia sa mai iau o gustare, o pot lua? Orice dulce iese din discutie, nu?

      1. Salut pera! Ai introdus gratar la cina. Cum ramana cu prajelile care din cate stiu nu sunt bune inainte de culcate? Multumesc!

    1. Ai zis pt ectomorfi? Prietene, după sala baga în tine cât poți, dacă chiar ești ectomorf, baga 3 hălci de vita, 5 cartofi fierți, un castron de salata, brânză și măsline, baga un shake la sfârșit, micdejun apoi baga oo, fierte legume la greu carne, nu baga carbo dacă vrei energie peste zi

  17. Mai am o nelamurire: la 175 cm si 62 de kg sunt foarte slab dar totusi nu se vad patratelele de pe abdomen. Nu ar fi logic, fiind asa de slab sa se vada? In schimb nu stiu daca e multa piele sau burta ce am eu pe abdomen? Sunt in categoria slab cu burta?

  18. Sincer n-am citit tot…. ca asta cu ajutatul …eu unul nu cred ca exista cnv care o face free sau pardon probabil atunci o sa fiu in rai:)…. da daca vorbesti despre sport si nu spui cat de importanta e odihna…. lasa-ma sa iti spun domnule pera ca esti la fel ca parlamentarul roman bullshit…

  19. Interesanta dieta pt ectomorfi(e cazul meu) insa sunt si alte aspecte de luat in considerare despre care nu am auzit mentionandu-se cum ar fi: 1) un loc de munca care nu iti da dreptul sa ai atatea pauze ca sa si mananci, sau trebuie sa stai dupa program sau dupa ce ai stat 8-12 ore in picioare continuu, dupa ce termini esti prea obosit fizic ca sa mai mergi la sala,sau sa faci exercitii acasa; 2) lipsa poftei de mancare, care te impiedica sa poti manca efectiv;3)cantitatea de mancare e prea mare si te poti simti satul/a dupa numai jumatate din cantitatea prescrisa unei mese;4) fructele din cate stiu se mananca numai pe stomacul gol si fara a fi amestecate cu alte alimente, asta pentru a putea asimila nutrientii necesari,info luata din carti de nutritie;5) ti se poate face rau daca mananci ceva dulce pe stomacul gol sau nu poti sa mananci dimineata, si nu-ti plac alunele si implicit untul de arahide. Sfaturi?

    1. O spui de parca e cineva vinovat ca tu ai un loc de munca ce nu iti da voie sa mananci . Esti sclava cumva? Si locul asta de munca cine l-a ales? Nu tu?
      Legat de cartile de nutritie nu stiu, dar eu stiu cum ma simt, cum arat si eu si peste 500 de oameni care aplica metoda si nimeni nu s a plans legat de fructe .
      La fel si la dulciuri, nimeni nu a spus ca i se face rau de la dulce de dimienata, si mancam de ani de zile , zilnic. Daca nu iti place untul de arahide, mananca ceva usor si daca se poate proteic

  20. Salut Pera!Eu fac antrenament cu greutati si cu greutatea corpului de 2 ori pe saptamana iar spinning tot de 2 ori pe saptamana.Am pus masa musculara dar am si crescut in greutate 2 kilograme.As dori sa te intreb daca e normal atunci cand pui masa musculara sa cresti in greutate 1-2 kg. dupa cateva luni de antrenament si fara restrictii alimentare?
    Multumesc!

    1. Nu imi pot da seama astfel dar te invat cum sa iti dai seama daca ai pus grasime sau muschi. iti masori talia. Daca talia ramane la fel sau scade, dar cresti in greutate , sunt muschi. DAca talia creste, e grasime. 1kg de grasime pe corp corespunde cam cu un cm in talie asa ca ai un indicator perfect ca sa iti dai seama incotro te indrepti

      1. 3 intrebari am:
        1.Ciorba cu 100 gr carne poate fi inlocuita cu o friptura pe gratar cu salata? Din interviu asa am inteles si mi se pare mai comod.
        2. Ne poate arata Sorin tipurile de exercitii pe care le-a descris? Nu stiu ce inseamna barcute, stationare cu calcatura mare… Sau pot sa fac orice exercitii imi recomanda instructorul, in functie de greutatea mea si de starea de sanatate – nu pot sa ridic greutati- , plus alergarea pe banda?
        3. In meniul scris nu vad untul de arahide, doar in interviu? In loc de alune?
        Imi pare rau ca nu va cunosteam in aprilie sa incep atunci, dar o sa fac asta acum.
        Multumesc pentru tot ce faci.

        1. 1. Da
          2. Vorbeste cu instructorul
          3. Adapteaza dupa nevoile tale, Ideea e ca gustarea 2 trebuie sa nu se depuna, deci fara dulce si carbohidrati din paine, cartofi, orez sau paste

  21. Pentru cineva care se pricepe cat de cat la alimentatie , partea cu pricina e slaba rau de tot . Fructoza la greu si lactate procesate iar grasimi sanatoase deloc . CIne vrea sa slabeasca , sa aiba o energie iesita din comun , si sa se detoxifieze, sa renunte la carne si la prepararea termica a alimentelor , pentru 1-2 saptamani . Garantez o explozie de energie !

  22. Buna Pera! Ma apuc de exercitii acasa la saltea, 25 de min la intensitate maxima, dupa care alergare. Este ok si asa?( mentionez ca de la setul de exercitii am mereu febra dupa). Iar in privinta dulciurilor, dimineata,;este ok dulce si dupa fructe?

      1. Salut, Pera. Mi-a placut f mult articolul, iar ideea cu dulcele si carbo la prima masa a zilei m-a dat pe spate. Felicitari pentru amandoi! Ideea este geniala.
        Dar am o mica problema, eu nu mananc dulce decat 1 data pe luna. Mesele mele sunt formate din legume, fructe si proteine de origine animala, mai rar fainoase si carbo. Adica eu la masa de dimineata mananc proteine de origine animala, nu am alte pofte.
        Nu inteleg un lucru: de ce amesteca o masa principala cu fructele? Nu apare astfel procesul de fermentatie? De cand ma stiu am citit despre asta, sa nu amestec fructele cu mesele.
        Astept cu nerabdare raspunsul tau.

        1. Daca bolul alimentar este foarte greoi, cu tot felul de alimente amestecate, atunci fructele raman deasupra acestui bol si fermenteaza. Daca mananaci corect, fructele se vor amesteca in bolul alimentar si nu mai exista fermentare .

          1. Ce inseamna a manca corect? A manca putin?
            Poti sa fii, te rog, ceva mai explicit?

  23. Bravo Pera si tuturor care depun efort pentru a avea o viata sanatoasa, sanatate in continuare si nu va opriti din visatul activ.

  24. 1 nu exista metoda simpla de dat slana sau pus mușchi
    2. Cu 25 de minute de antrenament nu faci nimic – o grupa durează în medie 30 – 45 min (cu pauze)
    3. Metode gen „6 pack in 4 weeks” sunt minciuni
    4. Cele 3 tipuri de tip somatic au nevoie de antrenament și dieta diferita.
    5. Slana nu se topește și se transforma în mușchi.

  25. Domnilor, eu obisnuiam sa urmaresc chestiile lui pera despre psihologie, DP & co. Neavand cunostinte sau studii in domeniu mi se pareau interesante, putine idei din articole mi_au ajutat, dar niciodata nu mi_a oferit increderea sa-i studiez articolele, sau ideile cumva mai profund.
    Citirea acestui articol si vizionarea acelui video cu pseudo-celebrul antrenor (video pe care l-am inchis imediat dupa ineptia grava afirmata cum ca ” la micudejun poti baga un kinder bueno si apoi fructe”) m-a convins ca pera defapt imi ofera sfaturi de psihologie la fel de „valoroase” ca si cele din fitness. Cele din urma fiind niste ineptii.
    Acum indemnul meu catre cei care iau de bune sfaturile de aici despre fitness, este acela ca inainte de e baga kinder bueeno dimineata sa caute cel putin 10 surse din care sa_si ia informatiile despre dieta, asta in cazul in care nu au bani de un nutritionist.
    Pentru cei care pun botu, contiunuati, nu pot decat sa ma amuz copios.
    stima

  26. poate scrie undeva dar nu am vazut eu,despre apa?din cate stiu eu apa are un rol foarte important daca vrei sa slabesti.sau lichidele le luam din fructe,legume,ciorbe?!deci e bine sa bei apa multa in timpul programului sau nu se pune prea mare accentul pe aceasta? Oricum foarte interesant,dulciurile sunt slabiciunea mea dar nu m.am gandit niciodata sa le mananc dimineata. O alta intrebare…deci seara nu e recomandat sa mananci cartofi,orez,paste nu?eu mananc des cartofi mai ales seara.nu e bine nu?dar la masa de pranz e ok?nu sunt vegetariana dar nici nu mananc carne des,ci destul de rar.

    1. Felicitari pentru articol! Si eu sunt „dependent” de sala 🙂 si asta cu toate ca pana acum vreo 12 ani nu ma prea inghesuiam sa fac sport in general.As putea spune ca sport am mai facut insa la modul serios , in sensul ca am inceput sa-l privesc ca pe un mod de viata, abia incepand la 29 de ani. Nu am fost niciodata genul care in astia 12 ani sa incerce sa fie cat mai mare, sa inghita steroizi, ci am inceput din simpla dorinta de a da jos kilogramele la inceput.Apoi, a devenit o obisnuinta,, apoi drog , acum nu i i mai pot spune decat ca face parte din viata mea, alaturi de grija fata de alimentatie..Un alt lucru pe care-l fac ori de cate ori am ocazia, mai ales in diminetile de vara cand se lumineaza devreme, e ca la prima ora cand ma trezesc imi pun adidasii in picioare si alerg 25-30 de minute. Ce se intampla insa cand am programul uneori mai incarcat si nu ajung vreo saptaman la sala?ei bine, pur si simplu intru in sevraj :)), ma credeti sau nu lipsa unei activitati sportive pe o saptamana imi creaza stare de nervozitate sau disconfort . Programul propus de voi e interesant, si sunt aproape sigur ca functioneaza, de ce spun asta?pentru ca si eu, oarecum, il practic deja.O fac tot datorita lipsei de timp, asa ca in general antrenamentele mele sunt facute in circuit, cu grupele musculare legate intre ele, FARA PAUZA DE CONVERSATII, acestea sunt din star excluse., si chiar si numai 2 sedinte astfel facute pe saptamana asigura va spun eu un tonus bun, forta si nu in ultimul rand optimism. :)Bafta.

  27. Foarte buna aceasta discutie pe tema aceasta tinand cont ca in romania rata de obezitate este destul de mare. Vreau sa va spun foarte scurt legat pe tema asta si pe comentariile voastre legate de facutul exercitiilor acasa sau la sala bun.. am fost o persoana destul de ponderala si in urma cu aproximativ 3 ani am decis sa schimb asta la mine si m-am apucat de sport insa la inceput faceam acasa apoi am trecut la urmatorul nivel mergand la asala insa am ajuns la un moment dat la o perioada destul de grea in viata mea cand pur si simplu nu mai aveam bani sa imi suport bonamentul la sala asa ca am cazut intr-o asa zisa depresie si pierdere de incredere in sine si practic am ajuns din nou de unde am plecat pana am descoperit acest blog despre personalitatea alfa care incet incet mi-a readus increderea in mine si am inceput sa ma antrenez din nou insa de data aceasta am zis sa incerc ceva diferit sa nu mai ajung unde am fost si sa se ruineze totul dupa ce am muncit atat de mult asa ca am decis sa nu mai merg la o sala de fitness si am mers intr-un combinat abandonat din orasul in care ma aflu si am inceput sa improvizez exercitiile de la sala aici cu ce puteam avea la indemana si deci revin la intrebarea multora iar raspunsul meu este ca nu conteaza unde faci exercitiile conteaza sa ai inovatie si sa le adaptezi cat mai mult posibil cu ce ai la indemana. Mult succes tuturor in viata si bafta Pera in contiunuare cu tot pentru ca i reuzit sa inspiri multi oameni.

  28. Pera,vreau sa dau 5 kg ,am folosit o dieta keto de intretinere,dar m-am ingrasat putin (alea 5 kg) si prin prisma faptului ca nu am mai facut sport.Sunt foarte curios daca voi reusii performanta de a pierde aceste 5 kg in 6 saptamani.O intrebare pentru Sorin daca se poate : Inlocuirea feiilor de paine cu rondelere de orez (orez expandat) este mai eficienta? Inlocuirea ciorbei cu un gratar mic si o salata este eficienta?
    P,S Revin in 6 saptamani cu o parere !

    1. Buna Pera… îmi place foarte mult ideea de principiu în alimentație, nu cea de regim strict.
      Am doar o întrebare, am 171/75kg și vreau să dau jos grăsimea de pe burtă, însă să mai pun 2-3 kilograme de mușchi pe brațe, piept și spate (am avut pauză de 3 luni de sală, iar acum voi încerca un program de 3-4 zile pe săptămână, 40-45 minute forță și minim 30 minute alergare sau eliptică).
      Este ok dacă peste această alimentație adaug un shake proteic pe zi? Dacă da, când îl recomanzi?

  29. In exemplul de alimentatie dat, in ce intervale orare se poate introduce antrenamentul de 40 de minute? (as dori sa stiu si dimineata daca se poate introduce antrenamentul) Multumesc anticipat!

    1. Ideal este sa faci antrenamentul seara pentru a avea timp sa se odihneasca muschii! Banuiesc ca lucrezi.. si daca faci antrenamentul dimineata si apoi mergi la munca si nu te odihnesti suficient adio masa musculara…. tine minte muschii nu cresc in sala, cresc apoi cand ii odihnesti si ii relaxezi..

  30. What i do not understood is actually how you are not really much more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, made me personally consider it from so many varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.