Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Spune ce simţi şi ce crezi - minciuna distruge mai mult decât adevărul

Spune. Exprimă-te. Cu curaj!

Uite la tanti ce grasă e. Tanti...EŞTI GRASĂ! Pentru că mănânci mult şi nu faci sport.

Uită-te la domnu', e sărac şi se plânge toată ziua. Politicienii fură, salariile sunt mici, lumea e în criză.

Domnu'...eşti sărac pentru că acţiunile tale din fiecare zi, săptămână, lună şi an din viaţa ta mai bat un cui la coşciugul vieţii tale din ce în ce mai irosite. Şi nu e de vină guvernul, părinţii sau alinierea stelelor. De vină eşti TU.

Ce ai făcut TU ca să ai bani? Ţi-ai dezvoltat abilităţi, te pricepi foarte bine în vreun domeniu şi te dezvolţi personal zilnic CA SĂ MERIŢI BANI? Nu? Atunci gura!

Nu am chef să ies azi în oraş şi nici să merg în weekend la nuntă cu tine chiar dacă suntem un cuplu. Nu o lua personal, doar că am nevoie să îmi încarc bateriile pentru că mă simt gol pe dinăuntru şi vreau să mă ocup de mine. Dacă te supără lucrul ăsta, poate ar trebui să îţi faci o listă de hobby-uri şi să începi să te mai ocupi şi tu de tine în loc să fii un vampir care îmi suge energia.

Nu îmi plac neamurile, îmi plac mult mai mult prietenii mei. Prefer să îmi petrec timpul cu ei pentru că avem aceleaşi valori.

Dacă ai rămas însărcinată şi ştii că nu poţi să oferi acum copilului o viaţă bună, e mai bine să faci avort. Da, ai să comiţi o crimă. Şi da, vei purta trauma ca şi femeie toată viaţa. Dar un părinte responsabil şi care îşi iubeşte copilul, atunci când ştie că nu poate oferi decât o viaţă plină de suferinţe, mai bine alege răul mai mic. Şi dacă vrei să îmi ţii o prelegere despre etică, morală şi suflete nobile, păstrează-ţi discursul pentru cei 100 de mii de copii abandonaţi din România şi 10 mii de copii ai străzii. (suntem locul 1 în Europa). Tu ce faci pentru ei? Adopţi azi unul?

Nu mai cere sfaturi despre cum să îţi trăieşti viaţa. Ce să spun? Ce să fac? Am voie să fac pișu? Viaţa se trăieşte doar având experienţe personale. Te poţi uita la viaţa altora să înveţi cum se depăşesc obstacole dar va trebui să păşeşti personal în mocirla vieţii.

Stai jos. Am vorbit azi cu doctorul. E un obicei cretin în România ca doctorii să nu spună diagnosticul pacientului ci să îl spună familiei. Ai cancer. Şi mai ai 3 luni de trăit. Cred că e dreptul tău să alegi cum vrei să le trăieşti în loc să te minţim toţi că o să fie bine. Eşti un om liber. Fă-ţi singur alegerile, eu mi-am făcut datoria şi ţi-am spus adevărul.

Ne ferim să spunem adevărul pentru că ne e frică. Nu ne place să îl auzim şi presupunem că nici altora nu le place. Ne gândim că facem rău spunând adevărul însă adevărul ne eliberează de o povară uriaşă.

Minciuna e cea care face rău, nu adevărul. Adevărul se poate să nu îţi convină dar te va face mai puternic. Ştii cine e duşmanul şi cu cine ai de luptat. De multe ori duşmanul e în tine şi e bine ca cineva să îţi reamintească asta.

O personalitate alfa spune adevărul indiferent de preţ.

Ce adevar ai de spus azi?

Pentru a te ajuta să descoperi propriul adevăr am pentru tine cartea Ghidul personalității alfa - pentru lideri născuți din focul acțiunii.

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții