Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
16 de trăsături alfa care te ridică din mizeria umană

16 de trăsături alfa care te ridică din mizeria umană

Au trecut mai bine de 12 ani de când mă străduiesc să îmi dezvolt personalitatea, pentru că pe măsură ce îmi dezvolt diverse trăsături, viaţa mea devine mai bogată şi orizontul mi se extinde.

Ferestre şi uşi care nu ştiam că există mi se deschid acum larg şi nu e nici un secret că am ales acum mai bine de 10 ani să împărtăşesc cu toţi cei care vor să păşească alături de mine toate aceste experienţe şi învăţăminte prin blogul personalitate alfa.

Uneori privesc detaşat şi cu zâmbet cum fiecare om trece prin propriul filtru ceea ce eu transmit.

Unii cred că “alfa” este masculul dominant care îi bate pe restul. Apoi le explic că şi femeile sunt alfa, şi nu prin forţa fizică. Apoi vin alţii şi spun că alfa e despre cum să fii important, să fii şef, să ai succes şi să fii un lider.

Eu le spun că poate fi şi asta. Dacă alegi însă în acelaşi timp să fii alfa poate însemna să alegi propria cale în viaţă pentru că ai învăţat să îţi asculţi vocea interioară.

Asta e frumos în acest concept de personalitate alfa.

E orice vrei tu să fie şi e orice ai tu nevoie să fie pentru tine la un moment dat. E o oază uriaşă de potenţial din care orice om poate să bea.

În continuare vreau să îţi enumăr 16 de trăsături pe care le-am găsit și sunt extrem de utile în viaţa noastră de zi cu zi şi care mie mi-au îmbunătăţit enorm calitatea vieţii.

Sunt sigur că te vor servi şi pe tine cel puţin la fel de bine dacă începi să le scoţi din tine şi le şlefuieşti pentru a deveni abilităţi reale şi nu doar talent adormit.

Ordinea nu are nicio relevanţă, vei descoperi că unele sunt mai importante pentru tine în acest moment decât altele însă fiecare dintre ele are un rol foarte mare pe măsură ce urci pe scara evoluţiei.

     1.Perseverenţa

Abilitatea de a continua pe drumul pe care l-ai ales atunci când lucrurile nu sunt uşoare şi când apar obstacolele. Foarte mulţi oameni renunţă mult prea repede şi de aceea oamenii care ating succesul în diferite domenii este restrâns.

E important să înţelegi că poţi să perseverezi şi în greşeală şi în prostie la fel de eficient. Aşa că această abilitate nu se foloseşte orbeşte şi ca să ştim când să o folosim şi când nu, avem nevoie de o altă abilitate.

     2.Discernământul

Discernământul este abilitatea de a deosebi ce este rău şi ce este bine PENTRU NOI, la un moment dat.

Nu există bine şi rău universal valabil şi aplicabil pentru toate fiinţele. Binele şi răul sunt relative şi schimbătoare iar capacitatea de a discerne între ele vine din EXPERIENŢELE de viaţă. Experienţele, fie că le-am perceput ca fiind pozitive sau negative, sunt neutre. Noi le dăm putere şi forţă luând lucrurile personal însă experienţele ni se întâmplă aşa cum li se întâmplă oamenilor de milenii. Experienţa trăită e foarte importantă şi de aceea e bine să ţinem cont de o altă abilitate care ne ajută să avem experienţe şi discernământ.

     3.Curajul

Curajul la rădăcini înseamnă “a te exprima din inimă fără teamă”. Cu alte cuvinte, curajul înseamnă să fii autentic, să te arăţi fără frică.

Frică de ce?

Frica de a nu fi destul de bun, frumos, valoros, important, iubit. Frica de respingere, de greşeală, de a te face de ruşine. Ai nevoie de curaj pentru a trăi experienţe noi care te vor ajuta să fii mai înţelept.

