articol
Descopera-ti vocatia si nu mai lucra niciodata pentru altii

 

PENTRU A VIZUALIZA MATERIALUL VIDEO APASA PE POZA

 

Salut!

Astăzi vom vorbi despre descoperirea, dezvoltarea şi valorificarea vocaţiei tale.

În primul rând vreau să- ţi mulţumesc pentru activitatea ta de până acum, să-ţi mulţumesc pentru faptul că urmăreşti toate aceste materiale, că te străduieşti să-ţi descoperi, să-ţi dezvolţi şi să-ţi valorifici talentele înnăscute, îţi mulţumesc pentru toate comentarile pe care le-ai lăsat până acum la toate materialele

Vreau să facem şi o scurtă recapitulare la tot ce s-a întâmplat până acum.

În primul material ţi-am explicat despre acea revelaţie pe care am avut-o legată de faptul că în momentul în care îţi descoperi vocaţia, o dezvolţi şi o valorifici se întâmplă o minune în viaţa ta şi anume nu mai trebuie să te preocupi de niciun alt domeniu de dezvoltare personală – să spunem – pentru că ocupându-te de vocaţia ta, acest lucru va avea un impact major asupra întregii tale vieţi, asupra întregului tău stil de viaţă, asupra tuturor domenilor care sunt importante pentru tine, sănătate, bani, relaţii cu cei din jur, relaţii de socializare, relaţii de iubire.

De ce este atât de importantă vocaţia, de ce insist atât de mult pe acest lucru?

Ei bine, intrăm în nişte timpuri economice pe care deja le cunoşti în care nu mai este destul să mergi odată cu turma, să încerci să nu ieşi în evidenţă căci valul te va duce şi vei fi şi tu acolo bine, la căldurică şi lucrurile se vor ajuta de la sine.

Nu mai este demult suficient, nu mai este demult suficient să ai o diplomă să faci o facultate sau un master să crezi că având aceste hârtii la mână vei avea un job asigurat, o slujbă asigurată şi că viitorul sună bine pentru tine.

Nu mai există deloc acea siguranţă de care părinţii şi bunicii noştri ne vorbeau: fă şcoala, angajează-te şi încearcă să ai o viaţă liniştită şi în siguranţă, fă-ţi o familie, ai nevoie de stabilitate în viaţa ta.

Acea stabilitate nu mai există, de fapt există dar la cu totul alt nivel.

Decoperindu-ţi vocaţia reuşeşti să fii un om modern, un om care este în pas cu viitorul, un om care îşi cunoaşte talentele cu care s-a născut şi le dezvoltă, le transformă în abilităţi şi apoi le valorifică.

În noua economie în care intrăm nu mai este destul să ai o slujbă, un job care-ţi plăteşte facturile şi pe lângă asta să ai şi hobby-urile şi pasiunile tale. Este foarte, foarte important ca talentele şi pasiunile tale să fie jobul tău şi am să-ţi explic imediat şi de ce.

În primul rând vreau să spun că am descoperit un tipar, acest descoperă, dezvoltă şi valorifică despre care tot îţi vorbesc. În povestea mea legată de vocaţie precum şi în poveştile celorlalţi oameni, o parte dintre ei i-ai văzut în interviurile din lecţia trecută, o parte urmează să-i vezi, aşadar în poveştile tuturor acestor oameni există un tipar foarte clar şi bine stabilit.

Aceşti oameni îşi cunosc talentul, ori s-au născut într-o familie care i-a încurajat să-ţi descopere talentul, ori pur şi simplu şi-l ştiau, ori l-au descoperit întâmplător  sau alţii au muncit foarte mult ceea ce nu le place, au încercat diverse căi şi din această luptă şi-au dat seama la ce sunt ei cu adevărat buni.

Indiferent de situaţie, primul pas a fost descoperirea acestui talent, mai devreme sau mai târziu.

Pasul doi este dezvoltarea talentului, degeaba ai talentul dacă nu îl dezvolţi. Şi dezvoltarea înseamnă munca aceea de zile, săptămâni, luni şi ani din viaţa ta în care iei un lucru la care eşti foarte bun, ai talent înnăscut şi-l dezvolţi într-o abilitate. Devii practic un expert în domeniul în care eşti şi talentat.

Apoi următorul pas reprezintă valorificarea acestor talente transformate în abilităţi. Valorificarea în sensul de a putea să oferi ceva şi lumii din jur şi deobicei oferi printr-un produs, printr-un serviciu, printr-o meserie. Faci lumea mai bună prin talentele tale înnăscute, munceşti cu pasiune la ceea ce ai munci oricum şi fără bani, însă fiind foarte bun în ceea ce faci, fiind un expert în ceea ce faci, începi să şi câştigi foarte mulţi bani.

La sfârşitul acestui material îţi voi da un exerciţiu pe care te rog să-l faci si am să te rog să-mi comunici rezultatul tau într-un comentariu sub materialul video de aici. Dacă faci lucrul acesta intri într-un concurs la sfârşitul căruia 3 oameni vor primi burse gratuite la noul curs despre descoperirea vocaţiei.

Aş vrea ca la sfârşitul acestor 4 materiale gratuite pe care ţi le-am oferit, aşa cum ţi-am promis, să fii o persoană capabilă să-şi descopere, să-şi dezvolte şi să-şi valorifice vocaţia.

Ce ne rămâne de făcut astăzi este acest exerciţiu pe care îl vei vedea la sfârşit. Nu durează foarte mult, nu este foarte greu însă vreau să mă asigur că eşti pe drumul cel bun, că ai pornit cel puţin în descoperirea vocaţiei tale şi în valorificarea ei.

Înainte de a trece la exerciţiu vreau să-ţi explic câteva lucruri foarte importante.

În primul rând de ce leg vocaţia de bani?

S-ar putea să spui că vocaţia este mult mai importantă decât banii. Categoric, absolut!

Vocaţia este acel lucru pe care-l faci ca misiune, misiunea ta pe pământ, scopul tău.

Însă de ce e important să o legi de bani?

Căci e o logică foarte simplă aici. Dacă tu mergi la un job care nu- ţi face mare plăcere, separat de vocaţia ta, şi-ţi dai timpul pentru un salariu, îţi vei consuma multe ore din viaţă, practic principalele tale ore productive din viaţă făcând ceva ce oricum nu te împlineşte şi nu-ţi face pentru nişte bani care nu sunt foarte mulţi şi câne vei fi stors de energie şi de putere îţi va rămâne foarte puţin timp să lucrezi la ceea ce-ţi place cu adevărat.

Dacă ai puţin timp să lucrezi la ceea ce-ţi place cu adevărat, ritmul cu care tu evoluezi în acel domeniu este foarte lent. Dacă lucrezi puţin şi foarte lent la ceva ce îţi place foarte mult va fi şi mai greu să valorifici acel lucru, acel talent al tău, acea pasiune a ta.

În schimb dacă o luăm invers, chiar dacă te sacrifici un pic la început dar îţi dedici fiecare zi dezvoltării unui talent al tău, al unei pasiuni ale tale, vocaţiei tale, reuşeşti într-un timp relativ scurt să devii şi bun în ceea ce faci oricum cu plăcere. Fiind bun devii un expert în acel domeniu indiferent în ce domeniu.

Fiind un expert începi să fi plătit, este absolut normal, este o lege economică, dacă eşti foarte bun în ceva lumea vrea să se folosească de acea expertiză a ta, să se bucure de ceea ce tu te pricepi să faci. În momentul acela poţi începe să trăieşti din pasiunea, din vocaţia ta.

În momentul în care începi să trăieşti din pasiunea şi vocaţia ta nu mai trebuie să faci absolut nimic în viaţa ta decât ceea ce îţi face foarte mare plăcere, să-ţi urmezi scopul şi vocaţia, astfel devii şi mai bun pentru că îţi permiţi acum luxul de a trăi făcând ceea ce îţi place devii din ce  în ce mai bun în ceea ce faci aşadar începi să câştigi şi mai mulţi bani cu care tu vei face ce vrei. Şi probabil că dacă ţi-ai descoperi vocaţia îi vei investi în a fi şi mai bun în ceea ce faci.

Pentru a fi capabil să oferi şi mai multă valoare lumii, acesta este secretul vocaţiei şi de aceea este foarte important să şi faci bani din pasiunea ta pentru că altfel te iroseşti, acesta este cuvântul cel mai bun şi cel mai potrivit.

Te iroseşti, îţi iroseşti talentul, pasiunea şi vocaţia.

Este ok dacă ai o slujbă care nu-ţi place, să faci o tranziţie uşoară către vocaţia şi pasiunea ta.

Însă din experienţa mea, ţi-am mai spus deja, foarte puţini oameni au vrut să facă lucrul acesta, majoritatea oamenilor au nevoie de un şoc. Au nevoie să fie daţi afară de la slujbă, au nevoie să dea firma la care sunt angajaţi faliment, au nevoie să se întâmple ceva grav şi să nu mai aibă control. Să trebuiască să facă altceva şi în momentul acela s-ar putea să îşi dezvolte pasiunea şi talentele în abilităţi şi apoi să le valorifice.

Eu aş vrea de la tine să găseşti o cale, oricare ţi se potriveşte ţie însă de astăzi să începi să lucrezi la talentul şi la pasiunea ta, pentru a dezvolta acest talent în abilităţi şi apoi să le valorifici şi să începi să trăieşti din pasiunea ta. Aşa cum ţi-am spus urmează un curs foarte amănunţit şi foarte în profunzime despre descoperirea vocaţiei. Dar la sfârşitul acestor 4 materiale gratuite pe care ţi le-am oferit vreau să mă asigur că eşti pe drumul cel bun, că ai câteva idei şi urmezi câţiva paşi în direcţia corectă pentru descoperirea dezvoltarea şi valorificarea vocaţiei tale.

Există mai multe categorii de oameni, există unii care habar nu au care le sunt talentele, care nu ştiu cum să le dezvolte şi care sunt foarte departe de a le valorifica. Aceşti oameni sunt o categorie de oameni care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Apoi sunt oameni care ştiu la ce sunt talentaţi însă aşa cum am zis poate au o slujbă care le mănâncă tot timpul sau care nu se preocupă pur şi simplu de dezvoltarea acelui talent într-o abilitate. Aşadar nu se preocupă să devină foarte buni, să devină experţi în ceva ce chiar se pricep foarte bine şi au talent natural.

Apoi există experţii, foarte mulţi, există foarte mulţi experţi în această lume în orice domeniu vrei tu de la stupărit până la inginerie. Dar aceşti experţi nu fac bani.

De ce?

Pentru că le lipseşte a treia componentă.

Au un talent şi sunt foarte buni, sunt experţi în ceea ce fac însă există o mare prăpastie între expertiza lor şi felul în care ei ştiu să valorifice expertiza lor. Nu este destul să fii expert, foarte mulţi experţi sunt aroganţi, cred că ei sunt foarte buni în ceea ce fac aşadar e datoria întregii lumi să afle de ei, să ştie de ei.

Nu e adevărat!

Este datoria ta şi responsabilitatea ta ca expert să comunici lumii, să transmiţi lumii întregi la ce eşti tu bun şi cu ce poţi tu să contribui, cu ce poţi tu să ajuţi, la ce eşti tu expert.

De aceea foarte mulţi experţi sunt săraci pentru că nu respectă cea de-a treia componentă, valorificarea. E foarte important să ştii să valorifici în lumea reală expertiza ta, lucrul la care chiar te pricepi. Aşadar avem aceste categorii de oameni şi cele trei mari lucruri care sunt foarte importante, descoperirea, dezvoltarea şi valorificarea talentelor înnăscute.

Acestea sunt esenţiale pentru a-ţi trăi vocaţia.

Acum urmează să spun în ce constă exerciţiul pe care vreau să-l faci.

1. Vreau sa imi spui intr-un comentariu sub video care este talentul tau. Daca il stii deja, foarte bine. Daca nu il stii, iti dau o varianta extinsa a testului MBTI cu 128 de intrebari , foarte simplu de facut, doar alegi la fiecare intrebarea varianta A sau B iar la sfarsit vei afla tipul tau de personalitate format din 4 litere.

Asta ar trebui sa restranga foarte mult aria talentelor tale si cand vei citi evaluarea poate iti vei da seama si in functie de ce iti spune inima ta, la ce anume ai fi bun in mod natural, care e talentul sau talentele tale.
Testul se face aici: http://www.la-psiholog.ro/teste-psihologice/test-personalitate-mbti-jung-16-tipuri

Pentru ca sa citesti cam ce talente ai avea, in engleza ai link-ul asta: http://www.personalitypage.com/careers.html

Pentru evaluarea in limba romana ai un fisier zip aici: http://dl.transfer.ro/MBTI-transfer_RO-01dec-ca90cb.ZIP
Bun.

Dupa ce faci pasul 1, si banuiesti, daca nu stii deja, unde sunt talentele tale, vreau sa treci la pasul 2.

2. La pasul 2 vreau sa imi spui cum iti vei dezvolta talentul, in fiecare zi. Cum vei deveni expert, specialist, numarul 1 in domeniul de care esti pasionat/a. Cum te vei educa, cum vei exersa,
cum te vei antrena. Cat mai concret si specific.

3. La pasul 3 vreau sa stiu cum anume vei valorifica ceea ce ai dobandit pana acum. Ai un talent, ai muncit la el si ai devenit foarte bun in acel domeniu. Acum urmeaza sa castigi bani din asta pentru ca vei putea sa ajuti oamenii din jur cu expertiza si specialitatea ta.

Cum ai de gand sa traiesti o viata prospera si lipsita de griji facand bani din expertiza ta? Lasa-ti imaginatia sa curga. Indiferent de domeniul pe care ti-l alegi, e nevoie de experti. Si tu poti sa fii unul din ei.
Vreau sa imi lasi cei 3 pasi in comentariul de la acest video: http://impulsul.ro/impulsul-vocatia/video/descopera-ti-vocatia-si-nu-mai-lucra-niciodata-pentru-altii
Am sa aleg trei raspunsuri duminica seara si am sa postez la comentarii care sunt cei trei castigatori ai burselor gratuite la programul Impulsul pentru vocatia ta

 Repet, indiferent de ce domeniu îţi alegi, în ce domeniu ai talent, respectă cei trei paşi.

Voi alege 3 din comentarii şi voi oferi acces gratuit la noul meu program Impulsul - pentru vocatia ta care este un curs în 6 module în care vom vorbi despre obstacole în amănunt şi cum anume să le depăşim pe toate. Vom vorbi despre cum anume să ne dezvoltăm personalitatea, un lucru foarte important.

Cum să ne dezvoltăm personalitatea ca să fim pregătiţi să ne trăim vocaţia pentru că nu e un lucru uşor mai ales dacă eşti deja cu creierul spălat de programarea socială de astăzi. De părinţi care îţi pun piedici, de şcoală, de mass-media, de anturaj.

Apoi în modulul trei vom vorbi despre descoperirea talentelor şi îţi voi oferi toate metodele pe care eu le cunosc pentru a-ţi descoperi talentele înăscute.

Apoi în modulul următor în modulul 4 vom vorbi despre dezvoltarea acestor talente. Din nou îţi voi spune care sunt exact paşii concreţi pe care trebuie să-i faci zilnic în dezvoltarea ta personală pentru a te asigura că scoţi maxim din talentul tău, că ţi-l dezvolţi permanent, să fii din ce în ce mai bun, să devii acel expert, în acel 1% din lume de experţi în domeniul tău.

Apoi vorbim despre valorizare, vorbim despre cum anume să-ţi valorifici talentele dezvoltate în abilităţi deja, cum anume să faci produsele tale sau servicile tale sau cum să-ţi transmiţi mesajul întregii lumi. Apoi în ultimul modul vom vedea studii e caz şi vom încerca să găsim online şi nu doar online oameni care sunt talentaţi în acelaşi domeniu cu tine şi care au reuşit să-şi dezvolte talentul şi să-l valorifice.

Dacă eşti de exemplu lingvist/ă şi îţi place foarte mult limba română – de exemplu – şi ai făcut şi master şi facultate în domeniul acesta, ţi-o arătăm de exemplu pe Marina Orlova care este şi ea lingvistă, rusoaică, care acum este în USA şi are pe Youtube al 27-lea – dacă nu mă înşel – cel mai vizualizat canal pe Youtube.
Şi ce face?

Ia câte un cuvânt odată pe săptămână şi-l explică. Bineînţeles că există mai multe strategii prin care Marina Orlova a devenit super cunoscută, a scris cărţi, are o groază de chestii pe care le vinde online, însă nu asta este esenţa, esenţa e că a ajuns de la o simplă lingvistă cu anumite metode să-şi valorifice talentul şi pasiunea şi expertiza într-un mod extraordinar.

Repet, ţi-am dat doar un exemplu vom vorbi mai în amănunt despre asta. Vom încerca în modulul 6 să găsim toate acele studii de caz care să-ţi arate de unde au pornit alţii în acelaşi domeniu în care şi tu vrei să porneşti.

Ce au făcut, cum s-au mişcat şi cum au ajuns de la zero la rezultate extraordinare.

Bineînţeles vor fi şi  bonusuri în acest program şi majoritatea bonusurilor vor fi legate de valorizarea talentelor şi a expertizei tale pentru că există foarte mulţi oameni care respectă primii paşi, au un talent, sunt foarte buni în ce fac, îşi dezvoltă talentul în abilitate dar nu fac bani din asta şi asta îi trage foarte mult în jos pentru că trebuie să lucreze în alte părţi, să facă alte lucruri, să aibe alte joburi care nu sunt pasiunea lor şi care îi împiedică să-şi trăiască la maxim pasiunea şi vocaţia. Şi atunci ne vom concentra foarte mult pe cum anume să-ţi valorifici expertiza şi să încerci să trăieşti din asta. Vom vorbi despre marketing, despre afaceri online, vom acoperi o întreagă plajă de unelte de care ai foarte mare nevoie ca să treci în noua economie.

Pentru că după cum vezi noua economie este deja aici.

Aştept comentariul tău!  Te rog să păstrezi lucrurile cât mai simple şi concise, te rog să nu-mi scri un cearşeaf întreg, vreau să ştiu foarte simplu

1. Talentul meu este, tipul meu MBTI este;

2. Ce fac eu în fiecare zi ca să-mi dezvolt acest talent;

3. Cum am de gând să-mi valorific expertiza, să trăiesc din asta în fiecare zi, să fac lumea mai bună, să fac bani, să-i investesc, să-i reinvestesc, să fiu şi mai bun în ceea ce fac, să-i ajut pe alţii să fie buni, să-mi fac o echipă şi să dau valoare întregii lumi.

Asta e ce vreau de la tine.

Te-am salutat şi ne vedem în zilele ce vin.

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
Profită de resursele de dezvoltare personală
pe care le-am pregătit timp de 10 ani!
imagine-news
Daca prinzi pestisorul de aur, nu stii ce sa-i ceri!
Citeste articolul
Cred că suferi de o amnezie temporară legată de vocația ta
Citeste articolul
27 DE COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Lasa un raspuns

27 Comentarii la "Descopera-ti vocatia si nu mai lucra niciodata pentru altii"

Notifica-ma
avatar
Sorteaza dupa:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Perpelea George
Membru

I am ENTP
Lucrez ca agent de bursa si strang bani pentru a putea sa-mi dezvolt ablitatea de psiholog si actor.
Intr-o zi voi castiga o statueta Oscar si voi excela in ceea ce face si David DeAngelo ->(prin impartasirea catre oameni a cunostintelor mele si a experientelor avute)
Toate bune Pera.

Laura
Membru

Foarte bun materialul foarte bine venit doarece ma pregateam sa concep pt elevii de cls a VIII-a un program de de orientare scolara si profesionala, cu permisiunea ta vreau sa ma inspir din acest material si impreuna cu elevii sa urmam acesti 7 pasi

gratar ion
Membru

Ai reusit?

simona
Membru
Buna, Vocatia mea se indreapta spre ajutarea oamenilor din jurul meu cu ceea ce stiu eu sa fac mai bine: sa comunic. Tipul personalitatii mele este ENTJ si tot ceea ce scrie e fff adevarat. 1. Talentul meu este de a comunica si mai mult de atat de a conduce.Am abilitati de conducator, de lider, mi-ar placea sa conduc o organizatie, sa profesez in domeniul financiar, cred ca as fi un bun antreprenor. 2. Pentru a-mi dezvolta talentul m-am gandit la a studia tot ce tine de acest domeniu, de a intreprinde cat mai multe informatii, pt a putea ajunge… Citeste mai multe »
Roxana
Membru
1) Cred ca talentul meu consta in arta de a stapani limba franceza si de a le insufla si celorlalti aceasta pasiune. Insa, daca ar fi sa ma gandesc cati profesori buni exista pe lumea asta !!! Iar eu nu sunt decat unul inzestrat cu dorinta de a- i forma si pe altii in acest domeniu, de a-i face sa devina mai buni si mai buni in acest domeniu. 2) Exersez, in fiecare zi, pentru a deveni mai buna in ceea ce fac ; sunt atatea lucruri pe care nu le cunosti pana la sfarsitul vietii ; e nevoie de… Citeste mai multe »
Bogdan
Membru

“orice ai decide sa faci,sa faci de doua ori mai bun la jumatate de pret!”

florian
Membru

buna ,
doresc informatii despre urmatoarele excursii , locatie , durata , pret .
merci .

Anca
Membru
Buna Pera, 1. Oscilez intre ENTP si ESTP (poate fiind nascuta in zodia gemeni, cunoscuti pentru dualitatea personalitatii lor, rezultatul testului intr-o zi a fost unul intr-o alta zi diferit, desi descrierea mi se potriveste. Cred ca ar fi bine sa explici de ce pot aparea diferente intre rezultate, sau daca e bine sa repeti testul.) 2. Sunt un fel de antreprenor, m-a preocupat intotdeauna ideea de antreprenoriat si toata facultatea (ASE) referatele aveau ca punct de pornire ideea de antreprenor, afacerile “legendare” gen Ford, GM, inventiile de succes etc. Sunt fan declarat Donald Trump, si acum 5 ani instinctiv… Citeste mai multe »
Iannis
Membru
Saluate Pera, ai u dreptate in felul tau , dar sa stii ca nu toti oamenii vor sa-si faca blog pe net si sa faca bani din asta. Asta e alegerea ta, ne bucura ca ne sustii si pe noi sa facem alegerile noastre personale. Dar poate multi au idei bune si vor sa le puna in aplicare ,dar nu au resurse financiare si nici nu pot sa riste totul pt un amarat de credit. Ca zici u ca nu-ti trebuie bani sa deschizi mica ta afacere ?! Doar sa vinzi ziare la colt de strada si sa iei comision… Citeste mai multe »
iris
Membru
Buna Iannis Ma scuzi ca imi permit sa dau un raspuns la cometariul tau dar sunt nevoita pentru ca ma intriga fraza aceea ,, Companiile isi au rolul lor vital”ceea ce mie mi se pare cu totul fals.O mare companie este un monstru care a inghitit o mie de firme mici pe motivul unei mai puternice finantari reducand competitivitatea ,chiar eliminand-o, reducand creativitatea si cercetarea numai la obictive strict economice si tratand angajatii indiferent de nivelul pregatirii si al realizarilor cu dispret disponibilizandu-i oricand intresele financiare o cer. Este foarte comod sa fii angajatul unei firme ,sa ai sarcini precise… Citeste mai multe »
Olga
Membru

Buna,

am facut si eu testul MBTI. Si mi-au iesit indicatorii ENFJ + ENEJ. Oscilez intre antrenor de sport, psiholog, design vestimentar si accesorii. Trebuie sa ma gandesc bine.
Multumesc mult.

Olga
Membru

Ca sa ma dezvolt trebuie mereu sa fiu in legatura stransa cu oamenii. Sa le inteleg necesitatile pentru ai putea sprijini in ceea ce-si doresc sa realizeze.
Pentru a valorifica expertiza trebuie sa acord mult mai mult timp studiului in domeniu. Si sa las pe plan secundar, de la inceput, ceea cu ce ma ocup,lucrez pentru altcineva. Si treptat o sa reusesc sa ajut tot mai multi oameni si sa-mi creez si o echipa de incredere.
Multumesc pentru ajutor.

Radu
Membru

Salut,

Am facut testul si a iesit INFJ, aria posibilelor cariere este foarte generala.

ramona
Membru
Tipul meu este Enep-inspiratorii. Lucrez ca jurnalist la un post de radio crestin. Citesc zilnic diverse materiale prin care incerc sa inspir si sa optimizez oamenii. Dumnezeu mi-a dat talentul sa vad in fiecare om si particica de viata ce este frumos. Mi-ar placea sa dezvolt un atelier de creativitate pentru toate varstele, unde oamenii sa se simta liberi si sa isi descopere adevaratul eu. as incepe totusi cu copiii, care sunt uitati in fata calculatoarelor! ideea asta mi-a venit acum, desi ma framant de ceva timp… Multumesc comunitatii alfa si initiatorului ei, adica tie, Pera, pt mesajele tale clare… Citeste mai multe »
Georgiana
Membru

Buna ziua. Am facut testul si am anumite nelamuriri. Mi-a iesit ISFJ – Introvertit, senzorial, afectiv, judecativ. In mare parte mi se potriveste, dar cariera pe care as vrea sa o urmez nu. Vreau sa devin avocata. Totusi, am vazut ca ma apropi de ISTJ, care imi da oarecum speranta. Intrebare, sa ma mai straduiesc sa-mi fac un viitor in lumea jridica, sau sa-mi aleg adevarata vocatie?

Adem Florinel
Membru

1 La testul MBTI am primit evaluarea:INFJ. 2 Habar nu am care-mi sunt talentele,sau poate trec cu vederea spunand ca nu-s acelea. Vreau sa mi descopar vocatia. Creez cel putin la nivel mental calea prin care se poate ajunge la implinirea acelui ceva, despre care mai degraba oamenii considera ca nu se poate. 3 Inteleg ca probabil as putea ajuta oamenii si asa pe mine insumi. Asta si vreau. Vreau sa mi descopar adevarata vocatie pentru a-mi implini misiunea pe pamant. Te apreciez si-ti multumesc anticipat pentru ajutor. Adem Florinel.

sara
Membru
pas1: sunt psiholog scolar (ca profesie) pasiunea mea este terapia de familie- prevenirea violentei in familie, pas2: urmez un curs postuniversitar, cumpar carti,caut sa ma dezvolt personal , particip la conferinte , intalniri pe domeniu , caut sa inteleg experinta mea de familie , care au fost patternurile ce au condus spre conflic , divort , care sunt a ancorele comportanentale pe care le port dupa mine si care nemodificate pot afecta viata de familie pas 3:acest aspect are de suferit pentru ca in primul rand sunt probleme ce tin de mine neincredere in sine ,prudenta dusa pana la teama… Citeste mai multe »
cristian
Membru
Eu am profilul INFP. Am inclinatia spre a fi de ajutor oamenilor din punct de vedere emotional si, in prezent, sunt rezident pe psihiatria copilului si adolescentului. Consider gresite unele stereotipuri de gen in ceea ce priveste alegerea carierei si ideea de ”meserii traditional feminine” sau ”traditional masculine”. Cred ca este gresita si alegerea unei meserii, pe motiv ca ”aduce bani”. Adevarul este că ajungi sa excelezi si sa te bucuri de succes numai daca iti alegi cariera conform talentului si aptitudinilor tale, si poti face bani dintr-o meserie considerata modesta, dar pentru care ai talent. Adolescentii ar trebui ajutati… Citeste mai multe »
Madalina
Membru
Buna, Am 17 ani ma gandeam sa devin psiholog dar dupa ce am facut testul mi-au iesit mai multe rezultate care ma ,,tenteaza” dar nu sunt sigura care m-ar avantaja mai mult.In cele din urma am ajuns sa aleg dintre politician si patron de restaurant, varianta cea mai posibila si mai usor realizabila si in timp cat mai scurt mi se pare sa fiu patroana de rastaurant. 1)Am ales aceasta varianta pentru ca in primul rand nu imi place sa lucrez pentru cineva , apoi imi place ideile mele sa fie ascultate in totalitate , sa il personalizez dupa placul… Citeste mai multe »
Irina Oana
Membru
Cand am facut testul scurt din pdf-ul tau mi-a iesit ENEP. Acum mi-a iesit ENTJ. Daca stau bine si ma gandesc , in interiorul meu, fara ceea ce am imprumutat de la societate (parinti, profesori, etc) mi se potriveste ENTJ, si cred ca meseria de programator ar fi fost potrivita pt mine la terminarea liceului. Sunt atatea schimbari petrecute in viata mea, cu fiecare eveniment, cu fiecare copil adus pe lume, incat mi-e destul de greu sa ma decid ce sa raspund la intrebarile testului. Am incercat sa ascult vocea interioara, sa nu gandesc in functie de restrictiile impuse de… Citeste mai multe »
ana-maria
Membru

Buna Pera.
1. Am refacut testul MBTI dupa ce il mai facusem de cateva ori si sincera sa fiu si acum l-am facut de 2 ori si mi-a iesit ISTJ, Introvertit, senzotial, reflexiv, judecativ. Cat despre talentul meu habar nu am care este.
2. Am inceput de o luna si un pic sa citesc cat pot despre dezvoltarea personala si sa incerc sa imi descopar vocatia sau macar sa imi apara o luminita undeva (in creier) si sa ma indrept catre aceea.
multumesc Pera

Katt
Membru
Buna Pera! Stiu ca testul mai vechi, dar e interesant 😀 Eu consider ca om, pun pret pe oameni pe valori, compasiune. Dar in acelasi timp am logica pe care incerc dezvolt si sa fiu prezenta si traiesc in realitate (nu visez cai verzi :D) Un fel de Scoala Inimii + Scoala Vietii.. 😀 la care sunt inca student.. Testul mi a spus ceea ce stiam deja, sunt pasionata de Arta frumos, dar in acelasi timp logica – vreau sa traiesc in prezent, acum Printre meseriile enumerate nu m.am regasit EXACT exact, doar la Designer Interior / Cosmetician.. dar mai… Citeste mai multe »
florela88
Membru
Buna , Din curiozitate am completat si eu testul pentru a imi “descoperii vocatia ” , completand testul ma gandeam ca rezultatul testului ar trebui sa fie acelasi cu cel asteptat de mine , adica Invatatoare pentru ca de mica imi doream acest lucru si atunci cand am intrat in domeniu am fost foarte fericita gandindu-ma ca voi lucra cu placere in domeniul mult visat , DAR rezultatul a fost ESTJ si sincer nu am prea inteles de ce in acea lista cu exemple de cariera nu se afla si vocatia mea . Astept raspunsul tau. Multumesc
Gheorghe
Membru
1. Talentele mele: lectura, scrisul, predatul, muzica(canto), sportul(fitness). 2. a) citesc pentru licenta(care e inceputa, dar nu terminata); ma informez in legatura cu crearea unui blog; b) scriu licenta in continuare(de acolo de unde am lasat-o); scriu articole in domeniile pe care le stapanesc mai bine; c) sustin examenul de licenta ; d) cant in fiecare zi cel putin o melodie; e) imi rezolv infectia de la un picior si merg la sala o data pe saptamana. 3. a) licenta ma ajuta sa predau limba romana; b) imi creez propriul blog; c) particip la examenul de titularizare; d) scriu articole… Citeste mai multe »
Rusu Florentina
Membru

Da vreau casa incierc si eu dacă este fără investiti

Lve Chime
Membru
Salut, La recomandarile tale mi-am facut testul de care ziceai, dar nu am ramas cu o impresie buna. Rezultatul testului este: “ESFJ – Extravertit, senzorial, afectiv, judecativ”. Din pacate jobul meu actual este asistent vanzari si nu sunt foarte fericita cu alegerea mea, dar ai nevoie de bani ca sa supravietuiesti, nu? Pasiunile mele sunt muzica, dansul si sa calatoresc, limbile straine, sa intalnesc oameni noi. Din pacate nu fac niciuna dintre lucrurile astea si ma simt foarte dezamagita. Timpul trece si eu nu mai intineresc. De aceea am hotarat ca anul acesta sa fac o schimbare pozitiva in viata… Citeste mai multe »
franturidincarti
Membru

Rezultatul meu este INTJ (Introvertit, Intuitiv, Reflexiv, Judecativ) insa in cel in proportie de 70% ma regaseam in ambele variante ale testului pentru ca sunt o persoana duala. Drept urmare, nu ma regasesc deloc in profilul omului de stiinta. Ma regasesc in artist si om de litere.

wpDiscuz


Fii la curent cu noutățile direct pe Facebook: