Grupul mastermind, pdf gratuit si o ocazie unica

Probabil una din cele mai importante si profunde actiuni pe care le poti face ca sa creezi schimbare, transformare si succes in viata ta este sa creezi si sa participi intr-un grup mastermind.

Grupul mastermind, sau " grupul mintilor stralucite" este format dintr-un grup de oameni care au interese si scopuri comune care au intalniri in mod regulat pentru a-si sprijini reciproc cresterea si dezvoltarea pentru a atinge acele interese si scopuri.

Un grup care are in comun macar o parte din valorile membrilor ei, care inteleg ca puterea mai multor minti adunate la un loc pentru un scop comun este MULT mai mare decat puterea individuala a mintilor din grup.

Persoana care a inventat acest concept este Napoleon Hill de care probabil multi dintre voi stiu. Aceasta idee a fost preluata de multi oameni din 1936 pana azi si constituie unul din stalpii vitali pentru succesul oricarui om de succes din aceasta lume. Citeste biografia oamenilor de succes si vei observa ca TOTI au avut astfel de grupuri in viata lor.

Ideea ca NICIO persoana nu poate atinge succesul si puterea adevarata de unul singur este o idee foarte bine demonstrata si argumentata.

Una din cele mai faine caracteristici ale grupului mastermind este ca te influenteaza pozitiv la nivel inconstient ( adica acolo unde conteaza cel mai  mult) fara ca tu sa faci nimic altceva decat sa faci parte din grup.

Oamenii sunt programati de tot ce se intampla in jur. Tot ce vedem, auzim si observam pe altii ca fac lasa urme in mintea noastra. Bune sau rele.

Nu ce citim, nu ce gandim , nu ce simtim are cea mai mare infulenta asupra noastra. Devenim asemeni celor din jurul nostru, aceasta e legea universala.

Daca vrei sa alfi cat castiga o persoana fa media dintre cei mai apropiati 5 oameni din jurul sau si vei afla raspunsul.

Vrei sa afli cat de sanatoasa e o persoana? La fel, fa media dintre cele mai apropiate 5 persoane.

Vrei sa afli ce scopuri are in viata o persoana? Stii deja formula 🙂

 Povestea mea: Doar de un an de zile am luat in serios povestea grupului mastermind, insa ceea ce se intampla acum in viata mea este rezultatul a ceea ce am sadit adunand in jurul meu acei oameni care au vise nebune ca mine, care isi urmeaza pasiunile, ca mine care vor sa creeze imperii si sa lase lumea mai buna decat au gasit-o.

In fiecare miercuri sau joi, suntem 10 persoane care ne intalnim. Punem cronometru si in 10 minute fiecare persoana spune ce a citit in saptamana ce a trecut, ce lucruri sau oameni noi a cunoscut si ce A APLICAT PRACTIC in viata lui pentru a creste si a evolua. Dupa 3 sau 4 ore plec de la acea intalnire cu foi intregi din agenda scrise cu idei, site-uri si carti utile, noi tehnici pe care sa le incerc, etc. Imi simt mintea eliberata si stimulata, nu mai vad obstacole ci doar oportunitati, devin mai creativ, etc.

Iubesc aceste intalniri si te sfatuiesc sa iti faci un astfel de grup.

 Cateva idei in randurile ce urmeaza:

1. Fii sigur ca majoritatea oamenilor din grup sunt CEL PUTIN la acelasi nivel cu tine si macar cativa cat mai sus fata de tine. Daca se poate cativa ani de evolutie comparat cu tine ar fi perfect. Acesta nu e un eveniment de caritate sau al unei organizatii non profit. Acesta e un eveniment care trebuie sa te faca sa CRESTI rapid, sa evoluezi sa dobandesti ceea cce insemana pentru tine fericire si succes. Apoi cand vei avea putere si posibilitati vei putea organiza evenimente caritabile pentru ca vei putea sa ajuti la randul tau.

2. Daca permiti accesul in acest grup celor mai slabi ca tine, asigura-te ca AU POTENTIAL URIAS. Trebuie sa simti ca sunt nicste staruri in devenire, ca urla pasiunea si energia in ei, ca trebuie sa ii tragi inapoi si sa ii temperezi ca s-ar duce acum sa cucereasca lumea.

3. Intalnirile trebuie sa fie pe cat posibil in persoana. Daca distanta e o problema atunci pot fi conferinte online dar e de preferat in persoana. Meet regularly in person. If you are located in different geographic locations, it’s fine to meet by phone often. But get ogether live, in-person regularly.

4. O idee foarte buna e sa ai mai multe astfel de grupuri mastermind. Unul pentru sanatatea fizica si mentala de exemplu. Altul pentru afaceri sau dezvoltare personala. Chiar daca trebuie sa iti rupi putin din timpul si asa ocupat, e cea mai buna investitie, iti va aduce cele mai mari recompense.

5. Asigura-te ca fiecare membru aduce VALOARE MASIVA celorlalti membrii. Daca doar unii membrii ofera valoare si ceilalti doar iau, cei care dau la un moment dat vor considera intalnirile o pierdere de vreme, asa ca pentru a mentine motivatia la nivel inalt, fiecare trebuie sa primeasca valoare de la ceilalti.

6. Fi cel/cea care face " munca de jos". Organizeaza intalnirea, suna oamenii, fa programul si gaseste locatia potrivita. Ai grija sa fie cele necesare unui bune desfasurari a intalnirii.

7. Retine ca cei ve obtine de la aceste intaniri nu sunt bani. Ci crestere personala care iti va permite sa obtii orice vrei, pe langa bani. Ia tot ceea ce poti din acest grup de fiinte evoluate si foloseste in viata ta personala.

Pentru mai multe pe acest subiect iti recomand sa citesti Napoleon Hill " Think and grow rich" sau in librariile romanesti, "De la idee la bani". De asemenea, recent a aparut o carte care contine toate articolele si ideile ce au fost inlaturate in versiunea din 1936 a cartii si acum au fost puse in acest pdf care se cheama "Ideile de aur, pierdute, ale lui Napoleon Hill" (apasa click dreapta si salveaza)

Acum fa o favoare tuturor si considera acest blog grupul mastermind din care toti avem ce invata. (eu invat enorm de la toti cititorii cu care sunt in dialog prin comenturi si emailuri sau chiar personal). Ajuta la crearea atmosferei de grup mastermind si lasa un coment care sa contina nu lucruri de genul " ce fain" sau altceva de genul asta ci idei, experiente practice sau resurse din care toti sa putem invata cum sa folosim cat mai bine un grup mastermind.

 Iti multumesc.

Twitter e un mijloc excelent pentru a pastra
legatura cu oamenii din reteaua ta sociala online.

In ultimele luni a cunoscut o crestere spectaculoasa si e folosit
de la cel mai mic blogger pana la cele mai mari celebritati.

Poti scrie mesaje de maxim 140 de caractere odata si poti include
un link iar mesajul tau poate fi vazut pe calculator, pe telefonul
mobil si pe orice dispozitiv conectat la internet.

Eu am sa il folosesc pentru a posta mesaje scurte pentru care nu
are rost sa scriu un articol intreg, de genul site-urilor foarte
interesante pe care le descopar, a resurselor si materialelor
gratuite, a cartilor ce le citesc, a evenimentelor care nu trebuie
ratate sau a oamenilor foarte interesanti pe care ii intalnesc.

Pe scurt, daca iti faci cont la Twitter ai ocazia sa iti faci o
retea extraordinara, iar din punctul meu de vedere, poti avea acces
la multe din lucrurile pe care eu le fac zilnic. Si poate poti
culege din acele lucruri ceva care te va ajuta si pe tine.

Daca iti place cum suna, fa-ti un cont la www.twitter.com

Da-mi follow la www.twitter.com/novacovici

O unealta SUPER utila este Tweetdeck prin care poti urmari usor toata activitatea celor pe care ii urmaresti, Merita sa iti rupi putin din timp. Valoarea este URIASA.

Citeste instructiunile de folosire aici http://help.twitter.com/portal

Succes,
Pera

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

21 de răspunsuri

  1. Salut
    Recomand si eu aceasta carte. Sunt foarte interesat de acest domeniu asa ca de curand mi-am achizitionat 4 carti pe aceasta tema, 2 de Napoleon Hill, 2 de Robert Kiyosaki.
    Le-am achizitionat de pe net, la fel ca majoritatea cumparaturilor mele si m-au costat mai putin de 100 de ron impreuna. Am recurs la aceasta alternativa deoarece jobul nu imi lasa mult timp liber pt cumparaturi.
    Va recomand editura Curtea Veche. Au fost profesionisti.
    Bafta tuturor!

  2. Buna,
    Recomand un film pe care e posibil ca multi dintre voi sa il stiti, dar eu cand l-am primit nu auzisem de el. Se numeste "The secret". Ideea principala e cum poti obtine ceea ce iti doresti, doar gandind pozitiv. Eu nu am aplicat din film tot ceea ce se spune, dar in mare parte, stiu k este adevarat pt ca am testat ideea inconstient, si in general ceea ce am gandit s-a intamplat, bun sau rau, constient sau incostient. Dar ma opresc aici ca nu vreau sa va destainui detaliile kre sunt cele mai importante, ci doar ideea pt a descoperi singuri ceea ce este cu adevarat important.

  3. suna foarte interesant dar e destul de greu sa iti gasesti oameni cu care sa faci asta… mai ales face to face.eu unul nu prea cunosc lume cu aceiasi preocupare… 😐
    app ideea cu twitter este una grozava 😉

  4. Foarte interesanta ideea pentru dezvoltare.Felicitari sincere !Eu detin mai multe carti de Robert Kiyosaki.Deasemeni programul Twitter este unul de exceptie .Apreciez mult calitatea , valoarea si Profesionistii.Succes!
    Sivia

  5. Fiti voi insiva,adik frumosi,destepti si cu bani:P
    Cine vrea cartea”Tata bogat,tat sarac”de Kiyosaki,in format electronic(logic,k avion n-am ,as putea face rost da n-am timp:P)sa ma contacteze.Id-ul meu e delykax.Ciao!

  6. Salut,
    Am citit "De la idee la bani" de Napoleon Hill si majoritatea cartilor lui Robert Kiyosaki.Sunt foarte intersante si educative.Lafel si filmul "The secret".Cateva din cartile lui Robert le gasiti pe Odc.
    Este extraordinara ideea de grup mastermind si mi-ar face placere sa o pun in aplicare.Consider ca este foarte important ca aceste intalniri sa fie face2face pentru ca pe net se pot intelege gresit multe si nu este productiv.
    Eu sunt din Iasi.ID-ul meu de messenger este anda_s1983.
    O zi super!!!

  7. Nu stiam ca se numeste asa, dar eu deja fac asta cu cativa parteneri din afacerea mea de MLM, ptr ca o gandisem ca un BrainStorming :), si chiar functioneaza de cateva luni, adica ne vedem infiecare zi de luni, acelasi loc siaceeasi ora! Iarcu un alt grup, de data asta doar de prieteni (nu facem afaceri impreuna), de aproape 3 ani, ne vedem in fiecare joi, in acelasi loc si la aceeasi ora. Cu acestia m-ma cunoscut la niste cursuri de autocunoastere si dezvoltare personala, ne-am imprietenit, iar de atunci ne vedem in fiecare saptamana! Cu alte cuvinte, conceptul de Mastermind sau Bainstorming chiar functioneaza 😉 Sa auzim numai de bine !!! Alex

  8. fac si eu parte dintr-un ong..si de multe ori avem sedinte bazate anume pe aducerea de idei,contacte,persoane noi..dar pina la formarea a unui grup mastermind mai trebuie de lucrat..in primul rand sa-i informez despre acest blog,care ne va ajuta foarte mult in dezvoltarea noastra 🙂 va multumesc

  9. pdf-ul hill nu se deschide,
    ceea ce e foarte important in grupurile masterminds si multi oameni omit, e ca trebuie sa meriti sa intri si sa faci parte din el,
    fiecare om isi doreste un asa "anturaj" dar cati isi pun intrebarea – ma ridic eu la standardele lor.
    Oare am eu calitatile lor.
    sunt multe grupuri care se intalnesc doar ca sa vorbeasca …. vrute si nevrute …. orice, doar sa treaca timpul.
    oamenii mari discuta idei
    oamenii medii discuta evenimente
    oamneii mici discuta pe altii.

  10. Salut,nu demult am descoperit blogul tau!!!Este minunat,iti multumesc din suflet pentru efortul depus,pentru noi!Aceste articole ne fac sa ne dezvoltam,aceasta informatie nu o auzim nici la scoala nici universitare!!!O mica idee din partea mea,ar fi sa creezi un forum,unde sa putem sa discutam si sane ajutam uni pe altii!!!

  11. I’m also commenting to make you be aware of what a amazing encounter my friend’s girl had checking your web page. She noticed a lot of things, including how it is like to possess a very effective coaching character to get many more effortlessly learn several problematic subject matter. You undoubtedly surpassed our own desires. Thank you for showing those invaluable, dependable, edifying and in addition easy thoughts on this topic to Janet.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.