Psihologia este știința exactă a minții și a comportamentului uman.
Marketingul făcut bine este psihologie pură

Nu sunt separate, merg mână în mână. Tocmai de aceea Pera - psihologul și Daniel - omul de marketing ne-am întâlnit, ne-am împrietenit și am decis să îmbinăm și oficial cele două științe. Nu poți face marketing de calitate fără psihologie și nu poți ajuta oameni prin psihologie fără să folosești marketing.

Suntem în continuă schimbare și facem față cu greu rapidității cu care totul se transformă în jurul nostru. Competitivitatea este la cote maxime, avem senzația că suntem obligați să facem lucruri pe care nu le vrem, care nu sunt în sângele nostru, pentru a ne vinde mai bine.

Tehnologia este radical diferită la fiecare câțiva ani. Acum cinci ani încă mai foloseam sampling-uri, împărțeam fluturași și ne bazam pe marketingul de tip “din gură-n gură”. Mai mult, strâmbam din nas când auzeam de internet și ne îngrozeam când auzeam de reclamă în mass media.

Acum zece ani timpul parcă trecea mai încet. Știam că dacă suntem buni în ce facem și oferim calitate prin produsele noastre, totul funcționează de la sine. Nu aveam tehnologie, nu înțelegeam ce e aia, ne bazam pe interacțiune interumană.

Marketing-ul pare un monstru cu 7 capete - de fiecare dată când dovedești un cap care scuipă foc, apar alte două în același loc: Copywriting, Social Media - Facebook, Twitter, LinkedIn, E-mail Marketing, Blogging, Open rate, Click-through, Pay Per Click, Newslettere, Titluri, Beneficii, Call to action, Sales Letter, Conversii, Marketing direct, Facebook Ads, Google Adwords.

E o nebunie. Iar produsele și serviciile noastre se vând parcă din ce în ce mai greu, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă. Până la urmă noi vrem să trăim din ceea ce facem, din expertiza noastră, din afacerile noastre, din visurile noastre. E o cursă care nu poate fi câștigată.

Iar asta ți-o spunem cu mâna pe inimă și eu și Daniel, doi antreprenori care trăiesc din campaniile și consultanța pe care o oferă. Unul în psihologie, unul în business.

Avem nevoie de liniște, să lăsăm deoparte pentru scurt timp canalele de comunicare și să înțelegem ce este cu adevărat important pentru noi. Rezultatele nu vin din matematică, respectiv din conversii.

Marketingul și Copywritingul sunt de două feluri: matematic (al conversiilor) și uman (al înțelegerii psihologiei oamenilor).

Când te lupți cu matematica în copywriting, te vei lupta cu tehnologia. Când înțelegi modul cum un om simte și gândește, ești copywriter și îți poți vinde produsele, serviciile și chiar pe tine, indiferent de tot ce se întâmplă în jurul tău.

Pentru că modul în care oamenii gândesc, simt și reacționează nu s-a schimbat de milenii și nu se va schimba milenii întregi de acum încolo.

În același timp, dacă ești ca și noi, născut în anii 70-80, atunci ai parte de un atu - știi cum este fără tehnologie. Știi cum este să devorezi biblioteci întregi de cărți, să citești beletristică, să ascunzi cărți pe sub perne sau sub pat, pe care să le deschizi cu mult după ora de culcare.

Ce s-a întâmplat pe urmă nu a făcut decât să te îndepărteze de la înțelegerea emoțională a unui text bine scris.

Ai devenit un bun specialist, știi ce înseamnă calitate - doar că ai uitat cum să scrii o poveste care să vândă.

Ai uitat cum să atingi sufletele oamenilor prin ceea ce creezi deja.

Ai uitat cum să scrii acele cuvinte care vând.

Nu ai apucat să stăpânești arta de a ști cum să pui problema.

Workshopul COPYWRITER este un proiect personal în care vrem să te învățăm cum să vinzi prin cuvinte, dincolo de toată tehnologia care evoluează în ritm alarmant și care te lasă descoperit pe termen lung.

Cuvintele care vând au prea puțin de-a face cu marketingul matematic.