Cum să îţi dresezi mintea pentru a scăpa de porcăriile din viaţa ta

 

Aproape orice om care azi e sărac, depresiv, nefericit, a luat decizii care l-au dus pas cu pas spre acest deznodământ. Tot pas cu pas se poate întoarce din drumul greşit pentru a merge pe drumul bun. Mai mult, dacă vrea, poate şi alerga. Totuşi, mulţi aleg să nu îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce sunt şi ceea ce au. Nefericirea de azi nu e vină lor. Dar deciziile de ieri, alea ale cui sunt?

Înainte să intrăm în piţa articolului de azi vreau să răspund rapid unei întrebări puse de foarte mulţi oameni. Ce cărţi citeşte Pera?

Am făcut o secţiune cu cărţile recomandate de mine, aici.

Acum, să revenim.

Cea mai mare problemă a oamenilor de pe planeta Pămant, este atitudinea.

Atitudinea face şi desface vieţi, destine şi suflete.

Este foarte frumos ilustrat acest lucru în următoarea poezie:

De crezi în eşec, îl vei avea.
De crezi în timizi, aşa vei fi.
De vrei câştig, sigur vei eşua,
De neîncrezător o vei porni.De crezi că vei pierde, vei pierde
 
Căci lumea largă azi ne-a învăţat
Că pasul unu în succes e-a crede-
Succesul e în mintea ta creat.De crezi că prea mic eşti, vei fi,
Gândul aripi va trebui să nască,
Sigur pe sine de te vei simţi
Răsplata va sosi să te cinstească.
Victorii-n viaţă nu obţin doar cei
Ce sunt puternici şi aleargă bine,
Câştigul poate deveni un obicei
Pentru acel ce spune: CRED ÎN MINE! Walter D. Wintle

Ce îi trebuie unui om pentru a se schimba de la tipul negativist şi pesimist la un tip plin de viaţă, optimist, motivat şi energic? Cum să ne păstrăm starea de bine, mereu optimişti şi încrezători în propriile forţe?

1. Convingeri

Convingerile sunt gânduri pe care le avem despre orice. Convingerile nu sunt bune sau rele, ci sunt ca oamenii din jurul tău: ori îţi amplifică puterea ori te sabotează. Aşa cum foarte frumos este ilustrat în poezia de mai sus, există oameni care cred că pot face un lucru şi alţii care cred că nu pot. Şi toţi aceşti oameni au dreptate.

E logic.

Dacă eu cred că nu pot să îmi iau permisul de şofer, evident că nu voi da bani pentru a mă înscrie la şcoala de şoferi deoarece îi voi considera bani aruncaţi. Deci care sunt şansele să am permis dacă eu am convingerea că nu pot lua permisul?

La fel e în orice aspect al vieţii. Dacă vreau ceva, primul pas să obţin acel lucru este SĂ CRED CĂ ÎL POT AVEA. Şi în convingeri nu există nuanţe sau sferturi de măsură. Ori crezi, ori nu crezi. Dacă crezi doar 90%, înseamnă că nu crezi deloc. Mai jos vom vedea exact cum se înlocuiesc convingerile limitative cu cele care ne amplifică puterea.

2. Sănătate fizică

Sănătatea este importantă pentru atitudinea noastră. Nu poţi avea optimism, motivaţie şi energie dacă nu îţi aduci corpul fizic într-o stare bună, care să îi permită să genereze hormoni care te fac să te simţi energizat, optimist şi motivat. Foarte mult din psihologia umană este îmbinată cu chimia. Emoţiile şi gândurile noastre duc la comportamente şi apoi la rezultate însă ce anume generează emoţiile? Hormonii. Aşadar, trebuie să fii atent la ce bagi în tine, cât sport faci şi cum te odihneşti.

Mulţi oameni vor ajutor psihologic pentru că au emoţii negative dar majoritatea ar trebui să se uite doar la ce mănâncă şi şi-ar rezolva majoritatea problemelor pe care cred ei că le au din alte cauze. Dacă te otrăveşti, te simţi rău. E simplu. Dacă nu dormi, te simţi rău. Dacă nu îţi mişti corpul, te atrofiezi.

3. Valorile și autenticitatea 

Prea mulţi oameni sunt nefericiţi doarece nu îşi trăiesc viaţa într-un mod autentic şi "real". Să spunem că un om are ca valoare principală libertatea. Acest om merge la un job care nu îi place și în care se simte ca un sclav. Apoi merge acasă unde îi serveşte pe alţii şi din nou se simte sclav. Nu îi rămâne aproape deloc timp pentru el dar valoarea lui este libertatea. Nu există cale mai rapidă de a distruge un suflet de om decât să îl pui să trăiască o viaţă în dezacord cu valorile sale.

E foarte important să îţi cunoşti valorile, mai ales cea mai importantă din ele. Valorile pot fi sănătatea, banii, familia, iubirea, libertatea, dorinţa de explorare, statutul social şi alte sute sau mii de valori. Dacă nu trăieşti în concordanţă cu ele, nu ai cum să fii o persoană fericită.

Dacă vrei să înveţi mai multe despre valorile tale, Marius Simion are un articol foarte bun aici.

Cum reuşim să găsim puterea de a parcurge călătoria vieţii când apar problemele grele? Cum ai reuşit să te ridici după cel mai întunecat episod din viaţa ta ? Ce anume te-a întărit şi ce te-a ajutat să mergi mai departe? De unde a apărut acea voinţă inexplicabilă şi cum crezi că o vom putea accesa noi, cei care încă ne căutăm drumul, sensul în viaţă ?

Privind în urmă, cel mai întunecat episod din viaţa mea a fost de la 11 la 27 de ani. 16 ani de întuneric.

Prin ce s-au caracterizat?

Am trăit iadul pe pământ. Tata ne-a terorizat 4 ani după ce a divorţat de mama şi ne era frică să ieşim din casă pentru că putea să ne aştepte afară. Timp de 4 ani bătăi în uşă câte o oră întreagă, spart uşa de n ori, înjurături, beţii, ameninţări. Asta ţin minte din acea perioadă.

Apoi de la 14 la 19, tata ne-a lăsat în pace dar pe toată perioada liceului am fost extrem de sărac. Doar mama făcea bani, ca învăţătoare și atât.

Apoi, de la 19 la 23, am făcut doar lucruri contrare valorilor mele. Politehnică, job la patron, după care m-am trezit.

A mai durat 4 ani până am reuşit să mă pun pe picioare şi să pot spune că viaţa mea a început să se mişte în direcţia bună, de la 27 de ani încolo, la 4 ani după ce schimbarea s-a produs în interiorul meu, au început să apară şi rezultate în lumea exterioară.

Ce anume a făcut schimbarea?

Cel mai important, asumarea responsabilităţii. Eu sunt responsabil pentru toată nefericirea mea. Dacă e altcineva responsabil, eu nu am putere să schimb nimic. Dacă sunt eu responsabil, pot să schimb totul.

M-am hotărât să îmi iau puterea înapoi de la cei cărora le-am dat-o. Părinţi, societate, biserică, televizor, orice fel de autoritate. Eu am devenit autoritatea mea supremă iar compasul meu era sufletul meu. Ştiam în interiorul meu ce e bine şi ce e rău, fără să mă înveţe nimeni.

De unde a venit rezistenţa interioară pentru a îndura greutăţile iniţiale ca şi copil, adolescent şi tânăr?

Din interiorul meu, sâmburele meu de divinitate, miezul meu de stea sau simplu spus, spiritul meu.

Deşi nu aveam nicio dovadă, ştiam cumva că în interiorul meu, ca de altfel în interioriul oricărei fiinţe, este ceva extraordinar. Era exact comoara mea, însă nu aveam hartă. Vom vorbi despre spirit şi spiritualitate când îi va veni rândul.

Tot ceea ce citeşti acum pe blog-ul personalitate alfa este o hartă spre puterea nemărginită din tine.

Cum ne putem schimba/înlocui credinţele şi convingerile negative, limitative ? Cum înlocuim bagajul mental acumulat? Care sunt cele mai importante convingeri şi credinţe?  Vreau să te întreb care sunt cele mai bune metode pe care le ştii pentru a-ţi induce mentalităţile potrivite, de a-ţi crea atitudinea potrivită?

1. Identifică convingerile limitative

Primul pas este să iei domeniile în care ai probleme sau în care vrei să te dezvolţi. Să zicem că eşti bărbat şi nu ai parte de iubire, sex, relaţii de cuplu.

Începi şi îţi listezi convingerile.

Femeile vor doar bărbaţi cu bani,

În ziua de azi femeile nu mai sunt fidele şi loiale,

O femeie adevărată e cea care stă în casă şi nu iese din cuvântul bărbatului.

Acestea sunt covingerile tale despre femei şi acum trebuie să îţi dai seama că aceste convingeri ţi-au adus rezultatele pe care le ai azi. Eşti mulţumit? Atunci păstrează aceste convingeri. Nu eşti? Le înlocuieşti.

2. Reformulează

Convingerile negative se schimbă în convingeri pozitive prin reformulare

Cum putem schimba "femeile vor doar bărbaţi cu bani" astfel încât să devină convingere pozitivă? În primul rând, TOATE convingerile tale trebuie să fie pozitive orientate spre ce vrei. TOATE. Singura realitate care există este cea creată de tine şi de gândurile tale. De ce să ai convingeri negative care îţi fac viaţa nasoală? Trebuie să fii bătut în cap să ai chiar şi o singură convingere ce te limitează când ai toată libertatea de a-ţi forma convingeri care apoi vor deveni realitate şi stil de viaţă pentru tine.

Aşadar, nu ne gândim că femeile vor doar bărbaţi cu bani ci femeile vor un " bărbat adevărat". Femeile vor un bărbat alfa. Dacă un bărbat este alfa sunt şanse mari ca el să aibă şi bani, deci banii ar putea fi un indicator al unui bărbat alfa însă banii pot fi moşteniţi de la părinţi şi bărbatul să nu fie alfa. Femeile testează bărbaţii în multe feluri pentru a vedea cu cine au de-a face iar dacă acel bărbat va fi un tată bun pentru copii.

Aşadar, încercăm să reformulăm şi spunem "femeile vor bărbaţi alfa şi prin asta mă provoacă şi pe mine ca bărbat să fiu cea mai bună variantă a mea. Mulţumesc tuturor femeilor pentru că vor să scot tot ce e mai bun din mine"

Asta nu e o convingere finală însă e mult mai bine decât cea de la care am plecat.

O convingere bună de avut este "Toate femeile sunt atrase de mine însă încă nu şi-au dat seama de asta. Poate le voi da ocazia să descopere acest lucru".

3. Alege ce ai vrea să ai

Acum gândeşte-te cum ai vrea să arate viaţa ta amoroasă. Gândeşte-te doar la lucruri pozitive, frumoase, în care toată lumea câştigă.

Formulează convingeri legate de aspectele importante pentru tine şi scrie-le. Afişează-le peste tot unde le poţi vedea şi repetă-le. Ele vor pătrunde în inconştient prin repetiție şi după 40 de zile vor începe să îşi facă efectul.

4. Lasă deoparte emoțiile și adevărul subiectiv

Convingerile te limitează sau îţi amplifică puterea. Realitatea o creezi tu după ce gândeşti într-un anume fel suficient de mult. După ce ai noi convingeri, începe să cauţi dovezi pentru noile convingeri. Poţi găsi dovezi că femeile vor bărbaţi alfa? În cărţi, filme şi viaţa reală?

Pentru a vedea un exemplu de convingeri care pe mine mă servesc minunat, vezi acest material.

Crezi că te naşti să fii alfa sau poţi să devii un alfa pe parcursul vieţii învăţând? Contează că eşti bărbat sau femeie?

Cred că toţi ne naştem cu acelaşi număr de cromozomi, cu un spirit, cu 2 mâini, 2 picioare, un creier între cele două urechi şi deşi avem multe lucruri în comun, avem lucruri unice, talente şi trăsături ce ne diferenţiază de toţi ceilalţi.

Când ne naştem, viaţa ne pune în situaţii menite să ne dezvolte potenţialul şi orice om are un potenţial uriaş pe care îl poate dezvolta, sau poate rata această şansă.

Însă potenţial de a fi orice şi de a avea orice, au toţi. Evident, fiecare poate ajunge la acelaşi rezultat pe căi diferite. Fiecare are alte valori şi dacă unul vrea bani, altul vrea doar libertatea să facă ce vrea el, când vrea el, cu cine vrea el iar altul vrea doar iubire şi restul e mai puţin important.

Alfa nu este decât o etapă în evoluţia omului. O etapă normală dealtfel, dacă îţi faci bine temele şi îţi înveţi lecţiile.

Poţi să nu ajungi alfa dar nu pentru că nu ai putea ci pentru că nu ai vrut sau nu ai ştiut.

Bărbaţii şi femeile deopotrivă au această extraordinară şansă de a deveni personalităţi alfa, lucru pentru care cred că fiecare dintre noi e destinat să îl facă.

Pentru a te ajuta să ajungi alfa am pentru tine cartea Ghidul Personalității Alfa – pentru liderii născuți din focul acțiunii, carte ce te va ajuta să îți schimbi în primul rând mentalitatea, acțiunile apoi rezultatele pe care le ai.

Aştept întrebări suplimentare, comentarii, păreri şi măcar un cuvânt de la tine.

Împreună vom face lumea mai bună.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

94 de răspunsuri

  1. Buna Pera ,
     
    Ma numesc Andrei Chirila , am 25 de ani si locuiesc in Wuppertal , Germania. Sunt nascut si crescut in Iasi , urmaresc de ceva vreme blogul tau. Doresc sa cumpar cate un exemplar din toate cartile tale si totodata vreau o semnatura de a ta pe una din cartile la care ai muncit cel mai mult.  Este prima data cand cumpar carti de pe un site, nu stiu exact cum se procedeaza insa te rog sa imi trimiti detaliile tranzactiei impreuna cu detaliile contului tau si bineinteles totalul banilor ce trebuie platiti. Iti multumesc
     
    Am lasat si mesaj pe pagina ta de Facebook (Pera Novacovici) in data de 10.03 insa nu l-ai citit  😛  
     
    Cu respect ,
     
    Andrei Chirila

  2. Felicitari celor care si-au descoperit talentele, vocatia si au o viata implinita. Bucurati-va fiindca unii dintre noi nu stiu inca de unde s-o apuce. Si cel mai important, cel care crede cu adevarat, e un „alfa” din punctul meu de vedere.

  3. Da, cred ca vom face lumea mai buna 🙂
     
    Cred ca am facut-o deja 🙂
    Deja lumea e mai buna, multi dintre cei care iti citesc articolele sunt mai buni, deci lumea e mai buna:)
    Si de aici va urma un curs firesc, lumea e mai buna si va devenii si mai buna, ca dovada sunt eu, esti tu si toti restul care au simtit aceasta schimbare!
     
    Iti multumesc pentru articol si pentru toate lucrurile faine despre care imi amintesti in momente cruciale 🙂
    Chiar acum imi amintesc de un citat care mi-a placut mult: „Daca ai destula rabdare poti sa muti muntii din loc, dar daca ai destula inteligenta zbori peste ei, ca e mai simplu” Boris Vian. Si acest citat are o legatura cu articolul tau, daca vrei sa ajungi undeva poti ajunge acolo prin mai multe cai, depinde doar de tine ce alegi 🙂
     
    O zi faina!

  4. salut Pera 
     
    iti urmaresc de ceva timp blog-ul si pot sa spun ca sunt surprins de fiecare data de mesajul pe care il transmiti. imi place ca folosesti un limbaj simplu, pe intelesul tuturor care iti merge direct la suflet. 
    iti doresc mult succes in continuare
    felicitari!

  5. frumosa legatura intre conceptele din imagologie, nlp, fizica cuantica si crearea realitatii („cautarea dovezilor”). Pentru ca vad ca te pricepi si ma mai si inspiri, te cred 🙂

    1. @ANAMARIANEDELCU 
      Buna Anamaria,
       
      1. In functie de gravitatea problemei poate ar trebui sa cauti un psiholog / terapeut local care sa te ajute sa treci peste. Ai avea sanse sa scapi de problema mult mai repede decat daca doar te informezi pe net.
       
      2. Lumea nu poate sa-ti dea o solutie concreta daca nu te cunoaste si fara detaliile amanuntite.
       
      3.  
      Incerc sa-ti dau ceva sfaturi generale dar problema fiind foarte complexa o sa simplific pana la absurd pentru a castiga claritate.
       
      A. In primul rand ar trebui sa intelegi ca in mod normal tu poti sa controlezi gandurile, emotiile si actiunile tale dar nu si a celorlalti. (in lumea reala nu este asa dar sa lasam manipularea complet deoparte pentru discutia asta).
       
      De fiecare data cand incerci sa controlezi ce face omul de langa tine:
      – daca face la ce te astepti e ok
      – daca face altceva poti sa accepti si sa sa fii impacata sau sa suferi in continuu si degeaba
       
      Fiecare om cu care relationezi are libertatea de a se comporta frumos sau urat cu tine indiferent de felul in care te comporti tu cu el/ea. Pur si simplu nu poti sa ai control complet asupra lor.
       
      B. Ar mai trebui sa intelegi foarte clar ca in mod direct ai control doar asupra prezentului. Nu poti schimba evenimentele din trecut insa te poti schimba pe tine si atitudinea ta fata de viata. Ce a fost a fost. Evita sa traiesti in trecut. Treci peste. Stiu ca-i usor de zis … dar in ai o rana care o poti vindeca in prezent sau poti sa te obisnuiesti sa traiesti cu ea deschisa toata viata fara sa treci peste.
       
      – Intotdeauna incearca sa te gandesti pozitiv, de ex: ti s-a intamplat asta pentru ca poate aveai o lectie de invatat in viata asta pe care doar asa o puteai invata. Invata lectia si treci mai departe. Gandeste-te ca poate trebuia sa treci prin asta ca sa faci loc sa se intample un bine mai mare care altfel nu putea avea loc.
       
      – Nu-ti asuma responsabilitate pentru actiunile celorlalti in situatia in care asta iti face rau continuu! Daca cineva a ales sa-si bata joc de tine fara ca tu sa-i gresesti atunci incearca sa te controlezi: nu lasa o rautate din trecut sa te afecteze si in prezent. Citeste din nou A.
       
      – Schimba-ti atitudinea fata de oameni si viata: iubeste neconditionat chiar daca celalalt te poate rani. Daca omul de langa tine nu merita asta atunci da-i drumul si cauta pe altcineva.
       
      – Aplica logica simpla si cantareste:
           – ce ai avea de castigat / pierdut daca iti deschizi inima si lucrurile nu ies bine
           – ce ai avea de castigat / pierdut daca ramai rezervata
      Daca ai atitudinea de viata potrivita (din pct meu de vedere) atunci balanta ar trebui sa fie in directia care sa te motiveze sa te deschizi.
       
      – Cauta pe Google „How to open your heart …” si o sa gasesti multe idei utile din care cateva poate o sa le poti aplica in viata ta.
       
      Succes! 🙂
      Jeno

  6. Felicitari! Ma conectez atat de bine la ceea ce exprimi incat iti  pot  vedea si manifestarile daca ai fi ales video acest material…Lumea va fi cu siguranta mai buna prin ceea ce faci tu cat si noi ceilalti in jurul nostru…O duminica senina si placuta iti doresc!

  7. Sincer, eu am avut 1-2 revelatii pe parcursul articolului. :)) Nu le detaliez acum, mi-ar lua multe randuri! In orice caz, mi-ai oferit multe explicatii! Cred ca il poti bifa ca unul din articolele ce-ti seteaza „baza” cand intrii pe site (ma refer la repartizarea incepatori/avansati pe care voiai s-o faci, la „harta”). Keep it up! P.S. Da, vom face lumea mai buna! 😀

  8. Dupa parerea mea, ordinea este inversa. Pe primul loc este spiritualitatea , iubirea si lumina…
    Intelegand ca suntem doar o forma de energie, atunci de ce sa nu fiu o forma de energie frumoasa, buna, calma, in armonie cu viata ,  cu ceilalti, cu toata energia ce exista …. ?
    Si atunci cand esti in armonie cu totul, ti se reveleaza solutii la probleme si viata are o alta culoare.

  9. Imi permit sa completez un pic articolul.
     Din experienta mea personala, ajuta foarte mult sa spui tuturor ce-a ce vrei tu sa faci si sa devii.
    Trebuie sa strigi in gura mare .Asa  scapam  de anumite complexe care ne blocheaza evolutia.Daca recunosti ca esti timid si o spui tuturor ai scapat de problema…
    Si in plus exprimind clar cea ce gandesti ai ocazia sa retraiesti, de fiecare data cand o faci,senzatia pe care ce-a ce spui tu ti-o provoaca.Si ai sa ajungi sa intelegi mecanismul care provoaca acea traire.
     Eu prefer sa scriu ,in asa fel prin exercitiul pe care-l fac ordonand ce-a ce scriu imi ordonez ideile.Si de multe ori cand am terminat de scris ce-a ce ma framanta am gasit si raspunsul.
     Ca sa facem lumea mai buna trebuie sa incepem cu persoanele din jurul nostru.Si asta se poate realiza doar „strigand” in gura mare ce-a ce vrei sa devii.

    1. Daca ar fi asa cum spui tu ar fi foarte bine dar nu e asa degeaba strigam daca nu suntem bagati in seama si cei cel m-ai dureros nu te baga in seama persoanele din jurul tau si mai degraba un necunoscut

  10. e foarte bun articolul dar dupa parerea mea lucrurile sunt mult mai complicate.unii poarta in ei povara unei copilarii nefericite care ii urmareste toata viata..au o stima de sine scazuta,au trait inconjurati de ura,spaima,negativism ,baza lor ca oameni este defecta..in aceste cazuri  nu este deloc simplu sa-si schimbe convingerile ….e foarte complicat…practic e nevoie de o reconstructie interioara ceea ce necesita mult timp si efort pe care unii din pacate nu prea si-l pot permite pt.ca anii nu ii asteapta sa-si schimbe convingerile ei trec si rau sau bine tb.sa-si faca o viata…cat de bine ar fi daca s-ar infiinta o scoala obligatorie pt. toti parintii si viitori parinti unde sa invete sa-si creasca copii,sa realizeze  cat de importanta este influenta lor asupra copilului ,sa realizeze ca acel pui de om este produsul lor si ceea ce va deveni acel om in viata este rezultatul a ceea ce ei au facut din el  …atunci probabil am avea mai putini oameni nefericiti pe lume

    1. @anda222 Inclusiv convingerea ca daca ai avut o copilarie grea e greu sa iti schimbi convingerile, este o convingere limitativa. Nimic nu e greu sau usor. Omul singur isi usureaza sau ingreuneaza situatia. Exista oameni cu copilarii dificile care nu isi pierd entuziasmul sau gandirea pozitiva.

      1. @Pera Novacovici Pera de acord cu tine exista oameni cu copilarii dificile care nu isi pierd entuziasmul si gandirea pozitiva dar cu ceilalti ce facem?nu toti pot fi pozitivi si entuziasti…pana la urma e vorba si de o mostenire genetica aici…
         
        ” Inclusiv convingerea ca daca ai avut o copilarie grea e greu sa iti schimbi convingerile, este o convingere limitativa”….nu e o convingere e pur si simplu o constatare adica incerci..eusuezi iar incerci iar esuezi si ii vezi pe cei din jurul tau care au trait intr-o familie normala si au primit o educatie buna cum le iese totul si parca au in sange reusita atunci la ce mai poti sa te gandesti…e dificil…ar trebui sa vb.fata in fata numai ca ne despart vreo 700 de km .. felicitari pt. tot ce faci si pt. ca esti un om valoros si prin site-ul tau schimbi mentalitati si aduci mult bine in vietile oamenilor …numai bine!

        1. @anda222  @Pera Novacovici
           ” nu toti pot fi pozitivi si entuziasti…pana la urma e vorba si de o mostenire genetica aici…”
             Presupun ca si asta e pur si simplu o constatare, pacat ca e „cam negativa”.
           
          „ii vezi pe cei din jurul tau care au trait intr-o familie normala si au primit o educatie buna cum le iese totul si parca au in sange reusita atunci la ce mai poti sa te gandesti..”
             E cat se poate se simplu aici. Nu cred ca ei au astfel de convingeri negative sau ca ii „exileaza” pe cei din jurul lor cu pesimismul si modul negativ de gandire pe care ar fi indicat sa-l inlocuiesti cu ganduri si convingeri pozitive.
             Inceteaza sa-ti mai plangi de mila si incepe sa lucrezi la dezvoltarea personala.
             Reciteste-ti afirmatiile anterioare cu ceva mai mult „spirit critic”  si te minuneaza de ce spui. Aici ai ceva care iti poate fi de ajutor: http://personalitatealfa.com/beta/invata-sa-ti-vorbesti-3-tehnici-ca-sa-nu-mai-iti-spui-singur-prostii-2/ , dupa care mai arunca cate o privire pe aici: http://personalitatealfa.com/beta/harta-site/  .
             Mult spor si ai grija de tine.

  11. Buna Pera,foarte frumos articolul,si foarte interesant,imi transmiti foarte multa putere.ITI MULTUMESC! CU MULTA STIMA ELENA.

  12. Buna!
    Am citit si articolul spre care ai „aratat cu degetul” ca fiind bun.A avut impact asupra mea, mi-am facut si ierarhia valorilor  storcandu-mi creierii doar, doar mi-or iesi banii pe primul loc asa incat sa se coloreze in roz alte valori din lista. IOC!  Mare mi-a fost surpriza sa descopar ca pe locul unu detasat este site-ul ce l-am facut la inceput de decembrie cu ajutorul Domniei Tale! Deci tu esti de vina ca eu nu am bani! Glumesc! Mi-a adus satisfactii si iti multumesc! Chiar acum ma admonesta cineva din lumea larga ca nu am „donate button”.Ce-o fi acela ,nu stiu. Inca!
    Ah, pe locul doi este „dezvoltarea personala”! Multumesc si pentru asta!

  13. Salutare.Vai,acolo  cu femeile ca vor doar barbati alfa….cand mam uit in  viata  reala nu ca as vrea sa te contrazic  dar nu pare a fi deloc asa.Am  o multime de prietene frumoase si au cate un ticalos  langa ele care nu e bun de absolut  nimica,Ma mir  cateodata ce au gasit la ei!

    1. @juan85 dupa ce inveti sa scrii corect gramatical, analizeaza inca o data randurile pe care le ai scris, dar de data asta incearca sa-ti folosesti si materia cenusie din mansarda.

      1. @shameless  astea sunt lucruri ce tin „de forma” – mai putin importante. Observa lucrurile „de fond”!

  14. Buna Pera! Am inceput cu dezvoltarea personala odata cu site-ul artaseductiei.ro, iar de atunci am citit multe articole si am ajuns sa urmaresc si personalitatealfa.com. Citind multe articole si aplicand sfaturile din ele am ajuns sa observ caracteristici de personalitate alfa la mine si anume cat de diferit gandesc fata de multe alte persoane. Vreau sa iti multumesc tie si tuturor celor care isi impart experientele cu noi si care ne ajuta sa evoluam, sau cum spune Paulo Coelho „sa ne indeplinim legenda personala”.

  15. te cred si te sustin intru-totul ca impreuna putem face lumea mai buna 
    schimbarea e in noi,  in mine, in tine in noi toti! 
    o seara faina!
    RESPECT!!!

  16. Da, sunt de acord ca toata lumea ar dori sa ajunga „ALFA”, dar putin ajung, pentru ca intervin cei trei factori:
    EREDITATEA, MEDIUL si EDUCATIA! Astfel, cei trei factori enumerati, pe unii ii ajuta sa devina ALFA, pe altii ii impiedica! Cum ar arata lumea,  numai si numai cu oameni ALFA?!!!!waw!!!!

  17. Salut, foarte frumos ce spui!  Ma ajuti si m-ai ajutat foarte mult cu toate articolele pe care ti le-am citit, imi dau o stare placuta , pozitiva. Referitor la tema de azi , e greu sa-mi dresez mintea dar merita! Eu te cred, Pera, ca impreuna vom face lumea mai buna deja am vazut asta!

  18. Salut Pera,
     
    De cand ti-am descoperit blog-ul nu ma mai pot satura de el. Ai foarte multa valoare in toate articolele pe care le scrii. Am si eu o intrebare daca tot suntem la acest capitol.
     
    Am auzit despre conceptul de frica de succes, nu frica de eses cum credeam la inceput. Vreau doar sa stiu daca exista asa ceva si cum o putem diminua, invinge, elimina etc. ?

  19. Salut Pera,
     
    De cand ti-am descoperit blog-ul nu ma mai pot satura de el. Ai foarte multa valoare in toate articolele pe care le scrii. Am si eu o intrebare daca tot suntem la acest capitol.
     
    Am auzit despre conceptul de frica de succes, nu frica de esec cum credeam la inceput. Vreau doar sa stiu daca exista asa ceva si cum o putem diminua, invinge, elimina etc. ?

  20. Da! Impreuna vom face lumea mai buna. Yeahh ! Stii ceva Pera ? esti cel mai bun „medicament” care poate fii recomandat in dezvoltare personala

  21. salutare !
    o doza de injectie de motivatie suprema din tratamentul desavarsit impotriva factorilor care dauneaaza grav vietii si sanatatii, atat de important si , totusi, atat de ieftin !!! la indemana tuturor !!!!
    odata cu parcurgerea drumului pe calea dezv personale absolute , iti dai seama ca nu chiar toate aspectele tin de tine : mai sunt si aspecte care te influenteaza si te urmaresc si nu iti dau pace . zicea cineva o persoana de la comments, de trei factori : ereditate, educatie si mediul. subscriu, si eu as mai adauga si influenta astrelor, chiar daca la prima vedere, e puerila afirmatia !!!!!!! si , cred ca mai sunt si altele. Dar mai bine mori in lupta, ca un razboinic decat in tribuna, ca un las !!!!!
    esti o valoare nationala !!!!!!

  22. Buna Pera!
    Ma confrunt cu alegerea scolii la care sa imi inscriu fetita in clasa pregatitoare. Tu ce parere ai? Cat de mult influenteaza scoala atitudinea, comportamentul de mai tarziu al adultului. Nu stiu daca ai facut referire la acest subiect pe blog.
    Daca ai fi in situatia mea, ce scoala ai alege pentru copilul tau? una traditionala sau una gen Waldorf/Montessori. Nu vorbim de cele particulare din Bucuresti in special care sunt extrem de restrictive din cauza costurilor, ci de scoli accesibile tuturor.
    Multumesc,
    Delia

  23. O detaliere pe intelesul tuturor a piramidei lui Abraham Maslow . Foarte frumos, Pera. Avem nevoie de oamni ca tine 🙂

  24. Felicitari Pera , desi nu ne spui lucruri si notiuni noi reusesti sa le comunici mereu altfel,interesant si eficient!

  25. Salut Pera!
          Multumesc mult, pentru ca te am alaturi, chiar daca nu raspund la tot ce primesc de la tine, sa sti ca ma-i ajutat  foarte mult,  apari tot timpul cu ceva nou, si la momentul potrivit pentru mine. Eu am evoluat foarte mult.
          Toate cele bune va doresc si spor la munca.

  26. Îmi plac articolele tale si mai mult cred ca mă ajuta. Am fost foarte plăcut surprins cind am văzut ca știi sa cinti la pian ,de fapt eu sunt profesor de muzica si sunt si instrumentist am cintat câțiva ani in Norvegia .multumesc mult pentru ce faci

  27. Lucrurile la care te gandesti in general, si in care crezi in totalitate fara ezitare, devin realitate. Clarificarea gandurilor e cruciala. Nu poti sa schmbi persoana ta fara sa faci o schimbare, (chiar si mica), a mediului in care traiesti, si vei vedea rezultate de aceasi valoare cu eforturile depuse. Ovidiu26a

  28. Frumos articol, intr-adevar. Insa, pe unii nu ii face sa devina cocalari? Sa se creada buricul pamantului?

  29. am atatea de invatat , uneori nu stiu ce vreau , ma regasesc si sunt mai fericit  doar dupa ce citesc un articol de pe site ,

  30. Intr-adevar pot sa zic ca am testat starile negative si limitative , iar dupa pe cele pozitive si e asa cum ai scris tu mai sus, cresti si devii mai bun, suntem responsabili de ce ni se intampla noua.
    O data un profesor de Rezistenta materialelor ne povestea cum a cazut o cladire doar din simplu fapt ca s-au comis mici greseli pe tot parcursul realizarii proiectului . Acum cea mai frumoasa parte din poveste a fost morala ce ne-a dat-o acest profesor si era cam asa : „Daca in viata vi se intampla ceva rau sa va ganditi la toate micile greseli care vau adus in acea situatie”
    Imi place cum scrii si ce scrii . Iti multumesc ca esti aici sa ne deschizi ochii spre noi orizonturi !

  31. „Impreuna vom face lumea mai buna” asta cred si eu ,vreau sa fac ceva sa schimb lumea Superb articol multumesc

  32. Cred in toate astea,Pera. Asa am ajuns sa am o perioada f buna in viata…dar acum,sunt iar in ceata,ma simt slaba si neputincioasa. Va trebui sa caut in adancul meu ,sa vad de ce?

  33. Super interesant aticolul si nu numai acest articol. De 2 zile am inceput sa iti citesc articolele tale si chiar vreau si sunt sigura ca am sa pot sa devin si eu o personalitate alfa. Cand m-am trezit azi dimineata abia asteptam sa deschid calculatorul si sa citesc si alte articole, am inceput sa imi notez si de ce nu sa pun si in aplicare. Multumesc Pera. O zi frumoasa!

  34. Un articol superb, il pot considera un moment de ,,iluminare”.Desi sunt optimista nu am curajul sa renunt la unele aspecte negative ale vietii de teama de a nu-i rani pe cei pe care ii iubesc.Sper ca treptat sa evuluez spiritual, e tot ce-mi doresc.

  35. Buna, sunt placut surprinsa cu cata daruire ne pui la dispozitie toate materialele pe care le pregatesti special ptr. fiecare dintre noi. Vreau sa sti ca ma ajuta ceea ce citesc sa implementez ordine si disciplina in viata mea, iti multumesc!

  36. Buna ziua prieteni vreau să împărtășesc mărturia mea și cât de recunoscător eu sunt de când iubitul meu a venit înapoi la mine, din cauza grătarului ajutor Dr. SAGURU UDO a cărui adresă de e-mail este [email protected] face pentru mine. prietenul meu sa despartit de mine prima săptămână a lunii iulie a anului trecut, deoarece el a crezut că am fost înșelat pe el, el mi-a spus că prietenii lui au fost spunându-i că i-au văzut pe altcineva atunci când el nu este în jurul valorii de am încercat să-l facă să înțeleagă că prietenii lui mint pentru el, dar el nu mi-a dat șansa de a explica-i acest lucru a fost modul în care el mi-a lăsat. după o lună de la despartire noastre am încercat să ducă o viață normală, fără el, dar a fost foarte greu pentru mine pentru a face față atunci am decis sa contacteze dr SAGURU UDO prin numărul său mobil +2349037545183 și adresa sa de e-mail [email protected] pe care am venit peste anul trecut 12 septembrie în timpul căutării mele caută ajutor cum să obțineți iubitul meu înapoi a aruncat o dragoste vraja pentru mine și de a face iubitul meu să vină înapoi la
    mă în perioada de 48 oră. cu această bucurie în inima mea grătar Vreau să spun un mare gratie Dr. SAGURU UDO el este cel mai bun rolă vraja și el este cel mai bun
    soluţie.
    ES De asemenea, pe specializati următoarele probleme
    (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi.
    (2) Pentru a vindeca HIV / sau boli legate de AJUTORUL
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei femei / bărbați să fugi după tine.
    (5) În cazul în care doriți un copil.
    (6) Sunteți un antreprenor și doriți să câștige contracte
    (7) Vrei să lega soțul / soției să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
    (9) Cum ați fost scammed și doriți să recuperați ai pierdut bani.
    (10) Oprire Divorțul
    (11) Invocarea de bani rituale
    (12) Castiga Alegeri
    Si multe altele..
    E-mail ….. [email protected]

  37. Se simte sufletul in articolele tale. Felicitari. Recent te-am descoperit si ma bucur tare mult pentru asta. Din fericire eu mi am gasit vocatia iar cartile tale nu fac alceva decat sa sublinieze drumul pe care l-am urmat ”instinctiv” catre vocatia mea. Felicitari si multumesc pentru ceea ce faci.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.