     4.Responsabilitatea

Curajul începe să se dezvolte când îmi dau seama că sunt singurul responsabil pentru tot ce am, ce sunt , ce simt. Când înţeleg că puterea potenţială este în mine, nu mai am de ales decât să devin un om responsabil.

Cât timp îmi voi declina responsabilitatea, nu voi avea putere de a schimba ceva iar lipsa de responsabilitate este un atribut al copiilor care trăiesc imaginându-şi că cineva trebuie să le poarte de grijă.

     5.Proactivitatea

Pentru a ajunge o persoană responsabilă, avem nevoie de proactivitate. Cu alte cuvinte, să trec la acţiune în mod voluntar, fără să aştept ca ceva sau cineva să mă împingă de la spate.

Suferinţa şi ameninţarea existenţei noastre fac orice om să treacă la acţiune însă de obicei când apare boala, necazul, suferinţa care ne împinge de la spate să acţionăm, dar deja răul a fost făcut.

Avem potenţialul de a preveni răul, acţionând din timp, însă ne trezim că trebuie să tratăm lucruri ce puteau fi prevenite.  

     6.Compasiunea

Apoi, ai nevoie de multă de compasiune pentru tine şi semenii tăi.

Fiecare om este pe un drum propriu, într-un ritm propriu, este încercat de suferinţe proprii şi animat de aspiraţii proprii. E foarte dificil să cunoaştem întreaga lume interioară a unui om şi de aceea, să judecăm mai puţin şi să avem mai multă compasiune şi respect pentru drumul şi treapta la care se află fiecare. Toţi trecem prin acelaşi proces şi dacă suntem cu o treaptă mai sus, să întindem o mână mai bine decât să aruncăm un scuipat pentru că oriunde ne-am afla, există trepte mai sus şi oameni care ne privesc de acolo.

Tratează-i pe oameni aşa cum vrei să fii tratat.

     7.Voinţa

Voinţa este energia care stă în spatele oricărei acţiuni pe care o întreprindem.

Voinţa are însă nevoie de congruenţa dintre minte şi inimă, dintre raţiune şi emoţii pentru că dacă mintea spune una iar inima alta, voinţa nu va şti de cine să asculte.

De aceea, pentru a-ţi uşura viaţa şi a da voie voinţei să îţi alimenteze acțiunile ce vor duce la rezultate, ai grijă ca ceea ce gândeşti, ceea ce simţi şi ceea ce faci, să fie una.

     8.Auto-observarea şi detaşarea

Ieşi din piesa de teatru şi devino spectator.

Când eşti actorul din piesă eşti limitat de decor, de rol şi de îngustimea regiei în care trebuie să se desfăşoare povestea.

Când eşti spectator ai acces la toate filmele reale şi imaginate din întregul univers.

Ca observator al vieţii tale înveţi să nu mai iei nimic personal şi să alegi când vrei să trăieşti drama, bucuria şi tragedia şi când vrei să te detaşezi de ele după bunul plac.

Majoritatea oamenilor sunt captivi în rolurile pe care le-au ales şi au uitat să mai iasă din ele. Nu poţi evolua decât foarte greu şi anevoios când nu te poţi uita la tine din afară și obiectiv.

     9.Setul de convingeri

Convingerile tale sunt gânduri încărcate de emoţii pe care le ai despre ceea ce te înconjoară. Electromagnetismul emoţiilor încarcă gândurile care duc la fapte deci acţiunile tale vor fi rezultatul a ceea ce simţi şi gândeşti.

Aceste convingeri te pot limita sau îţi pot amplifica puterea însă tu singur decizi cât de multă voie îţi dai să atingi orice nivel îndrăzneşti.

     10.Setul de valori

Setul de valori e mai puternic decât setul de convingeri pentru că acţionează mai adânc în fiinţa noastră. O valoare reprezintă ceea ce este important pentru mine în viaţă.

Când ne trăim viaţa neştiind şi nerespectând valorile pe care le avem, începem să ne destrămăm. Pierdem voinţa, pierdem disciplina, pierdem motivaţia, devenim plictisiţi şi apatici.

Alinierea cu valorile ne permite să ne reactivăm complet.

     11.Auto-controlul atenţiei

Acolo unde merge atenţia ta merge tot ce ai tu mai bun. Toată energia ta merge acolo unde merge atenţia. Dacă acum 40 de ani cineva te-a supărat şi tu îţi readuci permanent aminte pentru că nu te poţi DETAŞA, trimiţi energia ta vitală cu 40 de ani în urmă şi rămâi mai sărac şi mai lipsit de energie pentru timpul prezent.

Câte astfel de pietre de moară ai legate de gât? Câtă energie pierzi pentru că atenţia ta zboară aiurea?

Preia controlul atenţiei şi du-o acolo unde reprezintă o investiţie pentru un viitor mai bun.

     12.Stocarea energiei

Energia este combustibilul cu care funcţionezi. E nevoie să poţi genera şi stoca energie ca să îţi alimentezi acţiunile.

Energia poate fi fizică, emoţională, mentală sau spirituală. Îţi poţi creşte capacitatea de stocare prin antrenament.

Sport, alimentaţie şi odihnă pentru energie fizică. 

Dezvoltarea inteligenţei emoţionale pentru energie emoţională.

Antrenament mental pentru energie mentală.

Practică spirituală pentru energia spirituală.

     13.Concentrarea

Abilitatea de a-ţi focusa atenţia pe un singur lucru odată te ajută să poţi face acel lucru extrem de bine. Lipsa de rezultate în viaţa oamenilor provine din faptul că atenţia le este împărţită în zeci de locuri simultan iar ca rezultat nu se mai materializează nimic bun.

     14.Vocaţia

Să serveşti lumea cu energia şi talentele cu care ai fost înzestrat este un mare test al condiţiei umane şi al vieţii tale pe pământ.

Vocaţia este semnalul maturizării tale şi dovada că ai acumulat suficient pentru nevoile tale ca să primeşti dreptul de a trece la următorul nivel. Să poţi oferi din abundenţa ta celor din jurul tău.

     15.Încrederea în sine

Când nu ai destulă încredere în tine, îţi vei da puterea unei autorităţi superioare în percepţia ta.

De aceea, vei întâlni oameni, grupuri care vor încerca să îţi ştirbească încrederea în tine tocmai ca să le dai de bunăvoie puterea şi autoritatea de a-ţi controla viaţa şi de a te folosi pentru propriile lor interese.

Ţi se spune că nu eşti destul de bun, că hainele tale nu sunt potrivite, că gândirea ta este greşită, că tu....eşti greşit.

Nimic nu este mai enervant pentru un manipulator decât omul cu coloana vertebrală, care stă ferm pe pământul lui sacru, cu valorile, principiile şi convingerile sale pe care şi le apără.

Îţi poţi crea propria realitate sau poţi să faci parte din a altora cu toate că a lor nu e deloc mai validă decât a ta.

Şi totul pleacă de la încrederea în tine.

Crezi în tine şi nu-ţi mai da puterea cadou. Vei vedea schimbări instantaneu.

     16.Entuziasmul

Entuziasmul este energia care te împinge pe cele mai mari culmi ale vieţii tale. Nu doar că entuziasmul te face să îţi depăşeşti condiţia şi să obţii rezultate extraordinare însă îi molipseşte pe cei din jurul tău să fie maxim din ce pot să fie.

Entuziasmul se aprinde în noi când realizăm că este în puterea noastră să devenim ceea ce vrem să fim, şi că putem să obţinem orice vrem fără să depindem de aprobarea sau permisiunea cuiva.

Este o combinaţie de curaj, optimism şi pasiune care ne face oameni cu adevărat superiori.

Aş vrea în încheiere să îmi spui de care din aceste trăsături ai avea cea mai mare nevoie în acest moment şi să completezi şi tu această listă.

Ce alte trăsături alfa ai vrea să adaugi?

O educație profundă despre abilitățile unei personalități alfa găsești aici.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

 

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții