Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Viața a fost cam de căcat cu tine. HAI SĂ TRECEM PESTE ASTA!

Viața e de căcat pentru mulți dintre noi, crede-mă că știu asta foarte bine.

Să enumeram și să insistăm pe motive, e pierdere de vreme.

Familii dezbinate, societate coruptă, deconectarea omului de propriul suflet și de natură, lipsa educației reale, si atâtea altele.

Poate ai avut ghinion, poate tatăl tău nu a avut bani cum au avut alții, poate ai crescut fără mamă. NASOL. Unor oameni chiar le este mai greu decât altora, unii oameni au tras paiul scurt de la viață și nu au la fel de multe opțiuni pe o tavă aurită încă de mici.

 

Faptul că ai avut ghinion este un motiv al naibi de prost ca să rămâi sărac și nefericit.

Boceala și victimizarea nu au rezolvat nicio problemă pe Pământ.

 

O să îți spun ceva ce probabil te va șoca:

Sunt mari șanse să nu fi priceput ce e dezvoltarea personală.

Am auzit o grămadă de oameni vorbind despre dezvoltarea personală ca și cum ar fi un domeniu în sine, pe care-l studiezi și la care excelezi. De parcă ți-ar da cineva o pălărie pătrată, o robă și o diplomă la finalul educației tale în disciplina Dezvoltare Personală.

Nimănui nu îi pasă de dezvoltarea ta personală. Nimeni nu întreabă la ce nivel ai ajuns, și ce principii știi să reproduci ca pe o poezie! Oamenii vor să vadă că ești bun!

Că ești de încredere.

Că ești pasionat.

Dezvoltarea personală este ideea că e bine să înveți tot timpul ceva nou.

Ideea că dacă stagnezi, ești nefericit, și simți cum îți pierzi viața, zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună și an după an te vei simți ca un ratat dacă nu faci nimic.

 

Dezvoltarea personală înseamnă pur și simplu să înveți lucruri noi ca să te descurci mai bine în viață.

 

Să citești o carte, să înveți o limbă străină, să faci un curs de perfecționare pentru carieră. Cum ar fi să faci niște sport din când în când? Ce-ar zice cei din jurul tău dacă i-ai suna uneori doar să vezi ce fac? Ce ar zice soțul sau soția dacă i-ai propune să faceți ceva plăcut, doar voi doi pentru a vă scoate relația din monotonie?

Dezvoltarea personală înseamnă să accepți că viața nu stă după tine, și că dacă tu ești mai bun, viața ta va fi mai bună!

Ok, nu ai bani.

Dacă nu ai bani de ce ești gras? De ce nu ai grijă de tine? Nu e scump să mergi la piață și să umpli frigiderul cu legume și fructe. Dacă nu ai bani de ce nu alergi de câteva ori pe săptămână?

Dacă nu ai dragoste de ce nu începi să frecventezi locuri unde cunoști oameni? De ce nu mergi la lecții de dans sau să te înscrii la un club de șah sau orice altceva?

Dacă nu ai bani, de ce nu îți urmezi VOCAȚIA? De ce nu te perfecționezi dacă ai descoperit-o deja? De ce nu dezvolți lucrurile la care ești cu adevărat bun?

Despre asta voiam să îți vorbesc, dezvoltarea personală este o unealtă, este un sistem pus la punct ca să-ți ușureze munca.

Vocația mea a fost să ajut oamenii să își găsească calea și să pășească pe ea. Am scris zeci de cărți și materiale pentru a ușura munca oamenilor care vor un pic mai mult. Dar asta nu înseamnă că devii doctor în dezvoltare personală și trebuie să devorezi sute de cărți pe tema asta și ai rezolvat problema!

Dezvoltarea personală înseamnă să-ți însușești niște concepte cheie și să îți urmezi pasiunile tale, să înveți ceva nou, să citești o carte de filosofie, să îți cumperi reviste de modă ca să înveți să te îmbraci mai bine, sau să înveți cum să comunici mai eficient cu cei din jurul tău.

DEZVOLTAREA PERSONALĂ ÎNSEAMNĂ ACȚIUNE!

Citești acest articol, și asta înseamnă că-ți pasă puțin de tine, că simți că e loc de mai multă fericire.

Dar e suficient?

Trebuie să investești în tine... știu că e o frază suprafolosită.

Dar te rog gândește-te bine.

Ia un minut și gândește-te că oamenii mai buni sunt mai bine plătiți și mai bine iubiți.

Gândește-te la faptul că oamenii pasionali și cu o energie bună își găsesc de lucru mai ușor.

Mai gândește-te.

Gândește-te că cei ce știu să comunice eficient cu cei din jur sunt mai apreciați pe toate planurile.

Gândește-te că toate lucrurile astea se învață.

Gândește-te că dacă ai fi MAI BUN decât ești acum… viața ta ar fi mai bună.

Știu că sună vag, că ești sceptic și nu știi de unde să începi.

Oamenii cred că există o formulă secretă pe care o vei găsi la a mia carte citită și abia apoi trebuie să începi să o pui în practică. NU! Secretul e munca, efortul real și experimentarea AICI ȘI ACUM. Nu e suficient să citești o carte de dezvoltare personală, trebuie să aplici pe viața ta, în viața ta.

Să faci ce poți, cu ce ai, acolo unde ești, dar AZI. Asta e dezvoltare personală.

Trebuie să iei informația din carte și să o folosești. Să te chinui să vezi unde o dai în bară și să lucrezi acolo. Să identifici unde vrei mai mult și să urmezi cursuri!

Vrei bani? Vrei vocație? Vrei sex? Vrei dragoste? Vrei să nu te mai urască copiii tăi? Vrei să nu-ți mai urăști tu părinții? Astea toate-s probleme reale, grave, care trebuie rezolvate activ cu inițiative, cu muncă.

 

"Dar Pera, eu nu sunt în stare de mai mult!
Eu nu pot face lucrurile astea…"

 

Toată lumea a învățat de undeva, de aceea bebelușii nu sunt foarte buni la astrofizică: pentru că nu știu nimic. Un om fermecător a învățat să fie fermecător de la cineva din jur, de la părinți sau prieteni. Un om frumos a făcut sport de câteva ori pe săptămână și nu a mâncat un borcan de Nutella la 3 dimineața. Un om fericit a făcut muncă interioară ca să poată să nu mai fie atins de toate rahaturile.

Și tu poți să fii mai bun. Și o să-ți demonstrez simplu.

Ești mai bun decât erai când aveai 12 ani.

Vezi? Asta e tot, deja ai crescut. Dar de când nu ai mai făcut școală sau efort, de când nu a mai umblat nimeni după tine să te depășești... te-ai oprit.

Orice lucru ușor de făcut azi, a fost IMPOSIBIL odată.

Să mergi pe jos era imposibil când aveai 6 luni.

Uită-te acum la tine ce minunăție umblătoare și grațioasă ca o balerină ești comparat cu vârsta de 2 ani.

Sunt aici să îți dau niște unelte, să îți ofer cărți pe toate domeniile de care ai nevoie. Dar în special sunt aici ca să te conving!

SĂ TE CONVING CĂ POȚI.

Că nu e imposibil și dacă o iei din loc o să vezi că prinzi viteză și inerție și că viața ta se schimbă. În bine.

 

Și ce ai în cap și în inimă nu-ți poate lua nimeni.

 

Dacă știi mai multe, ești mai bun. Și dacă ești mai bun, vei rămâne mai bun toată viața. De aceea îi spune investiție în tine.

Oamenii nu ar ezita să cumpere un apartament în București și să-l dea în chirie și să primească constant bani de acolo. E o investiție inteligentă! E o investiție care produce bani și nu se devalorizează!

Și dacă gândești așa despre o casă, de ce nu gândești la fel despre sufletul tău? Despre mintea ta? Despre cine ești tu cu adevărat. De ce îți bați joc de tine și de potențialul tău?

Trebuie doar să faci ceva.

Orice.

Nu mai aștepta clipa în care se aliniază planetele și marte nu va mai fi în retrograd. Apucă-te acum.

Închide articolul și fă ceva constructiv.

Zi aici public, într-un comentariu, ce vei face. Asumă-ți această responsabilitate pentru binele tău. Fă să existe o miză pentru tine.

Alege un pas mic și realizabil azi.

Și fă-l.

Știi ce se va întampla după ce faci? Vei simți ceva ce aștepti zilnic, de mult timp: ÎNCREDERE ÎN TINE.

Știi ce se întâmplă dacă nu faci măcar un pas mic de acțiune? Se instalează NEÎNCREDEREA.

Zilnic, facem alegerile ce ne duc la rezultatele noastre.

Te rog.

Ai încredere în mine și fă ceva pentru tine. Vei prinde aripi. 

Printre greutăți spre stele,

Pera

PS: Peste câteva zile vom vorbi despre ce înseamnă cu adevărat VOCAȚIA și cum oricine are una, dacă are și răbdarea să o caute… 

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții