Alfa Camp Kopaonik

Schi și snowboard
19-23 februarie 2020

Umple golul interior

Învață să umpli golul interior ca să scapi de oboseala cronica, de relații toxice și de dependențe.


Salut, vreau să te întreb ceva important și vreau să te gândești la asta, deoarece eu deja bănuiesc deja care e răspunsul:

Și tu îți mănânci nervii cu sănătatea, relațiile și banii? Acestea sunt obiective care ne consumă în general majoritatea a timpului, a energiei și a vieții.

Cu alte cuvinte, temele principale ale vieții noastre se învârt în general între sală, nutriție, job, afacere, carieră, vocație, relații, familie, sex și de la capăt.

Și totuși, cu fiecare an care trece, observ că majoritatea oamenilor se blochează (și eu uneori) în situația în care niște probleme la început abordabile se dovedesc de nerezolvat.

La cât timp și energie consumăm cu ele te-ai aștepta să ne descurcăm perfect cu ele. Dar suntem praf.

Adevărate pietre de moară, ce ajung să ne știrbească încrederea în noi pentru că nu știm cum să le abordăm și rezolvăm.

Datoria mea a fost și este să merg la sursă și cauza problemei.

Săpând, am ajuns tot mai adânc, doar că să descopăr scenarii de genul:

Munca excesivă și căutarea perfomanței neglijând sănătatea, relațiile și propria persoană pentru a dovedi valoarea personală. Cu alte cuvinte, nu trăiești viața ta ci trăiești pe pilot automat motivat de niște pretenții și standarde care nu au fost ale tale niciodată. Crezi nu ai valoare că ființă umană dacă nu ai realizări și astfel ești sclavul validării obținute prin succes însă starea de neîmplinire e tot mai mare și duce la dependențe, boli și nefericire.

Obezitate că protecția împotriva abuzului emoțional și sexual. Ca și femeie, din cauza abuzului sexual în copilărie sau tinerețe, am văzut persoane dezvoltând un mecanism de apărare inconștient după principiul:” dacă nu sunt atrăgătoare, sunt protejată de sexualitate și abuz”.

Astfel, toate dietele, sportul și investițiile vor da greș pentru că problema e în cu totul alt loc.

Perfecționism pentru a obține iubirea unuia dintre părinți. Ca și copil ai fost criticat permanent și s-a născut în tine perfecționismul pentru că doar scăpând de orice critică vei putea în sfârșit să obții acel:” te iubesc, te accept” din partea părintelui.

Astfel, în orice domeniu al vieții greșeala și critica sunt cea mai mare rană pe care o poți suferi și astfel riști să nu mai ai poftă de acțiune pentru că acțiunea înseamnă proces de învățare și lecții învățate prin greșeli.

Așadar, în munca mea mi-am dat seama că pot lucra cu oamenii pe orice își doresc și există tehnici și metode pentru a obține sănătatea dorită, banii, relațiile, stilul de viață... DAR, dacă în spatele unei aparente probleme stă cu totul alta, toți vom pierde timp, energie și eforturi.

Primul și cel mai important lucru este să identificăm corect adevărata problemă și lucrând la cauza, efectele să se vadă în întreaga noastră viață.


Pe scurt, asta e subiectul nostru principal.

Prin exerciții și experiențe, vom ajunge la sursa reală a blocajelor noastre pentru a ne elibera potențialul și să nu ne mai irosim în eforturi mari ce aduc rezultate mici sau deloc.Ce vom învăța în acest Alfa Camp?


Când nu ai iubire și vocație, e ca și când ți-ai pierdut sufletul.

Omul ajunge la dependențe (și apoi boală) pentru că nu mai simte că are ce oferi celor din jur, nu mai simte iubire sau apreciere și ce face? Recurge la ”medicamente” ca măcar pentru câteva ore să nu se mai urască.
”Medicamentele” sunt orice lucru exterior care ne alină această suferință și îți permit să te simți bine în corpul tău, cu gândurile și emoțiile tale.
”Mă droghez ca să nu mă confrunt cu stările pe care le am când sunt treaz" - mi-a spus un dependent. ”Mă droghez ca să vreau să am un pic de liniște în capul meu.”
Incapacitatea noastră de a rămâne cu noi fără să ne amorțim simțurile este cauza numărul 1 a suferințelor noastre, și ar trebui să fie prioritatea numărul 1 în activitatea noastră zilnică.
Fără asta, toate medicamentele noastre ne vor transforma în niște dependenți, fie că e vorba de mâncare, shopping, jocuri, alcool, droguri, internet sau sex.
A fi bine cu tine însuți este o stare ce nu poate exista fără o componentă spirituală (nu neapărat religioasă). Și astfel suntem puși să ne întrebam zilnic: azi mi-am ascultat sufletul sau l-am sufocat cu substanțe ca să tacă?
Consecința pentru individ este că dependența și încercarea de a umple golul interior duc la boală. Boala gravă: cronică, autoimună, cancer etc.

În ultimii 30 de ani, o nouă știință, care se numește neuro-psiho-imunologie, demonstrează legătura foarte strânsă dintre sentimente, gânduri și boli fizice.
Toate bolile grave și considerate incurabile, cum ar fi bolile cronice sau cancerul, au fost corelate direct cu traumele psihologice și emoționale suferite de-a lungul vieții, în special în copilărie.
Consecințele la nivel social sunt grave: într-o lume în care omul nu-și mai simte sufletul și nu mai e conectat cu el, nu mai poate vedea sufletul în nimic: în ceilalți, în natură, în alte ființe vii.
Și astfel, totul în jur devine un obiect de manipulat care să ne servească pe post de satisfacere a poftelor și dorințelor noastre, dar, la fel ca și ”fantomele flămânde” din budism, omul fără suflet nu mai este decât un sac fără fund care nu poate fi umplut oricât de mult ai băga în el.
De aici rezultă distrugerea naturii, războaiele, suferința și foametea.
Cei 4 călăreți ai apocalipsei conform Bibliei sunt războiul, foametea, boala și moartea… știm lucrurile astea de multă vreme. Precum în individ, așa și în lume.
Conflictele noastre interioare care apar apoi ca boli în corpul fizic, sunt conflictele din lume care ne distrug planeta. Și toate ororile acestea, pot fi duse la o singură cauză: ruperea omului de propriul suflet.
Există speranță!
Putem să ne reconectăm cu esența noastră, putem să ne vindecăm de traumele care ne bântuie și ne îmbolnăvesc, și transformându-ne viața, putem să-i ajutăm apoi și pe alții.
Am încercat să găsesc multe căi de a explica lucrul ăsta. Știu că sufletul poate fi un cuvânt abstract pentru foarte mulți oameni, într-o lume în care nu se vorbește la școală sau acasă despre asta și nu există educație.
Nici nu e de mirare că lipsa de educație despre suflet contribuie la uitarea faptului că avem o esență în noi.
Însă te rog să reții că psihologia (psyche-logos) a fost denumită de vechii greci ca știința despre suflet.
Nu este ciudat că știința despre suflet a devenit orice altceva, mai puțin o știință a sufletului uman? A devenit știința despre minte, știința despre comportamente, știința despre gânduri, emoții. Însă mult prea puțin despre suflet.
Lucrul acesta începe să se schimbe.


CERCUL ÎNCREDERII


BAZAT PE MUNCA LUI PARKER J. PALMER

Conceptul de „cerc al încrederii” este o metodă de lucru propusă de Parker Palmer pentru crearea unor grupuri în care munca de dezvoltare personală să poată fi făcută cu o putere, profunzime şi eficienţă nemaiîntâlnită.
Pentru asta însă e nevoie ca acest concept de cerc al încrederii să fie foarte bine cunoscut şi aplicat. Oriunde se află trei oameni sau mai mulţi, poate fi creat un cerc al încrederii după principiul: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte-ntr-însa”. (C. Noica)

În cărţile lui Parker Palmer găsim o serie de reguli de bază pentru cercul încrederii, după cum urmează:
1. Grupul şi energia trebuie să emane ospitalitate
2. Prezenţă (aproape) 100%
3. Nimic nu este obligatoriu
4. Vorbeşte adevărul în aşa fel încât să respecţi şi adevărul altora
5. Nu salva, nu corecta, nu sfătui, nu da soluţii, nu duce pe calea cea bună
7. Ascultă-ţi profesorul interior
8. Ai încredere şi învaţă de la linişte
9. Confidenţialitatea
10. Poţi să pleci din cerc oricând fără să te simţi vinovat de ceva

Ce este acest Alfa Camp?


Din punct de vedere logistic, tot ce trebuie tu să faci este să ajungi în Timișoara, miercuri 19 februaruie 2020 la ora 9:00 dimineața. De aici, eu mă ocup de tot. Mergem 400 de km cu autocarul până în Serbia și ne cazăm în Kopaonik la hotel Junior (poți călători doar pe bază de buletin). În tot acest timp, ne cunoaștem și ne pregătim de aventură.

Alfa Camp-ul a fost creat în urma viziunii și dorinței mele, cu scopul de a declanșa o schimbare de mentalitate, o conștientizare în masă a realității pe care o poate schimba fiecare dintre noi. Este cel mai puternic eveniment, cu rezultatele cele mai semnificative, dintre toate evenimentele pe care le susțin. Imaginează-ți cum e să fii înconjurat de 30-40 de oameni care împărtășesc aceleași valori ca și tine. Să ai alături oameni optimiști, entuziaști, care abia așteaptă să cunoască pe cineva ca și ei, care gândește și simte la fel. Se spune că „cine se-aseamănă, se adună”, iar în Alfa Camp vei simți cu adevărat ce înseamnă să fii într-un alt fel de familie.

Al doilea mare beneficiu este că, aflându-ne în mijlocul naturii, renunțăm, în mod natural, la multe dintre măștile noastre sociale. Dacă acasă ne purtăm într-un fel, știm cu toții că în excursii parcă se schimbă ceva. Analizând fenomenul, mi-am dat seama că această combinație dintre natură și oameni de calitate ajută ca fiecare să își dea voie să se exprime într-un mod foarte autentic.

Mulți oameni ne spun că în aceste zile de Alfa Camp și-au privit întreaga viață de la distanță, ca observatori, și și-au dat seama exact ce au de făcut când se vor întoarce. Uneori e nevoie să te rupi de mediul tău de zi cu zi pentru a vedea lucrurile cu alți ochi.

Al treilea beneficiu este că vei cunoaște întreaga echipă Personalitate Alfa și vom face în fiecare zi activități de dezvoltare personală.

Al patrulea mare beneficiu sunt activitățile outdoor pe care le facem pentru a ieși din zona de confort și destindere. În Alfa Camp-ul acesta facem schi, snowboard, jocuri de team building și mergem la SPA.

Ce poate fi mai frumos decât o zi petrecută pe pârtie cu schiurile sau cu placa, seminar de dezvoltare personală și o baie într-o piscină caldă?

Ce vei face în acest Alfacamp:

  vei descoperi de ce nu este responsabilitatea ta să cari în spate oameni și că obiectivele pe care pe care le declarăm s-ar putea să ascundă alte obiective, necunoscute încă
  vei invăța că nu poți cunoaște ce e în sufletul omului nici dacă dormi cu el în pat 30 de ani, oricât de bun psiholog ai fi, dar fiecare om știe sigur ce se află în inima lui și în mintea lui, dar nu mai știe calea prin propriul labirint. Fiecare trebuie sa își facă porpria muncă interioară
  vei înțelege de ce nu merg sfaturile date din exterior și de ce fiecare om poate să își dea singur sfaturi și să le urmeze, sau nu
  vom invăța ca singurul lucru pe care îl putem face este să aruncam semințe pe un teren fertil și să speram că unele dintre ele vor încolți
  vei înțelege ca singurul obiectiv important este să trecem la acțiune. Acțiunea este deznodământul întregii povești

Uite cum a fost în Alfa Camp-ul din 2017 de la Kopaonik:Da, vreau să vin în Alfa Camp 550 DE EURO

Alfa Camp are patru tipuri de activități distincte:

Tema Alfa Camp-ului: Umple golul interior
Da, vreau să vin în Alfa Camp 550 DE EURO

Cazare Alfa Camp la Junior Hotel

img
img
img
img

Program Alfa Camp


Ziua sosirii

Plecăm din Timișoara cu direcția Serbia, distanță 400 km, 6 ore de drum. Ne cazăm în Kopaonik la Hotel Junior, seara începe cu program de destindere și cunoaștere a participanților, concretizat prin diverse jocuri și activități haioase.

Cazare in Kopaonik

Kopaonik este cea mai mare stațiune de schi din Serbia și fără îndoială una dintre cele mai frumoase destinații din această parte a Europei. Pe lângă faptul că reprezintă unul dintre cei mai frumoși masivi montani din Serbia, Kopanik-ul dispune de potențial natural unic având aproximativ 200 de zile însorite și în jur de 160 de zile cu zăpadă pe an.

Pensiunea Junior

Hotelul Junior dispune de receptie, lobby, centru Spa cu piscină interioară (2 x 4m), saună, 2 jacuzzi, 2 hamam showers, cameră pentru masaj, pârtie de schi pentru începaători (400 metri - marcată cu albastru), instalație pentru zăpadă artificială, cameră pentru depozitare, servicii și echipament de schi, școală de schi, restaurant "Four Seasons" (300 persoane), restaurant a la carte "Vincenzo" (80 persoane), disotecă, mini market, sală de joacă pentru copii, business center cu sală de conferinte, ATM, centru fitness echipat modern, parcare privată cu supraveghere video, terenuri de tenis, baschet, volei și handbal, terenuri de fotbal și minifotbal.

Ziua 1 - miercuri

9:00
Plecare din Timișoara spre Serbia
15:00 - 17:00
Cazare
Cina
17:00 - 19:00
Socializare, cunoaștere și introducere în seminar
19:00-22:00
Punerea în temă
Jocuri de team building

Ziua 2 - joi

08:00 - 09:00
Mic dejun
09:00 - 11:00
Seminar Alfa
11:30 - 16:00
Schi și Snowboard
16:00 - 17:00
Prânz
17:00 - 19:00
Relaxare și Odihnă
19:00 - 22:00
Seminar Alfa
22:00 - 24:00
Timp Liber și Socializare

Ziua 3 - vineri

08:00 - 09:00
Mic dejun
09:00 - 11:00
Seminar Alfa
11:30 - 16:00
Ski și snowboard
16:00 - 17:00
Prânz
17:00 - 19:00
Relaxare și odihnă
19:00 - 22:00
Seminar Alfa
22:00 - 24:00
Timp Liber și Socializare

Ziua 4 - sâmbătă

08:00 - 09:00
Mic dejun
09:00 - 11:00
Seminar Alfa
11:30 - 15:00
Schi și snowboard
15:00 - 16:00
Prânz
16:00 - 19:00
SPA
21:00 - 23:00
Seminar Alfa
23:00 - 24:00
Timp liber și socializare

Ziua 5 - duminică

08:00 - 09:00
Mic dejun
09:00 - 13:00
Seminar de încheiere Alfa Camp
14:00
Transfer Timișoara

Ce este inclus în prețul biletului?

Costuri personale (optionale):

Biletul costă 550 de EURO,acest preț este valabil doar dacă te inscri acum (ulterior el va creste la 650 de euro), iar ca să te înscrii, trebuie să completezi formularul de mai jos.

Pentru a-ți rezerva locul, este necesar un avans de 700 de lei - vei primi un e-mail din partea mea cu toate amănuntele, după ce te înscrii.

Apoi, tot ce ai de făcut este să ajungi în Timișoara, iar restul va fi doar o experiență pe care o vei ține minte toată viața.

Așadar, Alfa Camp 19-23 februarie 2020, 5 zile de aventură.

Numărul de locuri este limitat, 30 locuri mai sunt diponibile !

Înscrie-te acum, completând formularul de mai jos.

AMINTIRI

Înscriere Alfa Camp

Vei primi un email cu toate amănuntele din partea mea.

Sârbu Jivulov
Customer Support
Dacă ai nevoie de ajutor...
Dacă ai întrebari sau dorești informații suplimentare, te rog să il suni pe colegul meu Sârbu Jivulov (Customer Support) și te va ajuta cu mare placere. Telefon: 0753 825 031
Orar: Luni - Joi 10:00 - 17:30