Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cum sa ai rezultatele unui geniu si stilul de viata al unui rockstar

Ceau

Imi doresc pentru tine un an nou extraordinar.

Vreau sa impartasesc cu tine o idee care mi-a venit in timp ce inotam.

Deloc suprinzator, atunci cand facem sport ne vin cele mai creative idei si intr-una din serile in care am inotat am avut o viziune.

Poate stii deja, ca am facut o analiza a aproape 1000 de oameni carora am incercat sa le aflu nevoile, dorintele si situatiile problematice pe care le au in viata lor in acest moment.

Am reusit sa identific 6 domenii mari.

Sanatatea
Iubirea, sexul si relatiile
Banii
Viata sociala
Psihologia si mintea umana
Vocatia sau scopul vietii

In timp ce inotam si ma gandeam la aceste sase domenii si mi-au venit doua imagini in minte.

Am sa iti si desenez cele 2 imagini insa acuma ard de nerabdare sa iti scriu si sa aflu ce crezi despre ideea mea.

Asadar, o imagine era ca o piramida.

La baza piramidei se aflau viata sociala, psihologia si sanatatea. Pe aceste 3 mari domenii se sprijina dezvoltarea oricarei fiinte umane.

Apoi, daca fundatia e sanatoasa pe ea se pot construi alte 2 aspecte esentiale ale vietii noastre.

Iubirea si banii. Daca stii destula psihologie ca sa iti folosesti mintea, daca esti o persoana sanatoasa si ai o viata sociala sanatoasa, ai relatii si prieteni care sa te sprijine in visul tau, poti sa atingi succesul si pe plan financiar si pe plan afectiv, al iubirii, al relatiilor.

Apoi cand ai toate aceste 5 domenii ale vietii rezolvate, deasupra tuturor sta vocatia ta. Scopul tau in viata, pasiunea ta si felul in care oferi inapoi acestei lumi pentru a face o lume mai buna.

Dupa aceasta prima imagine, in forma de piramida a evolutiei, mi-a venit si a doua imagine, care era un cerc.

In mijloc era vocatia si in jurul vocatiei gravitau sanatatea, viata sociala, banii, iubirea si relatiile, psihologia umana.

Primul gand s-a dus la Eminescu si Beethoven. Eminescu nu avea nici bani, nicio viata sociala bogata, nici relatii sanatoase (toata viata a iubit-o pe Veronica Micle dar se vedeau rar si comunicau mult prin corespondenta) nu era nici sanatos din moment ce a murit la 39 de ani si nici nu a folosit cunostintele despre sufletul si psihologia umana pe care sigur le detinea pentru a-si rezolva problemele cotidiene ci era obsedat de vocatia lui. ț

Poezia.

Asa ca desi in toate domeniile importante ale vietii ave aprobleme mari, Eminescu a facut mai multe cu viata lui decat marea majoritatea a omenirii.

Si-a castigat locul printre poetii universali si a facut natiunea romana mandra ca a dat lumii asa un geniu.

Apoi, Beethoven, la sfarsitul vietii era singur, traia intr-o camera mizera si era aproape total surd cand a scris simfonia a -IX-a, una din cele mai bune creatii ale lui.

Asadar, alt caz in care toata viata unui om gravita in jurul vocatiei sale.

Avand cele doua imagini in minte, mi-am dat seama ca un om isi poate atinge destinul in aceasta viata pe 2 cai.

Prima, e cale omului normal, in care cladim o piramida si cand evoluam destul de mult trecem la alt nivel.

A doua cale, e calea geniului, care isi ia toata puterea nu din fundatia pe care a cladit-o in aceasta viata ci direct de la inteligenta superioara, de la Dumnezeu, de la univers sau cum vrei tu sa ii spui.

Geniile au privilegiul sa se nasca si sa paseasca in viata cu vocatia deja descoperita. Blestemul lor e ca rareori un geniu are o viata fericita pe acest pamant tocmai din cauza ca are o chemare interioara care il impinge sa isi consume resursele pentru visul si vocatia lui si astfel neglijeaza tot restul.

In viziunea mea, un geniu modern si evoluat ar putea ca urmandu-si vocatia sa aiba o viata extraordinara pe acest pamant.

Cum ar fi fost daca Eminescu ar fi stiut marketing si si-ar fi vandut cartile mai bine in timpul vietii lui. Cum ar fi fost daca ar fi facut si o afacere din asta. Cum ar fi fost daca ar fi stiut despre eficienta si productivitate si ar fi avut timp si de seductie pe langa poezii si din multele femei care ar fi fost moarte dupa el si-ar fi gasit una cu care sa faca o familie.

Cum ar fi fost daca ar fi avut grija de sanatatea lui si ce opere ar mai fi creat pana la 50-60-80 de ani?

Aceasta e viziunea mea pentru cititorii mei.

Doua cai de a ajunge la acelasi rezultat.

Nu cred ca mai e nevoie sa iti spun cat de mult ma intereseaza parerea ta despre aceasta viziune. Ard de nerabdare sa imi spui ce crezi.

Astept comentariul tau.

Cu drag si respect,
Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții