Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Contributia energiei feminine in business

 

Sau ce ai de adus la masa fara sa iti iei pantalonii pe tine.


In ultimii zeci de ani femeile si energia feminina si-au redobandit dupa milenii dreptul, cel putin pe hartie, de a fi de valoare egale cu barbatul.


O chestiune de bun simt daca stai sa te gandesti acum dar ”incurcate sunt caile domnului”.


Pana de curand femeia a fost buna de ars pe rug, legat de cratita, facut copii si sclava in mai orice ipostaza, sau trofeu care sa satisfaca EGO-ul urias masculin.


Si pentru ca orice actiune naste o reactiune, cand femeia si-a castigat luptand drepturile, pentru ca e inca incepatoare pe terenul de lupta al barbatului, s-a inarmat tot cu energie masculina.


Si-a luat pantaloni, a vrut sa devina sef de trib si inceput sa latre ordine ca un sergent din al doilea razboi mondial.


Totusi, PLANETA MAMA, Pamantul asta nu mai suporta energia masculina imatura care de mii de ani isi face de cap si creeaza foarte multa suferinta.


Ce aduce energia masculina la masa in afaceri?


Competitie, profit, conflict, anduranta, disciplina.


Si pentru foarte multa vreme, societatea umana a progresat cu o energie predominant masculina insa lipsa de echilibru a dus la reversul medaliei.


Ce a adus energia masculina imatura lasata de capul ei:
- Consumerism excesiv,
- Oameni ce si-au pierdut sufletul,
- O lume bolnava si obosita,
- Oameni care la sfarsitul zilei de lupta (munca) se afunda in dependente,
- Distrugerea planetei
- Razboaie, suferinta si refugiati


O planeta distrusa pentru ca omul ce nu-si mai regaseste propriul suflet nu isi va imagina ca exista suflet in tot ce inseamna planeta Pamant.


Totul devine un obiect de folosit, goana pentru a umple golul interior, tensiune stres si boala.


Si cu toate astea, barbatul imatur nu e inca trezit.


Si nu se va trezi decat odata cu intrarea energiei feminine in joc.


A venit vremea ca energia feminina sa intre puternic in joc si sa duca lucrurile la armonie, echilibru si stabilitate.


Si unul din locurile cele mai bune unde energia feminina sa isi faca cu adevarat simtita puterea este in business, locul preferat de joaca al barbatilor.


Pentru ca antreprenorii si afacerile sunt unele din motoarele principale de schimbare in lume, ce inseamna sa aducem energia feminina in business?


In prima etapa, femeile au intrat in joc imprumutand atribute ale energiei masculine. Si-au luat pantalonii, sacoul si au mers in lumea barbatilor pentru a se impune. S-a declansat astfel tot o lupta si barbatii s-au simtit asediati de inca un dusman in plus.


In 2009 insa, s-a produs o prima uriasa schimbare pe care inca putini au sesizat-o la adevarata ei magnitudine.


In 2009, Amazon a cumparat un competitor mic, numit Zappos, pentru 1,2 MILIARDE de dolari. Zappos este un magazin online de pe care poti sa cumperi incaltaminte.
Ce era atat de special la Zappos e ca au creat o cultura in echipa lor in care GRIJA fata de client era valoarea numarul 1.


Iar GRIJA este un atribut al energiei feminine.


Secretul succesului la Zappos au fost clientii care s-au simtit intelesi, ascultati, serviti.


A aparut o carte numita ”Livrand fericire” scrisa de patronul Zappos, Tony Hsieh si totusi, desi cuvantul ”customer care” este tot mai des pe buzele antreprenorilor, inca nu s-a inteles importanta atributelor feminine in afaceri. Insa exista un lucru esential in poveste care e decisiv: Energia feminina in afaceri aduce mai multi bani, clienti multumiti si loiali, schimba vieti in mod profund, face lumea un loc mai bun.


Practic, odata cu aducerea energiei feminine in afaceri pastram toate calitatile energiei masculine dar avem sansa sa echilibram latura intunecata a acesteia.


Cateva din atributele energiei feminine in business:
 
- grija fata de client - client nou vs client vechi;
- conexiunea profunda si atentia acordata clientilor comparat cu atitudinea”Ia-i banii si mergi la urmatorul”;
- comunitate de oameni cu valori asemanatoare care se sprijina reciproc.

Cine adopta aceste atribute si altele in propriile intreprinderi, meserii sau activitati, face parte din noua generatie si noua lume a afacerilor moderne.


Evident, e multa paine de mancat pe acest subiect insa lumea afacerilor deja simte cum energia feminina completeaza perfect energia masculina si impreuna devin ca doi parinti, diferiti dar la fel de valorosi pentru clienti.


Si astfel, putem aplica acest principiu in orice aspect al vietii, dar despre astea, in articolul urmator.


Te invit la evenimentul meu din cadrul BeautyFull Days in care vom detalia concret cum putem sa cream nu doar afaceri mai prospere dar si sa aducem o valoare reala in vietile oamenilor pentru binele tuturor. 

Gasesti mai multe informatii in linkul de mai jos.  
http://www.beautyfulldays.ro/

Inscrie-te si ne vedem acolo :)

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții