Introdu e-mail-ul și te voi învăța, printr-un mini curs de 8 lecții, cum să îți descoperi vocația!
*Prin abonarea la newsletter îți exprimi acordul de a folosi datele tale pentru a putea comunica cu tine și accepți termenii și condițiile noastre. Informațiile tale nu vor fi niciodată distribuite unor terți.
articol
Cum sa pornesti cu un avantaj in fata colegilor tai - pdf gratuit

„Matrix este un sistem, Neo. Sistemul acesta este inamicul nostru. Dar când eşti în interiorul lui, te uiţi în jur, ce vezi? Oameni de afaceri, profesori, avocaţi, meşteşugari. Însăşi minţile oamenilor pe care încercăm să le salvăm. Dar până când reuşim, aceşti oameni încă sunt parte din acest sistem şi asta îi face inamicii noştri. Trebuie să înţelegi: majoritatea acestor oameni nu sunt pregătiţi să fie deconectaţi. Mulţi dintre ei sunt atât de obişnuiţi cu el, atât de dependenţi de sistem, încât vor lupta să îl protejeze.” (Morfeus, Matrix)

Există lucruri bune care se întâmplă la şcoală.

Faptul că înveţi să citeşti şi să scrii, faptul că înveţi să socializezi, faptul că înveţi câte ceva despre responsabilităţi.

Ceea ce e greşit în şcoală e că durează prea mult.

Nu ai nevoie de clasele 1-12 ca să înveţi să scrii, să citeşti, să socializezi şi să devii o persoană responsabilă.

Un tânăr pe măsură ce trece din pubertate în adolescenţă are resurse tot mai mari de energie.

În perioada adolescenţei se formează întreaga personalitate a unui om, şi exact când e foarte important ca tânărul să fie lăsat să se exprime cum simte, să creeze, să devină, atunci i se pun toate obstacolele chiar de către societate şi şcoală.

Dacă sari cu picioarele pe bănci, eşti indisciplinat, elev problemă şi ţi se scade nota la purtare.

Dar eşti tânăr şi ai energie eşti nevoit să stai în bănci ore întregi şi să memorezi informaţii fără aplicabilitate practică în viaţa reală. ANI DE ZILE. Când la terminarea şcolii/facultăţii tânărul nostru nu ştie cum să dobândească independenţa financiară, nu are parte de relaţii împlinite cu sexul opus, este depresiv şi nefericit, pentru asta cui trebuie să scădem nota la purtare?

Această îndobitocire în masă se numeşte PROGRAMARE SOCIALĂ şi are menirea să transforme tineri cu potenţial, cu energie şi personalitate în nişte sclavi moderni.

Care atunci când vor ajunge la vârsta potrivita pentru a face şi termina o facultate, vor şti doar să caute o slujbă la îndemnurile şi urletele părinţilor, îşi vor face credite pe care nu le vor putea plăti nici în 20 de ani, trăiesc nişte relaţii triste şi nefericite, devin consumatori compulsivi, fac ceea ce le zice societatea şi apoi ajung pensionari care zbiară că nu au bani de medicamente şi că guvernul nu are grijă de ei.

Lucrurile astea nu sunt invenţii de-ale mele ci doar o constatare simplă.

Uită-te la pensionarii de azi. Şi lor li s-a spus ce să facă.

Mergi la şcoală, fii un elev model, caută-ţi o slujbă, fă-ţi familie şi copii, ieşi la pensie şi mori.

Uită-te la pensionarii din jur. Câţi dintre ei sunt cu adevărat fericiţi la sfârşitul vieţii lor ?

programaresociala

Asta e o poză care circulă de mult timp pe internet.

Însă mesajul este genial şi ilustrează perfect realitatea.

Sunt sigur că un adolescent creativ şi rebel l-a inventat şi l-a scris pe un perete fără să se gândească că mesajul va ajunge în întreaga lume.

Mesajul spune aşa :

“Go to work, send your kids to school

Follow fashion, act normal

Walk on the pavement, watch TV

Save for old age, obey the law

Repeat after me: I AM FREE”

E amuzant şi ironic.

Dacă există printre cititori persoane care nu se descurcă cu engleza, am să traduc. Îmi cer scuze pentru majoritatea, care ştiu engleză şi probabil e obositor pentru ei să repet acelaşi lucru de 2 ori J

Mergi la muncă, trimite-ţi copiii la şcoală

Urmează tiparele în modă, poartă-te normal

Mergi pe trotuar, uită-te la TV

Economiseşte pentru bătrâneţe, supune-te legii

Repetă după mine : SUNT LIBER

Faptul că ceea ce spun eu aici este spus de mulţi alţii, cu MULT înainte mea este ilustrat şi de acest fragment din Cele trei surori a lui A.P.Cehov, scrisă la 1900 !!! ( Mulţam Adina pentru acest fragment).

„ANDREI: O! Unde sînt zilele de odinioară! Cînd prezentul şi viitorul erau luminate de speranţe! De ce oare devenim atît de goi, de cenuşii, atît de trîndavi, nepăsători, netrebnici şi nenorociţi cînd începem să trăim?!...

Iată! Oraşul acesta are două sute de ani şi o sută de mii de locuitori... şi nu e nici unul care să nu semene cu ceilalţi! Nici în trecut şi nici în vremurile noastre nu s-a ivit printre ei vreun mare înfăptuitor, un cărturar, un pictor sau vreun om cît de puţin însemnat, care să stîrnească invidia sau dorinţa fierbinte de a-i semăna!

Nu fac decît să bea şi să mănînce, să doarmă şi pînă la urmă să moară! Apoi se nasc alţii care... trăiesc la fel!

Ca să nu se tîmpească de plictiseală, se distrează clevetind, îşi umplu viaţa cu jocurile de cărţi şi cu băutura, cu judecăţi fără rost.

Nevestele îşi înşeală bărbaţii, iar aceştia mint, prefăcîndu-se că nu ştiu şi nu aud nimic... O educaţie grosolană otrăveşte sufletul copiilor, înăbuşind în ei orice scînteie divină.

Aşa cresc, devenind nişte cadavre ce seamănă între ele, tot atît de jalnici ca şi părinţii lor... (şi arătînd cu degetul spre copilul pe care îl are în faţa lui, în cărucior): şi tu vei fi la fel!!!“ A.P. Cehov, Trei surori, 1900

Numele meu este Novacovici Pera

Şi eu am fost un sclav al acestei societăţi.

Şi eu am ascultat sfaturile părinţilor mei iubitori, şi eu am mers la şcoală şi am luat note mari, şi eu am mers la lucru şi am căutat să fac bani, să am o relaţie de cuplu fericită şi să nu ies în evidenţă prea mult de teama de a nu fi judecat de cei din jur.

Şi am fost un mare nefericit, un distrus.

Părinţii mei au divorţat când am avut 10 ani, am fost sărac toata adolescenţa, am fost virgin până la 19 ani, am mers 3 ani la lucru în paralel cu facultatea şi nu am avut nici măcar o zi de concediu. Uram oamenii care mergeau în excursii şi mi se părea că sunt nişte inconştienţi care pierd vremea în loc să fie la calculator în birouri şi să îşi construiască un viitor.

În cel mai nefericit moment al vieţii mele, mi-am descoperit vocaţia.

Am ieşit din turmă.

A fost o clipă de iluminare, din cauza suferinţei prea mari pentru că o voce în capul meu urla “ ELIBEREAZĂ-TE DE JUG” în timp ce toate vocile din afară, părinţi, profesori, cetăţeni model strigau “ Munceşte, fă bani, fă-ţi familie şi ocupă-ţi locul în societate”

În momentul în care am decis că îmi voi lua întreg destinul în mâini chiar dacă voi muri într-un şanţ, sărac şi mort de foame.

Ei bine, se întâmplă lucruri aproape magice atunci când o persoană se hotărăşte să îşi asculte vocea interioară.

Am trecut prin experienţe de viaţă care m-au învăţat multe lucruri.

Sunt de părere că nu îi poţi învăţa pe alţii decât ceea ce tu deja ai trăit şi experimentat.

Eu nu mă mai pot întoarce în timp şi nu pot să schimb viaţa tristă de liceean pe care am avut-o. Şi nici primii ani de facultate care au fost la fel de trişti.

Însă te pot învăţa pe tine acele lucruri pe care le-am trăit şi care m-au transformat odată ce am găsit puterea interioară de a mă elibera din turma de oi care poartă numele cosmetizat de «  societate »

Pot să te învăţ cum să câştigi bătălia cu părinţii.

Pot să te învăţ cum să câştigi bătălia cu sistemul educaţional.

Pot să te învăţ cum să câştigi bătălia cu anturajul care te descurajează şi te umileşte.

Pot să te învăţ cum să ai succes în relaţii, cum să îţi descoperi vocaţia, cum să îţi faci afacerea ta făcând ceea ce îţi place în fiecare zi, cum să călătoreşti unde vrei, să cunoşti oameni extraordinari şi să îţi faci prieteni care te respectă, iubesc şi înţeleg şi care împărtăşesc aceleaşi pasiuni ca şi tine.

Pot să te învăţ cum să ai relaţii de iubire în care ambii parteneri sunt satisfăcuţi.

Pot să te învăţ cum să scurtezi mult timp din evoluţia ta şi cum să ai rezultate mult mai rapide decât am avut eu.

Te interesează ? Dacă da, continuă.

Ce înseamnă să fii un adolescent cu personalitate?

Pentru sistemul nostru, care în marea lui majoritate este vai de el, să fii un tânăr cu personalitate şi iniţiative înseamnă să fii un copil problemă.

Lucrurile sunt foarte simple.

În cea mai importantă perioadă a dezvoltării tale, 11-19 ani, faci şcoala generală şi liceul.

În această perioadă se dezvoltă întreaga ta personalitate şi ce face sistemul nostru minunat de învăţământ?

Te pune să stai în bancă, să aculţi de autoritatea de la catedră, să îţi înăbuşi orice exprimare a energiei şi a personalităţii tale.

Eşti tânăr, ai energie, este ora 11 dimineaţa şi au trecut 3 ore de când stai cu fundul în banca aia nenorocită.

Ai chef să îţi dezmorţeşti corpul şi te simţi plin de energie.

Te urci cu picioarele pe bancă şi începi să sari.

Intră un/o profesor/profesoară

Eşti elev problemă, te pedepsim. De când a fi un tânăr sănătos şi plin de energie înseamnă să fii “ anormal?”

Câte oportunităţi îţi oferă sistemul educaţional să îţi consumi energia în mod benefic?

Câte excursii au organizat pentru tine cei de la şcoală, cât de mult te încurajează să faci sport de dragul de a face sport şi nu pentru perfomanţă?

Soluţii nu avem, dar hai să băgăm în cărucior cu rotile toţi adolescenţii.

Atunci am avea linişte într-o sală de clasă, nu?

HANDICAPAŢI, aşa ne vrea sistemul. Şi nu doar cel educaţional. Dar asta e altă poveste.

Şi nu exagerez deloc.

Tocmai am terminat un material in format pdf, gratuit, de 45 de pagini pentru site-ul prietenului si partenerului meu, Luca Dezmir, fondatorul proiectului " Avantaj la start".

Acest proiect este la a doua editie, este compus dintr-o echipa de voluntari ( printre care si eu) care sunt decisi sa schimbe mentalitatea in aceasta tara.

Exista un dvd intreg pe care il poti lua gratuit, pe care vei gasi foarte multe materiale extrem de folositoare. Iti dau link-ul spre pagina proiectului. Dupa ce iti introduci adresa de email si confirmi inscrierea, vei putea sa dai jos pdf-ul meu din care tocmai ai citit un fragment, pdf-ul lui Luca " Cum sa faci bani inca din adolescenta" si inca un pdf in care vei afla cum poti da jos de pe torrente sau cum poti intra in posesia dvd-ului gratuit "Avantaj la start".

Aici este link-ul: Avantaj la start

Deasemenea, nu uita ca in 26-29 noiembrie avem intalnire in bootcamp-ul dedicat dezvoltarii personalitatii si a potentialului. Citeste marturiile participantilor din precedentele editii de bootcamp precum si programul urmatorului eveniment, aici:  Bootcamp editia 5 - Personalitate alfa

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Termeni și condiții