articol
Tehnici pentru a nu lăsa fricile să te limiteze

"E important să înţelegi frica pentru a o putea manipula în folosul tău. Frica e ca focul. O poţi face să lucreze pentru tine: te poate încălzi când ţi-e frig, îţi poate găti mâncarea când ţi-e foame, îţi oferă lumină când e întuneric şi poate produce energie. Totuşi, dacă pierzi controlul, te poate răni sau chiar ucide. Frica este prietena oamenilor excepţionali." Cus D'Amato

Frica deasemenea este cel mai mare obstacol al învăţării în orice domeniu. Şi fără învăţare nu poţi obţine rezultate indiferent de domeniul pe care ţi-l alegi.

Oamenii au foarte multe dorinţe şi totuşi sursa nefericirii lor este că ignoră acest lucru simplu: vrei ceva?

Învaţă cum să îl obţii!

Poţi obţine orice în această viaţă, învăţând. Există deja foarte mulţi oameni bogaţi care AU ÎNVĂŢAT să facă bani şi să creeze lucruri materiale. Există foarte mulţi oameni care au învăţat să obţină satisfacţie pe plan sexual, al relaţiilor, al iubirii.

Există mulţi oameni care au creat şi creează foarte multă valoare pentru cei din jur, făcând lumea mai bună pentru că au învăţat cum să o facă.

Există însă pentru fiecare om ca cei de mai sus alţi 10 care refuză să accepte că orice lucru se poate învăţa şi încearcă să găsească o scurtătură care nu îi duce niciunde până la urmă sau intră în depresie şi renunţă.

Lumea ar fi întradevăr mai bună dacă am scapă de frică şi am alege să învăţăm cum să obţinem ceea ce ne dorim.

Pentru orice lucru pe care vrei să-l înveţi, e nevoie de repetiţie. Este firesc să eşuezi de multe ori în procesul de învăţare, dacă suferi emoţional sau fizic din cauza eşecului eşti tentat să nu mai încerci. Şi astfel te opreşti din procesul de învăţare şi rămâi blocat.

La început îmi era teamă de orice:

- teamă de grupuri sociale

- teamă de a aborda fetele

- teamă de a nu fi un ratat

- teamă de ce spun oamenii despre mine şi cum mă privesc

- teamă de a nu face greşeli.

Acestea sunt doar câteva din temerile ce mi-au bântuit viaţa la un moment dat.

S-a dovedit că toate aceste temeri erau inoculate de societate, mass media, şcoală, familie şi marea lor majoritate nu erau deloc logice şi justificate.

Erau doar limitări impuse de programarea socială care încearcă să facă din fiecare persoană o oaie ascultătoare.

Totuşi am reuşit să scap de toate aceste temeri prin educaţie şi dezvoltare personală.

Despre frică

În materialul lui Eben Pagan, Self made wealth, se vorbeşte rolul fricii în supravieţuire.

Astfel, frica ne ajută să nu facem lucruri care să ne pună în pericol viaţa sau lucruri care ne dăunează.

Totuşi, aceeaşi frică dacă este nejustificată, ne opreşte din succes şi realizări.

Experimentele arată că animalele luate din mediul lor natural şi duse la grădina zoologică devin plictisite, apatice, fricoase.

Oamenii care de bunăvoie şi-au clădit grădini zoologice numite oraşe, devin la fel.

Oamenii nu îşi mai pot exprima personalitatea, nu mai pot trăi experienţe care să le facă viaţa şi sufletul mai bogate. Totul e aglomeraţie, zgomot, distragerea atenţiei, bătălie pentru o bucată mai mare de carne. Însă paradoxal tocmai acest stil de viaţă te îndepărtează de adevăratul succes, avere şi împlinire emoţională, spirituală, materială.

În continuare, am să îţi vorbesc despre 3 lucruri super importante pe care le poţi face începând de azi, lucruri care îţi vor creşte enorm calitatea vieţii şi rezultatele pe care le ai.

1. NU TE MAI UITA LA CANALE DE TELEVIZIUNE CARE DAU ȘTIRI

Un studiu a arătat că la televizor vedem 14 ştiri negative pe lângă o ştire pozitivă.

Televiziunile sunt deţinute de corporaţii mari. Ştirile sunt făcute să obţină maxim de atenţie pentru reclame. Asta e toată şmecheria cu televiziunea. Nimeni nu se gândeşte la adevărata educare a oamenilor, la binele lor, la a crea o lume mai bună. Specialiştii în marketing au observat că omul când vede ştiri negative, dezastre, crime, creierul lui de maimuţoi este foarte atras şi priveşte hipnotizat.

Acest sistem este făcut special să producă bani, nu ca să ne ajute pe noi.

În realitate există 1000 de lucruri pozitive comparate cu 1 lucru negativ.

O poveste foarte frumoasă şi plină de învăţăminte despre cum funcţionează acest sistem şi cum ne lăsăm prostiţi de el:

Să presupunem că trăim pe o insulă alături de tribul nostru de 200 de persoane. Iar principala noastră sursă de mâncare este peştele pe care îl pescuim din ocean.

Să presupunem că mai există 50 de mii de insule ca a noastră despre care nu ştim prea multe unde viaţa se desfăşoară la fel ca pe insula noastră.

Odată la 10 ani, pe insula noastră, apare un rechin care îi atacă pe cei care pescuiesc. Răneşte grav un pescar sau poate chiar îl omoară. Timp de o săptămână probabil nimeni nu ar mai pescui de frică. Apoi, împinşi de foame pescarii şi-ar relua pescuitul.

Într-o lună totul ar reveni la normal şi ar mai dura 10 ani până când rechinul ar apărea din nou, iar tribul s-ar comporta la fel. După atacul rechinului cam la o lună, viaţa şi-ar relua cursul normal şi firesc pentru alţi 10 ani.

ACUM vine partea interesantă.

Să presupunem că ar veni televiziunea pe insula noastră şi ar zice să ne pun televizoare pentru a vedea tot ce se întâmplă pe toate cele 50 de mii de insule pe care trăiesc oameni la fel ca noi.

Fiecare insula ar avea aceeaşi problemă: un atac de rechin la 10 ani. Pentru că există 50 de mii de insule, am vedea în fiecare zi că 2 sau 3 insule au fost atacate de rechini.

Cum ar trăi atunci membrii tribului? Într-o permanentă stare de frică, ştiind că oricând le poate veni rândul şi că aşa e lumea şi viaţa, rechini peste tot, când defapt pe insula noastră ar fi un rechin odată la 10 ani.

Asta a făcut televiziunea cu ştirile negative. A creat imaginea unei lumi în care totul e frică, moarte, boală şi dezastru pentru ca în dreapta ecranului să ruleze o reclamă care să te facă să cumperi. Este dovedit de nenumărate ori că oamenii speriaţi şi cu stimă de sine scăzută cumpără în prostie orice.

Astfel suntem nişte victime eterne, nu acţionăm de frică pentru a ne crea viaţa ce o dorim, avem poveşti pline de scuze dar nu avem rezultate.

Aşadar, primul pas pentru a scăpa de frică este să nu mai ne uităm la ştiri pe cât posibil.

2. Bârfa și comunicarea negativă

2/3 din comunicarea umană în societate este BÂRFA, comunicare standard despre alţi oameni şi viaţa lor. Această bârfă are un rol social important. Ne aliniază valorile, ne uneşte ca şi grupuri, ne arată care sunt standardele, etc.

Rămân uimit de cât de mult succes au revistele de papparazi care intră în viaţa vedetelor.

Oamenii sunt foarte interesaţi de ce se întâmplă în viaţa altora şi cu ce hârtie se şterge la fund o vedetă, în loc să se uite în propria ogradă.

Ne comparăm cu alţi oameni şi apoi suntem nefericiţi că nu avem ce au ei.

Fiecare poate atinge succesul maxim dacă îşi dezvoltă potenţialul. Asta ar trebui să fie preocuparea principală şi asta încercăm să facem aici, pe personalitate alfa.

Atunci când vorbeşti negativ de persoanele din jurul tău, când le bârfeşti, ele află şi apoi vorbesc la fel despre tine. Astfel vei fi foarte afectat social pentru că oamenii îşi vor face păreri greşite despre tine.

Recomandarea mea este ca în loc de bârfa clasică, să edifici. Adică să lauzi oamenii care nu sunt prezenţi. Cu siguranţă există ceva de apreciat la fiecare. Asta îţi va aduce un succes social enorm.

3. Grijile

Stresul zilnic provocat de griji este ceea ce ne macină zilnic în interior şi nu ne lasă să fim fericiţi.

Ştirile şi bârfa, pe lângă grijile zilnice sunt suficiente cât să nu ne mai lase timp pentru lucrurile care contează cu adevărat în viaţă.

Există o teamă de eşec însă există şi o teamă de succes.

Dacă ai succes, cum va schimba asta lucrurile din jurul tău? Cum se va schimbă comportamentul oamenilor faţă de ţine? Toate astea creează teama de a avea succes. Ne facem griji pentru lucruri care nici măcar nu există.

Sfatul meu pentru tine este:

SĂ NU ÎŢI MAI FIE FRICĂ! DĂ TOT CE AI MAI BUN ÎN FIECARE ZI!

Împlinirea noastră ca oameni vine exact din opusul a ceea ce ne învaţă societatea de consum.

Cumpărăm obiecte materiale ca să arătăm că avem statut social, că suntem sexy și că avem gene bune pentru a atrage parteneri. 99% din oameni nici măcar nu îşi dau seama din ce cauză cumpără obiecte de care nu au neapărată nevoie.

Satisfacţia şi împlinirea noastră vin din altceva.

Darurile noastre naturale, dezvoltarea abilităţilor noastre care ne fac unici în lume, sentimentul că realizăm ceva valoros în viaţă, lagături şi prietenii puternice, relaţii care durează pentru totdeauna, forma fizică şi sănătatea, să oferim iubire necondiţionată, să educăm copii, tineri şi chiar adulţi, să creem valoare pentru alţi oameni. Să facem artă, să creăm, să fim tot timpul la limita superioară a dezvoltării şi evoluţiei noastre.

Te-ai născut cu tot ce ai nevoie pentru a fi o persoană extraordinară.

Eu deşi am renunat la televizor de mult, mai mă uit la sport, Animal planet şi uneori las pe canale de muzică, asta atunci când sunt undeva unde există televizor şi nu am o modalitate mai bună de a-mi petrece timpul de relaxare.

Vreau să îmi spui într-un comentariu dacă te uiţi la televizor şi la ce anume și care crezi că sunt cele mai mari temeri ale tale în acest moment.

Știu că nu este chiar atât de ușor să pui în aplicare tot ce am spus mai sus. Pentru a te ajuta să înțelegi cum funcționează anumite lucruri și pentru a te ghida în călătoria ta am pentru tine cartea Personalitate Alfa - Personalitatea Alfa este omul care tinde permanent spre creştere şi evoluţie şi care mai devreme sau mai târziu are şi sănătate, şi bani, şi iubire,şi vocaţie, şi — mai presus de toate — un spirit de învingător.

Îţi doresc putere şi curaj să devii o persoană extraordinară.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

 

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
Profită de resursele de dezvoltare personală
pe care le-am pregătit timp de 10 ani!
imagine-news
Descoperă-ți șansele actuale la o relație fericită

Săptămâna asta, în articolul precedent, ai făcut cunoştinţă cu…

Citeste articolul
Minoritari și fericiti - o radiografie a relațiilor de lungă durată
Citeste articolul
244 DE COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Lasa un raspuns

244 Comentarii la "Tehnici pentru a nu lăsa fricile să te limiteze"

Notifica-ma
avatar
Sorteaza dupa:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
oleg
Membru
Salut! AM doar o rugaminte: dac imi raspunzi, sa o faci la email. Stiu ca nu e ceva nou pentru tine, si in general, de cind sunt pe AS si Personalitate Alfa, as fi putut face ceva. Insa am facut mult mai putin din cite as fi putut. Dar m-am documentat destul de calitativ si am crescut destul de mult. La televizor in general ma uit doar la serialul Clona. In rest nu ma uit. Temrile-mi nici nu stiu exact daca sunt temeri, dar sunt. ieri am avut o motivatie de a aborda fete. dar am reusit sa ma bucur… Citeste mai multe »
afrodita
Membru

buna Pera!tot ce ai scris e adevarat si sincera sa fiu e foarte incurajator.dar ca toti oamenii am si eu temerile mele.mi-ar trebui mult sa iti povestesc viata mea,si nu vreau sa te deranjez cu povestea vieti mele,am suferit un esec in viata pe plan sentimental si acum mi-e teama sa nu patesc la fel,desi cel cu care sunt acum se poarta de mii de ori mai altfel si chiar are grija de mine,dar…e mai mare cu 15ani decat mine,eu am 26.si ma intreb oare ce s-ar intampla daca as ramane cu el?

Cristina
Membru
Foarte bun articolul, insa as dori sa ma ajuti si pe mn. Cea mai mare temere a mea este in legaturra cu relatiile. Cand ma implic intr-o relatie, bineinteles la inceput este totul foarte frumos, numai miere si lapte, apoi cu timpul intervin micile certuri si neintelegeri, iar eu din fire sunt o persoana care pun raul in fata si ma supar , ma consum foarte repede si plang.La inceput cateva luni pot sa fiu indiferenta si rece, dak ma cert, nu imi pasa, da apoi incep sa tin la el si lucrurile se schimba.Incerc sa ma gandesc de fiecare… Citeste mai multe »
Popa Florina
Membru
buna Pera m-ai nimerit exact cu articolul asta.eu nu ma uit aproape niciodata la stiri pt ca ma ingrozesc ma simt rau efectiv credeam ca sunt eu nebuna dar acum nu mai cred asta datorita tie si nu suport sa aud ca cineva sufera de ceva boala pt ca imediat ma gandesc ca si eu as putea avea boala respectiva sau cineva drag mie si nu inteleg necesitatea unor oameni de a vb despre suferinta altora si vad atata pasivitate pe cand eu sufar efectiv desi nu cunosc omul respectiv la gandul doar prin ce trece.am multe frici mi-e frica… Citeste mai multe »
Pop
Membru
Nou Venit

Faptul că aveți o facultate ar trebui să vă facă să fiți mândră de dumneavoastră. Cel puțin bucurați-vă că sunteți femeie! Oricând vă puteți înlocui iubitul cu un altul,care vă va aprecia mai mult. Puteți avea 2-3 iubiți dacă doriți! Nimic nu e imposibil,și niciodată nu-i prea târziu! Mult succes,și s-auzim numai de bine!

ratoiu
Membru

articolul este super felicitari.. temerea mea.. de cand sunt mic imi este frica de fantome si spirite ale nopti sa le zicem.. stiti voi iele/mirese sau cum se numesc.. sunt constient ca ele sunt doar in capul meu dar totusi uneori am o retinere… cum pot trece de ea?:) multumesc ..

criss
Membru
Salut, foarte tare articolul, la fel ca restul, am mai citit mai demult un articol in legatura cu programarea sociala si cu TV'ul si de atunci am reuntat la el pe cat se poate, ma mai uit doar pe discovery sau pe eurosport cand apuc la TV. Temerile mele sunt aceleasi care le-ai precizat si tu in acest articol si anume : – teama de a aborda fete necunoscute ( indiferent de locul in care ma aflu ). Sunt constient ca mintea ma saboteaza de fiecare data dar nu reusesc sa trec de aceasta teama, pur si simplu ma blochez.… Citeste mai multe »
Stoian Mihai Ionut
Membru

Teama de a fi refuzat … teama de a gresi … frica sa nu te faci de ras… cred ca am fost educati cu ele …

emi
Membru
Buna, de obicei ma uit doar la meciurile de fotbal si la stirile din sport, discovery si alte posturi de genu. Acum una din temerile mele sunt ca pur si simplu nu am curajul sa abordez fete necunoscute…kiar azi mi s-a intamplat sa ma salute o fata necunoscuta, la care eu m-am uitat nedumerit la ea si am mers mai departe in drumul meu, vreau te rog sa-mi spui cum trebuie sa procedez in viitor cand mai apar ocazii de genu (mi se intampla destul de des kestia asta sa zic asa fara sa exagerez ), apoi dupa ce am… Citeste mai multe »
Vev
Membru
Buna Emi, Cele 2 temeri ale tale au legatura una cu alta si un punct comun ,anume “fosta prietena”.Cand vezi o alta fata intervine automat teama de a nu fi respins ,de a nu fi ranit pentru ca nu vei gasi ceea ce iti doresti sau ce te astepti ca persoana respectiva sa fie.Trebuie sa treci peste si sa fii mai optimist ,daca compari mereu orice fata cu fosta ta prietena nu vei reusi niciodata sa te cunosti cu cineva.O persoana nu este un obiect pe care il poti lua in cate exemplare vrei ,fiecare om este diferit in felul… Citeste mai multe »
soso
Membru
Interesant articolul, frica poate distruge vieti intregi…te poate tine ore intregi gandindu-te oare care vor fi repercusiunile actiunilor tale…un fel de daca fac asta se va intampla asta … sau asta… sau asta si poate merge la nesfarsit si pana vei lua o decizie or va fi prea tarziu or o vei lua pe cea gresita sau cea mai dezavantajoasa dar frica te poate conduce catre lucruri marete in acelasi fel…folosestete de ea, folosestete de energia aceea care este provocata cand tie frica, "the chills of glory" cum imi place mie sa numesc acel moment, invata sa te controlezi si… Citeste mai multe »
miki
Membru
imi este frica sa raman singur. intotdeauna am si am avut pe cineva langa mine, dar simt ca nu vreau sa fiu singur. am nevoie de un grup, de o viata sociala, de interactiune, de …. prieteni. Ma descurc excelent intr-un mediu nou, dar intotdeauna am nevoie de cineva care sa fie langa mine, care sa ma asculte si sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine. stoian, teama de a gresi este trecatoare, pur si simplu poti fi indiferent cu ceea ce cred altii si sa te simti bine in pielea ta. Daca faci o gafa… asta e.… Citeste mai multe »
Rox
Membru

:*

:)
Membru

buna.
Cum as putea sa scap de frica, frica de fantome sau de lucruri de astea? e tot acelasi lucru ca si aici?
v-as ruga sa faceti si o tema despre asa ceva

alex_under
Membru

salut.de fapt la televizor nu ma uit de vreo 4 ani,de cand sunt "plecat" de acasa 😀 f f rar ma uit la discovery channel si la emisiuni stiintifice
in privinta temerilor,da,am una: mi-e frica de reactia parintilor si apropiatilor in legatura cu dezvoltarea personalitatii mele,cu schimbarea atitudinii fata de ei..caci,urmarea visurilor mele si scopurilor vor aduce mai mult ca sigur reactii negative din partea lor..cum as putea sa rezolv aceasta problema ? "sauf" o discutie linistita de seara in sanul familiei,caci nu o sa mearga la mine 🙂
mersi

ady
Membru

Nu prea am timp sa ma uit la TV ,o fac doar daca e vreun film bun. Teama mea cea mai mare ( f mare) este ca nu am sa le pot oferi copiilor mei o situatie stabila si decenta in conditiile in care tatal s-a "detasat" de responsabilitati . Iar ambitia mea este sa cresc niste oameni valorosi. Teama asta ma urmareste si inghet de spaima uneori.

Mirela
Membru

Ady,, deja suntem doua, si eu am o fetita de care ma ocup numai eu,tatal nici pensia alimentara nu o plateste,,stai linistita, timpul le rezolva pe toate, tu ai incredere in tine si totul va fi bn, te pup,,,

yousef
Membru
Da,ma uit la tv dar nu exagerat;ma uit si la stiri pe tvri si al gezeera si la filme action.Stiu ca suntem manipulati emotional de mass media dar nu ma pot rupe de tot.Da imi pasa de parerea celor din jur dar nu stiu daca e temere si da am anumite frici.Mi-e teama sa nu mi se agraveze bolile si sa ma oreasca din drumul meu,mi-e teama de cum isi pune amprenta societatea pe copiii mei….mai sunt si frici nebuloasa………suntem oameni nu stiu daca ne putem face curajosi chiar total,oricum ne straduim.Teoretic noi luptam dar e greu ca fac parte… Citeste mai multe »
Alexandra
Membru

Mă uit la televizor doar la canalele cu documentare, gen Discovery, atunci când nu mi le downloadez de pe internet.

Și…. cea mai mare frică, este aceea de a nu fi respinsă și de a nu mi se acorda a doua șansă când greșesc.

Sincere felicitări pentru articol!

pion
Membru
Teama , frica , groaza , o da le stiu le simt aproape in fiecare zi. De ce imi e frica ? o intrebare buna , sa incerc sa raspund. Mai intai sa clarific cine sunt eu ca individ 🙂 da da cine sunt eu , nu va-ti pus aceasta inrebare ? Eu am puso si am gasit urmatorul raspuns : eu sunt suma tuturor celor ce au fost inaintea mea si sunt produsul societatii in care traiesc . Poate ca nu e o definitie satisfacatoare dar asta e . Si acum sa intelegeti de ce imi e teama ,… Citeste mai multe »
la fel
Membru

Subscriu.

mihaela samoila
Membru
Da ai dreptate cu televizorul.Este cel mai bun mijloc de indobitocire si spalare de creiere.De la faimoasele telenovele pina la ultima stire poltica.Dar din pacate nu prea mai avem alternative, condamnati fiind , fiecare la cusca de beton in care traim . Eu personal nu prea mai am rabdare sa mai urmaresc timpeniile de la tv.Ma mai uit la filme cu subiecte sociale.Pe astea reusesc sa le urmaresc pina la capat.In rest ma uit la tv si uneori ma surprind ca ma gindesc la altceva. Asta cind am timp de tv, dar in general fac in asa fel sa nu… Citeste mai multe »
Misu
Membru

@Oleg: cumpara cartea.

si acum raspunsul la intrebare: la TV ma uit extrem de rar (mai deloc) si doar pe Discovery si cam atat. Ce mai fac e ca citesc stiri pe net, dar nu genul cu crime/violuri/etc pe site-urile televiziunilor de stiri.

Alexandra
Membru
Eu ma uit pe History la tot felul de documentare, la Discovery si la National Geo. Imi plac foarte mult documentarele si imi petrec aprox 2 ore pe zi la tv cand sunt acasa pe aceste canale. La stiri ma uit doar cand e vorba de stiri din domeniul economic dar schimb cand se vorbeste exagerat despre criza (in loc sa se gaseasca solutii). Temeri nu pot spune ca am, problema mea e ca desi stiu ce ar trebui sa fac pentru a obtine ceva nu actionez. Parca stau si astept sa mi se intample desi sunt constienta ca nu… Citeste mai multe »
Ana
Membru
Da ma uit la tv si anume: acasa tv (la cate o telenovela), antena3 (emisunea din Gura presei, Sinteza zilei), cateodata la animal planet, discovery (cand gasesc cate un reportaj interesant), protv, antena1 la filmele de seara, la stiri nu ma uit doar asa foarte rar ….deci, cand am un pic de timp recunosc il umplu cu tv sau internetul gandindu-ma ca ma relaxez. Temeri am o duzina legate de viata sociala, de job, de orice e nou, chiar si de mersu' cu mijloacele de transport in comun, de furtuna, de intuneric, de imposibilitatea de a face ce vreau etc.… Citeste mai multe »
Alex
Membru
Salutare! Pai, cateodata pierd multa vreme pe la televizor. Canale gen discovery si national geographic, cele de muzica, ma mai uit la cate un film mai mult sau mai putin interesant, dar si pe la stiri. Sunt de acord cu tine, prea multe stiri negative, si de aceea, de ceva vreme nu mai sunt fanul lor, ci incerc sa ascult ceva mai util si nu tampenile pe care le fac unii sau altii. Ce ma sperie pe mine cel mai mult? Sa fac primul pas as putea spune:D. Sunt multe chestii pe care doresc sa le fac, sa le cunosc,… Citeste mai multe »
vali z
Membru
La TV ma mai uit cateodata la meciuri mai importante si mai ascult muzica , poate mai e ceva care nu stiu, desi multe melodii apar la TV dupa ce le stiu de cateva luni. Mai sunt emisiuni educative care poate merita sa le vezi , dar nu ai control la TV pentru ca acolo vezi doar ce vor ei, chiar daca ai telecomanda si poti sa schimbi canalul nu stii cand iti arunca o stire negativa. Asa ca mai bine folosesti internetul si iti alegi tu ce vrei sa afli. Mai spunea cineva, de ce sa cred cateva persoane… Citeste mai multe »
Mirela
Membru
Cand eram mica ma uitam numai la desene animate. Veneam de la gradinita si ma asezam la TV. Partea buna e ca eu am invatat sa vorbesc limba engleza la fel de bine ca limba mea materna. Si acum ma mai uit la desene animate :d Defapt, acum ca sunt mare ascult doar muzica si ma uit la desene sau daca aud eu de un film genial pe care vreau neaparat sa-l vad. Oricum la TV ma uit doar de cateva ori pe an, atunci cand am zile proaste, in care n-am chef de nimic si vreau doar sa vegetez… Citeste mai multe »
13rdRayOfLight
Membru
Pera, te iubesc din ce mai mult; ca si pe Andreea de altfel. Frica este generata de necunoasterea valorii personale. Mie nu mi-e frica, dar am avut si eu ca toata lumea tot genul de frici pe care le-am depasit…unele mai usor, altele mai greu. De cand mi-am facut ordine in viata personala, am depasit starea de frica de orice natura. Stiu cine sunt, ce sunt si ce pot deveni…dar nu mai imi este frica. Dragii mei anteriori, vedeti-va singuri ce valoare aveti si veti descoperi amanunte extraordinare si va veti bucura si iubi mai mult pe zi ce trece…Daca… Citeste mai multe »
wretch
Membru
Super e adevarat tot ce ai spus eu la televizor nu ma uit foarte mult si daca ma uit imi plac filmele,documentarele si muzica, stiam chestia cu tv,ca este o metoda de prostire in masa,temerile mele sunt multe dar pana acum nu le-am notat credeam ca asa trebuie sa fie dar acum am deschis ochi de cand citesc articolele pe care voi le scrieti, imi este frica de ce gandesc alti despre mine, imi e frica sa nu deranjez pe cineva sau sa dezamagesc pe cineva,sa nu imi pierd locul de munca si asa mai departe,sunt foarte multe dar pana… Citeste mai multe »
silviana
Membru
eu sunt actrita,ba chiar zilele astea invat cum sa prezint stirile,nu-mi place chestia cu stirile dar se castiga mult mai bine in televiziune decat in teatru,asa ca….am ales deja tv-ul!ma uit la animal planet,discovery,imi plac emisiunile de paranormal enorm,dar ma uit si la stiri sau cine stie ce emisiuni tampite ca sa invat 'asa nu',sau ca sa stiu exact care e piata in care vreau sa intru si eu!dar pera,ce te faci cu esca andreea care prezinta stirile astea groaznice de 20 de ani si pt ca salariul e f mare nu pare ca e deprimata sau ca o duce… Citeste mai multe »
pion
Membru
Mai am o teama , imi e teama ca lucrurile nu se vor scimba desi stiu ca nu e asa nimic nu ramane neschimbat totul e intro continua schimbare . Desi blamez televizorul nu pot sa nu admit ca e si o sursa de informare si ca a jucat un rol foarte important in evolutia si dezvoltarea oamenilor si in evolutia si dezvoltarea mea ca persoana , la televizor am vazut desenele animate si am avut bucuria de a descoperi alte lumi , problema nu este televizorul ci educatia pe care o primim. Enstain spunea ca descoperirea fuziunii uraniului nu… Citeste mai multe »
Luana
Membru

Pera, ma uit la talk showuri, relativ frecvent, dar nu pana la capat si nu cu fervoare. De regula ma trasneste repede inutilitatea a ceea ce ruleaza si schimb pe discovery sau inchid. Deschid televeceul cam o data la 2-3 zile si nu mai mult de o ora. Motivul? Simt nevoia sa tin pasul cu ceea ce se intampla in politica. Care mai sunt scandalurile, o scurta trecere in agenda, o scurta stare de implinire ca am renuntat la drumul care m-ar fi dus si pe mine in platou, moderatoare de talk show politic, cam atat 🙂

Wishpy
Membru

Sal Pera!
Sincer mi-a placut articolul foarte interesant.
Ma tem de o viata noua de ,acea revelatie de care ziceai la vebinarul acela.
Ps:Tot nu mai sunat atuncea!
Multa bafta!

laura
Membru

In general ma uit numai la filme si desene animate.iar despre temeri pot spune ca imi este frica de apa(nu am invatat nici pana acum sa innot),caini( din cauza unei muscaturii pe care am avut-o cand eram copil).Mi se intampla rare ori sa am cosmaruri si sa ma trezesc plangang,teama de intuneric (daca sunt sg in imobil nu pot dormi decat cu veioza aprinsa),teama ca cineva ma priveste sau urmareste cand sunt singura.Mult succes si o viata fara temeri.:)

Ank
Membru
Ciao! 🙂 Superb articolul,un subiect foarte interesant si important in acelasi timp(frica). Da ma uit la televizor(mai rar),dar doar pe programe italiene:)(de mica,iar pentru ca parintii mei au observat ca sunt pasionata de tot ceea ce apartine de italieni mi-au cumparat parabolica).Mai exact ma uit la reality,deoarece ma distreaza,ma binedispun si sunt interesante,iar gratie televizorului am invatat limba italiana.;) Acum sa revenim la frica,parerea mea toti avem temeri la fel si eu dar nu ma stresez deoarece stiu ca le pot infrunta,iar in fond si frica are rolul ei in viata.:)Teama care ma framanta este ca eu am o problema… Citeste mai multe »
raluca
Membru
Eu recunosc ca ma uit destul de des la televizor,insa in special pe canalele de muzica. Articolul tau mi se pare foarte interesant. De multe ori avem tendinta sa credem ca doar noi trecem prin aceste sentimente, avem aceste temeri fara sa ne gandim ca este ceva normal si ca trebuie sa facem totul pentru a le putea depasi… Cea mai mare temere a mea este teama de a gresi, urmata de teama de a nu fi placuta de cei din jurul meu; stiu ca n-ar trebui sa gandesc asa si ca este normal sa gresesti insa ma ingrozeste gandul… Citeste mai multe »
Elena
Membru
Salutare, imi place sa ma uit pe acasa tv, la anumite telenovele, sunt o sursa de pasiune ( ador "Betty cea urata" – ma regasesc ), in rest sa nu uit de Discovery,National Geo., imi plac in special documentarele despre crime si criminali si cele despre (spirite si fantome) paranormal. In ceea ce priveste teama, imi este teama de ceea ce cred ceilalti despre mine, imi este teama sa nu ma barfeasca- devin foarte nervoasa si deabia ma controlez, imi este teama ca fetita mea sa nu pateasca ceva,si altele….Dar Pera observ un lucru, cu cat scriu despre temerile mele… Citeste mai multe »
sylvi
Membru
Buna, in legatura cu televizorul…. nu ma prea uit iar cand ma uit caut un film monoton, o comedie sau un film psihologic fara prea multa violenta…. Acum temerile mele cred ca sunt mai multe, dar cele mai importante ar fi ca nu pot trai fara iubire, fara un prieten, si cred ca intr-un fel sau altul par deja disperata (desi imi dau seama de ceea ce fac, si stiu ca exagerez de multe ori) si de faptul ca nu-mi pot gasi un job mai bun sa ma pot descurca (vreau sa pot face mai mult, chiar imi doresc dar… Citeste mai multe »
geta
Membru
Salut, de foarte mult timp ma pregatesc sa-ti scriu..dar cred ca nu am avut curajul.Nu sunt foarte sigura pe mine.Mereu ma gandesc sa nu cumva sa scriu vreo prostie sau poate sa nu intelegi ceea ce vreau sa zic sau ce simt.Nu vreau sa o lungesc pre mult.Mai degraba am sa-ti raspund direct la subiec. Nu prea am obiceiul sa ma uit la tv,doar la animal planet,national geography sau mai prind vreun film daca tare ma plictisesc. Frica.. cred ca de mine.Sunt putin pierduta,dezorientata.La varsta mea ar trebui sa stiu ce vreau de la viata..in schimb eu…nu stiu incotro sa… Citeste mai multe »
Gabriela
Membru
Buna Pera! Nu ma uit la TV, iar daca o fac doar muzica si desene animate :D. Pot sa spun ca am exact aceleasi temeri ca Laura ;)) , dar pe langa toate acestea , mai am una : vreau sa ma angajez si imi este teama ca nu voi fi acceptata, sau ca nu voi face fata. Nu am mai muncit pana acum desi am 22 de ani, si de cate ori am incercat sa ma angajez am fost refuzata probabil nu eram potrivita pentru acele posturi sau pentru faptul ca par nesigura pe mn , am o fata… Citeste mai multe »
pion
Membru

Pentru toti care posteaza comentarii va rog , articolul nu e despre cat de mult ne uitam la televizor ci despre frica si cum sa o invingem.
va multumesc

reyK.0.
Membru
Ce vreau acum de la tine e sa imi zici daca te uiti la televizor si la ce anume. cand ma uit la tv, sunt in special stirile, dar dupa cum spuneai parca ramane un gust amar in trup. la desene cateodata , sport eventual sau la viata animalelor Pe langa asta vreau sa imi zici care sunt cele mai mari temeri ale tale in acest moment si am sa iti raspund ca sa vezi ca orice temere ai acum, este doar o limita ce o setezi in mintea ta si poate fi depasita usor. -cele mai mari temeri: teama… Citeste mai multe »
mihaela
Membru
Buna, referitor la articolul scris de tine Pera, suna bine numai ca nu chiar asa de simplu. Eu nu prea am timp sa ma uit la tv insa fricile mele sunt cu totul altele, adica daca trebuie sa vorbesc despre mine si trecutul meu am o problema….. sunt lucruri care ma streseaza si as vrea sa scap de ele incerc dar nu am gasit inca solutia. Mi-ar placea sa am o discutie cu tine in particular sa-mi dai un sfat poate imi dai si mie un nr de tel pe mail sa te pot suna pt ca as vrea sa… Citeste mai multe »
Gabi
Membru
Citind primul citat despre frica am realizat ca precum frica e ca focul așa și curajul e ca apa e. Fără el am fi doar niște umbre, dar trebuie sa avem grija în ce măsură îl folosim. Apa e buna, ne menține în viata și ne da vitalitate, dar ea poate și sa distrugă. Si încă ceva, apa stinge focul, exact cum curajul inhiba frica. Interesant 🙂 Un articol frumos. Noroc! “Asadar, primul pas pentru a scapa de frica este sa nu mai ne uitam la stiri pe cat posibil.” Eu zic sa fie închis permanent. Te interesează știrile dintr-un… Citeste mai multe »
yonutz89
Membru

nu va mai uitati la tv, pe majoritatea posturilor e promovata prostia, pt ca asta si subiectele picante, incendiare (gen: Anca s-a despartit de Habib) sunt preferatele oamenilor de rand..plus ca majoritatea emisiunilor sunt regizate

alexandra
Membru
-nu ma mai uit la televizor de cativa ani.in schimb am o terapie prelungita cu filme gen comedie.le vad pe calculator sau in oras. -mi-e frica de greseala, de esec, de orice fel.in lucruri marunte in lucruri importante. sunt intr-o perioada in care acumulez multe informatii. din ce stiu mai multe …si mai rau am impresia ca stiu putine….constientizez ca este normal acest lucru…ma uit mereu in urma cu 6 luni si sunt multumita de progres, de faptul ca ceea ce acumulez nu acumulez ca-ntr-un sac fara fund si inutil ci acumulez sintetizat,selectiv si intrebuintez ceea ce acumulez, dar tot… Citeste mai multe »
Elena
Membru

Buna! Un articol foarte interseant.Sincer eu am multe idei dar tot la fel de multe retineri…din cauza ca frica pune stapanire pe mine.Ma gandesc tot timpul ce cred ceilanti despre mine sau despre lucrurile pe care le fac.Cand se uita cineva la mine in special un baiat imediar ma panichez si ma gandesc oare la ce-o se gandi…si retineri am cand intru intr-un grup pe care il cunosc dar nu prea am avut tangente…Un mic ajutor mi-ar fi de folos.Musumesc!

Andrei
Membru

Salutare.Temerea mea se trage din trecut cand am avut de ales dintre Academia Militara si Facultatea de Constructii si am ales facultatea fiind influentat si de familie care mentiona ca "unde te duci,la armata, la razboi,sa mori,sa fii impuscat" si neavand sprijinul nimanui am renuntat la Academie pt care am invatat 2 luni ca ruptul.ACUM TEMEREA MEA ESTE OARE AM ALES BINE,OARE IMI VA FI DE FOLOS ACASTA FACULTATE…SI MULTE ALTE INTREBARI DE ACESAT FEL.

Rodica
Membru
Buna Pera. Din fericire, de ceva timp am ajuns si eu la aceeasi concluzie ,respectiv, ca exista prea multe stiri negative la televizor. Oare chiar nu se intampla nimic bun in lumea asta? Cu siguranta ca se intampla,dar nu fac aceeasi audienta. Din acest motiv am hotarat sa nu ma mai uit la stiri ,sa nu mai aud in fiecare zi de morti,raniti, accidente ,nenorociri. Si ,surprinzator,chiar ma simt foarte bine si sunt mult mai optimista. Referitor la teama sau frica ,cred ca exista un lucru de care imi e putin teama: ca este greu sa gasesc un baiat asa… Citeste mai multe »
alex_patronul
Membru
ma uit la tv f putin si atunci cand o fac ,este doar la canalele de sport ,imi plac intrecerile sportive si fotbalul,muzica dar mai putin si ceva programe gen discovery animal planet .stiu multe despre stirile negative-in deosebi de la Pera dar si din alte surse, si cat de rau fac ele ,la tara de exemplu la bunicamea oamenii aia parca nu pot trai fara televizor si crime nestiind ca le face rau,incerc si eu sa ii explic bunicii ,dar este cam in zadar ,ma asculta pe moment dar stiu ca tot se uita,si la canale ca -0tv- .ma… Citeste mai multe »
R.S.
Membru
Eu la TV ma uit rar trebuie sa recunosc…la sport, discovery si tot la programe de muzica daca ma uit…inainte ma uitam la cronica carcotasilor si mondenii dar acum m-am saturat si de aia:-j Din cand in cand (in ultimul timp nu m-am mai uitat) ma uitam la "Rai da' buni" da in speciala sa o vad pe Marina Dinu frumoasa asistenta blonda si prostuta;;) :))))) Nu prea imi place televiziunea noastra …nu e foarte vasta si 90% cuprinde numai lucruri neinteresante pt mine…cacaturi, mizerii , gunoaie si n-am nevoie de asa ceva in viata mea…nu vreau sa-mi umplu creierul… Citeste mai multe »
Claudia
Membru

Pera, vreau sa aflu! Si nu stiu cum. Simt ca trebuie sa-mi amintesc ceva, dar nu-mi pot aminti… Cosmarurile cu groaza care-mi impietresc trupul le am si eu inca din copilarie. Nu sunt foarte dese, dar atunci cand sunt, simt o groaza inumana, o groaza ce nu ma lasa nici sa ma misc, nici sa respir si parca sufletul meu il vaneaza. Cand eram mica eram terifiata…, acum ma ajuta foarte mult rugaciunea in acele momente…
Pera cum aflu…?

Alex
Membru
Nu ma uit des la TV,dar at cand ma uit prefer canalele cu desene animate:)),ma fac sa rad si ma destreseaza,sau canalele de muzica,nu prea ma uit la stiri sau alte prostii de genu,pentru ca am aceeasi parere ca si tine despre ele. Iar referitor la temeri,am reusit sa-mi depeasesc destule,dar totusi au mai ramas cateva,si anume:teama de a fi eu insumi in societate,teama de esec(doar in cazul feteleor,si mai exact in cazul feteleor a caror parere despre mine conteaza).Stiu ca aceste 2 temeri sun foarte importante si trebuie neaparat sa invat sa le controlez,incerc dar rezultatetele sunt foarte mici,iar… Citeste mai multe »
camelia
Membru

La Tv urmaresc filme, programe divertisment, reality show-uri. Imi este teama de manipulare, de esec, de a ma impune, de a vorbi in public, de ceea ce cred altii despre mine.

wpDiscuz


Fii la curent cu noutățile direct pe Facebook: